Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-27, 21:42   #3841
eff8
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
no właśnie raczej nie funkcjonuje jako nowa, tylko kontynuacja, i potem wygasa.

szaja ale cudnie!!! 3 baby w domu, tż będzie miał przekichane
wiesz, sama nie wiem, może nie może, w każdym razie dwa razy się już spotkałam, że właściciele sobie nie życzą ani dzieci, ani zwierząt w mieszkaniu

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

zaczynam 16 tydzień dzisiaj już! a w poniedziałek wizyta, może też, jak szaja, się już czegoś dowiem
ja tez sie z takim czyms spotkałam takze tak jak juz pisalam wczesniej lepiej z nimi o tym porozmawiaj

Lady Ty jak nic bedziesz miała dziewuszke

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 21:44   #3842
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Eff8, każdy walił mi tekst: no to teraz by ci się chłopiec przydał głupio się uśmiechałam, bo nie chciało mi się dyskutować, ale wcale nie uważam by parka konieczna była dziewczynki fajne są, no i razem pokój będą miały to łatwiej.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 21:46   #3843
eff8
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35552934]Eff8, każdy walił mi tekst: no to teraz by ci się chłopiec przydał głupio się uśmiechałam, bo nie chciało mi się dyskutować, ale wcale nie uważam by parka konieczna była dziewczynki fajne są, no i razem pokój będą miały to łatwiej.[/QUOTE]

mi tez tak właśnie każdy mowi nawet ostatnio mama do mnie mowi ze z tym chlopakiem to inaczej znosze ciaze

Stary 2012-07-27, 21:48   #3844
Konto usunięte

Moje przeczucia poszły sie....

-------------------
Dziewczyny, spójrzcie, genialne

http://www.ahistoria.pl/index.php/20...nej-produkcji/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 21:51   #3845
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Hosenka mnie się wydaje właśnie, że to jest przedłużenie tej starej umowy. Tak jak pisze Lady. I teraz w dniu porodu kończy Ci się stara umowa, masz normalnie macierzyński płacony i pracodawca ma wolną rękę - albo podpisuje z Tobą nową umowę, właśnie na czas nieokreślony, albo kończycie współpracę.
No właśnie się tego dowiedziałam z fachowego forum Czyli nie jestem w żaden sposób bezpieczna
Ehhh pozostaje mi czekać

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 21:52   #3846
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ok dzięki za wytłumaczenie Zawsze się czegoś nowego dowiem Widzę, że Ty obeznana w te klocki
Co do Twojego pytania to nie mam pojęcia
Nie do końca

Bo jednak to nie jest nowa umowa, a automatycznie przedłużona stara, nie wymagająca żadnych aneksów. Niestety bardziej skłaniałam się do tej pierwszej opcji.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 21:52   #3847
BlackSanctum
Zakorzenienie

Szaja, super! Pierwsza, oficjalna panienka w wątku - wyprawkę masz gotową, teraz nie masz się już co martwić. Mam nadzieję, że się cieszysz?

Idę jeść pomidorki z solą i pieprzem.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 21:58   #3848
Debrah
Zakorzenienie

Córka! Ale Fajnie Szaja To fajnie, że wyprawka z głowy czy wolałabyś przyszaleć?
Ostatnio się łapię na tym, że dziewczynka też cudna by była (zawsze jak myślałam o dziecku to chciałam dziewczynkę), ale przeczucie tak silne na chłopca miałam, że szok i pięknie brzmi słowo "synek" <3
Więc.. w zasadzie chyba by mi było wszystko jedno:P

Zjadłam babeczkę z owocami (ale lekka, malutko kremu było) - eh szkoda, że zaczyna mnie ciągnąć w kierunku słodkiego ; / ale staram się nie jeść tego dużo.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 21:59   #3849
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Szaja, super! Pierwsza, oficjalna panienka w wątku - wyprawkę masz gotową, teraz nie masz się już co martwić. Mam nadzieję, że się cieszysz?

ja już zjadłam dziś pomidorka z solą i pieprzem
i co dziwne bo nigdy nie mialam takiej zachcianki - koniecznie musialam miec rzodkiewke na kolacje

teraz uciekam juz do wanny i do lozeczka, takze dobranoc

Stary 2012-07-27, 22:02   #3850
djerba
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35552481]Taaak Pierwsza dziewuszka na liście, druga córa będzie
Jak to lekarz określił: teoretycznie wcześnie jeszcze (16 tydzień), ale nic między nogami nie widzi, nawet pępowiny
Poza tym ok, łądnie dziewczę rośnie, prawie 14cm ma!

[/QUOTE]

No to gratulations dla pierwszej kobitki
Stary 2012-07-27, 22:03   #3851
LadyWhisper
Zakorzenienie

a mi mąż wyżarł moje wafelki z czekoladą wrrrrrrrrrrrrrrrrrr kazałam mu iść po nowe!

szaja, rozwalił mnie najbardziej praGPS

eff czemu myślisz, że ja dziewuszkę będę miała? bardzo mi to pasi hehee

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 22:27   #3852
ania13.03
Zadomowienie

Szaja serdecznie gratuluje tez bym sie za druga core nie obrazila

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 22:39   #3853
hope01
Zakorzenienie

szaja gratuluję

no to pasuje zaznaczać powoli ilu chłopców już mamy a ile dziewuszek

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 23:53   #3854
kasia_heaven
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35552481]Taaak Pierwsza dziewuszka na liście, druga córa będzie
Jak to lekarz określił: teoretycznie wcześnie jeszcze (16 tydzień), ale nic między nogami nie widzi, nawet pępowiny
[/QUOTE]
Aj to nie zgadłam Gratuluję córci i w rzeczy samej wiele Ci to ułatwia
Stary 2012-07-27, 23:59   #3855
LadyWhisper
Zakorzenienie

znalazłam artykuł nt rwy kulszowej, mnie zaczyna coraz bardziej promieniować właśnie od pleców na udo i łydkę z lewej strony
http://www.benc.pl/czytelnia/478/rwa-kulszowa-w-ciazy/

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 02:18   #3856
magdusz
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny, mozna sie przylaczyc? czytam Was juz od samego poczatku, wczesniej siedzialam troche na watku staraczkowym. troche ciezko mi za Wami nadazyc bo niezle zasuwacie ale daje rade. pewnie odpisywac za czesto nie bede (roznica czasu) ale bede pilnie sledzic. Termin porodu mam na 31 grudnia ale jakos blizej mi do mamus styczniowych niz grudniowych.
To nasz pierwszy dzidzis - plci jeszcze nie znamy. Tutaj (Sydney) wstrzymuja sie z plcia do USG polowkowego ktore mam 7 sierpnia. Przeczucie mam ze chlopiec chociaz ja wolalabym dziewczynke (przez co oczywiscie mam wyrzuty sumienia bo nie chce zeby sie chlopiec niechciany czul). Brzuszek mam mniejszy niz wiekszosc z Was ale to pewnie tylko kwestai czasu.
Nie wiem jak w polsce ale tutaj dosc popularna jest joga ciazowa. jak macie mozeliwosc to sie zapiszcie. Fajna sprawa. MIalam isc dzisiaj ale rano mi TZ oswiadczyl ze jego samochod zlapal gume i zabiera moj. takze z cwiczen dzisiaj kicha. Spijcie dobrze! u mnie juz nowy dzien i zabiram sie za pranie, jako ze w tygodniu praca od rana do wieczora i czasu nie ma na nic

---------- Dopisano o 02:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Patrze wlasnie na wozki (bo ja zaraz studia znowu zaczynam i praktycznie dokonca pazdziernika nie bede miala weekendow - stry kon jestem ale kiedys wpadlam na "genialny" pomysl dalszej nauki ido dzis pluje sobie w brode) i juz sie calkowicie pogubilam. Chcemy koniecznie tzw travel system, zeby dziecka nie trzeba bylo budzic jak sie je do samochodu wklada. A mieszkamy w takim miejscu ze nawet do sklepu po chleb i mleko to samochodem trzeba. Uzywany w dobrym stanie ciezko jest zlapac a ceny nowych masakryczne.Znalazlam dwa ktore ewentualnie by mi podchodzily. Mozecie spojrzec (jak macie chwilke oczywiscie) i powiedziec mi co o nich sadzicie? ja zielonego pojecia nie mam na co patrzec... jedyne co wiem to ze musi miec spore zadaszenie bo tutaj styczen/luty to srodek lata i slonce tak smazy ze nie da sie nie w cieniu na dworze siedziec.
http://www.youtube.com/watch?v=bpcHN5qurDA
http://www.youtube.com/watch?v=nCizQ1GypiY
magdusz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 06:24   #3857
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez magdusz Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny, mozna sie przylaczyc? czytam Was juz od samego poczatku, wczesniej siedzialam troche na watku staraczkowym. troche ciezko mi za Wami nadazyc bo niezle zasuwacie ale daje rade. pewnie odpisywac za czesto nie bede (roznica czasu) ale bede pilnie sledzic. Termin porodu mam na 31 grudnia ale jakos blizej mi do mamus styczniowych niz grudniowych.
To nasz pierwszy dzidzis - plci jeszcze nie znamy. Tutaj (Sydney) wstrzymuja sie z plcia do USG polowkowego ktore mam 7 sierpnia. Przeczucie mam ze chlopiec chociaz ja wolalabym dziewczynke (przez co oczywiscie mam wyrzuty sumienia bo nie chce zeby sie chlopiec niechciany czul). Brzuszek mam mniejszy niz wiekszosc z Was ale to pewnie tylko kwestai czasu.
Nie wiem jak w polsce ale tutaj dosc popularna jest joga ciazowa. jak macie mozeliwosc to sie zapiszcie. Fajna sprawa. MIalam isc dzisiaj ale rano mi TZ oswiadczyl ze jego samochod zlapal gume i zabiera moj. takze z cwiczen dzisiaj kicha. Spijcie dobrze! u mnie juz nowy dzien i zabiram sie za pranie, jako ze w tygodniu praca od rana do wieczora i czasu nie ma na nic
witaj

Ja nie śpię już od 5 mąż nastawił budzik na 5 rano ale mu nie dzwonił, bo zapomniał że to sobota. Dobrze że go obudziłam. Wcinam już śniadanko, tosty z wędliną i serem. Zapowiada się kolejny upalny dzień ajjj znowu na nic siły nie będę miała. A tu tyle prasowania przede mną, którego nie cierpię Miłego dnia
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 07:23   #3858
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

[/QUOTE]
Super! Gratulacje!
ja mam nadzieję, że dowiem się jaka płeć 13.08

magdusz witaj

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_heaven Pokaż wiadomość
Aj to nie zgadłam
większość z nas nie zgadła, jak to się mogło stać

Edytowane przez antoinette
Czas edycji: 2012-07-28 o 07:22
antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 07:46   #3859
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Dzień dobry Mamuśki
Wczoraj z koleżankami byłam na Magic Mike ależ dupeczki tam były zwłaszcza ten koleś co grał w step up a te kocie ruchy
Oczywiście na sali same babeczki i gdzieniegdzie kilku gejów jak nie przepadam za chipendance to film dawał radę

Szajajaba - Gratuluje córeczki! Bardzo Ci zazdroszczę

Magdusz - Witaj

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Dziewczyny, polecacie jakieś ciekawe seriale? Najlepiej, żeby było kilka sezonów. Strasznie mi się nudzi podczas tej choroby
How I met your mother, gossip girl i Pretty little liars i Big bang theory
Stary 2012-07-28, 08:16   #3860
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Wróciłam już z rynku. Nakupiłam warzywa i winogron i tak ciągle piszecie tu o zupie ogórkowej, że postanowiłam zrobić Nastawiłam pranie, ciekawe czy zabiorę się za prasowanie
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 09:09   #3861
monamur
Raczkowanie

Hej,

Szajajaba gratuluję drugiej córy

Witaj magdusz Australia jest taka piękna, ehh jak zazdraszczama można wiedzieć jak to się stało,że tam mieszkasz? zawsze mnie ciekawią takie historie

Trzeba pomyśleć o jakimś śniadanku, pewnie kakao, potem prasowanie (I hate it), a na obiad mam wczorajsze kopytka, takie odgrzewane przyrumienione też są pycha i jeszcze w planach pogaduchy z koleżankami do wieczora, ale fajnie
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 09:26   #3862
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Cieszę się

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Córka! Ale Fajnie Szaja To fajnie, że wyprawka z głowy czy wolałabyś przyszaleć?
Ostatnio się łapię na tym, że dziewczynka też cudna by była (zawsze jak myślałam o dziecku to chciałam dziewczynkę), ale przeczucie tak silne na chłopca miałam, że szok i pięknie brzmi słowo "synek" <3
Więc.. w zasadzie chyba by mi było wszystko jedno:P

Zjadłam babeczkę z owocami (ale lekka, malutko kremu było) - eh szkoda, że zaczyna mnie ciągnąć w kierunku słodkiego ; / ale staram się nie jeść tego dużo.
A to wyklucza się?
Agatka majowa, Młodsza styczniowa - samo to wymusza przyszalenie No i jednak kilka nowych rzeczy np. do lekarza chcę mieć.
Na pewno śpiworek-kombinezon muszę mieć, kilka rzeczy cieplejszych czy choćby dodatkowe półśpiochy do założenia na pajacyka czy śpioszki (bo rajtki wszystkie za wielkie są, nawet na 56), jakąś czapę cieplusią, sweterki to sama zrobię

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
znalazłam artykuł nt rwy kulszowej, mnie zaczyna coraz bardziej promieniować właśnie od pleców na udo i łydkę z lewej strony
http://www.benc.pl/czytelnia/478/rwa-kulszowa-w-ciazy/
A pisałam wam? mnie dorwała rwa w trakcie porodu i uwierzcie - miałam zzo, skurczy nie czułam 2,5h a to draństwo tak

Cytat:

---------- Dopisano o 02:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Patrze wlasnie na wozki (bo ja zaraz studia znowu zaczynam i praktycznie dokonca pazdziernika nie bede miala weekendow - stry kon jestem ale kiedys wpadlam na "genialny" pomysl dalszej nauki ido dzis pluje sobie w brode) i juz sie calkowicie pogubilam. Chcemy koniecznie tzw travel system, zeby dziecka nie trzeba bylo budzic jak sie je do samochodu wklada. A mieszkamy w takim miejscu ze nawet do sklepu po chleb i mleko to samochodem trzeba. Uzywany w dobrym stanie ciezko jest zlapac a ceny nowych masakryczne.Znalazlam dwa ktore ewentualnie by mi podchodzily. Mozecie spojrzec (jak macie chwilke oczywiscie) i powiedziec mi co o nich sadzicie? ja zielonego pojecia nie mam na co patrzec... jedyne co wiem to ze musi miec spore zadaszenie bo tutaj styczen/luty to srodek lata i slonce tak smazy ze nie da sie nie w cieniu na dworze siedziec.
Powiem tak - o ile chicco robi fajne rzeczy, o tyle absolutnie ten odpada, bo ma twarde zawieszenie. To nie jest wózek dla noworodka czy niemowlaka, tylko dla dziecka okołorocznego. A tu - malutkie kółka, ty wiesz, jak taki wózek twardo jedzie i każdy kamyczek czuć? Masakra. Wiem, bo taką spacerówkę-parasolkę dla córy mam, ale miała prawie rok, gdy ją kupiłam właśnie do auta, no a teraz ma ponad 2 lata więc czasem tylko służy.

I tak na ten pierwszy patrzę - też mi się kółka nie podobają, te przednie masakryczne. Raczej szukaj w takich:

http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E mutsy są dobre na przykład, spokojnie używki kupisz.
Stary 2012-07-28, 09:35   #3863
magdusz
Raczkowanie

dzieki dziewczyny . U mnie juz robi sie ciemno a przed Wami cala Sobota. Wlasnie wrocilismy z dlugiego spaceru - w koncu zaczyna sie robic cieplej. I padlam. Wspolczuje z prasowaniem. Tea staram sie unikac jak moge.
Australia jest piekna ale Sydney to po prostu wielkie miasto. Ja tu pierwszy raz przylecialam po studiach do Tz. Pozniej wrocilam do polski I po dwoch latach zdecydowalismy sie ze jednak bedziemy razem I tak to tu jestem od 3 lat.tesknie za polska ale zyje sie tu o wiele latwiej.
dziewczyny czy bola Was nogi? A jesli tak to czego uzywacie?

szaja dzieki za uwagi dotyczace wozka.musze sie troche bardziej rozgladnac.

Edytowane przez magdusz
Czas edycji: 2012-07-28 o 09:40
magdusz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 09:57   #3864
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:

witamy

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Wróciłam już z rynku. Nakupiłam warzywa i winogron i tak ciągle piszecie tu o zupie ogórkowej, że postanowiłam zrobić Nastawiłam pranie, ciekawe czy zabiorę się za prasowanie
ja dzisiaj robię warzywną, taką gęściutką yummy

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
dzieki dziewczyny . U mnie juz robi sie ciemno a przed Wami cala Sobota. Wlasnie wrocilismy z dlugiego spaceru - w koncu zaczyna sie robic cieplej. I padlam. Wspolczuje z prasowaniem. Tea staram sie unikac jak moge.
Australia jest piekna ale Sydney to po prostu wielkie miasto. Ja tu pierwszy raz przylecialam po studiach do Tz. Pozniej wrocilam do polski I po dwoch latach zdecydowalismy sie ze jednak bedziemy razem I tak to tu jestem od 3 lat.tesknie za polska ale zyje sie tu o wiele latwiej.
dziewczyny czy bola Was nogi? A jesli tak to czego uzywacie?

szaja dzieki za uwagi dotyczace wozka.musze sie troche bardziej rozgladnac.
mnie bolą, ale jeszcze nic nie użyłam na to..nie jest aż tak tragicznie

a kiedy byłaś ostatni raz w PL?
Stary 2012-07-28, 10:20   #3865
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja dopiero wstalam
Po tygodniowym wstawaniu o 5:30 nalezy mi sie troche snu.

Dzis na sniadanie musli - dawno nie jadlam, a przeciez roznorodnosc jest wskazana

Chodzi za mna jakies ciasto... Ktoras tu kusila 3-bitem, przepis oczywiscie zapisany

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 10:22   #3866
e_vel
Wtajemniczenie

Witam 27 stopni pokazuje mój termometr w cieniu - ufff... ciężki dzień będzie. To mamy już 2 dziewczynki (któraś już pisała, że będzie córeczka, tylko nie pamiętam która). Eh... ja już chcę środę i wizytę.

W weekend mnie raczej nie będzie, bo dziś jedziemy na imieniny do mojej babci a jutro moja siostra z mężem i synkiem zjeżdża na tydzień z niemiec więc wybieramy się do moich rodziców.

Wczoraj się dowiedziałam, że mój 17-letni kuzyn miał wypadek na skuterze - koń go stratował bo się spłoszył i został przewieziony helikopterem do kliniki w Krk, Dalej jest nieprzytomny, ma jakieś 2 krwiaki i połowę kości głowy- (policzki) połamane Na szczęście kręgosłup cały. Kurcze, płaczę co chwilę, przypomina mi się wszystko z przed 2 lat, kiedy moja 15-letnia siostra miała guza mózgu. Mam nadzieję, że tutaj też wszystko skończy się dobrze że się wybudzi i powoli dojdzie do siebie
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 10:37   #3867
Ewik86
Zakorzenienie

Witam się po 3 dniowej przerwie i w rozpoczętym 15 tygodniu

Musiałam nadrobić chyba z 20 stron

Szaja gratuluję córci!

Gratuluję udanych wizyt!

Witam nowe mamusie

I nie pamiętam co miałam jeszcze napisać

e_vel mam nadzieję, że kuzyn wyzdrowieje

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 10:37   #3868
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Witam Was serdecznie dziś U nas dziś bardzo gorąco, upał od samego rana. uff..

Magdusz witaj na forum

Szaja gratuluje dziewczynki, pewnie za jakiś czas będzie wysyp dziewczynek, tak coś czuję

Dziś czeka mnie pakowanie przed wyjazdem na wczasy. Jutro rano jedziemy. Postanowiłam zrobić listę rzeczy, które zabierzemy, żeby o niczym nie zapomnieć, ale żeby też nie brać zbyt dużo i zbędnych rzeczy.
Stary 2012-07-28, 10:37   #3869
badziabadzia
Zakorzenienie

nie dam rady Was nadrobić!! za szybko piszecie
Stary 2012-07-28, 10:43   #3870
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Witam 27 stopni pokazuje mój termometr w cieniu - ufff... ciężki dzień będzie. To mamy już 2 dziewczynki (któraś już pisała, że będzie córeczka, tylko nie pamiętam która). Eh... ja już chcę środę i wizytę.

W weekend mnie raczej nie będzie, bo dziś jedziemy na imieniny do mojej babci a jutro moja siostra z mężem i synkiem zjeżdża na tydzień z niemiec więc wybieramy się do moich rodziców.

Wczoraj się dowiedziałam, że mój 17-letni kuzyn miał wypadek na skuterze - koń go stratował bo się spłoszył i został przewieziony helikopterem do kliniki w Krk, Dalej jest nieprzytomny, ma jakieś 2 krwiaki i połowę kości głowy- (policzki) połamane Na szczęście kręgosłup cały. Kurcze, płaczę co chwilę, przypomina mi się wszystko z przed 2 lat, kiedy moja 15-letnia siostra miała guza mózgu. Mam nadzieję, że tutaj też wszystko skończy się dobrze że się wybudzi i powoli dojdzie do siebie

Mojej mamy koleżanki syn, 18 latek, też miał wypadek tyle, że na motorze..leżał w śpiączce jakieś 3 ms, teraz jest już od 2 ms wybudzony ale jedyne co potrafi to zacisnąć rękę.. bądź jakoś podobnie przekazać info drugiej osobie.. cały czas odżywia się przez rurkę, tak samo wiadomo cewnik podpięty...ma mnóstwo rehabilitacji, leży u siebie w domu z rodziną, wszyscy mu pomagają (w tym moja mama)...ale postępy jakoś słabo idą..a szkoda chłopaka..bo już miał 2 wypadki samochodowe, ale to tylko były stłuczki bez uszczerbku zdrowia...a później rodzice kupili mu motor na 18stkę...pojeździł 2-3 razy i finito...
a rodzice śmieszni - dalej trzymają motor...nie chcą sprzedać...wiadomo z jakich względów...bo sądzą, że on na nim jeszcze kiedyś pojeździ.... ja już bym nigdy nie wsiadła na taką maszynę....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości