Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2220 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-27, 21:03   #66571
kasiaa87
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

no ja lubię pierdzielnik a włosy są mięciusie i odgniecione nie wiem czemu wyglądają na nieodgniecione, może to ta pianka.... Ale ja jestem zadowolona z utrwalenia
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 21:18   #66572
sheep_zonz
Rozeznanie

Cześć dziewczyny !

Wczoraj postawiłam na minimalizm (prawie, bo balsam długo ). Bez olejowania. Metoda OMO: Emulsja Gloria, Szampon oczyszczający z SLES (o taki , dostałam od szwagra ), balsam Potter's z aloesem i jedwabiem na ok. godzinkę (smoothly ). Rozczesane z odżywka na włosach, na koniec płukanie zimną wodą, a potem zabezpieczenie końcówek. Popełniłam błąd karygodny, ale już ledwo trzymałam się na nogach i poszłam spać w mokrych. Ale rano obudzona patrze ze zdziwieniem i co widzę? Faaaale Takich chyba nigdy nie miałam. Szkoda, że takie fajne są tylko na spodniej warstwie..
I tutaj mam problem. Właściwie kilka. Pytania do was, ekspertek.
Myślicie, że da radę wydobyć fale z wierzchu, takie jak pojawiły się na spodzie? Może to kwestia zniszczeń?
Co zrobić, żeby ich nie rozczesywać? Na wierzchu tak słabo falują, wyglądają tak jakoś źle, że aż się proszą o rozczesanie. A po tejże czynności puch, puszek, puszeniek. Gdyby falowały tak jak na spodzie, to nawet bym ich nie ruszała..
I kolejne, ostatnie. Czy właśnie taki minimalizm im służy? Może to kwestia samego Pottersa, bo pierwszy raz go używałam. Takich fal chyba nigdy nie zauważyłam, mimo że czasem pielęgnacja była podobna, ale z inną odżywką.

Zdjęcia: pierwsze - Jeden pofalowany włos. Wypadł mi kilka dni temu i zachwycona, jak ładnie faluje, zrobiłam mu zdjęcie. Myślicie, ze jest szansa, żebym całą głowę miała w takich falkach? (rozważałam też wersję, że to może być włos dysplastyczny lub dystroficzny, ale mam w zasadzie takich sporo pojedynczych, więc sama nie wiem . No i wiem, że w zasadzie na całej głowie mamy wiele włosów w kompletnie innych typach, ten włos, to akurat może być jednym z nich ). Drugie: z rana, widok z boku, chyba dość widoczna jest różnica między falami z przodu, a z tyłu. Trzecie: z rana, fale na spodzie. Czwarte: z rana po wyschnięciu włosów. Piąte, po myciu, spłukaniu odżywki.. Przepraszam za tło tych zdjęć.

Pozdrawiam was
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Jeden pofalowalny włos.jpg (27,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Włosy z boku.jpg (63,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Włosy od spodu.jpg (70,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Włosy z wierzchu.jpg (122,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mokre.jpg (131,2 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez sheep_zonz
Czas edycji: 2012-07-27 o 21:25
sheep_zonz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 21:19   #66573
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
To tak jak ja

Ajrisz
AgRafka

Eh, słabo zabezpieczyłam włosy i po 3/4 dnia na słońcu i wyczochraniu (nie przez mnie ma się rozumieć) mam suchy busz... jutro olej jak nic

Właśnie dostałam ochrzan od mamy, że się wymądrzam... Narzekała na suche włosy, po raz któryś już dzisiaj poprawiała swój fryz (tzn. tapirowanie i lakier) bo się nie trzyma. Ja jej na to, że ma lakier i piankę na alkoholu, do tego słabo nawilżającą odzywkę i za mocny szampon, i zostałam zjechana od góry do dołu... ehhh...na dodatek niedawno farbowała i codziennie prostuje, plus dwa rzy w tygodniu suszarka z ciepłym nawiewem zapewne, bo układa jej fryzjerka i teraz wina biednej dziewczyny, że źle uczesała...nieogarniam A kiedyś miała podatne na kręcenie, trochę dbania i loczki jak u lalek by były...
Moja mama się słucha teraz. Kiedyś była era żelowych paznokci, czy tam innych... Swoje miała potem zniszczone niesamowicie... Prawie je naprawiłam, a ona zrobiła tipsy znowu Olałam sprawę, męczyła się sama dłuugo.
Teraz włosy - ciągle farbowane, milion kolorów na raz, 2 razy chemicznie prostowane, drapane, szarpane, suszone. Oddała się dobrowolnie w moje ręce

Dziewczyny, ja się tak nieśmiało zapytam Chociaż się trochę boję
Czy owy 'pierdzielnik' ma jakąś definicję? Bo jak dołączyłam to też było o tym 'pierdzielniku', głupio było mi zapytać, a to się coraz częściej pojawia Przepraszam, jeśli palnęłam głupotę.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 21:35   #66574
Rybiorek
Zakorzenienie

p
Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ja się tak nieśmiało zapytam Chociaż się trochę boję
Czy owy 'pierdzielnik' ma jakąś definicję? Bo jak dołączyłam to też było o tym 'pierdzielniku', głupio było mi zapytać, a to się coraz częściej pojawia Przepraszam, jeśli palnęłam głupotę.
pierdzielnik to cos nieokreslonego, tu falka, tam loczek, tu spiralnka, tu krzywo, tu polfala, tu zwijas

sporo z nas ma cos takiego, bo fale i loki to nie sa wlosy jak linijka wykreslone
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 21:59   #66575
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sheep_zonz Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny !
Jakie łaadniutkie . Minimum może im służyć, włosy co jakiś czas właśnie takiego minimum potrzebują. Nie rozczesuj! Być może włosy muszą przyzwyczaić się do skrętu. A próbowałaś plunkingu/ugniatania ze stylizatorem itp?
Stary 2012-07-27, 22:05   #66576
sheep_zonz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Jakie łaadniutkie . Minimum może im służyć, włosy co jakiś czas właśnie takiego minimum potrzebują. Nie rozczesuj! Być może włosy muszą przyzwyczaić się do skrętu. A próbowałaś plunkingu/ugniatania ze stylizatorem itp?
Plunkingu próbowałam... niestety. Prostuje mi włosy, odwróconego wykonać nie umiem i o. Raz czy dwa ugniatałam na krem do loków z Joanny, ale to niewiele pomogło. Poza tym sam krem też raczej ma kiepski skład, ale kiedyś jeszcze z dużą mniejszą wiedzą go kupiłam. :P Miałam dzisiaj gluta lnianego robić, ale taaak mi się nie chce. Tak sobie myślę, że on może by coś pomógł? A jak nie, to poszukam jakiegoś kupnego, jeśli tylko będę widziała, że mogą się tak falować jak na zdjęciu, gdzie widać je od spodu.

Czas edycji: 2012-07-27 o 22:16
Stary 2012-07-27, 22:08   #66577
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
p

pierdzielnik to cos nieokreslonego, tu falka, tam loczek, tu spiralnka, tu krzywo, tu polfala, tu zwijas

sporo z nas ma cos takiego, bo fale i loki to nie sa wlosy jak linijka wykreslone

Ooo bardzo dziękuję

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.

Stary 2012-07-27, 22:43   #66578
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Hmm, ale tak od razu? dzieje się tak od dwóch farbowań, wcześniej było ok.
No to może farba z jakiegoś innego powodu nie zadziałała jak zwykle. Jeśli to była jednorazowa sytuacja, to nie ma jeszcze co przesądzać. Problem będzie, gdy to się powtórzy.

Cytat:
Nie wiem już co jest nie tak. A @ ma coś do rzeczy? Może hormony czy cuś
Ale czy hormony mają wpływ na martwe już włosy? Nie wydaje mi się…

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
skrzyp jest również moczopędny a wszystkie leki diuretyczne wypłukują wit rozpuszczalne w wodzie ( zwłaszcza odczuwa sie braki wit z gr B) i minerały, najczęściej magnez
Dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Wdzięczna ja, wdzięczna
Jeszcze jedno, mieszanki to znaczy zioła zaparzane w jednej szklance czy może raz to raz to?
Myślę, że można by raz to, a raz to. Ale pewna nie jestem
Stary 2012-07-27, 23:11   #66579
Zioło
Raczkowanie

Sheep_zonz, czy my nie mamy trochę podobnego skrętu? Albo raczej - niechętnie-pojawiających-się-fali?

Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 23:16   #66580
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
To może przyjemniej będzie Ci przeczytać, że chyba kryzys opanowany i wszystko zdaje się wracać do normy ale mam niezłą traumę po tych przejściach A drożdże pije już od dawna regularnie, robiłam to jeszcze przed tym jak zaczął się drożdżowy boom :P Bardzo je lubię swoja drogą i każdorazowo żal mi robić przerwy :P
Ale dziękuję za troskę. Jak zawsze jesteś gotowa do rady
Cieszę się
Miałam na myśli również drożdże zewnętrznie, maseczkę?

Cytat:
Odrosną. Muszą.........

Cytat:
I ja też chcę zobaczyć rulony ! Ale nie u siebie, tylko Twoje :P i zanim znów zamilknę na tygodnie to napiszę, że trwała dała Ci super efekty. Niby nic nie piszę, ale jestem na bieżąco.
spasiba już lecą :E

Cytat:
Chodzi o wesoły bałaganik moje kłaki są dobrym przykładem
EDIT - właściwie Rybka lepiej to ujęła

uwaga - jaśniepaństwo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rulon1.jpg (78,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rulon2.jpg (78,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rulon3.jpg (70,6 KB, 50 załadowań)

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-07-27 o 23:51
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 23:19   #66581
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Dziękuję

to się jeszcze dochwalę :P
jak miło mieć wolne i czas...
Przecudnie!!!! A jak rosną! Co zdjecie, to dłuższe!
Cytat:
Napisane przez ivy blue Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny

chciałam pochwalić się moim dzisiejszym wynalazkiem,a mianowicie,na umyte odżywką mrs potters włosy nałożylam na 2h pod folię i ręcznik maskę gloria wymieszaną z glutkiem z siemienia lnianego...włosy są meeega nawilżone,sprężyste Polecam!
Ooooo, to przypadkiem odkryłaś uboższą wersję odżywki nawilżającej wg Ajrisz Brawo za samodzielne eksperymenty!
Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
wklejam moje reanimowane na szybko pianką cien, trochę kremu z biedry i dyfuzor. Co myślicie??
Świetnie się pokreciły, tylko wygladaja jakby nie były odgniecione, ale doczytałąm dalej,że były i nie są sztywne, to git majonez!
Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
Ag Rafka, zakochałam sie w Twoich włosach

AjriszMarta, rewelacja! zapuszczaj, zapuszczaj, będą już w ogóle prze-cudowne !

kasiaa87, jak dla mnie bomba!

a ja rozpaczam po tym co mam na włosach. nie wiem co mi nałożyła ale to jest coś dziwnego, włosy sie całe plączą, w dotyku są nieprzyjemne i suchuteńkie, a sciełam i wycieniowałam i wcale nie farbowałam całości! -.-
gdyby nie dzisiejsza impreza już bym myła, ale wytrzymam do jutra. oczywiście nie obyło się bez suszarki z gorącym nawiewem, wielokrotnego rozczesywania, masy silikonów.... brrr.
i prosiłam o ścięcie centymetra i chyba ścięło się pani Ani trochę więcej... ale to zaraz sprawdze. a jutro jak doprowadze włosy w miare możliwości do ładu i składu to wstawie fotki.

zmierzone... było 50.5 cm jest 47.5 cm.
przysięgam że do końca roku nie zetnę włosów.!
Dzięki, aż sie zarumieniłam od tylu miłych słow dzisiaj.
CZyli posżły 3 cm, to jeszcze nie tak źle, chociaż przy myciu pewnie najbardziej odczujesz, wtedy tak ich brakuje w dłoniach... Pamiętam jak we wrześniu ciachnęłam 10 cm...oj, bolało przy myciu...
Cytat:
Ja niestety jutro pewnie prostować będę, jeszcze za krótko jestem CG, żeby mnie całkiem słuchały, a muszą być idealne.

Wszystkie wklejane falki i loczki Kiedy ja będę takie miała? Chociaż określone falki...

Kupiłam dziś piankę Isany
A nie lepiej upiąć zamiast prostować? Upiete też mogą być idealne.
Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
o, jeszcze powiem, że fryzjerka zauważyła zmianę na lepsze w strukturze włosów po odstawieniu prostownicy i chwaliła za to
Gratulacje!!! I brawa dla fryzjerki! Wiekszosć nei potrafi chwalić, dostrzec poprawy, dziewczyny wielokrotnie narzekają, jak to fryzjerki zdołować potrafią! (ja już nie byłam z 2 lata)

Cytat:
Cześć dziewczyny !

Wczoraj postawiłam na minimalizm (prawie, bo balsam długo ). Bez olejowania. Metoda OMO: Emulsja Gloria, Szampon oczyszczający z SLES (o taki , dostałam od szwagra ), balsam Potter's z aloesem i jedwabiem na ok. godzinkę (smoothly ). Rozczesane z odżywka na włosach, na koniec płukanie zimną wodą, a potem zabezpieczenie końcówek. Popełniłam błąd karygodny, ale już ledwo trzymałam się na nogach i poszłam spać w mokrych. Ale rano obudzona patrze ze zdziwieniem i co widzę? Faaaale Takich chyba nigdy nie miałam. Szkoda, że takie fajne są tylko na spodniej warstwie..
I tutaj mam problem. Właściwie kilka. Pytania do was, ekspertek.
Myślicie, że da radę wydobyć fale z wierzchu, takie jak pojawiły się na spodzie? Może to kwestia zniszczeń?
Co zrobić, żeby ich nie rozczesywać? Na wierzchu tak słabo falują, wyglądają tak jakoś źle, że aż się proszą o rozczesanie. A po tejże czynności puch, puszek, puszeniek. Gdyby falowały tak jak na spodzie, to nawet bym ich nie ruszała..
I kolejne, ostatnie. Czy właśnie taki minimalizm im służy? Może to kwestia samego Pottersa, bo pierwszy raz go używałam. Takich fal chyba nigdy nie zauważyłam, mimo że czasem pielęgnacja była podobna, ale z inną odżywką.

Zdjęcia: pierwsze - Jeden pofalowany włos. Wypadł mi kilka dni temu i zachwycona, jak ładnie faluje, zrobiłam mu zdjęcie. Myślicie, ze jest szansa, żebym całą głowę miała w takich falkach? (rozważałam też wersję, że to może być włos dysplastyczny lub dystroficzny, ale mam w zasadzie takich sporo pojedynczych, więc sama nie wiem . No i wiem, że w zasadzie na całej głowie mamy wiele włosów w kompletnie innych typach, ten włos, to akurat może być jednym z nich ). Drugie: z rana, widok z boku, chyba dość widoczna jest różnica między falami z przodu, a z tyłu. Trzecie: z rana, fale na spodzie. Czwarte: z rana po wyschnięciu włosów. Piąte, po myciu, spłukaniu odżywki.. Przepraszam za tło tych zdjęć.

Pozdrawiam was
Na pewno zniszczenia mają jakis wpływ na skret. A te wierzchnie narazone są najbardziej na działanie niszczycielskich czynników: słońce, deszcz z zanieczyszczeniami, suszenie, jeśli prostujemy, to też intensywniej te wierzchnie. Fale na spodzie dobrze wróżą, próbuj podreperować resztę, myślę, że ruszą. U mnie jest raczej odwrotnie-pod spodem prawie proste, chociaż jak prostowałam, to one mi się najbardziej uparte wydawaly.
A ugniatasz lub harmonijkujesz z głową w dół już na etapie nakładania na ociekajace odżywki bs?

Ajrisz, jeszcze mnie na koniec rulonami położyłas na łopatki!!! Boskie!!!!

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-07-27 o 23:21
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 23:20   #66582
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość
Jaki masz żel aloesowy?
Z gorvity.

Chatul, sytuacja powtórzyła się drugi raz.
Tak, wiem, że włosy są martwe. Napisałam, że na długości farba się nie zmywa, jest bez zmian. Ale chodzi o same odrosty, czyli około 1,5 cm od skóry. Podczas @ może zmienić się wydzielanie sebum. Może to ma wpływ, nie wiem, gdybam. Zobaczę następnym razem. Będę farbować w innym czasie.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 23:34   #66583
sheep_zonz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

Na pewno zniszczenia mają jakis wpływ na skret. A te wierzchnie narazone są najbardziej na działanie niszczycielskich czynników: słońce, deszcz z zanieczyszczeniami, suszenie, jeśli prostujemy, to też intensywniej te wierzchnie. Fale na spodzie dobrze wróżą, próbuj podreperować resztę, myślę, że ruszą. U mnie jest raczej odwrotnie-pod spodem prawie proste, chociaż jak prostowałam, to one mi się najbardziej uparte wydawaly.
A ugniatasz lub harmonijkujesz z głową w dół już na etapie nakładania na ociekajace odżywki bs?
W zasadzie odżywki b/s używam bardzo rzadko, mam wrażenie, że mi nie służy. Teraz chcę zacząć znowu stosować, zawsze to też większa ochrona. Zobaczę jak włosy reagują, bo kilka miesięcy temu szału nie było. Czasem harmonijkuje, ale jakby to nic nie pomaga? A może to źle robię, plunking odwrócony też mi nie wychodzi. Nie prostuję, suszę naturalnie.

Zioło - bardzo prawdopodobne. Dopiero teraz zaczęły Ci falować? Ja jak tak się ostatnio zastanawiałam i patrzyłam na zdjęcia, to fale musiały mi się pojawić jakoś ze 3 lata temu? Może więcej, ale cięgle je związywałam i nie zwracałam uwagi na strukturę. W każdym razie wcześniej chyba były całkowicie proste... A przynajmniej zdjęcia nie złapały fal.

Czas edycji: 2012-07-28 o 00:08
Stary 2012-07-28, 00:21   #66584
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
W zasadzie odżywki b/s używam bardzo rzadko, mam wrażenie, że mi nie służy. Teraz chcę zacząć znowu stosować, zawsze to też większa ochrona. Zobaczę jak włosy reagują, bo kilka miesięcy temu szału nie było. Czasem harmonijkuje, ale jakby to nic nie pomaga? A może to źle robię, plunking odwrócony też mi nie wychodzi. Nie prostuję, suszę naturalnie.
Jeśli nie z odżywką bs, to z żelem(najlepiej lnianym , wtedy nie ma obaw, że się przeadzi z ilością). U mnie się sprawdza tylko ugniatanie(czyli łapanie pasma od dołu, przysuwanie do skalpu i zaciśnięcie w garsci), plunking nie bardzo, wychodzą jakieś pogięte. Potem oczywiscie wyschnięte sucharki odgniatamy.
Stary 2012-07-28, 06:03   #66585
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
A nie lepiej upiąć zamiast prostować? Upiete też mogą być idealne.
Wiesz, no bardzo nawet chętnie, ale nie upnę włosów ledwo sięgających ramion tak, żeby było idealnie i do tego zakrywało odstające uszy...

Stary 2012-07-28, 07:30   #66586
topsecri
Raczkowanie

Hej hej dziewuszki słuchajcie kochane moje, czy Wy też macie takie prześwity na skroniach, jak zwiążecie włosy w kucyk? Wczoraj zrobiłam a la koka, bo upał ponad 30 stopni i jakoś zaczęłam się przeglądać i klops. Jak są włosy rozpuszczone, to jest ok, gęste itp. Ale jak zwiążę, to właśnie jakby za mało ich było na skroniach nieładnie to wygląda. Tuż przy czole mam jakieś 2 cm włoski, ale one od kiedy pamiętam tam są i nie hu hu nie rosną miał ktoś taki problem?
topsecri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 08:17   #66587
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Chatul, sytuacja powtórzyła się drugi raz.
Tak, wiem, że włosy są martwe. Napisałam, że na długości farba się nie zmywa, jest bez zmian. Ale chodzi o same odrosty, czyli około 1,5 cm od skóry. Podczas @ może zmienić się wydzielanie sebum. Może to ma wpływ, nie wiem, gdybam. Zobaczę następnym razem. Będę farbować w innym czasie.
Słusznie. Następnym razem pofarbujesz w innym czasie i się przekonasz Chociaż moim zdaniem miesiączka nie powinna mieć wpływu na farbowanie włosów. Kiedyś na Wizażu przeczytałam ciekawy post na ten temat: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=1031014&po stcount=76
Stary 2012-07-28, 08:26   #66588
iwonsia01
Zadomowienie

Hejka widziałam jakiś czas temu, że ktoś pisał o tych rzeczach do kręconych włosów Marca Anthoniego. Możecie mi coś więcej napisać o działaniu, bo nie chcę wtopić tej kasy, która zbyt mała nie jest. I co lepsze krem czy lotion?
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 09:45   #66589
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, no bardzo nawet chętnie, ale nie upnę włosów ledwo sięgających ramion tak, żeby było idealnie i do tego zakrywało odstające uszy...
Da się
1. Ja mam do ramion - dużo spinek żabek
2. I mam odstające uszy - pasemka nad uszami zwijasz w rulony i takie podpinasz, z przodu wypuszczasz pasemko. Bałaganiarskie upięcia duuużo tuszują :P
Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Hej hej dziewuszki słuchajcie kochane moje, czy Wy też macie takie prześwity na skroniach, jak zwiążecie włosy w kucyk?
Takie jak zakola? Mam i ja ;]

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 10:02   #66590
201605051001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Da się
1. Ja mam do ramion - dużo spinek żabek
2. I mam odstające uszy - pasemka nad uszami zwijasz w rulony i takie podpinasz, z przodu wypuszczasz pasemko. Bałaganiarskie upięcia duuużo tuszują :P
Niestety nie zawsze się da i wiem to z autopsji zależy jakie uszka, jak bardzo odstają, jak duże itd. W tajemnicy wam powiem, że dwa tygodnie temu miałam zabieg, bo przez kompleksy życia nie miałam. I jest super!

A jeśli chodzi o miesiączkę, to mama mi mówiła, że na pewno trwałej nie powinno się wtedy robić, więc w sumie możliwe, że na farbowanie też może mieć wpływ może hormony na skórze? Ja dzisiaj jestem z tego powodu wykluczona z rodzinnej zabawy w przetwory ogórkowe

Edytowane przez 201605051001
Czas edycji: 2012-07-28 o 10:03
201605051001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 10:05   #66591
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez Racuszek Pokaż wiadomość
Niestety nie zawsze się da i wiem to z autopsji zależy jakie uszka, jak bardzo odstają, jak duże itd. W tajemnicy wam powiem, że dwa tygodnie temu miałam zabieg, bo przez kompleksy życia nie miałam. I jest super!

Zabieg na uszy? Powiesz mi jak wygląda gojenie, co potem trzeba robić?

Przepraszam za OT.

Zdecydowałam, że nie prostuję, postaram się, żeby ładnie dziś falowały, a jak będą kaprysić to wtedy podepnę

Stary 2012-07-28, 10:16   #66592
201605051001
Konto usunięte

Pewnie, że nie prostować!
poszedł priv
201605051001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 10:27   #66593
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Hej hej dziewuszki słuchajcie kochane moje, czy Wy też macie takie prześwity na skroniach, jak zwiążecie włosy w kucyk? Wczoraj zrobiłam a la koka, bo upał ponad 30 stopni i jakoś zaczęłam się przeglądać i klops. Jak są włosy rozpuszczone, to jest ok, gęste itp. Ale jak zwiążę, to właśnie jakby za mało ich było na skroniach nieładnie to wygląda. Tuż przy czole mam jakieś 2 cm włoski, ale one od kiedy pamiętam tam są i nie hu hu nie rosną miał ktoś taki problem?
Pamiętam,że Maliniarka skarżyła się na to parę stron wczesniej. Ja prześwitów nie mam, za to mam zakola i zbyt wysokie czoło.
Cytat:

Zdecydowałam, że nie prostuję, postaram się, żeby ładnie dziś falowały, a jak będą kaprysić to wtedy podepnę
Brawo!!! Podejrzyj upięcie Ajrisz gdzieś na poprzedniej stronie, ona ma włosy do ramion i to wycieniowane.
Stary 2012-07-28, 12:05   #66594
vivinn
Zakorzenienie

Hej lokaski!
Nie wiem czy pamiętacie, ale tydzień temu narzekałam na puch i kryzys włosowy. Poszedł więc plan minimum, ale się nie sprawdził Wkurzyłam się, stwierdziłam, że nie będę latać, jak głupia za tymi kłakami i wczoraj uraczyłam je wzbogaconą półproduktami maską - całkiem zbilansowaną proteinami i nawilżaczami. Efekty poniżej, czuję się jakbym ścięła 10cm włosów, tak skręt ukradł mi długość A do fryzjera idę dopiero w poniedziałek i już się boję, bo to niesprawdzona fryzjerka - moja się ulotniła
P1060170.jpg

P1060172.jpg

P1060173.jpg

P1060174.jpg

I paczajcie w co się wpakowałam kilka dni temu - leśne wyrzutki
P1060162.jpg
Stary 2012-07-28, 12:19   #66595
Majka1503
EDUkator

vivinn piękne włosy
I kociaki też super Kocham koty

Stary 2012-07-28, 12:23   #66596
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
To tak jak ja
tak, nie ma szans na cięcie!

sheep_zonz
piękne te fale! nie rozczesuj, ten tył z wierzchu wygląda naprawdę dobrze, sama bym taki chciała, wiesz?

Majka1503, dobrze że nie prostować. to zuo!

vivinn, piękne włosy!

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 12:47   #66597
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Słusznie. Następnym razem pofarbujesz w innym czasie i się przekonasz Chociaż moim zdaniem miesiączka nie powinna mieć wpływu na farbowanie włosów. Kiedyś na Wizażu przeczytałam ciekawy post na ten temat: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=1031014&po stcount=76
O, bardzo fajny post, dziękuję. Szukałam, ale słabo, nie przeczytałam całego wątku (bzudry mnie odstraszyły ).
Tylko jeśli nie @, to dalej nie wiem co. Mam nadzieję, że skład farby się nie zmienił, opakowanie jest takie jak było.
No nic, zobaczę za miesiąc.
Włosy umyte wczoraj, nic się już nie sypie, felerną odżywkę dokończyła siostra (zostało jeszcze na raz, ale wyrzucę chyba, bo Tato czyha na pojemnik po odżywce, więc Mu go dam ).

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 12:53   #66598
Majka1503
EDUkator

Odcisnęłam tylko włosy z wody i nałożyłam odżywkę b/s.
I założyła jedwabną koszulkę bo z włosów leci jeszcze mnóstwo wody, a tak przynajmniej nie będą się ocierać o nic. Piankę nałożę jak trochę przeschną, bo są tak ciężkie od wody, że i tak się wyprostują.

Oby coś z tych fal dziś było!

Stary 2012-07-28, 13:10   #66599
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Hej lokaski!
Nie wiem czy pamiętacie, ale tydzień temu narzekałam na puch i kryzys włosowy. Poszedł więc plan minimum, ale się nie sprawdził Wkurzyłam się, stwierdziłam, że nie będę latać, jak głupia za tymi kłakami i wczoraj uraczyłam je wzbogaconą półproduktami maską - całkiem zbilansowaną proteinami i nawilżaczami. Efekty poniżej, czuję się jakbym ścięła 10cm włosów, tak skręt ukradł mi długość A do fryzjera idę dopiero w poniedziałek i już się boję, bo to niesprawdzona
Świetnie!!! I włosy, i maluszki!
Stary 2012-07-28, 13:59   #66600
Piechniak
Rozeznanie

cześć zrobiłam sobie tydzień przetłuszcznia włosów... dzisiaj myję mam taki plan - ponieważ jutro wyjeżdzam na imieniny teściowej... i chcę mieć trochę trwalszą fryzurkę. Dostałam kiedyś od Myszki taki przepis na żel: woda + guma ksantanowa.
Jak myślicie: zastosować go zamiast b/s czy niezależnie od niego? bo z jednej strony nie chcę obciążyć, a z drugiej guma to żadna odżywka i żadne zabezpieczenie...:confuse d:
włoski: 55cm (sierpień br.)
cel: 70 cm i pięęęęęękne fale
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości