Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2219 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-27, 13:12   #66541
Zioło
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Nekotka_ Pokaż wiadomość
W sumie, nie sądzę, żeby ktoś podrabiał Jantara, a tez nie wiem w jak złych warunkach trzeba by przechowywać szklaną buteleczkę, szczelnie zamknięta w kartoniku, żeby nie był przydatny do użycia. Czytałaś inne komentarze tego allegrowicza? Może napisz do niego? Moje Jantary (z apteki), są wodniste

O, ciekawe, miło, że wstawiłaś. Hm, jeśli jestem esto/andro (a tak mi się przynajmniej wydaje), to powinnam pić "niebieską" grupę?
Allegrowicz ma 100% pozytywnych komentarzy, staram się u takich właśnie kupować i nigdy wcześniej żadnych problemów na allegro nie miałam. Napisać mogę, ale często sprzedawca nie ma pojęcia, jaka powinna być konsystencja kosmetyku, którym on handluje

Jeśli jesteś estro/andro, to powinnaś pić czerwoną grupę Estro i estro/andro piją czerwoną, a gesta i gesta/andro niebieską

Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 13:14   #66542
kasiaa87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Mam całkiem mokre włosy jeszcze, ale to co widzę to są jak najbardziej LOCZYSKA
dawaj foty! jeśli tylko trwała pomaga lokom, to raz na jakiś czas można
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Garnier AiK to d/s dość treściwa, bogata w emolienty. Dla mnie najlepsza, do tego uwielbiam jej zapach, choc sotuję ją od roku, nie znudził mi się (TŻ też uwielbia wąchać moje włosy po AiK).

A ja zapomniałam Wam się pokazać po szmponetce Joanny Głęboki burgund. Wprawdzie widać niewiele, lekkie przyciemnienie jedynie, ale odcień na tyl mi się spodobał,że chyba kupię farbę w podobnym kolorze. Jak wyrównam w miarę farba, to moze potem przez jakiś czas henna będzie równo łapać (w końcu rok temu, gdy zaczynałam hennować kolor łapał równo nałożony na Casting, rożnica w odcieniu miedzy zdrową górą a zniszczonym dołem wylazła gdzieś po pół roku).

Pierwsze cztery zdjęcia w świetle dziennym zaraz po zmyciu szamponetki, fale stylizowane ugniataniem z Joaśką bs niebieską i żelem lnianym. Następne z lampą po pierwszym myciu odżywką(balsam potters arnikowy), bez stylizacji, bez bs, tylko przygładzone lnianym i wysuszone na prosto.
I tu pocieszenie dla wątpiących. Rok temu, przed CG, nie mogłabym sobie pozwolić na takie pozostawienie włosów bez niczego (najcześciej to była odżywka "prostująca " naszpikowana silikonami i prostownica)-miałabym suchą spuszona szopę. Teraz oczywiście puchu troszkę jest, ale są w miarę gładkie i błyszczące. Zatem warto!!! jeśli nie dla skrętu, to dla zdrowia włosów! A skret też się poprawił-końcówki same się zrolowały. Dawniej były sterczacymi drutami, których nawet prostownicą nie mogłam ujarzmić.

Ale się rozpisałam....(i zdjęciami zasypałam, nadrobiłam na parę tygodni)
AgRafka normalnie rewelacja, tak mi się Twoje włosy podobają, i tyle ich no i pocieszyłaś mnie wątpiącą, będę walczyć. Robię swoim włosom nieudolne zdjęcia, i zachowuję je dla siebie, poczekam, obejrzę wszystkie za jakiś czas, może ujrzę poprawę . Marzy mi się też wklejenie swojej włosowej historii tak za pół roku od cg, żeby było widać efekty.
I muszę w końcu kupić ten Garnier AiK.
Zioło walcz o falki i zapuszczaj włosy bo widzę w nich (i w Tobie) nie lada potencjał. Może za pół roku będziemy świecić przykładem pięknych włosów dla "cg wątpiących"
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 13:16   #66543
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie tak O nierównowadze hormonalnej świadczą zazwyczaj, jakby to ująć, niepożądane zachowania naszego organizmu - czyli takie rzeczy jak nadmierne pocenie, nadmierne owłosienie, nieregularny cykl, bóle miesiączkowe etc. Jeśli nie masz żadnego z tych problemów, ani jednej cechy typu androgennego i podobną ilość cech typu gestagennego i estrogennego, to prawdopodobnie masz idealnie zachowaną równowagę hormonów w organizmie Nic tylko zazdrościć!
Niestety, mam problem z nadmiernym poceniem się. I mam tak od najwcześniejszego dzieciństwa. Całą resztę mam w porządku

Cytat:
Zapomniałam jeszcze dopisać, że w ocenie typu hormonalnego pomaga też zaobserwowanie, gdzie w naszym organizmie odkłada się nadmiar tłuszczu - typ estro walczy zawsze z nadmiarami tkanki tłuszczowej na udach i pośladkach (kobiecy typ tycia), a typy gesta i andro na brzuchu (męski typ tycia).
Ja mam najwięcej tkanki tłuszczowej na udach i brzuchu Pośladki za to nie wiedzą co to tycie.
Stary 2012-07-27, 13:22   #66544
kasiaa87
Raczkowanie

Cytat:
Allegrowicz ma 100% pozytywnych komentarzy, staram się u takich właśnie kupować i nigdy wcześniej żadnych problemów na allegro nie miałam. Napisać mogę, ale często sprzedawca nie ma pojęcia, jaka powinna być konsystencja kosmetyku, którym on handluje
Koniecznie napisz/zadzwoń do niego i poproś/żadaj wymiany. Skoro poprzednie były wodniste to kolejne też mają być, niech wymieni na dobry! Sprzedawca powinien znać się na tym co sprzedaje, a jak nie to niech obejrzy inne butelki Jantara.
Stary 2012-07-27, 14:12   #66545
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Same here Mnie bardzo pomogło picie rutwicy, piłam łyżeczkę zalaną wrzątkiem raz dziennie i w ciągu miesiąca widziałam już różnicę: cykl z trwającego 14-46 dni zmienił się w trwający co miesiąc 29 dni, jak w zegarku PMS zniknął, biust w kilka miesięcy powiększył się z 65A na 65D - żyć nie umierać!

Edit: To może estro/andro?
W ogóle fajnie, że rzuciłaś temat Poczytam i dokształcę się
Ja mam pomieszanie z poplątaniem, bo mam silne nietolerancje pokarmowe i wystarczy że odstawię mleko (a babcia nie uszczęśliwi obiadem z zupa na śmietanie, kiedy nie mogę odmówić ) - od razu mniejszy PMS i lżejszy okres.

Fotki cały wpis w codzienniku będzie jak wyschnę Boję się odgniatać żel, bo mam pogodę tropikalną i boje się że mnie spuszy ;]

wlosy po cysteinie z olejem z pestek moreli (zestaw eksperymentalny)
na dowód - koczek na 4 spinkach!!
2gie mycie po cysteinie
i dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 05 cysteina.jpg (72,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 04.jpg (51,6 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03.jpg (54,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02.jpg (56,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 01.jpg (56,9 KB, 31 załadowań)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:35   #66546
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Oczywiście oprócz szamponu miałam w domyśle odzywkę b/s jeszcze i coś na końcówki chodziło mi o skrócenie etapu pod prysznicem.
To myj odżywką. Wówczas będzie ochrona i miękkie włosy. Na pewno lepsza niż w przypadku szamponu.
Byleś tylko oczyściła włosy przed wyjazdem.

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
I Eloe wróciła, mam nadzieję, że na dobre
Postaram się, Basiu
Tęskno mi za Wami, a analizy czekają...
Cytat:
Minęło mi jakoś teraz na dniach 2 lata z zakręconym forum. Ale nie mam zdjęć i nie szykuję jeszcze wpisu do dziennika
Pogratulowałabym, ale skoro brak wpisu, to
Cytat:
Eloe, kilka dni temu zaglądałam do twojego albumu, było tam zdjęcie z taaaakimi mega korkociągami, proszę o jeszcze (to po tucumie chyba właśnie)
Eeee... żałuję, ze nie zrobiłam ostatnio, bo od dawna mi się tak nie podobały
Myłam przed meczem, więc na szybko. Cien aloesowy z Lidla, potem na chwilę Bingo z ekstraktami i nieco Timotei delight różowej. Płukanka octowa, Balea do loków (notabene - świetna odzywka b/s dla moich loków. Cudnie pachnie... Niestety dostępna w Niemczech ) i żel z Aubrey Organics B5 (bez polimerów, jak to latem).
Podczas meczu dałam im nieco... balsamu do ust z wit. A A kiedy wróciłam do domu po północy, byłam w zachwytach.
Może tez dlatego, że powieki mi ze zmęczenia opadały

Cytat:
Dziękuję
O TU
Nie ma za co. Prawdę napisałam. Świetnie opracowałaś temat

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
CG jestem od tygodnia i średnio mi służy. Mam puch i wyglądają koszmarnie.
Oj, tydzień, to za krótko, by cokolwiek powiedzieć na pewno. Cierpliwości.
Cytat:
Ale do rzeczy - w którym momencie nakładacie b/s? Jak umyjecie i od razu na takie mokre i pod ręcznik, czy umyte pod ręcznik i jak przeschną to dopiero odżywka?
Dopiero co spłukane włosy chwilkę zostawiam, by się porozdzielały na kosmyki. Cały czas mam pochyloną głowę. Biorę kapkę odzywki b/s w zagłębienie dłoni i dokładnie rozprowadzam po rękach i między palcami. Nakładam najpierw gładko i delikatnie od nasady po końce, potem wkładam palce pomiędzy kosmyki, które już są. Czasem dokładam jeszcze nieco odzywki b/s na kark.
Dopiero teraz ugniatam, by odcisnąć nadmiar wody.
Jeśli mam stylizator, który lubi sporo wody (KCCC, CP Aloe Styling Gel), to odciskam dłużej rękami. Jeśli mam stylizator, który nie potrzebuje dużo wody, to odciskam nadmiar arafatką i nakładam żel.
Suszę suszarka z dyfuzorem.
Cytat:
Napisane przez szizii Pokaż wiadomość
Wszystko spłukałam letnią wodą i użyłam maski z Professional Imperity (tej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ower-mask.html) do mycia.
Skład?
[quoet] Efektów powalających nie ma[/quote] A co konkretnie prócz puchu wyszło?
Cytat:
Kupiłam dzisiaj lotion Mark Anthony do stylizacji kręconych włosów, czytałam pozytywne opinie, a akurat był w promocji w Rossmannie
Skład?
Cytat:
Wybieram się niedługo do fryzjerki na nawilżanie włosów. Byłam ostatnio w maju, to jak ścięła mi włosy i je nawilżyła doprowadziło mnie do takiej radości, że teraz pokładam w niej dużą nadzieję. Ale jeżeli będą wyglądać tak cudownie jak kiedyś to muszę jakoś to nawilżenie utrzymać...
Nie wiem, czy się uda... Najczęściej produkty fryzjerskie to głównie silikon od efektu WOW.
Coś wniknie, coś się utrzyma, ale ile, trudno orzec.
Najlepiej by było, gdybyś zrobiła zdjęcie stosowanej przez fryzjerkę maseczki. Zdjęcie SKŁADU. I wrzuć na wizaż.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:42   #66547
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez mimika13 Pokaż wiadomość
dodam jeszcze dwa zdjęcia całościowo jak to wygląda....
doradźcie mogę umyć znów dziś ?? i raz jeszcze ułożyć ??
Nie myj, najwyżej upnij, mnie tam się podoba

Cytat:
I błagam, nie przeraźcie się jakością zdjęć i włosiętami
Z kosmetykami dziewczyny już doradziły.
A włosy masz piękne, co to będzie się działo już niedługo, zobaczysz, sama się zdziwisz

Zapomniałam wczoraj, Sensualitko, piękne loczyska, a to tylko po szamponie. bardzo mi się podobają
Aga
Marta
Jak dla mnie to trwałą możesz mieć zawsze

A co do wypadania przy cg. Pewnie u części osób może to być z tym związane. Ale ja mam taką teorię. Wcześniej nie zwracałyście tak bardzo uwagi na włosy, a teraz do przesady (ja tak miałam na początku). Tak naprawdę mało która z nas jest na czystym cg. Ja nie jestem, a włosy trochę zaczęły wypadać. U mnie ma to związek ze stresem, porą roku.
Na wypadanie może mieć wpływ też zbyt dużo kosmetyków, włosy będą obciążone, olejowanie skalpu. No i masa innych czynników, niekoniecznie cg.

Jeśli o kimś zapomniałam, przepraszam.

Łupież mi się przypałętał, winowajcę mam, będzie dziś żel aloesowy na skalp.
Najgorsze, że od dwóch farbowań odrosty paskudnie łapią, siwe przebijają fatalnie (a myłam dwa razy dopiero - pierwsze i drugie mycie odżywką). Teraz pomyliłam się i kupiłam inny odcień farby. Ale nie winię farby raczej, farbuję nią parę lat. Co to za cholera może być? Farbuję odrosty na naolejowane włosy (tego też nie winię, wręcz przeciwnie).

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 14:51   #66548
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Najgorsze, że od dwóch farbowań odrosty paskudnie łapią, siwe przebijają fatalnie (a myłam dwa razy dopiero - pierwsze i drugie mycie odżywką). Teraz pomyliłam się i kupiłam inny odcień farby. Ale nie winię farby raczej, farbuję nią parę lat. Co to za cholera może być? Farbuję odrosty na naolejowane włosy (tego też nie winię, wręcz przeciwnie).
Może zmienił się skład farby? Albo zmieniły Ci się siwe włosy na takie, które trudniej zafarbować? Albo może masz włosy nieoczyszczone z sylikonów i dlatego farba kiepsko łapie?
Ciąle dajesz na włosy taki sam olej?
Stary 2012-07-27, 15:15   #66549
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
Te które mnie pamiętają - pamiętają mnie zapewne jako wierutnego wiarołomcę jako, że w swoim ostatnim poście obiecałam fotorelacje z nakładania ok 60-70 ml oleju na włosy, która to ilość wydała się olbrzymia i znalazło się kilka głosów które chciałyby to zobaczyc. A potem zamilkłam - bez fotorelacji jako zwieńczenia obietnicy - rzecz jasna
Własnie... I jak po takiej dawce? Co to był za olej?
Cytat:
Skupiłam sie na dopieszczaniu skalpu

Cytat:
Dzisiejsze fotki przedstawiają jednak opcję Ekstremalne Minimum są to bowiem fotki włosów po basenie umyte jedynie szamponem Head&Shoulders (bez odżywki, zapomniałam kosmetyczki - myłam szamponem przyjaciela). Jest Puch we własnej osobie ale jest i pożądana Objętość.
rzeczywiście włosy są w świetnym stanie! Widać brak odpowiedniej dawki emolientów, ale jest naprawdę świetnie
Cytat:
Ale zamiast się dołować zaadoptuję sobie maksyme: "Nos do góry, wszystko się ułoży" na "Loki do góry, wszystkie sie ułożą"
Dobra parafraza

Cytat:
Na zakończenie, sentymentalnie kłaniam się w stronę Eloe, bo w sumie jej pojawienie sie zmobilizowało mnie do napisania tego posta.
Ojej, jak miło
Oczywiście odkłaniam się szybciutko
Cytat:
Napisane przez Bulinka88 Pokaż wiadomość
Intensywnie nawilżający szampon z jedwabiem do włosów zniszczonych lub po farbowaniu. Dzięki zawartości protein jedwabiu posiada właściwości silnie nawilżające skórę i włosy. Nadaje się do częstego stosowania.

Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamide DEA, Glycereth-2 Cocoate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Hydrolized Silk, Sodium Chloride, Polyquaternium-7, Citric Acid, Glycerin, Perfum, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Tetresodium EDTA, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Linalool.
Szampon, który nie jest lekiem, ma myć. Koniec i kropka. Nie radziłabym tego często stosować.
Cytat:
Czy ja wiem czy ich nie pielęgnuję?! Nakładam chociaż raz w tygodniu maskę KALLOS MASKA PLACENTA Z ŁOŻYSK... Nigdy wcześniej sie nie zastanawiałam jak inaczej mogę je pielęgnować...
Jeśli to wszystko, to włosom kręconym nieszczególnie ten zestaw może się podobać.
Cytat:
Najgorsze jest też to, że nie ważne jak mam obciętą grzywkę nigdy mi się nie układa normalnie... I muszę ją podpinać do góry...
Z grzywką tak zwykle bywa.

Cytat:
eeeeeeee, sama możesz sobie zrobić taki zabieg. Będzie taniej i bez silikonów. Wszystkie staramy się długo, żeby włosy były miękkie i błyszczące, ładnie się układały. Sądzisz, że jest to możliwe po jednym zabiegu bez użycia silikonów? Nie bardzo.
Nałóż ulubioną odżywkę/maskę, dołóż co masz w domu (przepisy w receptariaszu), na to folia, ręcznik i możesz podsuszyć suszarką (ale nie musisz). I masz zabieg nawilżający

Podpisuję się pod tym

Na tę chwilę muszę kończyć Ale wrócę.

Ajrisz - przemknęły mi Twoje zdjęcia
Wiem, ze nie chcesz zapuścić, ale to, co pokazujesz aż sie prosi o zapuszczenie. Przemyśl decyzję o ciągłym skracaniu ponownie, proszę

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:15   #66550
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Marta
Jak dla mnie to trwałą możesz mieć zawsze
Dziękuję

to się jeszcze dochwalę :P
jak miło mieć wolne i czas...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 06.jpg (52,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 07.jpg (51,5 KB, 32 załadowań)

Stary 2012-07-27, 15:24   #66551
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Wiem, ze nie chcesz zapuścić, ale to, co pokazujesz aż sie prosi o zapuszczenie. Przemyśl decyzję o ciągłym skracaniu ponownie, proszę
Zapuszczam
W sierpniu pewnie będzie trzeba podciąć końce - ale to będą same końce, u pani Basi, ona rozumie "same końce", ok 2-3 cm są w kiepskim stanie...
Wsuwam warzywa i witaminy, zaczęłam żelatynę (na stawy i pazury ale włosy też) więc pewnie ruszą, zresztą zawsze rosły szybko
Właśnie kończy się najgłupszy etap zapuszczania - powoli są do spięcia

Wrzuciłabym następne zdjęcia, bo się rulony zrobiły przeginam?

Stary 2012-07-27, 15:27   #66552
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Zapuszczam
W sierpniu pewnie będzie trzeba podciąć końce - ale to będą same końce, u pani Basi, ona rozumie "same końce", ok 2-3 cm są w kiepskim stanie...
Wsuwam warzywa i witaminy, zaczęłam żelatynę (na stawy i pazury ale włosy też) więc pewnie ruszą, zresztą zawsze rosły szybko
Właśnie kończy się najgłupszy etap zapuszczania - powoli są do spięcia

Wrzuciłabym następne zdjęcia, bo się rulony zrobiły przeginam?
Nie, wrzucaj!

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:35   #66553
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
A co do wypadania przy cg. Pewnie u części osób może to być z tym związane. Ale ja mam taką teorię. Wcześniej nie zwracałyście tak bardzo uwagi na włosy, a teraz do przesady (ja tak miałam na początku). Tak naprawdę mało która z nas jest na czystym cg. Ja nie jestem, a włosy trochę zaczęły wypadać. U mnie ma to związek ze stresem, porą roku.
Na wypadanie może mieć wpływ też zbyt dużo kosmetyków, włosy będą obciążone, olejowanie skalpu. No i masa innych czynników, niekoniecznie cg.
moja teoria mowi ze po czesci to geny a po czesci dieta, leki, suplementy, styl zycia, fizyczna strona traktowania wlosow (mycie, czesanie), ilosc wypijanej dziennie wody (to ma ogromne znaczenie dla wlosow i cery)

ja akurat jestem 200% CG i wlosy nie wypadaja mi od dluzszego czasu, to znaczy wypadaja powiedzmy 10 przy myciu, ale codziennym, jak myje co 3-4 dni (tak bylo w zimie) to byli maly klebuszek i raz policzylam wyszlo mi 50 pare, napewno nie tragedia

ale ja jestem maniak zdrowotny i choc mam w zyciu stresy ktore potrafia wywolac migrene no i czasami mam braki w snie to reszta ksiazkowo: zdrowa dieta, zadnej przetworzonej zywnosci, malutko kawy, min 1.5 l wody niegazowanej wody dziennie, min 10 minut cwiczen dziennie, zadnego przejadania sie

a kiedys lecialy mi na potege (juz pisalam za glownego winowajce uznano tabsy ale odzywialam sie wtedy fatalnie to tez fakt)

Cytat:

tu nie pomoge, sama zmienilam farbe i mam wymarzony kolor, odrost zlapal przepieknie (do tego kolor trzyma sie wyjatkowo dobrze)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:39   #66554
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
I tak:
1. Odżywka do mycia: Odżywka wygładzająca Isana, Rossmann (ten wielki KWC )
2. Odżywkowanie: Maska do włosów suchych Biovax / Maska do włosów osłabionych i zniszczonych + proteiny mleczne Biovax / Odżywka nadająca połysk do włosów pozbawionych blasku i łamliwych 'morela i pszenica', Alterra, Rossmann
Będę używać tych specyfików na zmianę. Planuję nałożyć kosmetyk na włosy (czy na skalp też???) , założyć czepek i ręcznik i trzymać 20-30 min.
3. Odżywka b/s: Balsam nawilżająco - regenerujący, z apteczki babuni, Joanna
4. Stylizacja: Lotion podkreślający loki, Strictly Curls, Marc Anthony; do tego dojdzie suszenie z dyfuzorem, jonizacją i zimnym nawiewem; bez suszenia będą schły same i NIE BĘDĘ ich dotykać
Maski możesz śmiało nakładać na skalp, ale chyba to już ktoś napisał . Chciałam tylko od siebie dodać, że u mnie Biovax mleczny=łupież, Isana wygładzająca=podrażniony skalp.

Zioło, dziękuję za rozpiskę Estrogenny typ jak nic

Ag Rafka, włosy a kolor... . Mam słabość do takich z nutką czerwieni.

Cytat:
Oj jak się zgadzam

Nie chcę zapeszać, ale moja głowa chyba polubiła się z facelle. Dopiero 2 mycia za mną, ale się nie drapię jak głupia i wszystkie ranki się goją .
Stary 2012-07-27, 15:56   #66555
Chatul
ma zielone pojęcie

Martek_, dostałam odpowiedź w sprawie picia pokrzywy: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=35545470&p ostcount=2082
Stary 2012-07-27, 16:00   #66556
ivy blue
Przyczajenie

cześć Dziewczyny

chciałam pochwalić się moim dzisiejszym wynalazkiem,a mianowicie,na umyte odżywką mrs potters włosy nałożylam na 2h pod folię i ręcznik maskę gloria wymieszaną z glutkiem z siemienia lnianego...włosy są meeega nawilżone,sprężyste Polecam!

Edytowane przez ivy blue
Czas edycji: 2012-07-27 o 16:03
ivy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:37   #66557
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
i żel z Aubrey Organics B5 (bez polimerów, jak to latem).
to ten prawda? mozesz cos wiecej o nim powiedziec? nie zostawia bialego osadu na wlosach? ma konsystencje lejacego zelu czy bardziej budyniu? i jak sie w ogole sprawuje, uzywasz go tylko latem?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg AO193B.jpg (11,1 KB, 11 załadowań)
Stary 2012-07-27, 17:02   #66558
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Może zmienił się skład farby?
Nie wiem, nie zwróciłam uwagi
Cytat:
Albo zmieniły Ci się siwe włosy na takie, które trudniej zafarbować?
Hmm, ale tak od razu? dzieje się tak od dwóch farbowań, wcześniej było ok.
Cytat:
Albo może masz włosy nieoczyszczone z sylikonów i dlatego farba kiepsko łapie?
Nie sądzę, często myję sles.
Cytat:
Ciąle dajesz na włosy taki sam olej?
Zawsze farbuję na kokos.
Nie wiem już co jest nie tak. A @ ma coś do rzeczy? Może hormony czy cuś
Myślałam, że może to wina tego, że nie myję odżywką, ale teoria upadła, kiedy zmyłam farbę odżywką i następne mycie to też odżywka. Nie nakładałam protein. No i na długości nic nie schodzi, farba się trzyma, a na długości nie farbowałam od wieków.

Cytat:
Zapuszczam
Tak trzymać.

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
moja teoria mowi
Zgadzam się z Twoją teorią
Cytat:
tu nie pomoge, sama zmienilam farbe i mam wymarzony kolor, odrost zlapal przepieknie (do tego kolor trzyma sie wyjatkowo dobrze)
No i na dodatek masz piękny czerwony kolor

Cytat:
Napisane przez ivy blue Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny

chciałam pochwalić się moim dzisiejszym wynalazkiem,a mianowicie,na umyte odżywką mrs potters włosy nałożylam na 2h pod folię i ręcznik maskę gloria wymieszaną z glutkiem z siemienia lnianego...włosy są meeega nawilżone,sprężyste Polecam!
cześć Fajnie, że wynalazek

Stary 2012-07-27, 17:16   #66559
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Martek_, dostałam odpowiedź w sprawie picia pokrzywy: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=35545470&p ostcount=2082
skrzyp jest również moczopędny a wszystkie leki diuretyczne wypłukują wit rozpuszczalne w wodzie ( zwłaszcza odczuwa sie braki wit z gr B) i minerały, najczęściej magnez

Marta dawaj rulony

Basiu, ja Ci już pisałąm u mnie @ ma ogromne znaczenie przy farbowaniu włosów, po prostu mi kolor nie łapie - także zabobon u knie niestety działa

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-07-27 o 17:17
Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 17:22   #66560
kasiaa87
Raczkowanie

wklejam moje reanimowane na szybko pianką cien, trochę kremu z biedry i dyfuzor. Co myślicie??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1911.jpg (50,6 KB, 55 załadowań)
Stary 2012-07-27, 17:24   #66561
kasiaa87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ivy blue Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny

muszę wypróbować! dzięki!
Stary 2012-07-27, 17:56   #66562
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
wklejam moje reanimowane na szybko pianką cien, trochę kremu z biedry i dyfuzor. Co myślicie??
Fajny pierdzielnik
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Marta dawaj rulony
Jak wrócę - idę wyprowadzić plecy na spacer

Stary 2012-07-27, 18:22   #66563
Martek_
Zadomowienie

Ajrisz, Agrafka . A jak gładziutko! U mnie jest niemiłosiernie duszno efektem czego robią się tłuste od skalpu i suche na długości, nieważne ile odżywki b/s dokładam. Wysokoporowatość <ok>

Cytat:
Wdzięczna ja, wdzięczna
Jeszcze jedno, mieszanki to znaczy zioła zaparzane w jednej szklance czy może raz to raz to?

Cytat:
Pierdzielnikowato, ale chyba wyglądają na trochę sztywne?

Kupiłam Pottersa z lotosem . Jako że przez ten upał mam masakrę ze skalpem dziś będzie testomycie
Stary 2012-07-27, 18:22   #66564
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Basiu, ja Ci już pisałąm u mnie @ ma ogromne znaczenie przy farbowaniu włosów, po prostu mi kolor nie łapie - także zabobon u knie niestety działa
No właśnie pamiętam i wydaje mi się, że coś jest na rzeczy. Zabobon nie zabobon, ale podczas@ zmienia się trochę gospodarka hormonalna. Zobaczę za miesiąc, jak złapie farba i nie będę miała @, to będzie winowajca
Cytat:
A odgniatałaś? Wyglądają troszkę sklejone, ale poza tym ładnie.

Stary 2012-07-27, 19:01   #66565
smoothly
Zakorzenienie

Ag Rafka, zakochałam sie w Twoich włosach

AjriszMarta, rewelacja! zapuszczaj, zapuszczaj, będą już w ogóle prze-cudowne !

kasiaa87, jak dla mnie bomba!

a ja rozpaczam po tym co mam na włosach. nie wiem co mi nałożyła ale to jest coś dziwnego, włosy sie całe plączą, w dotyku są nieprzyjemne i suchuteńkie, a sciełam i wycieniowałam i wcale nie farbowałam całości! -.-
gdyby nie dzisiejsza impreza już bym myła, ale wytrzymam do jutra. oczywiście nie obyło się bez suszarki z gorącym nawiewem, wielokrotnego rozczesywania, masy silikonów.... brrr.
i prosiłam o ścięcie centymetra i chyba ścięło się pani Ani trochę więcej... ale to zaraz sprawdze. a jutro jak doprowadze włosy w miare możliwości do ładu i składu to wstawie fotki.

zmierzone... było 50.5 cm jest 47.5 cm.
przysięgam że do końca roku nie zetnę włosów.!

akcja - powrót do formy!

Edytowane przez smoothly
Czas edycji: 2012-07-27 o 19:02
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 19:41   #66566
Majka1503
EDUkator

Ja niestety jutro pewnie prostować będę, jeszcze za krótko jestem CG, żeby mnie całkiem słuchały, a muszą być idealne.

Wszystkie wklejane falki i loczki Kiedy ja będę takie miała? Chociaż określone falki...

Kupiłam dziś piankę Isany

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 19:50   #66567
smoothly
Zakorzenienie

o, jeszcze powiem, że fryzjerka zauważyła zmianę na lepsze w strukturze włosów po odstawieniu prostownicy i chwaliła za to

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 20:15   #66568
Sensualitka
Raczkowanie

Dziękuję za miłe słowa nt włosów Czasem o wiele gorzej wyglądają kiedy je dopieszczę i staram się by ładnie wyglądały, a tutaj tak fajnie wyszlo po samym szamponie. Przewrotność natury uczy pokory

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Zastanawiajace jest to wypadanie wlosow na CG...
Mam kilka tez na temat mojego wypadania, ale powoli wszystko wraca do normy wiec nie bede zanudzać ale metod pielęgnacji nigdy nie obwiniałam. Mam nadzieję, że uda Ci się to w końcu opanować bo wiem po sobie, że to frustrujące zjawisko.

Cytat:
Witaj loku marnotrawny
Przykro słyszeć, że męczysz się z wypadaniem
Przypomnij, czy próbowałaś drożdży? Może nie mam dużego problemu z wypadaniem ale drożdże są nr 1 u mnie
Po Twoich włoskach bynajmniej nie widać że schudły
To może przyjemniej będzie Ci przeczytać, że chyba kryzys opanowany i wszystko zdaje się wracać do normy ale mam niezłą traumę po tych przejściach A drożdże pije już od dawna regularnie, robiłam to jeszcze przed tym jak zaczął się drożdżowy boom :P Bardzo je lubię swoja drogą i każdorazowo żal mi robić przerwy :P
Ale dziękuję za troskę. Jak zawsze jesteś gotowa do rady

A co do tego, że nie widać aby włosy schudły. Na wczorajszych zdjęciach może i nie bo puch robi swoje, ale jeśli są bardziej zdyscyplinowane to już gorzej wygląda. No ale nie ma co smęcić. Odrosną. Muszą.........

I ja też chcę zobaczyć rulony ! Ale nie u siebie, tylko Twoje :P i zanim znów zamilknę na tygodnie to napiszę, że trwała dała Ci super efekty. Niby nic nie piszę, ale jestem na bieżąco.

Cytat:
Własnie... I jak po takiej dawce? Co to był za olej?
Dla mnie taka dawka to norma niestety. Jedna łyżka nie starcza mi nawet na połowę grzywki. Nawet po takiej ilości na całe włosy (tj 60-70ml) nic z nich nie kapie ani nie jest jakoś przesadnie mokro. Jest po prostu w sam raz. Miałam(mam?) zrelacjonować fotograficznie poszczególne etapy nakładania takiej ilości oleju bo dziewczynom wydawało się to nieprawdopodobne :P Ale poki co nie olejowałam od ponad 4 miesięcy żeby nie obciążać dodatkowo cebulek

A olej to zazwyczaj były mieszanki. Wcześniej (gdy olejowałam częsciej a wypłata była mniejsza) to jakis lepszy olej mieszalam z bazowym typu oliwa z oliwek. Bo wywalić np 70 ml arganowego na raz? Auć po kieszeni Ale uzbierało mi się trochę olei które nie przyjęły się na twarzy więc będzie z czego zrobić mieszanki na przyszłość Jak tylko ustabilizuje mi się wypadanie to zaszaleję :P póki co się boję.

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
moja teoria mowi
Ja też się pod tym chętnie podpisze
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 20:20   #66569
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
przysięgam że do końca roku nie zetnę włosów.!
To tak jak ja

Ajrisz
AgRafka

Eh, słabo zabezpieczyłam włosy i po 3/4 dnia na słońcu i wyczochraniu (nie przez mnie ma się rozumieć) mam suchy busz... jutro olej jak nic

Właśnie dostałam ochrzan od mamy, że się wymądrzam... Narzekała na suche włosy, po raz któryś już dzisiaj poprawiała swój fryz (tzn. tapirowanie i lakier) bo się nie trzyma. Ja jej na to, że ma lakier i piankę na alkoholu, do tego słabo nawilżającą odzywkę i za mocny szampon, i zostałam zjechana od góry do dołu... ehhh...na dodatek niedawno farbowała i codziennie prostuje, plus dwa rzy w tygodniu suszarka z ciepłym nawiewem zapewne, bo układa jej fryzjerka i teraz wina biednej dziewczyny, że źle uczesała...nieogarniam A kiedyś miała podatne na kręcenie, trochę dbania i loczki jak u lalek by były...
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 20:56   #66570
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaki masz żel aloesowy?

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości