|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#66541 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() Jeśli jesteś estro/andro, to powinnaś pić czerwoną grupę Estro i estro/andro piją czerwoną, a gesta i gesta/andro niebieską
|
|
#66542 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dawaj foty! jeśli tylko trwała pomaga lokom, to raz na jakiś czas możnaCytat:
no i pocieszyłaś mnie wątpiącą, będę walczyć . Robię swoim włosom nieudolne zdjęcia, i zachowuję je dla siebie, poczekam, obejrzę wszystkie za jakiś czas, może ujrzę poprawę . Marzy mi się też wklejenie swojej włosowej historii tak za pół roku od cg, żeby było widać efekty.I muszę w końcu kupić ten Garnier AiK. Zioło walcz o falki i zapuszczaj włosy bo widzę w nich (i w Tobie) nie lada potencjał. Może za pół roku będziemy świecić przykładem pięknych włosów dla "cg wątpiących"
|
||
|
|
|
#66543 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#66544 |
|
Raczkowanie
|
Koniecznie napisz/zadzwoń do niego i poproś/żadaj wymiany. Skoro poprzednie były wodniste to kolejne też mają być, niech wymieni na dobry! Sprzedawca powinien znać się na tym co sprzedaje, a jak nie to niech obejrzy inne butelki Jantara.
|
|
|
|
#66545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytam i dokształcę się ![]() Ja mam pomieszanie z poplątaniem, bo mam silne nietolerancje pokarmowe i wystarczy że odstawię mleko (a babcia nie uszczęśliwi obiadem z zupa na śmietanie, kiedy nie mogę odmówić ) - od razu mniejszy PMS i lżejszy okres.Fotki cały wpis w codzienniku będzie jak wyschnę Boję się odgniatać żel, bo mam pogodę tropikalną i boje się że mnie spuszy ;]wlosy po cysteinie z olejem z pestek moreli (zestaw eksperymentalny) na dowód - koczek na 4 spinkach!! 2gie mycie po cysteinie i dzisiaj
|
|
|
|
|
#66546 | |||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Byleś tylko oczyściła włosy przed wyjazdem. Postaram się, Basiu Tęskno mi za Wami, a analizy czekają... Cytat:
Cytat:
![]() Myłam przed meczem, więc na szybko. Cien aloesowy z Lidla, potem na chwilę Bingo z ekstraktami i nieco Timotei delight różowej. Płukanka octowa, Balea do loków (notabene - świetna odzywka b/s dla moich loków. Cudnie pachnie... Niestety dostępna w Niemczech ) i żel z Aubrey Organics B5 (bez polimerów, jak to latem). Podczas meczu dałam im nieco... balsamu do ust z wit. A A kiedy wróciłam do domu po północy, byłam w zachwytach. Może tez dlatego, że powieki mi ze zmęczenia opadały Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dopiero teraz ugniatam, by odcisnąć nadmiar wody. Jeśli mam stylizator, który lubi sporo wody (KCCC, CP Aloe Styling Gel), to odciskam dłużej rękami. Jeśli mam stylizator, który nie potrzebuje dużo wody, to odciskam nadmiar arafatką i nakładam żel. Suszę suszarka z dyfuzorem. Cytat:
[quoet] Efektów powalających nie ma[/quote] A co konkretnie prócz puchu wyszło? Cytat:
Cytat:
Coś wniknie, coś się utrzyma, ale ile, trudno orzec. Najlepiej by było, gdybyś zrobiła zdjęcie stosowanej przez fryzjerkę maseczki. Zdjęcie SKŁADU. I wrzuć na wizaż.
|
|
#66547 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Z kosmetykami dziewczyny już doradziły. A włosy masz piękne, co to będzie się działo już niedługo, zobaczysz, sama się zdziwisz ![]() Zapomniałam wczoraj, Sensualitko, piękne loczyska, a to tylko po szamponie. bardzo mi się podobają Aga Marta Jak dla mnie to trwałą możesz mieć zawsze ![]() A co do wypadania przy cg. Pewnie u części osób może to być z tym związane. Ale ja mam taką teorię . Wcześniej nie zwracałyście tak bardzo uwagi na włosy, a teraz do przesadyNa wypadanie może mieć wpływ też zbyt dużo kosmetyków, włosy będą obciążone, olejowanie skalpu. No i masa innych czynników, niekoniecznie cg. Jeśli o kimś zapomniałam, przepraszam. Łupież mi się przypałętał, winowajcę mam, będzie dziś żel aloesowy na skalp. Najgorsze, że od dwóch farbowań odrosty paskudnie łapią, siwe przebijają fatalnie (a myłam dwa razy dopiero - pierwsze i drugie mycie odżywką). Teraz pomyliłam się i kupiłam inny odcień farby. Ale nie winię farby raczej, farbuję nią parę lat. Co to za cholera może być? Farbuję odrosty na naolejowane włosy (tego też nie winię, wręcz przeciwnie). |
|
|
|
|
#66548 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Albo może masz włosy nieoczyszczone z sylikonów i dlatego farba kiepsko łapie? ![]() Ciąle dajesz na włosy taki sam olej?
|
|
#66549 | |||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
rzeczywiście włosy są w świetnym stanie! Widać brak odpowiedniej dawki emolientów, ale jest naprawdę świetnie Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście odkłaniam się szybciutko Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Podpisuję się pod tym ![]() Na tę chwilę muszę kończyć Ale wrócę.Ajrisz - przemknęły mi Twoje zdjęcia Wiem, ze nie chcesz zapuścić, ale to, co pokazujesz aż sie prosi o zapuszczenie. Przemyśl decyzję o ciągłym skracaniu ponownie, proszę
|
|
#66550 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() to się jeszcze dochwalę :P jak miło mieć wolne i czas... |
|
|
|
#66551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sierpniu pewnie będzie trzeba podciąć końce - ale to będą same końce, u pani Basi, ona rozumie "same końce", ok 2-3 cm są w kiepskim stanie... Wsuwam warzywa i witaminy, zaczęłam żelatynę (na stawy i pazury ale włosy też) więc pewnie ruszą, zresztą zawsze rosły szybko Właśnie kończy się najgłupszy etap zapuszczania - powoli są do spięcia Wrzuciłabym następne zdjęcia, bo się rulony zrobiły przeginam?
|
|
|
|
|
#66552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#66553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja akurat jestem 200% CG i wlosy nie wypadaja mi od dluzszego czasu, to znaczy wypadaja powiedzmy 10 przy myciu, ale codziennym, jak myje co 3-4 dni (tak bylo w zimie) to byli maly klebuszek i raz policzylam wyszlo mi 50 pare, napewno nie tragedia ale ja jestem maniak zdrowotny i choc mam w zyciu stresy ktore potrafia wywolac migrene no i czasami mam braki w snie to reszta ksiazkowo: zdrowa dieta, zadnej przetworzonej zywnosci, malutko kawy, min 1.5 l wody niegazowanej wody dziennie, min 10 minut cwiczen dziennie, zadnego przejadania sie a kiedys lecialy mi na potege (juz pisalam za glownego winowajce uznano tabsy ale odzywialam sie wtedy fatalnie to tez fakt) Cytat:
|
|
#66554 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Chciałam tylko od siebie dodać, że u mnie Biovax mleczny=łupież, Isana wygładzająca=podrażniony skalp.Zioło, dziękuję za rozpiskę Estrogenny typ jak nic ![]() Ag Rafka, włosy Cytat:
Nie chcę zapeszać, ale moja głowa chyba polubiła się z facelle. Dopiero 2 mycia za mną, ale się nie drapię jak głupia i wszystkie ranki się goją .
|
||
|
|
|
#66555 |
|
ma zielone pojęcie
|
Martek_, dostałam odpowiedź w sprawie picia pokrzywy: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=35545470&p ostcount=2082
|
#66556 |
|
Przyczajenie
|
cześć Dziewczyny
![]() chciałam pochwalić się moim dzisiejszym wynalazkiem,a mianowicie,na umyte odżywką mrs potters włosy nałożylam na 2h pod folię i ręcznik maskę gloria wymieszaną z glutkiem z siemienia lnianego...włosy są meeega nawilżone,sprężyste Polecam!
Edytowane przez ivy blue Czas edycji: 2012-07-27 o 16:03 |
|
|
|
#66557 |
|
Wtajemniczenie
|
to ten prawda? mozesz cos wiecej o nim powiedziec? nie zostawia bialego osadu na wlosach? ma konsystencje lejacego zelu czy bardziej budyniu? i jak sie w ogole sprawuje, uzywasz go tylko latem?
|
#66558 | |||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Nie wiem, nie zwróciłam uwagi
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem już co jest nie tak. A @ ma coś do rzeczy? Może hormony czy cuś ![]() Myślałam, że może to wina tego, że nie myję odżywką, ale teoria upadła, kiedy zmyłam farbę odżywką i następne mycie to też odżywka. Nie nakładałam protein. No i na długości nic nie schodzi, farba się trzyma, a na długości nie farbowałam od wieków. Tak trzymać. Zgadzam się z Twoją teorią Cytat:
Cytat:
Fajnie, że wynalazek
|
|||||
|
|
|
#66559 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() Marta dawaj rulony ![]() Basiu, ja Ci już pisałąm u mnie @ ma ogromne znaczenie przy farbowaniu włosów, po prostu mi kolor nie łapie - także zabobon u knie niestety działa
Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-07-27 o 17:17 |
|
|
|
|
#66560 |
|
Raczkowanie
|
wklejam moje reanimowane na szybko pianką cien, trochę kremu z biedry i dyfuzor. Co myślicie??
|
|
|
|
#66561 |
|
Raczkowanie
|
muszę wypróbować! dzięki!
|
|
|
|
#66562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wrócę - idę wyprowadzić plecy na spacer
|
|
|
|
|
#66563 | ||
|
Zadomowienie
|
Ajrisz, Agrafka
Cytat:
Jeszcze jedno, mieszanki to znaczy zioła zaparzane w jednej szklance czy może raz to raz to? Cytat:
Kupiłam Pottersa z lotosem
|
|
#66564 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() A odgniatałaś? Wyglądają troszkę sklejone, ale poza tym ładnie. |
|
|
|
|
#66565 |
|
Zakorzenienie
|
Ag Rafka, zakochałam sie w Twoich włosach
![]() AjriszMarta, rewelacja! zapuszczaj, zapuszczaj, będą już w ogóle prze-cudowne !![]() kasiaa87, jak dla mnie bomba! ![]() a ja rozpaczam po tym co mam na włosach. nie wiem co mi nałożyła ale to jest coś dziwnego, włosy sie całe plączą, w dotyku są nieprzyjemne i suchuteńkie, a sciełam i wycieniowałam i wcale nie farbowałam całości! -.- gdyby nie dzisiejsza impreza już bym myła, ale wytrzymam do jutra. oczywiście nie obyło się bez suszarki z gorącym nawiewem, wielokrotnego rozczesywania, masy silikonów.... brrr. i prosiłam o ścięcie centymetra i chyba ścięło się pani Ani trochę więcej... ale to zaraz sprawdze. a jutro jak doprowadze włosy w miare możliwości do ładu i składu to wstawie fotki. zmierzone... było 50.5 cm jest 47.5 cm. przysięgam że do końca roku nie zetnę włosów.! Edytowane przez smoothly Czas edycji: 2012-07-27 o 19:02 |
|
|
|
#66566 |
|
EDUkator
|
Ja niestety jutro pewnie prostować będę, jeszcze za krótko jestem CG, żeby mnie całkiem słuchały, a muszą być idealne.
Wszystkie wklejane falki i loczki Kiedy ja będę takie miała? Chociaż określone falki...Kupiłam dziś piankę Isany
|
#66567 |
|
Zakorzenienie
|
o, jeszcze powiem, że fryzjerka zauważyła zmianę na lepsze w strukturze włosów po odstawieniu prostownicy i chwaliła za to
|
|
|
|
#66568 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe słowa nt włosów
Czasem o wiele gorzej wyglądają kiedy je dopieszczę i staram się by ładnie wyglądały, a tutaj tak fajnie wyszlo po samym szamponie. Przewrotność natury uczy pokory ![]() Mam kilka tez na temat mojego wypadania, ale powoli wszystko wraca do normy wiec nie bede zanudzać ale metod pielęgnacji nigdy nie obwiniałam. Mam nadzieję, że uda Ci się to w końcu opanować bo wiem po sobie, że to frustrujące zjawisko. Cytat:
ale mam niezłą traumę po tych przejściach i każdorazowo żal mi robić przerwy :P Ale dziękuję za troskę. Jak zawsze jesteś gotowa do rady ![]() A co do tego, że nie widać aby włosy schudły. Na wczorajszych zdjęciach może i nie bo puch robi swoje, ale jeśli są bardziej zdyscyplinowane to już gorzej wygląda. No ale nie ma co smęcić. Odrosną. Muszą......... ![]() I ja też chcę zobaczyć rulony ! Ale nie u siebie, tylko Twoje :P i zanim znów zamilknę na tygodnie to napiszę, że trwała dała Ci super efekty. Niby nic nie piszę, ale jestem na bieżąco.Dla mnie taka dawka to norma niestety. Jedna łyżka nie starcza mi nawet na połowę grzywki. Nawet po takiej ilości na całe włosy (tj 60-70ml) nic z nich nie kapie ani nie jest jakoś przesadnie mokro. Jest po prostu w sam raz. Miałam(mam?) zrelacjonować fotograficznie poszczególne etapy nakładania takiej ilości oleju bo dziewczynom wydawało się to nieprawdopodobne :P Ale poki co nie olejowałam od ponad 4 miesięcy żeby nie obciążać dodatkowo cebulek ![]() A olej to zazwyczaj były mieszanki. Wcześniej (gdy olejowałam częsciej a wypłata była mniejsza) to jakis lepszy olej mieszalam z bazowym typu oliwa z oliwek. Bo wywalić np 70 ml arganowego na raz? Auć po kieszeni Ale uzbierało mi się trochę olei które nie przyjęły się na twarzy więc będzie z czego zrobić mieszanki na przyszłość Jak tylko ustabilizuje mi się wypadanie to zaszaleję :P póki co się boję.Ja też się pod tym chętnie podpisze |
|
|
|
|
#66569 |
|
Rozeznanie
|
To tak jak ja
![]() Ajrisz AgRafka Eh, słabo zabezpieczyłam włosy i po 3/4 dnia na słońcu i wyczochraniu (nie przez mnie ma się rozumieć) mam suchy busz... jutro olej jak nic ![]() Właśnie dostałam ochrzan od mamy, że się wymądrzam... Narzekała na suche włosy, po raz któryś już dzisiaj poprawiała swój fryz (tzn. tapirowanie i lakier) bo się nie trzyma. Ja jej na to, że ma lakier i piankę na alkoholu, do tego słabo nawilżającą odzywkę i za mocny szampon, i zostałam zjechana od góry do dołu... ehhh...na dodatek niedawno farbowała i codziennie prostuje, plus dwa rzy w tygodniu suszarka z ciepłym nawiewem zapewne, bo układa jej fryzjerka i teraz wina biednej dziewczyny, że źle uczesała...nieogarniam |
|
|
|
#66570 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaki masz żel aloesowy?
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

grupę?
Estro i estro/andro piją czerwoną, a gesta i gesta/andro niebieską 
dawaj foty! jeśli tylko trwała pomaga lokom, to raz na jakiś czas można
. Robię swoim włosom nieudolne zdjęcia, i zachowuję je dla siebie, poczekam, obejrzę wszystkie za jakiś czas, może ujrzę poprawę
. Marzy mi się też wklejenie swojej włosowej historii tak za pół roku od cg, żeby było widać efekty.
) i żel z Aubrey Organics B5 (bez polimerów, jak to latem).
A kiedy wróciłam do domu po północy, byłam w zachwytach. 

Albo może masz włosy nieoczyszczone z sylikonów i dlatego farba kiepsko łapie?