|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
ja się czuję nieswojo jak szwagierka wyciąga pierś i zaczyna karmić.
Dziś mają do nas przyjść i zastanawiam się czy wywali cyca przy stole ( będzie jeszcze moja babcia) czy pójdzie w ustronne miejsce....
|
#2162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niektorych ludzi nie potrafie zrozumiec ![]() Cytat:
Trzymam kciuki zeby Wam oszczedzila widokow
|
|
#2163 |
|
Zadomowienie
|
3 raz dziś próbuje coś napisać i 3 raz coś mi przeszkadza, opisałam sie, wyzalilam i skasowalo sie, więc moral z tego taki ze mam sie nie uzalac.
Napisze tylko ze ja na siku wstaje 2-3 razy na szczęście a i tak mnie to wkurza. Odkąd wstalam mam już dosyć dzisiejszego dnia, tz w pracy do 14, jak wróci to po panele jedziemy do sypialni. Chętnie bym zaczęła sprzątać w domu, ale jeszcże za wcześnie, bo pewnie jakieś ściany bedą poprawiać i cała praca moja pójdzie na marne. Upał u nas dziś ogromny, uffffffffff
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Co do cycków to moje też są w rozstępach
A na brzuchu nic, ani jednego - nie wiem jak to się stało... przecież brzuch był wielokrotnie bardziej powiększony
|
|
|
|
#2165 |
|
Zadomowienie
|
Co do wystawiania cyca, to jestem przeciw obnoszeniu sie tym, dla mnie to niesmaczne, dziwi mnie ze te matki wstydu nie mają.
Była u mnie kuzynka, która tez nagle przy wszystkich wystawiła pierś, po jej jej pytam czyjejś ńie głupio tak, a ona na to, ze to ja wkurza ze nikt nie wychodzi jak ona zaczyna karmić.....pomyślałam ze jest głupia, niby dlaczego to wszyscy maja wyjść z mojego domu, skoro ona nie mówi ze zaczyna karmić, a my jesteśmy u siebie.....ehhh w dodatku przyszła do nas jak był upał 40 st, z dzieckiem które miało 4 tyg. I non stop płakało, a siedziała z nim mimo tego 3 godziny!!! ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Przepraszam ze pisze z takimi błędami ze cieżko zrozumieć ale pisze z iPada który przekreca słowa...:/
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
można by jeszcze dorzucić pewien fakt co do publicznego karmienia....nie każda kobieta może karmić piersią i widok inne kamiącej matki może przyprawić ją o fatalny nastrój
to tak jak kobieta w ciąży vs. kobieta która nie może zajść. tak myślę
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej moje dziecie po malu sie zaczyna organizowac czyli karmienie w nocy mniej wiecej co 2 godz 20 minut :P
musze ja teraz przetrzymywac do 3 godzin i bedzie sukces ![]() teraz powinna jesc okolo 11 zobaczymy jak to wyjdzie w praniu ![]() Dzis mamy troche gosci, pogoda tez zapowiada sie super ![]() Co do tej kobiety to powiedzialam o tym mojej mamie i mama mi napisala ze do niej kiedys pisala ze ma internet i ze moga pogadac kiedy na skypa a ona jej wczoraj odpisała ze taraz sie nie odzywala bo ona tak czesto nie korzysta z internetu i ze jej sluży tylko do komunikowania sie z rodzina a niektórzy to bardzo szastają swoją prywatnoscią... swoja droga sama ma powstawiane zdjeia wnuczki w swojej galerii. idiotka po prostu. |
|
|
|
#2168 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak nie do nas to do kogo? Mąż tak nie zrozumie - on w ciąży nie jest ![]() Sprzątać nie ma sensu. Ja posprzątałam kuchnię i spiżarkę bo więcej mieli nic nie kuć i ![]() A jeszcze wracając do karmienia piersią. Myślałam, że ja mam takie podejście, że to nie za bardzo w miejscach publicznych. Już się zastanawiałam czy ze mnie taka cnotka niewydymka Dobrze, że nie tylko ja mam takie podejście Dziękuję dziewczyny |
||
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w pierwszej ciazy bylo duzo gorzej, zwlaszcza na piersiach, co prawda wyszlo kilka rozstepow, ale za to jeden wyszedl ogromny, prawie 2cm szerokosci
|
|
#2170 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Możesz jej pod zdjęciem wnuczki dodać komentarz, że trochę się zmieniła bo to chyba nie wnuczka bo przecież takie szastanie prywatnością to nie w jej stylu Tylko czy warto się użerać z głupią?
|
||
|
|
|
#2171 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, ze tym razem karmienia piersia nie odpuszcze, ale zastanawiam sie jak to bedzie z wychodzeniem z pokoju itd. ![]() Przy rodzicach TZ (i jego bracie) na pewno wyjde i jestem pewna, ze oni to uszanuja. Nie wiem jak z moja rodzinka. Mama pewnie uszanuje, chociaz mozliwe ze bedzie wchodzila do pokoju, ojca jestem pewna, ze uszanuje, ale brata juz nie. Raz widzial jak karmilam synka (jeszcze w szpitalu) i pomimo mojej prosby nie chcial wyjsc "bo co ja wymyslam, przeciez to normalne". Krepowalam sie i zaraz po karmieniu sie zaslonilam. A nie mialam czasu ani sil na klotnie. On mi nawet chcial robic zdjecia zeby byla pamiatka z karmienia ![]() Ale moj brat juz taki jest, "nic co ludzkie nie jest mu obce". Cytat:
Mi sie ostatecznie nie udalo karmic, odpuscilam, zdecydowalam ze podam butelke i wcale mnie nie bolalo ze ktos inny karmi.Juz predzej bym powiedziala, ze jesli juz kogos musi bolec ten widok, to wlasnie kobiety, ktore w ogole nie moga miec dzieci. Cytat:
![]() Trzymam kciuki za karmienie co 3h ![]() Cytat:
![]() Pamietam jak przyjechala moja kuzynka z USA - spedzilysmy razem tydzien u rodziny (jej ojca) i ANI RAZU nie widzialam jak karmi. Raz tylko akurat musialam wejsc po cos do pokoju, a ona karmila. Szybko wzielam co chcialam i wyszlam. A juz gdzies na wizazu wyczytalam, ze to tylko w Polsce moze obrzydzac karmienie piersia, na swiecie (w tym USA) to przeciez takie normalne
|
|
#2172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dokładnie nad pępkiem
|
||
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wyczailam Zumbe na kinect, zakupie z miesiac po porodzie
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to zanim poćwiczę to minie trochę czasu... Brzuch mnie dalej pobolewa
|
|
|
|
|
#2176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie moje koleżanki mają podobne podejście do mojego (ale one akurat są bezdzietne) ![]() Ja zawsze mówię, że jest wiele pięknych i naturalnych zachowań (np. seks dwojga kochających się ludzi) ale to wcale nie oznacza, że robimy to publicznie... |
|
|
|
|
#2177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym mogla, gdybym nie odpuscila, niestety poczatkowy baby blues mi na to nie pozwolil, ale zazwyczaj jak sie powalczy, to kazdej sie udaje. Jedna znam, ktorej dziecko nie chcialo ciagnac - przyzwyczajone do butelki, to wszystkich w domu ustawila pod siebie - meza, zaprosila mame itd. Ona non stop lezala z dzieckiem w lozku, nie sprzatala, nie gotowala - nic. I przykladala do piersi, az sie nauczylo. W tym czasie maz sie zajmowal pierwszym dzieckiem, a mama jej szykowala obiadki ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#2178 |
|
Zadomowienie
|
Tez mojej kuzynki już nie zapraszam, nie mam ochoty na słuchanie płaczu przez kilka godzin, nie swojego dziecka, zwłaszcza ze jego histeryczny płacz wynika z gorąca, a matka zamiast siedzieć w chłodnym miejscu, lata po znajomych i ma w dupie. Ehhh a wiecie co wtedy robił jej tz? Poszedł nad zalew ze znajomymi....ja pytam jak to, on ci nie pomaga, jak to dziecko tak placZe? A ona na to ze musi sobie odpocząć chłopak od tego dziecka.....i dopóki on z zalewu nie wrócił to ona kolysala, karmila, przebierala to non stop placzace dziecko i tak 3h......ja myślałam ze zwariuje....
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Idę na podwórko, słońca trochę złapać zrobię fotki w domku i pózniej je tu Wrzuce
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
PaulinaSHIN ja tez planuje zumbe na kinekta
![]() tylko nie wiem jak to bedzie jak sie ktos wprowadzi na dol i mu moje trzaskanie moze nie odpowiadac :P |
|
|
|
#2180 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za podjęcie właściwej decyzji!Dzień dobry kochane Widzę, że większość tych co jeszcze w dwupaku, zaczyna skarżyć się na różne dolegliwości - łączę się z Wami w bólu Zadziwiające, jak to wszystko potrafi się zmienić, w tak krótkim czasie. Jeszcze tydzień temu, niemal nic mi nie dolegało, a teraz nie dość że bóle krzyża i podbrzusza, to jeszcze problemy ze spaniem i totalna niezgrabność Dodatkowo, wczoraj pod wieczór tak niesamowicie bolało mnie w okolicach mostka i wątroby, że prawie nie mogłam oddychać... Na szczęście, po jakimś czasie samo przeszło Ciekawe, jakie niespodzianki szykuje mi moje ciało na dzisiaj? Hmm... Miłego dnia
|
|||
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ niedługo jedzie i wróci dopiero jutro
Pierwszy raz zostaję sama z Małym...
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co u Natee....
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- moze ewakuuj sie do mamy na ten czas? |
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewceta! Powoli sie ogarniam, maly teraz buja sie w lezaczku, ja wylozylam nogi bo mam tak spuchniete ze kostek niebwidac. Byla juz polozna, wykapala mi dzidzie. Obejrzala krocze, goi sie dobrze
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-07-28 o 11:31 |
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Mama na wczasach, wraca w poniedziałek... Na obiad i posiedzieć sobie pójdę do babci, ale nie chcę jej męczyć spaniem u niej
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama podobno miała to samo, mnie póki co sterczą oby tak zostało
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-07-28 o 11:42 |
|
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie potówka mu wyszła, bo jest mega gorąco
|
|
|
|
|
#2187 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do karmienia, to ja nie mam nic przeciwko - choć sama biorę na spacer butelkę ![]() Cytat:
![]() i dzięki mam nadzieję, że ten stan się utrzyma ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pryszczykiem się nie martw, jest gorąco więc pewnie to potówka
|
|
|
|
|
#2189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej ja mam takie podejscie. Nie po to zakladam rodzine zeby spedzac czas osobno (zaznaczam, nie mowie o wieczornych wyjsciach "na piwko"), bo facet chce odpoczac od dziecka ![]() Jak musi od niego odpoczywac, to po co mu ono bylo. Ja juz bym mojego skomentowala, gdyby mi powiedzial, ze gdzies tam sobie jedzie, bo chce odpoczac. Kiedy MY chcemy odpoczac ogolnie - nie od dziecka, zabieramy sie w samochod i jedziemy nad wode. Oni ida do wody, ja wypoczywam, pozniej TZ jak chce poplywac dalej, bez Michala, to ja siedze na brzegu z nim i kazdy jest szczesliwy (no, ja nie do konca, bo nie mam kostiumu na ciaze ).Cytat:
Ta nowsza? Bo podobno jest lepsza i poki co chce ja kupic. Ale tak jak pisalam, kupie dopiero z miesiac po porodzie. Teraz mnie bedzie kusic niepotrzebnie
|
|
#2190 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które już mają swoje maleństwa i karmią piersią: czy w takie upały dopajacie maleństwa czymś oprócz mleka?
Bo położne upierają się, że mleko całkowicie wystarcza, a mi się wydaje, że dzidziusiowi się chce pić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.

Ja bym cycków przy rodzinie nie wystawiła. Może jestem pruderyjna, ale mimo wszystko nie. Twojej reakcji wcale się nie dziwię 

A na brzuchu nic, ani jednego - nie wiem jak to się stało... przecież brzuch był wielokrotnie bardziej powiększony

), jest mi przykro, źle i mam wszystkiego dość
Dodatkowo, wczoraj pod wieczór tak niesamowicie bolało mnie w okolicach mostka i wątroby, że prawie nie mogłam oddychać... Na szczęście, po jakimś czasie samo przeszło
Ciekawe, jakie niespodzianki szykuje mi moje ciało na dzisiaj? Hmm...