|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Zamieszczam zdjęcia maluszka z 18 tygodnia. Są mało wyraźne tym razem, ciekawych poz też nie ma bo dzidziuś spał, ale dla mnie i tak jest kochany
13,3 cm, 221 g.Pierwsze zdjęcie: sama głowa w powiększeniu Na trzecim zdjęciu maluszek śpi w pozycji z nogami zawiniętymi do góry
|
#3872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4 stówki w plecy ![]() Cytat:
dziś nie ma śladu wypadku, a ja tak strasznie się bałam,że nie przeżyje ten wypadek nas bardzo mocno zbliżył do siebie- jesteśmy chyba najlepszymi przyjaciółkami ![]() wysyłam Wam dużo pozytywnych myśli a tak poza tym to mam takie smaki,że mogłabym poezje pisać ![]() nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło, wczoraj ok 23 poszliśmy na spacer i ja zaczęłam opowiadać jak to te letnie ulice pachną śliwkami wszyscy się ze mnie lali- no i dorwałam rano śliwki, jeszcze mi nigdy tak nie smakowały ![]() głoszę też w rodzinie poematy nt pomidorów malinowych, już mnie w domu słuchać nie chcą bo uważają,że po prostu pier.....e jak potłuczona ![]() a co do pazurków to ten french przecudny- muszę spróbować na czerwono bo akurat mam matowy lakierja na razie bawię się ombre nails i jestem zachwycona delikatnym efektek |
||
|
|
|
#3873 |
|
Konto usunięte
|
Basiu, słodziak
a płeć znasz ;>
|
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Basia- piękne
Szaja gratuluje dziewuchy- no ja też pomyliłam się w przeczuciach, niby teraz 8.08 będę wiedzieć więcej ale już się psychicznie nastawiłam na chłopaka acha- wczoraj robiłam maki i nigri sushi, z grillowanym łososiem w sosie teryiaki, wyszło pyszne, wklejam photo- niestety na talerzach teściowej niezbyy ciekawie wygląda to wizualnie, bo tak jak mówiłam chwilowo u niej pomieszkuje i nawet kuźwa pałeczek nie miałam sushi to też sztuka układania i zdobienia półmisków ale obiecuję ładniejsze photo jak już będę na swoim ![]() zeżarliśmy wszystko
|
|
|
|
#3875 |
|
Wtajemniczenie
|
A właśnie dziewczyny wczoraj śmieszna sytuacja...wyszłam z młodą na spacer ok 20..i nagle słyszę idzie za mną jakiś dziad i woła pssiii psiii coś takiego..i do tego jakiś kobiecy śmiech...tylko ja tej kobiety nie widziałam...przystanęłam, żeby zlukać...a tam kura mu uciekła z gospodarstwa a ten za nią w pogoń hhaahahh... nie wiem jak ja słyszałam kobietę w tej kurze
|
|
|
|
#3876 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35557433]Basiu, słodziak
a płeć znasz ;>[/QUOTE]Nie, nie znam jeszcze płci, lekarka nie była jeszcze pewne i nie chciała mówić, myślę, że poznam już na kolejnej wizycie 29 sierpnia. Choć ja jak mówię o moim maleństwie to często w formie jako on, ostatnio zwróciłam na to uwagę , ale czekam cierpliwie, czy dziewczynka czy chłopiec radość i tak wielka![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Ja na na razie zmykam do obowiązków potem zaglądnę, Miłej i udanej soboty wszystkim, uważajcie na upały
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Marchewki mozemy jesc do woli? Czy sa jakies ograniczenia? (chodzi mi o zawartosc witaminy A, ktora w organizmie przeksztalca sie w betakaroten)
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to super bo ja już 3 pochłonęłam, do tego z 3 ogórki kiszone i teraz winogron wcinam będę wielorybem ![]() ja już 16 tydzień rozpoczęłam ale to leci..... prasowanie chyba przełożę bo jak można prasować jak w mieszkaniu 26 stopni jest !!! |
|
|
|
|
#3882 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mój kochany Tż przeczytał, żebym sobie podłożyła coś pod nogi (żeby były wyżej jak leżysz) i o dziwo podziałało. może Ty też spróbuj![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja sie zabieram za śniadanie, a później wybywam z Tż do rodzinki, więc żeczę miłego dnia kochane i do zobaczenia jutro
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewoje.
![]() Ja już po śniadaniu, wykąpana, teraz mam próbę zespołu, bo wieczorem gramy koncert na jakiejś tam amerykańskiej imprezie (tzn w stylu amerykańskim - musimy zagrać coś w stylu country - no ale płacą, więc wymagają... Mnie nogi nie bolą, ogólnie u mnie się nic nadzwyczajnego nie dzieje, oprócz wahań wagi - jednego dnia 1kg na plusie, drugiego 0,5kg na plusie i tak w kółko, chyba woda mi się zbiera od czasu do czasu. ![]() A, u mnie były 3 baby w domu (ja, mama, siostra) i jeden facet - tata, który nigdy nie narzekał. ![]() Basia_Bogusia, cudne maleństwo! Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-28 o 11:38 |
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie dzis czeka "roboczy" dzien ![]() Pranie, sprzatanie, prasowanie. Nie mam zamiaru wychylac nosa w taki upal, chyba, ze do osiedlowego sklepu po cos na obiad ![]() Za to wieczorem spotkanie ze znajomymi. |
|
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
marsii jakie ty cuda tworzysz!!
|
|
|
|
#3886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no nic zmykam papa
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
ja tylko na chwilkę, od rana sprzątamy, oczywiście nakrzyczałam na męża i sama się wzięłam za łazienkę, słabo mi się zrobiło i tyle z mojego sprzątania aż się boję bo nie wiem, jak po porodzie wrócę do normalnego życia :/
|
#3888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj u mnie również dzień roboczy, zjadłam świeże bułeczki z szynką - pierwszy raz ruszyłam mięso na pieczywo od łochocho
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu Dzidzia cudaśna
![]() kurczę, od czego to zależy, że niektórzy widzą wcześniej niektórzy później? Szaja jest w sumie w tym samym wieku i się najarałam, że w poniedziałek też poznam kto siedzi w brzuszku
|
#3890 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie
. U mnie strasaaszny skwar.My zaczynamy 15 tydzień i z tej okazji fota - nareszcie udało mi się zrobić:
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze aż mi przykro, ze ja swojego zobaczę dopiero w 21 tygodniu.. wy macie co wizytę usg?
Basia, piękności ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- mitabe jaki ładny brzusio!!
|
|
|
|
#3892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może jakieś fotki z brzucholem pstryknę
|
|
|
|
|
#3894 |
|
Rozeznanie
|
W końcu się pokazał, bolał mnie przez kilka dni i wyskoczył praktycznie z dnia na dzień. Teraz znowu mam spokój nic nie czuję.
|
#3895 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak one rosną szybko.....Cytat:
Tak chodzi za mną sushi ale w domu nie mam ani jednego składnika i nie będę ich teraz zbierać bo to trochę fatyguje. Zabiłabym za sushi z wasabi![]() Witam Mamkę z Australii Dziewczyny wiem, że u mnie pewnie okaże się, że z Synkiem wszystko okej ale ziarno niepewności zostało zasiane i stanęłam sama przed sobą z pytaniem co będzie jeśli mały będzie obciążony jakąś cieżką wadą genetyczną. Dużo o tym teraz myślę i powiem Wam, że dla mnie decyzja nie była by taka prosta. Zawsze byłam zdania, że nie powinno się pozwalać cierpieć dziecku i rodzinie i wziąć sprawę w swoje ręce, nie zdawać się na: jakoś to będzie. W wielu krajach takie ciąże się po prostu przerywa... Ale teraz kiedy sama stanęłam kawałkiem stopy w takiej sytuacji to po prostu nie wiem. Chciałabym baaaardzo żebyście się wypowiedziały dziewczyny. Tylko szczerze, bez obrażania, po prostu jakie jest wasze stanowisko. No i oczywiście wiem, że wszystko będzie okej i nie będę musiała podejmować żadnej decyzji ale temat jest ciekawy bo dość kontrowersyjny. Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2012-07-28 o 12:41 |
||
|
|
|
#3896 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, których tżci pracują za gramanicą i przesyłają Wam kasę na konta...ale walutowe..powiedzcie ile Wam bankki ściągają za przelew przychodzący?
ja jestem załamana...dostałam 2 przelewy , jeden wypłata - duży....drugi mniejszy bo to bonus o którym nie wiedziałam...i zostało pobrane 5 euro!!!!!!!!!!!!!! za 2 przelewy pobrali sobie 10 euro ja pierd****#%#^ co za ch#$!!! aż żałuję, że nie mogę teraz tego konta zamknąć... |
|
|
|
#3897 |
|
Rozeznanie
|
Któraś z was pytała o dobry serial. Co prawda my z TZ oglądamy specyficzne produkcje, ale myślę, ze cześć z nich waaaaarto obejrzeć.
1. How I met Your Mother- mój nr. 2 - nr. 1 Przyjaciele. Trzeba obejrzeć przynajmniej 4 odcinki zeby się przekonać, ale warto się przemeczyć bo później nie można się oderwać. 2. Revenge - najnowsze odkrycie, intrygi, zagatki, a wszystko otoczone przepychem, ładnymi widokami i wystawnymi przyjęciami. Nie mogę się doczekać 2 serii. 3. Dexter - specyficzny ale jak tu nie lubić głównego bohatera... 4. True Blood- wampiry, wróżki, wilkołaki, wszystko co można sobie tylko wyobrazić, taka wersja Zmierzchu ale dla dorosłych. Uwielbiam, a wampir wiking Eryk wymiata hehe 5. Eureka -sf jak ktoś lubie, lekki zabawny. 6. Homeland - trochę skomplikowany o amerykańskim żołnierzu. Dopiero 1 seria. 7. Jak ktoś lubi kreskówki pojechane to Family Guy 8. Farscape - sf, mam sentyment do niego, fajne dialogi, ciekawe przygody. Jak ktoś oglądał kiedyś Star Trek i lubił to polecam. 9. Gra o tron- jeden z lepszych seriali jakie kiedykolwiek oglądałam. Teraz czytam książkę, odkąd jestem na zwolnieniu - jestem już w połowie 2 tomu i tak samo podoba mi się jak serial. Pierwszy raz nie mogę powiedzieć, że ekranizacja jest gorsza od książki, idą łeb w łeb.
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
djerba, zaloz sobie konto w ING.
Ja dostaje comiesieczne przelewy z zagranicy za darmo. W ING przelewy przychodzace sa za darmo, placi sie jedynie jakbys chciala z tego swojego konta walutowego robic przelewy wychodzace (ale to chyba nie jest Ci potrzebne?). Jesli rezygnujesz z karty do konta, to za prowadzenie konta nic nie placisz. Placi sie tez za to jakbys chciala przelac pieniadze z konta walutowego na zwykle, ale to nie jest konieczne, bo mozna po prostu wyciagnac w placowce pieniadze i zamienic je w kantorze (po lepszym kursie niz w banku). Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-07-28 o 12:59 |
|
|
|
#3899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no zalamka... jeszcze 1 euro ms sciagaja za prowadzenie konta
|
|
|
|
|
#3900 | |||||||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35552481]Taaak
Pierwsza dziewuszka na liście, druga córa będzie Jak to lekarz określił: teoretycznie wcześnie jeszcze (16 tydzień), ale nic między nogami nie widzi, nawet pępowiny ![]() Poza tym ok, łądnie dziewczę rośnie, prawie 14cm ma! [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja uważam, że teoretyczne rozważania w tak ważnych i trudnych kwestiach nijak się maja do tego jak zachowamy się w danej sytuacji. I takie gdybanie mija się z celem bo potem okazuje się, że postępujemy zupełnie inaczej niż zakładaliśmy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

13,3 cm, 221 g.

to ten french przecudny- muszę spróbować na czerwono bo akurat mam matowy lakier

Mój kochany Tż przeczytał, żebym sobie podłożyła coś pod nogi (żeby były wyżej jak leżysz) i o dziwo podziałało. może Ty też spróbuj
ja tylko na chwilkę, od rana sprzątamy, oczywiście nakrzyczałam na męża i sama się wzięłam za łazienkę, słabo mi się zrobiło i tyle z mojego sprzątania ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)