|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Yves Rocher - promocje, oferty, nowości - cz. IV
pitahaya masz mój klik
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, bo wydałabym niepotrzebnie pieniądze, na coś co zupełnie mi nie odpowiada i pewnie oddałabym siostrze
Dlatego tak uwielbiam próbki i miniatury kosmetyków. Nie chcę stosować tak wcześnie kremów przeciwzmarszczkowych pod oczy, krem w przeciwzmarszczkowy w wieku 22, 25 lat to dla mnie przegięcie . Zależy mi na czymś rozjaśniającym cienie, najchętniej o konsystencji żelowej. Niestety YR chyba nie ma takiego kosmetyku w swojej ofercie. Pozostaje mi krem floslek.Zastanawiam się nad peelingiem, który jest najlepszy http://www.yves-rocher.com.pl/cialo/...nka_marokanska czy ten http://www.yves-rocher.com.pl/cialo/...linny_do_ciala a może ten http://www.yves-rocher.com.pl/peeling_detoks ???
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2012-07-28 o 10:17 |
|
|
|
#603 |
|
Konto usunięte
|
ja też sądzę, że każdy ma takie zapasy, jakie mu pasują. i rady s tylu 'lecz się' są raczej nie na miejscu.
ja też mam akurat sporo żeli, ale idą one u mnie ekspresowo. ![]() Dziewczyny, a jak z tym kokosem PN, on jest w stałej ofercie jeszcze? bo ''u mnie'' nawet ani jednego żelu, czy kostki nie ma. a chciałabym chociaż przetestować z ciekawości, bo w letniej limitowance czuję tylko kokosa, bez ananasa. jestem ciekawa jak pachnie kokos.
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię się porządnie namydlić, nie żałuję sobie ![]() W DM zrobiłam zakupy maseł do ciała, maja rewelacyjną ofertę, ale w DM jestem kilka razy w roku, więc nic się nie zmarnuje. Do tego dochodzi kilka szamponów YR- używam tylko takich, schodzą na bieżąco. Kilka małych pierdółek, jakieś mydełka, miniaturki kosmetyków, próbki itp. - szykuje się wyjazd wakacyjny, połowę z tego zużyję Przed chwilą oglądałam katem oka "Perfekcyjną Panią Domu" TVN i właśnie jedna z uczestniczek problemu miała poważny problem, wszystkie kosmetyki pochowane po szafkach, zakamarkach, sama nie wiedziała co ma. Większość kosmetyków przeterminowana, spory karton wyrzuciła. Przyznała się, że lubi robić zakupy w promocyjnych cenach, zawsze się na coś skusi. Wydaje mi się, że dopóki mamy kontrole nad tym maniactwem problemu nie ma. Jeśli orientujemy się co i gdzie mamy, jeśli stopniowo zużywamy nasze zapasy itp. Jeśli potrafimy powstrzymać się od zakupu w super-hiper-ekstra promocji. Kokos u mnie jest w stałej ofercie. Może dostępność zależy od wielkości sklepu? U mnie jest ścianka z kosmetykami PN stylizowana na sad ![]() Umbra nie wiem czy dobrze kojarzę, ale czy to Ty może wstawiałaś zdjęcia zakupów z tym serum http://www.yves-rocher.com.pl/koncentrat_nawilzajacy? Jeśli moja spostrzegawczość mnie nie zawiodła, mogłabyś napisać jak się sprawdził?
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2012-07-28 o 10:49 |
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję ślicznie
Cytat:
Zwłaszcza, że za oknem ponad 30 stopni to idą naprawdę szybko.
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ode mnie również masz kilk Zauważyłam, że podrażniają mnie toniki z alkoholem Dam sobie spokój z tym tonikiem Hydra Vegetal. Szkoda, ze YR nie podaje składu wszystkich kosmetyków.
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie się boję, liczę że dostanę w sierpniu miniaturę i przetestuję Jak się sprawdzi, chętnie kupię pełnowymiarowe opakowanie, szkoda mi kasy na buble!
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
najwyzej oddam przyjaciólce... Ona sie cieszy zawsze gdy cos jej z yves oddaje
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się ciągle zastanawiam nad tym Hydra Vegetal, mam na mysli koncentrat. Gdzieś czytałam, że ma średni skład, ale jak testowałam w sklepie to konsystencja mi bardzo odpowiada - leciutki jest, tylko ciekawe jak na twarzy się zachowa.
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również zastanawiam się nad tym koncentratem, boję się wysypu Żeby chociaż cenę miał trochę niższą, nawet z czekiem wychodzi sporo jak za kosmetyk, który może się nie sprawdzić.
|
|
#612 |
|
Konto usunięte
|
kilka moich recenzji na szybko (cera mieszana w kierunku tłustej):
*koncentrat nawilżający- w sklepie nie spodobał mi się jego zapach, ale w użyciu nie jest tak źle, nie czuję go zbyt długo. fajna, leciutka konsystencja, nie zapchał mnie, nie podrażnił. nawilża chyba przyzwoicie, bo używam też na zmianę raczej wysuszającego kremu Pure System, a suchych skórek nie ma. *tonik nawilżający- nie używam zbyt często, ostatnio zapominam o tonikach w ogóle. ale do tej pory nie podrażnił. *krem nawilżająco- matujący, używam na dzień, fajnie się sprawdza pod makijaż (czasem fluid+puder, czasem sam puder), nie zapycha. konsystencja jest gęstawa i myślałam, że w upały będę krem czuła na twarzy, ale szybko się wchłania. *żel smoothie kokos&ananas- jest ok, ale bez szału. jeśli chodzi o zapach, czuję tylko słodki kokos. konsystencja lepsza niż w przypadku maliny, którą to zużyłam w tempie ekspresowym ze względu na lejącą konsystencję. *woda smoothie kokos&ananas- fajny zapach, czuję go dłużej niż mango&marakuja *Naturelle- bardzo fajny, orzeźwiający zapach, akurat na teraz, sprawdza się w upały, nie drażni. zaskakująco trwały, czuję go do wieczora *szampon Hamamelis 3w1 ułatwiający rozczesywanie- plącze włosy, a raczej nie miewam tego problemu z innymi szamponami. średnio dobrze myje, szczypie mnie po nim skóra głowy i w ogóle mam uczucie nieświeżych włosów zaraz po myciu. jednak nie służą mi gęste, perłowe szampony. zdecydowanie wolę I love my planet, żelowy, lekki, cytrusowy, super odświeża. kremów używam ok. miesiąca. |
|
|
|
#613 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ta kategoria niestety bardzo wolno schodzi Patrzyłam na daty ważności i mimo wszystko powinnam zmieścić się ze zużyciem ich. Jednak mam całkowity zakaz na kupowanie kremów Ja w życiu wyrzuciłam jedynie 2-3 kosmetyki po terminie ważności. Kontroluję je na bieżąco Kiedyś każda promocja mnie kusiła, ale teraz już się z tego wyleczyłam. Mam spore zapasy i kupuję to, co naprawdę potrzebuję. Choć wiadomo, że czasem skuszę się na jakąś zachciankę ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#616 |
|
Rozeznanie
|
pitahaya, kliknięte
![]() Umbro, jestem wielką fanką kokosa z tej serii Ten nie jest nachalny, dla mnie pachnie mlekiem, ciepłem i domem ( proszę się nie śmiać Obok Cedru to będzie stały punkt mojej zapachowej historii No i na mnie jest bardzo, bardzo trwały, porónywalny z wodą perfumowaną z wyższej półki ( choc oczywiście nuty zapachowe tak fajnie się nie rozwijają ;-) )Rybko, powiem tak : z jednej strony się z Tobą zgadzam i choc mam 29 lat, używam kremów nawilżających, a nie przeciwzmarszczkowych , a stan mojej skóry jest całkiem, całkiem, więc oczywiscie nie ma co przesadzac. Natomiast , myślę, ze informacja na kremie, ze jest na " pierwsze zmarszczki " albo " przeciwzmarszczkowy, ale dla 25-latek ", świadczy o tym, że nie ma co spodziewać się silnego działania w tym kierunku. Dla mnie to bardziej chwyt marketingowy ;-) Ale wracając do tematu - a żel ze świetlikiem ? Zresztą, sama jestem tak na 2 razy w stosunku do kremów pod oczy , tzn. takich " specjalnie dedykowanych ".
Edytowane przez Miss Hepburn Czas edycji: 2012-07-28 o 12:02 |
|
|
|
#617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:p
|
|
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miss Hepburn Używam żelu ze świetlikiem pod oczy z Flosleku. Nie zauważyłam, żeby YR miał w swojej ofercie taki kosmetyk.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2012-07-28 o 12:16 |
|
|
|
|
#619 |
|
Zadomowienie
|
Obecnie mam podklad HM Bourjois i się nie roluje nic, ani serum (które znika po prostu z twarzy po kilku sekundach) ani ten krem
A właśnie, potrzebuję ciemniejszego podkładu, bo się opaliłam i zastanawiam się czy promocji czekowo-grrouponowej nie wykorzystać ku temu Polecacie coś? Mam skórę suchą i niestety sporo zaczerwień koło nosa, dlatego chciałabym żeby był trochę kryjący, ale nie robił maski na twarzy. Polecacie coś? Ten niebrudzący daje radę?
|
|
|
|
#620 |
|
Rozeznanie
|
Rybko, masz rację, nie ma
Po prostu pomyślałam, że żel ze swietlikiem może być dla Ciebie odpowiedni
|
#621 |
|
Wtajemniczenie
|
fenomeno2000 dziękuję za skany, jak ktoś by miał jeszcze wyraźniejsze to będę wdzięczna
pitahaya też kliknęłam
|
|
#622 |
|
Rozeznanie
|
Rudy_kocie, ja w tej chwili niestety jeszcze nie mam jak, ale jeśli czegoś nie możesz odczytać, daj znać, sprawdzę i napiszę co i jak - tutaj albo przez pw, jak wolisz
|
#623 |
|
Konto usunięte
|
MissHepburn, tym bardziej chcę tego kokosa przetestować!
limitki mam tylko 20ml, więc nawet jakby były podobne, to nie szkodzi.
|
|
|
|
#624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest to zapach " kulinarny ", ale nie przesłodzony, nie jest też ciężki ( nie kręci się od niego w głowie ), miękko otula. Fajny na lato, wtedy czuć jego bardziej " egzotyczną " stronę, ale prawdziwy potencjał pokazuje jesienią i zimą, o co kokosu bym naprawdę nie podejrzewała Wezmę go za realizację czeków, na bank !
|
|
#625 |
|
Wtajemniczenie
|
Miss, dzięki.
Ja kiedyś miałam straszną fazę na ten kokosowy zapach, a teraz mi się już znudził, oddałam koleżance pół butelki, teraz może jej wezmę na czek to się ucieszy
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Może i ja skusze się na kokos
Zawsze myślałam, że jest mdły i duszący. Popsikałam się testerem w sklepie kokos- ananas i przepadłam, bardzo mi się spodobał
|
#627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, ze na pewno wezmę kokos, a podejrzewam, że właśnie wanilia będzie moim typem numer 2. Dodatkowo pani z YR mówiła mi, ze te słodkie zapachy z PN są dużo trwalsze niż te typowo owocowe i biorąc pod uwagę moje doświadczenia z kokosem, coś w tym jest ![]() Rudy_kocie, nie ma sprawy, jak coś to pisz
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miss Hepburn ale masz kota w avatarze! Poważnie zastanawiam się nad tym, żeby przygarnąć jakąś kocią bidulkę. Wychowywałam się wśród zwierząt i obecnie bardz0 mi tego brakuje
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2012-07-28 o 16:49 |
|
|
|
|
#629 |
|
Konto usunięte
|
ja wanilię odebrałam za pieczątki z pierwszej książeczki i zostawiam na zimę. na testach w sklepie była cudowna, otulająca.
|
|
|
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Czytam Was często bo jak zwykle dowiem się czegoś ciekawego piszę rzadziej zazwyczaj podczas pobytu w pl Mimo że z uk wrzucam fotkę mojej paczki doszła cztery dni temu akurat w moje urodziny więc milutko Jeśli ktoś zainteresowany ofertą wysyłkową mogę wrzucić skany Zazdroszczę Wam ofert urodzinowych tu niestety nie ma
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

Dlatego tak uwielbiam próbki i miniatury kosmetyków.
06.09.2014 
jestem ciekawa jak pachnie kokos.

Lubię się porządnie namydlić, nie żałuję sobie
Zwłaszcza, że za oknem ponad 30 stopni to idą naprawdę szybko.

A ta kategoria niestety bardzo wolno schodzi
limitki mam tylko 20ml, więc nawet jakby były podobne, to nie szkodzi.