|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI
Cytat:
.Z takich spodni, to lubię alladynki. Nie wiem, czemu chodzę w nich tylko po domu, skoro tutaj mało kogo to obchodzi, co kto nosi , byleby nie chodzić nago.
|
|
|
|
|
#1262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogę te zabawy to też niezła kicha. |
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Niby mogłam latać w kiecce do końca, ale mnie poobcierała pod pachami strasznie .
|
|
|
|
|
#1264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dziękuję za komplementa ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
|
|
#1265 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
![]() Będąc Panną Młodą nie chciałabym zdjęć o takiej godzinie. Pomijając, że czasami stres towarzyszy od rana ... to już o godzinie 23:00 to Panna Młoda nie jest jakby pierwszej świeżości by robić zdjęcia pamiątkowe Mnie natomiast nic w tym świecie nie zaskoczy ...
|
|
#1266 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem najbardziej żenującą zabawą o jakiej słyszałam jest, że pan trzyma balonik, a pani siedzi tyłkiem na pompce i pompuje go
|
|
|
|
#1267 |
|
Zadomowienie
|
Przecież na weselu młoda para może sama ustalić, jakie chce zabawy. I jeśli nie chce żenujących, to wystarczy o tym powiedzieć DJ czy kto tam zajmuje się muzyką na weselu.
Chociaż ostatnio oglądałam kasetę z wesela mojej kuzynki, jakieś 15 lat temu. Zabawy były żenujące, sama w życiu bym nie wzięła w nich udziału, ale patrzenie jak moi rodzice się wygłupiają było świetną zabawą, popłakałam się ze śmiechu I często zabawy na weselu są świetne, chociaż nie wiem jak jest na innych weselach - moja rodzina jest bardzo imprezowa i na weselach się bawią wszyscy, czasem nawet moja babcia "powywija" na parkiecie, a ma ponad 80 lat A tak w temacie: rozwalają mnie kobiety, które chodzą bez stanika, a mają ogromny biust. Ostatnio miałam wątpliwą przyjemność widzieć takie zjawisko, myślałam, że zwymiotuję... |
|
|
|
#1268 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
![]() Pan świadek się rozebrał ... Raz słyszałam, że na innym weselu jeden był taki chętny by go oglądali w gaciach, że jak zdjął spodnie to stanął na krzesełku sygnalizując, że to ON ZDJĄŁ te spodnie :P
I only call you when it's half past five... Edytowane przez Selfish Girl Czas edycji: 2012-07-27 o 09:06 |
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Lubię jak sutki komuś marzną, to tak śmiesznie wygląda
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1272 |
|
Rozeznanie
|
Jak dla mnie to te zabawy są trochę poniżające, jednak wesele bez tych zabaw wydaje mi się zbyt sztywniackie. W drugą stronę też nie można przesadzać. Można je przecież omówić z wodzirejem, ustalić w co się bawimy a w co nie. Jeśli ktoś nagrywa wesele to później będzie miał z tego niezły ubaw, a młodzi jeśli "nie mają czelności" brać udział w takich zabawach to przecież nie muszą, mogą tylko obserwować co wyprawiają goście
Byłam kiedyś na weselu gdzie nie było disco polo, zabaw i przysięgłam sobie, że nigdy nie pokarzę mojej rodziny taką imprezą. Goście nie potrafili bawić się do muzyki granej przez DJa, którego zadaniem było tylko puszczanie jakiś nieznanych nikomu smętów. Pewnie miało to być wesele z klasą, ale gościom to się nie spodobało. Na początku było mi szkoda młodych, bo goście nie ukrywali swojego oburzenia i przy stole dość głośno komentowali o fatalnym guście DJa, jednak po jakimś czasie i ja miałam dość, tym bardziej kiedy dowiedziałam się, że to młodzi ustalili taką muzykę z DJem. Gdyby nie stroje i kilka par na parkiecie to można byłoby pomyśleć, że to po prostu stypa w restauracji. Goście na pewno nie wspominają miło tego wesela
|
#1273 |
|
Przyczajenie
|
Mnie rozwala wszystko, co jest takie potwornie niefunkcjonalne... Po co wkładać zimowe buty do letniej sukienki w upał? :O
|
#1274 |
|
Raczkowanie
|
Dawno mnie nie było, nawet nie mam siły nadrabiać wątku
Najbardziej żenujace zabawy weselne miałam okazję oglądać u mojego kuzyna- około 10 lat temu. Np. już późno w nocy, jak wszyscy byli na niezłym gazie zespól podzielił gości na dwie druzyny- pana młodego i pani młodej. Zadaniem było ułożenie jak najdłuższego węża z... ubrań. Świadek w samych majtkach na koniec latał.Dj na naszym weselu dostał zakaz urządzania zabaw, zresztą to było bardziej skromne przyjęcie niż tradycyjne duże wesele. Rozwalacz z dzisiaj: szczupła pani po 50-tce, w zamaszystej spódnicy maxi. Spódnica była zszywana z poziomych pasów materiału, takich trochę falbaniastych-coś w tym stylu: http://zakiet.com.pl/photos/zwiewna-...1721335278.jpg , tylko że na zmianę z materiałem była szeroka koronka. No i kobitka miała taki pasek koronki na wysokości tyłka. Było jej widać całe majtki. Nawet sobie nie chcę wyobrażać jak to musiało wyglądać z przodu. Czy ona naprawdę tego nie zauważyła, czy jej to nie przeszkadzało?
|
|
|
|
#1275 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie, po to wybiera się dobry zespół czy wodzireja, by prowadzenie zabawy było na przyzwoitym poziomie, a zabawy z klasą
bo zabawy były zabawne, ale z klasą - wszyscy śmieją się z sytuacji, a nie z poniżenia i gołych tyłków, obnażanych przez panie w krótkich sukienkach Byłam też na weselach, na których takich zabaw brakowało - jednak słyszy się wtedy niezadowolenie gości, a sama impreza traci na dynamice, zwłaszcza jeśli goście nie są specjalnie rozrywkowi i sami nie przejmują inwencji.Pamiętajcie, że to Wy, jako para, decydujecie o tym, jak będzie wyglądać wesele i te zabawy to nie jest zło konieczne. Możecie wybrać fajny zespół (słaby zespół nawet zabawy z klasą prowadzi fatalnie i z komentarzami nie na miejscu...) i zdecydować jakie zabawy się pojawią (popularna kareta w różnym wydaniu, kolejka zabawnych zadań na czas (grupowa zabawa), przepióreczka, przechodzenie pod linką w parach, zabawa z kolorową chustą i bitwa na piłki (jeśli na weselu będą dzieci, choć dorośli także bawią się znakomicie), wszelkie tańce synchroniczne (czy to z wodzirejem czy z osobą zaproszoną dodatkowo do nauki tańca), dla odważniejszych: ręce-nogi w parach, to naprawdę fajne pomysły, które rozbawią Was i gości, ale nie będą poniżać jednostek. Wy też decydujecie, czy będziecie brać udział w tych zabawach. Pokazałabym Wam jak wyglądają zdjęcia z takich zabaw i jak wszyscy są szczerze i pozytywnie rozbawieni, ale nie chcę robić reklamy Za to przestrzegam przed pierwszym tańcem nowej pary młodej po oczepinach - zwracajcie uwagę, żeby zespół nie kazał się całować, tańczyć do 5-minutowego miksu utworów, etc. Często to bardzo krępujące dla zwycięzców oczepin i nie mają najmniejszej ochoty na wspólny, publiczny taniec :P A jak jeszcze nie mają zdolności tanecznych (co zdarza się częściej panom), to aż przykro patrzeć i wszyscy czują się zażenowani :P Jeśli zaś chodzi o modę - też nie mogę zrozumieć dużego biustu bez stanika. Za to jak widzę duży biust w dużo za małym staniku, to aż przykro mi patrzeć i mam ochotę nawrócić właścicielkę :P
|
#1276 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, mogłabyś przesłać link do tych zdjęć na pw?
Jeśli dobrze myślę, jesteś fotografem a ja bardzo lubię oglądać fotografię ślubną. |
|
|
|
#1277 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie oszukujmy się, wesele nie jest tylko dla pary młodej, a też (albo i przede wszystkim, to zależy..) dla gości. Piosenki, które lubię ja, albo tż nie muszą być ulubionymi przez rodzinę, siostry, ciotki itd, a przecież chcemy, żeby bawili się świetnie i miło wspominali nasze wesele, prawda ? Dlatego akurat w naszym przypadku, posłuchaliśmy się wskazówek rodziny, znajomych i poczytaliśmy na forach, że jednak kapela weselna to kapela weselna. Nawet zdecydowaliśmy się na band, gdzie osoby są troszkę starsze, niż 30 lat, a grają naprawdę super, od najnowszych hitów po stare klasyki.. więc w sumie myślę, że bardzo ważne jest rozgraniczenie swoich zachcianek i tego, co naprawdę powinno się pojawić na weselu. No i oczywiście na początku zastrzegliśmy, że nie chcemy żadnych zboczonych zabaw.. to żenujące i krępujące, zwłaszcza jak się później ogląda na płycie :/ Wiem z doświadczenia, że na co drugim weselu, na jakim byłam, były takie niesmaczne zabawy (rozbieranie się do gaci, skakanie na pompce w celu nadmuchania balonika, tarzanie się po podłodze, posuwanie we dwie osoby krzesła) i jak dla mnie nie ma w tym nic zabawnego, ani fajnego.. to trochę żałosne, bo jest mnóstwo zabaw, dzięki którym można się świetnie bawić bez świecenia tyłkiem ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
A co do rozwalaczy to wczoraj widziałam starszą kobietę w takiej a la tunice zielonej w dziwne wzory, na to gruby pas brazowy, a pod tuniką legginsy rajstopowe bo nie wiem jak to nazwać.. kończyły sie przed kostką, i były z materiału rajstopowego ![]() Co do biustów bez staników to widziałam ostatnio dziewczynę w topie bez ramiaczek.. jak siedziała to ta bluzka jakoś tak dziwnie wbijała jej się nad biustem i z biustu powstawał trójkątny namiot :P nie potrafię tego inaczej opisać.. to było okropne i jakieś takie obrzydliwe.. :/ Edytowane przez Paulima Czas edycji: 2012-07-27 o 12:23 |
|||
|
|
|
#1278 |
|
Raczkowanie
|
Z rozwalaczy - dziewczyna w czarnych adidasach, do tego różowa bokserka i czarna falbaniasta opaska, bo to nawet mini nie była. Kiedy przy siadaniu szoruje się bezpośrednio tylkiem po krześle, to znak, że spódniczka jest zakrotka, helooooł... :P
Drugi rozwalacz - szczupła, wysoka dziewczyna w topie bez rękawów z takimi duzymi rozcięciami pod pachami. Ok, jak się nie martwi, że odsloni za dużo, jej sprawa. Ale kiedy wysiadła z tramwaju i szlam za nią, moglam podziwiać półnagie pośladki w mega króciutkich szortach. pośladki z odciskiem tapicerki krzeseł w tramwaju Co to za moda na chodzenie w dżinsowych majtkach...
|
|
#1279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj miałam rozwalaczowy dzień..szła przede mną dość potężna dziewczyna/kobieta w krótkiej czarnej sukience, która podwijała jej się do góry, widać było całe uda i prawie już pośladki.. nie chodzi mi o to, że była grubsza, bo i u szczupłej by dziwnie to wyglądało, ale niedługo to będzie moda na chodzenie w majtkach po ulicach.. Chociaż w sumie już jest. |
|
|
|
|
#1280 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zapraszam też na facebook - tam pojawia się więcej nowości i niedługo dodam też nowe zdjęcia z ostatnich wesel z takich właśnie zabaw ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A przy okazji fotografowania tworzę sobie niezłą bazę zespołów i wodzirejów i przynajmniej wiem kogo na pewno bym nie chciała na własnym weselu ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Zgrabna dziewczyna, ubrana w czarny top i białą, przezroczystą szeroką spódnicę przed kolano. Wiatr podwiewał jej spódnicę prawie na twarz, a ona się nie przejmowała, że świeci gołym tyłkiem (miała jedynie bardzo kuse (czarne!) stringi na sobie ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1283 |
|
Rozeznanie
|
Co do kozaków, widziałam podczas tych masakrycznych upałów w maju babkę w zimowych kozakach po kolana, sukience i wełnianym płaszczu XD
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na kajaki brałam same ciuchy, których mi nie było szkoda zniszczyć. Nie czaję ludzi, którzy nawet w warunkach surwiwalowych muszą być meeega modni
|
|
|
|
|
#1285 |
|
Raczkowanie
|
Co do tych fryzur u chłopców - krótkie z przodu długie z tyłu (to się nazywa mullet
) - mój sześcioletni kuzyn ma taką fryzurę.Koszmar, nie wiem skąd jego rodzice wzięli taki pomysł.
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie rozwaliły stroje niektórych reprezentacji olimpijskich. W mediach była "napinka", że elegancja koniecznie, a nie wszyscy jakoś to do siebie wzięli. Wszyscy się podniecali, że olimpijczycy muszą wyglądać mega elegancko na otwarciu... w sumie wg mnie Polacy wyglądali najlepiej z krajów europejskich, na drugim miejscu są u mnie Czesi w kaloszkach z parasolkami w rękach (nie ma to jak poczucie humoru
) a na trzecim Holendrzy z tulipanami. Natomiast do czego zmierzam... u nas "napinka" na elegancję, a niektóre reprezentacje bez żenady wyskoczyły w dresach. Osobiście, wolę elegancję na imprezę otwarcia, która jednak jest czymś odświętnym.Chyba napisałam nieskładnie... ale mam nadzieję, że zrozumiecie, o co mi chodzi. Przez to otwarcie jestem niewyspana lekko. |
|
|
|
#1287 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1289 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Podaj jakiś przykład, bo mnie Twoja teza zaintrygowała. A propo koszulek z nadrukami - taką sfotografowała Beata Pawlikowska w Londynie, ja osobiście bym ją kupiła, bo tak
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

, byleby nie chodzić nago.

.
) prześmiewczy, zabawny, miły dla oka, sarkastyczny - gdybym miała konto na fejsie to napisałabym "lubię to" 

Najbardziej żenujace zabawy weselne miałam okazję oglądać u mojego kuzyna- około 10 lat temu. Np. już późno w nocy, jak wszyscy byli na niezłym gazie zespól podzielił gości na dwie druzyny- pana młodego i pani młodej. Zadaniem było ułożenie jak najdłuższego węża z... ubrań. Świadek w samych majtkach na koniec latał.
bo zabawy były zabawne, ale z klasą - wszyscy śmieją się z sytuacji, a nie z poniżenia i gołych tyłków, obnażanych przez panie w krótkich sukienkach