Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-28, 20:32   #3931
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
oczywiście, że mogę.
już wcześniej korzystałam z 2óch innych banków..a dokładnie mbank i wbk...z wbk zrezygnowałam bo musiałam mieć konto w PL a tam pobierali dużo kasy...a w mbanku był problem z wypłatami gotówki..ale to było za czasów jak nie znałam walutomatu...na szczęście nie zamknęłam konta w mbanku, więc tam z powrotem wrócimy.
a korzyści z walutomatu miałam zawsze..więc na pewno nie przejdę na system kantoru realnego... z taką gotówą to słabo chodzić w portfelu a w 99% wpłatomaty mbanku nie są czynne...
mąż wróci to będziemy myśleć, bo nie mam zamiaru tyle kasy zostawiać w pko...

Dziewczyny, bo ja się w kwestii firan nie znam, więc podpowiedzcie mi.
Mam jedną część okna 70cm, druga tyle samo. ile muszę kupić zazdrostki, żeby jakoś wyglądała?
nie chcę żeby była jakoś tak konkretnie pomarszczona, wystarczą delikatne fale...
wystarczy 1m? czy za mało?
Żeby była konkretnie pomarszczona zawsze kupuje się 2x tyle ile ma karnisz- w tym wypadku szyba. A jesli chcesz miec tylko łagodnie pofalowane to myśle ze 1 m spokojnie wystarczy

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Albo lepiej 1,10 m

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Przeskakiwałam po programach i natrafiłam na tvn style na kryminalnych odcinek "Misja śląska". Jej, uwielbiam ten serial a juz ten dłuuugi odcinek to za pierwszym razem z mężem oglądałam i prawie chowałam się pod kołdrę

A zastanawiałam się już co zzrobię z samotnym sobotnim wieczorem.... bo mężuś w pracy na nocce ale w związku z powyższym wieczór zapowiada sie całkiem atrakcyjnie
więc juz uciekam, jeszcze się tylko zabalsamuję i już bedę mogła wlepiac oczy w tv
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 20:42   #3932
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście, że mogę.
już wcześniej korzystałam z 2óch innych banków..a dokładnie mbank i wbk...z wbk zrezygnowałam bo musiałam mieć konto w PL a tam pobierali dużo kasy...a w mbanku był problem z wypłatami gotówki..ale to było za czasów jak nie znałam walutomatu...na szczęście nie zamknęłam konta w mbanku, więc tam z powrotem wrócimy.
a korzyści z walutomatu miałam zawsze..więc na pewno nie przejdę na system kantoru realnego... z taką gotówą to słabo chodzić w portfelu a w 99% wpłatomaty mbanku nie są czynne...
mąż wróci to będziemy myśleć, bo nie mam zamiaru tyle kasy zostawiać w pko...
Myslcie myslcie, jak maz wroci, bo naprawde teraz w ofercie bankow mozna znalezc wiele bezplatnych kont. A pko to zlodzieje jakich malo

Ja nie wymieniam od razu calej kwoty. Biore mniejsze, a reszte trzymam nadal na walutowym

A ja sie musze konkretniej przyjrzec temu walutomatowi, bo tez bardzo czesto wymieniam gotowke.

sylwietta, chodzi Ci o ten tryptyk slaski?
U-wiel-biam!!! Niezle trzeslam portkami
Poza tym przepiekna muzyka jest tam w pewnym momencie.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 20:49   #3933
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Oby to tylko to

Prasowanie dzisiaj? O nie. Chyba bym się rozpłynęła

hehehe wiem, ale u mnie się ochłodziło i jakoś dałam radę tylko kilka ciuszków, na siedząco, bo już mnie nogi bolały
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 21:01   #3934
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane

dzionek minał nie najgorzej, ugotowałam dziś sprawnie obiadek- pomidorowa i łazanki a potem chillout

teraz kończe malować pazurki, no tyle,że TZ mnie dzis strasznie wkurza-
przychodzi do nas upośledzona dziewczyna, bo uwielbia naszego psa, no i jak wychodziła to nie zamknęła bramki, pies uciekł, sąsiad przyszedł i mówi,że pies jest pod sklepem, mój syn wysokoczył szybko i mówił,że masakra, pies mało pod auto nie wleciał, kierowca ledwo wyhamował
Samuel przyszedł cały rozhisteryzowany a on na niego zaczął się drzeć,że jak psa pilnuje a przecież to nie jego wina, po prostu furtka otwarta i moment.....
ten biedak płacze w szoku,że cud,że pies cały, teście zaczęli się drzeć na siebie nie wzajem, TZ na mojego syna, syn cały w spazmach
a ja w obronie syna

ech, wkurzyłam się bo dziecko przeżywa a ten tak reaguje,
nie odzywam się do niego
ale widzę,że mu to nie przeszkadza bo koledzy przyszli do niego i strasznie im wesoło
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrr
mam ochotę rozszarpać i tak mi szkoda synusia mojego
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 21:02   #3935
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35552481]Taaak Pierwsza dziewuszka na liście, druga córa będzie
Jak to lekarz określił: teoretycznie wcześnie jeszcze (16 tydzień), ale nic między nogami nie widzi, nawet pępowiny
Poza tym ok, łądnie dziewczę rośnie, prawie 14cm ma!
Gwiedne wrota: SG-1
Gwiezdne wrota: Atlantyda
Kryminalni
Dr House (przekonałam się w ciązy z Agatką)
BrzydUla nasza polska wersja, hamerykańska głuuupia, a polska cudna [/QUOTE]

Kochana!!! GRATULUJE CÓRUNI !
Co do serialów to lubie ugly betty mega śmieszny hehe

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

Wczoraj się dowiedziałam, że mój 17-letni kuzyn miał wypadek na skuterze - koń go stratował bo się spłoszył i został przewieziony helikopterem do kliniki w Krk, Dalej jest nieprzytomny, ma jakieś 2 krwiaki i połowę kości głowy- (policzki) połamane Na szczęście kręgosłup cały. Kurcze, płaczę co chwilę, przypomina mi się wszystko z przed 2 lat, kiedy moja 15-letnia siostra miała guza mózgu. Mam nadzieję, że tutaj też wszystko skończy się dobrze że się wybudzi i powoli dojdzie do siebie
O rany, trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się potoczyło... <tule>

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35561514]Chociażby bycie niewidomym i niesłyszącym, całkowicie.
Ciężka postać autyzmu z upośledzeniem umysłowym.
Głębokie upośledzenie umysłowe, gdy dorosły człowiek jest na poziomie 2 latka (a do tego jest np. BARDZO agresywny).
Mózgowe porażenie dziecięce połączone z koszmarnym samookaleczaniem się i agresją czynną do każdego napotkanego człowieka (dziewczynka, obecnie dorosła już, w wieku lat 12 rzucała się na ludzi w autobusie, na ulicy, w szkole chwytając ich włosy, zaciskając palce tak, że 4 dorosłe osoby nie mogły oderwać - jedynym wyjściem było na moment zatkanie nosa i ust, odruchowo odrywała ręce z włosów).
Często niepełnosprawność ruchowa, gdy jest połączona z poważnym upośledzeniem.

Nie chcę przez to napisać, że ZD to sam miód, nie nie. ALe większość dzieci z tą chorobą ma lekkie upośledzenie, są kontaktowe i chociaż nigdy raczej nie będą w pełni samodzielne - jest relatywnie łatwiej.[/QUOTE]

Mnie to dołuje... Te choroby i w ogóle... mojej siostry sąsiadki synek ma porażenie mózgowe, nie chodzi, nie widzi, ledwo słyszy, nie mówi... ale jego mama 8 razy poroniła więc może to ma jakiś z tym związek?

Witam Was w tak upalny wieczór kobietki, wpadłam tylko na chwilę, mój Tż ma urlop, więc będę bywała o wiele mniej, no ale na pewno Was nie zaniedbam

Dzisiaj pół dnia mój Tż ogarniał działkę i tak zeszlo

A ja się czuje ok tylko muszę ten magnez kupić bo drętwieje mi coś noga. ;/
wrrrr . . .

Hope01 Jak mieszkanko ?!?!?1

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 21:04   #3936
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Rozumiem o co chodzi, też się zetknęłam z różnymi typami niepełnosprawności. Tylko, że wiesz, po prostu niektórzy nigdy nie mieli kontaktu z taką sprzężoną niepełnosprawnością - stąd też chyba najgorszym co im do głowy przyjdzie jest np. ZD.
Czujesz się spełniona w swojej pracy, przynosi satysfakcję?
Ja jako przyszły psycholog celuję w pracę terapeutyczną z młodymi dorosłymi (może w placówkach psychiatrycznych, szpitalach, zaburzenia afektywne, schizo, itp), mimo własnej niepełnosprawności ruchowej nie mam doświadczenia w pracy z osobami upośledzonymi np (ale spróbuję jak czas pozwoli na wolontariacie)
Niemniej, jako rodzic np szalenie martwiłabym się o dorosłą przyszłość dziecka, kiedy mnie nie będzie. To chyba najpoważniejszy lęk rodziców dzieci upośledzonych, których w zasadzie nie da się uspołecznić w szerszym zakresie.
Edit jeszcze: Dzieci z ZD w większości są przy tym dość ugodowe i potrafią okazać miłość i przywiązanie, dzięki tej kontaktowości. Chyba najsmutniej jest wtedy gdy dziecko po prostu nie potrafi "odpowiedzieć" na wysiłki rodzica, trudno o kontakt i nie ma przy tym szans na poprawę.
----------------------
U nas dziś 13 t 5dni więc niedługo zaczniemy 15 tydzień - już bym chciała ruchy maleństwa poczuć, ostatnio się ciągle przysłuchuję odgłosom z brzucha, i widzę, że jest coraz bardziej widoczny, już nie tylko wieczorami
Tak, zdaję sobie sprawę, że taki lęk przed ZD wynika z niewiedzy najczęściej Mam wrażenie, że również dlatego, że jest to choroba po prostu na pierwszy rzut oka widoczna, charakterystyczna.

Tak, szalenie lubię to, co robię, trafiłam na fajny zespół (wiadomo, nie z każdym jest super, nas ponad 70 osób jest ), ale mam ekipę zgraną jedną, do tego praca po prostu - ciekawa, chociaż plan zajęć jest stały, tygodniowy, to jednak jest to praca z ludźmi - a ci są nieprzewidywalni, nawet mając lat 7 czy 12

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem, zwłaszcza że wcześniej tak nie miałam. Na początku myślałam, że może krzywo spałam i dlatego. Może rzeczywiście to ciśnienie, poczekam na wizytę, jeszcze 2 tygodnie zobaczę co Pani ginekolog powie, najwyżej zakupię ciśnieniomierz.
Zawsze miałam niskie ciśnienie, czy to możliwe że z powodu ciąży mogło tak wzrosnąć ?
Możliwe

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja sie strasznie mecze idac po schodach. Przejde 20-30 schodkow i juz strasznie sapie.
Ja też

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
A tarczyce macie skontrolowane? Ja też się męcze ale mam niedoczynność tarczycy właśnie.
Tak, jest ok, ale w ciąży taka męczliwość, zwłaszcza w upały - jest normą

Cytat:

Dziewczyny, bo ja się w kwestii firan nie znam, więc podpowiedzcie mi.
Mam jedną część okna 70cm, druga tyle samo. ile muszę kupić zazdrostki, żeby jakoś wyglądała?
nie chcę żeby była jakoś tak konkretnie pomarszczona, wystarczą delikatne fale...
wystarczy 1m? czy za mało?
Jakieś 110-120cm na jedną rzecz jasna stronę. Ja teraz w kuchni robiłam, 50cm mam, a zazdrostka 90cm
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 21:11   #3937
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Myslcie myslcie, jak maz wroci, bo naprawde teraz w ofercie bankow mozna znalezc wiele bezplatnych kont. A pko to zlodzieje jakich malo

Ja nie wymieniam od razu calej kwoty. Biore mniejsze, a reszte trzymam nadal na walutowym

A ja sie musze konkretniej przyjrzec temu walutomatowi, bo tez bardzo czesto wymieniam gotowke.

sylwietta, chodzi Ci o ten tryptyk slaski?
U-wiel-biam!!! Niezle trzeslam portkami
Poza tym przepiekna muzyka jest tam w pewnym momencie.
ja wypłacam wszystko bo to różnie z tym euro bywa.. później nie chcę marudzić, że nie wymieniłam a dobry był kurs

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35565917]

Jakieś 110-120cm na jedną rzecz jasna stronę. Ja teraz w kuchni robiłam, 50cm mam, a zazdrostka 90cm[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Żeby była konkretnie pomarszczona zawsze kupuje się 2x tyle ile ma karnisz- w tym wypadku szyba. A jesli chcesz miec tylko łagodnie pofalowane to myśle ze 1 m spokojnie wystarczy

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Albo lepiej 1,10 m

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

dzięki laski
Stary 2012-07-28, 21:12   #3938
eff8
Zakorzenienie

Witam sie dopiero teraz
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
a mi mąż wyżarł moje wafelki z czekoladą wrrrrrrrrrrrrrrrrrr kazałam mu iść po nowe!

szaja, rozwalił mnie najbardziej praGPS

eff czemu myślisz, że ja dziewuszkę będę miała? bardzo mi to pasi hehee
a nie wiem, tak jakos czuje

Cytat:
Napisane przez magdusz Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny, mozna sie przylaczyc? czytam Was juz od samego poczatku, wczesniej siedzialam troche na watku staraczkowym. troche ciezko mi za Wami nadazyc bo niezle zasuwacie ale daje rade. pewnie odpisywac za czesto nie bede (roznica czasu) ale bede pilnie sledzic. Termin porodu mam na 31 grudnia ale jakos blizej mi do mamus styczniowych niz grudniowych.
To nasz pierwszy dzidzis - plci jeszcze nie znamy. Tutaj (Sydney) wstrzymuja sie z plcia do USG polowkowego ktore mam 7 sierpnia. Przeczucie mam ze chlopiec chociaz ja wolalabym dziewczynke (przez co oczywiscie mam wyrzuty sumienia bo nie chce zeby sie chlopiec niechciany czul). Brzuszek mam mniejszy niz wiekszosc z Was ale to pewnie tylko kwestai czasu.
Nie wiem jak w polsce ale tutaj dosc popularna jest joga ciazowa. jak macie mozeliwosc to sie zapiszcie. Fajna sprawa. MIalam isc dzisiaj ale rano mi TZ oswiadczyl ze jego samochod zlapal gume i zabiera moj. takze z cwiczen dzisiaj kicha. Spijcie dobrze! u mnie juz nowy dzien i zabiram sie za pranie, jako ze w tygodniu praca od rana do wieczora i czasu nie ma na nic

witaj i pisz jak najczesciej

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Witam 27 stopni pokazuje mój termometr w cieniu - ufff... ciężki dzień będzie. To mamy już 2 dziewczynki (któraś już pisała, że będzie córeczka, tylko nie pamiętam która). Eh... ja już chcę środę i wizytę.

W weekend mnie raczej nie będzie, bo dziś jedziemy na imieniny do mojej babci a jutro moja siostra z mężem i synkiem zjeżdża na tydzień z niemiec więc wybieramy się do moich rodziców.

Wczoraj się dowiedziałam, że mój 17-letni kuzyn miał wypadek na skuterze - koń go stratował bo się spłoszył i został przewieziony helikopterem do kliniki w Krk, Dalej jest nieprzytomny, ma jakieś 2 krwiaki i połowę kości głowy- (policzki) połamane Na szczęście kręgosłup cały. Kurcze, płaczę co chwilę, przypomina mi się wszystko z przed 2 lat, kiedy moja 15-letnia siostra miała guza mózgu. Mam nadzieję, że tutaj też wszystko skończy się dobrze że się wybudzi i powoli dojdzie do siebie

Oj wspolczuje mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie . U mnie strasaaszny skwar.

My zaczynamy 15 tydzień i z tej okazji fota - nareszcie udało mi się zrobić:
sliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Jaki wielkolud już ten Twój mały Jak one rosną szybko.....

Jesteś sadystką Tak chodzi za mną sushi ale w domu nie mam ani jednego składnika i nie będę ich teraz zbierać bo to trochę fatyguje. Zabiłabym za sushi z wasabi

Witam Mamkę z Australii

Dziewczyny wiem, że u mnie pewnie okaże się, że z Synkiem wszystko okej ale ziarno niepewności zostało zasiane i stanęłam sama przed sobą z pytaniem co będzie jeśli mały będzie obciążony jakąś cieżką wadą genetyczną. Dużo o tym teraz myślę i powiem Wam, że dla mnie decyzja nie była by taka prosta. Zawsze byłam zdania, że nie powinno się pozwalać cierpieć dziecku i rodzinie i wziąć sprawę w swoje ręce, nie zdawać się na: jakoś to będzie. W wielu krajach takie ciąże się po prostu przerywa... Ale teraz kiedy sama stanęłam kawałkiem stopy w takiej sytuacji to po prostu nie wiem.
Chciałabym baaaardzo żebyście się wypowiedziały dziewczyny. Tylko szczerze, bez obrażania, po prostu jakie jest wasze stanowisko.
No i oczywiście wiem, że wszystko będzie okej i nie będę musiała podejmować żadnej decyzji ale temat jest ciekawy bo dość kontrowersyjny.
Kochana staraj sie nie myslec nad tym przeciez genetyk Ci powiedział że wszystko jest ok
Ja myślę że ja bym za nic nie usunęła dziecka ale jak bym sie zachowała w tej sytuacji to nie wiem bo tak jak szaja napisala w rzeczywistosci czlowiek postepuje roznie ...

A ja zaczęłam 13 tydzien dzisiaj jeszcze pare dni i bedzie 4 miesiac

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 21:17   #3939
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dzionek minał nie najgorzej, ugotowałam dziś sprawnie obiadek- pomidorowa i łazanki a potem chillout
U mnie też dziś pomidorowa I tortilla.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 21:18   #3940
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
U mnie też dziś pomidorowa I tortilla.
oo tortilla pycha ja dzis jadlam buritto - uwielbiam

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 22:16   #3941
djerba
Wtajemniczenie

buuuuuuuurza idzie. a ja się boję hehehe
Stary 2012-07-28, 23:17   #3942
aska27adopcje
Zadomowienie

Witam.
Po 1,5 miesiaca czytania waszego watku. postanowilam sie ujawnic, bo czuje sie bradzo z wami zwiazana, mimo, ze nic o mnie nie wiecie ... Czytam watek, od samego poczatku jego isnienia ...

Na imie mam Aska, lat 29, mieszkam w Łodzi, ciaza pierwsza i dlugo wyczekiwana 14 tydzien ... we wt mialam prenatalne usg, dzidzia ma 8 cm i wszystko pieknie sie rozwija ... Ja niestety nie czuje sie dobrze, bylam juz 2x w szpitalu, ale to na samym poczatku, bralam leki na podtrzymanie ... teraz jest juz dobrze, dostalam pozwolenie na godzinne spacerki ... niestety nie mam na nic sily, wysypalo mnie masakrycznie, cale ramiona dekold i szyja w syfach, wielkich, ropnych bolesnych .... teraz jak takie upaly to czuje sie jak 80 letnia staruszka ... kreci mi sie w glowie, mecze sie w tempie ekspresowym ...

Bardzo bym chciala sie dziewczynki z wami przywitac i mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona i bede juz mogla uczestniczyc w waszych rozmowach, a nie czytac z przyczajki

chcialamwam pokzac moja fasolke, niestety ciemna masa nie potrafie wklejac zdjec na forum

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2012-07-28 o 23:27
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 23:18   #3943
LadyWhisper
Zakorzenienie

jaki tryptyk śląski? co to? powiedzcie mi
spałam 2,5godziny!!!
i idę znowu, buziaki, nie nadaję się do życia dzisiaj, dobranoc

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 23:38   #3944
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
spałam 2,5godziny!!!
Przebiłam Cię, spałam 3 godziny O_o nie wiem jakim cudem!

Witam nową mamusię!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 23:42   #3945
aska27adopcje
Zadomowienie

dziekuje za powitanie ... I juz a wstepie mam do was pytanie, bo glupio mi juz ciagle dzwonic do mojej ginekolog ....

jestem teraz w 14 tygodniu, ktory to jest miesiac, wyoposazylam sie juz w cala serie dla ciezarowek 1 z babydream z rosmana, 2 z ziajki, ale napisane jest, ze mozna ich uzywac od 4 miesiaca ciazy ,,,i nie wiem czy 4 miesiac liczy sie po skonczeniu 16 tygodnia dopiero ???

przepraszam za literowki, ale siedze z telefonu
Stary 2012-07-28, 23:52   #3946
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
dziekuje za powitanie ... I juz a wstepie mam do was pytanie, bo glupio mi juz ciagle dzwonic do mojej ginekolog ....

jestem teraz w 14 tygodniu, ktory to jest miesiac, wyoposazylam sie juz w cala serie dla ciezarowek 1 z babydream z rosmana, 2 z ziajki, ale napisane jest, ze mozna ich uzywac od 4 miesiaca ciazy ,,,i nie wiem czy 4 miesiac liczy sie po skonczeniu 16 tygodnia dopiero ???

możesz spokojnie używać.
4 ms zaczyna się liczyć tak od około 14 tygodnia, więc śmiało :;]

no i przy okazji witamy dość często Cię widywałam podglądaczu hehe , fajnie że się w końcu ujawniłaś
Stary 2012-07-29, 00:14   #3947
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Witam.
Po 1,5 miesiaca czytania waszego watku. postanowilam sie ujawnic, bo czuje sie bradzo z wami zwiazana, mimo, ze nic o mnie nie wiecie ... Czytam watek, od samego poczatku jego isnienia ...

Na imie mam Aska, lat 29, mieszkam w Łodzi, ciaza pierwsza i dlugo wyczekiwana 14 tydzien ... we wt mialam prenatalne usg, dzidzia ma 8 cm i wszystko pieknie sie rozwija ... Ja niestety nie czuje sie dobrze, bylam juz 2x w szpitalu, ale to na samym poczatku, bralam leki na podtrzymanie ... teraz jest juz dobrze, dostalam pozwolenie na godzinne spacerki ... niestety nie mam na nic sily, wysypalo mnie masakrycznie, cale ramiona dekold i szyja w syfach, wielkich, ropnych bolesnych .... teraz jak takie upaly to czuje sie jak 80 letnia staruszka ... kreci mi sie w glowie, mecze sie w tempie ekspresowym ...

Bardzo bym chciala sie dziewczynki z wami przywitac i mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona i bede juz mogla uczestniczyc w waszych rozmowach, a nie czytac z przyczajki

chcialamwam pokzac moja fasolke, niestety ciemna masa nie potrafie wklejac zdjec na forum
Hmm, ale Ty kochana chyba raz do nas napisałaś, na I części nie wiem, może się mylę
W każdym bądź razie witam nowoprzybyłe mamusie

Mieszkanie jest ok, wiadomo, że kawalerka to ciasno trochę, ale na początek nam wystarczy byłam zaskoczona TZtem, bo mu się spodobało, a on wybredny
Meduzza
kontrowersyjne pytania zadajesz... Zgodzę się z szają że ZD to akurat nie jest najgorsze, biorąc pod uwagę inne niepełnosprawności. Nie wiem co ja bym zrobiła, bo w obecnej chwili można mówić tak, a później zrobić inaczej. TŻ natomiast mówi mi żebym nie szła na to połówkowe, bo jeżeli nie daj Boże coś byłoby nie tak to on nie chce teraz tego wiedzieć, bo i tak nic nie zrobi. Także poczekaj do badań, na zdjęciach widać przecież nosek no, chyba że chodzi o bardziej wnikliwą analizę i ona coś tam ma wątoliwoście - nie wiem. Ale nie denerwuj się na zapas!
E-vel nie zamartwiaj się tak. Trzeba być dobrej myśli

Ja sobie dzisiaj kupiłam migdały i powiem Wam, że dość tak pomagają na zgagę, a ta mnie codziennie męczy, co bym nie zjadła!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 00:43   #3948
Debrah
Zakorzenienie

A ja mam od kilku dni jakąś dziwną fazę na kakao wieczorami, nie wiem co mi się stało

Słuchajcie - ostatnio biorę magnez i prenatal na noc, przed snem. Już 2 razy przed snem było mi strasznie niedobrze - to może być od tego? Może powinnam łykać przy jedzeniu?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 01:01   #3949
aska27adopcje
Zadomowienie

Djerba tak sie wlasnie zastanawialam czy Ty mnie widzisz, bo pisalas kiedys do innych oberwartorek

Co do jedzenia, to przez was ciagle musze cos jesc, bo piszecie o tylu pysznosciach ... dzis robilam sushi z odrobiny (malutki plasterek) wedzonego lososia i pieczonej ryby ... tak mnie naszlo ...

wlasnie skonczylam robic ogorki chili w sloikach, ale kurde tyle zjadlam juz w trakcie robienia, ze mnie strasznie brzuch rozbolal .... brak umiaru to teraz moja glowna cecha

ja biore prenatal i kwas foliowy rano ... nic innego nie biore ...

a czy wy sie smarujecie kremami antycelulitowymi, bo mi straszny wyszedl na udach, rzuch wiadomo nie mozna, ale chyba uda i piosladki juz moge smarowac ... szukalam czegos na celulit z kosmetykow dla kobiet w ciazy, ale znalazlam tylko na rozstepy ....

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2012-07-29 o 01:07
Stary 2012-07-29, 02:30   #3950
Lenova
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
2dni mnie nie bylo i nie mam dam rady Was nadrobic w calosci tak tylko Was z grubsza przeleciałam
Pisalyscie o szkole rodzenia-mąż mnie wysyla ale jeszcze nie wiem czy sie zdecyduje.
Widze ze są osobki z Radomia i Płocka to w sumie blisko do siebie mamy ja z wawy to mozna sie gdzies umowic w polowie drogi na soczek

Szaja gratuluje córy !!!!! tez bym chciała panienkę

Wczoraj byłam na plaży nad Atlantykiem, przezycia niezapomniane. Nigdy nie bylam nad oceanem i nie wiedzialam ze fale sa tak mega cudowne, skakałam na nie jak dziecko i się cieszyłam, mój Maluszek tez pewnie dostał duzo endorfin od mamuni mam nadzieje ze sloneczko Mu nie zaszkodziło bo troche sie opalilam ale brzuch byl schowany wiec moze slonce tam nie zajrzało.
Za dwa dni wracam do Polski, i bede mogla byc juz z Wami na bieząco
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 08:30   #3951
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
spałam 2,5godziny!!!
to jeden z odcinków "Kryminalnych"- tylko ze jest strasznie długi -sklada sie jakby z trzech, dlatego tryptyk
nie pamiętam w której serii leci, ale chyba w 5 albo 6. Zostają wezwani na Śląsk bo przypadkowo odnaleziono ciało warszawianki zagionionej kilka lat wczesniej. I się zaczyna..... Niezła akcja-* chyba najlepszy ze wszystkich odcinków. A że jestem mega fanką tego serialu to wiem co mówie

My jedziemy dzisiaj do moich rodziców, takze wieczorkiem nadrobię dzisiejsze skrobanie
temp wreszcei spadała do 25, poza tym pochmurno u mnie wiec całkiem przyjemnie sie na dworze zrobiło

serdecznie witam nowe mamuski fajnie ze coraz nas więcej
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 08:50   #3952
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
a czy wy sie smarujecie kremami antycelulitowymi, bo mi straszny wyszedl na udach, rzuch wiadomo nie mozna, ale chyba uda i piosladki juz moge smarowac ... szukalam czegos na celulit z kosmetykow dla kobiet w ciazy, ale znalazlam tylko na rozstepy ....
Ja też Cię widziałam w obserwujących, bo masz nietypowy nick, który rzuca się w oczy.
A co do kremów antycell, to niestety nie można ich w ciąży stosować, bo mogą mieć składniki szkodliwe dla dziecka, a jak wiadom0 - balsamy wnikają głęboko w skórę, tak więc te szkodliwe składniki mogą w jakiś sposób do dzieciątka dojść. Musisz przeczekać.

Śniło mi się - znowu - że urodziłam synka. Chcę już płeć! Jutro zaczynam 15. tydzień, a na następnym USG będę na przełomie 17. i 18. tygodnia - myślicie, że będzie widać?

Wstałam dzisiaj o 7:30, bo mnie TŻ obudził, jak wracał z toalety. Zjadłam kawał melona, ale zaraz chyba zjem coś jeszcze. Dzisiaj jest jakiś pokaz czy zawody balonów w Olsztynie, jadę oglądać z TŻem, mamą, siostrą, jej córą i mężem.

Wczoraj byłam padnięęęęęęta po koncercie. Masakra.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 08:56   #3953
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam.
Witaj Asiu Widziałam kilka razy że nas podczytujesz. Jaki masz termin porodu?

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na plaży nad Atlantykiem, przezycia niezapomniane. Nigdy nie bylam nad oceanem i nie wiedzialam ze fale sa tak mega cudowne, skakałam na nie jak dziecko i się cieszyłam, mój Maluszek tez pewnie dostał duzo endorfin od mamuni
Wow...zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
temp wreszcei spadała do 25, poza tym pochmurno u mnie wiec całkiem przyjemnie sie na dworze zrobiło
No to fajnie. Nie mogę się doczekać aż u mnie temperatura spadnie bo dzisiaj znowu upał. W mieszkaniu pokazuje mi 27 stopni! a na podwórku (w słońcu) 39! A ja do tego wszystkiego nadal przeziębiona i muszę pić gorącą herbatę z miodem. Dobrze że obiad mam wczorajszy bo bym chyba przy garach nie wytrzymała.
Stary 2012-07-29, 09:30   #3954
marsi11
Zakorzenienie

Witaj Asia
niestety kremów na cellulit nei wiolno
ale chyba perfecta zrobiła serie dla ciężarnych i jest w tej serii krem na cell

Meduzza-ja rozumiem Twoje obawy i wiem co przeżywasz bo mi w szpitalu też powiedzieli,że moje dziecko może mieć złożone wady gegentyczne
przez dwa tygodnie umierałam ze strachu i różne myśli człowiekowi przez głowe przechodziły
nie miałam z kim na ten temat pogadać bo po prostu nikt się nie chciał podjąć takiego tematu
jeśli jednak genetyk Cię uspokoił to musisz mu zaufać a ja Cię mocno ściskam
Stary 2012-07-29, 09:31   #3955
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Witaj Tu masz fajny link jak liczyć tygodnie i miesiące w ciąży.
dzieci.civ.pl/tygodnie-miesiace-ciazy
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 09:37   #3956
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Jeden miesiąc to 4,5 tygodnia czyli 4,5 tyg x 4 to 18 tygodni - i teg 18 tygodni daje pełne 4 miesiące, wchodząc w 19 tydzień zaczynasz też 5 miesiąc.

A 4 miesiąc zaczyna się w 13,5 tygodniu, czyli ty już jesteś w 4 miesiącu

Od 4 miesiąca - nie od skończenia, od trwania, dlatego, że (taki dupochron producentów) pierwsze 3 miesiące najtrudniejsze, i ew. masowanie brzucha może poronienie wywołać. Ale umómy się - normalne, szybkie wtarcie kremu jest czymś normalnym, ja już pisałam - myć też się musisz, nie?

Cytat:
A ja mam od kilku dni jakąś dziwną fazę na kakao wieczorami, nie wiem co mi się stało

Słuchajcie - ostatnio biorę magnez i prenatal na noc, przed snem. Już 2 razy przed snem było mi strasznie niedobrze - to może być od tego? Może powinnam łykać przy jedzeniu?
Witamin na noc się nigdy nie bierze w środku dnia bierz.

Cytat:

Zostaw ten cellulit, to tzw. cellulit ciążowy z nadmiaru wody w organizmie, jego maltretowanie może pogorszyć sprawę, a on po ciązy zniknie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Śniło mi się - znowu - że urodziłam synka. Chcę już płeć! Jutro zaczynam 15. tydzień, a na następnym USG będę na przełomie 17. i 18. tygodnia - myślicie, że będzie widać?
Ja z Agatką płeć poznałam właśnie w 18 tygodniu, a teraz w 16 jestem i też już lekarz określił

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

No to fajnie. Nie mogę się doczekać aż u mnie temperatura spadnie bo dzisiaj znowu upał. W mieszkaniu pokazuje mi 27 stopni! a na podwórku (w słońcu) 39! A ja do tego wszystkiego nadal przeziębiona i muszę pić gorącą herbatę z miodem. Dobrze że obiad mam wczorajszy bo bym chyba przy garach nie wytrzymała.
Ja wczoraj miałam w domu 33...

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

A w ogóle dziewczyny polecam wam strasznie fajnie napisaną książkę: http://www.gwp.pl/335,rozwoj-psychic...i-lekarzy.html w empiku czy matrasie spokojnie jest. Bardzo dobrym językiem napisana, nie przesadnie naukowym, a takim przystępnym, ale bez pitolenia słodkiego. OGROM przydatnej wiedzy o rozwoju dziecka
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 10:14   #3957
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Djerba tak sie wlasnie zastanawialam czy Ty mnie widzisz, bo pisalas kiedys do innych oberwartorek

Co do jedzenia, to przez was ciagle musze cos jesc, bo piszecie o tylu pysznosciach ... dzis robilam sushi z odrobiny (malutki plasterek) wedzonego lososia i pieczonej ryby ... tak mnie naszlo ...

wlasnie skonczylam robic ogorki chili w sloikach, ale kurde tyle zjadlam juz w trakcie robienia, ze mnie strasznie brzuch rozbolal .... brak umiaru to teraz moja glowna cecha

ja biore prenatal i kwas foliowy rano ... nic innego nie biore ...

widziałam Cię tylko takich podglądaczy jest więcej hehe, musiałabym codziennie tak pisać

ja się nie smaruje niczym antycell bo to mi juz i tak nic nie da hehe
Stary 2012-07-29, 10:20   #3958
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

W ulotce Prenatalu jest napisane by brać najlepiej w trakcie obiadu. Ja magnez tez biorę rano i wieczorem koło 19 . I jak czasami prenatal zapomnę wziąć popołudniu i biorę wieczorem, to też mi jest niedobrze.

Zapowiada się dziś znowu upalny dzień, mam dość tej temp. Jedziemy dziś do mojej mamy, chyba się zaparzę w aucie.

Miłej niedzieli
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 10:28   #3959
marsi11
Zakorzenienie

a mój synio jedzie jutro do Italii i kurde ja dziś pewnie prze żelazku i na shoppingu
Stary 2012-07-29, 10:28   #3960
badziabadzia
Zakorzenienie

Cześć Mamuski Chciałam wieczorem wczoraj coś Wam napisać, ale usnęłam w trakcie nadrabiania

aska27adopcje, witam nową mamusię

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Pisalyscie o szkole rodzenia-mąż mnie wysyla ale jeszcze nie wiem czy sie zdecyduje.
ja bym chciałam pochodzić u nas kosztuje chyba 300zł, a ja jestem tak mega zielona w tym wszystkim, że wolę się zapisać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości