|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Albo lepiej 1,10 m ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Przeskakiwałam po programach i natrafiłam na tvn style na kryminalnych odcinek "Misja śląska". Jej, uwielbiam ten serial a juz ten dłuuugi odcinek to za pierwszym razem z mężem oglądałam i prawie chowałam się pod kołdrę ![]() A zastanawiałam się już co zzrobię z samotnym sobotnim wieczorem.... bo mężuś w pracy na nocce ale w związku z powyższym wieczór zapowiada sie całkiem atrakcyjnie ![]() więc juz uciekam, jeszcze się tylko zabalsamuję i już bedę mogła wlepiac oczy w tv
|
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wymieniam od razu calej kwoty. Biore mniejsze, a reszte trzymam nadal na walutowym ![]() A ja sie musze konkretniej przyjrzec temu walutomatowi, bo tez bardzo czesto wymieniam gotowke. sylwietta, chodzi Ci o ten tryptyk slaski? U-wiel-biam!!! Niezle trzeslam portkami ![]() Poza tym przepiekna muzyka jest tam w pewnym momencie. |
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
dzionek minał nie najgorzej, ugotowałam dziś sprawnie obiadek- pomidorowa i łazanki a potem chillout teraz kończe malować pazurki, no tyle,że TZ mnie dzis strasznie wkurza- przychodzi do nas upośledzona dziewczyna, bo uwielbia naszego psa, no i jak wychodziła to nie zamknęła bramki, pies uciekł, sąsiad przyszedł i mówi,że pies jest pod sklepem, mój syn wysokoczył szybko i mówił,że masakra, pies mało pod auto nie wleciał, kierowca ledwo wyhamował Samuel przyszedł cały rozhisteryzowany a on na niego zaczął się drzeć,że jak psa pilnuje ten biedak płacze w szoku,że cud,że pies cały, teście zaczęli się drzeć na siebie nie wzajem, TZ na mojego syna, syn cały w spazmach ![]() a ja w obronie syna ech, wkurzyłam się bo dziecko przeżywa a ten tak reaguje, nie odzywam się do niego ale widzę,że mu to nie przeszkadza bo koledzy przyszli do niego i strasznie im wesoło wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrr mam ochotę rozszarpać i tak mi szkoda synusia mojego
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35552481]Taaak
Pierwsza dziewuszka na liście, druga córa będzie Jak to lekarz określił: teoretycznie wcześnie jeszcze (16 tydzień), ale nic między nogami nie widzi, nawet pępowiny ![]() Poza tym ok, łądnie dziewczę rośnie, prawie 14cm ma! Gwiedne wrota: SG-1 Gwiezdne wrota: Atlantyda Kryminalni Dr House (przekonałam się w ciązy z Agatką) BrzydUla nasza polska wersja, hamerykańska głuuupia, a polska cudna [/QUOTE]Kochana!!! GRATULUJE CÓRUNI ! Co do serialów to lubie ugly betty mega śmieszny hehe Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35561514]Chociażby bycie niewidomym i niesłyszącym, całkowicie. Ciężka postać autyzmu z upośledzeniem umysłowym. Głębokie upośledzenie umysłowe, gdy dorosły człowiek jest na poziomie 2 latka (a do tego jest np. BARDZO agresywny). Mózgowe porażenie dziecięce połączone z koszmarnym samookaleczaniem się i agresją czynną do każdego napotkanego człowieka (dziewczynka, obecnie dorosła już, w wieku lat 12 rzucała się na ludzi w autobusie, na ulicy, w szkole chwytając ich włosy, zaciskając palce tak, że 4 dorosłe osoby nie mogły oderwać - jedynym wyjściem było na moment zatkanie nosa i ust, odruchowo odrywała ręce z włosów). Często niepełnosprawność ruchowa, gdy jest połączona z poważnym upośledzeniem. Nie chcę przez to napisać, że ZD to sam miód, nie nie. ALe większość dzieci z tą chorobą ma lekkie upośledzenie, są kontaktowe i chociaż nigdy raczej nie będą w pełni samodzielne - jest relatywnie łatwiej.[/QUOTE] Mnie to dołuje... Te choroby i w ogóle... mojej siostry sąsiadki synek ma porażenie mózgowe, nie chodzi, nie widzi, ledwo słyszy, nie mówi... ale jego mama 8 razy poroniła więc może to ma jakiś z tym związek? Witam Was w tak upalny wieczór kobietki, wpadłam tylko na chwilę, mój Tż ma urlop, więc będę bywała o wiele mniej, no ale na pewno Was nie zaniedbam ![]() Dzisiaj pół dnia mój Tż ogarniał działkę i tak zeszlo A ja się czuje ok tylko muszę ten magnez kupić bo drętwieje mi coś noga. ;/ wrrrr . . . Hope01 Jak mieszkanko ?!?!?1
|
|
|
#3936 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, szalenie lubię to, co robię, trafiłam na fajny zespół (wiadomo, nie z każdym jest super, nas ponad 70 osób jest ), ale mam ekipę zgraną jedną, do tego praca po prostu - ciekawa, chociaż plan zajęć jest stały, tygodniowy, to jednak jest to praca z ludźmi - a ci są nieprzewidywalni, nawet mając lat 7 czy 12 Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3937 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35565917] Jakieś 110-120cm Cytat:
dzięki laski |
||
|
|
|
#3938 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie dopiero teraz
Cytat:
![]() Cytat:
witaj i pisz jak najczesciej Cytat:
Oj wspolczuje Cytat:
![]() Cytat:
Ja myślę że ja bym za nic nie usunęła dziecka ale jak bym sie zachowała w tej sytuacji to nie wiem bo tak jak szaja napisala w rzeczywistosci czlowiek postepuje roznie ...A ja zaczęłam 13 tydzien dzisiaj jeszcze pare dni i bedzie 4 miesiac
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tortilla.
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
oo tortilla pycha
ja dzis jadlam buritto - uwielbiam
|
#3942 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Po 1,5 miesiaca czytania waszego watku. postanowilam sie ujawnic, bo czuje sie bradzo z wami zwiazana, mimo, ze nic o mnie nie wiecie ... Czytam watek, od samego poczatku jego isnienia ... Na imie mam Aska, lat 29, mieszkam w Łodzi, ciaza pierwsza i dlugo wyczekiwana 14 tydzien ... we wt mialam prenatalne usg, dzidzia ma 8 cm i wszystko pieknie sie rozwija ... Ja niestety nie czuje sie dobrze, bylam juz 2x w szpitalu, ale to na samym poczatku, bralam leki na podtrzymanie ... teraz jest juz dobrze, dostalam pozwolenie na godzinne spacerki ... niestety nie mam na nic sily, wysypalo mnie masakrycznie, cale ramiona dekold i szyja w syfach, wielkich, ropnych bolesnych .... teraz jak takie upaly to czuje sie jak 80 letnia staruszka ... kreci mi sie w glowie, mecze sie w tempie ekspresowym ... Bardzo bym chciala sie dziewczynki z wami przywitac i mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona i bede juz mogla uczestniczyc w waszych rozmowach, a nie czytac z przyczajki ![]() chcialamwam pokzac moja fasolke, niestety ciemna masa nie potrafie wklejac zdjec na forum Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2012-07-28 o 23:27 |
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
jaki tryptyk śląski? co to? powiedzcie mi
![]() spałam 2,5godziny!!! i idę znowu, buziaki, nie nadaję się do życia dzisiaj, dobranoc
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam nową mamusię! |
|
|
|
|
#3945 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za powitanie ... I juz a wstepie mam do was pytanie, bo glupio mi juz ciagle dzwonic do mojej ginekolog ....
jestem teraz w 14 tygodniu, ktory to jest miesiac, wyoposazylam sie juz w cala serie dla ciezarowek 1 z babydream z rosmana, 2 z ziajki, ale napisane jest, ze mozna ich uzywac od 4 miesiaca ciazy ,,,i nie wiem czy 4 miesiac liczy sie po skonczeniu 16 tygodnia dopiero ??? przepraszam za literowki, ale siedze z telefonu
|
|
|
|
#3946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
4 ms zaczyna się liczyć tak od około 14 tygodnia, więc śmiało :;] no i przy okazji witamy dość często Cię widywałam podglądaczu hehe
|
|
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, może się mylęW każdym bądź razie witam nowoprzybyłe mamusie Mieszkanie jest ok, wiadomo, że kawalerka to ciasno trochę, ale na początek nam wystarczy Meduzza kontrowersyjne pytania zadajesz... Zgodzę się z szają że ZD to akurat nie jest najgorsze, biorąc pod uwagę inne niepełnosprawności. Nie wiem co ja bym zrobiła, bo w obecnej chwili można mówić tak, a później zrobić inaczej. TŻ natomiast mówi mi żebym nie szła na to połówkowe, bo jeżeli nie daj Boże coś byłoby nie tak to on nie chce teraz tego wiedzieć, bo i tak nic nie zrobi. Także poczekaj do badań, na zdjęciach widać przecież nosek no, chyba że chodzi o bardziej wnikliwą analizę i ona coś tam ma wątoliwoście - nie wiem. Ale nie denerwuj się na zapas!E-vel nie zamartwiaj się tak. Trzeba być dobrej myśli Ja sobie dzisiaj kupiłam migdały i powiem Wam, że dość tak pomagają na zgagę, a ta mnie codziennie męczy, co bym nie zjadła! |
|
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam od kilku dni jakąś dziwną fazę na kakao wieczorami, nie wiem co mi się stało
![]() Słuchajcie - ostatnio biorę magnez i prenatal na noc, przed snem. Już 2 razy przed snem było mi strasznie niedobrze - to może być od tego? Może powinnam łykać przy jedzeniu? |
|
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
Djerba tak sie wlasnie zastanawialam czy Ty mnie widzisz, bo pisalas kiedys do innych oberwartorek
![]() Co do jedzenia, to przez was ciagle musze cos jesc, bo piszecie o tylu pysznosciach ... dzis robilam sushi z odrobiny (malutki plasterek) wedzonego lososia i pieczonej ryby ... tak mnie naszlo ... wlasnie skonczylam robic ogorki chili w sloikach, ale kurde tyle zjadlam juz w trakcie robienia, ze mnie strasznie brzuch rozbolal .... brak umiaru to teraz moja glowna cecha ![]() ja biore prenatal i kwas foliowy rano ... nic innego nie biore ... a czy wy sie smarujecie kremami antycelulitowymi, bo mi straszny wyszedl na udach, rzuch wiadomo nie mozna, ale chyba uda i piosladki juz moge smarowac ... szukalam czegos na celulit z kosmetykow dla kobiet w ciazy, ale znalazlam tylko na rozstepy ....
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2012-07-29 o 01:07 |
|
|
|
#3950 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() 2dni mnie nie bylo i nie mam dam rady Was nadrobic w calosci tak tylko Was z grubsza przeleciałam ![]() Pisalyscie o szkole rodzenia-mąż mnie wysyla ale jeszcze nie wiem czy sie zdecyduje. Widze ze są osobki z Radomia i Płocka to w sumie blisko do siebie mamy ja z wawy to mozna sie gdzies umowic w polowie drogi na soczek ![]() Szaja gratuluje córy !!!!! ![]() Wczoraj byłam na plaży nad Atlantykiem, przezycia niezapomniane. Nigdy nie bylam nad oceanem i nie wiedzialam ze fale sa tak mega cudowne, skakałam na nie jak dziecko i się cieszyłam, mój Maluszek tez pewnie dostał duzo endorfin od mamuni mam nadzieje ze sloneczko Mu nie zaszkodziło bo troche sie opalilam ale brzuch byl schowany wiec moze slonce tam nie zajrzało.Za dwa dni wracam do Polski, i bede mogla byc juz z Wami na bieząco
|
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie pamiętam w której serii leci, ale chyba w 5 albo 6. Zostają wezwani na Śląsk bo przypadkowo odnaleziono ciało warszawianki zagionionej kilka lat wczesniej. I się zaczyna..... Niezła akcja-* chyba najlepszy ze wszystkich odcinków. A że jestem mega fanką tego serialu to wiem co mówie ![]() My jedziemy dzisiaj do moich rodziców, takze wieczorkiem nadrobię dzisiejsze skrobanie ![]() temp wreszcei spadała do 25, poza tym pochmurno u mnie wiec całkiem przyjemnie sie na dworze zrobiło ![]() serdecznie witam nowe mamuski fajnie ze coraz nas więcej
|
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kremów antycell, to niestety nie można ich w ciąży stosować, bo mogą mieć składniki szkodliwe dla dziecka, a jak wiadom0 - balsamy wnikają głęboko w skórę, tak więc te szkodliwe składniki mogą w jakiś sposób do dzieciątka dojść. Musisz przeczekać. Śniło mi się - znowu - że urodziłam synka. Chcę już płeć! Jutro zaczynam 15. tydzień, a na następnym USG będę na przełomie 17. i 18. tygodnia - myślicie, że będzie widać? ![]() Wstałam dzisiaj o 7:30, bo mnie TŻ obudził, jak wracał z toalety. Zjadłam kawał melona, ale zaraz chyba zjem coś jeszcze. Dzisiaj jest jakiś pokaz czy zawody balonów w Olsztynie, jadę oglądać z TŻem, mamą, siostrą, jej córą i mężem. Wczoraj byłam padnięęęęęęta po koncercie. Masakra. |
|
|
|
|
#3953 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widziałam kilka razy że nas podczytujesz. Jaki masz termin porodu?Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Asia
niestety kremów na cellulit nei wiolno ale chyba perfecta zrobiła serie dla ciężarnych i jest w tej serii krem na cell ![]() Meduzza-ja rozumiem Twoje obawy i wiem co przeżywasz bo mi w szpitalu też powiedzieli,że moje dziecko może mieć złożone wady gegentyczne przez dwa tygodnie umierałam ze strachu i różne myśli człowiekowi przez głowe przechodziły nie miałam z kim na ten temat pogadać bo po prostu nikt się nie chciał podjąć takiego tematu jeśli jednak genetyk Cię uspokoił to musisz mu zaufać a ja Cię mocno ściskam |
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu masz fajny link jak liczyć tygodnie i miesiące w ciąży.dzieci.civ.pl/tygodnie-miesiace-ciazy |
|
|
|
|
#3956 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
czyli 4,5 tyg x 4 to 18 tygodni - i teg 18 tygodni daje pełne 4 miesiące, wchodząc w 19 tydzień zaczynasz też 5 miesiąc. A 4 miesiąc zaczyna się w 13,5 tygodniu, czyli ty już jesteś w 4 miesiącu Od 4 miesiąca - nie od skończenia, od trwania, dlatego, że (taki dupochron producentów) pierwsze 3 miesiące najtrudniejsze, i ew. masowanie brzucha może poronienie wywołać. Ale umómy się - normalne, szybkie wtarcie kremu jest czymś normalnym, ja już pisałam - myć też się musisz, nie? ![]() Cytat:
w środku dnia bierz.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- A w ogóle dziewczyny polecam wam strasznie fajnie napisaną książkę: http://www.gwp.pl/335,rozwoj-psychic...i-lekarzy.html w empiku czy matrasie spokojnie jest. Bardzo dobrym językiem napisana, nie przesadnie naukowym, a takim przystępnym, ale bez pitolenia słodkiego. OGROM przydatnej wiedzy o rozwoju dziecka
|
|||||
|
|
|
#3957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widziałam Cię tylko takich podglądaczy jest więcej hehe, musiałabym codziennie tak pisać ![]() ja się nie smaruje niczym antycell bo to mi juz i tak nic nie da hehe
|
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapowiada się dziś znowu upalny dzień, mam dość tej temp. Jedziemy dziś do mojej mamy, chyba się zaparzę w aucie. Miłej niedzieli
|
|
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
a mój synio jedzie jutro do Italii i kurde ja dziś pewnie prze żelazku i na shoppingu
|
|
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuski
Chciałam wieczorem wczoraj coś Wam napisać, ale usnęłam w trakcie nadrabiania ![]() aska27adopcje, witam nową mamusię ![]() Cytat:
u nas kosztuje chyba 300zł, a ja jestem tak mega zielona w tym wszystkim, że wolę się zapisać |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

ale w związku z powyższym wieczór zapowiada sie całkiem atrakcyjnie 

Pierwsza dziewuszka na liście, druga córa będzie 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wrrrrrrrrrrrrrrrrrr kazałam mu iść po nowe!
nie wiem, może się mylę
no, chyba że chodzi o bardziej wnikliwą analizę i ona coś tam ma wątoliwoście - nie wiem. Ale nie denerwuj się na zapas!