Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz 8 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-29, 09:26   #571
zooska
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Monia
Już myślałam, że zostałam skazana na banicje^^

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 09:28   #572
czbasia
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Ja wiem...ale u mnie trudno o regularne jedzenie jak pracuję , ale to tylko do wtorku!
Wczoraj zajadałam się jeszcze tostami o godz 1 w nocy Tragedia
dzisiaj się oczyszczam
A mi to nawet oczyszczanie nie wychodzi Do 17-18 zawsze jest super.,.. A pozniej masakra. Musze cos na wieczor podjesc I caly dzien mordeki do du.....
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 09:28   #573
ChocoMonster
Zakorzenienie

zoska tez sie oczyszczam
Stary 2012-07-29, 09:30   #574
zooska
Zakorzenienie

Poodpisuję wam jak wrócę do domu, czyli po 22 dopiero :/
Na czczo wypiłam wodę z cytryna i miodem
teraz jem śniadanie: otręby, suszone śliwki, jogurt owocowy, kawka
Mam w planie być dzisiaj na "oczyszczeniu"
Czyli na drugie śniadanie mam małą activię, na "obiad" 2 jogurty naturalne (może jakieś orzechy tam wrzucę, jak przed pracą skoczę do biedronki po energetyka, bo wczoraj pochlałam:/)
potem znowu wypiję małą activię, a potem będę biegać na zaplecze popijać kefir.
Dzisiaj idę do mamy na uroczystą kolację, ale postaram wymusić na nich, żebym nic nie jadła, wkręcę że brzuch mnie boli czy coś I zrobię sobie te koktajle białkowe w końcu
No i przez cały dzień będę popijać sok warzywny.

MUSZĘ SIĘ OCZYŚCIĆ
Wczoraj od godz 21 do 3 w nocy w sumie....zjadłam 10 kromek chleba i tyle samo łyżek kakao

Stary 2012-07-29, 09:34   #575
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goniak2 Pokaż wiadomość
Hej

Cieszę się nieprzyjemna atmosfera zażegnana Ja wczoraj sobie pofolgowałam Zjadłam Subwaya na obiad (jejku jak ja kocham te kanapki ) Później próbowałam się dowiedzieć ile to kalorii i wychodzi na to, że ok. 500 więc nie jest tragicznie.
Zawsze jak jestem w CH to przechodzę obok fast foodów i zawsze w Macu jest wielka kolejka, a w Subie pusto. Czemu ludzie wybierają coś tak paskudnego, kiedy obok można zjeść smaczną kanapeczkę ze świeżymi warzywami Nie mogę pojąć tego swoją małą głową.

Dziś mam zamiar iść na basen i mam nadzieję, że mi się uda Czekam aż TŻ wróci z pracy.

Wczoraj zauważyłam, że pośladki zaczęły mi obwisać Za mało ćwiczeń, za dużo diety
Mowisz ze dobre. Jakos tyle razy przechodzilam obok subweya ale nie skusilam sie. Wlasnie brak klinetow mnie zniechecal. Wydaj mi sie ze zawsze ze jak sa kolejki to jest smacznei. Wogoiel jak robie zakupy i jest kilka podobnych produktwo to zawsze wybieram to czego najmniej na półce leży-że niby dobre i schodzi, haha

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
C

Czbasia, piszesz że Twój TŻ narzeka że go zaniedbujesz jejjjjj, żeby mój tak marudził
a:
No na razie super. Spedzamy ze soba duzo czasu i wszystko robimy razem Oby tak dalej. Zobaczymy... ale wiesz.. 2 miesiace po slubie jestemy-to wszystko tlumaczy
Stary 2012-07-29, 09:35   #576
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A mi to nawet oczyszczanie nie wychodzi Do 17-18 zawsze jest super.,.. A pozniej masakra. Musze cos na wieczor podjesc I caly dzien mordeki do du.....
U mnie zawsze to jest fajne w oczyszczaniu, że się go trzymam. Ewentualnie jak już nie mogę na wieczór to wciągam serek wiejski, albo jajo na miękko/twardo i pędzę do łóżka spać

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ChocoMonster Pokaż wiadomość
zoska tez sie oczyszczam
Na kefirach jesteś;>?
Ja zawsze w oczyszczeniu jem normalne śniadanie, bo mam skłonności do mdlenia, więc przy mojej częstotliwości wychodzenia z domu, to nie bardzo by to wypaliło :P

Stary 2012-07-29, 09:37   #577
Goniak2
Zakorzenienie

Cytat:
Mowisz ze dobre. Jakos tyle razy przechodzilam obok subweya ale nie skusilam sie. Wlasnie brak klinetow mnie zniechecal. Wydaj mi sie ze zawsze ze jak sa kolejki to jest smacznei. Wogoiel jak robie zakupy i jest kilka podobnych produktwo to zawsze wybieram to czego najmniej na półce leży-że niby dobre i schodzi, haha
Spróbuj, bo warto. Czasem jak masz ochotę 'zgrzeszyć' to to jest odpowiednie miejsce dla osób na diecie Najlepszą opcją jest 'kanapka dnia', bo kosztuje 7 zł, ale każdego dnia jest jakaś inna, więc nie polecam początkującym, bo można się naciąć na coś czego się nie lubi

Najlepsza jest grillowana pierś z kurczaka Nie dawaj sobie wciskać żadnego dodatkowego sera czy bekonu, weź wszystkie warzywa (są w cenie), chyba że czegoś wyjątkowo nie lubisz i ostry sos kowbojski
Jeszcze niedawno byłam uzależniona od tego miejsca

A co do teych sklepowych półek, to też tak robię

“The only place where success comes before work is dictionary”

Goniak2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 09:38   #578
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mielnus Pokaż wiadomość
akurat ja się nie obraziłam.. podczytuje, ale raczej się nie wypowiadam.
No super!! Powiem Ci ze wlasnei tez nei rozmiem dlaczego tak wszystkie na Ciebie naskoczyły Z tego co kojarze tylko zapytalas o kalorycznosc ciasteczka W kocu to forum po to jest
Stary 2012-07-29, 09:38   #579
Goniak2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
U mnie zawsze to jest fajne w oczyszczaniu, że się go trzymam. Ewentualnie jak już nie mogę na wieczór to wciągam serek wiejski, albo jajo na miękko/twardo i pędzę do łóżka spać
Na kefirach jesteś;>?
Ja zawsze w oczyszczeniu jem normalne śniadanie, bo mam skłonności do mdlenia, więc przy mojej częstotliwości wychodzenia z domu, to nie bardzo by to wypaliło :P
Nie umiałabym chyba zrobić takiego dnia na samych kefirach Na bank rzuciłabym się na żarcie pod wieczór.

Stary 2012-07-29, 09:39   #580
aszuelka
Zakorzenienie

A ja chyba na zadne zakupy nie pojade, bo TZ-et tak zmeczony po 13h zapierniczania w restauracji, ze nie chce mu sie dupy ruszyc do auta tak sobie cos zaplanowac. I jeszcze mnie wku****, ze przeciez moge isc tutaj do malego sklepu wszystko sobie kupic, tylko ciekawe ile na to wydam mam dosc

16.06.2018 ślub
https://www.suwaczek.pl/cache/33159b1b51.png
aszuelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 09:42   #581
Goniak2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aszuelka Pokaż wiadomość
A ja chyba na zadne zakupy nie pojade, bo TZ-et tak zmeczony po 13h zapierniczania w restauracji, ze nie chce mu sie dupy ruszyc do auta tak sobie cos zaplanowac. I jeszcze mnie wku****, ze przeciez moge isc tutaj do malego sklepu wszystko sobie kupic, tylko ciekawe ile na to wydam mam dosc
daj mu odpocząć, może pojedzie z Tobą popołudniu

Stary 2012-07-29, 09:44   #582
meeedzik
Zakorzenienie

Hej laseczki
Kurcze jaka ja jestem pogryziona przez komary wszystko mnie swędzi nad jeziorem w nocy tak mnie pogryzły, że szok ! Cała w bąblach jestem

Monia cieszę się, że wróciłaś ja też miałam sobie odpuścić, bo co to za przyjemność udzielać się jak taka atmosfera nie przyjemna, ale na szczęście już jest coraz lepiej nie mogę się doczekać aż napiszesz co tam u Ciebie
Dziękuję za kliki
Losing śliczny masz kolorek i w ogóle Ty jesteś ślicznotka ja muszę podciąć końce, bo mam takie piórka, jakby końce rosły mi najszybciej, ale na razie jeszcze nie ruszam, bo boję się, że fryzjerka mi za dużo ciachnie.
Zelka mam nadzieję, że pojawię się niedługo w rankingu dziękuję

Dziękuję kochane za kliki i proszę o jeszcze

Dodałam fotki do albumu
Stary 2012-07-29, 09:54   #583
LosingMyWay
Zadomowienie

Medzik dziękuje bardzo ja też będe podcinać, ale to tak około września, bo pojawiły mi się rozdwojone końcówki No ale jeszcze czeka mnie wyjazd nad morze, do tego słońce, więc podetne je dopiero jak będe wiedziala, że już bedą miały spokój Jakaś Ty opalona no i oczywiście figurka pierwsza klasa a ta talia...
LosingMyWay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 10:03   #584
ChocoMonster
Zakorzenienie

zoska, śniadanie jem z jakimś pieczywem - bo muszę mieć siłę na cały dzień, a resztę dnia jem lekko
Dziś na sniadanie szklanka wody, pół grahamki z pomidorem, 1/3 jogurtu naturalnego z ziarnami zbóż (danone)
wrzuciłam zdjęcia do albumu "odchudzanie", brzuszek coraz lepszy miałam się pomierzyć, ale zgubił mi się centymetr jeszcze troszkę i spalę ten tłuszcz
Stary 2012-07-29, 10:07   #585
S_Candall
Raczkowanie

Lokalizacja: "... tam gdzie gwiazdy spadają,a marzenia się spełniają"

Cześć.
Dzisiaj pogoda nie ma nic wspólnego z wczorajszą...Byłam u znajomych i wracając do domu pieszo,przeszłam przeszło 5km.Dzisiaj jestem cała obolała i spieczona z słońca.
Medzik
Widzę,że mamy podobny wzrost,ale Ci zazdroszczę tej wagi,eh Osiągnęłaś ją będąc na 1000kcal?
Coco Współczuje,mnie jak w brzuch ugryzła osa to kazali mi smarować cebulą nic nie spuchło,ale za to sińca mam do teraz
Dziewczyny jak liczycie kcal.w Reddsie żurawinowym?Za piwem ogólnie nie przepadam,ale ten jest pycha
Stary 2012-07-29, 10:10   #586
aszuelka
Zakorzenienie

Tylko ze on idzie na 12 znowu do pracy... Ale postawilam na swoim i jedziemy wiem, jestem okropna, ale przeciez odchudzam sie rowniez dla Niego

16.06.2018 ślub
https://www.suwaczek.pl/cache/33159b1b51.png
aszuelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 10:46   #587
zelka9o
Zadomowienie

Meedzik opalona niezłe jesteś Laseczka Nasza !
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 10:52   #588
meeedzik
Zakorzenienie

Losing ja właśnie też na razie nie podcinam, we wrześniu jedziemy do Niemiec, to obetnę dopiero jak wrócę
Dziękuję

S_Candall dziękuję ja na wątek trafiłam gdy ważyłam 53kg a wcześniejsze kg straciłam po prostu zmieniając jedzenie na bardziej zdrowe i zmniejszając porcję w ogóle ja nigdy nie liczyłam kalorii, zawsze tak na oko

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Zelka
Stary 2012-07-29, 11:05   #589
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goniak2 Pokaż wiadomość
Nie umiałabym chyba zrobić takiego dnia na samych kefirach Na bank rzuciłabym się na żarcie pod wieczór.
ja tak samo. Juz po grillu jestem. zrobilismy z tz grilla na obiad. Karkowka i chleb z maslem czosnkowym. No i jzu zjadlam pol kawalka mieska i 2 kromki chlebka Hehe.11 godz a my po obiedzie/ Ale snaidanie bylo o 8 wiec odstep czasowy zachowany Teraz meisce robie na torta urodzinowego chrzesnicy

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
ja tak samo. Juz po grillu jestem. zrobilismy z tz grilla na obiad. Karkowka i chleb z maslem czosnkowym. No i jzu zjadlam pol kawalka mieska i 2 kromki chlebka Hehe.11 godz a my po obiedzie/ Ale snaidanie bylo o 8 wiec odstep czasowy zachowany Teraz meisce robie na torta urodzinowego chrzesnicy
Meedzik... wygladasz bosko. Nawet tz przez ramie mi zerkal i wzroku nei mogl oderwac. Mowi ze Twoja figura idealna Dobrze, ze Cie lubie i zazdrosna nie jestem NAwet mu wiecej pokazal Twoich zdjec. To takei motywujace dla mnie
Stary 2012-07-29, 11:06   #590
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Cocktail ajjj, Twoja sytuacja jest mi wprawdzie obca, bo ja aplikowałam już na 3 stopień studiów na tą samą uczelnię więc u mnie to tylko przechodzenie dalej, nawet papierów nie odbieram, ale wiem jak moja przyjaciółka się wypowiadała o wstępnych na mojej uczelni (a studiowała na innej). Mówiła, że w ogóle nastawienie komisji (egz. ustny) było jakieś nieprzyjemne i zniechęcające, ale też sposób oceniania i zakres pytań które dostała nie zachęcał, kiedy ja dostałam pytanie o mój licencjat - o czym był Na Twoim miejscu nie wiem co bym wybrała: Opole czy Sosnowiec (może będzie ok i się dostaniesz - czasem tylko się wydaje że się zawaliło). Ogólnie dobra lokalizacja bo blisko do Wrocka, Katowic. Ja i mój TŻ chętnie przeprowadzilibyśmy się w tamte strony, na pewno byłyby tam lepsze zarobki, więcej pracy...Ale nie wyobrażam sobie widywać mamę raz na pół roku, a wtedy tak by było A ona tylko z babcią siedzi w wielkim domu na wsi
Właśnie ja sie nastawiałam na Kraków tam bym najbardziej chciała ale sie nie udało. Pomyślimy z tż razem moze wybierzemy najlepszą opcję.

A co do szamponetek to robiłam kiedys taką 4-6 zmyć to tylko przy myciu brudna woda leciała a nie zauważyłam zmian w kolorze, z kolei na 24 mycia nie polecam bo nie zeszło mi do końca przez co zaczęłam farbować trwale. Też schodze póki co z koloru nie farbuje juz od stycznia ale mam zbliżony kolor i mam nadzieje że sie nie rzuca w oczy

Medzik oddaj mi troche Twojej opalenizny
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 11:13   #591
S_Candall
Raczkowanie

Lokalizacja: "... tam gdzie gwiazdy spadają,a marzenia się spełniają"

Medzik Jak długo zajęło Ci spadek z 53kg. na 48kg.?Z czego rezygnowałaś?Wiem,że każdy ma inaczej,ale moze udzielisz kilku wskazówek?
Znalazłam Redds ma 270kcal.(jabłkowy,ale żurawina też pewnie coś koło tego)
Macie jakieś pomysły na kolację?Nienawidzę serka wiejskiego,ani twarogu więc zupełnie nie wiem co jeść???
Stary 2012-07-29, 11:30   #592
meeedzik
Zakorzenienie

Czbasiu dziękuję kochana ale mi się miło zrobiło a wiesz, że mój Tż tez mi zawsze zagląda przez ramię jak oglądam zdjęcia dziewczyn

Cocktail spoko loko mogę oddać, bo mnie szybko łapie a od czwartku znów mają być upały to będzie można się znowu opalać

S_Candall z 53kg zaczęłam się odchudzać luty/marzec 1,5 roku temu i do czerwca udało mi się schudnąć do 47kg czyli jakieś 3-4 miesiące
Ale za to wcześniejsza utrata kg trochę mi zajęła, bo było to rozłożone w czasie około 2 lata, miałam 3 podejścia
Hmm z czego rezygnowałam? Na początku zrezygnowałam z masła/margaryny do smarowania chleba, oduczyłam się tak tego, że do teraz nie używam, przestałam jeść też ziemniaki polane tłuszczem, teraz jem suche tylko z koperkiem, nie jem smażonego, ani tłustego mięsa, tylko filety z kurczaka mleko też kupuję najchudsze 0,5%, na śniadanie tylko płatki staram się ćwiczyć ( choć teraz mam przerwę ) kręcę hula hop, robię brzuszki, ściskam agrafkę, kiedyś też przysiady rowerek, skakanka. No i jakoś się udało
Nie powiem na weekendzie przeważnie zawsze wpadało piwko i inne grzeszki typu hamburger (bez kotleta ) czy pizza, ale w niewielkich ilościach
Stary 2012-07-29, 11:42   #593
ChocoMonster
Zakorzenienie

Wróciłam z kościoła, w połowie drogi złapał mnie deszcz
Stary 2012-07-29, 11:50   #594
LosingMyWay
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłam z kościoła, w połowie drogi złapał mnie deszcz
No u mnie też się coś zbiera na razie jest strasznie duszno, 33 stopnie ale zachmurzone. W sumie to niech pada, chłodniej się zrobi

Ja dziś mam imprezke rodzinna, pewnie będzie pełno żarcia, więc będe musiała ćwiczyć moją wole
Stary 2012-07-29, 12:09   #595
lisa87
Raczkowanie

Helloooł was nadrobić to jest wyczyny!

Nie ma mnie z wami od paru dni, z dietka kulawo bo wiadomo, jak to na wakacjach – ciasto, lody itp.

Ale szczerze to nie żałuję że mnie nie ma, nawet nie czytam większości waszych wpisów bo to jakaś porażka. Kłótnie o jakieś durne wątki na durnym forum. To jest tylko forum! Dziewczyny, nie macie gorszych problemów w realnym życiu?? Szkoda nerwów na takie głupoty Lepiej iść na spacer i się chilloutować

Odnośnie wątku diety, to niestety musiałam się dostosować do trybu życia rodzinki więc i posiłki wpadają różne, w tym niestety też słodycze. Dodatkowo przez 4 dni miałam straszny problem z brzuchem, nie mogłam się wypróżnić, po prostu zaparcie stulecia.
Ale staram się jakieś spacery uskuteczniać i przejażdżki rowerowe itp. tak żeby ruch był. Dopiero dziś w niedziele nadal jestem w piżamie i leżaczkuje. Ale zaraz się ubieram i idę na powietrze bo przestało padać i słonko ładne wyszło.

Pozdrawiam was gorąco z moich agroturystycznych wakacji u rodzinki. Wracam do Wrocławia we wtorek to powrócę do normalnego dietkowania i swojego rozkładu dnia
lisa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 12:12   #596
ChocoMonster
Zakorzenienie

Losing ja dziś jem obiad w restauracji, nie wiem co gorsze chyba wezmę żurek w chlebku po prostu
Stary 2012-07-29, 12:20   #597
LosingMyWay
Zadomowienie

Cytat:
Losing ja dziś jem obiad w restauracji, nie wiem co gorsze chyba wezmę żurek w chlebku po prostu
A to w restauracji zawsze można wybrać jakąś zupkę i spoko Ja sie musze nastawić na namawianie mnie do jedzenia a nienawidze tego
Stary 2012-07-29, 12:26   #598
ChocoMonster
Zakorzenienie

właśnie wciągnęłam na II śniadanie jajko na twardo z majonezem (nie zjem bez ) i dojadam resztę jogurtu naturalnego z ziarnami
Stary 2012-07-29, 12:48   #599
asia093
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Od też zaczynam diete 100kcal Mam do zrzucenia do pazdziernika ok 10 kg, ale mam nadzieję, że dam radę. Mam do was prośbę- czy mozecie wrzucic jakies smaczne przepisy na oobiady 350-400 kcal bo nie mam w ogole pomysłu. Z góry dziękuję

Zaczynamy odchudzanie!!!

Wzrost : 175
Cel: Pozbyć się 10 kg. NA ZAWSZE
70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60

Zapuszczam włosy
45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
asia093 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 13:08   #600
ChocoMonster
Zakorzenienie

asia do października 10kg? trochę dużo jak na taki mały okres czasu

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości