|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Witam mamuśki
Jak się czujecie, jak maleństwa? My zaczynamy dziś z Filipkiem 34 tydzień![]() Cytat:
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
...
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-07-29 o 10:29 |
|
|
|
#2224 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Odnośnie jazd hormonalnych - ja od 2 dni non stop mam jakieś wahnięcia, od stanów euforycznych po mega doły. Do tego nakłada się rozwalona tarczyca (ostatnie wyniki były poniżej wszelkich norm, ale endo nie dał żadnych leków, bo mogą rozwalić tarczycę Małej). Mam nadzieję, że się to wszystko ureguluje po porodzie. Jak to mówią: keep calm and eat candies (idę po jakąś czekoladkę, bo mnie skręci )
|
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
ale narobilam
![]() maskara posmarowalam sie samoopalaczem ostatnio i poszlam sie kapac i wygladam teraz jakbym byla brudna. Nie moge na siebie patrzec,masakra jakie to gowno,pierwszy i ostatni raz. Czyli wychodzi na to ze dzis siedze w domu |
|
|
|
#2226 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje Kazdej z osobna za zyczonka
Dearlie kurcze wspolczuje sytuacji z Tz.. chyba cos mu sie poprzestawialo w glowce, bo nigdy nie narzekałas na niego a tekst ze odbierze ci prawa rodzicielskie to juz wogole zostawie bez komentarza eh bidulko Ty nasza ja na szczescie na mojego narzekac nie moge, owszem od czasu do czasu poklocimy sie o ☠☠☠☠☠☠☠y ale zaraz sie godzimy , po postach Konczi doszlam do wniosku ze moj maz jest identyczny jak jej zachowuje sie identycznie, caluje brzuszek , glaszcze gada do małej i wogole co chwile mowi ze jest ciekawy jak bedzie wygladac, w kogo charakter sie wda itd..i tez zawsze zgaduje co tam wypina akurat czy nozke czy pupcie ![]() ![]() sie wygadalam:P ide robic dalej obiad bo sam sie nie zrobi
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Darlie przynajmniej chce wziasc to dziecko bo moj stwierdzil ze on bierze ale oskara,tego drugiego mam sobie wziasc bo go nie chce
|
|
|
|
#2228 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny
![]() Ja dla odmiany muszę mojego TŻta pochwalić, bo ma do mnie anielską cierpliwość i do tego jest bardziej entuzjastycznie nastawiony do dziecka niż ja . Na prawdę ostatnio bywam nie do zniesienia, kłócę się, płaczę bez powodu, a On wszystko znosi ze spokojem i zrozumieniem i tak się cieszy na dzidzię, planuje co będzie z nią robił i w ogóle . Na początku ciąży mieliśmy trochę problemów, bo to nowa sytuacja do tego niespodziewana, ale wszystko układa się lepiej niż bym się spodziewała .---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
. Mój tez sie podobnie zachowuje do tego się tak slodko o mnie mnie martwi, że mnie boli jak dzidza kopie i mówi do niej, żeby za mocno nie kopała mamusi .
|
||
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Hey mamuśki,
trochę zaniedbałam wątek przez weekend ale jest mężul w domku i większość czasu spędzamy razem, a po drugie szwankuje mi net u nas wszystko w porządku, czujemy się dzisiaj o wiele lepiej niż wczoraj. Pewnie dlatego, że temperatura drastycznie spadła ![]() Dziś mam zamiar nic nie robić - no oprócz obiadu ![]() muszę odpocząć po całym tygodniu segregacji rzeczy i wczorajszej zamianie sypialni z salonem. Staram się nie przemęczać i za wiele nie robić ale sam brak miejsca do siedzenia przez polowe dnia dał mi się we znaki ![]() w ogóle nie mogę się doczekać kochane jutrzejszej wizyty. W końcu zobaczę znów niuńkę a i w ogóle Colds można poprawić imię na pierwszej stronie ![]() ostatecznie wybraliśmy wczoraj Jagoda Anna ![]() lilka śliczne pajacyki, bardzo oryginalne połączenie kolorków zielona biedny ten Twój synuś, oby mu coś w końcu pomogło ![]() co do rogala to bardzo fajna sprawa ten taki duży zielona ![]() niegrzeczna STO LAT!! konczita na chłodne jesienne dni w sam raz słodziuchnyduvel ja na zimę kupiłam na 68 kombinezon jesienny mam na 62 wszystkich rozpoczętych tygodni kochane
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle mamuśka kupiła mi wczoraj kocyk dla malutkiej w lidlu za 24,99zł
bardzo milusi, z microfibry i fajny, bo nie za gruby ale też nie strasznie cienki. Taki w sam raz.
|
#2231 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nawet nie cche myslec co by bylo jakbysmy teraz złapali... Cytat:
Cytat:
trzeba by sie w sklepie przyglądnac![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
rany to jaki długi sie urodził ? |
|||||||||
|
|
|
#2232 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ja nie wiem czy się chwaliłam, ale zamówiłam na Allegro pełno takich pierdółek dla dzidzi, jakiś prześcieradeł, smoczków, przewijak, wanienkę itp. itd. 300 zł mnie to kosztowało, ale mam z głowy . Zostały tylko kosmetyki, ale to chcę z Rossmana, bo dużo znajomych poleca, fotelik samochodowy no i łóżeczko, które chyba dostaniemy, tylko nowy materacyk kupimy oczywiście.---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2233 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() niegrzeczna wszystkieg najlepszego, oby wszystko o czym marzysz sie spelnilo dearlie nie zdazylam zobaczyc co Cie trapi, ale nie martw sie gartuluje rozpoczetych tygodni
|
#2234 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2235 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane. My po weselu. Wróciłam po 3. Ale było nieźle
W szpilkach wytrzymałam tylko w kościele od tego stania tak mi spuchły stopy, że juz ledwo szłam do auta.Chcialam Was nadrobić, ale zaczęłyście pisać o Tż. A mój własnie sprzata balkon i okna myje w towarzystwie synka. I głupio mi się zrobiło bo ja sobie przed kompem siedze. To wpadnę później co? Pójde mu pomoc. |
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Tamten poprzedni mój post mi się jakoś zepsuł, bo to
Marta (chyba?) pytała jakie jest niebezpieczeństwo tych chorób (świnka itd.). Ja mniej więcej wiem. Sama przechodziłam różyczkę, ospę, świnkę jako dziecko. Na różyczkę byłam też szczepiona. W tych szczepieniach chodzi też o to, że dzięki nim samo przechodzenie choroby i skutki (nawet u dzieci) są lżejsze i mniejsze niż u dzieci nieszczepionych. Nie eliminują w 100% możliwości zachorowania. Dziewczyny, bardzo Wam współczuję tych problemów z tżtami... U nas też ciąża z zaskoczenia, ale od początku jesteśmy w niesamowitej euforii oboje. Myślę też, że to zasługa mojego kompletnego wyluzowania w kwestii ciąży i dziecka. Od kiedy nie mam miesiączki jestem jak anioł
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie jak sie urodzil to mial 54cm i ten kombinezonik byl na niego troszke za duzy.znalazlam zdjecie,tylko troszke niewyraznie widac
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie mam siły nadrabiać. Może wieczorkiem.
upał niemiłosierny... przed chwilą przeszła burza z gradem wielkości piłeczek do tenisa - ciekawe w jakim stanie przetrwał to nasz samochód mężul zaraz leci sprawdzać...przed chwilą zamówiliśmy wózek - oby przyszedł szybko i taki, jak chcę. i buteleczkę tt no i wczoraj zaczęłyśmy z Zuzią 36tydzień a to już 9 mc ![]() boję się, bo to coraz bliżej godzina "0".od jutra odstawiam wspomagacze lekowe. zostaje tylko magnez + buscopan (nospa) + witaminy... oby dzidzia jeszcze ze 2 tygodnie posiedziała
|
|
#2239 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie!
W nocy popadało, konkretnie , więc jest czym oddychać Cytat:
STO LAT!!! i spełnienia marzeń!!!No i gdzie ten torcik? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dearlie, Zielona - Brak mi słów na tych facetów. Trzymajcie się mocno! Cytat:
![]() Choć wczoraj.. Umówił się z naszym wspólnym znajomym na flaszkę. Dosłownie. No i namawiał abym z Nimi posiedziała, bo to, bo tamto. Ale ja nieugięta poszłam do domu i zostałam tu na noc I normalnie jestem tak zadowolona, bo przynajmniej nie musiałam wysłuchiwać głupiego pieprzenia, jak już się napili, i nie musiałam się denerwować przy Jego nocnym zdychaniu A jedna noc osobno bardzo dobrze Nam zrobi Cytat:
![]() Nie zdążyłam.. |
|||||
|
|
|
#2240 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ostatnio wszczyna afery z byle powodu - wiem, ze racji nie mam ale się wykłócam![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, ze te szczepionki są tak cholernie drogie....córkę zamierzam szczepić tym samym systememDziewczyny, ja nie wiem jak ci niektórzy tżci funkcjonują jak mózgów nie mają , kocha do szaleństwa naszego syna, choć często mamy różne zdania na temat wychowania go, co do ciąży teraz, planowana, celowana w płeć i wyczekana, ale zupełnie inaczej też do niej podchodzi niż do ciąży z synkiem... w I ciąży była fascynacja, całowanie, tulenie brzucha, mówienie do niego...a teraz nic z tych rzeczy ale nie mogę powiedzieć, że nie cieszy się, moze tak tego nie okazuje, ale wiem, że czeka na małą, że jej pragnie nie mniej niż ja.... no i nie da się ukryć, ja też się aż tak nie rozwodzę nad tą ciążą
|
|
#2242 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Więc trochę taka kicha.. Cytat:
![]() Ja ostatnio, po zakupach, kuknęłam na moje stopy. A tam dwa wielkie siniaki! Się zestrachałam Jednak dopiero później uświadomiłam sobie, że to wina sandałków.. Girki jak serdelki się robią, trochę ciasno zapięte i siniaki gotowe. Cytat:
![]() Gratuluję 9.miesiąca.. Brak mi słów na to jak ten czas szybko leci.. Niedługo będziemy tulić swoje dzieciaczki
|
||||
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
bafi
ja sie juz przyzwyczailam i jak mnie bardzo wkurzy to wtedy pocieszam sie tym,ze biore jego kase i kupuje cos sobie.Mi bynajmniej pomaga ![]() A co do oczu malego to wielkie dzieki |
|
|
|
#2244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja niedzielną popołudniową porą
![]() U mnie dziś w nocy jak i rano burza oraz dość sporo popadała ... ale mimo to straszna duchota :/ Widzę że nie tylko ja mam dziś cichą niedzielę z Tżem już nie mam na prawdę sił , kłócimy się o byle gówno za przeproszeniem ... on jakoś nie potrafi zrozumieć że mi hormony buzują ... dziś stwierdził, że przy każdej zmianie pieluszki trzeba dziecku pupę smarować sudocremem ... no kur** mać siostrzyczkę słucha a potem mi pierd****nie lubię czegoś takiego ... niegrzeczna STO LAT !!!! ![]() Cytat:
jejku jak ten czas szybko leci ![]() Cytat:
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
do mnie idzie burza,wiec czas sie chyba zdrzemnąć
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
A swoją drogą, to zazdroszcze Wam braku apetytu w te upały... Ja mam nadal tak samo duży jak przez całe życie. Miałam być na diecie, ale zupełnie mi nie wychodzi
![]() Cholera całe życie się obżerałam jak szalona i byłam chuda, a teraz nie potrafię się powstrzymać!!! Na szczęście chodzę dużo, może to mi pomoże nie przybierać tak na wadze
|
|
|
|
#2247 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
Ale mam kostki słuchajcie. Leże teraz z nogami w górze. W życiu nie widziałam czegoś takiego ![]() Colds tak podobał się ![]() Niegrzeczna wszystkiego najlepszego ![]() Maggie gratuluję tygodnia. My też zaczynamy 36 tydzień ![]() masakra ![]() Zielona mam nadzieje, że te leki pomogą Witam nową mamusię Byłam w Biedronce i nie ma juz tych chusteczek premium bez parabenów Są tylko te stare białe z gównami w składzie.Dziewczyny kochane no co się dzieje z tymi chłopami. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
Konczi śliczny kombinezonik Zielona dla Ciebie też za tydzień
|
|||
|
|
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35538535]dołączam się do kciuków za anesh
super było.przyjaciel mojego męza popłynął z taka przemowa że wszyscy płakali ze wzruszenia.oczywiscie tesciówka sie nie popisała ale tego sie akurat spodziewałam.cudnie było Wszystkiego najlepszego w małżeńskim stanie Witam niedzielnie! Wróciliśmy od rodziców męża i padam na pysk. Już stanowczo nie dla mnie prawie 300 km podróże zwłaszcza w taki upał pomimo klimatyzacji w samochodzie. Nie wysypiam się na nie swoim łóżku, więc teraz już chyba do samego porodu siedzimy w domu i nie wybieramy się na noclegowe wyprawy, bo za bardzo mnie to męczy. Nadrabiam was dalej |
|
|
|
#2250 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i nie widac tego, że za duży. może ja sie wstrzymam z zakupem zimowego jeszcze ![]() Cytat:
ja ospe i rozyczke przeszlam i nawet pamietam że mnie nie swędziało najgorsza ta swinka Cytat:
Cytat:
![]() nam pieknie weekend minał bylismy na Batmanie w kinie, na wycieczce w Ojcowie, pojadlam kielbasy z grila i szaszlyków
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.

Jak się czujecie, jak maleństwa? My zaczynamy dziś z Filipkiem 34 tydzień

12 maja 2012 r.

)

U mnie od wczoraj (chociaż w sumie to nawet od przedwczoraj ) takie jazdy, że nawet na publiczne forum się to nie nadaje. 

mężul zaraz leci sprawdzać...