III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-28, 21:24   #2191
lilka00
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
"...Szczepienia obowiązkowe są prowadzone od chwili narodzin dziecka aż do 19. roku życia. Należą tu szczepienia przeciwko:
  • gruźlicy – jedna dawka podawana po urodzeniu
  • wirusowemu zapaleniu wątroby typu B – trzy dawki szczepionki w 1. roku życia, z czego dawka pierwsza podawana po urodzeniu
  • błonicy, tężcowi, krztuścowi – trzy dawki szczepionki DTP podawanej w 1. roku życia i dawka uzupełniająca w 2. roku życia oraz jedna dawka szczepionki DTaP jako pierwsze szczepienie przypominające w 6. roku życia
  • błonicy i tężcowi – po jednej dawce szczepionki Td podawanej jako szczepienia przypominające w 14. i 19. roku życia
  • polio (poliomyelitis) – dwie dawki szczepionki IPV (domięśniowo) w 1. roku życia i dawka uzupełniająca tej szczepionki w 2. roku życia; jedna dawka przypominająca doustnej szczepionki OPV w 6. roku życia
  • przeciwko zakażeniom Hib – trzy dawki w 1. i jedna w 2. roku życia
  • odrze, śwince, różyczce – pierwsza dawka w 13.–14. miesiącu życia, druga w 10. roku życia..."
Ja się zgodzę na wszystkie obowiązkowe oprócz ostatniego i na pewno nie dokupię żadnego ponad to. Wiem już, że w praktyce żadnej kary za to nie poniosę, a wolę, żeby dziecko się trochę pomęczyło ze świnką, lub różyczką, niż mi zachorowało na autyzm.

Świnka jest niebezpieczna tylko dla dorosłych mężczyzn, w wieku dziecięcym nie powoduje bezpłodności.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 21:37   #2192
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
probiotyki to takie oslonki przy antybiotyku.

Kraven fajny pomysl z tymi misiami,ale obawiam sie ze to u mnie nie przejdzie,bo jezeli jednak smakuje troszke inaczej to moze nie chciec jesc. To taki smakosz troche.Narazie bede rozpuszczac w coli,wiem ze zle robie ale tylko tak mi wypije cokolwiek
Polecam dicoflor qw kropelkach jesli ma problem z tym,i proszkami na lyzeczce 5 kropelek i problem z głowy
Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
zielona trzymam kciuki za mlodego
ponawiam pytanko, dziewczyny ktore braly/biora fenek sam lub z isoptinem, tez Wami trzeslo jak nie wiem co?
tak na poczatku nic zrobić nie potrafiłam. Uspokoi się.

Odra jest dosyć cieżką chorobą n iestety z tegpo co mi wiadomo nie idzie szczepić tylko na nią. Bo jesli byłaby taka możliwość to zaszczpeiłabym tylko na odre. Swinka i różyczk to dla mnie zwykłe choroby.

My byliśmy na ognisku urodzinowym u mojej przyjaciółki i sie objadła smalcem domowym masakra takiego dobre dawno nie jadłam szukam jakiegos dobrego przepisu bo bedzie teraz za mna caly czas chodzil..

co do spacerów to nie wyo brazam sobie na nie chodzić.. Zuzka urodziła sie w lutym a hja 2 tygodnie pozn iej bylam juz na spacerze a wtedy to b yla dosyc snoezna zima
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 21:44   #2193
duvel
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
PrzyjmniemyWitaj.Ja kie imię wybraliście dla córci?bierzesz teraz jakieś leki?
Dzięki Leków nie biorę żadnych oprócz nospy, jak mi się brzuch postawi. Brałam dość długo duphaston, ale juz ponoć nie potrzebuję.
Co do imienia - oboje z tż szukaliśmy imienia z R (jedyny warunek tżeta hehe) i padło na Glorię. Oczywiście wszyscy w koło już zaczynają jazdę z 'in excelsis deo', ale nam się podoba i będzie pasowac do nazwiska
duvel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 21:50   #2194
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Tak,tak Konczi czekamy
Jeeejku Ty już do prasowania a ja mam jeszcze nie wyprane
Cholera jasna, ja chce nowy automat, ale juz na bank wiem że wcześniej niż po porodzie G z tego będzie
ja juz tez przy koncy prasowania,chcialam zaczac polowa sierpnia jak mali beda w przedszklolu ale z dnia na dzien jesty mi ciezej a na leząco bym tego nie zrobila
Cytat:
A ja zakupiłam w biedronie dwójki 28zł za 78 pieluch co wychodzi 35gr za sztuke
Ciekawe czy chociaż podpasują dzidkowi

Boże no nie wyjde dziś chyba z tego łóżka
Kompletnie nic mi sie nie chce.
A za pare chwil trza spagetti robić.
Dobrze że mężuś sosik zrobił, właściwie to wspólna robota
u nas jak zamykali schlecker'y to sie juz troszke obkupilam a dzis dostalam cynk ze ihr platz'e tez zamykaja,wzielam 200e ,chcialam pampersow nakupic a tam ostatnia paczka na noworodki
[QUOTE=kasiam187;35521453
ja tez sie dzis zmobilizowałam i zwalczyłam bobra debilatorem i mam spokoj przynajmniej na 3 tygodnie!! ja nie moge maszynka, bo zaraz odrasta spowrotem i trzeba od nowa a z brzuszkiem to mi sie nie usmiecha teraz [/QUOTE]podziwiam,ja nawet pod pachami depilatorem nie daje rady a jak troszke blizej pachwiny podjechalam to potem takie krostki mialam,ja moge tylko golarką bikini golic co mam taka wymienna do depilatora i w sumie codziennie bym musiala...wkurza mnie to

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja miałam dla dziewczynki przygotowane imię Milena. Bardzo mi się podoba. Jak kiedyś będzie mi dane miec córkę to na pewno tak jej dam na imię.
sliczne,ja przy synkach zawsze marzylam o coreczce Wiktorii a teraz dla bliźniaczek z niczym mi ono nie pasuje

Cytat:
wrocilismy z pobierania krwi,maly wogole nie plakal-pobierali mu krew z palca.Jestem w szoku jakiego mam dzielnego synka..
ja tez ostatnio bylam w szoku,bo na pobraniu krwy,na operacji byl grzeczny,nie plakal a na kontroli ucha darl sie jak szalony,skopal lekarza.Nie wim cy to strach po ostatnich przejsciach czy nastawienie hamskiego lekarza bo to wszystko bylo w odstepie paru dni ale dzieci potrafia czasem zaskoczyc!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
witam nie odzywalam sie ostatnio, tylko podczytywalam
gratuluje rozpoczetych tygodni i wizyt, zaraz pojde czytac co naskrobalyscie od wczoraj
wszystkiego najlepszego dla Ań sama mam tak na drugie

wczoraj pisala do mnie przyjaciolka, w 2/3 mscu ciazy... byla na wizycie i gin stwierdzil, ze ciaza nic sie nie rozwija, dzis poszla do szpitala na usuniecie... strasznie jej wspolczuje, to jej 3 ciaza ktorej niestety nie donosi... w tamtym roku poronila i miala usuwana pozamaciczna... a teraz mialo byc wszystko ok, dostala duphaston 3 x dziennie i 2 x dziennie luteine, od razu zwolnienie z pracy ze wzgledu na poprzednie ciaze nie wyobrazam sobie jak ona to przezywa
o matko!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
jestem po wizycie ...
Niunia urosła ładnie przez te dwa tygodnie i ma już 2150 - duża nie ???? przez 2 tyg przybrała 350g jestem z niej dumna !!!!
wody mi się poprawiły i już mam aktualnie 18 więc spokój i harmonia, szyjka trzyma skurczy brak ...
kolejna wizyta 4 września - i tu jestem rozczarowana, ma ginka idzie na urlop jedzie do stanów na cały miesiąc !!!!!!!!!!

co prawda moja karta wędruje do jej zaprzyjaźnionego lekarza - defakto ordynatora szpitala w którym mam teoretycznie rodzić ale mimo wsio mnie zawiodła .. bo co ja pójdę do niej na wizytę w 39t (38t) tak? no pięknie .. jak coś się będzie działo mam do niego dzwonić i on mnie przyjmie w swym gabinecie albo w szpitalu ... ehhh mam za 2 tyg zrobić mocz i morfologię no i posiew jutro i czekać sobie grzecznie ... beznadzieja idę popłakać
ja tez w miedzyczasie musialam chodzic do innego lekarza bo moj mial urlop a pozatym dodatkowo te badania z=co 3 tyg w szpitalu,,,,ale dasz rade

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Mi się ostatnio bardzo podobają czerwono-czarne. Nawet sama zastanawiałam się nad tą kolorystyką dla naszego małego, ale obawiam się czy ten czerwony nie jest kolorem typowo dziewczęcym.
jak to pierwsza dzidzia to bym patrzyla zeby potem kolor odpowiadac dla drugiej plci ewentualnie

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
ja sie martwie bo nawet pare razy dziennie czuje czkawkę.... chyba to jest czkawka bo takie rytmiczne ruchy....
znowu mam pytanko - kupujecie rogala do karmienia? bo ja się zastanawiam czy warto, chodzi mi dokłądnie o tą fasolkę małą, a nie ten 190 cm rogal do spania
ja mam te 2 duze,jakby nie odleglosc to bym ci nawet jeden poslala ale nie wiem czy sie oplaca,a jesli chcesz taki mały to powiem ci ze mi przy pierwszym dziecku super sie jasiek zwykly sprawdzil a rogala kupilam zeby z nim spac bo inac\zej nie dawalam rady

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Hej a co to za konik?

Witam się i ja
My dzisiaj na wesele. Już widzę w tym garze. Faceci w tych garniturach, a babeczki w spływających makijażach. Macie jakieś sposoby?
ja sie cała chlodzilam wodą gdzie tylko i ile sie dalo a w miedzyczasie mgliełka do ciała

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Polecam dicoflor qw kropelkach jesli ma problem z tym,i proszkami na lyzeczce 5 kropelek i problem z głowy

tak na poczatku nic zrobić nie potrafiłam. Uspokoi się.

Odra jest dosyć cieżką chorobą n iestety z tegpo co mi wiadomo nie idzie szczepić tylko na nią. Bo jesli byłaby taka możliwość to zaszczpeiłabym tylko na odre. Swinka i różyczk to dla mnie zwykłe choroby.

My byliśmy na ognisku urodzinowym u mojej przyjaciółki i sie objadła smalcem domowym masakra takiego dobre dawno nie jadłam szukam jakiegos dobrego przepisu bo bedzie teraz za mna caly czas chodzil..

co do spacerów to nie wyo brazam sobie na nie chodzić.. Zuzka urodziła sie w lutym a hja 2 tygodnie pozn iej bylam juz na spacerze a wtedy to b yla dosyc snoezna zima
ja urodzilam 12.12 a 31.12 bylam na pierwszym spacerku,byl snieg i nie bylam za dlugo ale nie ma co za dlugo dziecko w domu trzymac
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 22:05   #2195
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Słuchaj a mogę ten aspargin brać zamiast magne B6???,bo widzę,ze dużo tańszy
myślę że tak. w opakowaniu jest 50 tabletek. jedna tabletka zawiera 250 mg magnezu i 250 mg potasu. nie pamietam ile ma magne b6 bo wyrzuciłam opakowanie
mi lekarz jeszcze oprócz Asparginu kazał brac jedna tabletke magne b6, ale biore sporadycznie bo za dużo tego wszystkiego do łykania. żołądek mi juz szwankuje
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja się zgodzę na wszystkie obowiązkowe oprócz ostatniego i na pewno nie dokupię żadnego ponad to. Wiem już, że w praktyce żadnej kary za to nie poniosę, a wolę, żeby dziecko się trochę pomęczyło ze świnką, lub różyczką, niż mi zachorowało na autyzm.

Świnka jest niebezpieczna tylko dla dorosłych mężczyzn, w wieku dziecięcym nie powoduje bezpłodności.
myślałam że jak obowiązkowe to nie mozna odmówić. dzięki za uświadomienie na samą odrę to bym zaszczepiła
Stary 2012-07-28, 22:40   #2196
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Oooooj, znowu coś dzień masz na rozmyślania
Tak na dobrą sprawe pojęcia nie mam czy moje bobo jest plecami do mego brzucha czy nie, ale jakieś pół godziny temu chyba odbiła mi sie cała stopcia z prawej strony brzucha bo taka mała kuleczka sie wypchała ale z pieruńską siłą że zabolało mocno
Więc chyba jest przodem do mojego brzucha
Dzisiaj mnie tak naszło a już spokojnie było nie? ... odkąd wiem że moja gink poza krajem to jestem niespokojna

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziewczyny z tego co ja wiem szczepienie na odre , rózyczke, świnke sa obowiązkowe. tu tylko chodzi o to czy w jednej dawce czy kilku do tego dochodzi tężec, błonnica, krztusiec grużlica, poliomyelitis i wzw B.

odra jest bardzo poważną choroba zakaźną. tutaj troche o niej http://dziecko24.pl/videoporada/147/odra/1/

ja czuje caly czas tzn tak od ostatnich 2 tyg ciagle wypinanie w górze i uwielbiam to mozna wyczuc ręka dzidzie co wieczór mamy teraz takie rytuały z tz że dotykamy tych miejsc gdzie sie wipina, głaszczemy, tz całuje ehh

a rogala tak jeszcze można wykorzystać

Dusia dała nam popis na całego .... więc jestem spokojniejsza
chcę taki rogal !!!!! on jest chyba duży nie ???

Cytat:
Napisane przez duvel Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny
Podczytuję Was regularnie od jakiegoś czasu, bo sama przygotowuję się do narodzin córci
W sumie dzięki Wam zaczęłam kompletować wyprawkę, a zupełnie nie wiedziałam, jak się mam za to zabrać :P.
Może parę danych - nazywam się Maria, dziś zaczynam 35 tc, termin z OM - 07.09, z USG - 01.09. Mała rośnie zdrowo, chociaż na początku miałam problemy z utrzymaniem i wylądowałam w szpitalu, a w 6 m-cu nie za bardzo mogłam chodzić, bo mi uciskała na nerwy i chodziłam jak kaczka
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do Waszego grona
witaj wśród nas głasiulki dla Glorci i samych optymistycznych dni ..

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Kupilsmy nasze wymarzone i po czesci wymuszone (przez przyrost naturalny w domu ) auto!!!!!!!!!!

gratulejszyn! dawaj focie nie ?

Cytat:
Konczitka nie martw siędobrze,ze czujesz to przesuwanie,choć też wolałam tamte kopniaczkiWiesz?wcześni ej się nie zastanawiałam jak ten mój Kubuś tam sobie urzędujeJa zwykle to przesuwanie mam po lewej stronie brzucha,główkę ma nisko koło lini majtek,bo tam odczuwam jego czkanie i nieraz takie wypychanie też mam.
Ale z tego co widziałyśmy na zdjęciach usg sojki i zdjęciu,które ja dodałam tego maluszka zaraz po urodzeniu jak dziecko ma nogi na głowie to może pupe tak wypinać a nogami walić po narządach.Tak mi się wydaje...

Kasiu wiem wiem ale mimo wszystko jakoś tak mnie naszło .. Dusia potańczyła, pokopała tatusia, czkawkę miała i jest już ok

to co jaki rogal wybrać?

szczepionki .. ja już teraz sama nie wiem
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 23:14   #2197
colds
Zakorzenienie

Babsko mnie tak z równowagi wyprowadzio, ze normalnie..
Dziekuje dziewczyny

Cytat:
Dzięki Leków nie biorę żadnych oprócz nospy, jak mi się brzuch postawi. Brałam dość długo duphaston, ale juz ponoć nie potrzebuję.
Co do imienia - oboje z tż szukaliśmy imienia z R (jedyny warunek tżeta hehe) i padło na Glorię. Oczywiście wszyscy w koło już zaczynają jazdę z 'in excelsis deo', ale nam się podoba i będzie pasowac do nazwiska
Witam Ladne imie Bardzo rzadko spotykane

Co do szczepien, jak juz pisalam - tylko te obowiazkowe.
Stary 2012-07-29, 01:48   #2198
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

dopiero Was nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

Agaton tak patrzylam na kontakty i z jakiego Ty woj jestes? Bo w moim jest taka miejscowosc
mazowieckie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Katee ja też nie miałam i już nie będę mieć glukozy. Mojemu ginkowi wystarczył wywiad, glukoza z morfologii i dodatkowo z palca, ale nie na czczo. I wyszło tak mało, że obciążenia nie muszę robić.
Katiem, ja na czczo ZAWSZE miałam bardzo mały wynik, w granicy 70, dodatkowo po jedzeniu też mieścił się w normie i dopiero po obciążeniu glukozą wyszło, że mam cukrzyce ciążową

Cytat:
A ja zapomniałam wcześniej napisać, że od jakiegoś czasu też mam jakieś niepokojące objawy w nocy. Mianowicie budzę się z bardzo twardym brzuchem, a po prawej stronie mam jakby wystającą kulę. Początkowo myślałam, że to Antoś po prostu tak się układa w śnie i to co wystaje to jakaś część jego ciałka. Jednak od jakiś 2-3 dni budzę się z tą "kulą" i lekkim bólem. Dopiero jak wstanę, przejdę się do łazienki to tak jakby się rozluźniał ten brzuch. Czy to możliwe, aby były to jakieś skurcze? Poza tym dzisiaj nadal w tym miejscu mnie boli, a brzuch twardy. Wzięłam jedną nospę forte, mam nadzieję, że przejdzie, bo muszę na 15 iść do pracy.
ja tak mam i podczas wizyty wyszło, że w moim przypadku to skurcze podczas których mała strasznie napiera na szyjkę... na szczęście ta póki co mocno trzyma
w takiej sytuacji najlepiej wziąć no spę, magnez i się położyć, nieważne w jakiej pozycji, ważne by Tobie było wygodnie ( mi zazwyczaj pomaga jak poleżę na plecach).

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Wszystko ok z Maleńką!

Byłam na wizycie - u tego lekarza do którego Tamlin chodzi. Naprawdę świetny lekarz. Nie miałam usg 3d, bo wystarczyło 2d. Buźkę nadal ciężko było zobaczyć- Mała ma cały czas rączki w buźce i na to jeszcze nóżki.Pan doktor tak długo ją pukał i stukał, aż w końcu pokazała co chcieliśmy.
super wieści

---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ----------

mam jeszcze pytanie do "cukrzycowych" dziewczyn.
jak często robicie pomiar glukometrem? wiem, że cukier trzeba sprawdzić na czczo ale kiedy następny raz? po godzinie czy może po dwóch?

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-07-29 o 01:50
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 07:28   #2199
kajaja
Zadomowienie

dziendoberek!!!

mamuski moze znow mnie wysmiejecie ale czy mogłaby ktoras napisac co niezbednego trzeba zabrac do szpitala???
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 08:47   #2200
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzien dobry mamuski
z okazji moich urodzin dla wszystkich ciezaroweczek stawiam torcika i piccolo

u mnie dzis pochmurno wkoncu , padalo wieczorem i nad ranem i wkoncu jest fajne powietrze
ale noc i tak nie przespana ,kazda godzine na zegarku widzialam cala upocona bylam
Kajaja na 1 stronie sa nasze wyprawki i tam dziewczyny napisaly co zabrac do szpitala

lece do lidla i bedziemy gotowac obiadek

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-07-29 o 08:49
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 08:57   #2201
zielona1911
Zakorzenienie

A ja dzis zaczynam 31 tydzien
jeszcze tylko 7 tyg do cc
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 08:58   #2202
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

dzien dobry mamuski

u mnie dzis pochmurno wkoncu , padalo wieczorem i nad ranem i wkoncu jest fajne powietrze
ale noc i tak nie przespana ,kazda godzine na zegarku widzialam cala upocona bylam
Kajaja na 1 stronie sa nasze wyprawki i tam dziewczyny napisaly co zabrac do szpitala

100 lat niegrzeczna !!!! spełnienia marzeń, uśmiechu, zdrówka dla Ciebie i najbliższych i szczęśliwego rozwiązania aby było takim o jakim marzysz

dzień dobry
witam się w tej pochmurny dzień - nie narzekam że słońca brak oj nie nie ...

miłej niedzieli
Stary 2012-07-29, 09:04   #2203
lourose
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
mieliśmy jechać nad wodę ale słońca nie ma, tylko gorąc i duchota

Colds, nie przejmuj się komentarzami nikogo, matki same wiedzą czego im trzeba, jeśli nie czujesz głodu to po prostu nie jedz.

Kajaja, wiem że dziewczyny już powiedziały na temat zimowych spacerów, ale proszę przemyśl tę kwestię porządnie. Odebrałabyś dziecku możliwość nabrania odporności, a wam obojgu złapania świeżego powietrza... Są fajne i bardzo ciepłe kombinezonki! we wszystkich poradnikach piszą najpierw o werandowaniu, czyli przyzwyczajaniu dziecka do zewnętrznych warunków przez stawianie wózka w pełnym rynsztunku i ubranego tak jak na spacer przy otwartym balkonie np. na godzinę, potem na więcej, a potem hop na spacer

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Niegrzeczna, samych szczęśliwości
Zielona, gratulacje my skończyliśmy 29 i zaczynamy 30 !!
Konczi, Tobie także miłej niedzieli
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 09:26   #2204
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
mieliśmy jechać nad wodę ale słońca nie ma, tylko gorąc i duchota

Colds, nie przejmuj się komentarzami nikogo, matki same wiedzą czego im trzeba, jeśli nie czujesz głodu to po prostu nie jedz.

Kajaja, wiem że dziewczyny już powiedziały na temat zimowych spacerów, ale proszę przemyśl tę kwestię porządnie. Odebrałabyś dziecku możliwość nabrania odporności, a wam obojgu złapania świeżego powietrza... Są fajne i bardzo ciepłe kombinezonki! we wszystkich poradnikach piszą najpierw o werandowaniu, czyli przyzwyczajaniu dziecka do zewnętrznych warunków przez stawianie wózka w pełnym rynsztunku i ubranego tak jak na spacer przy otwartym balkonie np. na godzinę, potem na więcej, a potem hop na spacer

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Niegrzeczna, samych szczęśliwości
Zielona, gratulacje my skończyliśmy 29 i zaczynamy 30 !!
Konczi, Tobie także miłej niedzieli

za kolejny Wasz tydzień ...
teraz to dopiero zacznie lecieć - zobaczysz !
oj widzę że pogoda pokrzyżowała Wam plany - niefajnie ... ale może jeszcze się u Was rozpogodzi ??

ja zgadzam się z Tobą w 100% na spacerki trzeba koniecznie ...
zakupiłam Dusi taki kombinezonik ... mam nadzieje że na pierwsze spacerki będzie a zapowiadają średni wrzesień i październik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2517074061.jpg (64,0 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-07-29 o 09:29
Stary 2012-07-29, 09:29   #2205
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

dzien dobry mamuski

100 lat i spelnienia marzen: cmok:

Cytat:
klask i:

a u mnie bedzie dzis cicha niedziela bo poklocilamsie wczoraj z mezem.nan ochote mu do nakopac....

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 09:45   #2206
zielona1911
Zakorzenienie

niegrzeczna 100lat

Wy tak nie narzekajcie na swoich tzetow bo zawsze mozecie dostac mojego w zamian
moj to dopiero chodząca masakra.3 tygodnie nie widzialam juz go,wczoraj na chwile wlaczyl skype po 15minutach mowi ze on idzie do kolegow,widac jak bardzo sie stęsknil.
A pozatym caly czas mowi ze on nie chcial tego drugiego dziecka i z racji jego problemow nie potrafi cieszyc sie ciaza,dlatego tez nie okazuje ani grama jakichkolwiek uczuc.Sorry-2razy dotknał brzucha.
Dlatego czasami tez mam takie mysli po co decydowalam sie na drugie dziecko,moze gdybym nie byla w ciazy juz nie bylibysmy ze soba.. ehmm
Stary 2012-07-29, 09:54   #2207
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
niegrzeczna 100lat

Wy tak nie narzekajcie na swoich tzetow bo zawsze mozecie dostac mojego w zamian
moj to dopiero chodząca masakra.3 tygodnie nie widzialam juz go,wczoraj na chwile wlaczyl skype po 15minutach mowi ze on idzie do kolegow,widac jak bardzo sie stęsknil.
A pozatym caly czas mowi ze on nie chcial tego drugiego dziecka i z racji jego problemow nie potrafi cieszyc sie ciaza,dlatego tez nie okazuje ani grama jakichkolwiek uczuc.Sorry-2razy dotknał brzucha.
Dlatego czasami tez mam takie mysli po co decydowalam sie na drugie dziecko,moze gdybym nie byla w ciazy juz nie bylibysmy ze soba.. ehmm

Kochana wiem, że teraz Wam ciężko ale sama wspominasz o problemach, prawda? Jak się one pojawiają to niektórzy właśnie nieświadomie wówczas krzywdzą najbardziej bliskie swym sercom osoby ... dlatego postaraj się jeszcze troszeczkę wytrzymać .. wierzę że Tżet zmięknie jak maleństwo się urodzi ...
Przykro mi że musicie przechodzić przez takie sytuację, ja narzekam na tego swego małża ale rzeczywiście nie powinnam - wiem ... w córci jest zakochany, rozmawia z nią głaszcze całuje i cieszy się jak wariat bo tylko on póki co może obcałować ją calusią - ja nie dostanę niestety ...
Licze na to że każdy tatuś dorośnie do tej roli z momentem pierwszego krzyku dzieciątka

Kochana jak dzisiaj synuś????

Stary 2012-07-29, 09:58   #2208
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry

U mnie nadal kiepsko. Wczoraj znowu 2 razy . Ogólnie czuję się jakbym była w I trymestrze, a nie III. Zapachy mnie nieludzko drażnią i powodują mdłości, słabo mi i mogłabym cały czas albo spać, albo ryczeć.

Anesh bardzo się cieszę, że z maleńką wszystko dobrze!
Colds trzymam za Was kciuki najmocniej jak potrafię, abyście jak najdłużej wytrwali w dwupaku!
Niegrzeczna wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek! Dużo szczęścia, miłości i bezbolesnego rozpakowania

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

a u mnie bedzie dzis cicha niedziela bo poklocilamsie wczoraj z mezem.nan ochote mu do nakopac....
Możemy sobie piątkę przybić. U mnie od wczoraj (chociaż w sumie to nawet od przedwczoraj ) takie jazdy, że nawet na publiczne forum się to nie nadaje. Teraz książe śpi i ma w dupie, że obiecał 16-letniemu bratu, że o 13 będziemy u niego w Poznaniu na urodzinach, a jeszcze nawet prezentu nie mamy. A jak celowo odsłoniłam rolety, żeby go obudzić, to się do mnie obrócił i śpi dalej. Swoją drogą po tym co wczoraj miało miejsce to najchętniej bym tam wcale nie jechała.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
niegrzeczna 100lat

Mój mi wczoraj powiedział, że odbierze mi prawa rodzicielskie do tego dziecka...
Stary 2012-07-29, 09:59   #2209
duvel
Przyczajenie

Cytat:

witaj wśród nas głasiulki dla Glorci i samych optymistycznych dni ..
Dzięki

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Witam Ladne imie Bardzo rzadko spotykane

Co do szczepien, jak juz pisalam - tylko te obowiazkowe.

Cytat:

zakupiłam Dusi taki kombinezonik ... mam nadzieje że na pierwsze spacerki będzie a zapowiadają średni wrzesień i październik
Ja zupełnie nie wiem, na jaki rozmiar kupować kombinezony, żeby wystarczały na zimę. Znalazłam coś takiego: http://www.bobomarket.pl/P-k-k-/-/k-...daz,87172.html
Całkiem fajnie wygląda, jest raczej ciepły, podszyty bawełną i ten fioletowy kolor Ale boję się, że na zimę nie wystarczy.

Miłej niedzieli Wam życzę

Niegrzeczna - spełnienia marzeń i spokojnego rozwiązania

Edytowane przez duvel
Czas edycji: 2012-07-29 o 10:02
duvel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 10:00   #2210
Konczita
Zakorzenienie

co to się z tymi facetami dzieje ??? wiadomość tak długo mózgu szuka czy co ?
Stary 2012-07-29, 10:02   #2211
Dearlie
Zakorzenienie

Wiecie co jest najgorsze? Że patrząc na moje zaburzenia i historię leczenia, to nie miałby pewnie z tym najmniejszego problemu. Serce mi po prostu pęka.
Stary 2012-07-29, 10:02   #2212
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Ja zupełnie nie wiem, na jaki rozmiar kupować kombinezony, żeby wystarczały na zimę. Znalazłam coś takiego: http://www.bobomarket.pl/P-k-k-/-/k-...daz,87172.html
Całkiem fajnie wygląda, jest raczej ciepły, podszyty bawełną i ten fioletowy kolor Ale boję się, że na zimę nie wystarczy.

Miłej niedzieli Wam życzę

Ja zdecydowałam się na 62 aby był taki jesienny bardziej na zimę pewnie 68 wybierzemy ale póki co wstrzymujemy się bo Dusia może być duża i wówczas ten starczy nam tylko na wrześniowe spacerki nie ? a na zimę trzeba będzie 74 zakupić chociaż mam nadzieje że wielkoludem nie będzie e.. ja mam 164 mąż 172 więc kurduple jesteśmy nie ?
Ten który pokazujesz to 74 więc myślę że na półrocznego dzieciaczka ...
szkoda że naszej Tamlin nie ma ona znawca ale są tu jeszcze mamusie które doradzają to pewnie skomentują to ładnie nam
Stary 2012-07-29, 10:04   #2213
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Kochana Tobie już leci 32 gratulacje!!!!

Dzięki
będę spacerować co myslicie o tym wozku???

niegrzeczna 100 lat!!!
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2012-07-29 o 10:06
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 10:04   #2214
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co jest najgorsze? Że patrząc na moje zaburzenia i historię leczenia, to nie miałby pewnie z tym najmniejszego problemu. Serce mi po prostu pęka.

nie myśl o tym, słowa rzucone na wiatr więc proszę Cię uspokój się i obudź tego patałacha co by się na urodziny b rata nie spóźnił a i prezent musicie nabyć po drodze nie ?
tule Was kochana
Stary 2012-07-29, 10:04   #2215
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

mam jeszcze pytanie do "cukrzycowych" dziewczyn.
jak często robicie pomiar glukometrem? wiem, że cukier trzeba sprawdzić na czczo ale kiedy następny raz? po godzinie czy może po dwóch?
Aguś, ponieważ u mnie krzywa cukrowa pokazała złe wyniki po godzinie to ja po zjedzeniu posiłku mierze cukier po godzinie. I powiem jedno mam cały czas w normie nie przekraczam 100 - i na prawde zastanawiam się co z tą moją cukrzycą (jakieś to bez sensu)

Dodatkowo zrobiłam badanie na tą hemoglobinę glikozową (ona podaje informacje jak był magazynowany cukier przez ostatnie 2 miesiące) i wyszedł mi wynik 5% - normy człowiek zdrowy 4%-6% - nietolerancja jest powyżej 6%. Zrób może sobie to badanie. U mnie w laboratorium kosztowało 29zł i co ciekawe nie trzeba być na czczo

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 10:04   #2216
zielona1911
Zakorzenienie

ja mam tyle dobrze,za rzadko go widze ale nie przejmuje sie tym wszystkim,zyje teraz wazniejszymi sprawami niz klutnie z tym oszolomem

u malego widze ze lekko mu to zbledlo i zaczely sie robic zolte strupki-czyli cos sie jednak dzieje. Jestem pelna nadzieji ze do srody bedzie juz normalnie wygladal
Stary 2012-07-29, 10:06   #2217
kraven
Zakorzenienie

Czesc. u mnie od wczoraj siostra z Rodzinka.
Caly czas niesamowicie duszno. W nocy co prawda przeszla burza ale to nic nie dalo. I jeszcze internet padl wiec pisze z telefonu.

Dziewcyny wytrzymajcie jeszcze kilka tygo dni. Wydaje mi sie ze to te nasze hormony robia z nas takie hetery. My sie raczej nie klocimy a przez ostatni tydzien to ja nie potrafie niczego z TZ zalatwic jak tylko krzykiem i placzem. A na prawde sie staram

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 10:13   #2218
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Kochana Tobie już leci 32 gratulacje!!!!

Dzięki
będę spacerować co myslicie o tym wozku???

niegrzeczna 100 lat!!!

widzę że skrętne koła i wizualnie podbiega do takoskiego
Stary 2012-07-29, 10:16   #2219
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
U mnie żadne szczepienie na szczęście nie jest obowiązkowe. W Polsce z tego co sie orientuję przeforsowano pod przykrywką mistrzost Europy w piłce noznej nową ustawę o szczepieniach obowiązkowych i niestety teraz wszyscy będziecie musieli się szczepić jak będzie "pandemia" (czytaj - kiedy koncerny farmaceutyczne będą miały szczepionki do sprzedania ) na grypy świńskie, kurze czy małpie bez względu na możliwe skutki uboczne czy powikłania.

Chodzi tu o zmainę definicji choroby zakaźnej:

Tu więcej na temat: http://acontrario.nowyekran.pl/post/...-to-juz-realia

Można zresztą wygooglować: nowa ustawa o szczepieniach 2012 i się dokształacić.
Mogą mnie bodnąć na pewno nie będę się szczepić na pandemiczne szczepionki. Na grypę chorowałam ostatnio w 1995 roku i niech spadają na drzewo. Wkurzają mnie te grypy pandemiczne, do tego podejrzewam, że najpierw sami tę zarazę rozsiewają, potem robią panikę a koncerny kabzy złotem napełniają. Niech się bujają.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-07-29 o 10:17
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 10:16   #2220
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Ja zdecydowałam się na 62 aby był taki jesienny bardziej na zimę pewnie 68 wybierzemy ale póki co wstrzymujemy się bo Dusia może być duża i wówczas ten starczy nam tylko na wrześniowe spacerki nie ? a na zimę trzeba będzie 74 zakupić chociaż mam nadzieje że wielkoludem nie będzie e.. ja mam 164 mąż 172 więc kurduple jesteśmy nie ?
Ten który pokazujesz to 74 więc myślę że na półrocznego dzieciaczka ...
szkoda że naszej Tamlin nie ma ona znawca ale są tu jeszcze mamusie które doradzają to pewnie skomentują to ładnie nam
ja syna ubieralam w taki polarkowy kombinezon na 68 pod koniec wrzesnia,a mial wtedy niecaly miesiac.teraz czekam az pojawia sie jesienne ciuszki w sklepach i kupie tak samo.jesienny na 68 a zimowy na 74

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości