Rozstanie z facetem, część XXIII - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-29, 15:42   #3751
Neffik
Zadomowienie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXIII

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;35574181]Nie myślałaś, aby iść do psychologa? U mnie też poczucie własnej wartości się znacznie obniżyło, ale ja przynajmniej martwiłam się tylko o głowę (w sensie jak sobie poradzić z tą sytuacją, myślami, różne "jazdy" w niej itd), ale u Ciebie martwiłabym się też o zdrowie czy życie...
Moim zdaniem on coś musiał Ci poprzestawiać (sorry za zwrot), że Ty nadal chcesz do niego, a on Cię bije, obraża/wyzywa, mówi, że inna jest lepsza od Ciebie i masz wypier***ać... Powinnaś więc iść do psychologa (tylko by trafić na dobrego...), bo to nie jest zdrowa sytuacja. A koleś ewidentnie ma coś nie teges pod kopułą, skoro wyprawia takie rzeczy a później przeprasza, prosi, byś wróciła, po czym znowu robi jazdy, daje pierścionek.... Jak dla mnie to taki lekki psychopata...

Możesz napisać, co działo się na tym spotkaniu, o którym wspomniałaś?[/QUOTE]
Znowu zaczęliśmy się szarpać. Ja też bez winy nie jestem, bo z liścia dostał pierwszy on (tak w ogóle). Jestem dda, bardzo nerwową osobą, łatwo wpadam w szał, ale staram się nad tym panować. A wczoraj dostałam smsa od znajomego z prośbą o mojego maila, bo chciał mi coś wysłać (materiały potrzebne do szkoły). Więc to tak rozwścieczyło exa i się zaczęła szarpanina, straszenie mnie swoimi znajomymi itp. I jeszcze kilka sytuacji, o których napisać nie mogę, bo też nie chciałabym zostać rozpoznana, ale naprawdę nie warto. Chora patologiczna sytuacja
Też tak myślę, że z poprzednim facetem miałam podobnie. Zdradził mnie, też trochę za nim latałam, probowałam ratować związek, ale odpuściłam po jakimś miesiącu. W sumie nie ma porównania z tym co się teraz dzieje.. Ale tak tylko chciałam zaznaczyć, że chyba przywiązuję się za bardzo do niewłaściwych osób.

Neffik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 15:50   #3752
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Neffik Pokaż wiadomość
Znowu zaczęliśmy się szarpać. Ja też bez winy nie jestem, bo z liścia dostał pierwszy on (tak w ogóle). Jestem dda, bardzo nerwową osobą, łatwo wpadam w szał, ale staram się nad tym panować. A wczoraj dostałam smsa od znajomego z prośbą o mojego maila, bo chciał mi coś wysłać (materiały potrzebne do szkoły). Więc to tak rozwścieczyło exa i się zaczęła szarpanina, straszenie mnie swoimi znajomymi itp. I jeszcze kilka sytuacji, o których napisać nie mogę, bo też nie chciałabym zostać rozpoznana, ale naprawdę nie warto. Chora patologiczna sytuacja
Też tak myślę, że z poprzednim facetem miałam podobnie. Zdradził mnie, też trochę za nim latałam, probowałam ratować związek, ale odpuściłam po jakimś miesiącu. W sumie nie ma porównania z tym co się teraz dzieje.. Ale tak tylko chciałam zaznaczyć, że chyba przywiązuję się za bardzo do niewłaściwych osób.
No przesada z tym mailem... A co on chce osiągnąć tym straszeniem znajomymi? O co z tym chodzi?

Potrafiłabyś po zdradzie znów zaufać?

Ja też nieraz wpadałam w szał i rzucałam przedmiotami . Tzn głównie telefony, ale zdarzyło mi się raz talerzem. I kiedyś szklanką tzn zrzuciłam wszystko ze stołu, była na niej też kawa i wszystko zachlapałam . No i 2 wybryki o których nie będę pisać, mogę Ci wysłać na priv.
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 15:59   #3753
Neffik
Zadomowienie

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;35574400]No przesada z tym mailem... A co on chce osiągnąć tym straszeniem znajomymi? O co z tym chodzi?

Potrafiłabyś po zdradzie znów zaufać?

Ja też nieraz wpadałam w szał i rzucałam przedmiotami . Tzn głównie telefony, ale zdarzyło mi się raz talerzem. I kiedyś szklanką tzn zrzuciłam wszystko ze stołu, była na niej też kawa i wszystko zachlapałam . No i 2 wybryki o których nie będę pisać, mogę Ci wysłać na priv.[/QUOTE]
He he pisz ja to właśnie przeważnie telefony niszczę dlatego mam zawsze jakiś badziewny, bo mi szkoda. Jemu chodzi o to, że jest tak zazdrosny o mnie, sam stwierdził, że albo on mnie będzie miał, albo nikt. czy po zdradzie bym zaufała? U poprzedniego exa nie wiem czy to była zdrada, po prostu pojechał do byłej, a mnie totalnie olał, nie dając znaku życia cały dzień. Potem jak powiedział, że zastanawia się czy do niej nie wrócić od razu powiedziałam do widzenia panu. A teraz co się ze mną dzieje, nie mam pojęcia. Bo szczerze pisząc, ani obecny ex nie jest przystojny, ani szacunku nie ma (do mnie, do moich rodziców, do swoich zresztą też). Jest kłamliwym, zdradliwym ch*** jestem w stanie olewać go cały dzień, ale jak wieczorem spojrzę na telefon - 20smsów, ponad 100 połączeń nieodebranych, to zawsze zmięknę. On ma ogólnie dobry bajer; do mnie jak coś chce, do koleżanek też. Jechaliśmy kiedyś samochodem kłótnia była o pierdołe, jakieś dziewczyny szły naprzeciwko chodnikiem, to gapił się na nie i wrzeszczał 'cześc laseczki' czy coś takiego. Myślałam potem że padnę ze śmiechu, choć na początku tak dziwnie przykro mi się zrobiło

Stary 2012-07-29, 16:06   #3754
myycha
Rozeznanie

dolacze do was... 2 dni temu sie rozstalam z facetem, bylismy 7 miesiecy... zdarzylam sie zakochac... i smutno mi teraz, chociaz probuje byc silna.. to byl zly czlowiek.. ale i tak mi smutno... jak mam zapomniec?
myycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 16:08   #3755
akixa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myycha Pokaż wiadomość
dolacze do was... 2 dni temu sie rozstalam z facetem, bylismy 7 miesiecy... zdarzylam sie zakochac... i smutno mi teraz, chociaz probuje byc silna.. to byl zly czlowiek.. ale i tak mi smutno... jak mam zapomniec?
witaj w klubie świeżaków - ja sie rozstalam dzis...
akixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 16:10   #3756
Neffik
Zadomowienie

Cytat:
Z czasem wszystko przechodzi.. Mój ex też jest złym człowiekiem, więc może powinnyśmy się pocieszać, że podjęłyśmy słuszną decyzje o rozstaniu? 2 dni to króciutko, masz z nim jakiś kontakt? Napisz coś więcej

Stary 2012-07-29, 16:13   #3757
Konto usunięte

Cytat:
He he pisz ja to właśnie przeważnie telefony niszczę dlatego mam zawsze jakiś badziewny, bo mi szkoda.
Ja też wtedy miałam gorsze. A telefony niszczyłam tylko przez niego, tzn po rozmowie z nim jak się zdenerwowałam to rzucałam, żeby już się nie odezwał...
Pod koniec roku żadnego już nie rozwaliłam, bo on mi kupił nowy (sam zaproponował, bo sobie kupował też), był niespłacony jeszcze, więc oddałam mu go (on nie prosił o to). W sumie wtedy sądziłam, że to wcale nie rozstanie, że to będzie na parę dni, tydzień rozejście...Max na miesiąc... A tu wyszlo inaczej...

Cytat:
Napisane przez Neffik
Jemu chodzi o to, że jest tak zazdrosny o mnie, sam stwierdził, że albo on mnie będzie miał, albo nikt.

Nie chcę Cię straszyć, ale czy widziałaś kiedykolwiek jak nieraz kończyły się takie historie? Zdarzyło mi się widzieć coś takiego w reportażach... Właśnie ci faceci mówili to samo.
Przy okazji napiszę Ci coś o podobnej sytuacji u mnie (w innym związku).

Cytat:
Napisane przez Neffik
czy po zdradzie bym zaufała? U poprzedniego exa nie wiem czy to była zdrada, po prostu pojechał do byłej, a mnie totalnie olał, nie dając znaku życia cały dzień. Potem jak powiedział, że zastanawia się czy do niej nie wrócić od razu powiedziałam do widzenia panu.

Cytat:
Napisane przez Neffik
A teraz co się ze mną dzieje, nie mam pojęcia. Bo szczerze pisząc, ani obecny ex nie jest przystojny, ani szacunku nie ma (do mnie, do moich rodziców, do swoich zresztą też). Jest kłamliwym, zdradliwym ch***
No to już w ogóle... Nic z takiego człowieka dobrego nie będzie

Cytat:
Napisane przez Neffik
jestem w stanie olewać go cały dzień, ale jak wieczorem spojrzę na telefon - 20smsów, ponad 100 połączeń nieodebranych, to zawsze zmięknę. On ma ogólnie dobry bajer; do mnie jak coś chce, do koleżanek też. Jechaliśmy kiedyś samochodem kłótnia była o pierdołe, jakieś dziewczyny szły naprzeciwko chodnikiem, to gapił się na nie i wrzeszczał 'cześc laseczki' czy coś takiego. Myślałam potem że padnę ze śmiechu, choć na początku tak dziwnie przykro mi się zrobiło
Tylko co Ci da bajer? Pobajeruje, że Cię kocha, a za chwile nastraszy albo rzuci się z rękami??

Czy to jest koleś w typie koksa?

Z tym to już w ogóle porażka. Ja bym się czuła tak poniżona, że bym w tym momencie wysiadła z auta.
Spróbuj za to Ty popatrzeć tak na kolesi i powiedzieć "cześć przystojniacy", to Cię jeszcze skatuje

Serio podoba Ci się takie życie? Nie czujesz się za przeproszeniem jak śmieć? To co on Ci robi...ehhh
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 16:19   #3758
myycha
Rozeznanie

Cytat:
Z czasem wszystko przechodzi.. Mój ex też jest złym człowiekiem, więc może powinnyśmy się pocieszać, że podjęłyśmy słuszną decyzje o rozstaniu? 2 dni to króciutko, masz z nim jakiś kontakt? Napisz coś więcej
nie mam z nim kontaktu, wlasnie tak sie skonczyl nasz zwiazek... przestalismy sie 2 dni temu do siebie odzywac, poklocilismy sie u niego, ja mu powiedzialam ze albo sprobuje sie inaczej do mnie zachowywac (on ma bardzo niemile teksty) albo konczymy zwiazek, bo mi sprawia przykrosc, on nawet nie odpowiedzial nic na to... na moje pytanie czy mu zalezy a naszym zwiazku tez nie odpowiedzial... wiec pojechalam do domu i cisza. tak jak mowisz, to dobra decyzja rozstac sie z kims zlym... ale to i tak boli a Tobie juz przeszlo??
myycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 16:46   #3759
Neffik
Zadomowienie

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;35574732]
Nie chcę Cię straszyć, ale czy widziałaś kiedykolwiek jak nieraz kończyły się takie historie? Zdarzyło mi się widzieć coś takiego w reportażach... Właśnie ci faceci mówili to samo.
Przy okazji napiszę Ci coś o podobnej sytuacji u mnie (w innym związku).

Tylko co Ci da bajer? Pobajeruje, że Cię kocha, a za chwile nastraszy albo rzuci się z rękami??

Czy to jest koleś w typie koksa?

Serio podoba Ci się takie życie? Nie czujesz się za przeproszeniem jak śmieć? To co on Ci robi...ehhh[/QUOTE]
Tak wiem jak takie historie mogą się skończyć. Ale do mnie to tak jakby nie dociera, bo przeciez 'mnie to nie dotyczy'.. Gorzej jak naprawdę stanie się jakaś tragedia.
Właśnie jestem głupia, że lece na te jego słodkie słówka choć wiem, że to kłamstwa są.
Koleś w typie koksa raczej nie jest, tzn nie wygląda, ale tak naprawdę ma bardzo dużo siły. Trenuje (nazwę tego czegś pominę bo też za dużo ujawniam), nie wiem czy nie bierze czegoś teraz, bo jak go widuję to często jest jakoś dziwnie nakręcony
Nie podoba mi się takie życie, dlatego kontakt z nim ograniczyłam. Widywaliśmy się codziennie, teraz nie. Smsów prawie nie piszę, dzwoni tylko on ale też przeważnie nie odbieram.

Cytat:
nie mam z nim kontaktu, wlasnie tak sie skonczyl nasz zwiazek... przestalismy sie 2 dni temu do siebie odzywac, poklocilismy sie u niego, ja mu powiedzialam ze albo sprobuje sie inaczej do mnie zachowywac (on ma bardzo niemile teksty) albo konczymy zwiazek, bo mi sprawia przykrosc, on nawet nie odpowiedzial nic na to... na moje pytanie czy mu zalezy a naszym zwiazku tez nie odpowiedzial... wiec pojechalam do domu i cisza. tak jak mowisz, to dobra decyzja rozstac sie z kims zlym... ale to i tak boli a Tobie juz przeszlo??
Kochana poczytaj trochę wątek, moje posty (nawet te ostatnie). Moja sytuacja jest chora.. Facet zapewne Cię wyzywa itp? Mój tak robi. Ja się tak zastanawiam, jak można tęsknić rozpaczać za takimi męskimi śmieciami? Chwilami sama siebie nie rozumiem mi też jest źle, przykro, boli i w ogóle mi nie przeszło, ale wiem, że to minie z czasem. Obecnie znalazłam pracę, która zajmuje mi sporo czasu, uwielbiam biegać, czytać książki, siedzieć na wizażu spotykam się z kolegami, tak żeby pogadać, zająć czas i myśli. I jest odrobinę lepiej

Stary 2012-07-29, 17:05   #3760
ania230
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 50154a8f500e8.jpg (43,2 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2012-07-29 o 17:08
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 18:04   #3761
asvr
Zadomowienie

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;35560007]

Rozumiem Cię.
Sama kiedyś miałam wyższą samoocenę, nie wiem, co się stało. Raczej nie przez niego, po prostu jak zaczęłam kochać to wyszukiwałam sobie jakieś problemy, by wmówić sobie, że jestem niewystarczająco dobra- niewystarczająco mądra, niewystarczająco ładna, niewystarczająco zabawna, niewystarczająco rozrywkowa itd. Pewnie jakieś zachowania miały na to wpływ, ale sądzę, że właściwie sama sobie to ubzdurałam, a one nic nie znaczyły. Może też dlatego, że on ciągle wmawiał mi, że nie daje mi pierścionka, bo ja się ciągle kłócę i że on nie potrafi zrobić takiego "gestu". Kiedy mówiłam, że się nie zmienię, on dalej był ze mną, ale dalej to była MOJA wina, że mi się nie oświadczył. Później miałam myśli, że może on wcale nie chce być ze mną w poważniejszej relacji, że może właśnie "jestem niewystarczająco dobra". Zawsze po tym krzyczałam na niego "to po co jesteś ze mną?! Rozumiesz, że ja tego nie zmienię? Zawsze, jak coś mi nie będzie pasować to za jakiś czas wybuchnę! Nie chcesz, abym była twoją narzeczoną (bo robię problemy), ale seks ci się już bezproblemowo uprawia??!"

Pod wpływem ukochanego faceta, kobieta potrafi się zmienić nie do poznania. I jestem pewna, że choćby 10 osób jednego wieczoru powiedziało danej kobiecie, że jest atrakcyjna, a ten ukochany wmawiał jej, że jest brzydka... To opinia tych 10 facetów byłaby kompletnie nieważna.

A Twój zachowuje się jak idiota, jakby specjalnie chciał obniżyć poczucie Twojej wartości. A wierz mi, są tacy kretyni Ponoć jak nie mogą zdobyć jakiejś kobiety, to robią tak, by ona miała niższe poczucie własnej wartości i wtedy jest im łatwiej! . Czytałam o tym... I nawet zaobserwowałam przynajmniej 2 razy.

Nie wiem po co mówić takie rzeczy. Skoro nie chciał z Tobą zamieszkać (pewnie widział już to wcześniej) to mógł dać Ci spokój, a nie brnąć dalej w związek i oznajmiać Ci, że z innymi chciał mieszkać, a z Tobą nie . Nie potrafię znaleźć konkretnego celu w wypowiedzeniu tego zdania.

Mówiłaś mu o tym? Ze przez niego masz takie myśli o sobie? Ze czujesz się beznadziejna?[/QUOTE]
u Ciebie było tak z pierscionkiem jak u mnie z zamieszkaniem razem. Jak tez krzyczałam to po co jesteś ze mną a on już nic wtedy nie mówil jedynie "mam swoje powody, daj spokój"
Mówiłam mu jak ja się czuję ale jego to nie interesuje bo on mówi ze mam trudny charakter itp i mówi ze długo musiałby się przekonywać bo coś chcieć więcej ze mną.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;35574400]
Ja też nieraz wpadałam w szał i rzucałam przedmiotami . Tzn głównie telefony, ale zdarzyło mi się raz talezem. I kiedyś szklanką tzn zrzuciłam wszystko ze stołu, była na niej też kawa i wszystko zachlapałam . No i 2 wybryki o których nie będę pisać, mogę Ci wysłać na priv.[/QUOTE]
Ja kiedyś wpadałam w szał ale wiedzialam jak to mega źle wpływało na mojego faceta i później już przy żadnym nie było tak żebym czymś rzuciła - jedynie sie popłacze i krzykne ze złości :P
ale talerzami to myślałam, że tylko na filmach sie rzuca :P

"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy:
z nich zaś największa jest miłość."

asvr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 18:21   #3762
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asvr Pokaż wiadomość
u Ciebie było tak z pierscionkiem jak u mnie z zamieszkaniem razem. Jak tez krzyczałam to po co jesteś ze mną a on już nic wtedy nie mówil jedynie "mam swoje powody, daj spokój"
Mówiłam mu jak ja się czuję ale jego to nie interesuje bo on mówi ze mam trudny charakter itp i mówi ze długo musiałby się przekonywać bo coś chcieć więcej ze mną.

Mój też mówił, że mam trudny charakter. No i sama też o tym wiem, ale uważam, że można się ze mną dogadać, jeśli ktoś chce. Sama też zwykle staram się wyjaśnić sytuację a nie strzelam foszkami i udaję, że "o nic nie chodzi, nic się nie stało" itd. Jednak jeśli widzę, że daną sytuację ktoś ma w dupie, bądź nic nie rozumie to też po krótkim czasie rezygnuję. Oczywiście z moim ex było inaczej.

Cytat:
Napisane przez asvr
Ja kiedyś wpadałam w szał ale wiedzialam jak to mega źle wpływało na mojego faceta i później już przy żadnym nie było tak żebym czymś rzuciła - jedynie sie popłacze i krzykne ze złości :P
ale talerzami to myślałam, że tylko na filmach sie rzuca :P

Uszkodziłam sobie wtedy podłogę, do dziś mam ślad .

Przypomniało mi się dziś pierwsze spotkanie, tzn te, na którym mówił, że chce się dogadywać, rozwiązywać problemy A teraz go nie ma, a teraz już nie chciał rozwiązać, nie przyszedł, choć mógł...pokazać, że mu zależy..

Obiecywałam sobie nie wspominać, ale często nie daję rady.
Stary 2012-07-29, 19:02   #3763
asvr
Zadomowienie

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;35576458]Mój też mówił, że mam trudny charakter. No i sama też o tym wiem, ale uważam, że można się ze mną dogadać, jeśli ktoś chce. Sama też zwykle staram się wyjaśnić sytuację a nie strzelam foszkami i udaję, że "o nic nie chodzi, nic się nie stało" itd. Jednak jeśli widzę, że daną sytuację ktoś ma w dupie, bądź nic nie rozumie to też po krótkim czasie rezygnuję. Oczywiście z moim ex było inaczej.

[/COLOR]

Uszkodziłam sobie wtedy podłogę, do dziś mam ślad .

Przypomniało mi się dziś pierwsze spotkanie, tzn te, na którym mówił, że chce się dogadywać, rozwiązywać problemy A teraz go nie ma, a teraz już nie chciał rozwiązać, nie przyszedł, choć mógł...pokazać, że mu zależy..

Obiecywałam sobie nie wspominać, ale często nie daję rady.[/QUOTE]
ah tam trudny charakter - nie można dać sobie wmówić, ja np uważam, że wiele moich kolezanek np jest bardziej wredna, fochowata itp i ja bym z nimi nie wytrzymała tak w związku. Ja tez sie staram rozmawiać o problemach ale faceci chyba tak nie mają...

wiesz to normalne, że jeszcze wspominasz.. ja też wspominam ale na pewno z czasem będzie lepiej. Musi byc!!

"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy:
z nich zaś największa jest miłość."

asvr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 19:20   #3764
Mariatta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asvr Pokaż wiadomość
ah tam trudny charakter - nie można dać sobie wmówić, ja np uważam, że wiele moich kolezanek np jest bardziej wredna, fochowata itp i ja bym z nimi nie wytrzymała tak w związku. Ja tez sie staram rozmawiać o problemach ale faceci chyba tak nie mają...

wiesz to normalne, że jeszcze wspominasz.. ja też wspominam ale na pewno z czasem będzie lepiej. Musi byc!!
No tak, bo jak powiedział mój eks - po co rozmawiać o czyms czego się nie jest pewnym.
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 19:55   #3765
LaurkaForYou
Przyczajenie

...

Edytowane przez LaurkaForYou
Czas edycji: 2012-08-06 o 20:23
LaurkaForYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 20:36   #3766
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Pal go licho, a napisze do was!! Wiem, ze co poniektore jestescie z soba zaprzyjaznione i wiecie o sobie wiele, moze jednak uda mi sie wtopic w wasz tlum. Zauwazylam, ze rozstania sa teraz bardzo w modzie.

Nigdy nie sadzilam, ze napisze na takim watku, ale zycie jednak mnie do tego zmusilo. Po krotce moze cos napisze o sobie i moim zwiazku. Jestem z moim, a wlasciwie juz eks dwa i pol roku. Pierwszy rok to byl zwiazek na odleglosc ze wzgledu na prace, jednak wszystko sie naprawde pozniej ladnie potoczylo. Czulam sie jak w niebie, bylam najszczesliwsza osoba na swiecie do pewnego momentu

Chyba dopiero niedawno zdalam sobie sprawe kiedy tak naprawde moj zwiazek zaczal sie psuc (gdy oboje podjelismy decyzje o przeprowadzce do innego miasta i wspolnym zamieszkaniu). Jednak to nie bylo takie proste i gdy juz mialo do tego dojsc TZ sie wycofal, nie byla dla mnie mila to sytuacja, ale co tam przezyjemy i tutaj razem, nawet mieszkajac oddzielnie Klocic sie malo sie klocilismy, bo i o co? Mimo, ze jestem choleryczka po jednej z klotni o byle co - naprawde glupote zmienilam sie o 180 stopni. TZ to zauwazyl, ale nie raz mi to wypominal. Ponad miesiac temu wlasnie przez sms-a TZ zadecydowal, ze to koniec, ze on juz nic do mnie nie czuje! Nie poddalam sie walczylam twardo i wiedzialam, ze mam o co walczyc, fakt ze on caly czas pisal ze mna, dzwonilismy do siebie i co tylko sie dalo, to trzymal mnie na odleglosc po ponad dwoch miesiacach postanowilismy sie spotkac. Spedzilismy milo razem czas (troszke ponad tydzien) i w ogole czulam sie jak nastolatka Jednak gdy przyszla pora rozmowy coz... Znow czar prysl, poszlismy spac, rano wstalam w kiepskim humorze, a rozmowa nasza trwala 5 min. TZ myslal, ze jednak po tym "odpocznieciu" od siebie cos na nowo poczuje, ale NIE. Prosil bym zabrala swoje wszystkie rzeczy, bo na co mu i KONIEC. Boli mnie to cholernie, nadal mamy kontakt ze soba piszemy do siebie dzwonimy i raz sie widzielismy nawet, ale jak mi serce peka jakie mam nadzieje wlasnie przez to. Czasem mam mu ochote napisac "SPADAJ", ale nie, bo ja go kocham, ja chce z nim byc, ale jak zapomniec jak mamy dalej kontakt ze soba... Nawet padla propozycja wspolnego weekendu, ale odmowilam teraz nie wiem czemu.

Z perspektywy czasu juz wiem czemu kontakt i zerwanie przez sms-a jest lepsze, facet nie patrzy na twoje lzy i sam sie przez to nie doluje. Fakt, nie zrobilam mu wtedy jakies jazdy, ale plakalam jak male dziecko, bo ja go kocham, a on mi nagle, ze on nic nie czuje. Mam dalej robic sobie nadzieje? Zauwazylam tez, ze eks TZ to KOROLOWA SNIEGU w okazywaniu uczuc i on to wie, ale moze czas sie zmienic majac 30lat?

Sama nie wiem co robic, bo minelo juz troche czasu (tydzien), a ja dalej nieszczesliwie zakochana i placze ciagle, mysle o wszystkim i niczym.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Nawiazujac do poprzednich Waszych wypowiedzi:

Piosenka Libera i Julii przy nich serducho mi po prostu wysiada i lzy same plyna

Co do wieku, wlasnie moj ma juz 30stke i jakos mu do niczego nie spieszna. Jednak ja nie wiem jak sie pozbierac i na nowo zakochac, nie wiem czy bede umiala. Zawsze bede nowego porownywac do eks. Chodz to juz moj nie pierwszy powazny zwiazek ten byl inny. Pamietam, ze zani znow m poznalam eks TZta po innym powaznym zwiazku zbieralam sie pol roku, a moze i dluzej, az do momentu kiedy nie zaczelam korzystac na maxa z zycia i bawic sie uczuciami innych facetow. Wiem, ze to straszne, ale pomoglo mi w wyleczeniu sie z poprzedniego zwiazku. Tylko, ze teraz nie mam na to ani czasu ani ochoty

Elvegirl co do rozstania przez sms-y popieram

Cappucino własnie moj TZ bronil sie przed wspolnym zamieszkaniem, tylko jedno u jednego przez kilka dni pozniej okolo tygodnia samotnosci tylko spotykanie sie w miare mozliwosci i czasu i nastepne kilka dni u drugiej osoby.

Ktos pisal o antykoncepcji ja swojemu jasno powiedzialam, ze jak zobacze, ze przytylam to odkladam tabletki. Pierwsze dwa tygodnie byly tragiczne, a pozniej schudlam az 5 kg i teraz boje sie ich odstawic, ze przytyje, bo jak mam przerwe na @ to mam spory apetyt. Jednak TZ kaze mi przytyc, bo mowi, ze jestem strasznie chudziutka. Ja tak nie uwazam.

Mimo, ze widze w sobie wady i jestem troszke zakompleksiona, ale na szczescie pewna siebie to powiem Wam, ze faceci np moje nogi uwazaja za idealne, gdzie dla mnie to kupa tluszczu i cellulit , biust jak bisut nie zwracaja uwagi, a mam maluski mowia ze jestem seksowana , fakt moze i jestem niczego sobie, ale moj eks uwazal zawsze ze sa ladniejsze - super motywacja!

Edytowane przez Kornelciaczek
Czas edycji: 2012-07-29 o 21:14
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 20:49   #3767
mogg
Zakorzenienie

masakra nawrót eks...
Kiedy dowiedział się że wyjeżdżam ocknął się bo myślał że żartuje ... nie wierzył że to możliwe ...
Zrozumiał... płakał że to co mi zrobił że brzydzi się siebie, że jak ja mogłam być taka wspaniała że jego nie da się kochać że jego nie da się zrozumieć że to jak mnie traktował że ja nie zasługiwałam że ... itp.
Stałam jak wryta i patrzyłam jak płyną mu łzy i powtarza jak mogłaś to znosić jak mogłaś mnie kochać... serce mi rozpadło się na pół... przepraszał itp.
Odwiózł mnie do domu z rzeczami - bo się uparł ... a na koniec powiedziałam pa .. a on złapał mnie za rękę przytulił i pocałował i powiedział: Jesteś jedynym sensem dla mnie...
Za 2 dni mam operację .. boję się
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 21:01   #3768
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
masakra nawrót eks...
Kiedy dowiedział się że wyjeżdżam ocknął się bo myślał że żartuje ... nie wierzył że to możliwe ...
Zrozumiał... płakał że to co mi zrobił że brzydzi się siebie, że jak ja mogłam być taka wspaniała że jego nie da się kochać że jego nie da się zrozumieć że to jak mnie traktował że ja nie zasługiwałam że ... itp.
Stałam jak wryta i patrzyłam jak płyną mu łzy i powtarza jak mogłaś to znosić jak mogłaś mnie kochać... serce mi rozpadło się na pół... przepraszał itp.
Odwiózł mnie do domu z rzeczami - bo się uparł ... a na koniec powiedziałam pa .. a on złapał mnie za rękę przytulił i pocałował i powiedział: Jesteś jedynym sensem dla mnie...
Za 2 dni mam operację .. boję się
Co za opreacja? Co sie stalo? Moze w koncu docenil?
Stary 2012-07-29, 21:15   #3769
mogg
Zakorzenienie

co do ex.. nie wiem .. czy to było chwilowe ? czy to było na pokaz czy chciał się lepiej poczuć.. cieszę się ( o ile było to prawdziwe) że zrozumiał że jednak ma sumienie że w końcu mi mówi co myśli..

Operacja bardzo poważna nie chciałabym się tu roztrząsać ale tak naprawdę to moje być albo nie być .. jutro wyruszam na badania i mam nadzieję że się obudzę po tym wszystkim.
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 21:44   #3770
ania230
Zakorzenienie

mogg trzymam kciuki za operacje i odezwij się do Nas Kochana

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

dzisiaj dzień spędziłam w łóżku przy laptopie... istne lenistwo a miałam zrobić tyle rzeczy...

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 22:15   #3771
Ania09121983
Zadomowienie

u mnie zaczeły sie smsy...kocham...tesknie.. wroc zmienie sie...;/
ehhh ciężko

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 22:38   #3772
Neffik
Zadomowienie

Mój dziś dosłownie klęczał mi przed furtką zalewając się łzami. Gadał jaki to on jest łajza i ch*** nie warty nic, a już w szczególności mnie i chyba DOPIERO dorósł do bycia z kimś na poważnie. pogadaliśmy, pojechał, a ja się własnie relaksuje z drinkiem i mam w dupie tego pana.

Stary 2012-07-29, 22:49   #3773
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

A Waszym eks TŻtom to co ze nagle zmieniaja zdanie?! Co takiego zrobilyscie? Chetnie poczytam i zastosuje Wasze zlote rady
Stary 2012-07-29, 22:55   #3774
gatka_84
Zadomowienie

Z jednej strony wam zazdroszcze że te bydlęta się męczą i się płaszczą przed wami.
Mój Pan to ch.... wie co wyprawia.
Z drugiej strony sam mi nie dał możliwości jakiegokolwiek kontaktu i dla mnie to też lepiej bo zapewne gdyby nie ten ślub pewno bym się płaszczyła i błagała jakbym mogła się z nim skontaktować i straciła jeszcze więcej czasu na tego padalca.

Edytowane przez gatka_84
Czas edycji: 2012-07-29 o 22:56
gatka_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 00:40   #3775
bulbulka
BAN stały

powoli dochodzę do wniosku że NAJLEPIEJ się nie odzywać.. i widzę to po sobie, że jak ja sie☠do niego pierwsza odzywałam to przeżywałam każdą minutę☠kiedy nie odpisywał, jak słyszałam że gdzies jedzie idzie na jakąś☠imprezę to dostawałam szału, no masakra...... teraz on się zaczął odzywać, podpytywać co robiłam w weekend, co u mnie... i im bardziej widzę że mam go powoli z powrotem w garści to mi samej przestaje zależeć (!!!) . widze że ten związek to było obustronne łapanie ptaszka do klatki, ech.
więc jak któraś chce swego z powrotem, to po prostu się☠NIE ODZYWAĆ.
(nic to nowego, ale jestem zachwycona tym odkryciem, bo wreszcie znam to empirycznie D

co u svamp ?
bulbulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 07:59   #3776
akixa
Raczkowanie

nie wyrabiam. pomijając kwestię psychiki dobijam się fizycznie: nie śpię od piątku, nie jem (wszystko zwracam) nie mogę głębiej odetchnąc boli mnie żółądek, mam metaliczny posmak w ustach.

Wiem, że on nie jest tego wart - wszyscy mi mówią, że na mnie nie zasłużył, że mam się ogarnąć. ale co z tego ja to wiem, a przed oczami mam widok jego z nią - jak jej robi śniadanie do łózka, przytula, pieści nosek, wyciera plecy - słowem wszystkie te czułości, które przeżywaliśmy razem.
wiem, że nie powinnam ta myśleć, ale to silniejsze ode mnie.
Nie mam z nim żadnego kontaktu i pewnie nie będę mieć (on tam zostanie - tutaj miał wrócić tylko ze względu na mnie).
w Każdej innej dziedzinie życia jestem twarda aż do przesady - jeśli chodzi o niego jestem w rozsypce...

Po jakim czasie przestaje tak bardzo boleć?

Edytowane przez akixa
Czas edycji: 2012-07-30 o 08:08
Stary 2012-07-30, 08:18   #3777
madziara889
Zakorzenienie

Wczoraj się przyłapałam na tym, że jak tylko by chciał do mnie wrócić to bez zastanowienia bym się zgodziła Nadal go kocham i nie wiem kiedy mi przejdzie Ogółem jedna część mnie wie, że aż tak dobrze z nim nie miałam i nie zapowiadało się lepiej , a druga część że chcę się do niego przytulić, usłyszeć, że mnie kocha, że wszystko będzie tak jak dawniej. Myślałam, że będzie mi łatwiej przez to przejść
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 08:26   #3778
akixa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bulbulka Pokaż wiadomość
powoli dochodzę do wniosku że NAJLEPIEJ się nie odzywać.. i widzę to po sobie, że jak ja sie☠do niego pierwsza odzywałam to przeżywałam każdą minutę☠kiedy nie odpisywał, jak słyszałam że gdzies jedzie idzie na jakąś☠imprezę to dostawałam szału, no masakra...... teraz on się zaczął odzywać, podpytywać co robiłam w weekend, co u mnie... i im bardziej widzę że mam go powoli z powrotem w garści to mi samej przestaje zależeć (!!!) . widze że ten związek to było obustronne łapanie ptaszka do klatki, ech.
więc jak któraś chce swego z powrotem, to po prostu się☠NIE ODZYWAĆ.
(nic to nowego, ale jestem zachwycona tym odkryciem, bo wreszcie znam to empirycznie D

co u svamp ?
pod warunkiem, że ta druga strona nie ma już kogoś innego...

a ile u Ciebie minęło od rozstania?
Stary 2012-07-30, 08:42   #3779
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez akixa Pokaż wiadomość
nie wyrabiam. pomijając kwestię psychiki dobijam się fizycznie: nie śpię od piątku, nie jem (wszystko zwracam) nie mogę głębiej odetchnąc boli mnie żółądek, mam metaliczny posmak w ustach.

Wiem, że on nie jest tego wart - wszyscy mi mówią, że na mnie nie zasłużył, że mam się ogarnąć. ale co z tego ja to wiem, a przed oczami mam widok jego z nią - jak jej robi śniadanie do łózka, przytula, pieści nosek, wyciera plecy - słowem wszystkie te czułości, które przeżywaliśmy razem.
wiem, że nie powinnam ta myśleć, ale to silniejsze ode mnie.
Nie mam z nim żadnego kontaktu i pewnie nie będę mieć (on tam zostanie - tutaj miał wrócić tylko ze względu na mnie).
w Każdej innej dziedzinie życia jestem twarda aż do przesady - jeśli chodzi o niego jestem w rozsypce...

Po jakim czasie przestaje tak bardzo boleć?
Co do Twojego samopoczucie przechodze to samo

Po jakim czasie przestaje bolec?! Jak sie na nowo zakochasz
Stary 2012-07-30, 08:49   #3780
akixa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Co do Twojego samopoczucie przechodze to samo

Po jakim czasie przestaje bolec?! Jak sie na nowo zakochasz
heh, byłam pewna, że to jest ten jedyny facet na całe życie.

To chyba ze mną coś jest tak - to mój trzeci poważny związek i za każdym razem było to samo. Zostawiali mnie dla innej.

Mam dość
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości