|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII
Witam, wracam do Was po latach!
Widze sporo nowych wlosow... znaczy twarzy ![]() Ostatnio zaniedbalam wlosomaniactwo co niestety odbilo sie na stanie moich klakow. Od dzisiaj bede wiec regularnie olejowac (TZ kupil jakis nowy olej do smazenia, nawet nie wiem jaki - skandal i niedopatrzenie), pic pokrzywe, musze tez zrobic psikadlo keratynowe (tylko najpierw przetkac atomizer, nie chce mi sie), wczoraj kupilam Garniera AiK bo jednak Alterra mnie nie zaspokaja No i tak... Poza tym w miedzyczasie moje wlosiny urosly do zapiecia stanika (okolo 68 cm, cel to 75) i wreszcie sama uwazam, ze sa dlugie, heh. Grzywke juz jestem w stanie zlapac w "domowy" koczek ale chcialabym ja jeszcze zapuscic, dodatkowo dzieki grzywce objetosc kucyka zwiekszyla sie z 7 cm do 8 - powazna roznica Nadal to troche malo ale nie bede na sile kombinowac.Tyle w telegraficznym skrocie a teraz ide na blog Kascysko czytac o pielegnacji paszczy
|
|
|
|
#782 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Sama o takim marzyłam, aczkolwiek zapewne kiepsko wyglądałabym w aż tak intensywnej rudości. |
|
|
|
|
#783 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
echhh no i po co właziłam na tego doza
Edytowane przez almondfairy Czas edycji: 2012-07-30 o 10:01 |
|
|
|
|
#784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#785 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uroki bycia włosomaniaczką ![]() jak juz mam jakis pmyśł co tu połozyc to i tak w ostatniej chwili czasem go zmieniam :P Cytat:
a jesli jest to wszytskie na tm wątku je mamy Cytat:
![]() Cytat:
no i gratuluję zwiekszenie objętosci i przyrostu ![]() moze pochwal sie wloskami bo dawno nie ogladałam twoich pieknych rudasków ![]() Kascysko - a wiesz jak sie ma pH w przypadku żelu uniwersalnego BD? skład jest bardzo podobn ale nie identyczny ![]() a i musze powrócić do peeligu sodowego kiedys go robiłam ale nie regularnie :P i lece czytac twoje posty na blogu dotczace cery
|
|
#786 | ||
|
seriously? no.
|
Cytat:
Cytat:
stosowałaś już jakiś olej, który Cię zapchał?
|
||
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pierwszym podejściem wybrałam do mieszanki 80% oliwki Babydream różowej i to był błąd skończyło się strasznym wysypem połączonym z wysypem po źle dobranym podkładzie. strasznie się zniechęciłam i dopiero po dwóch miesiącach zrobiłam drugie podejście z olejem z orzecha włoskiego. przy używaniu takiej mieszanki ciężko później nawet określić co zapchało i nie wiadomo na co uważać. orzech włoski mnie nie zapycha, powoli liczba zaskórników się zmniejsza ale to jest kwestia bardzo indywidualna, moją cerę akurat bardzo łatwo zapchać. tak jak pisałam, następnym razem wezmę olej z pestek winogron (jest tańszy) który też nie powinien zapychać. jeżeli masz bardziej normalną cerę to nie musisz aż tak uważać gdzieś mam zapisaną taką tabelkę z zawartością kwasów tłuszczowych w olejach z której można odczytać co może zapychać, jak chcesz to dam linka a żeby nie było tylko offtopowo- drugi dzień z rzędu nie domyłam oleju dodatkowo maska z proteinami nie była dobrym pomysłem przy takiej pogodzie, bo mam lekki puszek (a moje włosy raczej nie mają takiej tendencji)
|
|
#788 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
jasne, że chcę linka! |
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
daj linka , daj
![]() cześć Red!
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze i ja sie skusze na ocm na razie sie nie zabieam bo mam wrazenie ze za duzo z tym roboty :P
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
https://docs.google.com/document/pub...5LtBmJVXHF2Q4w
żeby nas nie zapchało szukamy oleju z wysoką zawartością kwasu linolowego (na zielono) i niską kwasu oleinowego (na beżowo) ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- i jeszcze do cery trądzikowej - można do ocm dodać kilka kropel olejku z drzewa herbacianego trochę powybija bakterie, pomoże goić ranki itp
|
#792 |
|
Spaceroholiczka
|
Właśnie mnie olśniło, że Jantar jest na dozie!
Tylko musiałabym coś jeszcze dokupić (bo kosztuje tylko 10,09 zł), a nie wiem co
|
|
|
|
#793 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#795 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jaki to kremik apis? ![]() bo kupiłam babydream jakiś tam i chyba to on mnie zapycha przez te trójglicerydy czy co to tam jest, pisała o tym Kascysko na blogu, echh ![]() no i jak zwykle szukam nowego ![]() Cytat:
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2012-07-30 o 11:54 |
|||
|
|
|
#798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam Twoje cudne rudzielce I będziemy napastować o zdjęcie.Cytat:
Da się znaleźć jakąś alternatywę? Chłodniejszy ręcznik? Czy to nie ma sensu? A moje hery ostatnio mocniej się przetłuszczają i mam ciągle (chyba) tłusty łupież zwłaszcza z tyłu głowy... Ale wczoraj wyjątkowo nie były spuszone, chyba się przypadkowo wstrzeliłam z pielęgnacją
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
||
|
|
|
#799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam jeszcze to limitowane masełko orzechowe isany i wczoraj je sobie nałożyłam tylko na kitkę, bo jeszcze spacer z psami mnie czekał, no i po chwili też mi wsiąkło Myślę, że nakładanie oleju na to masło jest też ciekawym pomysłem i może na końcówki do zabezpieczania się nada![]() Olej migdałowy z DOZu też mam, ale tylko raz użyłam i za dużo nie mogę powiedzieć, ale krzywdy mi na pewno nie zrobił
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po kąpieli już nie nakładać gorącego ręcznika na twarz, tylko letnim zetrzeć olej.
|
|
#801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja po wczorajszej mieszance olei i masce bingo mam cudne mięciutkie włoski
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Aleśta popisały... nadrobiłam pobieżnie, jak będę miała chwilę czasu to się zagłębię bardziej
![]() Trójmieszczanki Bingo jest w Tesco w Gdyni na Nowowiczlińskiej (to jest dzielnia Dąbrowa), widziałam, że pytałyście ![]() I ja się dołączam do doła włosowego, bo kilka tu się przewinęło, moje końcówki są koszmarne, mogę chyba pomarzyć o zapuszczaniu włosów i je ciachnąć dobre 10cm do ścięcia się nadaje A ja dzisiaj minimalistycznie, nie chciało mi się olejować więc dzisiaj szampon GP, eliskir GP, odżywka Isana babassu i Dove na końcówki, resztka serum Biovaxa na suche i wsio... |
|
|
|
#803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No nic, popełnię kolejny wpis o OCM
|
|
#805 |
|
Rozeznanie
|
Ale mam dzisiaj fajne włosy
Chciałam sobie zamówić ten olej migdałowy i żel aloesowy z dozu, ale inne zachcianki już dłużej czekają.
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Moje włosy po wczorajszym myciu Timotei z olejkiem awokado i po masce Bingo z zieloną glinką i innymi dodatkami
też są super dzisiaj. Miękkie, puszyste ale nie napuszone ![]() I witam naszą rudą wiedźmę po długiej nieobecności
|
|
|
|
#807 |
|
Rozeznanie
|
Jak używacie tego żelu gorvity? Bo ja już go długo mam i stoi nieużywany..
|
|
|
|
#808 |
|
Spaceroholiczka
|
Przejrzę później wszystko, co mi zaproponowałyście, a teraz zastanawiam się znowu nad rudymi włosami
![]() Powinni mi odciąć dostęp do Wizażu, a przede wszystkim internetu! |
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#810 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kascysko;35579266]Jak długo trzymasz oleje i maski i w jakich warunkach?
Oleje bardzo często na cała noc pod czepkiem, jak mam olej na np 2,3 godziny to nie widzę specjalnej różnicy w trzymaniu cała noc a pare godzin, ale to pewnie też od oleju zależy. Maski przeważnie trzymam pół godziny czasem nawet dłużej pod lekkim turbanem.
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

Nadal to troche malo ale nie bede na sile kombinowac.

uroki bycia włosomaniaczką 

Tylko musiałabym coś jeszcze dokupić (bo kosztuje tylko 10,09 zł), a nie wiem co

Da się znaleźć jakąś alternatywę? Chłodniejszy ręcznik? Czy to nie ma sensu?