Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz. 12 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 12:51   #871
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Nie załamuj mnie sugerowałam się wymiarem 60 jako szer łóżeczka, a miejsca mamy równiutko 60cm
To chyba czeka Was zwężenie swojego łóżka

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Mam takie same odczucia odnośnie staników. Lubię tylko sztywne pancerze
I ja! I ja!

Cytat:
Aaby, z tego, co kojarzę, to chłopcy fizycznie troszkę szybciej się rozwijają niż dziewczynki...odwrótnie jest z mówieniem np...i ząbkowaniem
Aaa widzisz, to nie wiedziałam

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Aaby kochana
O dobra uwaga, ze są 2 takie punkty
a to oni podają jakiś nr tej "kasy" odprawowej?
Zazwyczaj 2 - może być 1, mogą być 3.
Okienka odprawowe są ponumerowane, w zależności od wielkości lotniska może być ich kilkanaście, może być kilkadziesiąt. I np. lot nr 748 ma przydzielone okienka 21 i 22.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Wczoraj skończyłam czytac książkę "Bardziej niż wczoraj" R. Frank - polecam
A ja w sobotę kupiłam po raz pierwszy Cobena - mnóstwo osób zachwala, więc postanowiłam dać mu szansę. Tylko teraz muszę się za niego zabrać

Cytat:
Muszę też wywalić resztę ciuchów, których nie noszę z szafy... i zrobić selekcję z rzeczach dzidziowych i ciążowych i jakoś je gdzieś poupychać... Plan na dziś
Zapraszam do mnie - pół szafy do wywalenia

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Chociaż powiem wam,że też mam stresa... pamiętacie jak mówiłam, że robię usg genetyczne + test pappa z krwi.
Lekarz mówił, że niby powinno się razem te badania robić bo się uzupełniają , a na ostatniej wizycie że samo usg też mogę bo dziewczyny tak robią.
Nie namawiał mnie na ten test...a ja głupia się zdecydowałam i teraz tak żałuję bo usg wyszło piękne i całkiem o tym teście zapomniałam aż do dziś, przed chwilą dzwoniłam po wyniki i powiedzieli mi że pani doktor ma teraz pacjentów i sama do mnie oddzwoni około 16
I tak się zestresowałam, czy po prostu oddzwoni bo tak robią czy coś nie tak tam wyszło
Kochana, nie stresuj się, poczekaj do 16 Lekarka na pewno ma pacjentów, a pani z recepcji na pewno nie jest upoważniona do przekazywania wyników

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile tych koszul do karmienia kupić i czy mogą byc takie na ramiączkach? Bo ja szczerze koszul nie cierpie a te z wycięciami na cycki w tym stylu http://allegro.pl/nowe-modele-koszule-do-karmienia-xl-xxl-promocja-i2518724306.html to wogóle odpadają, wyglądają jak worek na ziemniaki.
A może rozpinaną piżamkę?
Te rzeczywiście wyglądają jak worki Niestety większość ciążowych/do karmienia tak wygląda

Cytat:
No własnie, jak ja to czytam to i tak czarna magia, co innego jak się już to przeżyło to da się dopasować pod własne doświadczenie tu jakas bramka dla wszystkich tam tylko dla naszego lotu... a w której odprawa, jakieś karty pokładowe masakra

jak nie to będę dzwonić do każdej z osoba, o 5 rano
1. Wchodzisz na lotnisko.
2. Z bagażem i voucherem udajesz się do stanowiska informacyjnego Waszego biura.
3. Odbierasz ze stanowiska biura bilety.
4. Z biletami i bagażem udajesz się do właściwej bramki odprawy.
5. Przy odprawie oddajesz bagaż główny, podajesz bilety i paszporty, mówisz o miejscach razem i przy oknie.
6. Odbierasz karty pokładowe.
7. Idziesz do bramek, tam skanują Ciebie i bagaż podręczny.
8. Jesteś w strefie bezcłowej. Tutaj spędzasz czas aż do momentu, kiedy przez głośniki usłyszysz, że zaczęło się wpuszczanie na pokład Twojego samolotu.
9. Udajesz się pod odpowiedni gate (napisane na bilecie).
10. W przejściu przez gate pokazujesz kartę pokładową.
11. Wchodzisz do samolotu.
12. Na wejściu do samolotu pokazujesz stewardom kartę pokładową, oni zapraszają Cię na miejsce.
13. Lecisz

Dzwoń śmiało!

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Najmocniej Was przepraszam, że mnie nie było tak długo. Po prostu nie umiem się wbić w ten wątek. Tutaj tyle starających i mamuś. Ja nie mam o czym pisać w tej kwestii, ale wszystko wskazuje na to, że już niebawem się to zmieni. Wybraliśmy salę na przyszły rok, jutro może pojedziemy pokazać ją rodzicom. Także liczę na to, że od przyszłego września będziemy mogli starać się o maluszka już tak konkretnie.
Kochana, ale tu jest sporo dziewczyn, które starania zaczynają za rok-dwa Nie rozmawiamy tylko o dzieciach, ciąży i karmieniu

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:51   #872
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Poprasowałam jestem cała mokra
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:55   #873
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Przeciez to Tobie ma byc wygodnie

Isabelle piekna sala
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Iza sala super.

Mona w te upały to ja teraz też w samej bieliźnie śpię. A w szpitalu pozwola spać byle w czym, aby ci było wygodnie.
gdzieś czytałam, że tylko w koszuli można bo trzeba wietrzyć rane i nie pozwalaja leżeć w spodenkach, nawet w niektórych szpitalach krzywo patrzą na majtki jednorazowe

Wybrałam na all łóżeczko i pościel, troche drogie ale to już ze wszytkim, kupie dopiero w przyszłym miesiącu http://allegro.pl/amy-posciel-lozko1...481273975.html kolor gold india(będzie neutralny) i http://allegro.pl/lozeczko-klups-radek-ii-teak-szuflad-mat-gpk-11cm-i2506924322.html

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:55   #874
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dlatego z moich weekendowych planów wyprasowania choć części zalegających rzeczy nie wyszło nic!

Today, kciuki za wizytę!

Co do zabawek, to ja też miałam tamagotchi - nawet gdzieś powinno jeszcze być, ale pewnie już nie działa
Barbie miałam może jedną - i nie wiem, czy oryginalną. Pamiętam tylko, że złamałam jej nogę w kolanie
Ale miałam też Furbie! Do dziś stoi w szafie. Muszę dorwać 4 baterie i sprawdzić, czy jeszcze przemówi

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-07-30, 12:57   #875
Malensstfo
Zakorzenienie

Mykam na szybkie zakupy...ugotuję sobie zupkę, bo nic innego chyba nie zjem...a na lodówkę to nie mogę patrzeć

Dziewczyny mam pytanko...wiem, że piersi generalnie nie są takie same...ale dziś tak się przeglądałam w lustrze i chyba trochę urosły, a raczej zrobiły się pełniejsze...tylko że widzę sporą różnicę między lewą a prawą piersią...i nie wiem czy się martwić czy nie, czy to się jakoś wyrówna??
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:58   #876
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Butter nie wiesz czy to już? Ja też tak trochę mam, coraz większe obawy itd, ale wiem, że nie wyobrażam sobie życia bez dzieci z drugiej strony. Boje się tego ciężaru mimo wszystko.
A pewnie, że mam obawy - ja mam obawy przed wszystkim
kupowanie majtek to dla mnie życiowa decyzja...co dopiero dziecko

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
No i sie wybilam z rytmu.

Znowu zaliczylam starcie z czeska biurokracja... szkoda nawet gadac.

Iza, sala bardzo ladna, taka bajkowa.

A ja jeszcze mialam lalke Sindy z ogonem syrenki bo mialam bzika na punkcie malej syrenki.
No właśnie wyglądasz mi na taką

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
[FONT="Arial Narrow"]
Zapraszam do mnie - pół szafy do wywalenia
Ooo...u kogoś idzie mi świetnie. Szmaty latają jak nie wiem...a u siebie nic a nic!!
Więc mogę przyjechać...ale nie gwarantuje, że coś Ci zostanie

Cytat:

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 13:00   #877
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Zazwyczaj 2 - może być 1, mogą być 3.
Okienka odprawowe są ponumerowane, w zależności od wielkości lotniska może być ich kilkanaście, może być kilkadziesiąt. I np. lot nr 748 ma przydzielone okienka 21 i 22.

1. Wchodzisz na lotnisko.
2. Z bagażem i voucherem udajesz się do stanowiska informacyjnego Waszego biura.
3. Odbierasz ze stanowiska biura bilety.
4. Z biletami i bagażem udajesz się do właściwej bramki odprawy.
5. Przy odprawie oddajesz bagaż główny, podajesz bilety i paszporty, mówisz o miejscach razem i przy oknie.
6. Odbierasz karty pokładowe.
7. Idziesz do bramek, tam skanują Ciebie i bagaż podręczny.
8. Jesteś w strefie bezcłowej. Tutaj spędzasz czas aż do momentu, kiedy przez głośniki usłyszysz, że zaczęło się wpuszczanie na pokład Twojego samolotu.
9. Udajesz się pod odpowiedni gate (napisane na bilecie).
10. W przejściu przez gate pokazujesz kartę pokładową.
11. Wchodzisz do samolotu.
12. Na wejściu do samolotu pokazujesz stewardom kartę pokładową, oni zapraszają Cię na miejsce.
13. Lecisz

Dzwoń śmiało!
ale czad!!!
Aaby kochana jesteś!
Ja Ci to wynagrodzić?? życzyć Ci czegoś czy jak? może niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi??

aaa tego było mi trzeba! zaraz sobie wydrukuje i będę uczyć się na pamięć haha

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
A pewnie, że mam obawy - ja mam obawy przed wszystkim
kupowanie majtek to dla mnie życiowa decyzja...co dopiero dziecko

buhahaha poplułam się doslownie! widze, że Ty taka zdecydowana jak i ja

Nie doczytałam o syrence hahaha
Nikitko
Stary 2012-07-30, 13:02   #878
Natala84
Zakorzenienie

hmm, myślałam że Kasia już urodziła... no nic, czekamy dalej, trzymaj się Kasiu

dziecko powinno usiąść samodzielnie do końca 8 miesiąca życia. Chodzić do 18 miesiąca. Nie pamiętam, jak jest z raczkowaniem
Marysia pełzała mając 4 miesiąca, usiadła mając 7,5 miesiąca. 2 tygodnie później zaczęła raczkować i wstawać przy meblach Chodzić zaczęła 2 tygodnie po roczku

Raczkowanie jest bardzo bardzo ważnym etapem, wpływa na kształtowanie całego gorsetu mięśniowego, kręgosłupa a także na prace mózgu. Często niestety rodzice zaburzają naturalny rozwój poprzez sadzanie dziecka niesiedzącego, stawianie nie wstającego samodzielnie czy prowadzenie za ręce dziecka które nie chodzi. Wszystko to często wpływa na to, że dziecko nie raczkuje (nie ma takiej potrzeby i jest po prostu na to fizycznie za słabe) co może mieć swoje przykre konsekwencje za lat kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt dlatego też tak ważne w tych piewrszych miesiącach jest układanie na brzuchu, bo z brzucha rusza cała motoryka duża - także siadanie, po najbardziej prawidłowym i najzdrowszym wzorcem siadania jest siad z pozycji czworaczej....

zdarza mi sie czasami z sentymentu wejść na wątki na odchowalni... i jak widzę co mamy potrafią robić ze swoimi 2-3 miesięcznymi dziećmi to mi się słabo robi

no nic, zmykam do pracy
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 13:03   #879
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo...u kogoś idzie mi świetnie. Szmaty latają jak nie wiem...a u siebie nic a nic!!
Więc mogę przyjechać...ale nie gwarantuje, że coś Ci zostanie
Ej, ale przecież muszę coś nosić
Choć jakbyś zobaczyła moje skarby to nie wiem, czy coś by się uchowało

Cytat:
ale czad!!!
Aaby kochana jesteś!
Ja Ci to wynagrodzić?? życzyć Ci czegoś czy jak? może niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi??
Aaa, oł noł! Przecież wiesz, że u mnie bliźniaki pokutują
Poproszę jedno zdrowe, śliczne dziecko. Z uszkami wielkości po mamusi, kątem odstawania po tatusiu

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-07-30, 13:04   #880
mona_ja
Wtajemniczenie

Aaby piżamke to mam na oku coś w tym stylu http://moda.allegro.pl/pizama-dwuczesciowa-grochy-rozowa-atmosphere-m-i2501027528.html widziałam taką w Tesco i do tego w przecenie.

Ana jeszcze ważny jest bagaż podręczny, nie możesz mieć w nim błyszczyka, perfum, nożyczek, pilnika itp, możesz zabrać kanapki ale z napojami to już gorzej, tylko mały soczek bo można mieć do iluś tam ml ale zapomniałam ile dokładnie kosmetyki i perfumy możesz kupić na bezcłówce i potem schować do bagażu podręcznego, tego już później nikt w samolocie nie sprawdza.

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 13:04   #881
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

buhahaha poplułam się doslownie! widze, że Ty taka zdecydowana jak i ja
Ty się śmiejszesz...a wiesz, jak ja mam mało majtek?

Hania

Stary 2012-07-30, 13:04   #882
Ana***
Zakorzenienie

Mona a taka koszulka http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...495808892.html mnie się nawet podoba i wydaje się być praktyczna, choć doświadczenia to ja nie mam
Stary 2012-07-30, 13:07   #883
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie wyglądasz mi na taką
A po czym poznalas?

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 13:14   #884
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
A po czym poznalas?
Do avatara wybrałaś zdjęcie baby, która wygląda jakby miała płetwę zamiast nóg ... poza tym, jakoś tak Ci z oczu patrzy

Hania

Stary 2012-07-30, 13:17   #885
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, oł noł! Przecież wiesz, że u mnie bliźniaki pokutują
Poproszę jedno zdrowe, śliczne dziecko. Z uszkami wielkości po mamusi, kątem odstawania po tatusiu
No niech będzie jedno zdrowe, śliczne dziecie z uszami wielkością po mamusi, a kątem odstawania po tatusiu jakieś wymagania odnośnie płci?

Abbuś jak Ci tak dobrze poszło to może w tak w skrócie powiesz mi co po wylądowaniu? - za to będzie życzenie płci

Cytat:

Ana jeszcze ważny jest bagaż podręczny, nie możesz mieć w nim błyszczyka, perfum, nożyczek, pilnika itp, możesz zabrać kanapki ale z napojami to już gorzej, tylko mały soczek bo można mieć do iluś tam ml ale zapomniałam ile dokładnie kosmetyki i perfumy możesz kupić na bezcłówce i potem schować do bagażu podręcznego, tego już później nikt w samolocie nie sprawdza.
Monuś Ty już mi bardzo pomogłaś
o że błyszczyka to nie wiedziałam... a pomadkę?

Cytat:
Ty się śmiejszesz...a wiesz, jak ja mam mało majtek?
haha
Ty byś zajrzała do mojej szuflady
Obietnice na nowy rok 2013r musisz [musimy] sobie dać, kupić więcej majtek innego wyjścia nie widzę
Stary 2012-07-30, 13:24   #886
onyks
Zakorzenienie

Cytat:

Onyks super ten efekt prostowania, jak starcza na tyle czasu to też by mi kasy nie było żal, tylko że ja mam włosy proste jak druty i od dziecka marzyłam o lokach i nie stresuj się, wyniki na pewno są ok!

Cytat:
Onyks będzie dobrze

Cytat:
[FONT="Arial Narrow"]

Kochana, nie stresuj się, poczekaj do 16 Lekarka na pewno ma pacjentów, a pani z recepcji na pewno nie jest upoważniona do przekazywania wyników
na pewno tak jest

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 13:26   #887
Malensstfo
Zakorzenienie

Ułaaa, ale zostałam olana

Zupka zaczyna się gotować...
Stary 2012-07-30, 13:26   #888
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
No niech będzie jedno zdrowe, śliczne dziecie z uszami wielkością po mamusi, a kątem odstawania po tatusiu jakieś wymagania odnośnie płci?

Abbuś jak Ci tak dobrze poszło to może w tak w skrócie powiesz mi co po wylądowaniu? - za to będzie życzenie płci

Po wylądowaniu...
1. Gdy koła dotkną pasa, klaszczesz - taki zwyczaj, wszyscy klaszczą
2. Wychodzisz z samolotu, udajesz się do budynku lotniska.
3. Przechodzisz przez bramkę - panu/pani w okienku pokazujesz paszport.
4. Udajesz się w kierunku wyjścia.
5. W hali przylotów najczęściej czeka ktoś z danego biura podróży i mówi, co dalej. Najczęściej kierują do odpowiedniego autokaru, który zawiezie Was na miejsce. Często dostajesz również od nich informacje nt. kraju, hotelu, wycieczek fakultatywnych itp.
6. Autokarem jedziesz pod sam hotel.

W samolocie:
- telefony komórkowe muszą być wyłączone
- możesz korzystać z urządzeń typu mp3, mp4 - o ile nie łączą się z siecią (np. poprzez kartę sim - o ile takowe istnieją )
- w trakcie startu i lądowania musisz mieć zapięte pasy, również jeśli nad fotelem zapali się ikonka pasów, to musisz je zapiąć
- w trakcie startu i lądowania musisz postawić oparcie siedzenia do pionu, resztę lotu możesz rozłożyć (o ile z tyłu nie będziesz miała jakiejś gwiazdy "O Boże, niech pani nie kładzie tak tego siedzenia, oddychać nie mogę!" )
- weź do torebki skarpetki - chyba, że jedziesz w pełnych butach; ja zawsze leciałam w jakichś sandałkach i w samolocie naprawdę nie jest za ciepło - skarpetki i coś do zarzucenia na siebie mile widziane
- i weź jakąś gazetę/książkę - w samolocie jest nudno

Tooo... niech będzie zdrowe, bez względu na płeć

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-07-30, 13:28   #889
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
haha
Ty byś zajrzała do mojej szuflady
Obietnice na nowy rok 2013r musisz [musimy] sobie dać, kupić więcej majtek innego wyjścia nie widzę
OK!! Rok 2013 rokiem majtek!!!!

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Ułaaa, ale zostałam olana

Zupka zaczyna się gotować...
Ja nic nie odpisałam, bo nie wiem. Myślę, że się wyrówanają, ale nie wiem...

Hania

Stary 2012-07-30, 13:30   #890
aaby
Zakorzenienie

mona, ta jest super! Może już kupię z myślą o karmieniu?
Malensstfo, jak olana, jak olana?! Przecież widzisz, że tu gąszcz syrenek i Barbie Kochana, więcej siły przebicia
A tak całkiem serio to jak się czujesz? Lepiej ciut? Skoro myślisz o zupce to chyba lepiej
Butter, u mnie w parze z małą ilością staników idzie mała ilość majtek. Żeby nie było - może nie dwie pary Ale mało

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
A może by tak dwóch kresek? Ja poproszę jeden komplecik

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-07-30, 13:31   #891
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
mona, ta jest super! Może już kupię z myślą o karmieniu?
Malensstfo, jak olana, jak olana?! Przecież widzisz, że tu gąszcz syrenek i Barbie Kochana, więcej siły przebicia
A tak całkiem serio to jak się czujesz? Lepiej ciut? Skoro myślisz o zupce to chyba lepiej
Butter, u mnie w parze z małą ilością staników idzie mała ilość majtek. Żeby nie było - może nie dwie pary Ale mało

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Ja też właśnie mam mało.
Mam trochę stringów, których nie cierpię, bo sie wbijają w rów, a tyłek trzęsie się w nich jak galareta ...a bleee... chyba je wywalę dziś...

Hania

Stary 2012-07-30, 13:32   #893
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
A może by tak dwóch kresek? Ja poproszę jeden komplecik
No to dla Ciebie tak!!!

Hania

Stary 2012-07-30, 13:33   #894
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
No to dla Ciebie tak!!!
No tak, bo dla Ciebie jeszcze w tym roku!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-07-30, 13:34   #895
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Do avatara wybrałaś zdjęcie baby, która wygląda jakby miała płetwę zamiast nóg ... poza tym, jakoś tak Ci z oczu patrzy
ahahahaha
w zyciu bym nie wpadla na to, ze moj avatar ma nogi jak syrenka ale teraz jak tak na nia patrze to cos w tym jest

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 13:34   #896
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Natalko dokładnie, dziecko musi samo być na wszystko gotowe. ja się za głowę łapałam jak moi znajomi przyszli z dzieckiem (4 miesiące) i się chwalili, ze siedzi jak się je podciąga biedna maleństwo, całe latało na boki jak je trzymali - ale siedziało wg nich

Mona no spodenek to raczej w szpitalu nie zakładaj.

aaby jaki tytuł wzięłaś?? Ja czytałam " w głębi lasu" i ostatnio jakąs jego też wypożyczyła ale czeka w kolejce.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 13:35   #897
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, bo dla Ciebie jeszcze w tym roku!
No tak myślę

Hania

Stary 2012-07-30, 13:36   #898
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Po wylądowaniu...
1. Gdy koła dotkną pasa, klaszczesz - taki zwyczaj, wszyscy klaszczą
2. Wychodzisz z samolotu, udajesz się do budynku lotniska.
3. Przechodzisz przez bramkę - panu/pani w okienku pokazujesz paszport.
4. Udajesz się w kierunku wyjścia.
5. W hali przylotów najczęściej czeka ktoś z danego biura podróży i mówi, co dalej. Najczęściej kierują do odpowiedniego autokaru, który zawiezie Was na miejsce. Często dostajesz również od nich informacje nt. kraju, hotelu, wycieczek fakultatywnych itp.
6. Autokarem jedziesz pod sam hotel.

W samolocie:
- telefony komórkowe muszą być wyłączone
- możesz korzystać z urządzeń typu mp3, mp4 - o ile nie łączą się z siecią (np. poprzez kartę sim - o ile takowe istnieją )
- w trakcie startu i lądowania musisz mieć zapięte pasy, również jeśli nad fotelem zapali się ikonka pasów, to musisz je zapiąć
- w trakcie startu i lądowania musisz postawić oparcie siedzenia do pionu, resztę lotu możesz rozłożyć (o ile z tyłu nie będziesz miała jakiejś gwiazdy "O Boże, niech pani nie kładzie tak tego siedzenia, oddychać nie mogę!" )
- weź do torebki skarpetki - chyba, że jedziesz w pełnych butach; ja zawsze leciałam w jakichś sandałkach i w samolocie naprawdę nie jest za ciepło - skarpetki i coś do zarzucenia na siebie mile widziane
- i weź jakąś gazetę/książkę - w samolocie jest nudno

Tooo... niech będzie zdrowe, bez względu na płeć
jejuuuu chyba zabrakło miejsce na odbiór bagażu? najważniejszego nie ma dopisz w którym miejscu i gdzie i jak

Cytat:
oł jeee!! niech się i tak stanie!!
gorzej jak do 2013 stare zdążą się wydrzeć i co wtedy gołodupce czekać na styczeń
Stary 2012-07-30, 13:36   #899
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mój mąż bedzie chodził na rehabilitację na tę nogę. Przez 2 tygodnie i zobaczymy. Właśnie mi napisał, ze siedzi w kolejce w przychodni bo do 15 są zabiegi.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 13:37   #900
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Chorobcia...właśnie widzę... Syrenkę taką lalkę chyba też kiedyś miałam...i uwielbiam bajkę!

Dzisiaj się trochę lepiej czuję...zupkę gotuję dlatego, że to mi przez gardło przejdzie...i żołądek się rozgrzeje trochę... A wczoraj to się czułam jak po jakimś weselu...niewyspana jakaś...jedzenie też mi nie podchodziło..taka rozbita jakaś..

Edytowane przez Malensstfo
Czas edycji: 2012-07-30 o 13:39
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości