|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Okienka odprawowe są ponumerowane, w zależności od wielkości lotniska może być ich kilkanaście, może być kilkadziesiąt. I np. lot nr 748 ma przydzielone okienka 21 i 22. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Te rzeczywiście wyglądają jak worki Cytat:
2. Z bagażem i voucherem udajesz się do stanowiska informacyjnego Waszego biura. 3. Odbierasz ze stanowiska biura bilety. 4. Z biletami i bagażem udajesz się do właściwej bramki odprawy. 5. Przy odprawie oddajesz bagaż główny, podajesz bilety i paszporty, mówisz o miejscach razem i przy oknie. 6. Odbierasz karty pokładowe. 7. Idziesz do bramek, tam skanują Ciebie i bagaż podręczny. 8. Jesteś w strefie bezcłowej. Tutaj spędzasz czas aż do momentu, kiedy przez głośniki usłyszysz, że zaczęło się wpuszczanie na pokład Twojego samolotu. 9. Udajesz się pod odpowiedni gate (napisane na bilecie). 10. W przejściu przez gate pokazujesz kartę pokładową. 11. Wchodzisz do samolotu. 12. Na wejściu do samolotu pokazujesz stewardom kartę pokładową, oni zapraszają Cię na miejsce. 13. Lecisz ![]() Dzwoń śmiało! Cytat:
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Poprasowałam
jestem cała mokra
|
|
|
|
#873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wybrałam na all łóżeczko i pościel, troche drogie ale to już ze wszytkim, kupie dopiero w przyszłym miesiącu http://allegro.pl/amy-posciel-lozko1...481273975.html kolor gold india(będzie neutralny) i http://allegro.pl/lozeczko-klups-radek-ii-teak-szuflad-mat-gpk-11cm-i2506924322.html
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dlatego z moich weekendowych planów wyprasowania choć części zalegających rzeczy nie wyszło nic!
Today, kciuki za wizytę! ![]() Co do zabawek, to ja też miałam tamagotchi - nawet gdzieś powinno jeszcze być, ale pewnie już nie działa ![]() Barbie miałam może jedną - i nie wiem, czy oryginalną. Pamiętam tylko, że złamałam jej nogę w kolanie Ale miałam też Furbie! Do dziś stoi w szafie. Muszę dorwać 4 baterie i sprawdzić, czy jeszcze przemówi
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Mykam na szybkie zakupy...ugotuję sobie zupkę, bo nic innego chyba nie zjem...a na lodówkę to nie mogę patrzeć
![]() Dziewczyny mam pytanko...wiem, że piersi generalnie nie są takie same...ale dziś tak się przeglądałam w lustrze i chyba trochę urosły, a raczej zrobiły się pełniejsze...tylko że widzę sporą różnicę między lewą a prawą piersią...i nie wiem czy się martwić czy nie, czy to się jakoś wyrówna??
|
|
|
|
#876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupowanie majtek to dla mnie życiowa decyzja...co dopiero dziecko ![]() Cytat:
![]() Ooo...u kogoś idzie mi świetnie. Szmaty latają jak nie wiem...a u siebie nic a nic!! Więc mogę przyjechać...ale nie gwarantuje, że coś Ci zostanie ![]()
|
||
|
|
|
#877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Aaby kochana jesteś! ![]() Ja Ci to wynagrodzić?? życzyć Ci czegoś czy jak? może niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi?? ![]() aaa tego było mi trzeba! zaraz sobie wydrukuje i będę uczyć się na pamięć ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() Nie doczytałam o syrence hahaha Nikitko
|
||
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
hmm, myślałam że Kasia już urodziła... no nic, czekamy dalej, trzymaj się Kasiu
![]() dziecko powinno usiąść samodzielnie do końca 8 miesiąca życia. Chodzić do 18 miesiąca. Nie pamiętam, jak jest z raczkowaniem ![]() Marysia pełzała mając 4 miesiąca, usiadła mając 7,5 miesiąca. 2 tygodnie później zaczęła raczkować i wstawać przy meblach Chodzić zaczęła 2 tygodnie po roczku Raczkowanie jest bardzo bardzo ważnym etapem, wpływa na kształtowanie całego gorsetu mięśniowego, kręgosłupa a także na prace mózgu. Często niestety rodzice zaburzają naturalny rozwój poprzez sadzanie dziecka niesiedzącego, stawianie nie wstającego samodzielnie czy prowadzenie za ręce dziecka które nie chodzi. Wszystko to często wpływa na to, że dziecko nie raczkuje (nie ma takiej potrzeby i jest po prostu na to fizycznie za słabe) co może mieć swoje przykre konsekwencje za lat kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt dlatego też tak ważne w tych piewrszych miesiącach jest układanie na brzuchu, bo z brzucha rusza cała motoryka duża - także siadanie, po najbardziej prawidłowym i najzdrowszym wzorcem siadania jest siad z pozycji czworaczej....zdarza mi sie czasami z sentymentu wejść na wątki na odchowalni... i jak widzę co mamy potrafią robić ze swoimi 2-3 miesięcznymi dziećmi to mi się słabo robi ![]() no nic, zmykam do pracy
|
|
|
|
#879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć jakbyś zobaczyła moje skarby to nie wiem, czy coś by się uchowało Cytat:
![]() Poproszę jedno zdrowe, śliczne dziecko. Z uszkami wielkości po mamusi, kątem odstawania po tatusiu
|
|
#880 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaby piżamke to mam na oku coś w tym stylu http://moda.allegro.pl/pizama-dwuczesciowa-grochy-rozowa-atmosphere-m-i2501027528.html widziałam taką w Tesco i do tego w przecenie.
Ana jeszcze ważny jest bagaż podręczny, nie możesz mieć w nim błyszczyka, perfum, nożyczek, pilnika itp, możesz zabrać kanapki ale z napojami to już gorzej, tylko mały soczek bo można mieć do iluś tam ml ale zapomniałam ile dokładnie kosmetyki i perfumy możesz kupić na bezcłówce i potem schować do bagażu podręcznego, tego już później nikt w samolocie nie sprawdza.
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Mona a taka koszulka http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...495808892.html mnie się nawet podoba i wydaje się być praktyczna, choć doświadczenia to ja nie mam
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Do avatara wybrałaś zdjęcie baby, która wygląda jakby miała płetwę zamiast nóg ... poza tym, jakoś tak Ci z oczu patrzy
|
|
|
|
#885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakieś wymagania odnośnie płci? ![]() ![]() ![]() Abbuś jak Ci tak dobrze poszło to może w tak w skrócie powiesz mi co po wylądowaniu? - za to będzie życzenie płci ![]() ![]() ![]() Cytat:
o że błyszczyka to nie wiedziałam... a pomadkę? haha Ty byś zajrzała do mojej szuflady Obietnice na nowy rok 2013r musisz [musimy] sobie dać, kupić więcej majtek |
||
|
|
|
#886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Ułaaa, ale zostałam olana
Zupka zaczyna się gotować...
|
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po wylądowaniu... 1. Gdy koła dotkną pasa, klaszczesz - taki zwyczaj, wszyscy klaszczą 2. Wychodzisz z samolotu, udajesz się do budynku lotniska. 3. Przechodzisz przez bramkę - panu/pani w okienku pokazujesz paszport. 4. Udajesz się w kierunku wyjścia. 5. W hali przylotów najczęściej czeka ktoś z danego biura podróży i mówi, co dalej. Najczęściej kierują do odpowiedniego autokaru, który zawiezie Was na miejsce. Często dostajesz również od nich informacje nt. kraju, hotelu, wycieczek fakultatywnych itp. 6. Autokarem jedziesz pod sam hotel. W samolocie: - telefony komórkowe muszą być wyłączone - możesz korzystać z urządzeń typu mp3, mp4 - o ile nie łączą się z siecią (np. poprzez kartę sim - o ile takowe istnieją - w trakcie startu i lądowania musisz mieć zapięte pasy, również jeśli nad fotelem zapali się ikonka pasów, to musisz je zapiąć - w trakcie startu i lądowania musisz postawić oparcie siedzenia do pionu, resztę lotu możesz rozłożyć (o ile z tyłu nie będziesz miała jakiejś gwiazdy "O Boże, niech pani nie kładzie tak tego siedzenia, oddychać nie mogę!" )- weź do torebki skarpetki - chyba, że jedziesz w pełnych butach; ja zawsze leciałam w jakichś sandałkach i w samolocie naprawdę nie jest za ciepło - skarpetki i coś do zarzucenia na siebie mile widziane - i weź jakąś gazetę/książkę - w samolocie jest nudno ![]() Tooo... niech będzie zdrowe, bez względu na płeć
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nic nie odpisałam, bo nie wiem. Myślę, że się wyrówanają, ale nie wiem... |
|
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
mona, ta jest super! Może już kupię z myślą o karmieniu?
Malensstfo, jak olana, jak olana?! Przecież widzisz, że tu gąszcz syrenek i Barbie Kochana, więcej siły przebicia ![]() Butter, u mnie w parze z małą ilością staników idzie mała ilość majtek. Żeby nie było - może nie dwie pary ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam trochę stringów, których nie cierpię, bo sie wbijają w rów, a tyłek trzęsie się w nich jak galareta ...a bleee... chyba je wywalę dziś...
|
|
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Monuś jeszcze takie znalazłam
![]() http://allegro.pl/wygodna-koszula-ko...519478488.html ta mi się bardzo podoba ![]() ![]() http://allegro.pl/simona-koszula-cia...517754030.html http://allegro.pl/koszula-kopertowa-...503628672.html http://allegro.pl/koszula-na-ciaze-d...500788287.html ciekawa http://allegro.pl/koszula-alles-mama...459537309.html z bolerkiem ![]() a może piżamka http://allegro.pl/lato-pizama-na-cia...500786786.html http://allegro.pl/simona-pizama-ciaz...517754064.html w stylu jednej z powyższych koszul http://allegro.pl/pizama-dla-matki-k...432254042.html |
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
No to dla Ciebie tak!!!
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zyciu bym nie wpadla na to, ze moj avatar ma nogi jak syrenka ale teraz jak tak na nia patrze to cos w tym jest
|
|
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Natalko
dokładnie, dziecko musi samo być na wszystko gotowe. ja się za głowę łapałam jak moi znajomi przyszli z dzieckiem (4 miesiące) i się chwalili, ze siedzi jak się je podciąga biedna maleństwo, całe latało na boki jak je trzymali - ale siedziało wg nich Mona no spodenek to raczej w szpitalu nie zakładaj. aaby jaki tytuł wzięłaś?? Ja czytałam " w głębi lasu" i ostatnio jakąs jego też wypożyczyła ale czeka w kolejce. |
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dopisz w którym miejscu i gdzie i jak ![]() oł jeee!! niech się i tak stanie!! ![]() ![]() gorzej jak do 2013 stare zdążą się wydrzeć |
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż bedzie chodził na rehabilitację na tę nogę. Przez 2 tygodnie i zobaczymy. Właśnie mi napisał, ze siedzi w kolejce w przychodni bo do 15 są zabiegi.
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj się trochę lepiej czuję...zupkę gotuję dlatego, że to mi przez gardło przejdzie...i żołądek się rozgrzeje trochę... A wczoraj to się czułam jak po jakimś weselu...niewyspana jakaś...jedzenie też mi nie podchodziło..taka rozbita jakaś..
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-07-30 o 13:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

sugerowałam się wymiarem 60 jako szer łóżeczka, a miejsca mamy równiutko 60cm