|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Mielnus, a właśnie ja nie dość że miałam już dość tego oczyszczania to jeszcze nic mi ono nie pomogło. Nawet na kibel nie siadałam
Tzn...myślałam że taki będzie skutek. A może się myliłam ![]() Czbasia, łosoś w folii lub grillowany Jessssuuuuu...Jadłabym często, tylko to drożyzna Co do diety SB - sama chciałam ją wprowadzić w życie ale wydała mi się po prostu za droga ![]() W ogóle zauważyłam, że zdrowe odżywianie kosztuje. Tzn..tak i nie...Bo np. nie kupuję żadnych sosideł, nie smażę, rzadko smaruję chleb tłuszczem, więc i tego sobie nie kupuję (TŻ kupuje ten kilogramowy szit z Lidla, ale mówi, że mu to pasuje bo to lekkie), jak kupię wafle ryżowe i owsiankę to mam je na ponad tydzień, wieśniaka też dzielę na pół, no ale warzywa i owoce, szczególnie poza sezonem to już czuć po portfelu że się kupiło
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2012-07-30 o 13:22 |
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
S_Candall ale z Ciebie laseczka
super masz figurkę i wcale nie powiedziałabym, że masz w udach 53cm wydają się szczuplutkie
|
#693 |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: "... tam gdzie gwiazdy spadają,a marzenia się spełniają"
|
Medzik dzięki,ale niestety tylko się wydają,bo również mam szerokie biodra.
Dzisiaj miało być jogurtowo,ale na śniadanie zjadłam mini-grahamke z pomidorem
dalej nie wiem co.Kupiłam borówki i jogurt nat.to coś się wykombinuje. Dla mnie South Beach też odpada.
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
S_Candall a ile masz lat jeśli można spytać
? Może już o tym pisałaś, ale gdzieś mi umknęło
|
#695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi po tym oczyszczaniu zeszła ładnie, zrobilam tylko 2 dni, nie dałam rade dłużej. Sb jest drogie i ma strasznie dużo wyżeczeń. NIe można nawet ketchupu używać, tylko przecier ( a mi to nie smakowało nawet). Zero owocowych herbat, zero cytryny, zero owoców przez 2 tygodnie. Jak dla mnei za skomplikowane gotowanie...np. nie można marchewki gotowanej tylko surową.
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Monia pisz nam co u Ciebie słońce
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przed kopenhaska wazylam 54 kg. I tak sobei tym rozwalilam metabolizm ze teraz schodze z 61 kg
Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2012-07-30 o 13:47 |
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki
Teściowa w sobotę o 18stej pojechała. Dziś mąż poszedł rano do pracy i wróci ok. 17stej a o 18 idzie na kurs niemieckiego i wróci po 21 :/ także cały dzień będę sama z dzieciakami. On ma te kursy w poniedziałki, wtorki i czwartki także w tygodniu mało się widzimy :/ jedynie wieczorami No ale cóż.... przynajmniej jedno z nas musi umieć niemiecki. Ja miałam iśc na kurs ale okazało się że w tej chwili nie ma kursu dla początkujących bo te kursy zaczynają się w maju. Także w tej chwili jakbym chciała dołączyć do tego kursu musiałabym sporo nadrobić sama, albo przynajmniej umieć troche. Ogólnie też stwierdziłam że jednak nie dam Kolina do przedszkola ponieważ jest on za mały i szkoda mi go będzie o 7 rano zrywać z łóżka. Posiedzę ten rok w domku z Kolinem. Oskar idzie do przedszkola od września i będę musiała odbierać go codziennie o 14stej z przedszkola. Jeszcze nie wiemy jak to będę robiła, bo przedszkole jest bardzo daleko od naszego domu ( w tych bliższych przedszkolach miejsca nie było już ) a mąż jeździ samochodem do pracy. Mamy więc problem. Myślimy nad kupnem drugiego samochodu. Remont na chwilę obecną stoi w miejscu. Czekamy na wypłatę męża i wtedy ruszymy dalej. Musimy podłogę połozyć z salonie i kuchni i dokończyć jeszcze trochę kuchnię m.in. kupić zlew,kran, ustawić i powiesić meble itd. Zostanie nam już później tylko dzieciaków pokój i przedpokój. Na końcu zrobimy łazienkę i trochę sypialnię. Może do końca roku nam się uda wszystko zrobić Dzieci zadowolone z nowego domu i miasta. Bardzo im się tu podoba. Oskar na placu zabaw normalnie się z niemieckimi dziećmi bawi, sam je zaczepia mówiąc "Halooo" i potem jakoś zabawa się kręci troche słówek poznał już i umie się przedstawić i zapytać jak ktoś ma na imię. Pójdzie do przedszkola to moment się niemca nauczy Ja się dogaduje po angielsku wszędzie, problemu nie ma, udaje mi się wszystko załatwić to co potrzebuję. Np. ostatnio byłam w salonie T-mobile i bez problemu zrobili mi to co chciałam czyli skonfigurowali telefon, wyłączyli pocztę głosową i włączyli mi neta. Byłam też w aptece po pare leków, w przedszkolu wypełnić dokumenty Oskara, na poczcie wysłac list, w banku zrobić przelew. Tragedii więc nie ma Okropnie mi się tu podoba, ludzie są cudowni! Strasznie mili i przyjaźnie nastawieni. Miasto piękne, widoki i krajobrazy boskie. Tutaj życie aż kipi energią - całkowite przeciwieństwo mojego miasta w Polsce. Co weekend są tu jakieś festiwale, mase ludzi jeszcze dodatkowo przyjeżdza. Klimat jak nad morzem, bo idąc po mieście pełno barów, kawiarni, ludzi siedzących przy stolikach na dworze. Rosną tu nawet palmy! Więc jak w tropikach jakiś Na prawdę jestem wniebowzięta że tu mieszkam i za chiny do Polski nie wrócę! ALE najważniejsze - jesteśmy SAMI ! nikt nam się z rodziny nie wtrąca i wiecie że to jest najlepsze co może się takiemu małżeństwu przytrafić? Mamy spokój i cisze, mąż wie, że ma tylko nas i cały swój czas poświęca rodzinie a nie kumplom czy swoim rodzicom. Bardzo nas to zbliża do siebie. W końcu jest tak jak powinno być w każdej normalnej rodzinie. Co do JEDZENIA nie mam jakiś napadów na słodycze, w ogóle ich nie jem. Już nawet chodząc po sklepach nie zwracam uwagi na pułki ze słodyczami, dzieciakom kupuję tylko kanapki mleczne z Kinder i czasami jakieś ciastka typu Delicje. Nie faszeruję ich słodyczami bo wiem, że to nie zdrowe. Najlepsze jest to że one nawet nie chcą i nie lubią jeść słodyczy. Raz na jakiś czas im wystarczy. Jem tu zdrowo więc nie tyję a nawet i mam wrażenie że schudłam ale dawno się nie ważyłam. Dziś miałam ochotę się zważyć ale zapomniałam Dopóki nie czuję, że mi dupa rośnie i czuję się "akurat" to w ogóle się nie ważę. Mój mąż też schudł i waży teraz 77 kg!!! przy wzroście 178 cm więc jak na faceta to super waga! Dodam że ważył wcześniej 86 kg! Teraz o wiele bardziej mi się podoba chudzina moja hahaJezuuu mogłabym Wam tu pisać i pisać, ale nie chcę Was już zanudzać Madzia śliczne foteczki mulatko Ty nasza i widzę nowy strój kąpielowy?? gdzie go w końcu kupiłaś? ![]() Zelka ja Cię uwielbiam w loczkach!!! słodko wtedy wyglądasz - tala laleczka śliczna Babcia Mirka Witam kochana przykro mi że z wagą nie wychodzi za bardzo :/ ale najważniejsze że jesteś zdrowa i pełna życia! A jak brat się czuję??? Basia remont łazienki teraz robicie?? Nas też to czeka... Kafelki też nowe kładziecie?? Pewnie pełno kurzu i bałaganu w domu co?? Przy remoncie łazienki to zawsze rewolucja w całym domu :/
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg 06.2011 - 57 kg 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2012-07-30 o 14:16 |
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Monika a gdzie mieszkacie, bo ja nieogarnieta
![]() A tego lososia to chyba upieke i tyle, zjem z brokulami, ziemniaki tylko dla chlopakow
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez wszystkie 7 części tego wątku nigdy nie spotkałam się z czymś takim szok normalnie.
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
o bosheee... net mi przewalo i glupoty wyszly
Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2012-07-30 o 14:44 |
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym się chętnie na basen gdzieś zapisała, np. na jakies lekcje pływania profesjonalnego ale kurde dzieci nie mam z kim zostawiać :/ muszę poczekac jeszcze pare lat..... Gratuluję spadku dwa rozmiary to świetny wynik !!! Rozmiar 10 to M tak? dobrze kojarzę? Dziękuję ślicznie mi też Was brakowało i to strasznie! Cieszę się, że w końcu mam neta i mogę z Wami pisać ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Powinnaś być skazana za takie myślenie
|
|
#703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuu bidulka Ja przed wyjazdem w Biedronce kupiłam sobie taki malutki spray przeciw komarom i w razie czego noszę przy sobie. No na szczęscie jest po staremu już i mam nadzieję że tak zostanie Tęskniłam za Wami strasznie Napisałam już co u mnie więc będziesz miała co czytać ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
Troszkę wyżej napisałam spory post o naszym życiu w Niemczech więc tam wszystkiego się dowiesz OGólnie jest super, wszystko się dobrze układa i jesteśmy szczęśliwi Fajnie, że jedziesz nad morze a gdzie się konkretnie wybierasz? Życzę więc idealnej pogody !! czyli samego słońca i 35 stopni w cieniu ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Ooo łosoś! Uwielbiam! Brokuły też ale ja bym z dwa ziemniaczki dorzuciła do tego łososia i brokułów ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Basiu chyba coś nie wyszło Ci z postem bo tylko jest tam "wycinek" mojej wypowiedzi. Napisz kochana co chciałaś napisać Heroine a co tam u Ciebie!! Jak w pracy? Awansowałaś już na szefową czy dalej Cie tak ganiają jak wcześniej? Urlop jakiś będziesz miała czy coś? Kiedy masz koniec stażu w ogóle? Zosia współczuję Ci tych napadów może powinnaś w dzień więcej jeść? wtedy na wieczór była byś najedzona bardziej? A jak zdrówko? lepiej już? wyszło coś z tych badań? A jak z TŻ ? układa się wam jakoś lepiej? Coś wyczytałam, że nie będziesz juz pracowała? O co chodzi?
|
|
#704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A remont zaczniemy po powrocie z Chorwacji tj. w polowie sierpnia. Masakra bedzie. Chociaz powinnam sie przyzwyczaic po salonie jadalni i sypialni ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
No wyżej wszystko napisałam ![]() A Ty kiedy się wybierasz do Niemiec ? ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- hehehe no widziałam właśnie
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze jeszcze 40 min w pracy a ja wariuje. Nic mi sie nie chce i juz nie bede pracowac Zreszta w poniedzialek nie wolno przesadzac z praca. Jak to mówią jaki poniedziałek taki cały tydzien. Pozniej bede zapiep..rzac do konca tygodnia. NEVER!! Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2012-07-30 o 14:53 |
|
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "wypracowaniami" hahaha ale się uśmiałam No w sumie walnęłam posta giganta więc to jak wypracowanie hehe Aaa czyli dopiero zaczniecie remont. My też za jakiś czas zaczniemy łazienkę robić... także rzeźnia w domu się szykuje Do Chorwacji jedziecie??? ALE super !!! Kiedy wyjeżdzacie i na ile? Koniecznie porób foteczki dla nas Mojego męza kolega ze swoją żoną wrócił z Chorwacji kilka dni temu - czarni jak murzyni !!! Tak się zjarali że masakra!!! A ta żona to blondynka więc ciężko jej się tak mocno opalić ale tam zjarała się okropnie i to na brąz! Także weź ze sobą dużo dobrych kremów do opalania
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Monia cieszę się, że tak super się Wam tam układa
dobrze, że znasz ten angielski to bez problemu możesz się dogadać, a z biegiem czasu to i niemca się nauczysz A dziękuję kochana strój kupiłam w Nysie ( 20km od mojego miasta ) w promocji z 80zł na 40zł ale tylko raz miałam go na sobie jakoś przyzwyczaiłam się do starego A co do komarów to wczoraj kupiłam sobie taki preparat w kulce do smarowania po ugryzieniu, muszę jeszcze coś w sprayu kupić Buziaki Skarbula też tęskniłam
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
malutko już zostało i zaraz będziesz w domku Masz rację! teraz sobie odpoczywaj Co za dużo to nie zdrowo hehe A ja zaraz idę do pracy tzn. robić obiad mężowi i dzieciom samo się nie zrobi
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Monia ja do Niemiec jadę 8 września
kurcze właśnie niedawno się dowiedziałam, że nie będę tam miała neta szef się wkurzył bo ktoś ściągał nielegalnie filmy i zapłacił za to karę
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamierzamy wziąc troche jedziena z Pl zeby zaoszczedzic . No i slyszalam ze woda droga, wiec bedziemy to wszystko brac no i piweczka. Wiec na namioty w aucie juz nie bedzie miejsca Noo az sie boje tego slonca i upalow. JA nie za dobrze gorac znosze. Najwyzej bede chodzic po klimatyzowanych sklepach, albo knajpach ![]()
|
|
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten angielski to mi życie tu normalnie ratuje. Bez niego nie byłoby nawet sensu z domu wychodzić i bym chyba w deprechę popadła siedząc ciągle w domu. Niemiecki pomału zaczynam kumać, ale jeszcze powiedzieć coś po niemiecku to nie ma szans. Kompletnie nie umiem zbudować jakiegoś zdania choć już sporo słówek i zwrotów znam. 8 lat w szkole Niemiecki miałam ale zupełnie nic nie pamietam. Muszę sobie wszystko przypomnieć. Mam zamiar się sama zacząć w domu troche uczyć. Mam kurs dla początkujących na płycie więc coś tam sobie poprzypominam może. No to świetna okazja Ci się z tym strojem trafiła! Ja też juz wróciłam do starego stroju, tego co kupiłam w tamtym roku nie noszę już bo w ogóle w nim nie mam cycek. Także teraz noszę ten co mam w albumie na zdjęciu w tych błękitnych spodenkach u mnie w mieszkaniu w PL. Za rok kupię sobie jakiś nowy z push-upem. Na Tobie super ten nowy strój leży, ale pewnie coś nie do końca Ci pasuje skoro wróciłaś do starego? Też tęskniłam ![]() ![]() ![]() i to strasznie ![]() ![]() ![]()
|
|
#713 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba lepiej czasem wogóle nie pisac jadłospisów ![]() Cytat:
Takie wyprwy w nieznane mogą być naprawde ekstra... przygoda do opowiadania dzieciom i wnukom Bedziecie mieli co wspominać późnie... tylko pozdazdrościć.ja chciałam sobie zrobić jutro oczyszczenie, ale to chyba faktycznie nie ma sensu. Dzisiaj na śniadanie miałam kawałek ciasta z imprezy. Doskonale wiem że nie powinnam no ale zostały resztki...Zaraz mam obiad- też pozostałości z imprezy. Planuje zjeść jakiś kawaweł w miare chudego miesa i do tego gotowane warzywka, czyli 100% dietetycznie.. a na kolacje wiesniak z pomidorem.... o 20 planuje Killera.. oby się udało. My z TŻ planujemy na nasze 2,5 roku jechać w góry. W weekend mieliśmy znowu spięcia, powiedział bardzo brzydko na moją mamę cyt. "jak tak dalej pójdzie to będziesz musiała swojej mamusie nawet d... wycierać". Wkur.. się że szok. Wybaczyłam. On jest facetem który mówi co myśli i czasem ma problem z ważeniem słów... lece na obiadosa
|
|
#714 |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: "... tam gdzie gwiazdy spadają,a marzenia się spełniają"
|
Medzik Mam 26lat,wiec juz do najmłodszych nie należę
|
|
#715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz to nie chodziło o to, że byłam niespełniona tylko o to jak on mnie traktował, jak do mnie mówił, jak nie szanował...---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Monia a ten Twój wcześniejszy strój tez mi się podobał i nawet sama się zastanawiałam nad takim
a ja wróciłam do starego bo ten nowy ma miseczki takie dziwne, że jak zakładam go w domu to jest niby wszystko ok i dobrze leży a jak jestem nad wodą to nie wiem czy cycki mi się kurczą ale odstaje mi i mnie to krępuje, bo co chwila muszę poprawiać, no i majtki trochę za głębokie, też właśnie jak z wody wychodzę to tak się jakoś naciągają dziwnie aż wiszą a ten stary jest super wygodny i nie jest aż taki stary, bo z zeszłego roku ten może będzie dobry jak kieeeeedyś kieeeedyś będę troszkę grubsza mam nadzieję, że nie prędko, bo nie chcę przytyć ![]() Aaa no to jak masz kurs na płytce to pewnie szybko załapiesz ja tez uczyłam się niemca w szkole, nawet maturę zdawałam, ale już wszystko zapomniałam, może gdybym w Niemczech była dłużej i była zmuszona do porozumiewania się to bym sobie poprzypominała, a tam gdzie jeżdżę to sami Polacy są i nie potrzebuję za wiele po niemiecku gadać, choć jak trzeba w sklepie czy z szefostwem to jakoś daję radę ![]() S_Candall młodziutko wyglądasz myślałam, że masz koło 20 ja 10 sierpnia kończę 23
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane za kliki
|
#719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie nocleg znajdziecie bo tam pełno hoteli, kwater itd. Przecież Chorwacja żyje głównie z tego. Dobrze, że weźmiecie swoje jedzenie bo faktycznie tak kupować wszystko to zbankrutowac mozna! W takich kurortach to wszystko strasznie drogie. Ojjj tam! Dasz radę będziesz cały dzień w wodzie leżeć i będzie git Ty masz tam wypoczywać a nie po sklepach łazić przecież ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
Jeju nie będziesz jednak neta miała? to już przesądzone? nic nie da się wykombinować ? a w telefonie czy cuś?---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
Po to wrzucają tu swoje jadłospisy aby inni mogli im doradzić czy jest dobrze czy za mało.
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że dobrze wam się układa, że wam się podoba tam skąd w ogóle pomysł wyjazdu? macie niemieckie obywatelstwo?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

Tzn...myślałam że taki będzie skutek. A może się myliłam 
Jessssuuuuu...Jadłabym często, tylko to drożyzna 

super masz figurkę i wcale nie powiedziałabym, że masz w udach 53cm
wydają się szczuplutkie

52,5kg. 51 50 49 

i potem jakoś zabawa się kręci
Dopóki nie czuję, że mi dupa rośnie i czuję się "akurat" to w ogóle się nie ważę. Mój mąż też schudł i waży teraz 77 kg!!! przy wzroście 178 cm więc jak na faceta to super waga! Dodam że ważył wcześniej 86 kg! Teraz o wiele bardziej mi się podoba

szok normalnie.
dwa rozmiary to świetny wynik !!!
Urlop jakiś będziesz miała czy coś? Kiedy masz koniec stażu w ogóle?

Co do TŻ...hmm...wiesz, ja jestem chyba w podobnej sytuacji do Twojej. CIągle jestem z TŻ (rok po zaręczynach) ale czuję się niespełniona...I czasem tutaj dziewczynom smęcę, aż mi głupio...I czasem sama nie wiem co z tym zrobić...