Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06.2012 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 08:02   #931
Koronek
Raczkowanie

Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06

Hej dziewczynki, w weekend mnie nie było a tutaj taka wiadomość ewcik gratulacje Kochana!!!

Renessme a już myślałam, że małpa jednak nie przyjdzie do Ciebie, trzymam kciuki za ten cykl za Ciebie i Natalyyye i ule_betule dacie radę dziewczyny!

Ja po weekendzie czuje się jak balon - oczywiście się najadłam jak głupol na tej imprezce rodzinnej i do dzisiaj mnie trzyma ja testuję w czwartek, chyba, że @ przyjdzie wcześniej. Nie czuję się ani w ciąży ani jakbym była przed @ - może to przez to obżarstwo

Ale trochę chyba jednak wiem, że to nie ten cykl, no nic zobaczymy.

sauatka piękne krechy a co to za test śmieszny ten z 40dc? Jaka to firma? Fajnie wygląda
Koronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 08:31   #932
nati_85
Raczkowanie

Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06

Ja chyba nie będę musiała testować. Czuję się jak przed @. Brzuch pomału zaczyna pobolewać. No trudno. Może w następnym cyklu się uda. Jeśli tak to będę rodzić w tym samym miesiącu co pierwsze dziecko.

Natalyyya wszystko będzie dobrze. Tak jak dziewczyny piszą czasem warto odpuścić i za dużo o tym nie myśleć. Wiem co czujesz ja w zeszłym miesiącu tak miałam bo byłam pewna, że zaszłam w ciąże a tu . Będzie dobrze.
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 08:44   #933
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Ja chyba nie będę musiała testować. Czuję się jak przed @. Brzuch pomału zaczyna pobolewać. No trudno. Może w następnym cyklu się uda. Jeśli tak to będę rodzić w tym samym miesiącu co pierwsze dziecko.

Natalyyya wszystko będzie dobrze. Tak jak dziewczyny piszą czasem warto odpuścić i za dużo o tym nie myśleć. Wiem co czujesz ja w zeszłym miesiącu tak miałam bo byłam pewna, że zaszłam w ciąże a tu . Będzie dobrze.
ale termin @ masz chyba na 1 ? ;> może jednak nie przyjdzie
Stary 2012-07-30, 08:53   #934
Ania0783
Raczkowanie

Agi jak tak mówisz to zrobie te testy jeszcze a co tam - jakby co to 50zł w plecy heh jeżeli będzie coś to warto!!!
Ania0783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 08:54   #935
nati_85
Raczkowanie

Tak Koronek @ mam dostać 1 ale czarno to widzę. Pożyjemy, zobaczymy. Niepotrzebnie robiłam test bo tylko miałam nadzieję.

Jak ja nie lubię poniedziałków.
Stary 2012-07-30, 09:00   #936
ula_betula
Zadomowienie

Cytat:
Tak Koronek @ mam dostać 1 ale czarno to widzę. Pożyjemy, zobaczymy. Niepotrzebnie robiłam test bo tylko miałam nadzieję.

Jak ja nie lubię poniedziałków.
O raju, a byłam przekonana, że wtorek! Naprawdę! Nie wiem czemu mi się tak pomyliło, chyba się nie obudziłam jeszcze.... No i miałam Cię pocieszać, żę dziś przecież wtorek

Dziewczyny trzymać kciuki - z TŻ idziemy na dietę! Tzn. racjonalne odżywianie, więcej zielonej herbaty, mniej kawy, więcej ruchu, warzyw i owoców no i zero słodyczy i białego pieczywa
Rzuciliśmy fajki to uznaliśmy, że i odchudzić się damy radę

Miłego dnia!
Stary 2012-07-30, 09:12   #937
sauatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Koronek Pokaż wiadomość
sauatka piękne krechy a co to za test śmieszny ten z 40dc? Jaka to firma? Fajnie wygląda
Pink express strumieniowy, małż mi kupił w rossmanie to chyba najlepsze możliwe testy, bo nie trzeba nic pipetką zbierać i zakraplać.

Cytat:
Dziewczyny trzymać kciuki - z TŻ idziemy na dietę! Tzn. racjonalne odżywianie, więcej zielonej herbaty, mniej kawy, więcej ruchu, warzyw i owoców no i zero słodyczy i białego pieczywa
Rzuciliśmy fajki to uznaliśmy, że i odchudzić się damy rad
nooo, to zaciskam!

Dziewczyny, co do bolących brzuchów przed @, mnie tak boli od 2tyg. Na początku myślałam, że umrę, wstawałam z łóżka i czułam, że mam @, po prostu czułam, że ze mnie coś leci, a tu psikus :P
sauatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 09:14   #938
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
wydaje mi się, że to test z Rossmana taki z tej firmy, co też LH testy są... bo ostatnio robiłam takim samym, albo baaaardzo podobnym Nie trzeba do niczego sikać tylko prosto na niego Też mi się podoba

... sautka mnie uprzedziła z testem

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 09:20   #939
anusia1808
Rozeznanie

Dzień dobry
zaciskam mocno za wszystkie testujące na czasie oby się udało
jeszcze chwilka i zmykam do pracy a taka ładna pogoda się zapowiada
szkoda że nie można pójść na wagary tak jak w szkole
Miłego dnia

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 10:39   #940
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cześć,
Ja też już w pracy i tak jak pisałam czasu na "głupoty" nie mam piekny stosik na mnie czekał po powrocie i zapchana skrzynka.

Rano już niższą tempkę miałam więc jestem prawie pewna, że nic z tego w tym miesiącu, ale jakoś to przetrawiłam. Za szybko bym chciała więc jest i pewnie jutro albo pojutrze zawita do mnie @
Ale już zbieram siły na kolejne przytualnki
Stary 2012-07-30, 11:07   #941
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

czesc dziewczyny ale mam dzis humor super pospałam sobie do 9:30 i spalabym dluzej ale listonosz wrzucił listy a moj piesio niecierpi listonoszy! i szczekała....wstaje patrze list od mojego adwokata otwieram a tam czek na sporą sumke) oddali mi pieniądze za medical raporty(stara sprawa) )
No cóż takie niespodzianki to ja lubie:P
Nati_85- wlasnie najgorsze jest to jak czujemy ze to jest wlasnie ten cykl a pozniej takie rozczarowanie... no nic juz sie ogarnęłam i lecim do przodu)
Koronek - niestety mnie sie nie udało ale 3mam kciuki za Ciebie i za Nati_85
Wiecie co tak naprawdę mielismy z tż zacząć starania pod koniec pazdziernika zeby dzidzia urodzila sie latem) także może uda mi sie zaciążyć tak jak bylo w pierwotnym planie;P no nic zaciskam kciukaski)
Tak w ogole to Dzien dobry
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:19   #942
nati_85
Raczkowanie

Ja chciałam urodzić we wrześniu swoje drugie dziecko. Ale Tż namówił mnie na szybsze powiększenie rodzinki. Jak tak dalej będzie to nie wiem czy na moim nie stanie. Chociaż te upały letnie to czasem dobijają.
Stary 2012-07-30, 11:21   #943
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ale mam dzis humor super pospałam sobie do 9:30 i spalabym dluzej ale listonosz wrzucił listy a moj piesio niecierpi listonoszy! i szczekała....wstaje patrze list od mojego adwokata otwieram a tam czek na sporą sumke) oddali mi pieniądze za medical raporty(stara sprawa) )
No cóż takie niespodzianki to ja lubie:P
Nati_85- wlasnie najgorsze jest to jak czujemy ze to jest wlasnie ten cykl a pozniej takie rozczarowanie... no nic juz sie ogarnęłam i lecim do przodu)
Koronek - niestety mnie sie nie udało ale 3mam kciuki za Ciebie i za Nati_85
Wiecie co tak naprawdę mielismy z tż zacząć starania pod koniec pazdziernika zeby dzidzia urodzila sie latem) także może uda mi sie zaciążyć tak jak bylo w pierwotnym planie;P no nic zaciskam kciukaski)
Tak w ogole to Dzien dobry
Dzięki za kciuki

No to zakupami zrekompensuj sobie przyjście wrednej @

My sobie daliśmy czas do końca roku żeby zajść - także mam jeszcze sporo czasu U Was też w końcu wyjdzie, ale chyba dobrze, że zaczęliście starania wcześniej?

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Ja chciałam urodzić we wrześniu swoje drugie dziecko. Ale Tż namówił mnie na szybsze powiększenie rodzinki. Jak tak dalej będzie to nie wiem czy na moim nie stanie. Chociaż te upały letnie to czasem dobijają.
a masz jakieś objawy? ja u siebie nic nie widzę i nic nie czuję ani na @ ani, że ciąża
Stary 2012-07-30, 11:28   #944
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Dzięki za kciuki

No to zakupami zrekompensuj sobie przyjście wrednej @

My sobie daliśmy czas do końca roku żeby zajść - także mam jeszcze sporo czasu U Was też w końcu wyjdzie, ale chyba dobrze, że zaczęliście starania wcześniej?

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

a masz jakieś objawy? ja u siebie nic nie widzę i nic nie czuję ani na @ ani, że ciąża
tak mysle ze lepiej ze wczesniej sie zdecydowalismy bo z dwojga złego moze wlasnie sie uda "zrobic " dzidzię na wakacje 2013 heh ja juz wczoraj sobie troche poprawiłam humorek na zakupach:P :P
Koronek moze brak objawów to dobry znak? bo ja mialam bole podbrzusza cycuchy bolały i co i @ przyszła:P
Stary 2012-07-30, 11:32   #945
nati_85
Raczkowanie

Ja nie mam żadnych objawów. Trochę mnie cycki bolą ale tak mam przed @ i przed pierwszą ciążą też mnie bolały więc nie czuje nic.

Chociaż myślę, że ten cykl jest stracony. Mało przytulanek i nawet nie wiem kiedy miałam owulację (nie zauważyłam) a przeważnie wiem kiedy mam. Następny cykl będę robić testy owu więc może się uda.

Moja szwagierka dopóki nie dostała @ to też nic nie czuła i jak zrobiła test i zobaczyła dwie kreski to nagle wszystkie objawy, więc może u Ciebie też tak będzie.
Stary 2012-07-30, 11:36   #946
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
tak mysle ze lepiej ze wczesniej sie zdecydowalismy bo z dwojga złego moze wlasnie sie uda "zrobic " dzidzię na wakacje 2013 heh ja juz wczoraj sobie troche poprawiłam humorek na zakupach:P :P
Koronek moze brak objawów to dobry znak? bo ja mialam bole podbrzusza cycuchy bolały i co i @ przyszła:P
Nie ma to jak zakupy na poprawę humoru

Cytat:
Ja nie mam żadnych objawów. Trochę mnie cycki bolą ale tak mam przed @ i przed pierwszą ciążą też mnie bolały więc nie czuje nic.

Chociaż myślę, że ten cykl jest stracony. Mało przytulanek i nawet nie wiem kiedy miałam owulację (nie zauważyłam) a przeważnie wiem kiedy mam. Następny cykl będę robić testy owu więc może się uda.

Moja szwagierka dopóki nie dostała @ to też nic nie czuła i jak zrobiła test i zobaczyła dwie kreski to nagle wszystkie objawy, więc może u Ciebie też tak będzie.
Może macie rację dziewczyny, kupiłam test o czułości 10mlU/ml - bardziej czułego już chyba nie ma? Zatestuję w środę A Ty nati nie poddawaj się może nic nie jest stracone
Stary 2012-07-30, 12:56   #947
magdziaS
Podróżniczka

Witajcie!
U mnie objawy @ Przyszły też brązowe plamienia wcześniej niż zwykle, także z przytulanek, które były przed stosowaniem globulek nici Z tym, że sie nie nastawiałam zupełnie, bo przytulanki były przed owu, a później już globulki, ale zawsze miałam nadzieję. @ powinna faktycznie przyjśc 4 sierpnia, a ja już dostałam plamień - nie wiem co z tym moim cyklem. Żeby sie nie okazało, że sie wszystko rozregulowało i z następnego też będą nici

Cytat:
Napisane przez Ania0783 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki!! Po pierwsze GRATULACJE dla wszystkich zafasolkowanych!!!!!!
Troszkę mnie nie było bo wymyśliłam sobie malowanie mieszkanka na tgodniowym urlopie - wyszło super, ale cztery dni ostrej pracy i do tego nie miałam jak zacząc testów owu no i na staranka zabrakło sił wiec przypuszczam ze ten cykl przepadł. Dzisiaj mam 14 dzień cyklu (cykle po 29 dni) wczoraj były pierwsze przytulanki w nowym łożu małżeńskim ale nie wiem czy nie miałam owu wczesniej. Oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj jeden test owu i wyszedł negatywny nie wiem czy robic dalej czy odpuscic i zaczac od następnego cyklu te testy - jak myslicie???

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Dodam, że delikatnie dzisiaj mnie boli podbrzusze jakbym miała dostac @, ale slabiej i mam od 4 dni sluzu wiecej...... hmmm juz sama nie wiem
Moje cykle są 29-30 dniowe i owu wypada mi zwykle koło 15-16 dnia. Na teście pokazuje mi dwie krechy koło 14 dnia. Także spokojnie jest jeszcze szansa. Możesz zrobić test owu i zobaczyć czy coś wyjdzie, bo nic straconego, a zresztą przytulanki i tak nie zaszkodzą

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 13:35   #948
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Nie ma to jak zakupy na poprawę humoru

)
oj tak) dzis jeszcze kupiłam torbe ,tz mina bezcenna hahahah i jego tekst"po co Ci kolejna torba jak ich masz juz tyle?"
Stary 2012-07-30, 13:39   #949
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
oj tak) dzis jeszcze kupiłam torbe ,tz mina bezcenna hahahah i jego tekst"po co Ci kolejna torba jak ich masz juz tyle?"
Bo do każdych butów inna torebka też to mam, a butów to mam tyle, że aż wstyd, powinnam niektóre odsprzedać, bo ani razu w nich nie byłam
Stary 2012-07-30, 13:49   #950
nati_85
Raczkowanie

Oj ja też uwielbiam buty i torebki. Trochę tego mam a i tak ciągle mi mało.
Stary 2012-07-30, 13:52   #951
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Bo do każdych butów inna torebka też to mam, a butów to mam tyle, że aż wstyd, powinnam niektóre odsprzedać, bo ani razu w nich nie byłam
a jak! )) o własnie buty by mi sie tez jakies fajne przydaly;P haha dobrze że tż tego nie czyta ale co pracuję i zarabiam to mogę od czasu do czasu zaszaleć:P
Ide prasować bo mam ogromną stertę
Stary 2012-07-30, 14:46   #952
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Oj ja też uwielbiam buty i torebki. Trochę tego mam a i tak ciągle mi mało.
Cytat:
a jak! )) o własnie buty by mi sie tez jakies fajne przydaly;P haha dobrze że tż tego nie czyta ale co pracuję i zarabiam to mogę od czasu do czasu zaszaleć:P
Ide prasować bo mam ogromną stertę
No cóż to już takie kobiece spaczenie jest, jeśli chodzi o buty i torebki

Ja ostatnio prasowałam 2h w większości oczywiście rzeczy TŻ nienawidzę tego

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Brzuch mnie zaczął boleć jak na @, chyba d...a będzie.
Stary 2012-07-30, 15:37   #953
Renessme1985
Rozeznanie

hmmmm.... a ja nie mam nadal @

wczoraj przez moment miałam taki podbarwiony na lekko brązowo śluz i myślałam, że @ się rozkręca, a wieczorem już nic i dzisiaj też już nic

o co kaman ??

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2012-07-30, 15:41   #954
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość

wczoraj przez moment miałam taki podbarwiony na lekko brązowo śluz i myślałam, że @ się rozkręca, a wieczorem już nic i dzisiaj też już nic

o co kaman ??
Dzidziol? robiłaś test? Może jednak spróbuj, albo na bete leć - będziesz miała 100% pewności czy tak czy nie
Stary 2012-07-30, 15:46   #955
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:

o co kaman ??
nie chce robic Ci złudnych nadziei ale ja najpierw robiłam test wyszły II kreski ( ta druga jaśniejsza ) 3 dni później patzre plamienie w rozpacz nieziemską wpadłam ale plamienie trwało jakieś 3,4 h i cisza okazało się że czasami jak jajeczko zagnieżdża się w macicy występuje małe plamienie nazywa się plamieniem implantacyjnym poczytaj w necie może to to życze z całego serducha

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

a i dziewczyny pamiętajcie to że czujecie się na @ nie oznacza że @ przyjdzie nie traccie nadziei do samego końca

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:05   #956
Renessme1985
Rozeznanie

no nie wiem... nie wiem

w sumie to ja się boję, że coś jest znowu nie tak z tą moją prolaktyną i dlatego takie cyrki znowu w cyklu mam...

jakoś nie czuje się w ciąży... w ogóle nic nie czuje

... nie mam testu w domu i jakoś wcale nie chce mi się go robić, bo wiem, że będzie jedna krecha

dzięki dziewczyny za wsparcie ale się martwię

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2012-07-30, 17:25   #957
Ania0783
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Witajcie!
U mnie objawy @ Przyszły też brązowe plamienia wcześniej niż zwykle, także z przytulanek, które były przed stosowaniem globulek nici Z tym, że sie nie nastawiałam zupełnie, bo przytulanki były przed owu, a później już globulki, ale zawsze miałam nadzieję. @ powinna faktycznie przyjśc 4 sierpnia, a ja już dostałam plamień - nie wiem co z tym moim cyklem. Żeby sie nie okazało, że sie wszystko rozregulowało i z następnego też będą nici

Moje cykle są 29-30 dniowe i owu wypada mi zwykle koło 15-16 dnia. Na teście pokazuje mi dwie krechy koło 14 dnia. Także spokojnie jest jeszcze szansa. Możesz zrobić test owu i zobaczyć czy coś wyjdzie, bo nic straconego, a zresztą przytulanki i tak nie zaszkodzą
Więc bede testowac moze bedzie jeszcze ta owulka heh
A jaka jest skuteczosc takich testow - ile cykli musialyscie sie przytulac zeby podziałało ??? (Agi prócz Ciebie -wiem ze ty szczesciaro od razu heh )
Stary 2012-07-30, 19:03   #958
agi_82
Wtajemniczenie

Ania
kochana więc trzymaj się tylko mojej wersji jeden cykl z testami owu i II murowane

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 19:13   #959
Ania0783
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
Ania
kochana więc trzymaj się tylko mojej wersji jeden cykl z testami owu i II murowane
a juz sie chcialam poddac tzn odpuscic ten cykl heh ale dziewczynki nie zawodzicie i podnosicie na duchu - testuje i czekam na dwie krechy około 14.08 -
Stary 2012-07-30, 19:30   #960
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
zrobiłam test i nie wiem co o tym myśleć, dziś jest 36 dzień cyklu zobaczcie same
gratki

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość
Na koniec dnia, na poprawę humoru:

http://www.youtube.com/watch?v=OPSAg...layer_embedded

: love:

Cytat:
dzien dobry...
no i @ przyszla wczesniej ,zrobilam test na wszelki wypadek i jedna krecha.... wczoraj przeplakalam pol wieczoru ,nie gadam z tż przez to i w ogole poddaje sie z staraniami z duzo mnie to nerwow kosztuje ((
Cytat:
dziekuje za wsparcie i slowa otuchy. Nie mialam na mysli celibatu ale po prostu nie bede juz liczyla i nastawiala sie ze to teraz bo rozczarowanie jest tak bolesne jak upadek z wysokiego drzewa.... to byl moj 5 cykl staran wiem ze to nie duzo ze inne czekaja wiecej,nie wiem czy ja w ogole moge miec dzieci bo nigdy ne robilam pod tym wzgledem badan ,moj tż tez nie robil badan , chcialam z tym poczekac bo mnie lekarz wysmieje ze 5cs i juz chce sie badac....
No nic smutek jest wielki tymbardziej ze tż uwaza ze nic sie nie stalo ze nastepnym razem sie uda ... nie cierpie jak tak mowi w ogole mnie to nie pociesza a wrecz wkurza!
nie smuć się

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość
Rzuciliśmy fajki to uznaliśmy, że i odchudzić się damy radę
mądra decyzja, trzymam kciuki

Cytat:

o co kaman ??
rozumiem, że się boisz, bo to by było zbyt piękne, ale zrób test, w końcu tyle ich masz

A ja chyba nie będę robić testu w sobotę, tylko 7.08 wtedy kiedy mam dostać @, bo boję się, że nie wyjdzie nic na teście jak zrobię 4.08

A poa tym brzuch mnie pobolewa, ale nie wiążę tego z niczym, bo gdyby nie Wy to bym pewnie uwagi na to nie zwróciła
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości