III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 14:42   #2371
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Doczytałam do cudnej wiadomości anesh Świetne wieści, tak się cieszę że z niunią wszystko dobrze
Zielona moja miała takie plamki na buzi w okolicy ust i to liszaj byl. Niewiem jeszcze czy już wiesz co to dokładnie jest, ale u nas podejrzewano alergię na psa. Zrobiłam testy z krwi , bodajże miano IgE i nic nie wyszło. Dostała maść - Pimafucort i pięknie zeszło po kilku dniach.
Aga_ton współczuję trzeci raz pić glukozę

A teraz tak na szybko bo po Paulę muszę iść. Urlop udał się wspaniale, poleżałam na plaży w Ustce, poplumkałam się w lodowatym morzu i basenach w Jarosławcu, opaliłam się pięknie, nachodziłam. I cieszę się że jestem w domu, jakaś zmęczona przyjechałam Trzeba teraz by wziąść wolne aby odpocząć po urlopie
Pogoda była cudna do wczoraj, bo wczoraj padało. Dojechaliśmy do Kołobrzegu i tam przyjechał Kropek z moim tatą i bratem. No ale padało w sumie cały dzień. Poza tym mam dość samochodu, przez te 5 dni zrobiłam prawie 1000km, a ja nie lubię prowadzić.
Chyba zagonię dziś Kropka aby zaczął zrywać tapety w tym trzecim pokoju...
Stary 2012-07-30, 14:48   #2372
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
u
obiecane fotki ciuszkow,ale nie wszystko podwojnie bo zdjecia by za dlugo trwaly

dzis o 17,30 ktg i usg!!!!
śliczne ciuszki
trzymam kciuki za wizytę!
ja się nie mogę doczekać usg. dopiero 14.08 jestem umówiona i ciągle się zastanawiam, czy w dwupaku dotrwamy i czy Zuzia pozostanie Zuzią czy okaże się Tadzikiem
do 7mca miałam usg robione co 2-3 tygodnie a teraz od ponad 2 mce przerwy i aż mi dziwnie bez podglądania małej mej kruszynki
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
maggie123
to nie sa takie strupy mocno "przyklejone" tylko takie co latwo sciagnac i z tego co czytalam to nalezy je scierac zeby masc weszla na skore a nie na strup,ale maly mi nie chce dac tego zetrzec,sam tez tam nie "dłubie",czesto mu to myje mydelkiem antybakteryjnym przed nalozeniem masci to tez nie zabardzo chce mi dawac umyc.

Wlasnie liczylam ile mam platnosci teraz,nie liczac mieszkania to 1600zl i to praktycznie same raty. Masakra moj tz to jezdzi tylko na platnosci
to dobrze, że sam nie drapie.
moja siostra, jak była mała chorowała na ospę i strasznie się drapała i teraz ma taką bliznę między oczami
moja pensja też w całości idzie na rachunki, kredyt i inne opłaty

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 14:53   #2373
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
aha...dzisiaj jest 30-sty,wiec zostal mi rowniutki miesiąc do terminu

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
w sobote nna suwaczku mielismy 29 tydzieńczyli wkroczylismy w 30 tydzień

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Kochana takie wyjazdy ciężkie są i to jeszcze teraz .. niefajnie tak ale decydując się na taki styl życia należy brać pod uwagę, że będzie ciężko ... mam nadzieje że szybko Wam zleci ... A jak będzie kiedy malusia przyjdzie na świat?? będzie na miejscu czy takiej możliwości nie ma ?
za przespaną noc - w końcu
Niestety tż taka ma pracę - odkąd się znamy taką miał... Zawsze wyjeżdżał. Zaczął tam pracować mając 19 lat, zaraz po skończeniu technikum, później robił studia w tym kierunku. Ja naprawdę świetnie sobie radzę, wszystko z męskich rzeczy potrafię zrobić od przyniesienia węgla i rozpalenia w piecu, do skoszenia trawnika (teraz w wielu tych rzeczach inni mi pomagają oczywiście), ale zawsze mi smutno jak wyjeżdża.... najgorsze pierwsze kilka dni, potem człowiek umie sobie czas zorganizować. Najdłuższa nasza rozłąka to 3 m-ce i 20 dni, kiedy był w Indiach w tamtym roku.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Anesh bedziemy Cię wspierać w czasie rozłąki.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
anesh_ współczuję rozstania z tżetem ja nie wyobrażam sobie, że mogłabym chociaż na tydzień zostać bez mojego

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Melduje że żyję.
Ale mam nadrabiania, ło matko. 5 dni a tu tyle stron.
Opowiadaj

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Witam się w pierwszym dniu 32 tygodnia !

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle dziś ja i mój wiercik w brzuchu rozpoczynamy 34 tydzień!!!!!

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

My w weekend zaczęlismy 36, ale chyba nikt nie zauwazył
Czyzbym powinna już torbe pakować w razie W?
Za 36 tydzień
O tak

Cytat:
Napisane przez caterinazeta jones Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki,
odwiedziłam już laboratorium, zrobiłam badania i już jestem po śniadanku była buła z pasztetem i ogórkiem małosolnym a na deser drożdżówa z bitą śmietaną i wiśniami synusiowi smakowało bo szaleje

dziś mam wizytę o 17.30, dobrze bo od 2 dni w nocy boli mnie brzuch a przynajmniej zobacze małego i będę spokojniejsza, ale zaczynają boleć mnie stawy zwłaszcza nadgarstki, drętwieją mi palce u rąk, które są grube jak serdelki... i zaczyna mnie boleć tyłek, wczoraj cały dzień nie mogłam siedzieć ani leżeć na plecach. To boli mnie chyba kość ogonowa bo jak się dotykam to chyba to to, bo chyba to nie hemoroidy? zaczynam się bać...
Trzymam kciuki za wizytę
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 15:00   #2374
sandra23s
Zadomowienie

gratuluje rozpoczetych tygodni kobitki moje kochane
i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

ja dzis leze od poludnia bo jakas nieprzytomna jestem po tej ciezkiej nocy.mam nadzieje ,ze dzisiejsza bedzie lepsza....
ciezko mi z tym brzuchem i mam wrazenie jakby opadl troche,ale nadal ciezko mi sie oddycha

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 15:03   #2375
lilka00
Wtajemniczenie

Ale dzisiaj mam jakiś zły dzień, w nocy nie mogłam spać i się pociłam jak nie wiem co i do tego czymś się chyba podtrułam i wymiotowałam dzisiaj dwa razy, a ostatnio przydarzyło mi się to chyba w 3 msc ciąży .

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Jak ja nie znoszę wymądrzania się osób, które same rodziły kilkanaście, kilkadziesiąt lat temu. Poza tym już teraz drażni mnie takie wpieprzanie się w tego typu sprawy, a co to dopiero będzie jak mały będzie już po drugiej stronie. Chociaż muszę przyznać, że moja mamuśka nic nie lepsza... wlazła mi raz za skórę jak chciałam kupić pampersy, bo "po co teraz? skąd będziesz wiedziała ile on będzie ważył?" Wtedy sprowadziłam ją na ziemię i od tego czasu już złego słowa nie mogę powiedzieć, bo mam w niej olbrzymie wsparcie i widzę, że bardzo się stara pomóc, choć nie do końca wie jak, ale liczą się dobre chęci.
Tylko widzicie... ja widzę kiedy komuś chodzi o to, że chce pomóc, a kiedy ktoś krytykuje dla zasady. Ja i tak chcę mieć gotowe niemalże wszystko przed porodem i nikt mi tego z głowy nie wybije, a co tam.
Cytat:
Napisane przez caterinazeta jones Pokaż wiadomość
ale wy jesteście już zaawansowane w kompletowaniu wyprawki, ja jestem w lesie... mam trochę ubranek dla maluszka, jeszcze dostane po synku szwagierki bo on z maja i troszke kosmetyków z jonsona bo jak Wy się zarejestrowałam i dostałam paczuszkę i ostatnio w rossmanie dostałam 3 próbki kremu nivea przeciw odparzeniom i tyle... narazie łóżeczka tylko oglądam, wózki też... ale to wszystko przez mojego tż... on uważa że skoro poród w październiku to mamy jeszcze kupę czasu, że teraz wszystko jest w sklepach więc takie zakupy zrobi się w 15 min, ja będę w szpitalu a on wszystko kupi...zwariował normalnie, ale ja mu pokarzę.. kupię sobie cichaczem wszystko co jest potrzebne do szpitala dla mnie i maluszka a z resztą go przeciągnę po sklepach, zrobię mu listę potrzebnych rzeczy a potem karzę mu część zwrócić bo uznam że będzie złe i musi nowe kupić
wiem wiedźma ze mnie ale może to go w końcu oduczy zostawiania wszystkiego na ostatnią chwilę
Ja tam muszę mieć wszystko wcześniej, bo inaczej mnie to męczy. Mój TŻ na to nic nie mówi, bo mnie zna na tyle, że wie, że ja wszystko wolę pozałatwiać wcześniej. np. prezenty kupuje miesiąc przed czyimiś urodzinami, a niektóre prezenty gwiazdkowe już w październiku .

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
wy sie śmiejecie z matek co tak przegrzewają dzieci... ja jak Kubusia urodziłam - w marcu, wyszliśmy 7 dnia na dwór i ubrany był tak: body z długim i półśpiochy, na to dresik welurowy na to kombinezon misiowy i zapakowany w gruby koc akrylowy z opcją spięcia go na rękawki i nogawki....a było ok 20 stopni i tak chyba ze 3 razy wyszłam....potem zmądrzałam, ale jak patrzę na fotkę z pierwszego spaceru to mnie pusty śmiech ogarnia....człowiek uczy sie na błędach - jestem tego przykładem
To faktycznie musiało mu być gorąco . Ja akurat jestem daleka od przegrzewania, bo sama nie cierpię jak mi jest za ciepło, już wolę, żeby mi było trochę za zimno, podobnie ma mój TŻ, on to już w ogóle przy 15 stopniach chodzi w krótkim rękawku, a jak jest 7-8 to w samej bluzie no to nasze dziecko pewnie też nie będzie zmarzlakiem .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 15:05   #2376
Enigmama
Raczkowanie

Dearlie dziekuje za miłe powitanie

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 15:15   #2377
zielona1911
Zakorzenienie

tamlin111
stwierdzono u niego liszajec zakazny,wiec siedzimy w domu.Smaruje mu mascia juz trzeci dzien ale poprawa jest naprawde minimalna

maggie123
a moja mama ma taka kropke na srodku nosa ;D
Te platnosci mnie wykoncza kiedys
dlugo jeszcze nie bede mogla sobie pozwolic na cos ekstra ;(

Edytowane przez zielona1911
Czas edycji: 2012-07-30 o 15:17
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 15:25   #2378
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie dopiero co obudzilam
Oprocz tego obudzilam sie jeszcze przed 5 do kibelka i troche myslalam, nie radze sobie z ta swinka.Chyba ja komus oddam. Co drugi dzien wymieniam jej trociny w klatce,myje ta klatke,swinke kapie czasem,obcinam pazurki,codziennie przez nia musze odkurzac bo tak biega po klatce ze trociny wysupuje na podloge i przerazliwie piszczy i w nocy i w dzien bo wiecznie jest glodna! daje jej sianko,nosze mlecze,daje jej ogorka,marchewki,salate bo ta mala rura nie chce jesc karmy wogole! kupowalam juz takie z najwyzszej polki i za kazdym razem przewraca miske.
Ajj współczuję z tą świnką morką, też kiedyś miałam jak byłam mała i ciągle po niej trzeba było sprzątać...
Jak Twój synek?

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Anesh jak ja się cieszę, że z dzidzią ok

Mi to chyba jedna pralka wyjdzie tych na 56 i 62.
Fajnie, że wyjazd się udał

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Musze dziś kupić firanki i zasłony do sypialni naszej bo Zośka będzie z nami w pokoju mieszkać i tak jakoś łyso z samymi roletami w oknach i weźcie mi kochane doradźcie- ściany są w kolorach śliwka- turkus (na zdjęciu kiepsko to widać bo telefonem robione) jaki kolor zasłon???
Firanki białe, zasłony w jednym lub drugim kolorze ścian, a najlepiej w ogóle

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
tak w ogóle choco gdzie obiecane zdjęcia
No właśnie....

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Już piszę dziewczyny podróż była nie fajna co prawda w droge DO zatrzymaliśmy się na półtorej godziny u rodzinki, prócz tego co 2 godziny przerwa, ale to jest i tak bardzo męczące. Za to droga powrotna jechaliśmy z nad morza prosto w góry.
Drugi raz bym się nie zdecydowała na takie szaleństwo napewno po za tym wracać mi było ciężej o dziwo to tylko 2 tygdodnie a czuje ze przytyłam poszerzyłam sie mam wiecej dolegliwosci niz w dniu wyjazdu.
Morze nasze polskie cudowne, mielismy 3 dni pogody , 2 dni mieszane 1 dzien deszczu. Moze to i lepiej bo teraz w gorach upały byly przez tydzen i juz mi ciezko palce u dłoni mi puchną... na szczęscie tylko palce.

Czułam sie caly czas bardzo dobrze, procz jednego dnia kiedy cisnienie fiksowało, no i prócz dnia gdy wybralismy się do leśnego parku niespodzianek i po powrocie mialam przez godzine twardnienia brzucha co 10 miut, no-spa pomogla na szczęscie, ale mialam stracha, pozniej juz maksymalnie odpoczywalam i sie oszczedzalam i tak do teraz, bo jednak w ciagu dnia czasami mi te 8-10 razy twardnieje brzuch, zobaczymy co powie lekarz bo wizyta juz w piatek - nie mogę się doczekać. Tymbadziej ze w nocy jak sie przerzucam z boku na bok czesto pachwiny mnie bolą, i martwie sie czy nie poszaleliśmy za bardzo z tymi wakacjami, choc zapewniam Was ze naprawde wszedzie poruszalam sie powoli, wszsystko spokojnie, ostrożnie, ale jednak sama podróż .... mysle ze do 7 miesiąca taka podróz jest ok ale po 7 juz naprawde ciezko chyba ze ktos ma maly brzuszek.

Zdjęcia dziś wrzuce na maila Nie moglam sie nacieszyc Morzem - ostatnio bylam 12 lat temu! zdjęcia przywiezlismy cudne i naprawde sie c ieszymy ze nam sie udało pojechać.
W Górach siedząc nad rzeką zamówiłam przez internet łozeczko takze dziś bedzie do nas wysłane kurierem, klasyczne sosnowe, bez szuflady jednak i będziemy je sami malować.
Został nam do opłacenia tylko wózek, ale narazie jesesmy spłukani do zera praktycznie i zaplacimy za miesiąc.

Ubrania mi sie zrobiły ciasne wszystkie worki

Ciesze sie ze jestesmy wszystkie 2w1 jeszcze bo chce na bieżąco kibicowac rodzącym
Czekamy na zdjęcia. super, że wyjazd udany

Trzymam kciuki za dzisiajsze wizyty
Stary 2012-07-30, 15:31   #2379
aaliyah
Zakorzenienie

Zielona witam w klubie bo i my mamy liszaja, znaczy dziecko ma. Dostała na to antybiotyk w maści bo ma tylko dwie niewielkie zmiany na brodzie. Mi lekarz powiedział, że po dobie smarowania zmian nie są one już zakaźne także możecie wychodzić i nawet do przedszkola dziecko może chodzić.

Katiem, no niby to nosidło manduca jest od 3,5kg, ale pewnie i tak używałabym jak maly skończy kilka miesięcy. Na początku to nie ma to jak gondola. W ogóle chyba dzidziusiowi wygodniej na leżąco jak się może ułożyć jak chce. O nosidle to myślę żebym była bardziej mobilna i żebym była w stanie spędzać też czas ze starszą córką.

Dearlie a jakie odpały mają kobiety w 3cim trymestrze? Znaczy o jakich TZ czytał?

Tamlin, fajnie, że się wakacje udały. Zazdroszczę.

Kurcze, ja mam tyle roboty ostatnio i najgorsze, że wcale się nie mogę zmobilizować. W sobote i niedzielę na ostatnia chwilę rozliczałam VAT. Nienawidzę tego zostawiania wszystkiego na ostatnią chwilę. Muszę papiery z całego roku dla księgowego przygotować a siły już nie mam... Do tego dochodzi nasza sypialnia - wygląda jak pobojowisko, pełno dzidziusiowych sprzętów, nie ma kiedy ciuszków poprasować, poukładać. Przydałoby się wyrzucić 3/4 zawartości mojej garderoby. Pogońcie mnie do roboty.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 15:36   #2380
zielona1911
Zakorzenienie

anesh
jakas tam minimlana poprawa jest,a smaruje juz 3 dzien

aaliah
liszaj a liszajec to sa dwie inne rzeczy
Stary 2012-07-30, 15:49   #2381
maggie123
Zakorzenienie

aaliyah gonimy Cię zatem do umiarkowanej pracy
od dziś w biedronce w promocji są pieluchy dada za 49.99

wiem, że już pisałyście o tym, ale zupełnie nie mogę sobie przypomnieć, jak to było, więc będę wdzięczna za podpowiedzi tzn. ile jakich pieluszek powinnam mieć.
Na razie mam 1 opakowanie dada w rozmiarze jeden (2-5kg)- 28 sztuk
i jedno opakowanie dwójek (3-6kg)- 86 sztuk
teraz planuję te dady kupić tylko nie wiem, czy dwójki czy trójki (4-9kg)?
chyba jeszcze lepiej kupić dwójki bo trójki mogą być za duże, a jak by były za duże, to pewnie by gdzieś bokami przeciekało, nie?

Zapraszam
Stary 2012-07-30, 15:52   #2382
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

wiem, że już pisałyście o tym, ale zupełnie nie mogę sobie przypomnieć, jak to było, więc będę wdzięczna za podpowiedzi tzn. ile jakich pieluszek powinnam mieć.
chyba jeszcze lepiej kupić dwójki bo trójki mogą być za duże, a jak by były za duże, to pewnie by gdzieś bokami przeciekało, nie?
dwojki,na trojki jeszcze bedziesz miec czas
Stary 2012-07-30, 15:57   #2383
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sie musze pochwalic,ze dzis normalnie zwariowalam tz mi pisze smsa ze mam wejsc szybko na skype i zobaczyc linki,myslalam ze znowu jakies czesci do auta a tu patrze a tam wozki tako. Chwalil sie ze znalazl tanie.
Normalnie jestem w szoku,ze jednak troche mysli
Brawo dla tżta

Cytat:
Anesh, to Ty chyba pisałaś o nosidełkach? z tego, co czytałam i słyszałam nosidełka to kiepski pomysł, bo nie dają dobrego podparcia dziecku i łatwo o różne wady postawy itp. zdecydowanie lepszym pomysłem są chyba chusty. Byłam na zajęciach z chustowiązania i bardzo mi się to spodobało. jeśli tylko moja mała będzie bardzo absorbującym maluchem i będzie wymagała dłuższego noszenia na rękach, na pewno w taką chustę się zaopatrzę. najlepiej tkana (nie elastyczna) ze splotem skośno-krzyżowym
Wózek śliczny.

Tak to ja pisałam. Niestety nie znam się na chustach/nosidłach, muszę się zorientować jaki w ogóle kupiła i poczytać na ten temat.Dziękuję za rady. Masz jakieś materiały takie które mogłabyś netem przesłać?

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
dzieki,mi tezsie podoba,nie cierpie duzych aut ale coz czasem zycia zmusza nas do zmiany decyzji

tak jestem marzec 88

obiecane fotki ciuszkow,ale nie wszystko podwojnie bo zdjecia by za dlugo trwaly

dzis o 17,30 ktg i usg!!!!
Za usg i ktg trzymam kciuki.
W aucie się cała rodzinka zmieści, więc jest super.
Ja jestem grudzień 88
Ciuszki śliczne, tę taką bluzeczkę na trzecim zdjęciu po lewej u góry też mam, ale na 68.

Cytat:
Wlasnie liczylam ile mam platnosci teraz,nie liczac mieszkania to 1600zl i to praktycznie same raty. Masakra moj tz to jezdzi tylko na platnosci
Ach... gdyby nie te opłaty to wszystkie jak królowe byśmy żyły.
Stary 2012-07-30, 15:57   #2384
gda
Zakorzenienie

Cytat:

podobnie, jak Ty staram się zmienić młodzieżowy styl mojego męża. 28 lat już do czegoś zobowiązuje, a nie tylko spodenki krótkie (najlepiej a la plażowe) lub jakieś szerokie jeansy + tshirt i bluza... na dodatek wszyscy u niego w pracy tak chodzą. programiści...
No co Wy dziewczyny, a po co mają się ubierać poważniej?
Mój jest po 30, jest szefem firmy i nadal ubiera się bardzo luzacko i młodzieżowo i mi się to strasznie podoba. Nikt go nie namówi na żadną marynarę czy półbuty, polo albo koszulę

Cytat:
tamlin111
stwierdzono u niego liszajec zakazny,wiec siedzimy w domu.Smaruje mu mascia juz trzeci dzien ale poprawa jest naprawde minimalna

maggie123
a moja mama ma taka kropke na srodku nosa ;D
Te platnosci mnie wykoncza kiedys
dlugo jeszcze nie bede mogla sobie pozwolic na cos ekstra ;(
Ojej, a Tobie coś grozi w ciąży, jeśli byś się zaraziła???
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:02   #2385
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
anesh
jakas tam minimlana poprawa jest,a smaruje juz 3 dzien

aaliah
liszaj a liszajec to sa dwie inne rzeczy
Właśnie mamy liszajca, myślałam, że to to samo tyle że liszaj to nazwa potoczna. U nas to sie nazywa impetigo. Leczy się to penicyliną i podobno nagminnie występuje u dzieci w wieku przedszkolnym tyle, że Twój synek ma dość nasiloną postać a u nas są tylko 2 małe strupki już.

Mi lekarz powiedział, że po dobie do 48 godzinach od rozpoczęcia kuracji antybiotykiem dziecko juz nie zaraża.
Stary 2012-07-30, 16:03   #2386
zielona1911
Zakorzenienie

gda
nie ma za duzo informacji o liszajcu w ciazy w necie,ale jak sie dotej pory nie zarazilam-pijac razem z butelki to teraz raczej tez nic mi nie grozi
Stary 2012-07-30, 16:05   #2387
Enigmama
Raczkowanie

anesh zdjęcia na mailu

Moje skarby!
Kruszynka
Stary 2012-07-30, 16:06   #2388
sandra23s
Zadomowienie

krew mi leci z nosa

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:06   #2389
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
gda
nie ma za duzo informacji o liszajcu w ciazy w necie,ale jak sie dotej pory nie zarazilam-pijac razem z butelki to teraz raczej tez nic mi nie grozi
Liszajec jest zupełnie bezpieczny nawet jak złapiesz go będąc w ciąży.
Stary 2012-07-30, 16:07   #2390
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Właśnie mamy liszajca, myślałam, że to to samo tyle że liszaj to nazwa potoczna. U nas to sie nazywa impetigo. Leczy się to penicyliną i podobno nagminnie występuje u dzieci w wieku przedszkolnym tyle, że Twój synek ma dość nasiloną postać a u nas są tylko 2 małe strupki już.

Mi lekarz powiedział, że po dobie do 48 godzinach od rozpoczęcia kuracji antybiotykiem dziecko juz nie zaraża.
acha
ja i tak nie chce z malym wychodzic ze wzgledu na to ze ludzie sie na niego patrza i niewiem jak zachowywaly by sie mamusie w parku wiec wole mu tego oszczedzic. teraz to wyglada tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0621.jpg (76,6 KB, 41 załadowań)
Stary 2012-07-30, 16:09   #2391
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Doczytałam do cudnej wiadomości anesh Świetne wieści, tak się cieszę że z niunią wszystko dobrze

Super, że urlop się udał.

Cytat:
moja pensja też w całości idzie na rachunki, kredyt i inne opłaty
Moja pensja jest niższa niż nasza hipoteka....:/. A ta hipoteko podobno i tak nie wysoka, bo w Pzn. moja koleżanka płaci niewiele mniej za wynajem mieszkania...
Stary 2012-07-30, 16:13   #2392
angel166
Zakorzenienie

dearlie, niegrzeczna,aneshdz iękuję dziewczyny, no wizyta tuż tuż jeszcze tylko 2h i 7minut
muminekza wizytę, śliczne ubranka
maggie ja wiem, że mąka działa w razie odparzeń ale teściowa by ją najchętniej używała cały czas, po każdej zmianie pieluszki na stojąco, bo na siedząco bym nie dała rady na desce poprasować, a obecnie zostaliśmy bez stołu w mieszkaniu przez ten remont
co do podglądania malutkiej to ja tez pierwszy raz miałam teraz dwumiesięczną przerwę, aż do dziśno zakładając, że usg będzie działało
tamlin to super, że urlop się udał i zazdroszczę opalenizny!

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:14   #2393
ula2689
Wtajemniczenie

Witam się po weekendzie!I odrazu mam pytanko do dziewczyn z krótką szyjką.Czy czujecie w jakiś sposób że się ona skraca?Ja czasem czuję takie kłucie w pipce i nie wiem co to jest,a czasem to mnie tam normalnie boli jakby się rozchodziła czy jak.Następną wizytę mam dopiero 20.Jutro zaczynamy 33 tydzień i nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam...
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:16   #2394
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
anesh zdjęcia na mailu

OOO już patrzę

Śliczna z Ciebie kobitka, śliczny masz brzusio i śliczne masz maluszki.

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2012-07-30 o 16:19
Stary 2012-07-30, 16:18   #2395
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

ja mam tych 2-5 43 sztuki, to do szpitala wezme. a tak to 3-6 mam 4 paki po 108. z tz obliczen wyszlo, że moze starczy na 2 miesiace

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Za usg i ktg trzymam kciuki.
W aucie się cała rodzinka zmieści, więc jest super.
Ja jestem grudzień 88
Ciuszki śliczne, tę taką bluzeczkę na trzecim zdjęciu po lewej u góry też mam, ale na 68.

.
a ja lipiec 88

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Mój jest po 30, jest szefem firmy i nadal ubiera się bardzo luzacko i młodzieżowo i mi się to strasznie podoba. Nikt go nie namówi na żadną marynarę czy półbuty, polo albo koszulę

Ojej, a Tobie coś grozi w ciąży, jeśli byś się zaraziła???
moj ma 28 i tez sie na luzie ubiera i nie wyobrazam go sobie inaczej po co ma sie postarzac ? no tylko to, ze do pracy musi bardziej elegancko bo tam maja akurat taki wymog, zadne krotkie spodnie itd, ale po pracy i w weekend to juz tshirt i jakies kortkie dzisnowe spodnie i ja go takiego lubie

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:19   #2396
angel166
Zakorzenienie

enigma ślicznie wyglądasz

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-07-30 o 16:39
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:21   #2397
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
anesh zdjęcia na mailu

jakaś ty ładna mamuśka cudne masz córy !!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:25   #2398
martusia26
Rozeznanie

Cześć dzieczyny,

wczoraj zaczęliśmy 29 tydzień bardzo się cieszę.
dziś byłam w Smyku, przeceny są rzeczywiście bardzo duże. body można kupić już od 5 zł. no i zrobiłam spore zakupy i tym samym zakończyłam wyprawkę ubraniową dla małej teraz wybór wózka i łóżeczka, no i trochę dla siebie rzeczy muszę kupić no i smoczki, butelki, wanienka, kocyki...trochę tego jeszcze jest ale to na dniach przez internet sobie zamówię.
dziś byłam na glukozie. wypić się dało, ale później była masakra. czułam się jakbym odplywała,a po 20 minutach zemdliło mnie i wszystko zwróciłam więc jutro powtórka z rozrywki. ja jem mało slodyczy, nie lubię poprostu, więc nie dziwne że organizm się zbuntował. w jakiej ilości wody to rozrabiałyscie? ja w kubeczku takim małym plastikowym. może powinnam w większej ilości płynu to rozrobić? sama nie wiem....
muszę nadrabić wczorajszy i dzisiejszy dzień.
Stary 2012-07-30, 16:28   #2399
Enigmama
Raczkowanie

angel166
kasiam187
dziekuje bardzo! Angel widzę ze slubowaliscie w tym samym dniu co my tylko my kilka lat wcześniej

Moje skarby!
Kruszynka
Stary 2012-07-30, 16:30   #2400
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Tak to ja pisałam. Niestety nie znam się na chustach/nosidłach, muszę się zorientować jaki w ogóle kupiła i poczytać na ten temat.Dziękuję za rady. Masz jakieś materiały takie które mogłabyś netem przesłać?
niestety nie mam nic, co mogłabym wrzucić na forum lub maila
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
bo nie pasujemy stylowo do siebie ja wolę ubierać się bardziej na elegancko (sukieneczki, szpileczki), a jak mi mąż wyskakuje obok w tshircie i np. conversach to wyglądamy śmiesznie

Zapraszam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości