|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Doczytałam do cudnej wiadomości anesh
Zielona moja miała takie plamki na buzi w okolicy ust i to liszaj byl. Niewiem jeszcze czy już wiesz co to dokładnie jest, ale u nas podejrzewano alergię na psa. Zrobiłam testy z krwi , bodajże miano IgE i nic nie wyszło. Dostała maść - Pimafucort i pięknie zeszło po kilku dniach. Aga_ton współczuję trzeci raz pić glukozę A teraz tak na szybko bo po Paulę muszę iść. Urlop udał się wspaniale, poleżałam na plaży w Ustce, poplumkałam się w lodowatym morzu i basenach w Jarosławcu, opaliłam się pięknie, nachodziłam. I cieszę się że jestem w domu, jakaś zmęczona przyjechałam Trzeba teraz by wziąść wolne aby odpocząć po urlopie ![]() Pogoda była cudna do wczoraj, bo wczoraj padało. Dojechaliśmy do Kołobrzegu i tam przyjechał Kropek z moim tatą i bratem. No ale padało w sumie cały dzień. Poza tym mam dość samochodu, przez te 5 dni zrobiłam prawie 1000km, a ja nie lubię prowadzić. Chyba zagonię dziś Kropka aby zaczął zrywać tapety w tym trzecim pokoju... |
|
|
|
#2372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
trzymam kciuki za wizytę! ja się nie mogę doczekać usg. dopiero 14.08 jestem umówiona i ciągle się zastanawiam, czy w dwupaku dotrwamy i czy Zuzia pozostanie Zuzią czy okaże się Tadzikiem ![]() do 7mca miałam usg robione co 2-3 tygodnie a teraz od ponad 2 mce przerwy i aż mi dziwnie bez podglądania małej mej kruszynki Cytat:
moja siostra, jak była mała chorowała na ospę i strasznie się drapała i teraz ma taką bliznę między oczami ![]() moja pensja też w całości idzie na rachunki, kredyt i inne opłaty
|
|
|
#2373 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za przespaną noc - w końcu![]() Niestety tż taka ma pracę - odkąd się znamy taką miał... Zawsze wyjeżdżał. Zaczął tam pracować mając 19 lat, zaraz po skończeniu technikum, później robił studia w tym kierunku. Ja naprawdę świetnie sobie radzę, wszystko z męskich rzeczy potrafię zrobić od przyniesienia węgla i rozpalenia w piecu, do skoszenia trawnika (teraz w wielu tych rzeczach inni mi pomagają oczywiście ), ale zawsze mi smutno jak wyjeżdża.... najgorsze pierwsze kilka dni, potem człowiek umie sobie czas zorganizować . Najdłuższa nasza rozłąka to 3 m-ce i 20 dni, kiedy był w Indiach w tamtym roku.Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O tak Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2374 |
|
Zadomowienie
|
gratuluje rozpoczetych tygodni kobitki moje kochane
![]() i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ja dzis leze od poludnia bo jakas nieprzytomna jestem po tej ciezkiej nocy.mam nadzieje ,ze dzisiejsza bedzie lepsza ....ciezko mi z tym brzuchem i mam wrazenie jakby opadl troche,ale nadal ciezko mi sie oddycha
|
#2375 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ale dzisiaj mam jakiś zły dzień, w nocy nie mogłam spać i się pociłam jak nie wiem co i do tego czymś się chyba podtrułam i wymiotowałam dzisiaj dwa razy, a ostatnio przydarzyło mi się to chyba w 3 msc ciąży
.Cytat:
Cytat:
.Cytat:
. Ja akurat jestem daleka od przegrzewania, bo sama nie cierpię jak mi jest za ciepło, już wolę, żeby mi było trochę za zimno, podobnie ma mój TŻ, on to już w ogóle przy 15 stopniach chodzi w krótkim rękawku, a jak jest 7-8 to w samej bluzie no to nasze dziecko pewnie też nie będzie zmarzlakiem .
|
|||
|
|
|
#2376 |
|
Raczkowanie
|
Dearlie dziekuje za miłe powitanie
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin111
stwierdzono u niego liszajec zakazny,wiec siedzimy w domu.Smaruje mu mascia juz trzeci dzien ale poprawa jest naprawde minimalna maggie123 a moja mama ma taka kropke na srodku nosa ;D Te platnosci mnie wykoncza kiedys ![]() dlugo jeszcze nie bede mogla sobie pozwolic na cos ekstra ;( Edytowane przez zielona1911 Czas edycji: 2012-07-30 o 15:17 |
|
|
|
#2378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Twój synek? Mi to chyba jedna pralka wyjdzie tych na 56 i 62 .Fajnie, że wyjazd się udał ![]() Cytat:
![]() No właśnie.... Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dzisiajsze wizyty
|
|||
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona witam w klubie bo i my mamy liszaja, znaczy dziecko ma.
Dostała na to antybiotyk w maści bo ma tylko dwie niewielkie zmiany na brodzie. Mi lekarz powiedział, że po dobie smarowania zmian nie są one już zakaźne także możecie wychodzić i nawet do przedszkola dziecko może chodzić. Katiem, no niby to nosidło manduca jest od 3,5kg, ale pewnie i tak używałabym jak maly skończy kilka miesięcy. Na początku to nie ma to jak gondola. W ogóle chyba dzidziusiowi wygodniej na leżąco jak się może ułożyć jak chce. O nosidle to myślę żebym była bardziej mobilna i żebym była w stanie spędzać też czas ze starszą córką. Dearlie a jakie odpały mają kobiety w 3cim trymestrze? Znaczy o jakich TZ czytał? ![]() Tamlin, fajnie, że się wakacje udały. Zazdroszczę. ![]() Kurcze, ja mam tyle roboty ostatnio i najgorsze, że wcale się nie mogę zmobilizować. W sobote i niedzielę na ostatnia chwilę rozliczałam VAT. Pogońcie mnie do roboty.
|
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
anesh
jakas tam minimlana poprawa jest,a smaruje juz 3 dzien ![]() aaliah liszaj a liszajec to sa dwie inne rzeczy |
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
aaliyah gonimy Cię zatem do umiarkowanej pracy
![]() od dziś w biedronce w promocji są pieluchy dada za 49.99 wiem, że już pisałyście o tym, ale zupełnie nie mogę sobie przypomnieć, jak to było, więc będę wdzięczna za podpowiedzi tzn. ile jakich pieluszek powinnam mieć. Na razie mam 1 opakowanie dada w rozmiarze jeden (2-5kg)- 28 sztuk i jedno opakowanie dwójek (3-6kg)- 86 sztuk teraz planuję te dady kupić tylko nie wiem, czy dwójki czy trójki (4-9kg)? chyba jeszcze lepiej kupić dwójki bo trójki mogą być za duże, a jak by były za duże, to pewnie by gdzieś bokami przeciekało, nie?
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2383 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Tak to ja pisałam . Niestety nie znam się na chustach/nosidłach, muszę się zorientować jaki w ogóle kupiła i poczytać na ten temat.Dziękuję za rady . Masz jakieś materiały takie które mogłabyś netem przesłać?Cytat:
.W aucie się cała rodzinka zmieści, więc jest super Ja jestem grudzień 88 ![]() Ciuszki śliczne, tę taką bluzeczkę na trzecim zdjęciu po lewej u góry też mam, ale na 68 .Cytat:
.
|
||||
|
|
|
#2384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój jest po 30, jest szefem firmy i nadal ubiera się bardzo luzacko i młodzieżowo i mi się to strasznie podoba. Nikt go nie namówi na żadną marynarę czy półbuty, polo albo koszulę Cytat:
|
||
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to sie nazywa impetigo. Leczy się to penicyliną i podobno nagminnie występuje u dzieci w wieku przedszkolnym tyle, że Twój synek ma dość nasiloną postać a u nas są tylko 2 małe strupki już. Mi lekarz powiedział, że po dobie do 48 godzinach od rozpoczęcia kuracji antybiotykiem dziecko juz nie zaraża.
|
|
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
gda
nie ma za duzo informacji o liszajcu w ciazy w necie,ale jak sie dotej pory nie zarazilam-pijac razem z butelki to teraz raczej tez nic mi nie grozi |
|
|
|
#2387 |
|
Raczkowanie
|
anesh
zdjęcia na mailu
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2388 |
|
Zadomowienie
|
krew mi leci z nosa
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja i tak nie chce z malym wychodzic ze wzgledu na to ze ludzie sie na niego patrza i niewiem jak zachowywaly by sie mamusie w parku wiec wole mu tego oszczedzic. teraz to wyglada tak: |
|
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że urlop się udał .Moja pensja jest niższa niż nasza hipoteka....:/. A ta hipoteko podobno i tak nie wysoka, bo w Pzn. moja koleżanka płaci niewiele mniej za wynajem mieszkania... |
|
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
dearlie, niegrzeczna,anesh
jeszcze tylko 2h i 7minutmuminek za wizytę, śliczne ubrankamaggie ja wiem, że mąka działa w razie odparzeń ale teściowa by ją najchętniej używała cały czas, po każdej zmianie pieluszki na stojąco, bo na siedząco bym nie dała rady na desce poprasować, a obecnie zostaliśmy bez stołu w mieszkaniu przez ten remont![]() co do podglądania malutkiej to ja tez pierwszy raz miałam teraz dwumiesięczną przerwę, aż do dziś no zakładając, że usg będzie działałotamlin to super, że urlop się udał i zazdroszczę opalenizny!
|
#2393 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po weekendzie!I odrazu mam pytanko do dziewczyn z krótką szyjką.Czy czujecie w jakiś sposób że się ona skraca?Ja czasem czuję takie kłucie w pipce i nie wiem co to jest,a czasem to mnie tam normalnie boli jakby się rozchodziła czy jak.Następną wizytę mam dopiero 20.Jutro zaczynamy 33 tydzień i nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam...
|
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
OOO już patrzę Śliczna z Ciebie kobitka, śliczny masz brzusio i śliczne masz maluszki. Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2012-07-30 o 16:19 |
|
|
|
#2395 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
po co ma sie postarzac ? no tylko to, ze do pracy musi bardziej elegancko bo tam maja akurat taki wymog, zadne krotkie spodnie itd, ale po pracy i w weekend to juz tshirt i jakies kortkie dzisnowe spodnie i ja go takiego lubie
|
|||
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
enigma ślicznie wyglądasz
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-07-30 o 16:39 |
|
|
|
#2397 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2398 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dzieczyny,
wczoraj zaczęliśmy 29 tydzień dziś byłam w Smyku, przeceny są rzeczywiście bardzo duże. body można kupić już od 5 zł. no i zrobiłam spore zakupy i tym samym zakończyłam wyprawkę ubraniową dla małej ale to na dniach przez internet sobie zamówię.dziś byłam na glukozie. wypić się dało, ale później była masakra. czułam się jakbym odplywała,a po 20 minutach zemdliło mnie i wszystko zwróciłam muszę nadrabić wczorajszy i dzisiejszy dzień.
|
#2399 |
|
Raczkowanie
|
angel166
kasiam187 dziekuje bardzo! Angel widzę ze slubowaliscie w tym samym dniu co my tylko my kilka lat wcześniej
|
|
|
#2400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja wolę ubierać się bardziej na elegancko (sukieneczki, szpileczki), a jak mi mąż wyskakuje obok w tshircie i np. conversach to wyglądamy śmiesznie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

Trzeba teraz by wziąść wolne aby odpocząć po urlopie 

i to praktycznie same raty. Masakra moj tz to jezdzi tylko na platnosci

synusiowi smakowało bo szaleje
....

Poza tym już teraz drażni mnie takie wpieprzanie się w tego typu sprawy, a co to dopiero będzie jak mały będzie już po drugiej stronie.