|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
dziękuję kochane za ciepłe słowa w kierunku mojego, jak to popik ujęła, symulanctwa
![]() Cytat:
![]() madzia, brawo dla małej tutewny ![]() dla ciebie za kostkę już nie ![]() ![]() bao, brawo dla kubusia ![]() i koniecznie załóż mu kaloszki co by się kałużami pocieszyć mógł ![]() Cytat:
![]() popik, ale fajnie że malutka już noce przesypia. Zapodaj nam jakieś foteczki małej buddy, a najlepiej obu dziewczynek. Oliwci też pewnie za chwilkę minie, ale tobie trochę nerwów zejdzie, i mało to pocieszające, wiem.
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Asiulek kiedy do domu wracacie?
Darusia i co i co ? z kochana siostrunia tz-ta? zjechalas ja z gory na dol? jak sie sprawy maja? Pop ja to nie wiem czy twojej Oliwce minie, z tego co opisujesz to ona taka twarda sztuka ![]() ![]() ![]() Jakie masz leki na rwe? dalej cie boli? lacze sie w bolu ![]() Iza wydaje mi sie ze nic nie musiscie dawac w podziece , a przynajmniej nic materialnego , moze jakis album wyslijcie z fotkami z wakacji ktore razem spedziliscie. To sa starsi ludzie i dla nich jedyna podzieka jest to ze mogli was ugoscic, "nakarmi" obdarowac. Tezz pewnie takie bedziemy , ja widze po mojej babcie , nie wazne co bym jej dala i tak najwecej szczescia jej przyniesie moja , nasza wizyta i zrobienie nam pierogow ![]() ![]() Ania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |||
Zakorzenienie
|
śliczne zdjęcia. A jak Twoja dama pięknie pozuje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że wakacje się udały ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Wczoraj wróciliśmy ![]()
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
Megi sama sobie też zazdroszczę
![]() Jeszcze zatęsknisz do momentów kiedy Igor nie mówił - chyba mogę gwarantować ![]() Bao brawa dla Kubusia Nie wiem dlaczego jeszcze mu kaloszy nie kupiłaś. Skakanie po kałużach to jedno z ulubionych zabaw dzieci ![]() ![]() Nie chwaląc zbytnio (żeby nie zapeszyć ![]()
#815 |
Zakorzenienie
|
pozuje tylko wtedy jak ma humor
![]() Iza super że Wam się wakacje udały ![]() mamy dziewczynek kupowałyście lalki- bobasa z ubrankami na przebranie? przeszukałam all i nie ma nic, albo nie znalazłam. Zosia widziała u koleżanki taką lalke, zmieniała jej ubranka i teraz mi truje że też taką chce. Koleżanka jej kupiła tą lalke w biedronce u nas w sklepie też nic nie ma takiego.
#816 |
Zakorzenienie
|
Chciałam zauważyć że wcale nie tak trudno zapałać punkty za kierownicą i wcale nie trzeba szybko jeździć. Dobrze pamiętam jak Tż w krótkim czasie nazbierał tyle że ja jeździłam na dalsze trasy. Podobało mi się nawet
![]() 10 pkt za prędkość to pewnie co najmniej 50 km ponad dozwoloną prędkość
#817 |
Zakorzenienie
|
No to może ja troszkę opiszę nasz urlop
![]() na początek musze pochwalić nasze dziecko. Przez caly tydzień może ze 3 razy zdarzyl jej się jakiś buncik ale byly na prawdę lajcikowe, takie trwające 2-3 minutki ![]() ![]() ![]() Spała codziennie w dzien minimum 3 godziny, taka byla padnięta od tego słońca. W ogóle nie zdawaliśmy sobie sprawy jak ona pięknie potrafi zasypiać i spac przy nas. W domu ma swój pokoik, zawsze jak zasypia to wychodzimy, siedzimy cicho zanim nie uśnie, potem też staramy sie byc w miarę cicho, a tam... zasypiala z nami w pokoju, czesto przy telewizorze, my gadaliśmy, swiatlo zapalone a ona po prostu zasypiala. Potem normalnie funkcjonowalismy w tej malej klitce a ona spała jak kamień ![]() Pogoda była rewelacyjna, caly tydzien upal bez chmurek najmniejszych ![]() ![]() Jednym słowem- cudowny urlop. Razem z tż stwierdziliśmy , że to jedne z lepszych naszych wakacji ![]() Wzielimsy jej kolorowanki, puzzle, książeczki, kilka zabawek a ona nic nawet nie ruszyła ![]() Fajną sprawa bylo to, że w tym pkoju zabaw była kamerka i w pokojach w telewizji na jednym z kanalow mozna bylo sobie podglądać co robia dzieciaczki. fajna sprawa choc raczej dla straszych dzieci. ja jedynie podglądalam jak tz zajmuje się małą ![]() Nooo...chyba wsio ![]()
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
Trochę fotek z wakacji. Slabe bo z telefonu bo jak pisalam, aparat nam sie zepsuł
![]() 1. naelektryzowana na trampolinie (wiem, nie dorównuje Oliwce Darusi ![]() 2. wjazd do kulek 3. na spacerek z tatusiem 4-5. popołudniowe plażowanie (puszczamy latawiec) 6. plażowiczka 7. Coś co Werusia lubi najbardziej ![]() 8. Oj, poszło kasy na tego typu atrakcje ![]()
#819 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze kilka:
1. słynne zejście na plaże pokazywane już przez Evi ![]() ![]() 2. puszczamy latawiec 3. wygibasy na plaży 4-5. Opalanko ![]() 6. sprawdzanie ciepłoty wody w basenie ![]() 7. Pierwsze próby kąpieli (potem wolalam odłożyć telefon ![]() ![]()
#820 |
Zakorzenienie
|
Asia cudnie
![]()
#821 |
Zakorzenienie
|
Asiulek Wercia w stroju kąpielowym i kapelusiku pozuje jak mała modeleczka, boska jest
![]() ![]() super że Wam się wyjazd udał ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- i na tym leżaku też ![]()
#822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękujemy ![]()
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
Asia zdjęcia super
![]() Jak Wy to robicie że dzieciaki "pozują" do zdjęć, moja Zośka jest nie do złapania ![]() Na pocieszenie to my też zdjecia tylko z telefonów mamy. Już jakiś czas temu aparat odmówił posłuszeństwa.
#824 |
Zakorzenienie
|
Z moją jest różnie. Czasami współpracuje, ja jej mowię jak ma stanąc a ona próbuje to zrobić
![]() ![]() ![]()
#825 |
Zakorzenienie
|
asia, superowo, że wam się tak pięknie urlop udał i zdjęcia świetne-nawet nie poznałabym, że z komórki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
Aaaa... żeby nie było tak pięknie to mała od wczoraj, jak tylko wróciliśmy do domu, rogów dostała. Nadrabia za tamten "grzeczny" tydzień. Albo się klimatyzuje
![]() Wszystko na nie, nawet jak nic do niej nie mówimy to mówi (tak na zapas): "nie, nie, yy". Jak jej coś nie wychodzi to tym rzuca z wielkim impetem. wczoraj były to buty np. a dziś zdążyła rzucić swoją miską (na szczęście plastikową). Poza tym bije te rzeczy ktore jej nie odpowiadają. Jak ma nerwa to bije co popadnie, nawet podłogę ![]() ![]()
#827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za życzenia ![]() Bao kiedyś pisałaś że chcesz kupić Kubusiowi parking z Wadera. Kupiłaś już? Myśmy dzisiaj młodemu zakupili taki żeby mieć kupiony spokój na urlopie, jak będziemy wieczorami chcieli bez pilnowania non stop dzieci piwko wypić czy grila zrobić http://allegro.pl/wader-kid-cars-3d-...460215931.html W sklepie taniej wyszło niż na allegro bo za 101zł ![]() ![]() Sara moim zdaniem córcia do taty podobna, ale uśmiech ma za Tobą. Ja bym Twoją fryzurkę widziała z takimi dużymi falami ![]() ![]() Asiulek, pogoda Wam dopisała superowo. Zdjęcia ja bym przynajmiej niektóre w ramke wstawiła. Najbardziej to co mała jest u taty na rękach a z tyłu widoczek, pięknie by na ścianie wyglądało. Izazula my mamy aparat praktycznie nowy bo rok temu kupiony i tylko kilka razy użyliśmy, większość zdjęć mamy z telefonów. wychodzą bardzo dobrej jakości, zawsze mamy przy sobie, i mamy opcje w tv że bez kabla można zawartość telefonu oglądać. A aparat i ciężki, i niezawsze naładowany, a do tego zanim fotki do komputera przerzucimy to już inna pora roku nas zastanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
Asiulek no piękna śliczna noo cukiereczek . Ooo proszę ale masz przystojnego tz- ta hihi ( niE pamietam czy go widziałam , ale ja mam strasznie krótka pamięć do twarzy)
Specjalnie wracaliscie na drzemke? My napewno nie będziemy zwinąć się na drzemke bo pewnie tez będzie spał . W tamtym roku spał na plazy , starszy zreszta tyz. Madzia na ile jedziecie ? Masz zamiar tam biegać? Ja foty tez telefonem robię bo praktycznie mam go cały czas przy dupie. Straciłam wszystkie fotki małego bo mój tz sformatowal telefon , zachowało się kilka które facebooka zdążyłam dać. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-07-30 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
Madzia właśnie dlatego też nie kupowaliśmy żadnego aparatu bo wiadomo telefon raczej zawsze któreś z nas ma i nie trzeba specjalnie pamiętać. Aparat to jednak trochę zachodu no i oczywiście trzeba go później pilnować. No i na spacery czy zakupy to raczej nie brałam bo i po co mi kolejny klamot mimo że malutki. Jak się chce to można setki powodów wymyślić na "nie"
![]() Oczywiście jak się robi fajne zdjęcia bardzie profesjonalnie to aparat jak najbardziej ale ja z tych bardzo nieprofesjonalnych istot. Teściowa jest zawodowym fotografem (nie pracuje od wielu lat ale oko zostało) ale przy Zosi wymiękała i nie wiem czy jej się udało jakieś zdjęcie cyknąć a szkoda bo robi dobre nawet bez obrabiania, tzn. mi się podobają.
#830 |
Zakorzenienie
|
Asiulek - zdjęcia super, wercia przesliczna a jej miny podobają mi się najbardziej
![]() Oliwka tez lubi latać po wodzie tylkojest problem jak nachlapie sobie do kaloszy wtedy od razu je zdejmuje i nie ważne gdzie akurat jesteśmy.
#831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asiulek - mała urocza jak zawsze, zdjęcia super! Już molestuję mojego tż, za rok też jedziemy nad morze - choćbym kase miała spod ziemi wykopać a on swój urlop nie wiem jak ale ma załatwić!mam nadzieję, że sie załapię na wczasy dla matki z dzieckiem i wtedy płacę tylko za tż całość a za nas z Kubim 1/3 ceny, a mała jeszcze w gratisie się zmieści ![]()
![]() |
#832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asiulek zdjecia super ![]() moja spala przy morzu po 3, 4 godziny w wozku odwrócona tylem do slonca i nic jej nie przeszkadzalo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Zakorzenienie
|
Oto moja Oliwka
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2012-10-17 o 19:46 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 |
Zakorzenienie
|
A to Natasza i jedno zdjęcie Oliwki.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2012-10-17 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#835 | |
Zakorzenienie
|
PoP, Oliwka jest prze, prze, prześliczna!!!
Cytat:
![]() ![]() jakbyś zgadła ![]() zazdroszczę udanego urlopu
![]() |
#836 |
Zakorzenienie
|
sliczna
![]() Ta pierwsza to Oliwka????? a te dwa pozostale to Nataszka? o ile dobrze zgadlam i nie namotalam, doszlam po spiochach bo strasznie podobne, kurka noo jak jedno bobo . Sliczna slodzinka . |
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zakorzenienie
|
Pop laski faktycznie identyczne,ja nie wiem czemu ostatnio mi sie bardziej rozne wydawaly
![]() na tych fotkach to ja dobrze nie wiem kto jest kto,ale Oliwia sie zmienila straszzzznie!!! Monka nie nie zrobilam awantury,stwierdzilam zepodejde do sprawy inaczej, jak cos do mnie mowila nie ospowiadalam popatrzylam sie wzruszylam ramionami....nie reagowalam na nia wcale, w koncu nie wytrzyma i zapyta o co chodzi....wtedy kulturalnie powiem co mysle tak zeby w piety weszlo.
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
Pop obie dziewczyny są cudne
![]() ![]()
#839 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sa dzieci i dzieci, moja jak skończyła jakis rok tak w wózku nie zasnęla. A ja widzalam na plazy nawet łózeczka turystyczne, takze kazdy sobie radzi jak może ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- A mi się wydaje, że Oliwka jest na 3 fotce... ![]() Czy ktoś to narzekał na krotkie wlosy Oliwki?? Toć ona ma juz takie jak Wercia, a mojej nigdy nie obcinałam... wiec nie narzekaj, wymarzoną kitke już na pewno zrobisz ![]()
![]() |
#840 |
Zakorzenienie
|
nieee ja wam mowie ze pop zapomniala dodac zdjecia oliwki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.