Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 18:03   #991
pola_m
Wtajemniczenie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

dziewczyny po cc, mam pytanie, robicie brzuszki?
Ja trochę ćwiczę, no i brzuszki w sumie też robię, ale tak się zastanawiam, czy na pewno mogę ten brzuch już, bo bliznę czuję jeszcze...
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:33   #992
she_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Czy ktos mi powie po co przychodzi pielegniarka środowiskowa???????????
u nas była pielęgniarka środowiskowa (to inna osobo niz położna) sprawdzała warunki mieszkaniowe wypelniała jakiś kwestionariusz bylo tam czy dziecko ma czysta pościel, czy jest kąpane, jakie są warunki materialne, czy dobrze się rozwija czy nawiazuje kontakt z osobami, pytała czy podnosi głowe leżąc na brzuchu itp. Sprawdziła czy nie ma przepukliny pępkowej , sprawdzała skóre maluszka czy nie ma uczulenia krostek itp
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:40   #993
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
o mamo! po karmieniu ściągnełam mleko. zaczęłam od drugiej piersi. 7-5-3. i ściągnęłam w sumie niecałe 50 ml

mam nadzieję, że to wina laktatora. mam taki zwykły.

zbieram się na spacer i do mamy. tylko pranie jeszcze powieszę.

Anulka zarzuć słoikiem ogórków i buraczków
Hehe prosze sobie zrobic
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Kurde mol
WYobrazcie sobie ze bylismy z Borysem u lekarza, jak szlam to juz wiedzialam, że ze szczepienia nici bo to co furgotało w nosie to na pewno był katar , dlatego ze sie przydusil w nocy .
I miałam rację, katar ponoć przeogromniasty.... dobrze wiedzieć,ze tak wygląda przeogromniasty katar u Borysa
Mamy skierowanie do szpitala na wszelki wypadek bo co prawda na razie nic nie było słychać niepokojącego w płucach czy oskrzelach, ale ponoć u takich maluchów od kataru do zapalenia płuc to jak pstryknąć palcami.
Młody bierze Biseptol od czwartku, który przepisała nam nefrolożka, moja pediatra mowi, ze licz na to iż ten Biseptol utrzyma go w takim stanie w jakim jest obecnie i choroba nieposunie sie dalej. Dała jeszcze antybiotyk w kroplach do nosa i trochę witamin.
Kazała obserwować gościa i odciągać smarki, no i nosić w pionie i oklepywać.
Kupiłam Katarek bo ta frida do o d.upę roztłuc. Całkiem niezle nam idzie z Katarkiem, ale jeszcze coś zostaje jednak w nosku
Jezusie tak mi go szkoda, na prawde.
Jeszcze musze dzisiaj siki złapać póki jestem w Krakowie, raz już mi się nie udało, wylądowały na mnie... muszę go jeszcze trochę pomeczyć.

Trzymajcie kciuki.....

bizuterię, w stylu japan style
jak kogoś nie stać na Lilou to może pokombinować coś z takich zawieszek : http://allegro.pl/show_item.php?item=2509091008
ja kupowałam od tego sprzedawcy i jestem zadowolona.
możesz wybrać coś innego.

Gabi sto lat dla Hanusi, Borys konczy dzisiaj 8 tyg.
i nie przejmuj się, ja jeszcze nadal jestem poporodową dziewicą u nas nie ma okazji, bo my z tż na odległość, a ten pierwszy raz po porodzie nie może być na łapu capu, co by nas rodzice nie przyłapali, bo mam mega stracha i muszę mieć atmosferkę... tylko wez se tu zorganizuj atmosferkę przy Borysie Terroryście.....
Biedny amiałam nadzieje ze to nie katar to i ja w takim razie zapytam sie tej srodowiskowej czy Szymon ma katara za Bo kciukasy.
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Teraz??? To nie wiem po co
Tzn ja cały czas jestem w kontakcie ze swoją położną środowiskową. Jest to pierwsza osoba, do której dzwonię kiedy mam jakieś pyt. dot. Hani

Po co to nie wiem chce to niech przyjdzieZapytam się czy to normalne tak pózno zachodzic
Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
u nas była pielęgniarka środowiskowa (to inna osobo niz położna) sprawdzała warunki mieszkaniowe wypelniała jakiś kwestionariusz bylo tam czy dziecko ma czysta pościel, czy jest kąpane, jakie są warunki materialne, czy dobrze się rozwija czy nawiazuje kontakt z osobami, pytała czy podnosi głowe leżąc na brzuchu itp. Sprawdziła czy nie ma przepukliny pępkowej , sprawdzała skóre maluszka czy nie ma uczulenia krostek itp
to mam jeszcze posprzątacto pewnie sobie wpisze w kwestionariusz niepościelone łóżkodziecko czyste,pościel też a i kuchnia zawalona wekami

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:45   #994
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe prosze sobie zrobic
ale jesteś

może kupię jutro jakie wiśnie na kompot i może jakieś ogórki

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:50   #995
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ale jesteś

może kupię jutro jakie wiśnie na kompot i może jakieś ogórki
a robiłaś któres ogórki z tych przepisów co podawałam?

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-30, 19:38   #996
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie: Czy któraś z Was posiada pas wyszczuplający poporodowy? Słyszałam że on niekoniecznie jest dobry bo rozleniwia mięśnie. Jakie są Wasze odczucia? Jeśli któraś ma to proszę o link. Dziś robiłam pomiary ciała i o ile wszystkie spadły o 1-2 cm, to brzuszek ani drgnął. Mimo ćwiczeń....
Za tydzień zacznę ćwiczyć 8ABS, wizyta u gin przesunęła się o tydzień więc jeszcze poczekam. Niech najpierw lekarz "zerknie" czy się wszystko pokurczyło.
U mnie niby wagowo jak przed ciążą, a cm chyba więcej... I w biuście, i w brzuszku, i w biodrach... Też się nad pasem zastanawiam.
Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
U mnie na nfz terminy na październik, wiec prywatnie trzeba było. Wiec tak wydaje mi sie, ze teraz specjalnie zalecił kontrole, bo kasa wpadnie.
Tak mi się wydawało, że dr liczy na gotówkę... My byliśmy też prywatnie i lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku wobec czego nie ma potrzeby umawiać się na wizytę kontrolną.
Cytat:

ja flanelowych pieluch w ogóle nie używam
A tetrowych mam około 50szt.
Ja tetrowych mam tylko 30 i ich kolor po kilku praniach mocno mnie drażni...
Flanelek używam jako przykrycia w nocy i podkładam pod główkę.
Stary 2012-07-30, 19:54   #997
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Masakra, mialam wene, rozpisalam sie, opisalam co robilam od rana i tp i mi net wccielo;/
juz mi sie nie chce pisac....
napisze tylko, ze szarlotka siedzi w piekarniku, obralam 2 reklamowki jablek i babcia mi robi przetwory.
no i napisze to znow- moje dziecko juz mnie nie terroryzuje. Jest grzeczny, po takim czasie doszlam do tego, ze ejest zadowolony, nie placze jak go nosze na rekach, tancze z nim, spiewam. Gdy ma sie sam soba zajmowac jest nieszczesliwy.
Ponosze go, potancze, ogladniemy razem tv i zadowolony usypia. I tak w kolko
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:13   #998
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Ciemiączko przednie (tzw. duże) ma kształt rombu o rozmiarach mniej więcej 2 x 3 cm. Położone jest niemal na czubku głowy, więc nie sposób go nie zauważyć. Ostatecznie zamyka się między 10. a 18. miesiącem życia. Zarastanie ciemiączka jest procesem rozłożonym na dobrych kilka miesięcy - dlatego lekarz przy każdym badaniu sprawdza jego wielkość. Zbyt szybko zarastające ciemiączko wskazywać może na przyspieszone zrastanie się kości czaszki (co może utrudniać wzrost mózgu), zaś zbyt wolno zarastające bywa jednym z objawów krzywicy lub może świadczyć o nadmiernej ilości płynu mózgowo-rdzeniowego.
Dzieki

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Tak, mam wpisane. Po co się mierzy nie wiem, ale ciemiączko to ważna sprawa...
Dzięki

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
bizuterię, w stylu japan style
jak kogoś nie stać na Lilou to może pokombinować coś z takich zawieszek : http://allegro.pl/show_item.php?item=2509091008
ja kupowałam od tego sprzedawcy i jestem zadowolona.
możesz wybrać coś innego.
Dzieki

Cytat:
Ja mam filtr brita już parę ładnych lat (z 10 chyba). Wg mnie jest to rewelacja. Zero kamienia w czajniku, a smak herbaty (kawy nie piję) dużo lepszy. Wlewam też tą wodę do żelazka, żeby kamień się nie osadzał. Ogólnie super. Musisz mieć czajnik brita, a później dokupujesz tylko filtry.
Dzieki

Cytat:
[/COLOR]Ja mam dzbanek Brity i jestem mega zadowolona. Smak wody, herbaty, kawy - zupełnie inny niż bez filtra.

Muszę kupić czajnik nowy, bo coś się dziwnie głośno zachowuje (elektryczny) i żelazko... Myślałam o takim tym wielkim parowym czymś - zapomniałam jak się nazywa, znaczy słowa mi brakuje... Mój mózg jeszcze do form po ciąży nie wrócił. Wczoraj chciałam reklamówkę do lodówki schować.

Poza tym dokupuję kilka flanelowych pieluch, bo mam 5 i z 10 tetrowych. Denerwuje mnie jak po którymś praniu tracą swoją biel..
Dzieki za info o Bricie.
Stacja parowa ale nie martw się, nie tylko Twój mózg nie wrócił jeszcze do normy

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
ja mam filrt brita - taki dzbanek, do którego się wlewa wodę z kranu, no i potem taka przefiltrowana woda do czajnika/ekspresu kawowego/do picia. bardzo fajnei się sprawdza

A czytania można jak jest indywidualna msza (bo w niedzielę są niedzielne) - tak samo wybieraliśmy sobie czytania na ślub

Ja ser kozi bardzo lubię -mleka nie piłam. Mamy znajomych, którzy hodują kozy i oni robią taki twaróg, jest wyśmienity. Uwielbiam też taki dojrzewający

Kurde, ale dziwne że ta lekarka Ci nic nie wspomniała o diecie, jeśli to skaza, to przecież podstawa jest... I generalnie chodzi nie tylko o mleko - także sery, jogurty, deserki, serki homogenizwane itp...
Dzięki
Nic mi o diecie nie powiedziała, a ja z tego wszystkiego nie zapytałam. Dopiero jak dziś mała miała jeszcze gorsze kropki, to zaczęłam się zastanawiać co jadłam, i wtedy mi zaswitało, że przecież musze mieć dietę Lekarka nie powiedziała jednoznacznie że jest to skaza. Nie jem więcej nabiału niż jadłam i mimo tego dziecko może mieć skazę? A czy przy skazie dzieci często ulewają? Tak czytałam a mała dziś trzy razy ulała

Cytat:

My tez juz po, tez wszystko ok. Jednak mamy miec kontrole za 6 tyg. a Wy macie tez zalecone kontrole? Troszke tak dziwnie, bo powiedział ze stawy są ok. a mimo to kontrola. I znów prywatnie bede musiała isc
Na kasę leci i tyle.

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Co do ciemiączka to ja mam na każdej wizycie sprawdzane - czyli było dwa razy sprawdzane - przy wypisie 1x1cm, obecnie 2x3 palce - jakkolwiek to rozumieć, ale nic lekarka nie powiedziała, że źle.
Dzięki.

Cytat:
Ale czemu?? Kurcze jak w rodzinach gdzie się dziecko adoptowało. Co kogo obchodzi jak mam w domu. A jak złe warunki to co robią??

Cytat:
Ja tetrówki piorę w 95st i są białe

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:39   #999
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

Ale czemu?? Kurcze jak w rodzinach gdzie się dziecko adoptowało. Co kogo obchodzi jak mam w domu. A jak złe warunki to co robią??

Czyzbym jutro miała dostac własne mieszkanie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-30, 20:44   #1000
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Czyzbym jutro miała dostac własne mieszkanie
Jak złe warunki to dają mieszkanie ? to może ja pogorszę nasze warunki

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Własnie sobie czytam co mogę jeść przy skazie, i nie mogę chleba?!?!? http://abcalergia.pl/skaza-bialkowa-u-niemowlat

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-07-30, 20:44   #1001
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Ja trochę ćwiczę, no i brzuszki w sumie też robię, ale tak się zastanawiam, czy na pewno mogę ten brzuch już, bo bliznę czuję jeszcze...
Ja nigdy w zyciu nie robiłam, teraz nie ukrywam przydało by sie, ale nie czuje sie na siłach, ogolnie mowiąc to czuje sie gorzej niz w ciąży Szybko sie mecze, bolą plecy, biodra, nie wiem jak funkcjonuje czasami
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:47   #1002
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Ja nigdy w zyciu nie robiłam, teraz nie ukrywam przydało by sie, ale nie czuje sie na siłach, ogolnie mowiąc to czuje sie gorzej niz w ciąży Szybko sie mecze, bolą plecy, biodra, nie wiem jak funkcjonuje czasami
Ja też powinnam robić brzuszki, bo mój brzuch wygląda okropnie. I chyba mam anemię, zdarzają mi się zawroty głowy, to może anemia. Muszę zrobić morfologię.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-07-30, 20:51   #1003
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam tylko 10 pieluszek tetrowych i tyle mi wystarcza
Cytat:
Jak złe warunki to dają mieszkanie ? to może ja pogorszę nasze warunki

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Własnie sobie czytam co mogę jeść przy skazie, i nie mogę chleba?!?!? http://abcalergia.pl/skaza-bialkowa-u-niemowlat
Czemu niejutro dam Ci zanc czy dostane M4 i jakby co to działaj

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-30, 20:53   #1004
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:

Hehe dawaj znać Chętnie zmienię M3 na M4
Tylko pamiętaj o bałaganie, brudnych naczyniach, podłodze, hmm co tu jeszcze wymyślić jakieś pranie porozrzucaj

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-07-30, 20:56   #1005
she_87
Raczkowanie

Cytat:
Dzieki

U nas ta pielegniarka byla bardzo miła wypelniajac ten kwestionariusz mowila nam jakie odpowiedzi zaznacza. Mówila że teraz muszą przychodzic i troche sprawdzac po tych aferach z dziećmi z Madzią i z tym chłopcem Szymusiem . Jak złe warunki to podobno częstsze wizyty nam kolejną zapowiedzial 8-9 miesiac.
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:57   #1006
izotropia
Rozeznanie

Cytat:
ja po 3 tyg zapomniałam że miałam cc, też chciałam zacząć ćwiczyć ale jak tylko mąż zobaczył, że szukam zestawu ćwiczeń to zabronił mi się z nimi spieszyć i kazał zaczekać do końca połogu i konsultacji z lekarzem ;( póki co staram się jeść tylko gotowane potrawy, lekkie i unikam pieczonego bo słodyczy nie potrafię ograniczać ;( jak kp to nie jadłam a teraz mnie ciągnie
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:57   #1007
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe dawaj znać Chętnie zmienię M3 na M4
Tylko pamiętaj o bałaganie, brudnych naczyniach, podłodze, hmm co tu jeszcze wymyślić jakieś pranie porozrzucaj
Wystarczy że Filipowi nie będę kazała posprzątac co narobił teraz wieczorem,on jak się bawi to pózniej przejśc nie mozna

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-30, 20:59   #1008
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

zamowilam keidys ta kurteczke, radzilam sie Was czy bedzie dobra na jesien zime czy za mala-
http://allegro.pl/gap-zimowa-cudna-k...487641160.html
ogolnie pisze na metce rozm 6-12, ale kurtka jest bardzo duza, bedzie tez na wiosne, Ma ja do kostek Ale jest w stanie idealnym i jest naprawde ladna na zime za cienka chyba.

Mlody juz spi, ja szukam czegos w tv ale jakos nic nie ma.
od jutr znow upaly;/ buuuu
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:01   #1009
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
U nas ta pielegniarka byla bardzo miła wypelniajac ten kwestionariusz mowila nam jakie odpowiedzi zaznacza. Mówila że teraz muszą przychodzic i troche sprawdzac po tych aferach z dziećmi z Madzią i z tym chłopcem Szymusiem . Jak złe warunki to podobno częstsze wizyty nam kolejną zapowiedzial 8-9 miesiac.
macie kolejną wizytę, czyli były złe warunki
żartuję
nie miałam pojęcia o takich wizytach. Ale to może losowo wybierają rodziny, bo jakby mieli każdego odwiedzić, to musieli by zwiekszyć liczbę etatów tych pielęgniarek.

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
zamowilam keidys ta kurteczke, radzilam sie Was czy bedzie dobra na jesien zime czy za mala-
http://allegro.pl/gap-zimowa-cudna-k...487641160.html
ogolnie pisze na metce rozm 6-12, ale kurtka jest bardzo duza, bedzie tez na wiosne, Ma ja do kostek Ale jest w stanie idealnym i jest naprawde ladna na zime za cienka chyba.

Mlody juz spi, ja szukam czegos w tv ale jakos nic nie ma.
od jutr znow upaly;/ buuuu
Ładna ta kurteczka
Upały?? znowu ??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-07-30, 21:03   #1010
anulka4771
Wtajemniczenie

moje bobaski śpią

Ja mam dzisiaj apogeum okresuLeje się jak z kranu do tego skrzepyboli mnie brzuch chciałam do lekarza leciec ale poczekam do czwartku chyba że mi suię pogorszy,bo ja mam torbiel na jajniku 4cm i może peknąc
i odmawiam cwiczen bo boję się ze nimi narobiłam sobie biedy,zapytam się gina w czwartek.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-30, 21:20   #1011
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Ja jeszcze odnośnie tych zmian na ciele mojego bobaska. Zastanawiam się czy ona nie ma uczulenia na tę maść cholesterolową, bo wcześniej te krostki były jasne, a dziś są czerwone. Posmarowałam ją jeszcze raz ale jedną rączkę posmarowałam tą maścią ochronną co miała na pupcię. Jutro zobaczę która rączka jest lepsza. Tak czy siak jutro znowu jadę z nią do lekarki, bo może trzeba ten bebilon pepti. To jest na recepte tak?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-07-30, 22:09   #1012
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Stacja parowa ale nie martw się, nie tylko Twój mózg nie wrócił jeszcze do normy
Ja tetrówki piorę w 95st i są białe
Kurcze, to zanim mi się pralka białych rzeczy uzbiera, żeby prać w 95st. tożadnej czystej pieluchy nie będę miała...
Cytat:
Mnie też plecy bolą. A funkcjonujemy chyba siłą woli... Przynajmniej ja.
Cytat:

To ja chyba niegospodarna jestem...

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Stokroteczko Bebilon Pepti można kupić bez recepty za 22,21zł.

Piotrek dopiero usnął... Nie spał po 16, myslałam, że po kąpieli padnie, ale gdzie tam... Bujałam się z nim od 20 aż w końcu zasnął na rękach.

Po dzisiejszym ważeniu Młody Gniewny waży 3650.
Stary 2012-07-30, 22:15   #1013
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Kurcze, to zanim mi się pralka białych rzeczy uzbiera, żeby prać w 95st. tożadnej czystej pieluchy nie będę miała...

Mnie też plecy bolą. A funkcjonujemy chyba siłą woli... Przynajmniej ja.

To ja chyba niegospodarna jestem...

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Stokroteczko Bebilon Pepti można kupić bez recepty za 22,21zł.

Piotrek dopiero usnął... Nie spał po 16, myslałam, że po kąpieli padnie, ale gdzie tam... Bujałam się z nim od 20 aż w końcu zasnął na rękach.

Po dzisiejszym ważeniu Młody Gniewny waży 3650.
Piorę normalnie z białymi rzeczami, a że bialych rzeczy mam mało, to zazwyczaj pieluchy piorę ręcznie. Mam je tylko z mleczka które nam kapie podczas picia...kapie hehe leje się tak Paulina pije a co jakiś czas wszystkie oprócz jednej dyżurnej wrzucam na gotowanie. Mam ich 15 i tylko tyle mam w pralce, trudno. Aha i gotuję z nimi prześcieradła, bo używam białych bawełnianym, takich zwykłych.

A na receptę ten bebilon jest tańszy? czy on nie jest w ogóle na receptę? i kupuje się w aptece??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-07-30, 22:24   #1014
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Piorę normalnie z białymi rzeczami, a że bialych rzeczy mam mało, to zazwyczaj pieluchy piorę ręcznie. Mam je tylko z mleczka które nam kapie podczas picia...kapie hehe leje się tak Paulina pije a co jakiś czas wszystkie oprócz jednej dyżurnej wrzucam na gotowanie. Mam ich 15 i tylko tyle mam w pralce, trudno. Aha i gotuję z nimi prześcieradła, bo używam białych bawełnianym, takich zwykłych.

A na receptę ten bebilon jest tańszy? czy on nie jest w ogóle na receptę? i kupuje się w aptece??
NA receptę Bebilon kosztuje 11zł. Połowę taniej.

To ja chyba też będę prać zbiorowo. Ja nie mam białych prześcieradeł. W ogóle mam mało białych rzeczy, bo nie lubię białego.
U nas Piotrek też tak je, że po brodzie cieknie, mnie coś na to trafia i ciągle mu wycieram...
Stary 2012-07-30, 22:26   #1015
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem bardzo zadowolona. NA początku faktycznie trochę duża pupa się robiła - i wtedy najlepiej sprawdzały się otulacze z pula plus prefoldy. A teraz otulacz z formowanką jest najwygodniejszy. I kieszonki (zwłaszcza na wyjścia).
W nocy ma formowankę bambusową -daje radę

Generalnie nam nie przemakają, nie przesrywa (a ostatnio bije rekordy jeśli chodzi o wielkość kupsztali) Pupa nie jest podrażniona, nawet w te upały
Kurcze, to jak Ty te prefoldy składasz, że nie robiła się wielka pupa??? Ja już próbowałam na wszystkie sposoby i mi nie wychodzi Otulacze mam wełniane więc też nadawałyby się na taką pogodę (przepuszczają powietrze), ale kompletnie nie wiem jak zrobić, żeby Hania nie miała tej wielkiej pupeczki

Ja próbowałam w ciągu dnia wkład bambusowy i przemókł Albo ja jestem jakaś lewa, albo nie wiem o co chodzi.

Cytat:
Moje tetry są nadal białe.

Cytat:
u nas nie było pielęgniarki środowiskowej. Co za głupota w ogóle!!! Tzn., że w czystym domu nie może wydarzyć się tragedia??? Ile się słyszy "chłopak z dobrego domu zabił...". Co to u nas ci na górze jeszcze nie wymyślą Byle więcej etatów, a kasa idzie z naszych podatków.

Ale się dzisiaj narobiłam i padam na pyszczek.
Ogólnie humor do dupki.
Idę spać.
Paaa
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 22:26   #1016
Tacca
Zakorzenienie

Dzwoniłam dziś, żeby umówić Piotrka na szczepienia. Z tego co wcześniej zrozumiałam to miało być bez czekania, a babka mi mówi, że na 16 sierpnia. Coraz mniej mi się ta przychodnia podoba.
Stary 2012-07-30, 22:29   #1017
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
NA receptę Bebilon kosztuje 11zł. Połowę taniej.

To ja chyba też będę prać zbiorowo. Ja nie mam białych prześcieradeł. W ogóle mam mało białych rzeczy, bo nie lubię białego.
U nas Piotrek też tak je, że po brodzie cieknie, mnie coś na to trafia i ciągle mu wycieram...
Jak pije z butelki staram się łapać to cieknące mleczko w pieluszkę, ale jak pije z piersi to ja cała mlekiem ociekam. Tż mówi na mnie Kleopatra

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Dzwoniłam dziś, żeby umówić Piotrka na szczepienia. Z tego co wcześniej zrozumiałam to miało być bez czekania, a babka mi mówi, że na 16 sierpnia. Coraz mniej mi się ta przychodnia podoba.
U nas na szczęście przychodnia w porządku za to brak parkingu

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-07-30, 22:39   #1018
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Jak pije z butelki staram się łapać to cieknące mleczko w pieluszkę, ale jak pije z piersi to ja cała mlekiem ociekam. Tż mówi na mnie Kleopatra

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

U nas na szczęście przychodnia w porządku za to brak parkingu
Dobre. Kleopatra...

U nas też parkingu nie ma, ale w sumie blisko domu.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Mam dość dzisiaj... Wykończyło mnie to usypianie. A cały dzień Piotrek był dzieckiem idealnym... Jak pomyślę, że jeszcze przede mną nocka...

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

A co do szczepień zdecydowałam się na 6 w jednym i rotawirusy.
Stary 2012-07-30, 22:49   #1019
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Dobre. Kleopatra...

U nas też parkingu nie ma, ale w sumie blisko domu.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Mam dość dzisiaj... Wykończyło mnie to usypianie. A cały dzień Piotrek był dzieckiem idealnym... Jak pomyślę, że jeszcze przede mną nocka...

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

A co do szczepień zdecydowałam się na 6 w jednym i rotawirusy.
Ja szczepiłam zwykłymi. też jestem wykończona, prasuję i prasuję a nic nie ubywa...chyba mi ktoś dokłada

Czy Wasze dzieci też podczas snu zaczynają nagle głosno krzyczeć jakby się czegoś przestraszyły??

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Dziewczynki dobranoc

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-07-30, 22:53   #1020
Tacca
Zakorzenienie

Ciekawe jaka jutro pogoda będzie. Nie wiem, o której na spacer pójść a przy okazji chciałam rosmana zaliczyć.

Strasznie cera mi się sypnęła. Koszmar dosłownie. Trzeba by pewnie do jakiegoś lekarza pójść.
Do gina w tym tygodniu mi się nie chce iść. Chyba pójdę w przyszłym. Wyjątkowo nie mam ochoty. A muszę pamiętać o zaświadczeniu do becikowego.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Ja szczepiłam zwykłymi. też jestem wykończona, prasuję i prasuję a nic nie ubywa...chyba mi ktoś dokłada

Czy Wasze dzieci też podczas snu zaczynają nagle głosno krzyczeć jakby się czegoś przestraszyły??

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Dziewczynki dobranoc
Też dziś prasowałam. Całe popołudnie. Zdecydowanie muszę kupić nowe żelazko...

Tak. Piotruś tak przez sen coś krzyknie albo czasem płacze. Ja się zrywam do niego a tu nagle cisza. Dalej spokojnie śpi. Może coś im się śni.

Ja też uciekam. Do jutra kochane! Spokojnej nocy!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości