Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 20:42   #841
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Oliwka jest na 3 zdjęciu, a dwa pierwsze to Nataszka. Dziewczyny nie są za bardzo do siebie podobne

Madzia wszystkiego najlepszego
mi też się fale podobają ale ja chyba bym się w nich zle czuła

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:46   #842
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Oliwka jest na 3 zdjęciu, a dwa pierwsze to Nataszka. Dziewczyny nie są za bardzo do siebie podobne

Madzia wszystkiego najlepszego
mi też się fale podobają ale ja chyba bym się w nich zle czuła
Też tak myslę, mają na sobie to samo ubranie ale na 3 jest Oliwka Pop- prawda??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:50   #843
P0P70
Zakorzenienie

Dzięki za miłe słowa pod adresem Oliwki.

Tak na 3 jest Oliwka. Nam tez aparat wysiadł i dlatego zdjęcia Nataszy są z telefonu.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:58   #844
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Oliwka jest na 3 zdjęciu Ja zgadywałam po tym że na 2 focie jest smoczek, a Oliwka woli paluszka, i druga sprawa że na pierwszym i na drugim foto dzidzia ma zadrapanie z lewej strony między brwiami
Ale są identyczne
Moje chłopaki na pierwszych fotach też byli bardzo podobni, że teraz muszę pomyśleć zanim powiem który to. Ale po 6 mc każdy juz do siebie podobny. Są podobni ale każdy inny.

Sara Dziękuję

Monka nie będę biegałaRobię sobie przerwę, dzisiaj biegałam, jutro skoro świt tez pobiegam.

Idę spać, normalnie padam. Dwie zupy ugotowałam, żeby młodemu w słoiki zapakować. On najbardziej domowe mamusi lubi A kupne będzie jadł pizze i frytki

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:00   #845
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ania p - dużo ci jeszcze punktów zostało??nie no współczuję tych 400zł
i:
Mam już 13

Cytat:
pozuje tylko wtedy jak ma humor

Iza super że Wam się wakacje udały

mamy dziewczynek kupowałyście lalki- bobasa z ubrankami na przebranie? przeszukałam all i nie ma nic, albo nie znalazłam. Zosia widziała u koleżanki taką lalke, zmieniała jej ubranka i teraz mi truje że też taką chce. Koleżanka jej kupiła tą lalke w biedronce
u nas w sklepie też nic nie ma takiego.
BYł kiedyś przed świętami taki zestaw w biedronie właśnie z tymi ubrankami . Do tych bovasów typu baby born to się kupuje osobno i zestaw ubranek kosztuje średnio 40 zł . Ja Olki lalkę ubieram w ubranka dla wcześniaków przytargane z pracy

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Chciałam zauważyć że wcale nie tak trudno zapałać punkty za kierownicą i wcale nie trzeba szybko jeździć. Dobrze pamiętam jak Tż w krótkim czasie nazbierał tyle że ja jeździłam na dalsze trasy. Podobało mi się nawet.
10 pkt za prędkość to pewnie co najmniej 50 km ponad dozwoloną prędkość
BYło 58 ponad normę . Mają się zmienić przepisy i za przekroczenie o 100% dozwolonej prędkości będą mogli nawet zabrać prawko . Do tego mandat za takie wykroczenie będzie wynosił tysiaka Jakaś blokada na auto pilnie potrzeba co by więcej niż 70 nie rozwijał

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
PoP, Oliwka jest prze, prze, prześliczna!!!

tak, Ania, to tamteren jest tak wielki, że dla nas na jeden raz to za dużo, tym bardziej, że potem nalży zaliczyć wszystkie dzieciowe atrakcje i chyba by nas noc zastała. Polecam, fajnie tam jest. I są dobre naleśniki tudzież pomidorowa, której gabryśka pochłonęła ilość nieprzyzwoitą Szkoda, że się nie zgadałyśmy wcześniej-spotkałybyśmy się tam.

jakbyś zgadła
zazdroszczę udanego urlopu
Ano szkoda , TZ to w necie namierzył A w sumie od nas to godzinka drogi . Pojedziemy jak będzie troszkę chłodniej . Jak będzie upał to pewnie nad jezioro znowu się wybierzemy . TYm razem zamontuje CB , co by ta wycieczka nie kosztowała mnie zbyt drogo

Asiulek super foty z urlopu i fajnie że mieliście pogodę . Moja Ola też śpi na plaży zwykle , ew na leżakach . W ten weekend wytrzymała cały dzień bez marudzenia nad jeziorem i padła dopiero w aucie po przejechaniu jakiś 100m

Iza super że urlop wam się udał .

Pop śliczna Oliwka i włosy jej bardzo urosły . dziewczyny strasznie podobne do siebie są .
Stary 2012-07-30, 21:06   #846
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Monka nie nie zrobilam awantury,stwierdzilam zepodejde do sprawy inaczej, jak cos do mnie mowila nie ospowiadalam popatrzylam sie wzruszylam ramionami....nie reagowalam na nia wcale, w koncu nie wytrzyma i zapyta o co chodzi....wtedy kulturalnie powiem co mysle tak zeby w piety weszlo.
no spoko
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Tak, wracaliśmy bo mała nigdy by nie zasnęla poza swoim lóżeczkiem NIGDY!! A my chcieliśmy troche czasu dla siebie no i ona tez lepiej funkcjonuje jak jest wyspana. nam to nie przeszkadzało bo było tak upalnie, że te 3-4 godziny na słoncu nam zdecydowanie wystarczały potem obiadek i drzemka
Sa dzieci i dzieci, moja jak skończyła jakis rok tak w wózku nie zasnęla. A ja widzalam na plazy nawet łózeczka turystyczne, takze kazdy sobie radzi jak może

Ja nie bede wracac tylko dlatego bo troche by to trwalo. Wrocic do domu na spanie a potem na plaze .

Madzia sto lat sto lat , pamietam juz , ze mowilas miesiac temu o urodznkach zapomnialam sorry.

Az musze na te fotki jeszcze raz zlukac hehehe
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:07   #847
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
BYło 58 ponad normę . Mają się zmienić przepisy i za przekroczenie o 100% dozwolonej prędkości będą mogli nawet zabrać prawko . Do tego mandat za takie wykroczenie będzie wynosił tysiaka Jakaś blokada na auto pilnie potrzeba co by więcej niż 70 nie rozwijał

Myślałam że już się zmieniły ale chyba jeszcze nie są tak restrykcyjne.
Pamiętam jak mój szwagier jeździł autobusami rejsowymi to fabryczne sztuki miały takie blokady że nie mogły jechać więcej jak 90 km/h (czy moze 100) i oczywiście niektóre firmy sprytnie likwidowały te blokady.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-30, 21:16   #848
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Myślałam że już się zmieniły ale chyba jeszcze nie są tak restrykcyjne.
Pamiętam jak mój szwagier jeździł autobusami rejsowymi to fabryczne sztuki miały takie blokady że nie mogły jechać więcej jak 90 km/h (czy moze 100) i oczywiście niektóre firmy sprytnie likwidowały te blokady.
Coś się już tam zmieniło zwiękoszono kary za gadkę przez telefon , chyba za pasy , na bank za wożenie dzieci bez fotelików i jeszcze jakiś parę innych rzeczy się zmieniło . To o czym napisałam to niedawno w wiadomościach było , że takie są plany . zastanawiano się też nad mandatami procentowymi w zależności od zarobków . Bo dla jednych 200 zł to dużo , a dla innych grosze. Niektóre państwa coś takiego mają .
Mój TZ jak pracowała w firmie która ma też ciężarówki i autokary to akurat tachometry wchodziły . oczywiście montowali kierowcy instalacje które jakoś je tam blokowały . TerAZ już pewnie się nie za bardzo da .
Stary 2012-07-30, 21:17   #849
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

Ano szkoda , TZ to w necie namierzył A w sumie od nas to godzinka drogi . Pojedziemy jak będzie troszkę chłodniej . Jak będzie upał to pewnie nad jezioro znowu się wybierzemy . TYm razem zamontuje CB , co by ta wycieczka nie kosztowała mnie zbyt drogo

.
od nas też
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:23   #850
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
od nas też
Dam znać jak się będziemy wybierać Może się skusicie .
Stary 2012-07-30, 21:23   #851
monka23
Zakorzenienie

Było tez coś o parkowaniu w miejscu dla inwalidów , punkty i mandat, wyprzedzanie , wymuszanie pierwszeństwa na miejscu dla pieszych , za holowanie sanek i coś jeszcze zmienili.
Stary 2012-07-30, 21:26   #852
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

my tez sie wybieramy do Borysewa do zoo, mielismy jechac teraz ale tzetowi sie wrocławskiego zachcialo wiec wsadzilismy dupska i nieplanowany wyjazd zaliczamy do super udanych teraz w sierpniu chcemy do tego Borysewa jechac,jak tz bedzie musial wracac do pracy to ja sama z dziewczynkami pojade.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:29   #853
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
my tez sie wybieramy do Borysewa do zoo, mielismy jechac teraz ale tzetowi sie wrocławskiego zachcialo wiec wsadzilismy dupska i nieplanowany wyjazd zaliczamy do super udanych teraz w sierpniu chcemy do tego Borysewa jechac,jak tz bedzie musial wracac do pracy to ja sama z dziewczynkami pojade.
Darusia dam cynka jak będziemy jechać . Może się spotkamy
Stary 2012-07-30, 21:37   #854
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
BYł kiedyś przed świętami taki zestaw w biedronie właśnie z tymi ubrankami . Do tych bovasów typu baby born to się kupuje osobno i zestaw ubranek kosztuje średnio 40 zł . Ja Olki lalkę ubieram w ubranka dla wcześniaków przytargane z pracy
no własnie koleżanka kupiła w biedronce, nie znalazłam zadnego fajnego zestawu z ubrankami. Chciałam kupić same ubranka to jednio kosztuje 20-30 zł;/
nie pomyślałam o ubrankach dla wcześniaków

Zosia pojechała z dziadkiem na zakupy i przytargała taką lalke
http://allegro.pl/s-lalka-natalia-sp...504586354.html

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:42   #855
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
no własnie koleżanka kupiła w biedronce, nie znalazłam zadnego fajnego zestawu z ubrankami. Chciałam kupić same ubranka to jednio kosztuje 20-30 zł;/
nie pomyślałam o ubrankach dla wcześniaków

Zosia pojechała z dziadkiem na zakupy i przytargała taką lalke
http://allegro.pl/s-lalka-natalia-sp...504586354.html
To Ci dziadek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-30, 21:46   #856
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
my tez sie wybieramy do Borysewa do zoo,
a w tyłek się ugryźcie, nikt nic nie pisał o Borysewie, a teraz to pól forum pojedzie, nie bawię się z Wami
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 07:06   #857
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Moja pewnie też by cały dzień wytrzymała bo ona poki łózka nie zobaczy to o spaniu nie pomyśli ale nam tak po prostu było lepiej i wygodniej. Mala spala, my wychodzilismy na podwórko pogadać z ludźmi, wypić piwko, pośmiać się, czasami wychodzilismy jeszcze na balkon połapać promienie bo akurat mieliśmy słonce od godziny 12, a czasem zostawaliśmy się poprzytulac a czasem po prostu tez spaliśmy potem obiad i znów na plażę ale juz raczej wariować a nie prazyc dupska potem dośc długo siedziała na placyku czy na kulkach bo zasypiala czasem po 22 ale za to spała do 8 a u nas to raczej się nie zdarza dziś np. 6.30
W ogole to jak już pisalam to ona na plaży wytrzymywała 2-3 godziny a potem już co chwile męczyła "idziemy na podwórko, na buju, idziemy na kulki". Po prostu bardziej jej sie podobało przy domu.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-07-31, 07:17   #858
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję, że sie załapię na wczasy dla matki z dzieckiem i wtedy płacę tylko za tż całość a za nas z Kubim 1/3 ceny, a mała jeszcze w gratisie się zmieści
a co to za wczasy z taką zniżką?

a zauważyłaś, że jak piszesz o waszym mieszkaniu to ciągle coś w stylu "tu na mieszkaniu"-jak o wynajmowanym, ciągle chyba się jeszcze nie przyzwyczaiłaś że to już wasz kochany domek

No i właśnie, właśnie-uprasza się niniejszym o fotorelację (aneczka-ciebie też )
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Oliwka tez lubi latać po wodzie tylkojest problem jak nachlapie sobie do kaloszy wtedy od razu je zdejmuje i nie ważne gdzie akurat jesteśmy.

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
moja spala przy morzu po 3, 4 godziny w wozku odwrócona tylem do slonca i nic jej nie przeszkadzalo.
u nas nie ma bata-ani w wózku nie zaśnie nad wodą ani na ręczniczku przykryta z mamą (30 sekund ma zamknięte oczy, otwiera, wstaje i mówi: "wyśpiłam się już"). Nie da rady (niestety).
Nad morzem wracaliśmy na drzemkę, a tu jak nad wodę jeżdziliśmy, to bez spania była. Co prawda czasem padał w drodze do domu na 10-20 min, potem ją budziliśmy lub po prostu nie dawaliśmy spać
Cytat:
Oto moja Oliwka
piękny jest ten nasz elf i jak się tu duża wydaje
Cytat:
A to Natasza i jedno zdjęcie Oliwki.
no i w życiu bym nie rozpoznała, która jest która. Takie same ci te dzieciory wychodzą. Taśmówka normalnie
Cytat:
Monka nie nie zrobilam awantury,stwierdzilam zepodejde do sprawy inaczej, jak cos do mnie mowila nie ospowiadalam popatrzylam sie wzruszylam ramionami....nie reagowalam na nia wcale, w koncu nie wytrzyma i zapyta o co chodzi....wtedy kulturalnie powiem co mysle tak zeby w piety weszlo.
przyznam szczrze że nie zrozumiałam czy ta rozmowa juz była, czy będzie
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Madzia sto lat sto lat , pamietam juz , ze mowilas miesiac temu o urodznkach zapomnialam sorry.
to ci się przypomniało
Cytat:
a w tyłek się ugryźcie, nikt nic nie pisał o Borysewie, a teraz to pól forum pojedzie, nie bawię się z Wami
no ja nie pojadę-choć bym chciała-troszkę dalekawo mam
---
a my wczoraj pojechaliśmy po małą i wróciliśmy z pierogami tylko
Babcia się uparła że mam leżeć i się kurować. Wczoraj nieco lepiej się poczułam, poszłam do sklepu i po południu mi się pogorszyło nieco....
a sobotę mam jechać 300km na wesele, więc muszę być jak młoda bogini

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 07:31   #859
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

laski, potrzebuję inspiracji na pokój dla małej pokój jest mały i kwadratowy, na jednej ścianie musi zostać kanapa na której będziemy spać dopóki mała nie dorośnie do spania samej w pokoju...właściwie do zagospodarowania jest jedna 3 metrowa ściana na wprost kanapy, tam też łóżeczko stanie...nie wiem co kupić, żeby nie zagracić i tak małego pokoju myślałam o tym 3-stopniowym regale z ikei na pudełka, ale co do niego???
aha, popik - zakochałam sie w Oliwce taka bystra i cwana dziewczynka - ja takie lubie Nati też już taka kluska fajna no i ma fałdki - czego u mojego dziecka nie udało mi się wyhodować

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-31, 07:36   #860
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Babcia się uparła że mam leżeć i się kurować. Wczoraj nieco lepiej się poczułam, poszłam do sklepu i po południu mi się pogorszyło nieco....
ale Ci dobrze!!!

Popowe dzieci cudowne,ale jak dla mnie nie do odróżnienia.Nie wiem,która jest która
Oliwka bardzo spoważniała,już nabrała wyglądu dziewczynki,a nie dzieciaczka.Włoski urosły jak laleczce

Moja spoko zaśnie wszędzie jak zmęczona.Ostatnio padła nam w wózku w nadmorskim barze przy obiedzie.Nawet tuż obok wózka parkująca ciężarówka z towarem i przeciskający się tłum ludzi jej nie ruszył

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 07:37   #861
megi-megi
Zakorzenienie

P0P - piękna jest Oliwka i jaką ma figurę Jak widać Natasza będzie bardzo podobna. A jak Wam się udało obciąć Oliwce włosy? Nie uciekała?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 07:38   #862
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
a co to za wczasy z taką zniżką?

a zauważyłaś, że jak piszesz o waszym mieszkaniu to ciągle coś w stylu "tu na mieszkaniu"-jak o wynajmowanym, ciągle chyba się jeszcze nie przyzwyczaiłaś że to już wasz kochany domek

No i właśnie, właśnie-uprasza się niniejszym o fotorelację (aneczka-ciebie też )
hehehe nie zauważyłam tego "na mieszkaniu"
te wczasy to z dotacją z zfśs - u, składa sie wniosek na specjalnym druku z zopisu i czeka sie aż cię zakwalifikują, nieraz się uda za pierwszym razem a nieraz dopiero po kilku latach ja spróbuję sobie załatwić z koleżanką w zopisie, moze co wskóra, ale u mnie w szkole tylko ja jestem matką z dzieckiem/ćmi nadająca sie do tego typu wczasów, reszta albo bezdzietna - 2 szt. albo - jak większość dzieci już duże w ten sam spoób załatwia się wczasy dla siebie tylko np. rehabilitacyjne musiałabyś popytać u Ciebie, nie wiem kto waszą szkołę obsługuje, u nas to zopis, ale jak masz kadry w szkole to tam zapytaj

Fotki z mieszkania będą, jak się ogarnę i posprzątam tak pod zdjecia

a mnie po wczorajszym przesuwaniu kosza z praniem nogą, coś strzeliło w pachwinie i cała pipka mnie bolała, tzn. ta kość i o mało nie zeszłam po nocy i lekach jest jakby lepiej chociaż nadal czuję, ze mam pipkę

Stary 2012-07-31, 07:41   #863
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

evitka ostatnio wklejałam zdjęcia niedokończonej kuchni na dniach wstawię fotki macka pokoju i salonu
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 07:45   #864
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
laski, potrzebuję inspiracji na pokój dla małej pokój jest mały i kwadratowy, na jednej ścianie musi zostać kanapa na której będziemy spać dopóki mała nie dorośnie do spania samej w pokoju...właściwie do zagospodarowania jest jedna 3 metrowa ściana na wprost kanapy, tam też łóżeczko stanie...nie wiem co kupić, żeby nie zagracić i tak małego pokoju myślałam o tym 3-stopniowym regale z ikei na pudełka, ale co do niego???
aha, popik - zakochałam sie w Oliwce taka bystra i cwana dziewczynka - ja takie lubie Nati też już taka kluska fajna no i ma fałdki - czego u mojego dziecka nie udało mi się wyhodować
ja mam ten regał, jest świetny i taki praktyczny.
Reszte mebli kupiłam małej też z ikei w kolorze białym i wszystko świetnie do siebie pasujęJak z jednego zestawu.
Tam jest właśnie taki wysoki regał na różne zabawki,książki itp.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 07:52   #865
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe nie zauważyłam tego "na mieszkaniu"
te wczasy to z dotacją z zfśs - u, składa sie wniosek na specjalnym druku z zopisu i czeka sie aż cię zakwalifikują, nieraz się uda za pierwszym razem a nieraz dopiero po kilku latach ja spróbuję sobie załatwić z koleżanką w zopisie, moze co wskóra, ale u mnie w szkole tylko ja jestem matką z dzieckiem/ćmi nadająca sie do tego typu wczasów, reszta albo bezdzietna - 2 szt. albo - jak większość dzieci już duże w ten sam spoób załatwia się wczasy dla siebie tylko np. rehabilitacyjne musiałabyś popytać u Ciebie, nie wiem kto waszą szkołę obsługuje, u nas to zopis, ale jak masz kadry w szkole to tam zapytaj

a mnie po wczorajszym przesuwaniu kosza z praniem nogą, coś strzeliło w pachwinie i cała pipka mnie bolała, tzn. ta kość i o mało nie zeszłam po nocy i lekach jest jakby lepiej chociaż nadal czuję, ze mam pipkę
a wiesz, że w życiu o tym nie słyszałam
co to za skrót ten zfśs? a zopis?
i o co tam chodzi? że jak ci na za rok przyznają to co dalej? przynosisz fakturę z pensjonatu czy jak? czy z góry określoną kwotę dostajesz?
wiesz u mnie jak się idę o coś "pytać" to już w sumie muszę sama wiedzieć żeby oni wiedzieli co i gdzie mają szukać, tacy to specjalyści
(jak mi się ta umowa kończyła razem z wychowawczym to dostałam "super-ekstra" propozycję żebym na rok poszła w cholerę zamiast dalej dostać umowę i na kontynuację wychowawczego, bo przecież "i tak bezpłatny jest" (za rok sobie do pracy wrócisz) i pojąc nie umiała "no jak to żeby dostawać zasiłek z mopsu trzeba być w stosunku pracy jak przecież zasiłek się dostaje nie pracując", także wiesz )
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
evitka ostatnio wklejałam zdjęcia niedokończonej kuchni na dniach wstawię fotki macka pokoju i salonu
wiem wiem, pamiętam, ale primo i tak czekamy na kuchnię z frontami-nie bokiem i nie w kawałkach; secundo- właśnie na resztę pomieszczeń tyż oczekujemy

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 08:10   #866
Baobabek
Zakorzenienie

zrobiłam zdjęcia tak na szybko, sorki za bałagan
zdj. 1 - przedpokój, nie patrzeć na futryny bo jeszcze nie pomalowane
zdj. 2, 3 - łazienka
zdj. 4,5,6 - Kubusiowy grajdoł

strasznie długo sie ładują te zdjecia zaraz wstawię resztę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0591.jpg (75,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0592.jpg (94,2 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0593.jpg (72,7 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0594.jpg (121,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0595.jpg (90,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0596.jpg (109,3 KB, 46 załadowań)

Stary 2012-07-31, 08:11   #867
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Evi bedzie,ona nie wytrzyma i zapyta o co mi chodziwtedy powiem co mysle poki co traktuje ja jak powietrze...

My amelke przenieslimy w tamtym tygodniu i laski spia razem,mialam wczesniej to zrobic ale tz musial by i tak byc by stol poskladac zaniesc na gore
Mela spi w jednym koncu oli w drugim.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 08:17   #868
Baobabek
Zakorzenienie

kuchnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0597.jpg (70,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0598.jpg (75,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0599.jpg (76,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0600.jpg (74,0 KB, 38 załadowań)

Stary 2012-07-31, 08:27   #869
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Bao- wszystko pięknie ładnie tylko... "schuf" ten Domestos
Zazdroszcze wielkości pokoiku Kubusia. Moja ma taką malusia klitkę, że ledwo zabawki się mieszczą
Pięknie sobie urządziłaś

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-07-31 o 08:28
Stary 2012-07-31, 08:30   #870
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

to ci się przypomniało

hehe taka pamiec mam, jak nie zapisze w tele i mi nie zadrynda to nie pamietam
z mala jedziecie na wesele czy bez?
My smigamy w pazdzierniku na weselicho , musze jeszcze mlodemu zalatwic wolne w szkole mam nadzieje ze mu dadza , bilety juz kupilam hehe

Moj maly jakies etap przechodzi , boji sie isc spac, w nocy dzis krzyczal strasznie, boji sie isc kupe robic, sikac , czasem mi sie go uda nakrecic , ale wczoraj tak ryczal przy zasypianiu i musialam z nim siedziec.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-07-31 o 08:32
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości