Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 21:27   #4321
aska27adopcje
Zadomowienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Super, bo czeka nas 5 dni nad morzem, to moze jakis romantyczny nastroj bedzie ...

A teraz mam jeszcze pytanko co do kapieli w morzu, czy zakladalyscie tampon, moja ginekolog mowila mi o globulkach dopochwowych, zeby aplikowac przed kapiela, ale byla mowa o basenie ....
Stary 2012-07-30, 21:43   #4322
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Bez prezerwatywy.
Może kończyć w tobie.
Zakładaj tampona, nawet na basen.

Ludzie, jak ja apetytu nie mam. Tzn.odczuwam głód, ale robię cokolwiek by go zaspokoić bez smaku :/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:53   #4323
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35598796]

Teraz z libido różnie bardzo, czasem się chce a sił brak
[/QUOTE]

przypomniało mi się- to chyba Bałtroczyk mówił, jak na starość małżeństwo leży obok siebie i mąż mówi do żony
- mam erekcje
- to co kochanie wpaść do ciebie?
- nie, rozchodzę

synio dzwonił,że już są w Austrii a ja już tęsknię
za to udało mi się TZ zabrać na spacerek- musiałam go okłamać,że nie ma nic na kolacje i idziemy do sklepu inaczej by nie poczedł
tak z nim jest, na początku się wkurzył,że go nabrałam a potem powiedział,że jestem słodka
no i obiecal jutro,że też pojdziemy
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:56   #4324
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
To dobrze ze wszystko dobrze ale prosimy o wiecej szczegółów - który tydzień, wzrost, waga, kolor oczu no i fotkę jeśli dostałaś
Więc szczegółów mało bo to bardziej kontrolne ze względu na infekcję, sprawdzał macicę i takie tam, a dzidzię przy okazji mi pokazał. Tydzień 15 a z dzidzią to się widzimy dość często prawie co tydzień dwa więc nawet zdjęcia nie dostałam, dopiero koło 19 tygodnia bedzie więcej szczególow -obiecuję wkleję fotkę

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:58   #4325
LadyWhisper
Zakorzenienie

hej lachony
nie dam rady was przeczytać tylko daję znaka, ok wszystko, tylko mam leżeć i leżeć i leżeć i nic nie robić! ciśnienie mimo tabletek na obniżenie dalej na granicy więc muszę brać, zmniejszył jedynie luteinę. Zdjęcia nie mam, ale za 2 tygodnie kolejna wizyta i już dostanę ogółem dostałam kolejne L-4 i receptę, potem pojechaliśmy na zakupy i padam straszliwie, taka wyprawa teraz to dla mnie szczyt moich możliwości hehe mimo że tylko do auta i z powrotem.
Buziaki i do jutra

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:58   #4326
mitabe
Rozeznanie

Wpadłem na chwilę i nie dam rady, doczytalem was jutro i coś sensownego napiszę. Dzisiaj za duzo wrażeń i się zmęczyłam. Dobranoc papa

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 22:11   #4327
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no i mój synio pojechał
no i co ja będę bez niego robić i z kim na spacery chodzić?

poza tym kupiłam zlewozmywak do kuchni i zjadłam dwa hot dogi w ikei

a do gina idę w następną środę
Zobaczysz szybko zleci

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
U mnie też nowa dostawa kurek, uzbierana przez męża, a najlepsze jest to, że on je czyści i robi z nich sos Więc usługa kompleksowa
Faktycznie kompleksowa, bo mój Tż to tylko je

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Witam kobietki
W kwestii imion to dla dziewczynki Lena a dla chłopca nie mamy pomysłów. No ale mam ogromne przeczucie że będzie córka...ale Szaja też miała przeczucie na chłopca a córkę będzie miała więc na razie się nie przywiązuję do tego Jak będzie chłopak to wtedy się pomyśli
Dzisiaj w końcu ochłodzenie ale deszcz już chyba z 4 razy dzisiaj padał.
Z załączniku mój brzuszek: 16 tydzień i 3 dzień ciąży i jeden z łupów lumpeksowych.
fajniutki brzucho, a krówka superowa

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ja tez mam wizyte 28 sierpnia i usg zapewne tez, zreszta planuje wziasc ze soba meza i corcie
też zabieram męża, bo akurat będzie miał urlop

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak u Was z libido? Wzrosło, wróciło do normy, czy dalej słabo?
Hmmm u mnie tak "se". Wczoraj nawet próbowałam coś uskutecznić, ale Tż stwierdził, że on się boi że krzywdę małemu zrobi

Cytat:
Napisane przez misiakpysiak Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie jestem stałym bywalcem, ale jestem styczniową mamą. Powiedzcie mi proszę jak u was wyglądają badania u ginekologa. Pytam bo w zeszłym tyg byłam na badaniu (15 tydz ciąży), a szanowny pan doktor był tak nie delikatny, iż myślałam, że umrę z bólu.
Chodzę prywatnie, gdy go spytałam czy musi być tak niedelikatny, powiedział że to norma jeszcze sarkastycznie dodał, że jeśli to boli to muszę poczekać na poród to będzie dopiero bolało!
Facet niemiły, ale czy wy miewacie takie bolesne badania szyjki, czy one mogą być tak bolesne???
Ja bym na Twoim miejscu zmieniła lekarza, co to za buc, żeby się tak do ciężarnej odzywał jak teraz się tak odzywa to co dopiero będzie przy porodzie

A właśnie dziewczyny Wasi lekarze prowadzący pracują w szpitalu gdzie będziecie rodzić czy nie???

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 22:11   #4328
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej lachony
nie dam rady was przeczytać tylko daję znaka, ok wszystko, tylko mam leżeć i leżeć i leżeć i nic nie robić! ciśnienie mimo tabletek na obniżenie dalej na granicy więc muszę brać, zmniejszył jedynie luteinę. Zdjęcia nie mam, ale za 2 tygodnie kolejna wizyta i już dostanę ogółem dostałam kolejne L-4 i receptę, potem pojechaliśmy na zakupy i padam straszliwie, taka wyprawa teraz to dla mnie szczyt moich możliwości hehe mimo że tylko do auta i z powrotem.
Buziaki i do jutra
to dobrze ze wszystko dobrze !!
czyli jeszcze niewaidomo czy dziołcha czy chopok ?:P

Ja dziś kupiłam 10 ciuszków za 40 zł jestem z siebie dumna :P

I byliśmy też z tż oglądnąć obrączki i jutro idziemy prawdopodobnie zamówić tylko nie wiem czy matowe czy błyszczące.....

Dobranoc
Stary 2012-07-30, 22:12   #4329
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Mój tak
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 22:18   #4330
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej lachony
Buziaki i do jutra
no właśnie a nie udało się podglądnąć kto tam siedzi?

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
A właśnie dziewczyny Wasi lekarze prowadzący pracują w szpitalu gdzie będziecie rodzić czy nie???
mój pracuje
Stary 2012-07-30, 22:19   #4331
BlackSanctum
Zakorzenienie

Głooowa mi pęka... Masakra, dokucza mi to, ale na szczęście jako jedyne...
Coś mi w brzuchu burczy, więc zaraz coś przekąszę. Lodówka pełna jedzenia...

Mój TŻ poszedł z moim (przyszywanym) bratem na piwo i mam trochę spokoju - wybrałam makijaż na wesele, który pasuje do sukienki, jutro go zrobię na próbę i Wam wstawię zdjęcie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 22:23   #4332
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cytrynowo_piaskowa Pokaż wiadomość
BOŻE dziewczyny ja wrocilam z urlopu, a tu zaraz trzecia część watku ledwo przywitałam się w drugiej
no w końcu Cię mamy!

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Dziewczynki co do libido u mnie tez kiepsko z tym ... wczoraj byly przytulanki po 2 miesiacach postu, ale pieklo mnie wszystko, chyba od prezerwatywy ... i po jakis 10 min mnie bolalo, skonczylo sie tym ze sie rozryczalam, moj przerazony i spanikowany .... Wiecie glupio mi o tym pisac, ale my z moim to lubimy ostrzejsze akcje i teraz ciezko sie przyzwyczaic do delikatnosci i wolnego tempa ... ale musimy sie tego oboje nauczyc ... Bola mnie piersi wiec w sumie nie moze ich dotykac, wiec to tez takie troche niefajne ... Ale trzeba dbac o naszych TZ, zeby im nie strzelaly glupie pomysly do glowy ....

No i opytanie mojego w trakcie, a myslisz, ze go w glowe nie pukam myslalam, ze padne
mnie tak sutki bolą, że nie ma mowy, żeby mnie dotknał nawet piórkiem! Moment się drę, to on do mnie zyga "ciekawe jak dziecko wykarmisz jak ja nawet macnąć nie mogę"
nie wstydź się nas ja mogę powiedzieć coś intymnego, żeby Ci łyso nie było: mam orgazmy tylko jak ja jestem na górze i jak się językiem postara

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Wpadłem na chwilę i nie dam rady, doczytalem was jutro i coś sensownego napiszę. Dzisiaj za duzo wrażeń i się zmęczyłam. Dobranoc papa
wpadłem, doczytałem chyba faktycznie za dużo wrażeń, bo się jakieś rozdwojenie jaźni Ci włączyło dobranoc

A my dziś byliśmy na mieszkaniu, część rzeczy zawieźliśmy, posiedzieliśmy, TŻ wpadł na pomysł, żeby łoże ochrzcić i pojechaliśmy na drobne pierwsze zakupy
najgorsze, bo internetu muszę szukać z jakąś dobrą ofertą, bo na mieszkaniu darmówka mi łapie, jak jej się podoba
Bandzioszek Wam prześlę jakoś w tym tygodniu jak nie zapomnę, bo już mi się nie chce wstawać

Delicjanko, gdzie Cię wywiało ?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 22:24   #4333
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35578439]Si

Inne miało być, ale Kasia jednak.[/QUOTE]

O jakie piękne imię

Mój Tż dzisiaj rano widziałam że szukał imion dla dziewczynek :d haha słodko )

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja z takim nieskromnym pytaniem...czytałyście mistrza i małgorzatę?? bo jakos od zawsze kusi mnie ta książka i nie umiem sie wziąć i przeczytać.

Ja mam to samo..

Teraz czytam zakazaną listę ale autora nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Boże Hosenko- pamiętaj,że nieużywane narządy zanikają

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

dla mnie to trochę niezrozumiałe bo co jak co ale seks jest ważny
może libido w ciąży spada ale nie wyobrażam sobie,że mogłabym zaniedbać potrzeby mojego mężczyzny bo ja nie mam ochoty

czytałam gdzieś tu w poczekalni,że laska pisała,że kochała się z mężem do III trymestru może ze dwa razy
dla mnie to straszne- patrząc ze strony partnera
potem jeszcze po porodzie nie wolno przez minimum 6 tygodni a naprawdę po porodzie to dopiero libido spada
znam osobiście dwa małżeństa co nie przeszły takie próby
O rany... 2 razy... Jej ja to lubie seksik... <skromna> tylko te infekcje,.... ale mimo wszystko mój Tz w ogóle nie czuje sie zaniedbany

Hej Kobietki,
Kurcze posiedziałabym tu z Wami no ale mój Tz ma urlop tydzień dwa i tak sobie siedzimy na działce ogarniamy ją, jutro ma przyjechać kopara i zrównac teren !

Ach!!... Mówie Wam ale mi brzuchol urósł, normalnie muszę zrobić zdjęcie to Wam szczeny opadną:d haha joke
a poza tym dzidzia mnie kopie i tak bardzo lubie to uczucie ... a mój brat dzisiaj w takim szoku do mnie : Łooooo ale Ci wywaliło brzuch, już widać!! hahah ciekawa jestem ile przybrałam na wadze teraz opchnęłam dwie zapiekaneczki ide zaraz po trzecią mniam mniam

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 22:28   #4334
marsi11
Zakorzenienie

ja też pożarłam zapiekanki
Stary 2012-07-30, 22:39   #4335
elllmi
Zakorzenienie

hej
w końcu wróciłam do świata w weekend byliśmy na weselu w okolicach Jarosławia, starsznie gorąco było, myślałam, że padnę myślałam, że wytrzymam cały dzień i noc na nogach, ale poległam ok 23 i musiałam iść do samochodu się przespać i zeszło mi do 1:30 i przegapiłam oczepiny ciężko się wracało, bo tylko ja byłam kierowcą i trochę się wymęczyłam (aż 3 godziny jechaliśmy) i na dodatek radar mi fotkę strzelił dobrze, że fryzura i makijaż weselny jeszcze był

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja z takim nieskromnym pytaniem...czytałyście mistrza i małgorzatę?? bo jakos od zawsze kusi mnie ta książka i nie umiem sie wziąć i przeczytać.
jak czytałam w liceum, to bardzo m isię podobała, ale teraz zupełnie nie pamiętam o co tam chodziło; już dawno sobie obiecywałąm, że przeczytam jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A teraz czytam (już trzeci raz) Sagę o Ludziach Lodu
moja miłość z liceum

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 22:42   #4336
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja też uwielbiam zapiekanki. Pyszne są, ale cięęężkie, więc na noc ich raczej nie jem. Prędzej w ciągu dnia, czasem na obiad robię z bagiety takie full wypas.

Ja na kolację lubię coś lekkiego zjeść - teraz właśnie wchłonęłam kanapkę z chleba ziarnistego z twarożkiem czosnkowym i popijam kubeczek kakao.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-07-30 o 22:43
Stary 2012-07-30, 22:43   #4337
marta00537
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35601226]Mój tak [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
mój pracuje
Ajć bo mój nie pracuje, jak patrzyłam jacy lekarze w moim szpitalu pracują to nie bardzo mi odpowiadali, prawie żaden nie przyjmuje w moim mieście. jest jedna babeczka, przyjmuje prywatnie pod moim blokiem, mogłabym do niej w kapciach chodzić. Słyszałam, że opieka podczas ciąży pierwsza klasa, ale jeżeli chodzi o poród, to już jest gorzej. Nie zauważa swoich pacjentek i się nimi nie interesuje jak leżą w szpitalu.
Cholera nie wiem, czy to niedobrze, że mój nie pracuje jak myślicie??

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 22:46   #4338
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też uwielbiam zapiekanki. Pyszne są, ale cięęężkie, więc na noc ich raczej nie jem. Prędzej w ciągu dnia, czasem na obiad robię z bagiety takie full wypas.

Ja na kolację lubię coś lekkiego zjeść - teraz właśnie wchłonęłam kanapkę z chleba ziarnistego z twarożkiem czosnkowym i popijam kubeczek kakao.
No ciężkie są, ale z racji tego, że rzadko jem takie jedzenie to sobie pozwoliłam ))

wiecie co, nie pomaga mi ten syrop na zaparcia;/ ...

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 22:47   #4339
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Ajć bo mój nie pracuje, jak patrzyłam jacy lekarze w moim szpitalu pracują to nie bardzo mi odpowiadali, prawie żaden nie przyjmuje w moim mieście. jest jedna babeczka, przyjmuje prywatnie pod moim blokiem, mogłabym do niej w kapciach chodzić. Słyszałam, że opieka podczas ciąży pierwsza klasa, ale jeżeli chodzi o poród, to już jest gorzej. Nie zauważa swoich pacjentek i się nimi nie interesuje jak leżą w szpitalu.
Cholera nie wiem, czy to niedobrze, że mój nie pracuje jak myślicie??
Raczej bym się tym nie przejmowała na Twoim miejscu... Mój np pracuje w Szpitalu Miejskim w Olsztynie i z początku chciałam tam rodzić, ale dowiedziałam się, że nie ma szans na znieczulenie w tym szpitalu, bo są nastawieni na 100% natural i w razie problemów CC robią już naprawdę w ostateczności... Więc jednak pojadę do Wojewódzkiego, gdzie nie ma szans na mojego prowadzącego, no ale cóż... Coś za coś - także na Twoim miejscu bym nie zwracała na to uwagi. I tak nie jest powiedziane, że - gdyby pracował - to akurat byś na niego trafiła na porodówce, musiałby mieć dyżur akurat.
A to, że nie pracuje w szpitalu - może nie ma takiej potrzeby, kto wie?

Delicjanka - ciężkie, ale pyszne, więc warto się skusić od czasu do czasu.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-07-30 o 22:49
Stary 2012-07-30, 23:01   #4340
misiakpysiak
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Ja pierwszy raz - w ubiegłym tygodniu trafiłam na takiego typka. Dosyć że niemiły to niedelikatny, więc bolało. na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza, bo jeśli jest taki chamski, to wątpię, że przy porodzie potraktuje Cię lepiej jako że byłaś jego pacjentką.
Święte słowa Jutro umówię się do innego lekarza. Dla mnie nie musi pracować w szpitalu. Modlę się tylko, aby tego jak dziewczyny go trafnie nazwały buca nie spotkać na porodówce.
A co do ginekologów, tych którzy są tacy uprzejmi prywatnie, to większość nie rozpoznaje pacjentek na porodówce. Banda chciwych rutyniarzy lecących tylko na kasę

Z mężem "nie robiłam" nic odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Jego to strasznie krępuje i powiem szczerze, że i ja się dziwnie z tym czuje. Głupio to zabrzmi, ale mam wrażenie, że dziecko patrzy. Wiem głupie, ale jakoś nie mogę.
misiakpysiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 23:07   #4341
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiakpysiak Pokaż wiadomość

Z mężem "nie robiłam" nic odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Jego to strasznie krępuje i powiem szczerze, że i ja się dziwnie z tym czuje. Głupio to zabrzmi, ale mam wrażenie, że dziecko patrzy. Wiem głupie, ale jakoś nie mogę.
hmm, może się przyzwyczaicie mój TŻ jak się bierze do pracy to mówi, że małego ulula przy okazji

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 23:30   #4342
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cześć dziewczynki
Witam po urlopie W Zakopcu było świetnie Pogoda w sam raz, nie za ciepło, nie za zimno.
Z podróżą, to różnie. W drodze do Zakopanego, to pięć razy mała przygoda z . W drodze powrotnej tylko raz Podczas samego urlopu, to super samopoczucie Chyba już zaczęłam czuć ten II trymestr
Nadrobić, niestety nie nadrobiłam, bo naprodukowałyście chyba z 50 stron Po prostu nie mam na to siły. Mam nadzieję, że w przeciągu kilku dni znowu się wkręcę w aktualne tematy
Wczoraj zaczęłam 15 tc
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 23:46   #4343
---AgA---
Raczkowanie

moja też pracuje w tym szpitalu co zamierzam rodzić. Ostatnio wybrałam ją dlatego właśnie że tam pracuje i miała w miarę opinie na necie, a teraz wybrałam ją dlatego że prowadziła moją poprzednią ciąże i robiła mi cc i jakoś tak zaufanie do niej mam mimo że sie przeprowadziłam i teraz mam ok 80 km do Krakowa czyli tam gdzie planuje rodzić

U mnie libido nie dość że nie wzrosło to jeszcze jakaś infekcja się przyplątała, ale od czasu do czasu staram się pocieszyć mojego Tz

Dobranoc padam
---AgA--- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 23:49   #4344
Lenova
Wtajemniczenie

nareszcie w Polsce
duzo nie napisze bo padam, najpierw 1,5h samochodem na lotnisko( w tym wymioty) potem 2 h samolotem, pozniej taksowka z lotniska na dworzec kolejowy pozniej znowu 2 h pociągiem do domu no i na koniec miejskim z dworca do domku . ale dotarlam

Jutro jak wypocznę to Was nadrobie, tymczasem dobrej nocy
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 01:58   #4345
aska27adopcje
Zadomowienie

Dobranoc mamuski, jutro o 5 wyrudzamy nad morze, a ja jeszcze nie spie ... ale kimne sie w aucie moj absolutnie sie nie zgodzil zebym prowadzila hahah ... traktuje mnie troche jak usposledzona, ale z 2 strony trzeba korzystac
Stary 2012-07-31, 07:33   #4346
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane,
ja już od 6 nie śpię, bo mnie sikanie obudziło,
wpadam do wc taka półprzytomna a tam tak samo półprzytomna na kiblu moja teściowa
zaczęłam krzyczeć ( to już któryś raz jak się wystraszyłam w ciąży) jakbym ducha zobaczyła a zaraz żeśmy się śmiały do rozpuku

mam ochotę na jajecznicę z pomidorami, dzidziol głodny i się domaga

miłego dnia!
Stary 2012-07-31, 08:02   #4347
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
to chory przepis..bo my z mężem chodziliśmy razem do szkoły..ale przecież nikt tam go nie uczył jak odbierać poród..pffff.... bez sensu...
Nie no chyba chodzi o to że jak już będzie obecny to żeby wiedział jak pomagać, a nie zemdlał i sam potrzebował pomocy

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
No daleko, ja mam następne USG 16. sierpnia i nie mogę się doczekać, jakbym miała czekać dłużej, to by mnie szlag trafił.
Ja mam 13 bo mój gin tez na urlopie i nie wiem jak wytrzymam.
Pewnie małe szanse żeby w 13 tygodniu płeć zobaczyć???
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 08:05   #4348
maluchna30
Zadomowienie

Witam kobitki!!! Ja też już na nogach. Dzisiaj o 16.20 wizyta u gina i badania prenatalne, ufff jakoś siakoś stres mnie ogarnia. Ale o dziwo nocka przespana całkiem słodziutko.

Mój lekarz też pracuje w szpitalu, w którym będę rodziła i jest tam ordynatorem.

Boże!!!! Ja też chcę nad morze...
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 08:12   #4349
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Tak strasznie to jest niefajne ... ogolnie ceny w lodzi mnie zabijaja, moja lekarka pracuje prywatnie w sonomedicie, tam maja najnowoczesniejszy sprzet usg ... i tak cena do konca 1 trymestru 150 zl, potem od 2 truymestru 200 zl ... 3d- 300 zl ... ale udalo sie chociaz to prenatalne zrobic na kase chorych ...

juz sie nie moge doczekac 3d ... jak pojde we wrzesniu to juz bedzie 5 miesiac, to moze juz mi wlaczy ten podglad ... no i chcialabym juz oplec znac ... nie wiem dlaczego ale mam przeczucie ze bedzie dziewczyna
Masakra te ceny, ja płace za wizytę z usg 80 zł, podejrzewam że za prenatalne zapłacę około 120 (tak płacili znajomi, ale że rozmawiałam z "tatusiem" to nie wiedział za jakie badania tyle zapłacił )
Jedyny minus że gin nie ma 3D (albo nie zauważyłam) i chyba wybierzemy sie na takie do Rzeszowa.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 08:18   #4350
badziabadzia
Zakorzenienie

kurcze Dziewczyny, odkąd wrociłam do pracy nie mam kiedy Was czytac !! Może jutro mi się uda nadrobić, bo dziś niby na popołudnie, ale postanowiłam jeszcze obiad dla Tż ugotować przed wyjściem.. może uda mi się dziś jeszcze odebrać wyniki.. i zapisać w końcu na wizytę!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości