Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 16:22   #3961
pokszyfka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Jak będzie fajny to poleć. Jak znajde czas to obejrze
a takie lekkie... na kinomaniak.tv oglądalismy w ndz "a więc wojna"...a ja dzisiaj na zalukaj.pl nie pamiętam tytułu o jakims pulchnym chłopaku co robił za niańkę 3 dzieciaków na tym ostatnim jest sporo fajnych filmów i szybko się ładują
Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość

dziewczyny ja i Helcia mamy wirusa/chorobe bostońską. Podobno szaleje w Krakowie....
a co to za cho*ler*stwo ? aż uruchomie dr google... biedne
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:14   #3962
princessskaa
Wtajemniczenie

mszpilka zdróweczka! a kysz chorobo!!!

Byłam z niunią na spacerze, już miała spać, już pielucha i tarcie oczek, nagle niet. Nie miałam już siły chodzić, leży teraz w łóżeczku i coś kmini. Marudzi troche.. eh eh eh
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 19:04   #3963
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Żłobek przeżyłyśmy. Młoda poszła z panią uśmiechnięta, póżniej ponoć płakała az w końcu usnęła, jesć nie chciała, zrobiła kupkę i poszła bawić sie z dziećmi, odebrałam o dziwo uśmiechniete dziecko. Dziś była 2 godziny.
O 18;30 zasnęła ciekawa jestem o której zrobi mi pobudkę o 4?? I ja nie wiem jak wy to robicie ze wasze malucchy śpią w nocy. Moja nadal musi raz zjesć i wstaje do niej bo ciągle sie kreci po łóżeczku i grzęźnie w różnych miejscach, a to gubi smoczek, a to jej gorąco/zimno kurde, chciałabym pospać kilka godzin ciągle...

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:16   #3964
saaraa_lub
Rozeznanie

Zmysł ja też nie wiem jak inni to robiąMój się budzi kilka razy w nocy.
Dopiero usnął a ostatni raz drzemka była o 14,20 -to minutowa
A ile sie jeszcze przed snem naskakał to głowa mała-przed kąpielą wydawał sie taaaki śpiący.
Dzisiaj mały sukces -zrobiłam mu deser mleczny na bobo frucie i o dziwo zjadł prawie cały (normalnie soku nie wypije) a ze w domu zalegają i dzisiaj na maila dostałam z bobovity jakąś broszurkę z przepisem to zrobiłam
Mszpilka zdrówka!!!a wasza choroba brzmi jak jakaś tropikalna!
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:18   #3965
glamourous
Zakorzenienie

Zmysl gratuluje ierwszego dnia
Mam nadzieje ze dalej bedzie lepiej
Stary 2012-07-30, 20:31   #3966
Oliveira79
Zadomowienie

pogoda dziś nie dopisała? 4 str?!

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
kochana, ja mysle, ze poduszki to przx naszych dzieciakach juz nie pomagaja niestety
ojj to prawda moja najwyższa poduszkową piramidę pokona w mig

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:49   #3967
wariateczka88
Zadomowienie

zmysl za pierwszy dzien,oby kazdy kolejny byl taki dobry dla malej

cco tu tak pusto?

czy wasze pociechy tez nie dadza sie przebrac?zmienic pieluche graniczy z cudem,a zmienic ubranko ledwo ja poloze na stole,juz jest na brzuchu,wyciaga z pudelka kosmetyki,zrzuca pampersy,ale to nic,najgorsze jak cos wezmie do raczki,i musze jej wyjac zeby ubrac body,ohh coz to jest za wrzask

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:52   #3968
kasia_aa
Zadomowienie

witam sie! doczytałam was na raty, cieżki dzien dzis mialam i noc ciezką, zęby oczywiscie, teraz maly spi i ja bym chetnie sie polozyla juz. na weselu bylo super (buty naprawde wygodne przetanczyłam całą impreze) ale 2 niepzrespane noc to dla mnie za dużo!
moj tez sie w nocy budzi min. raz a przewaznie 2 razy. nielicząc tych nocy kiedy raz na godzinę ide do niego.

mozg mi juz nie pozwala na bardziej rozbudowaną wypowiedz...
w razie gdybym juz tu niee zajrzała to dobranoc dziołszki
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:12   #3969
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
sonia 3 lata ma
teksci non stop, buzia jej sie nie zamyka. Ona chyba bedzie prawnikiem :d mowie jej np- nie skacz po lozku- a ona na to - to niesprawiedliwe ze ja nie moge skakac O wszystko sie wykloca i ma swoje zdanie :d
idz umyc zeby- to nie fair :d normalnie na wszystko co jej sie kaze zrobic jest- to niesprawiedliwe, nie chce mi sie itd

wczoraj poszla do domku mojej kuzynki i tam sie przewrocila. Kuzynka mowi- zaprowadze cie do mamy- a sonia- sama przyszlam to i sama musze wrocic

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny moze w takim razie nauki sa tylko w malopolsce i na slasku
moj bąbel juz spi,ciekawe jak dlugo
a mam pytanko do dziewczyn ktore dostaly pierwsza @po porodzie-dlugo trwal?
normalnie - 4 dni

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

Głąb współczuje weekendy

Kurde,Glam a nie głąb ,głupi telefon :zły:!!

Stary 2012-07-30, 21:14   #3970
olka1610
Rozeznanie

mszpilka - zdrówka
zmyslkobiety- super że pierwszy dzień udany, to żłobek państwowy czy prywatny?
Ja coraz częsciej się zastanawiam czy nie wrócić od października do pracy, pytalam nawet dziś i są miejsca w żlobku państwowym, szok

saaraa co to za deser? Moja dziś cały dzień na mleku, nie wiem ile podejść robiłam z obiadkiem... Pamiętam że Twój też taki niejadek to może i mojej panience posmakuje

A z tymi poduszkami to tak jak muffinka pisała, mysle że to działa jak zachęta, przynajmniej na mojego owsika

wariateczka - moja też wiercipięta straszny, wstyd się przyznać ale nieraz mi nerwy puszczają jak mi 10 razy zdąży uciec zanim jej pieluchę założę. Dlatego zastanawiam się nad powrotem do pracy bo osiwieję chyba niedługo

byliśmy w mieście poprzymierzać foteliki ale nic nie kupiliśmy znowu, młoda się tak awanturowała, nie dawała się zapiąc w pasy, śpiąca była i wszystko było na nie. Ale chyba zostanę przy tym maxi cosi tobi. Idę jeszcze powiesić pranie i pewnie spać niedługo bo domyslam się jaka mnie znowu noc czeka

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość

no dokladnie z pół godziny się śmiałam
glam bez urazy oczywiście

Edytowane przez olka1610
Czas edycji: 2012-07-30 o 21:16
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:22   #3971
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny ja i Helcia mamy wirusa/chorobe bostońską. Podobno szaleje w Krakowie....
Helcia cała, doslownie cała jest z krostach, ma lekki stan pogorączkowy i słaby apetyt.
Ja mam dłonie i stopy zsypane i w buzi też mam krostki, gardło boli łeb mi pęka.... Lekarka mówi ze nie ma na to lekarstwa i do 10 dni minie. Ale kazała dawać coś przeciwgorączkowego, cebion i psikać tantum verde i zakaz spacerów przez tydzień....

Chwaliłam się ze Helcia wsatje przy wszystkim przy czym daje radę i chodzi przy meblach?
szybkiego powrotu do zdrówka i gratki za nowe umiejętności

moja tez namiętni trenuje wstawanie - gorzej że jak juz stanie, to czasem tak niefortunnie, że stópki daleko od narożnika i tak czeka nieporadnie na pomoc, bo ani w te, ani we wte, ale oczywiście przy tym nie płacze tylko rogal od ucha do ucha prześmieszny widok (tak w ogole to staram się ją hamować, żeby najpierw dokształcała się w raczkowanu, ale... wiecie jak to jest - jak juz się dzieć czegos nowego nauczy, to )

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Żłobek przeżyłyśmy. Młoda poszła z panią uśmiechnięta, póżniej ponoć płakała az w końcu usnęła, jesć nie chciała, zrobiła kupkę i poszła bawić sie z dziećmi, odebrałam o dziwo uśmiechniete dziecko. Dziś była 2 godziny.
O 18;30 zasnęła ciekawa jestem o której zrobi mi pobudkę o 4?? I ja nie wiem jak wy to robicie ze wasze malucchy śpią w nocy. Moja nadal musi raz zjesć i wstaje do niej bo ciągle sie kreci po łóżeczku i grzęźnie w różnych miejscach, a to gubi smoczek, a to jej gorąco/zimno kurde, chciałabym pospać kilka godzin ciągle...
gratki za wesoły dzień w żłobie i łączę się w bólu w niewyspaniu u nas tez nadal co najmniej dwie pobudki

Stary 2012-07-30, 21:26   #3972
wariateczka88
Zadomowienie

dziewczyny a jeszcze mam pytanie,czy ktoras z was podaje kaszki HOLLE?
bo jesli tak,to gdzie mozna je kupic?nie liczac delikatesow internetowych

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

mszpilka dobrze ze mnie w rodzinnym krk nie ma
wracajcie szybko do zdrowia

Wymianka

Stary 2012-07-30, 21:38   #3973
glamourous
Zakorzenienie

Olka bez urazy ???

Zartuje, tez sie usmialam ale naprawde od razu wiedzialam ze to o mnie chodzi moj zul tez ma w telefonie to podpowiadanie ustawione i to zmienia tak szybko ze nawet sie czlowiekne zorientujekiedy
A opcja wybierz podpowiedz u nas ma taki krzyzyk co mi sie zawsze kojarzy z zamykaniem programu na kompie wiec wybieram myslac ze zamykam i tez glupie babole wychodza
Stary 2012-07-30, 21:45   #3974
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
dominej,muffinko nauki przed chrztem sa wszedzie,i od zawsze,takie pouczenie dla rodzicow i chrzestnych czym jest ten sakrament,no i przedstawienie jak to bedzie wygladac,kiedy trzeba wyjsc,co sie mowi itd itp
a co to za moda?jak ja podawałam do chrztu to tego nei było.jeśli tak bedzie miało być to nie wiem kiedy zrobimy chrzciny bo chrzestni maja jednak kawałek do nas.w razie co to gdzie indziej ochrzcimy.chyba,że to nie jest obowiązkowe

odnośnie tych ciast co Princ pisała-zawsze jest tak,ze trzeba to uzgodnic z restauracją czy można swoje czy musi być z cukierni.i wcale się nie dziwię,że nie chcieli domowych ciast.choć ja to bym je gościom dała

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-07-30 o 21:48
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:47   #3975
saaraa_lub
Rozeznanie

Olka bobo frut zagotować (całą butlę), w 50ml wody rozpuścić 3 miarki mm i 2łyżeczki mąki/skrobii ziemniaczanej i wlać to do gotującego bobo fruta, zamieszać i wsio
Wy tu piszecie,ze @ 4 dni,matko! u mnie zawsze było 7 dni i to co do godziny!

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-07-30 o 21:48
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:58   #3976
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość

moja tez namiętni trenuje wstawanie - gorzej że jak juz stanie, to czasem tak niefortunnie, że stópki daleko od narożnika i tak czeka nieporadnie na pomoc, bo ani w te, ani we wte, ale oczywiście przy tym nie płacze tylko rogal od ucha do ucha prześmieszny widok (tak w ogole to staram się ją hamować, żeby najpierw dokształcała się w raczkowanu, ale... wiecie jak to jest - jak juz się dzieć czegos nowego nauczy, to )
my naszą skłaniamy do raczkowania.jak wstaje to ją sadzamy...i tak wiele wiele wiele razy...

dobranoc

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 22:05   #3977
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a co to za moda?jak ja podawałam do chrztu to tego nei było.jeśli tak bedzie miało być to nie wiem kiedy zrobimy chrzciny bo chrzestni maja jednak kawałek do nas.w razie co to gdzie indziej ochrzcimy.chyba,że to nie jest obowiązkowe

odnośnie tych ciast co Princ pisała-zawsze jest tak,ze trzeba to uzgodnic z restauracją czy można swoje czy musi być z cukierni.i wcale się nie dziwię,że nie chcieli domowych ciast.choć ja to bym je gościom dała
dygotko to nie moda,juz mnie dziewczyny naprostowaly ze u nich nie bylo tego
aczkolwiek w mojej miejscowosci byly zawsze nauki,w krk tez,we wrocku tez sa i w miejscowosci tz-eta tez zawsze sa,wiec dla mnie dziwnym jest fakt ze ktos nie wie o ich istnieniu

Wymianka

Stary 2012-07-30, 22:16   #3978
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

dzięki dziewczyny za wsparcie...
nie wiem skąd ten wirus sie nam przyplątał ale nie chybko sobie pojdzie! mam nadzieję ze nie zaraziłam swojej ciężarnej siostry i sąsiadki

U nas tez była nauka przed chrzcinami. Trwała 30 minut. Ale tylko dla rodziców, a dokładnie jednego. To jak próba zeby wiedzieć co robić w czasie mszy.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 22:29   #3979
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Olka bobo frut zagotować (całą butlę), w 50ml wody rozpuścić 3 miarki mm i 2łyżeczki mąki/skrobii ziemniaczanej i wlać to do gotującego bobo fruta, zamieszać i wsio
Wy tu piszecie,ze @ 4 dni,matko! u mnie zawsze było 7 dni i to co do godziny!

muszę spróbować

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 07:54   #3980
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
kurde, no to dałam się zrobić chciałam kupic to żółte, ale połakomiłam się na kierke z klaksonem trudno, najwyżej jak będziemy często jeździć na basen kupię to żółte, jak sporadycznie to starczy to
najlepien a raczkach trzymac wtedy maluch moze probowac sobie plywac bo w kole to ma raczki odciete od wody neistety

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wracając do tych basenów, chodzicie na takie odkryte baseny z dziećmi i wchodzicie normalnie do głębokiego basenu z dzieckiem? Bo tak się zastanawiałam wczoraj, widziałam kilka osób tak robiło, woda podgrzewana to w sumie czemu nie, jak myslicie?

A o automatach z pieluszkami to też pierwsze słyszę ale my na zadupie mieszkamy

Ja też uważam że dziecko powinno się oswajać z hałasem ale w tym brodziku wczoraj dosłownie nie było gdzie nogi wsadzić, dzieciaki chlapały piszczały itp.
my siedzimy w basenie gdize jest 1,1m wody te glebokie sportowe sa za glebokie i tam zawsze jest zimniejsza woda z moich obserwacji.
Na odkryty jeszcze nie mialam okazji isc.

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
u mnie z @ identycznie jak u OlusiaS, przed ciążą miałam bezbolesne a teraz bardzo bolesne i też zawroty głowy itp.

idę robić obiad, zjemy i jedziemy do city po przymierzać jeszcze malutką do fotelików bo trzeba się w końcu na coś zdecydować
u mnie to samo przed w ogole nie czulam ze mam @, a teraz umieram przez pierwszy dzien.

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Hej!
ja juz dziś po pracy, niania pierwszy dzień na spółkę z TŻ który latał z samochodem po serwisie.

Helcia cała, doslownie cała jest z krostach, ma lekki stan pogorączkowy i słaby apetyt.
Ja mam dłonie i stopy zsypane i w buzi też mam krostki, gardło boli łeb mi pęka.... Lekarka mówi ze nie ma na to lekarstwa i do 10 dni minie. Ale kazała dawać coś przeciwgorączkowego, cebion i psikać tantum verde i zakaz spacerów przez tydzień....

Dobrze ze TŻ wysłałam do pediatry i zdefiniowała to dziadostwo, ale z opisów na necie nie wiem czy nie lepsza była by jakaś ospa, odra czy różyczka...

Chwaliłam się ze Helcia wsatje przy wszystkim przy czym daje radę i chodzi przy meblach?
zdrowka
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 08:03   #3981
dominej
Raczkowanie

Dzień dobry
U nas nocka super - ani jednej pobudki tylko jakiś upierdliwy komar latal i jego bzyczenie doprowadzało mnie do szału

U nas zapowiada się dzisiaj upał - a ja w okolicach południa będę musiała iść na pomiary hałasu - co wiąże się ze staniem w szczerym polu około 2 godzin A ja sie ubrałam na czarno - taka mądra jestem

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 08:09   #3982
olka1610
Rozeznanie

Dzień dobry
U nas noc w miarę, 3 pobudki. Malutka od rana w świetnym humorze , przed chwilą zasnęła sama, oby tak zostało . A ja piję kawkę i przeglądam oferty pracy ale w moim rejonie to niestety ciężko, same markety, sklepy .

dominej - u nas jakaś upierdliwa mucha latała nic mnie tak nie wkurza jak właśnie te owady latające, no może poza chrapaniem
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 08:18   #3983
kasia_aa
Zadomowienie

heeeej u nas standardowo pobudka z płaczem w ciągu nocy, noszenie przytulanie, wkoncu dalam do paszczy pietke od chleba, wygryzł wymamlal i jakoś to ukoilo chyba ból dziąsełek, po godzinie zasnął.
mam dośc co tu dużo gadać

ja juz miałam dwa razy @ po porodzie i jest dużo lepiej niż przed ciążą, mam go o wiele krócej,a boli tylko troszke tak samo jak przed. jestem zadowolona generalnie

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

a po mnie w nocy chodził pajak!!!!! myślałam ze zawalu dostane;/
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 08:28   #3984
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

zmysł gratki za udany pobyt w żłobku

Nie wiem co się z niunią wczoraj działo, ale poszła spać o 22 dopiero, spała do prawie 8 - najdziwniejsze, że od 13-22 nie miała drzemki. Tarła oczka, ale coś nie mogła sie wyciszyć. Może to ząb dokucza? Albo jeszcze ją wrażenia z chrzcin trzymały? Zobaczymy jak dzisiaj będzie
Stary 2012-07-31, 08:28   #3985
glamourous
Zakorzenienie

u nas nocka standardowo kiepska od 4 wiercenie, cyckanie na zmiane raz jeden raz drugi i oczywiscie 6.15 jak tylko ja wstalam to chlopcy tez od razu sie obudzili zadowoleni i rozpromienieni
ja nie moge, denerwuja mnie czasem jak nie wiem co ale jak wstaja rano i te pyszczki jeszcze zaspane, oczy szpareczki nie otwarte dobrze a na buzi juz banan to ja wymiekam po prostu
Stary 2012-07-31, 08:28   #3986
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość

a po mnie w nocy chodził pajak!!!!! myślałam ze zawalu dostane;/
Ja się panicznie boję pająków - więc bym zawału dostała
Stary 2012-07-31, 08:28   #3987
muffinka90
Zakorzenienie

hej laski, ale mialam wczoraj dzien kolega sie przeprowadzal i podrzucil mi core po popilnowania, wszystko fajnie, bo to juz czterolatka, bawila sie z Filipem, myla go, wycierala, balsamowala, wlosy czesala, kasze rpbila, niania pierwsza klasa, zabawa to sie zaczela dopiero przy usypianiu Filip zachowywal sie jak na speedzie, smial sie az zanosil na widok mlodej, skakal, pial, tanczyl,lazil po niej, obcalowywal, jak wychodzila z pokoju to ryczal pod drzwiami, masakra, zasnal z histerycznym placzem o 22:00 a przed 6:00 rzeski jak skowronem, masakra

szpilko zdrowka wam zycze alez cholerstwo sie przyczepilo,

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 08:29   #3988
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
u nas nocka standardowo kiepska od 4 wiercenie, cyckanie na zmiane raz jeden raz drugi i oczywiscie 6.15 jak tylko ja wstalam to chlopcy tez od razu sie obudzili zadowoleni i rozpromienieni
ja nie moge, denerwuja mnie czasem jak nie wiem co ale jak wstaja rano i te pyszczki jeszcze zaspane, oczy szpareczki nie otwarte dobrze a na buzi juz banan to ja wymiekam po prostu
Ja mam tak samo, nie da się złościć za długo na maluszka
Stary 2012-07-31, 08:30   #3989
basiula19
Zadomowienie

hej

moje dziecie odkryło wstawanie a nawet nie raczkuje tylko narazie próbuje startować z tej pozycji co jest mega śmieszne.....non stop by sie wdrapywał a to po mnie a to łóżeczko i kogo tam jeszcze dorwie....

wczoraj na grzybach prawie wlazłam w żmije taka wielka była o bożeeee myślałam, że zawału dostane jak mnie zaczeło boleć między cyckami później do tego żołądek to dopiero po prawie godzinie mi przeszło jak już chwile w domu siedziałam masakraaaa

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 08:38   #3990
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
hej laski, ale mialam wczoraj dzien kolega sie przeprowadzal i podrzucil mi core po popilnowania, wszystko fajnie, bo to juz czterolatka, bawila sie z Filipem, myla go, wycierala, balsamowala, wlosy czesala, kasze rpbila, niania pierwsza klasa, zabawa to sie zaczela dopiero przy usypianiu Filip zachowywal sie jak na speedzie, smial sie az zanosil na widok mlodej, skakal, pial, tanczyl,lazil po niej, obcalowywal, jak wychodzila z pokoju to ryczal pod drzwiami, masakra, zasnal z histerycznym placzem o 22:00 a przed 6:00 rzeski jak skowronem, masakra
hehe fajna dziewczynka

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Dzień dobry
U nas noc w miarę, 3 pobudki. Malutka od rana w świetnym humorze , przed chwilą zasnęła sama, oby tak zostało . A ja piję kawkę i przeglądam oferty pracy ale w moim rejonie to niestety ciężko, same markety, sklepy .
Ja to jak patrzę na oferty to albo sprzedawca, kierowca do pizzerii, robota na słuchawce albo akwizycja - masakra.
Ale wczoraj ciocia zadzwoniła, że otwierają nowe przedszkole państwowe i jutro jadę złożyć CV -od dzisiaj do 10go przyjmują papiery, myślę, że do 20go to będzie decyzja, bo od 1 września praca - trzymajta kciuki przez 3 tyg plissssssssssssssssssssss ssss

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
czy wasze pociechy tez nie dadza sie przebrac?zmienic pieluche graniczy z cudem,a zmienic ubranko ledwo ja poloze na stole,juz jest na brzuchu,wyciaga z pudelka kosmetyki,zrzuca pampersy,ale to nic,najgorsze jak cos wezmie do raczki,i musze jej wyjac zeby ubrac body,ohh coz to jest za wrzask
Często tak się u nas zdarza...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości