|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Kurcze nie wiem co robić.... Koło 2 w nocy obudziłam się bo bolał mnie brzuch, ale tylko trochę. Teraz nie śpię już od godziny, bo boli bardziej, ale jak dla mnie to jest ból ciągły i to w okolicy pępka i trochę pod nim. Najpierw myślałam, że to z głodu, więc zjadłam kanapkę, ale nie pomogło. Wzięłam no-spę, też nie pomaga... Nie wiem co to jest i co z tym robić
|
|
|
|
#2642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może spróbuj testu melisowego i/lub/oraz ciepłej kąpieli... zobaczysz czy Ci przejdzie... |
|
|
|
|
#2644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla
Linzey, ![]() Balbinki, ![]() IgiTg ![]() i Natee. ![]() Dziś ostatni dzień lipca, więc lipcówki proszę o jazdę na porodówkę!
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
heloł.....
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
Nakarmiłam moją głodomorkę i mam chwilkę dla siebie. Nie długą bo zaraz ma przyjść jakiś magik od anteny....Więc jeszcze zanim przyjdzie to muszę się ogarnąc co by go nie wystraszyć ![]() Miłego dnia Kobietki |
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety mnie też czyścili i z wypisu wynika, że ze wględu na wątpliwości, czy wyszło całe łożysko, ale w rzeczywistości chyba ze względu na zbyt intensywne krwawienie. Pod koniec szycia pan dr zauważył, że to krwawienie jest z innego źródła.
|
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sala - położna niesamowita. |
|
|
|
|
#2651 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Na TVN są rozmowy w toku o depresji poporodowej. U mnie wszystko po staremu. z kolejne tygodnie za dzisiejsze wizyty, badania, usg, ktg...
|
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
moj cora od 2.30 jest jakas nawiedzona, spac nie chce, ale nie płacze na szczescie ......
|
#2653 | |||
|
Zakorzenienie
|
nas to nie dotyczy
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
moze nawet lepiej, nizby mił jakis skrawek łozyska zostac na szczescie mamy to za sobą---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
ja mam z canpola, na razie jeszcze nie uzyłam, bo rano mialam nawał pokarmu, kapało mi z obu piersi i mały ładnie ssał |
|||
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej moje dziecie nawet ladnie w nocy spalo teraz sie karmimy i chyba wrocimy do spania :ziewa:
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
Moje dziecię dało wczoraj czadu, od godziny 15 do 24 spała może z godzinkę łącznie, ale jak już usnęła, to obudziła się o 4 rano na karmienie a potem dopiero o 8, także jestem w miarę wyspana
|
#2656 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie, że nie.
Ale szkoda mi było tych dziewczyn. Wczoraj odwiedzili mnie moi rodzice - wrócili z Helu. Przywieźli dla młodego śliniaczek - śliczny z imieniem Kuba Mówię do mojej mamy, że będzie śmiesznie jak się jednak Asia urodzi
|
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W grafikach google wygląda fajnie, ale muszę się im dokładnie przyjrzeć, bo jak włożyłam córcię do tej TORBY , to miała główkę dociśniętą do klatki piersiowej i w dodatku ta torba się nad nią zamknęła. Może to kwestia regulacji.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-07-31 o 09:41 |
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ale miałam w pokojach lodówę w nocy rewelacyjnie się spało ![]() dziś wizyta u gin - ciekawe ile mały waży
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Była wczoraj u nas moja babcia i na wstępie mnie wkurzyła. Była odwiedzić prawnuczkę już w szpitalu i pierwsze co do mnie powiedziała, no zaraz po gratulacjach było: ale masz duży brzuch. No ok.
Jednak wczoraj to samo: masz duży brzuch. Se po myślałam noż ku.wa. a do babci: w ciąży byłam, dziecko dopiero co urodziłam. No tak, ale to było w czwartek a ty masz taki duży brzuch.... Nie ma to jak kochająca rodzinka, a moja babcia we wszystkim ma tyle taktu i wyczucia, że pożal się boże. Cytat:
|
|
|
|
|
#2660 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Powiem Wam, że się nawet wyspałam. Nocne wstawanie na siku mnie nie rozbudziło, więc jest ok . Wiem, że u Was tez tak jest, że sikanie trzeba "wyciskać", więc to jest norma na końcówce ciąży, ale czy kupa też jest u Was bolesna? Cholera, codziennie się załatwiam na 2 i za każdym razem czuje ucisk i jak już pójdzie to tępy ból a potem dopiero ulgę... Tak już mam od paru dni, ale z dnia na dzień boli coraz bardziej ...Cytat:
za wizytę!
|
|
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja teściowa też by mogła coś takiego palnąć Myślałam że prędzej babunia dawała dobre rady typu przykryj dziecko jeszcze jednym kocykiem bo mu zimno
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zostawiam córkę samą tylko na czas wyścia do łazienki, czy na chwilę do kuchni, a teraz nawet to ograniczę. Dziewczyny - nie chcę o tym pisać, ani myśleć, więc mi nie odpisujcie, ale napiszę ku przestrodze. Przedwczoraj wieczorem malutka zwymiotowała i się tym zachłysnęła. Miała też pełen nosek i traciła oddech. Przez prawie pół godziny ją ratowałam. Jak przestawałam nią potrząsać, to mimo oklepywania plecków traciła oddech. Straszny widok i straszne doświadczenie. I ja już wcześniej miałam świadomość, że skoro nie byłam w SR na zajęciach z ratownictwa, to muszę się wszystkiego nauczyć z innego źródła. Wszystkie powinnyśmy wiedzieć, jak ratować nasze maluszki ZANIM ta wiedza będzie nam potrzebna. Oby nie była potrzebna nigdy. |
|
|
|
|
#2663 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() natee wielkie gratulacje, a Natanek to kawał chłopa ![]() W nocy znów miałam skurcze ale takie pojedyncze. Ciekawe co w czwartek na to i to moje rozwarcie powie mój gin Udało mi się już załatwić pediatrę dla córci ![]() No lipcówki brać się na porodówkę zostało wam parę godzin
|
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, u nas koncert od 8, łącznie z ulewaniem skiśniętym mlekiem
Nie wiem po czym to moje dziecko tak ma. Wczoraj też mu się ulało w ilościach ogromnych, bałam się że w łóżeczku uleje i się tym zachłyśnie, więc spał z nami...
|
|
|
|
#2665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pocieszyć Cię? Już pisałam, że jak wychodziłam za mąż (miałam 29lat) to babcia mi powiedziała, że w moim wieku już sukienka ślubna nie wypada - powinnam kupić garsonkę, najlepiej kremową albo błękitną... a biała suknia zdecydowanie odpada. A jak pojechałam do niej pierwszy raz z, wtedy, moim narzeczonym to patrząc na niego powiedziała do mnie - wiesz, ja rozumiem, że może chcesz mieć dziecko, ale żeby od razu męża??? Mina mojego, teraz męża, bezcenna... Takich historii jest mnóstwo... |
|
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
któraś tu chyba kiedyś pisała że jej mąż ratował dzieciątko do przyjazdu karetki. Straszne No mnie ostatnio po głowie chodzi ten temat.
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię ogląda komodę
|
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
można wrzucić na pierwszą stronę http://akogo.pl/Inne/Pierwsza%20pomo...t_niemowle.pdf
zaczęliśmy dziś 36 tydzień czyli 9 miesiąc
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córka nie potrzebuje wiecznego noszenia na rękach, ale mojej obecności w pobliżu na razie tak. Najchętniej zasypia na mnie, ale na szczęście akceptuje już swoje łóżeczko i w nocy tylko czasem protestuje już chwilę po włożeniu jej do niego. W dzień jest trochę gorzej, bo woli spać na łóżku. Dodam, że dopiero pod koniec ciąży zdecydowałam, że łóżeczko ma stać obok łóżka, a nie w sąsiednim pokoju, ale za kilka miesięcy i tak zamierzam je tam przenieść. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

heloł.....
Nakarmiłam moją głodomorkę i mam chwilkę dla siebie. Nie długą bo zaraz ma przyjść jakiś magik od anteny....

tylk omi w dodatku krwi nie przetoczyli, konowały

, to miała główkę dociśniętą do klatki piersiowej
...
moja teściowa też by mogła coś takiego palnąć