Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 08:42   #3991
olka1610
Rozeznanie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość

Ja to jak patrzę na oferty to albo sprzedawca, kierowca do pizzerii, robota na słuchawce albo akwizycja - masakra.
Ale wczoraj ciocia zadzwoniła, że otwierają nowe przedszkole państwowe i jutro jadę złożyć CV -od dzisiaj do 10go przyjmują papiery, myślę, że do 20go to będzie decyzja, bo od 1 września praca - trzymajta kciuki przez 3 tyg plissssssssssssssssssssss ssss

mi też się marzy praca w przedszkolu ale niestety wykształcenie zupełnie inne.
Ja z jednej strony nie chcę wracać do obecnej pracy ale z drugiej jak patrzę na te oferty...umowy śmieciowe, najniższa krajowa a wymagania kosmiczne. Tu gdzie pracuję mam przynajmniej umowę na stałe.
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 08:46   #3992
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
hej laski, ale mialam wczoraj dzien kolega sie przeprowadzal i podrzucil mi core po popilnowania, wszystko fajnie, bo to juz czterolatka, bawila sie z Filipem, myla go, wycierala, balsamowala, wlosy czesala, kasze rpbila, niania pierwsza klasa, zabawa to sie zaczela dopiero przy usypianiu Filip zachowywal sie jak na speedzie, smial sie az zanosil na widok mlodej, skakal, pial, tanczyl,lazil po niej, obcalowywal, jak wychodzila z pokoju to ryczal pod drzwiami, masakra, zasnal z histerycznym placzem o 22:00 a przed 6:00 rzeski jak skowronem, masakra

szpilko zdrowka wam zycze alez cholerstwo sie przyczepilo,
moi tez jak widza Sonie to szaleja ze szczescia, zaraz obaj na nia wlaza a jak im ucieka to jest radocha na maksa. wystarczy ze im glupia mine zrobi i ubaw po pachy maja tylko ze jej sie nie chce

Princ trzymam kciuki zeby sie w koncu udalo
Stary 2012-07-31, 08:46   #3993
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość

mi też się marzy praca w przedszkolu ale niestety wykształcenie zupełnie inne.
Ja z jednej strony nie chcę wracać do obecnej pracy ale z drugiej jak patrzę na te oferty...umowy śmieciowe, najniższa krajowa a wymagania kosmiczne. Tu gdzie pracuję mam przynajmniej umowę na stałe.
marze o takiej hehe
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 08:47   #3994
glamourous
Zakorzenienie

Princ a ty masz doswiadczenie jako przedszkolanka? pracowalas juz z dzieciakami?
Stary 2012-07-31, 09:00   #3995
wariateczka88
Zadomowienie

Dobry
u nas nocka w miare dobra,no i wreszcie chlodniej
nie wiem o ktorej moje dziecko wstalo,ale jak o 7:57 wyrwala mi kilka wlosow z usmiechem,i oczami jak 5zl,chciala mi chyba dac w ten sposob do zrozumienia ze koniec spania

muffinko fajna niania dzieci to chyba lubia sie kolo mlodszych krecic,czuja sie takie potrzebne

princ bede je mocno trzymac,zebys ta prace dostala

basiula cale szczescie ze nic sie nie stalo,my raz z kolezanka prawie wzlazlysmy tylko w zaskronca,a nie moglysmy dojsc do siebie przez godzine,a co dopiero jak by to zmija byla

glam skad ja to znam,moj urwis tez steka,marudzi,a rano takie slodziutkie oczeta sie we mnie wpatruja

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 09:00   #3996
goldika
Zakorzenienie

Princ za prace. Mam nadzieje, ze Cie przyjma
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 09:01   #3997
wariateczka88
Zadomowienie

idziemy do sklepu,i przy okazji mala moze zasnie,bo cos sie chmurzy,oby nie padalo

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 09:03   #3998
goldika
Zakorzenienie

a ja marze zeby u mnie padalo
Stary 2012-07-31, 09:06   #3999
glamourous
Zakorzenienie

Wariateczko my to marzymy zeby nasi chociaz do 7 pospali
Stary 2012-07-31, 09:11   #4000
goldika
Zakorzenienie

listonosz wlasnie przybiosl mi paczke zbobovity a w niej poradnik zywieniowy nr 3 (nie dostalam ani numeru 1 ani ), obiadek i kaszka
Stary 2012-07-31, 09:12   #4001
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
hej laski, ale mialam wczoraj dzien kolega sie przeprowadzal i podrzucil mi core po popilnowania, wszystko fajnie, bo to juz czterolatka, bawila sie z Filipem, myla go, wycierala, balsamowala, wlosy czesala, kasze rpbila, niania pierwsza klasa, zabawa to sie zaczela dopiero przy usypianiu Filip zachowywal sie jak na speedzie, smial sie az zanosil na widok mlodej, skakal, pial, tanczyl,lazil po niej, obcalowywal, jak wychodzila z pokoju to ryczal pod drzwiami, masakra, zasnal z histerycznym placzem o 22:00 a przed 6:00 rzeski jak skowronem, masakra

szpilko zdrowka wam zycze alez cholerstwo sie przyczepilo,
no co prawdziwy facet - na laske tak reaguje

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
hej

moje dziecie odkryło wstawanie a nawet nie raczkuje tylko narazie próbuje startować z tej pozycji co jest mega śmieszne.....non stop by sie wdrapywał a to po mnie a to łóżeczko i kogo tam jeszcze dorwie....

wczoraj na grzybach prawie wlazłam w żmije taka wielka była o bożeeee myślałam, że zawału dostane jak mnie zaczeło boleć między cyckami później do tego żołądek to dopiero po prawie godzinie mi przeszło jak już chwile w domu siedziałam masakraaaa
na grzybach byłaś!!! ale extra ja uwielbian na grzyby chodzic! ale chyba w najbliższej przyszlosci to sobie nie pochodze;/
a z tą żmija to masakra brrr;/
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 09:13   #4002
dominej
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas noc w miarę, 3 pobudki. Malutka od rana w świetnym humorze , przed chwilą zasnęła sama, oby tak zostało . A ja piję kawkę i przeglądam oferty pracy ale w moim rejonie to niestety ciężko, same markety, sklepy .

dominej - u nas jakaś upierdliwa mucha latała nic mnie tak nie wkurza jak właśnie te owady latające, no może poza chrapaniem
No ja tez niecierpię jak ktoś chrapie - dlatego jak śpię z TŻ-em to śpię ze stoperami w uszach

Dziewczyny co sądzicie o tym wózku - spacerówce??

http://allegro.pl/wozek-sprint-wozki...516926628.html

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 09:14   #4003
olka1610
Rozeznanie

Ja marze żeby chociaż do 6 moja malutka pospała . Dzisiaj o 5-20 pobudka i zabawa na całego a ja nie mogłam oczu otworzyć, nie kontaktowałam jeszcze. Dobrze że tż był to trochę się zajął.
Idziemy i my na spacer bo własnie wstala moja pani
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 09:18   #4004
owieczka86
Zadomowienie

Dzień dobry ...
Potrzebuje kawy i zapałek w oczy... Nocka straszna,młody budził się baaardzo często nie wiem czemu znowu źle śpi w dzień marudzi. trzeba z nim w pokoju siedzieć mimo że widzi mnie jak stoję w kuchni to siedzi przy bramce i płacze.wszystko by do buzi pakował dziś próbował drzwi gryźć chyba będą kolejne ząbki wychodzić

Wariateczka u nas w przewijaniem i ubieraniem tak jak u Ciebie szybka przewrotka na brzuch i ucieczka i dziki wrzask jak położę go znowu na samą myśl o zmianie pampka robi ni się gorąco

Miałam coś napisać i zapomiałam komu :-( aaa już wiem mieszkam nie daleko łąk i lasku i są tu zaskrońce,ostatnio na podwórku żabę wcinał nie cierpię ich boję się żeby do domu nie wlazł... idę bo młody kupsko trzasnoł ;-)
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 09:33   #4005
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Princ a ty masz doswiadczenie jako przedszkolanka? pracowalas juz z dzieciakami?
Odbyłam staż studencki, trochę miałam zastępstwa jako n-el i pracowałąm jako n-el ale tylko dwa m-ce, bo mnie zwolnili bo w ciaze zaszlam..
Więc wielkiego doświadczenia nie mam..
Stary 2012-07-31, 09:40   #4006
saaraa_lub
Rozeznanie

Hejka!
Moje dziecie dzisiaj spało do 7.45!!!!oczywiście kilka pobudek w nocy ale tak jest od 8 m-cy więc nic nadzwyczajnego
Ale żeby nie było tak pięknie to mieliśmy z tz kilka spraw rano do załatwienia, nie nastawiliśmy budzika bo przecież Mały wstaje po 6a tu zonk
U nas upał, gorąc i już nie ma czym oddychać.
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 09:45   #4007
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
listonosz wlasnie przybiosl mi paczke zbobovity a w niej poradnik zywieniowy nr 3 (nie dostalam ani numeru 1 ani ), obiadek i kaszka
ja dostałam tą paczke z miesiąc temu pisałam o tym że słiczek był rozbity i wszytsko uwalone zupka masakraaaaaa

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 09:46   #4008
owieczka86
Zadomowienie

Sara u nas też tak jest że jak trzeba gdzieś rano iść to F. wtedy najlepiej śpi;-)

Princ pracowałaś z małymi dziećmi czy starszymi? Gimnazjaliści chyba najgorsi są ja to bym z nimi nie wytrzmała dzisiejsza młodzież jest okropna...aż strach pomyśleć co będzie kiedyś

Goldi ja dostałam tylko pierwsza paczkę z bobovity. ale może za kilka miesięcy wyślą kolejne;-):-D

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2012-07-31 o 09:48
Stary 2012-07-31, 09:54   #4009
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Princ pracowałaś z małymi dziećmi czy starszymi? Gimnazjaliści chyba najgorsi są ja to bym z nimi nie wytrzmała dzisiejsza młodzież jest okropna...aż strach pomyśleć co będzie kiedyś
2-4 latki Ja mam wykształcenie nie tylko do przedszkola, ale i do klas 1-3, ale bym sie nie podjęła. A w gimnazjum to never! Podusiłabym albo co hehe takie te dzieci..

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
ja dostałam tą paczke z miesiąc temu pisałam o tym że słiczek był rozbity i wszytsko uwalone zupka masakraaaaaa
U nas listonosz nie przyniesie Ci do domu, musisz na poczte iść. Pyt czemu, powiedzieli, że mieli taką sytuację, że słoiczek rozbity i listonoszowi się oberwało. Ja jakiś czas temu dostałam też tą trzecią część Dryłowałam na poczte oczywiście

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Pewnie kilkadziesiąt chętnych będzie do tego przedszkola, a tylko 7 miejsc. O ile już ktoś nie ma załatwionej miejscówki po znajomości..

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-07-31 o 09:56
Stary 2012-07-31, 09:56   #4010
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
2-4 latki Ja mam wykształcenie nie tylko do przedszkola, ale i do klas 1-2, ale bym sie nie podjęła. A w gimnazjum to never! Podusiłabym albo co hehe takie te dzieci..
Przedszkolaki najfajniejsze :-D śmiesznie mówią różne pomysły mają

Uwielbiam takie dzieciaczki:-D
Stary 2012-07-31, 10:20   #4011
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Sara u nas też tak jest że jak trzeba gdzieś rano iść to F. wtedy najlepiej śpi;-)

Owieczko czyli jaki z tego wniosek?Musimy sobie planować jakieś ważne rzeczy na rano to może chłopaki dadzą i nam pospać
A co do gimnazjum-ja miałam m-ąc praktyki i powiem Wam,ze masakra,siano w głowach i w ogóle, za moich czasów nie było gimnazjum i uważam,że to największy błąd reformy szkolnictwa.
Potem miałam m-ąc w liceum i miodziobyło o czym z ludźmi porozmawiać,wiedzieli po co się uczą.
Ale w obydwu przypadkach-o dziwo z chłopcami nie było problemów,zawsze mozna było sie dogadać o tyle z dziewuchami tak samo był0 jak byłam opiekunem na obozie -chłopcy super, dziołchy

Kochane moje co mozna zrobić z piersi kurzęcej ciekawego?Princ Ty jesteś dobra w wymyslaniu pyszności?

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-07-31 o 10:23
Stary 2012-07-31, 10:49   #4012
glamourous
Zakorzenienie

Princ zawsze cos chodzilo mi glownie o to jak ci sie podobala praca z takimi dziecmi

zona kolegi pracowala jako psycholog szkolny w gimnazjum
a opotem sie przeniosla do podstawowki. no i mowi ze w gimn dnia nie bylo bez bojki, problemow z alkoholem, papierosami albo i gorzej
no i 1 dzien w podstawowce- wpada do niej 2 chlopcow, obaj zaplakani. ona od razu bojowo nastawiona- no ktory zaczal a oni buuuuuuuuuuuu
ona znowu dlaczego sie pobiliscie
a chlopcy buuuuuuuuuuuuuuu bo mi sie rozkleil kapec i on powiedzial ze mi teraz beda palce wylazic
tylko nie zajarzylam czemu ten drugi plakal ale tez mial "powod"

saraa z piersi kurzej kurczak korma z ryzem
moj zul wczoraj ugotowal wiecej zebym mogla kolegow w pracy poczestwoac
Stary 2012-07-31, 10:56   #4013
saaraa_lub
Rozeznanie

Glam ja nie gotująca co jeszczeę potrzebuję (oprócz cycków i ryżu ).Ja to chyba do Twojej pracy sie zapisze kiedyś ciasto,lody,teraz obiad

Boszsz u mojej mamy na osiedlu facet się wysadził (tzn butle z gazem) w sklepie a ja jak jestem to o tej porze z małym spaceruje w tym miejscu!i dzisiaj miałam jechać....

Btw dziewczyna założyła wątek,ze ma problem ze spacerami a znana użytkowniczka v.... wałkuje i jedzie po niej za to,ze czapeczke dziecku zakłada....

Czas edycji: 2012-07-31 o 11:00
Stary 2012-07-31, 11:01   #4014
glamourous
Zakorzenienie

http://gotowanie.onet.pl/przepisy/ko...ka,105364.html

moj zul zupelnie inaczej robi, bez rodzynek z platkami migdala i wiorkami kokos. ale dokladnie nie wiem bo ja tez niegotujaca
Stary 2012-07-31, 11:02   #4015
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
http://gotowanie.onet.pl/przepisy/ko...ka,105364.html

moj zul zupelnie inaczej robi, bez rodzynek z platkami migdala i wiorkami kokos. ale dokladnie nie wiem bo ja tez niegotujaca

dzięki ale tam śmietana,jogurt a ja nie mogę;( ale w weekend porosze mojego zula to coś pokombinuje i może zastąpi
ale widze,ze chyba nawet ja bym dała rade zrobićhehhe

Czas edycji: 2012-07-31 o 11:03
Stary 2012-07-31, 11:14   #4016
glamourous
Zakorzenienie

saraa a mleczko kokosowe mozesz? to ci znajde przepis z melczkiem kokosowym, nawet lepsze jest- ten wzielam pierwszy lepszy najp[rostszy
Stary 2012-07-31, 11:19   #4017
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Princ zawsze cos chodzilo mi glownie o to jak ci sie podobala praca z takimi dziecmi

zona kolegi pracowala jako psycholog szkolny w gimnazjum
a opotem sie przeniosla do podstawowki. no i mowi ze w gimn dnia nie bylo bez bojki, problemow z alkoholem, papierosami albo i gorzej
no i 1 dzien w podstawowce- wpada do niej 2 chlopcow, obaj zaplakani. ona od razu bojowo nastawiona- no ktory zaczal a oni buuuuuuuuuuuu
ona znowu dlaczego sie pobiliscie
a chlopcy buuuuuuuuuuuuuuu bo mi sie rozkleil kapec i on powiedzial ze mi teraz beda palce wylazic
tylko nie zajarzylam czemu ten drugi plakal ale tez mial "powod"

saraa z piersi kurzej kurczak korma z ryzem
moj zul wczoraj ugotowal wiecej zebym mogla kolegow w pracy poczestwoac

dzieciaki sa genialne. Ale ja nie moglabym chyba z nimi pracowac. No moze w przedszkolu ale juz od klasy 1

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Glam ja nie gotująca co jeszczeę potrzebuję (oprócz cycków i ryżu ).Ja to chyba do Twojej pracy sie zapisze kiedyś ciasto,lody,teraz obiad

Boszsz u mojej mamy na osiedlu facet się wysadził (tzn butle z gazem) w sklepie a ja jak jestem to o tej porze z małym spaceruje w tym miejscu!i dzisiaj miałam jechać....

Btw dziewczyna założyła wątek,ze ma problem ze spacerami a znana użytkowniczka v.... wałkuje i jedzie po niej za to,ze czapeczke dziecku zakłada....
umyslnie sie wysadzil??!!

nawet nie chce wchodzic na watki w ktorych ta nawiedzony babsztyl sie udziela, nawet nie przeczytalam a juz sie zagotowalam
Stary 2012-07-31, 11:22   #4018
glamourous
Zakorzenienie

goldi ja spojrzalam
ona i ta druga sz... naprawde chyba nie maja co robic, wiecznie sie kogos czepiaja albo nowe watki zakladaja znacie okreslenie CH B B w O?
Stary 2012-07-31, 11:27   #4019
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
goldi ja spojrzalam
ona i ta druga sz... naprawde chyba nie maja co robic, wiecznie sie kogos czepiaja albo nowe watki zakladaja znacie okreslenie CH B B w O?
skrotu nei znam ale chetnie poznam

jak sie nazywa nowy watek? gdzie babsztyl atakuje. Moze ja tak do moda zglosic o hejterstwo?

mialam isc na spacer o 11 z mlodym ale zasnal. a ambitnie chcialam wziac go na plaze, walnac na mate i plazingowac
Stary 2012-07-31, 11:29   #4020
glamourous
Zakorzenienie

to co ktoras okreslila syndromem niedopchniecia
u nas sie na to mowi chroniczny brak bolca w organizmie bez komentarza

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości