|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#66661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Zioło - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=465775
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Tak |
|
|
|
#66662 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Spóźniłam się o jeden dzień-ale wszystkiego cudownie zakreconego!!! Cytat:
Cytat:
Babydreamy ogolnie dla niektórych są podrażniajace.(Ajrisz na pewno wie, co tam potencjalnym podrażniaczem jest)
|
|
#66663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#66664 |
|
Raczkowanie
|
No i wszystko jasne
Baj baj Babydream, przerzucę się chyba na mycie włosów Isaną. Swoją drogą, sól przecież szkodzi włosom, więc czemu poleca się Babydream fur Mama do ich mycia?I dziękuję za linka Wielkie to forum, totalnie się nie mogę w nim zorientować.
|
#66665 |
|
Zakorzenienie
|
99% szamponów ma w uj soli ;] tani zagęstnik...
|
|
|
|
#66666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#66667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to samo Joanna ja kupiłam z miodem w plazie
|
|
|
#66668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#66669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak więc jestem i się pokazuję maseczka pachniała cudnie, uwielbiam Kallosa za ten budyniowy zapaszek Jednak Alterra nie jest dla mnie, włosy są jakieś sztywne. Chciałam ją wykończyć i dlatego dodałam do maski, bo nie lubię marnować kosmetyków. Pszenica i morela u mnie się totalnie nie sprawdziła, zresztą jak olejki Alterry (nie robiły nic). ) Spłukiwałam chłodną wodą, ale glutki i tak były. No nic, trzeba pocierpieć aby być piękną Przepraszam za jakość zdjęć, ale jeszcze nie opanowałam autoportetu |
|
|
|
|
#66670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spróbowałam dziś ugotować żel lniany, ale wyszedł mi zbyt gęsty i nie mogłam go odcedzić Trudno, zje się.No i pierwszy post w codzienniku
|
|
|
|
|
#66671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Opakowania kosmetyczne kupowałam właśnie w Rossmanie. Być może teraz w szale wakacyjnym skończył im się towar. A patrzyłaś w Naturze? Kiedyś też tam widziałam różne flakoniki, pudełeczka i buteleczki.
|
|
|
|
|
#66672 |
|
Zadomowienie
|
Wispol ma dobre zaopatrzenie jeśli chodzi o CG. Zawsze tak najłatwiej mi dostać Joanny bez spłukiwania wszystkie rodzaje. Garnier AiK jest prawie w każdym sklepie/drogerii. Ma takie żółciutkie opakowanie. Tyle, że teraz w oczy nie rzuca się napis Garnier a Ultra Doux może dlatego nie możesz znaleźć.
---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Kupiłam więc ten lotion Marc Anthony jestem zadowolona z efektu. Tęskniłam za czymś innym niż żel. Mam ochotę wrócić do moich małych loczków, bo niestety żele spowodowały u mnie bardziej duże fale niż loczki. Zatęskniłam do przeszłości Mam tylko nadzieję, że ten lotion starczy mi na długo, bo cena regularna nie jest optymistyczna (39.90:/) Ale tuba duża więc myślę, że będzie ok. Super do reanimacji na 2 dzień tak jak lubiłam po mojej Pantene Ogólnie wracam częściowo do silikonów, bo jako osoba farbując regularnie włosy muszę dbać o długość koloru i blask a niestety ostatnio cały miesiąc myłam włosy Ms. Potters i niestety mycie odżywką choć przyjemne u mnie się nie sprawdza, bo kolor szybko płowieje i matowieje:/ Muszę je więc podrasowywać silikonami. Dziś skończyłam w końcu też tą okropną maskę bingo z kaszmirem. Ostatnia aplikacja bardzo mnie ucieszyła, bo ten zapach.... fujjjjjjjjjjjj:/ wychodził mi bokiem. Skuszę się jeszcze na Shea o ile spotkam. Patrzyłam ostatnio w Tesco i nie było Muszę też zmienić tego Garniera AiK.W konsekwencji jednak kupuję go zawsze gdy kończy mi się odżywka, bo jest tani i uwielbiam jego zapach. Nie wiem co począć dalej z moimi włosami :P
Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2012-07-30 o 14:11 |
|
|
|
#66673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#66674 |
|
Rozeznanie
|
sprawozdanie z mojego żelu z gumy ksantanowej:
18 ml wody 2,5 ml gumy wyszło strasznie dużo, zużyłam 1/5 i tak wyszło dość dużo jak dla mnie, wygniotłam suchary i tak: pierwszego dnia nie bardzo: suche i poplątane włosy w takich smutnych strąkach... drugiego dnia lepiej - pewnie żelu juz było mniej... więc poprawnie acz bez szału... darowałabym go sobie gdydby nie to, że objętość dało super przez całe 2 dni... więc dam mu jeszcze szansę w następujący sposób: rozrobię mieszankę z wodą, przeleję do spryskiwacza i użyję jako psikadła, może przy mniejszym zagęszczeniu będzie fajniej...
|
#66675 |
|
Rozeznanie
|
Hej pytanie mam, bo mam teorie, ale chce sie upewnić
![]() Czy jeżeli chcę użyć sls w celu oczyszczenia, to jak nałożę przed myciem olej, to ma to sens? Bo coś mi świta, że jak nałożę olej, to nabudowane cosie zostaną, to jak?
|
#66676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale pewna nie jestem. Niech się wypowiedzą włosomaniaczki z większym stażem
|
|
#66677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a metoda ta, jeśli użyjesz slsu jest metodą mycia oczyszczającego ![]() prościej: tak, uważam, że to Ci oczyści włosy a pozwoli trochę mniej je skrzywdzić twardym detergentem
|
|
#66678 |
|
Raczkowanie
|
byłam dzisiaj na farbie i strzyżeniu i mam wyprost, że aż wstyd pokazać na zakręconym forum... ale jak tylko naolejuje i zmyje te fryzjerskie specyfiki to wkleje włosiska, chyba że dalej będą proste.... obcięłam ze 4 cm, bo dosyć zniszczone końce miałam.
|
|
|
|
#66679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#66680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję, dziękuję ![]() Dzięki Cytat:
A ile to cudo źre ![]() Cytat:
Aczkolwiek ostatniego tymczasa oddałam w październiku 2011 i zrobiłam przymusowy urlop, aż do terazPiękne! O jakimś puchu wspominałaś, niby gdzie on? ![]() ![]() Ahh, zawsze miło popatrzeć na takie włoski Będzie pięknie! ![]() Cytat:
Do fryzjera szłam jak na ścięcie (głowy), pełna złych przeczuć (jakby ktoś pół roku temu powiedział mi, że będę przeżywała wizytę u fryzjera - wyśmiałabym ), a na głowie miałam po prostu miotłę... Nie dość, że wczoraj położyłam zdecydowanie za mało żelu, to zaraz po aplikacji poleciałam karmić te małe zjadacze czasu i mleka. Efektem czego całe ugniatanie i układanie poszło w las![]() Ale pani F. dzielnie zabrała się za moje kłaczki i kupiła mnie tym, że powiedziała, że 3cm, które zamierzałam ściąć (tzn. to było maksimum, na jakie bym pozwoliła) to marnotrawstwo zapuszczania i jeżeli końcówki nie będą tego wymagały to podetnie minimalnie i tak tez zrobiła, jestem w niebie ![]() ) .
|
|
#66681 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#66682 |
|
Raczkowanie
|
witam właśnie natrafiłam na to forum i jestem w trakcie przeglądania postów
Chciałam się przywitać ze wszystkimi posiadaczkami niesfornych loczków pozdrawiam
|
|
|
|
#66683 |
|
EDUkator
|
vivinn następna, która dobrego fryzjera znalazła?! Czemu u mnie same takie przygłupie?
|
#66684 |
|
Zakorzenienie
|
angie, cześć
![]() ech, ale tu cicho się zrobiło. ja w środę chcę się wybrać na zdjęcia dowodowe do fotografa w naturalnych włoskach, ewentualnie grzywke podprostować jak nie bedzie chciała współpracować. ciekawe jak się włosy spiszą
|
|
|
|
#66685 |
|
Zakorzenienie
|
Zioło - Garnien AiK dostaniesz praktycznie w każdej drogerii, a joannę naturię chociażby w tesco
|
|
|
|
#66686 | |
|
Zakorzenienie
|
Piąteczka!
Już siedzę w skromnym zestawie: eliksir GP przeciw wypadaniu na skalp i długość oraz na skalp - Sesa, długość - sezamowy. Czuję się dopieszczona, bo oleju na włosach nie miałam wieki (tj - jakieś 10 dni ).Cytat:
![]() Ale i tak myślę, że spora część dobrego ścięcia zależy od nas, od tego jak wytłumaczymy, co chcemy Dziś powiedziałam wszystko, co chciałam powiedzieć: że mają być tylko końcówki; że max 3cm; że zapuszczam; że na prosto; że to był kiedyś bob i jeśli trzeba będzie z przodu podciąć więcej to ok, aby najdłuższa warstwa była równej długości; że nie chcę żadnego dopieszczania końcówek degażówkami czy żyletkami - absolutnie wszystko, co przyszło mi na myśl i co było zgodne z moją wizją
|
|
#66687 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj jest znowu :P
Muszę przetrwać tę pogodę na francuzach i tyle ;] Fajnie że fryzjerka ludziowa
|
|
|
|
#66688 |
|
Zakorzenienie
|
ja Wam pokażę teraz moje powywijane. praktycznie ciągle w związanych chodzę bo to po domu
![]() bez stylizatora na trzeci dzień ![]() przepraszam, że niewyraźne zdjęcia, ale to telefonem w sztucznym świetle, same wiecie..
|
|
|
|
#66689 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
Jak zobaczyłam ile leci z długości to od razu (teraz wiem, że baaardzo niepotrzebnie No i skutkiem tego było spokojnie 7 cm stracone z grzywki. Czekam, aż brat z narzeczoną zjadą do kraju, bo przyszła bratowa fryzjerka i to dosyć dobra
|
|
#66690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- bardzo lubię, jak włosy tak naturalnie rozlewają się po ramionachCytat:
Ale kiedy czytam, że dziewczynom poszło po 15cm, a miały być końcówki, to nie chce mi się wierzyć, że protestowały, a fryzjerka dalej swoje (może jeszcze przywiązała je do fotela i nie pozwalała zejść pod groźbą śmierci? ).Warto też, po powiedzeniu, jak ma wyglądać ścięcie, zapytać fryzjerki, co będzie robić. Miałam takie szczęście, że dwie ostatnie fryzjerki (tzn - moja wcześniejsza, u której byłam duużo razy i ta wczorajsza) mówiły, co będą teraz robić, co podcinać, co stopniować, a ja nie bałam się pytać ![]() Trzymam kciuki za przyszłe dobre ścięcie
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

) me gusta
Baj baj Babydream, przerzucę się chyba na mycie włosów Isaną. Swoją drogą, sól przecież szkodzi włosom, więc czemu poleca się Babydream fur Mama do ich mycia?
to samo Joanna 

) Spłukiwałam chłodną wodą, ale glutki i tak były. No nic, trzeba pocierpieć aby być piękną 

Ogólnie wracam częściowo do silikonów, bo jako osoba farbując regularnie włosy muszę dbać o długość koloru i blask a niestety ostatnio cały miesiąc myłam włosy Ms. Potters i niestety mycie odżywką choć przyjemne u mnie się nie sprawdza, bo kolor szybko płowieje i matowieje:/ Muszę je więc podrasowywać silikonami. Dziś skończyłam w końcu też tą okropną maskę bingo z kaszmirem. Ostatnia aplikacja bardzo mnie ucieszyła, bo ten zapach.... fujjjjjjjjjjjj:/ wychodził mi bokiem. Skuszę się jeszcze na Shea o ile spotkam. Patrzyłam ostatnio w Tesco i nie było