|
|
#631 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
![]() ja mam Femibion Natal 1.. Cytat:
![]() chleb z masłem.. mniam.. ostatnio mam fazę na to.. ale tylko świeży i chrupiący inny nie przejdzie..
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jeszcze w takiej sytuacji.. koszmar.. ciekawe czy teściowa to samo powiedziałaby swojej zrozpaczonej córce która straciłaby dziecko.. moja kiedyś powiedziała do mnie (chodziło o jej córkę, która we wczesnej ciąży poroniła), że jak by miało być niepełnosprawne to lepiej, że umarło, bo gdyby dowiedzieli się o tym w wyższej ciąży to jak by usunęli.. nie uważam dziecko za towar, który jeśli jest wadliwy to się go pozbywamy..
|
|
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozumiem Cię... Ja po prostu staram się zmniejszyć do minimum skutki tego co może mnie spotkać. A niestety, u mnie dzień jak co dzień, czyli znowu pojawiło się kilka kropel świeżej krwi.
Poza tym sama jestem osobą niepełnosprawną i czasem - to będzie ciężkie co powiem - myślę sobie, że jeśli ta istotka we mnie też ma moją chorobę (50% szans) albo coś gorszego i mój organizm z tym walczy to może to i lepiej. Wiem, co to znaczy zmagać się całe życie z niepełnosprawnością, z okrutnymi ludźmi, którzy tego nie rozumieją. Sama nigdy nie zdecydowała bym się na aborcję, jeśli dziecko było by chore. Ale nie mogę wygrać z naturą i siłą wyższą. I tak wiem, że jeśli dotrwam środy i zobaczę, że jednak wszystko w porządku i ta istotka żyje, to się rozryczę jak bóbr. Ostatnie 2 tygodnie to dla mnie koszmar. A od kilku dni, z powodu całego psychicznego zmęczenia stałam się już powoli obojętna. Jak idę do łazienki i widzę, że znowu krew to już mi serce nie wali jak oszalałe, nie trzęsę się ze strachu. Już nic nie czuje, albo nie umiem tego nazwać... bo już nie mam siły. |
|
|
|
|
#636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem, że sama przed sobą jakoś wszystko tłumaczysz.. mi chodziło o chamskie, że tak powiem teksty wujków i ciotek dobra rada, których NIKT nie potrzebuje.. w każdym bądź razie, jeśli dzidziuś będzie miał żyć to będzie żył, jeśli nie to nie.. to może spotkać każdą z nas w każdej chwili.. i tak jak mówisz z naturą nie wygrasz.. ale jest tyle takich przypadków jak Twój i dzieci się rodzą, są zdrowe i wszystko jest w porządku.. osobiście znam takie przypadki - moje dwie szwagierki.. obie mają po dwoje dzieci.. przy każdym plamiły.. dzieci są zdrowe i pięknie rosną.. także trzymaj się dzielnie.. trzeba myśleć pozytywnie.. do środy nie daleko..
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Dziewczyny mój dzisiejszy dzień zaliczam do jednych z najgorszych, byłam dzisiaj odebrać wynik histopatologiczny od mojej babci, po krótkiej rozmowie z bardzo niemiłą Panią doktor wyszłam z wynikiem nowotwór jamy ustnej g II...... rycze pół dnia ok wiem, że babcia ma 70 lat i ktoś może powiedzieć swoje już przeżyła itd. ale my naprawdę jesteśmy ze sobą bardzo zżyte i ta jej radość na swojego pierwszego prawnuka ojjjjj ale mi ciężko Czasami się zastanawiam, że ten durny zabobon jest prawdziwy, że ktoś musi umrzeć, żeby zrobić miejsce nowemu członkowi rodziny |
|
|
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moja babcia ma 89 lat.. i nawet nie dopuszczam myśli, że w każdej chwili może nas opuścić.. ale takie jest życie niestety..
|
|
|
#641 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale było fajnie. Moja córka wtedy pierwszy raz poznała smak pieczonego ziemniaka i bardzo jej zasmakował. Cytat:
Witam nowe Mamusie, znajome niektóre... U mnie narazie nic nowego. Brzuch wywalony, mdłości nadal dokuczają, jeszcze do tego doszła zgaga - czyli jest dobrze. Dziś umówiłam się na badania prenatalne na 30 sierpnia, jak będę w 12 tyg. Boję się. U mnie w rodzinie i w rodzinie męża nie było chorób psychicznych czy jakiś osób z opóźnionym rozwojem. Staram się o tym na razie nie myśleć, po co się dołować a z naturą nie wygram. Co ma być to będzie a i tak tego nie przeskoczę. Modlę się tylko aby jeśli Bóg obdarzył nas dzieckiem, niech zechce dodać do tego łaskę zdrowia. Czego i Wam kochane życzę.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
|
|
|
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
A oto mój brzuch w 6 tyg!! ciąży.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
Jeeeej! Czyli ta moja "fałdka" to faktycznie Bąbel, a nie nadmiar jedzenia
Jest nadzieja!Kuuurczę, wyobraźcie sobie- ja, osoba kochająca słodycze, mogę ich teraz praktycznie nie jeść. Za to do czego mnie ciągnie? Do pierogów, bigosu i typowego porządnego jedzenia Mam nadzieję, że zwiastuje to chłopca ![]() Chodzę też koszmarnie zmęczona. Potrzebuję drzemki w ciągu dnia, ale pracując 12 godzin nie jestem w stanie sobie na nią pozwolić. Pobolewa mnie też chwilami brzuch, jak na okres, ale podejrzewam, że to tylko macica po prostu szykuje się do dalszego rozwoju Bąbla. Wg czwartkowego USG byłam w 4 tyg 6 dniu ciąży więc dziś jest 5 tydzień i 3 dzień Jestem ciekawa jak teraz dokładnie Bąbel wygląda )
|
|
|
#644 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. A teraz będę musiała polecieć w grudniu do Polski, żeby załatwić czynności spadkowe, bo dostałam po niej mieszkanie... Ehhhh...Z pozytywnych rzeczy, mama mi z Polski "M jak mama" przywiozła, idę poczytać. No i jeszcze "Pani" i "Twój Styl" |
||
|
|
|
|
#645 | |
|
Rozeznanie
|
piękny brzuszek..
![]() Cytat:
w zeszłym roku zmarła babcia męża, a dwie szwagierki były w ciąży.. a w tym roku jego dziadek.. koszmar.. nienawidzę pogrzebów.. ![]() no gazetki fajna sprawa.. tym bardziej dla Ciebie mieszkającej za granicą.. ![]() a tak w ogóle to witam z rana.. piękny dzień się u mnie zapowiada..
|
|
|
#646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Cytat:
Mieszkaliśmy razem... były to nabliższe mi osoby... Twoja babcia doczeka wnuczęcia Będę za to trzymać kciuki.Ja wczoraj byłam na USG - w sobotęmiałam lekkie plamienia, brązowawe. Cały weekend przeleżałam w nerwach. yssmay wiem co to strach przed pójściem siku... Okazało się, że z dzieciątkiem w porządku ale mam cystę na jajniku :/ W pierwszej chwili wpadłam w panikę ale później, na spokojnie poczytałam i nie jest tak źle. Teraz ta małpa się musi wchłonąć - dostałam progesteron, większą dawkę kwasu foliowego, magnez. Pan doktor kazał odpoczywać, oglądać olimpiadę i czytać lekkie książki. A jak tylko się źle poczuję biec do niego po zwolnienie.
|
|
|
|
#647 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Dzisiaj zamierzamy się wybrać z mężem do kina na Epokę 3D i kurde, wiecie co wyczytałam w necie, że cieżarnym niewskazane jest oglądanie filmów 3D!!!! Kurde...mam wrażenie, że cokolwiek bym nie zrobiła i zjadła, to jest to niewskazane...naprawdę przestanę czytać te głupoty w necie, bo oszaleć można. Ech...nie wiem jak ja wytrzymam te 2 tyg do 15.08 na kolejne USG. Teraz się denerwuję, że nie mam mdłości, a to podobno objaw zdrowo rozwijającej się ciąży. Codziennie oglądam po parę razy brzuszek czy choć trochę urósł...obsesja kobiety w ciąży ![]() Acha no i nie mogę ostatnio spać w nocy...nie dość, że dziś wstawałam z 5 razy na siku, to ciągle się przekręcałam z boku na bok...ech
♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2012-07-31 o 08:13 |
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
hej
yssmay trzymaj się będzie dobrze Leonikowa przykro mi z powodu choroby babci IsiaG śliczny brzunio ![]() Czarny famaster mnie też teraz odrzuciło od slodyczy dziś jak otworzylam rano lodowke żeby naszykowac coś do pracy to mnie tak zemdlilo że nie dałam rady A jesli chodzi o usg to w 5 tyg niestety jeszcze nic nie widać ja byłam w 7 tyg i jeszcze tylko taki bąbelek był i widac była tylko jak skacze serduszko Sorceresss to odpoczywaj jak musisz, żeby wszystko bylo dobrze Agatka brakiem mdłości sie nie przejmuj, ja za 1 razem nie miałam wogóle tylko 2 razy zwrócilam na początku a potem nic żadnych objawów i mam zdową cudną córeczkę, więc spokojnie Teraz za to okropnie mnie męczy każdy zapach
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
AgatkaL - ja chodziłam i chodzę w ciąży na 3D i według mnie - NO BEZ PRZESADY!
Isia - jesteś taka chudziutka, że ojejku. Ale brzuszek rzeczywiście widać. A ja dzisiaj zaliczyłam po raz pierwszy przy myciu zębów. Wcześniej nieco pomagało objedzenie się, a dzisiaj już nic nie pomaga. Pierwszą wizytę u gina mam w piątek. Jak nie widziałam malucha, to jakoś do końca do mnie nie dociera to wszystko. No jakaś odmienna jestem. Ale brzuchol rośnie tak szybko, że boję się bliźniaków. Obydwoje z mężem doszliśmy do wniosku, że wtedy z nami koniec.
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
A mówił Ci lekarz jak masz go przyjmować?
Bo mi kazał 2 godz po kolacji i przed bezpośrednim pójściem spać i tak się zastanawiam bo to praktycznie na pusty żołądek już biorę. Cytat:
Łał... tak wcześnie i już tak rośnie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co szykujecie dziś na obiad? ja na nic kompletnie nie mam ochoty
wczoraj miałam kotleta z piersi to dziubnełam pare razy i nie mogłam zrobiłam sobie kluski z serem i to zjadłam ze smakiemmoże pizze upieke na to jakoś mam dzis ochote i zupke ogórkową bym zjadła chyba dziś wieczór spędze w kuchni dopóki mnie zapachy nie pogonią
|
|
#652 |
|
Wtajemniczenie
|
o jej! hehe
ale brzusio! po mnie na razie (skończony 10 tydzień) nic nie widać przynajmniej rano. Może wieczorem coś tam troszkę wystaje czekam i czekam na ten brzuszek
|
|
|
#653 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mu si być dobrze. Wierzę w toCytat:
Cytat:
Bo jak ona była w ciąży i potem jak urodziła to jej mówiłam, że przesadza z tą obawą o zdrowie dziecka... A teraz gdy z nią rozmawiałam, że boję się tej pierwszej wizyty u gin, to mi powiedziała: "A widzisz? I powiem Ci, że ten strach, który teraz czujesz pozostanie Ci już na zawsze..." No i coś w tym pewnie jest
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj zrobiłam zupę pomidorową a później będę robić ryż z warzywami i kurczakiem. |
|
|
|
|
|
#655 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#656 | |||||
|
Zakorzenienie
|
wow
Cytat:
załóż sobie http://babystrology.com/tickers/ to bedziesz mogła codziennie patrzeć na bąbelka a co tydzień patrzeć jak się zmienia w człowieka ;p Cytat:
cysta to to samo co torbiel czy nie? Cytat:
przecież masz objaw sikania czestego wiec ciesz sie ze nie muszisz do lazienki latac zeby ![]() Cytat:
Cytat:
a u mnie dziś 9 tydzień czyli zaczynam 3 miesiąc hura dzidziuś już zaczął wyglądać jak człowiek hehe
|
|
|
#657 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
#658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wogóle to mam ochotę na kaszanke podsmażana z cebulką i do tego ogóreczek kiszony tylko gdzie tu znaleźć prawdziwą domowej roboty kaszanke a nie to paskudztwo ze sklepu![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już zaczęłam wczoraj 11! ale czas leci! fasolka się chyba rozpycha bo brzuch boli i ciągnie/promieniuje ból w dół. Powiem Wam coś...moja kuzynka w 18 tygodniu ciąży w weekend trafiła na patologię ciąży zaczęła krwawić i istniało ryzyko poronienia. Na szczęście po badaniach okazało się ze z dzieciątkiem wszystko dobrze. Dostała luteinę i kazali dużo odpoczywać. Dziwne w tak dość już wysokiej ciąży zaczęła krwawić tym bardziej, że nie pracuje bardzo się oszczędza od początku ciąży. Ja to mam jakieś schizy cały czas! zawsze gdy jestem w toalecie, albo gdy czuje , że mam "mokro" to się martwie i mysle, żeby to tylko nie była krew:/
|
|
|
|
#660 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

i tak piję już TYLKO dwie lury dziennie..
Mój maż twierdził że nie mogę za bardzo szaleć i robił mi częste przerwy ale i tak sie wytańczyłam
Mój mąż oczywiście pochwalił się połowie mojej rodziny dzidzią a móiłam żeby jeszcze nic nie mówił
Mi najlepiej wogóle to podchodzi chleb z masłem ewentualnie z serem żółtym
mniam.. ostatnio mam fazę na to.. ale tylko świeży i chrupiący inny nie przejdzie..

Czasami się zastanawiam, że ten durny zabobon jest prawdziwy, że ktoś musi umrzeć, żeby zrobić miejsce nowemu członkowi rodziny 

. A teraz będę musiała polecieć w grudniu do Polski, żeby załatwić czynności spadkowe, bo dostałam po niej mieszkanie... Ehhhh...
05.07.2008
przy myciu zębów. Wcześniej nieco pomagało objedzenie się, a dzisiaj już nic nie pomaga.
chyba dziś wieczór spędze w kuchni dopóki mnie zapachy nie pogonią
No i coś w tym pewnie jest