|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
to z Twoim pewnie mam trochę znajomych bo napewno zna najblizszego kuzyna mojego TZeta tez gral w pilke reczna i wielu wielu innych ![]() Cytat:
A ja miałam śmieszną sytuację bo ogólnie mój lekarz to mój sąsiad no i naprzeciwko naszych domów jest sklep dosłwonie musze przejsc prze ulicę osiedlową no i stwierdziłam że wkońcu muszę iść na zakupy no i wychodzę z domu a on wjeżdza na swoją posesje mysłałam ze padnę ładnie mówię dzień dobry i widzę grożacy mi palec no ale tak mam czesto jesli musze lezec
|
||
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
łóżeczko stoi .... mąż już szczęśliwy bo przecież niunie przywiezie i do łóżeczka położy ... chyba zaczyna mnie drażnić .. albo on albo moje hormony tak szaleją
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę mój tylko mówi mi że trzeba byłoby wkońcu pościelić łó,żeczko, znieść wózek ze strychu wyjąć steryzliator i go przygotować .. Twój bierze sie do działania a mój sobi gada i gada ![]() PS. Macie jakiś sprawdzony dobry przepis za zupę botiwnkową bo mam wszystko uszykowane i niby przepis jakiś z neta ale wolałabym sprawdzony może AGA_TON
|
|
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinnaś się cieszyć ![]() mój Tż łóżeczko będzie składał jak będziemy z Jaśkiem w szpitalu potem wrócimy to doznam szoku
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no musiałam tu wejść jeszcze przed drzemką bo obejrzałam Wasze fotki na mailu.
choco, zielona piękne fotki ze ślubu, naprawde A tym naszym urlopowiczkom zazdroszczę tych wakacji i w ogóle jakie z Was są laski - matko ![]() Niech ja urodze tylko, a sie wezme za siebie nooooo ![]() A w ogóle musze wejść na wage dzisiaj bo wczoraj mi pokazała 1kg na plusie. Czyżby zaczęło sie przybieranie w przedostatnim miesiącu ???? |
|
|
|
#2526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jego hobby to forex i w wolnych chwilach dokształca się w tym kierunku. Ale ile mogę mu kupować książek
|
|
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2528 |
|
Raczkowanie
|
Asiuulka89, Weronika dzieki
![]() z ta "laską" to srednio przy tej ciazy mi sie biodra bardzo rozeszły, celulit mi sie pierwszy raz zrobil w życiu, oj bede walczyc po ![]() Wlasnie kurier przyniósł łóżeczko jejku aż mi łezka sie zakręciła a jeszcze przeciez jest w pudle nie moge sie doczekać wizyty w piatek, ile wasze maluchy ważyły w 31/32 tygodniu?
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nasza Julka w 32 tyg ważyła 2000 gram - lekarz stwierdził, że duża z niej dziewczynka. |
|
|
|
|
#2531 |
|
Raczkowanie
|
Woow
sporo chyba ? duuży chłopczyk będzie Moja ważyła w 26 tygodniu 1035 g dlatego zastanawiam się ile po tych 5 tygodniach przybrała
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2533 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
właśnie mi kurier przywiózł kołyske ![]() już sobie wyobrażam mojego słodkiego Leoncia w środku |
|
|
|
|
#2534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakbym chciała aby moja taka była już Ja sie wózka nie mogę doczekać kocham wózki pisalam prace licencjacką na ich przykładzie maniaczka wózkowa ze mnie nasz dostaniemy za około miesiąc.
|
|
|
|
#2535 |
|
Zadomowienie
|
Choco wyglądałas pięknie i po raz kolejny szcześcia
![]() ja jak łatwo zauważyć rocznik 90, 5 sierpień - u nas w okolicach strasznie płodny rocznik ![]() Byłam wczoraj w smyku kupiłam polarowego pajaca, dwa kaftaniki i bluze dla Zośki, oczywiście TŻ wybierał jak fajnie było na niego patrzeć buszującego między wieszakami, ciągle mi się micha śmiała. ![]() No i kupiliśmy te firnaki i zasłony- firanka gładziutka ecri, zasłony śliwka, ale się kuźwa okaało że zasłony za długie jakieś 15 cm ;/ i trzeba bedzie oddac do skrócenia bo na ziemi leżą ![]() Wczoraj mała dała mi popalić, już myślałam że zaczne panikować, jak wracaliśmy wieczorkiem do domu samochodem w ciągu 20 minut miałam 4 mocne skurcze. ale jak dojechaliśmy do domu gdzies się wszystko wyciszyło i dzisiaj też cisza. Pojutrze wizyta a nawet dwie, bo o 7 rano USG a 16.40 wizyta .. i kolejne 2stówy w plecy ;/
|
#2536 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Raczkowanie
|
Same duze maluchy mamy!
![]() Gdzies czytałam ze pod koniec ciazy dziecko przybiera 200 g tygodniowo, ale niewiem od kiedy sie liczy to "pod koniec"
|
|
|
#2539 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry, dobry.
![]() Zniknęłam wczoraj tak nagle, bo znowu dopadły mnie To już 4 dzień pod rząd, gdy wymiotuję przynajmniej raz dziennie. Zwalałam winę najpierw na pogodę, później na nerwy, a może po prostu Antoś gdzieś mnie uciska na żołądek, bo leży wyżej? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana aż nie wiem co napisać, tak jak dziewczyny piszą odpoczywaj bez przerwy i maksymalnie się oszczędzaj Cytat:
Ja marudzę, że mój chce wszystko za późno, Ty, że za wcześnie. Kochana nie wściekaj się na mężula, on napewno chce dobrze. Moim zdaniem to, że chce być przygotowany na wszystko, to zaleta. Przecież fakt, że chce skręcić już łóżeczko nie oznacza, że chce, aby mała już przyszła na świat... chce być po prostu dobrze przygotowany na ten moment. Doceń to proszę, bo zobacz ilu TŻ-tów wątkowych ma takie sprawy w nosie, a Twój to anioł w porównaniu do nich. Głowa do góry. Cytat:
Co to za paskudny dzień dzisiaj? Angel, a jak sprawy z mamuśką? Czy to oznacza, że nadal Cię nachodzi ze złymi intencjami czy ogarnęła się kobieta?
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
200g tygodniowo maluch przybiera bodajże w ostatnim miesiącu .
|
|
#2541 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
)Niektóre są tandetne, ale można coś wypatrzyć ![]() http://www.galante.pl/szczegoly/1798..._euro_gaps0013 |
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jestem bardzo ciekawa jaką dokladnosc maja te pomiary
|
|
#2543 | |
|
Rozeznanie
|
Mój maluszek w 31 tyg ważył 1900 g
Widziałam zdjęcia na meilu. Choco śliczna panna młoda byłaś Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia W ogóle same piękne kobiety w Was. Cytat:
W ogóle dziś była u mnie pierwszy raz położna, okazało się, że jesteśmy sąsiadkami i jak coś się będzie działo niepokojącego to mam do niej dzwonić o każdej porze dnia i nocy, jeżeli będzie w domu zawsze do mnie przyjdzie. Jakoś tak bezpieczniej się poczułam ![]() Konczita mój jeszcze łóżeczka nie zrobił , cały czas go o to gonie Ciesz się, że Twój taki zaangażowany
|
|
#2544 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a z ktora z was moglabym sie kontaktowac wrazie W?????
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś z mą niunią zaczymy 7 m-c
|
|
|
|
#2546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez raczej sporo jego kolegow znam moj akurat gra w kaliszu teraz juz ktorys roka z tym lekarzem to z jednej strony masz fajnie ale z drugiej musisz uwazac hihiSandra do mnie mozesz napisac, wyslac ci nr na priv? wlasnie apropo , moze zrobimy jakas jedna dziewczyne"dyzurujaca" przekazujaca informacje od dziewczyn , gdyby ktoras rodzila? to taka moja luzna propozycja
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-07-31 o 11:08 |
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2548 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35607024]ale są takie fajne chusty-kołyski dla noworodków do 12 kg i ja właśnie taka zakupiłam i dzidzia jest w takiej pozycji dla siebie odpowiedniej.jak juz bedzie główke trzymać to mam zamiar kupić taka http://zachustowani.pl/nosidlo-marsu...tml?cPath=2_29
a w ogóle to kupiliśmy kołyske mojżesza i zaraz kurier ma nam ją przywiezc pochwal sie kołyską ![]() w tych nosidelkach bardzo ważne jest żeby dziecko mialo nóżki dokladnie tak jak na tym zdjeciu z linku a nie wiszace!! co niestety bardzo czesto spotkyam na ulicach, dziecko dosłownie tak wisi, okropny widok. jak ma mu byc wygodnie dlatego chcac miec takie osidelko trzeba zainwestować o tym marsupi same dobre opinie slyszałam Cytat:
kochana ciesz sie, że tz sie angażuje my tez wnet zabierzemy sie za rozkładnie |
|
|
|
|
#2549 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Co do roczników, to my oboje jesteśmy 86, ale ja jestem trochę starsza niz mój TŻ .---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Tak w ogóle to mam pytanko, ile płacicie za szkołę rodzenia? U mnie nie dość, że nie ma żadnej darmowej, czy częściowo refundowanej to te co są kosztują ok. 450 zł, jakoś drogo mi się wydaje ;/. Aż mnie korcie, żeby to olać i tam nie iść :P. Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-07-31 o 11:33 |
||
|
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
niegrzeczna88 no to wyslij jak mozesz.bede wdzieczna
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

to z Twoim pewnie mam trochę znajomych bo napewno zna najblizszego kuzyna mojego TZeta tez gral w pilke reczna
i wielu wielu innych
drugi raz w calej ciazy.noc znowu do du...py,plecy mnie bolaly i biodra.eehhh.....wizyte mam miec w czwartek ale pojde dzis dla mojego swietego spokoju...tylko kto mnie zawiezie
zawsze na piechote chodzilam ale dzis nie dam rady a tam z 30 min trzeba dreptac.
mysłałam ze padnę ładnie mówię dzień dobry i widzę grożacy mi palec
łóżeczko stoi .... mąż już szczęśliwy bo przecież niunie przywiezie i do łóżeczka położy ... chyba zaczyna mnie drażnić .. albo on albo moje hormony tak szaleją
naprawdę mój tylko mówi mi że trzeba byłoby wkońcu pościelić łó,żeczko, znieść wózek ze strychu
Jego hobby to forex i w wolnych chwilach dokształca się w tym kierunku. Ale ile mogę mu kupować książek 

35 tygodnia.
To już 4 dzień pod rząd, gdy wymiotuję przynajmniej raz dziennie.
Zwalałam winę najpierw na pogodę, później na nerwy, a może po prostu Antoś gdzieś mnie uciska na żołądek, bo leży wyżej?

.