|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Cytat:
.Dziś wypiłam 2 litry wody, szklaneczkę soczku, szklaneczke herbatki i szklaneczkę mleka . Teraz męczę jeszcze butelkę półlitrową wody. Będzie dobrze, co?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za wizytę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35599784]Dziewczyny strasznie się źle dziś czuje i nie mam siły ani weny pisać.Wrzuce Wam zaraz na maila pare fot ze ślubu jak obiecałam.Niestety nie dam rady Was nadrobić [/QUOTE]Odpoczywaj więc ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Nadrobiłam pobieżnie, bo coś padnięta się czuję i nawet nie wiem po czym ...zaraz się zbieram do wyrka.
Colds malutka rośnie jak na drożdżach oszczędzaj się, na pewno dotrwacie bezpiecznie do porodu i będzie wszystko ok. ![]() elena aleś Ty zgrabna ! Śliczna piłeczka ![]() choco wyglądaliście pięknie, jeszcze raz gratulacje ![]() Udanych wizyt wszystkim gratuluję, rosną nam te dzieciaczki super
|
|
|
|
#2493 |
|
Zadomowienie
|
aga_ton kosz kupiłam dokładnie na tej aukcji co kasiam podała
maggie z którego października jestes? elenko super zdjęcie, gdzie to jest? choco GRATULACJE!! aaliah ja kupuję prześcieradełko do wózka własnie takie na gumkę już mamy schody tylko szkoda, że ich jeszcze nie widziałam mąż mi właśnie wysłał na maila, ale niestety mail nie dochodzi.....
|
#2494 |
|
Zadomowienie
|
JA kwiecien 84 a tz sierpien84
![]() hejka i znów zapowiada sie ciepełko a wczoraj byló tak przyjemnie....
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2012-07-31 o 07:24 |
|
|
|
#2495 |
|
Rozeznanie
|
Hej, melduje, że żyje. U mnie wszystko w porządku, miałam ograniczony dostęp do neta...
Będę już do Was zaglądała systematycznie, a od poniedziałku standardowo cały czas Tylko jak ja nadrobie 40 stron???
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() muminek, caterinazeta jones brawa za udane wizyty ![]() Cytat:
co to jest 40 stron ![]() My z Jaśkiem dziś wkraczamy w 35 tydzień ![]() Oj chciałabym już 9 sierpień i wizytę ![]() Z racji 35 tyg wstawiam zdjęcie brzucha
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-07-31 o 08:55 |
|
|
|
|
#2497 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry rano
![]() Nad ranem złapal mnie taki skurcz w łydce ze myslalam ze oszaleje! moj mezulek tez 84
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
przeczytałam wszystko i odpowiem na to co pamiętam bo niestety wczoraj nie miałam sił ani chęci po tym co przypadkiem sie dowiedziałam Colds fajnie że jesteś w domku że możesz leżakować właśnie u siebie bo to o wiele lepsze niż szpiutal Tamlin ten Twój Tzet z latającym penisem mnie rozbawił jesteś genialna ![]() Angel czekamy na relacje aaa ja jestem luty 89 widzę dużo rówiesniczek tutaj mam ![]() Choco elene i Enigmama Zielna ale z was laski więc tak. Byłam wczoraj na tym ktg i miałam zawieżc badania żeby sprawdzić co brakuje. Więc przyszedł mój lekarz sprawdził kazał pobrać krew po czym powiedział że widzi mnie za chwilkę na badaniu (co nie było ustalone więc nawet nie byłam przygotowana bo jak było okej z szyjką tośmy z tzetem poszallei w łozku
|
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam maila
![]() zielona, choco śliczne zdjęcia ślubne pięknie wyglądaliście ![]() elena, Enigma super fotki z wakacji i śliczne piłeczki ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2500 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=Asiuulka89;35605029
więc tak. Byłam wczoraj na tym ktg i miałam zawieżc badania żeby sprawdzić co brakuje. Więc przyszedł mój lekarz sprawdził kazał pobrać krew po czym powiedział że widzi mnie za chwilkę na badaniu (co nie było ustalone więc nawet nie byłam przygotowana bo jak było okej z szyjką tośmy z tzetem poszallei w łozku [/QUOTE]trzymam kciuki żebyscie wytrzymali jeszcze w dwupaku ![]() nie fajnie tak siedzieć w szpitalu z dwa tygodnie myśmy też poszaleli ostatnio bo nawet nie wypadało nie w ramach nocy poślubnej chociazby
|
|
|
|
#2501 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Cytat:
wychodzenie w zimie moja córka urodziła się ostatniego września, zatem macierzyński przypadł na okres zimowo - jesienny - wychodziłam z nią codziennie, nie wyszłam 3 razy - bo był mróż minus 25 stopni pewnie, że w takim mrozie nie chodziłyśmy godzinami tylko szłyśmy na pół godziny ale byłyśmy się przewietrzyć, a mieszkanie codziennie wietrzone było chusty córkę nosiłam w chuście tkanej od 6 tygodnia aż do ukończenia prawie roku - bo wtedy zaczynała chodzić i wolała być w wózku ja sobie bardzo chwalę, bo miałam wolne ręce, a córka była przytulona, jak marudziła to w domu też ją pakowałam do chusty dodam, że mąż mimo, że na początku sceptycznie do tego podchodził to potem też był bardzo zadowolony, a wóżka głębokiego w zasadzie używali tylko dziadkowie jak zabierali małą na spacery ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- to skoro ja już po drugiej stroniej 30tki to się mam już do trumny kłaść ??
|
|
|
#2502 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana.
Nadrobiłam, wypiłam chyba z litr wody, zjadłam chyba z kilo ciastek i nic mi się nie chce... Czytam o waszych rocznikach - dużo młodych mamuś mamy na wątku. Ja jestem z kwietnia 86, a mój mąż z sierpnia 81. Muszę pomyslec co mu sprezentować na urodziny? Kurcze to juz za 2,5 tyg Może jakies podpowiedzi? |
|
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry....
czy ja oby nie chwaliłam się że ostatnio była boska noc? dzisiaj masakra, brzuch mi się napinał mała się napinała jakieś skurcze czułam szok .. co to będzie jak w sobotę fenka odstawię? masakra ... już zaczynam mieć obawy czy lepiej nie brać go do 38t ??? Mąż dzisiaj chce składać łóżeczko bo jakby jego córcia szybciej na świat przyszła to gdzie ona będzie spała - trzymajcie mnie bo mu krzywdę wyrządzę .... ![]() jeszcze mamy ponad miesiąc do terminu z OM a on już chce składać wszystko litości ... mała znowu ma czkawkę .... dzisiaj w nocy pierwszy raz od nie pamiętam kiedy musiałam wstać jeść byłam taka głodna ![]() Cytat:
oj kochana ... no to teraz pościk i lezakowanie, nie ma szaleństw -musicie wytrzymać jeszcze troszkę .. ale żeby po 36t tak długo leżeć w szpitalu to mnie dziwi bo jak u nas dziewczyny po 36t rodziły to max na 4 - 5 dobę wychodziły ![]() pooglądałam Wasze foteczki i wszystkie śliczne .. zgrabniusie .. ja się nie nadaję do ujawniania ale Wasze brzuszki Pani młoda bardzo elegancka - jeszcze raz gratki choco !!
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
niegrzeczna jestem, jestem. Nadrobie Was i już piszę jak tam po wizycie...
kraven ja mam taką najzwyklejszą torbę podróżną pożyczoną od teściów, bo w domu to tylko walizkę mam ale ona wielka jest ![]() colds no to Mela już duża dziewczynka jest najważniejsze, że skurcze odpuściły![]() muminek no to super, że dziewczynki zdrowo rosną. Żelazem się nie przejmuj ja biorę od maja non stop.Słodki całuśnik ![]() co do rocznika to jak już pisałąm mój jest 84', a ja 89 asiulka to my ten sam rocznik tylko, ja majowa dziewucha no to nie ładnie, nie ładnie, że poszalałaś z tżetem należy Ci się porządne lanie! trzymam kciuki, żeby Jasiek jeszcze wytrzymał w brzuszku![]() weronika śliczny domek ![]() 35 tygodnia.---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- choco ślicznie wyglądałaś sukieneczka boska
|
#2505 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() choco jak ty ślicznie wyglądałaś !!! sukienka idealna, bardzo CI pasuje gratuluje jeszcze raz zielona z Ciebie tez laska a twój tz bardzo młodo wygląda, może dlatego tak fika czasem ![]() angle pisz jak tam Jagódka !!
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-07-31 o 09:15 |
||
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
kochana napisze na razie tyle, że z dzidzi jest ok ale mam starzejace się óżysko, więcej napisze później, bo waśnei mamuska przyszła
|
#2507 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
ja juz po sniadaniu, tz pojechal na trening latac znowu za pilka a ja sie nudze ![]() Choco, slicznie wygladaliscie,a Twoja sukieneczka piekna ![]() Zielona z Ciebie tez ale laska Asiuulka poltora tygodnia nie jest tak dlugo, napewno wytrzymasz w dwupaku, obiecaj nam ze maxymalnie odpoczywasz i lezysz! i bez igraszek mi tam ![]() :brz ydal: 3mam kciuki za Ciebie i JaskaAngel no wkoncu jestes, pisz szybciutko jak tam wizyta weronika ale sliczny brzusio masz, i sporo urosl od ostatniego Twojego zdjecia Konczi lozeczko moze stac przeciez, to dobrze ze mezul tak mysli o wszystkim, u mnie tez juz stoi , tylko bez poscieli oczywiscie a te skurczybyki Cie mecza cos ostatnio..
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze chociaż małemu w razie czego już nic nie grozi, ale ten pobyt w szpitalu
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
weronika
![]() kasiam no mlodo wygladal-to bylo ponad 2 lata temu robione,ale dalej mi sie podoba ![]() konczita ja Ci wspolczuje tych nocy,kurcze bo ja odpukac spie bardzo dobrze (chyba ze moj swiniak piszczy) np.dzis dopiero przed chwila sie obudzilam. Co do oskara to widac poprawe jak spal to wycieral o poduszke te strupy
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tylko poltora tygodnia to juz naprawde nie wiele dam rade ![]() Niegrzeczna widzę że Twój to tez sportowiec moj to samo i teraz przezywa ze 3 razy na trening nie pojdzie ehh CI faceci
|
|
|
|
|
#2511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko daje a ja w pracy z wiatraczkiem... Całkiem miło Cytat:
![]() Co do wizyty, cóż trzeba poleżeć i się nie bzykać tylko już teraz odpoczywać. Będzie dobrze Swoją drogą tyle z nas tu przeżywa że urodzi wcześniej, że to już, że lada chwila, a patrzałyście na mamy lipcowe, czerwcowe, majowe? Mało która urodziła wcześniaka. Wszystkie w sumie powyżej 37 skończonego tygodnia. A problemy miały z donoszeniem... Tak więc spokojnie. Cytat:
Ja już mam za sobą, a las odwiedzam przynajmniej raz w tygodniu
Edytowane przez tamlin111 Czas edycji: 2012-07-31 o 09:40 |
||
|
|
|
#2512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuulka89 lepiej polezec w domku. Ja lezalam na poczatku ciazy najpierw w szpitalu potem w domu i to chyba do poczatku 4 miesiaca i jeszcze mialam w domu synka i nikogo do pomocy,obiad to ja moze z 3-4 razy wtedy jadlam z synkiem bo nikt sie nie zainteresowal zeby mi chociaz zupe w sloiku przyniosl,ale jakos wycierpialam i teraz jest ok
![]() widze ze coraz gorzej teraz kobiety przechodza ciaze.Ja naszczescie mam szyjke wysoko i zamknieta,ale wszystko moze sie jeszcze zdarzyc z moim trybem zycia. Dzis wyjezdza do mnie z DE moja siostra,musze sie psychicznie przygotowac
|
|
|
|
#2514 | ||
|
Przyczajenie
|
Dzien dobry, Mamusie
Podczytuję, co tam u Was słychać i lenię się w łóżku ![]() Cytat:
U mnie z glukozą jest wszystko ok, wyniki w normie, ale ssie mnie tylko na owoce i słodkie. Staram się ograniczać, jak mogę, ale częściej jest to silniejsze ode mnie ![]() Cytat:
Asiejko, mój też z 81, ale z października i już zaczynam kombinować, co by mu kupić. Z tym że mój ma specyficzne hobby, to raczej będę w tym kierunku szukać. A jak u Twojego?Ja jestem z maja 85
|
||
|
|
|
#2515 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No fajowy brzusio! Cytat:
może lekarz i z grubej rury ale pewnie ma rację, bądź dzielna i leż grzecznie. Cytat:
![]() Ja dziś sobie dałam spokój i pracuję w domu, wieczorem mam babskie spotkanie
|
|||
|
|
|
#2516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() niech sobie nie mysli ze bedzie tak jak sie mała urodzi
|
|
|
|
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
ja od wczoraj mam jaksies skurcze i wogole brzuch mnie boli drugi raz w calej ciazy.noc znowu do du...py,plecy mnie bolaly i biodra.eehhh.....wizyte mam miec w czwartek ale pojde dzis dla mojego swietego spokoju...tylko kto mnie zawiezie zawsze na piechote chodzilam ale dzis nie dam rady a tam z 30 min trzeba dreptac.
|
#2518 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Przeglądałam stronę z rzeczami od Amazonas i znalazłam taki hamaczek ![]() Co o tym sądzicie? http://www.amazonasbaby.pl/produkty/...-kolyski/koala |
|
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
Nadrobiłam Was wczoraj ale byłam tak zdechła po tym przemeblowaniu że padłam przy cytowaniu ![]() Cholerka, zła jestem bo mam taki fajny pokój urządzony że zastanawia mnie czemu od razu takiej koncepcji nie miałam jak 4 lata temu sie tu wprowadzałam ![]() Myślałam że łóżeczko rozłożymy w tym tygodniu ale chyba poczekam do przyszłego - najpierw chce ciuszki wyprać no ale sie zobaczy jeszcze ![]() Dzięki kochane za gratulki za rozpoczęty tydzień Ja też gratuluje dziewczynkom z wczoraj i dzisiaj też ![]() Co do roczników bo wczoraj jakies spowiadanie było ![]() Mój tż 80, a ja 81 więc tu należe do tych starszych mamusiek ![]() Coś tam obiło mi sie o oczy wczoraj że pisałyście jeszcze o szczepieniach i że one nie likwidują całkowitego zachorowania na chorobę. Zgodze sie z tym całkowicie Ja byłam na świnie szczepiona a sie w wieku 5 lat jej nabawiłam i do tego miałam powikłania i dostałam razem ze świnką zapalenia opon mózgowych i leżałam w szpitalu. Przeszłam też ospe i zaraziłam nią brata który miał wtedy 19 lat a ja 12. Potem on pozarażał i tak szło łańcuchem ![]() Matko ja dalej spiąca jestem, ide na drzemke jeszcze
|
|
|
|
#2520 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a w ogóle to kupiliśmy kołyske mojżesza i zaraz kurier ma nam ją przywiezc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

. Zaprawiam słoiki na półleżąco 
.

A znowu nasz sharp pei ma coś z uszami.. Któryś raz pod rząd.. I najgorsze jest to, że w nocy, i tylko w nocy!, strasznie mordą telepie. Spać normalnie nie idzie.
. W każdym razie do weta musimy się z nim wybrać.

bo jak było okej z szyjką tośmy z tzetem poszallei w łozku
pięknie wyglądaliście