Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 10:09   #4381
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane,
ja już od 6 nie śpię, bo mnie sikanie obudziło,
wpadam do wc taka półprzytomna a tam tak samo półprzytomna na kiblu moja teściowa
zaczęłam krzyczeć ( to już któryś raz jak się wystraszyłam w ciąży) jakbym ducha zobaczyła a zaraz żeśmy się śmiały do rozpuku

mam ochotę na jajecznicę z pomidorami, dzidziol głodny i się domaga

miłego dnia!
Ale jaja

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja tez Cobena kolekcjonuję, do tego Kinga i jeszcze Wilbur Smith - fajnie pisze o Afryce.
Ja mam zaleglosci w Kingu, ale teraz chyba jest dobry czas, by to nadrobic

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 10:10   #4382
pstryczek84
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
hej kochane,
ja już od 6 nie śpię, bo mnie sikanie obudziło,
wpadam do wc taka półprzytomna a tam tak samo półprzytomna na kiblu moja teściowa
Wyobrażam to sobie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jedna znajoma 4 dzieci urodziła w Krynicy i mówi z podnieceniem, że "tylko tam!", druga: "weź mi nie mów nawet ").
Inna gorąco poleca Gorlice, a kolejna nie chce o nim słyszeć nawet ...
O naszym Sądeckim też różne krążą opinie, z przewagą tych negatywnych, że położne nie pomagają, nie chcą pokazywać jak ubierać maleństwo ("bo z poprzedniej zmiany na pewno pani pokazała").
O Limanowej ... Afera była ostatnio, jak dziewczyna straciła bliźniaki, bo lekarze nie przejęli się niepokojem matki, która mówiła, ze dzieci się mniej ruszają itp. Wiec też tak trochę mam brak zaufania.
Porodówki w Medikorze już nie ma parę lat, a też podobno nie było tak kolorowo.

Popularny staje się ostatnio szpital w Roztoce - żona kolegi tam rodziła i jest zachwycona lekarzami, opieką, pomocą itp Ale z kolei daleko ...

Sama już nie wiem ... Do naszego w zasadzie mam 2 kroki, samochodem może minutę Mama dobrego kolegi TŻ jest tam położną (już wypytała TŻ do kogo chodzę itp), ale kto wie, czy akurat trafię na nią
To jest właśnie najgorsze że jedne chwalą a drugie wręcz przeciwnie.... A tej położnej nie możesz wynająć za kasę? Wtedy miałabyś jak w niebie, ktoś znajomy z personelu to skarb...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 10:16   #4383
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
generalnie skandal
Samuel był duży bo prawie 4500 g ważył wiem,że w wodzie rodzą się większe dzieci ale do tego trzeba zaangażowania personelu a położna ze zmiany okazała się prawdziwą suką

nic nie pomogła, ciągle wrzeszczała na mnie- urodziłam o 15.55 a ona miała po 15.30 iść do domu i słyszałam jak bluzga pod nosem,że nie zdąży czegoś tam załatwić
w końcu powiedziała,że ona nie ma siły i mam wyłazić z wanny
szok ,potem myślałam nawet żeby na nią skargę złożyć bo zachowywała się tragicznie, łącznie z tym,że podczas skurczu partego potrafiła wyjść
ale potem stwierdziłam,że zdrowe dziecko jest dla mnie najważniejsze

wydałam 500 zł i dzieki uprzejmosci położnej pieniądze poszły w błoto

może teraz bym nie pozowliła na coś takiego, a wtedy byłam strasznie młoda i głupia, nie chciałam przy sobie TZ i tel wyłączyłam- teraz tego żałuje
Może i byłaś młoda, ale to nie znaczy, że jej wolno z góry oceniać, że "gówniara z wpadki" - niezła suka z tej położnej... Jej zadanie to pomaganie rodzącej kobiecie, a nie urządzanie z jej porodu totalnego koszmaru, nie mieści mi się coś takiego w głowie!
Ja też jestem młoda, ale znając mnie to po porodzie, jakbym już miała siły, to zrównałabym ją z ziemią, składała skargi gdzie się da, aż do skutku... Wkurza mnie to, taka położna nie pracuje za darmo przecież, więc niech się łaskawie rozpędzi i zrobi baranka o ścianę, jeśli ma jakiś problem, a nie wyżywa się na ludziach.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 10:22   #4384
nafiyqa
Zakorzenienie

Dziewczyny, na ile dni najlepiej wstrzymac sie z seksem przed badaniem czystosci pochwy?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 10:31   #4385
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Może i byłaś młoda, ale to nie znaczy, że jej wolno z góry oceniać, że "gówniara z wpadki" - niezła suka z tej położnej... Jej zadanie to pomaganie rodzącej kobiecie, a nie urządzanie z jej porodu totalnego koszmaru, nie mieści mi się coś takiego w głowie!
Ja też jestem młoda, ale znając mnie to po porodzie, jakbym już miała siły, to zrównałabym ją z ziemią, składała skargi gdzie się da, aż do skutku... Wkurza mnie to, taka położna nie pracuje za darmo przecież, więc niech się łaskawie rozpędzi i zrobi baranka o ścianę, jeśli ma jakiś problem, a nie wyżywa się na ludziach.
nigdy nie zapomne jak wylała sobie moje siki na nogi
ale miałam ubaw- pokarało ją

znieczulica jest wszędzie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 10:32   #4386
insolito
Zadomowienie

Hej, mój gin też pracuje w szpitalu. U mnie w mieście jest tylko jeden szpital, więc problemu z wyborem nie mam

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
nie da się spać w tym domu, słońce wali w okna od świtu wszystkie pootwierane a tu nadal taki skwar chyba czas pomyśleć o roletach. Jeszcze na rzygańsko mi się wzięlo to juz któryś dzień z kolei a przez jakieś 2 tyg był spokój i znowu

Właśnie dziewczyny jak to jest z tym szpiatelm, to trzeba przed porodem pojechać do konkretnego szpitala i jakoś sie zapisac czy cos zeby tam rodzić czy po prostu gdy zacznie się rodzić to jedzie sie do jakiegos szpitala ktory sie podoba? I co jesli okaze sie ze nie ma miejsca to następny ?
U mnie w warszawie tych szpitali to w sumie sporo ale takich z dobrą opinią to może 3
Chyba nie trzeba wcześniej się zapisywać, ale niech wypowiedzą się bardziej doświadczone

Cytat:
generalnie skandal
Samuel był duży bo prawie 4500 g ważył wiem,że w wodzie rodzą się większe dzieci ale do tego trzeba zaangażowania personelu a położna ze zmiany okazała się prawdziwą suką

nic nie pomogła, ciągle wrzeszczała na mnie- urodziłam o 15.55 a ona miała po 15.30 iść do domu i słyszałam jak bluzga pod nosem,że nie zdąży czegoś tam załatwić
w końcu powiedziała,że ona nie ma siły i mam wyłazić z wanny
szok ,potem myślałam nawet żeby na nią skargę złożyć bo zachowywała się tragicznie, łącznie z tym,że podczas skurczu partego potrafiła wyjść
ale potem stwierdziłam,że zdrowe dziecko jest dla mnie najważniejsze

wydałam 500 zł i dzieki uprzejmosci położnej pieniądze poszły w błoto

może teraz bym nie pozowliła na coś takiego, a wtedy byłam strasznie młoda i głupia, nie chciałam przy sobie TZ i tel wyłączyłam- teraz tego żałuje
To skandal, że Cie tam tak potraktowali

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 10:42   #4387
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Popularny staje się ostatnio szpital w Roztoce - żona kolegi tam rodziła i jest zachwycona lekarzami, opieką, pomocą itp Ale z kolei daleko ...

Sama już nie wiem ... Do naszego w zasadzie mam 2 kroki, samochodem może minutę Mama dobrego kolegi TŻ jest tam położną (już wypytała TŻ do kogo chodzę itp), ale kto wie, czy akurat trafię na nią
Ja będę rodzić w przeworsku, podobno dobre opieni ma ten szpital, w sierpni rodzi znajoma więc będa wiadomości z pierwszej ręki. Dodatkowo ciotka Tz jest tam położną, ale straszna hadra, drze się i wogóle. Tż mówi że do rodziny może inaczej się będzie odnośić. Najczęsciej ma tekst: ja pięcioro dzieci urodziłam i się nie darłam i przeżyłam... A tak na prawde to nie ma dzieci i nie rodziła.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 10:44   #4388
szklanka19
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
nie da się spać w tym domu, słońce wali w okna od świtu wszystkie pootwierane a tu nadal taki skwar chyba czas pomyśleć o roletach. Jeszcze na rzygańsko mi się wzięlo to juz któryś dzień z kolei a przez jakieś 2 tyg był spokój i znowu

Nareszcie ktoś kto nie lubi spać z oknem na wschód! U mnie t wszyscy twierdzili, że to widzimiś jakiś mój, a jak się człowiek obudzi t po prostu wstaje. Spoko, tylko ja się budziłam przed 5 i już nie mogłam zasnąć czasem jak duchota była straszna. A po co wstawać o takiej godzinie jak do roboty na 12 szłam... Teraz nie wejdę do sypialni jak nie mam jakiejś zasłonki na oczy bo po prostu mnie słońce oślepia i też się rozglądam za roletami, tylko kurczę tylko tego jest, że nie wiem jak wybrać, żeby były dobre. A nie da się wziąć do noc i wypróbować

Marsi współczuję położnej. Ja tego nie pojmuję, też pracowałam z ludźmi, tez miałam zły dzień i też musiałam wielokrotnie zostać dłużej i nigdy się na pacjentach nie wyżywałam.

I ja chyba będę rodzić w szpitalu bez mojej lekarki, ale jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 10:45   #4389
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na ile dni najlepiej wstrzymac sie z seksem przed badaniem czystosci pochwy?
Wydaje mi się że dwa
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 10:47   #4390
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

witam
czytam was od samego poczatku, ale jeszcze nie mam odwgi sie ujawnic, zeby nie zapeszyc. trzymam kciuki za wszystkie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
ja pięcioro dzieci urodziłam i się nie darłam i przeżyłam... A tak na prawde to nie ma dzieci i nie rodziła.
podoba mi sie tekst
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 11:01   #4391
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
witam
czytam was od samego poczatku, ale jeszcze nie mam odwgi sie ujawnic, zeby nie zapeszyc. trzymam kciuki za wszystkie

podoba mi sie tekst
Nie zapeszysz nic Napisz o sobie

Ahh dopiero teraz zrozumiałam, że miałaś Aniołka... Trzymam kciuki za Ciebie!

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2012-07-31 o 11:09
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 11:02   #4392
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedna znajoma 4 dzieci urodziła w Krynicy i mówi z podnieceniem, że "tylko tam!", druga: "weź mi nie mów nawet ").
Inna gorąco poleca Gorlice, a kolejna nie chce o nim słyszeć nawet ...
O naszym Sądeckim też różne krążą opinie, z przewagą tych negatywnych, że położne nie pomagają, nie chcą pokazywać jak ubierać maleństwo ("bo z poprzedniej zmiany na pewno pani pokazała").
O Limanowej ... Afera była ostatnio, jak dziewczyna straciła bliźniaki, bo lekarze nie przejęli się niepokojem matki, która mówiła, ze dzieci się mniej ruszają itp. Wiec też tak trochę mam brak zaufania.
Porodówki w Medikorze już nie ma parę lat, a też podobno nie było tak kolorowo.

ja chyba będę w Roztoce rodziła, tyle że ja tam mam jakieś 15 km, ale opinie mają super, i po porodzie dają taki certyfikat dla rodziców z odciśniętą stópką dziecka, słodkie
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 11:02   #4393
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
nigdy nie zapomne jak wylała sobie moje siki na nogi
ale miałam ubaw- pokarało ją

znieczulica jest wszędzie
Przynajmniej tyle dobrego, heheheheeeee.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 11:10   #4394
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja chyba będę w Roztoce rodziła, tyle że ja tam mam jakieś 15 km, ale opinie mają super, i po porodzie dają taki certyfikat dla rodziców z odciśniętą stópką dziecka, słodkie
noo, powiem Ci, że weszłam sobie na ich stronkę i niby tak wszystko u nich bezpłatnie, nawet jakby ubezpieczenia pacjentka nie miała jakoś nie mogę uwierzyć

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 11:15   #4395
e_vel
Wtajemniczenie

ja przy pierwszym porodzie wcale się nie umawiałam z lekarzem i go nie było, tak naprawdę to od położnej więcej zależy - ja trafiłam na taką która chciała mi pomóc i pomogła. Lekarz przyszedł po porodzie i był też chamski - ale było na niego tyle skarg w szpitalu, że już nie pracuje tam Teraz się zastanawiam nad nowym szpitalem, niedaleko mnie - opinie super, ale mamy czas się zastanowić jeszcze do stycznia
Stary 2012-07-31, 11:17   #4396
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam ok 40 km

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 11:17   #4397
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
noo, powiem Ci, że weszłam sobie na ich stronkę i niby tak wszystko u nich bezpłatnie, nawet jakby ubezpieczenia pacjentka nie miała jakoś nie mogę uwierzyć
bo generalnie jest taki przepis, że kobieta w ciąży i dziecku przysługuje darmowa opieka lekarska (w tym poród) bez względu na to czy masz ubezpieczenie czy nie. Koleżanka w maju tam rodziła i zachwycona była.
Stary 2012-07-31, 11:19   #4398
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
ja przy pierwszym porodzie wcale się nie umawiałam z lekarzem i go nie było, tak naprawdę to od położnej więcej zależy - ja trafiłam na taką która chciała mi pomóc i pomogła. Lekarz przyszedł po porodzie i był też chamski - ale było na niego tyle skarg w szpitalu, że już nie pracuje tam Teraz się zastanawiam nad nowym szpitalem, niedaleko mnie - opinie super, ale mamy czas się zastanowić jeszcze do stycznia
to Ty już rodziłaś tam?

Cytat:
Ja mam ok 40 km
no właśnie, a jakby na upartego jechał to się jeszcze może akcja w samochodzie zakończyć..

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
bo generalnie jest taki przepis, że kobieta w ciąży i dziecku przysługuje darmowa opieka lekarska (w tym poród) bez względu na to czy masz ubezpieczenie czy nie. Koleżanka w maju tam rodziła i zachwycona była.
kuszą te pozytywne opinie i zdjęcia wnętrz tego szpitala... NS a to, to niebo, a ziemia

Stary 2012-07-31, 11:19   #4399
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
to Ty już rodziłaś tam?

no właśnie, a jakby na upartego jechał to się jeszcze może akcja w samochodzie zakończyć..

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

kuszą te pozytywne opinie i zdjęcia wnętrz tego szpitala... NS a to, to niebo, a ziemia
Ze strony szpital:

4.Czy jeśli całą ciażę chodzę zupełnie do innego lekarza to czy mogę u Państwa rodzić ?Czy to będzie jakiś problem ?
Nie, ma żadnego problemu, do porodu nie potrzeba też skierowania. Wystarczy przyjechać.

5.Czy muszę się wcześniej do porodu umówić czy poprostu można przyjechać? Jakie rzeczy zabrać dla dziecka?
Wystarczy przyjechać. Nie trzeba się umawiać, nigdy nie spotka się Pani z odmową przyjęcia. Proszę zabrać podstawowe środki higieny dla siebie, najważniejsze dokumenty: karta ciąży i badania. Wszystko co jest potrzebne dziecku w pierwszych dniach jest dostępne w szpitalu.

Jak pisałam żona kolegi rodziła tam jakoś w kwietniu i bardzo pozytywnie się wyrażał.

Spokojnie, zdążysz dojechać

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-07-31 o 11:21
Stary 2012-07-31, 11:20   #4400
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam ok 40 km
;/ w zimie nieciekawy dojazd - szczególnie przez just ;/
Stary 2012-07-31, 11:22   #4401
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Ze strony szpital:

4.Czy jeśli całą ciażę chodzę zupełnie do innego lekarza to czy mogę u Państwa rodzić ?Czy to będzie jakiś problem ?
Nie, ma żadnego problemu, do porodu nie potrzeba też skierowania. Wystarczy przyjechać.

5.Czy muszę się wcześniej do porodu umówić czy poprostu można przyjechać? Jakie rzeczy zabrać dla dziecka?
Wystarczy przyjechać. Nie trzeba się umawiać, nigdy nie spotka się Pani z odmową przyjęcia. Proszę zabrać podstawowe środki higieny dla siebie, najważniejsze dokumenty: karta ciąży i badania. Wszystko co jest potrzebne dziecku w pierwszych dniach jest dostępne w szpitalu.
czytałam czytałam

Cytat:
no, jeżeli zima będzie tak jak w zeszłym roku, to masarnia

Stary 2012-07-31, 11:25   #4402
e_vel
Wtajemniczenie

nie, pierwszy raz rodziłam w Brzesku, swoją drogą to był teraz remont oddziału noworodkowego więc będzie równie przytulnie

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

ja mam taką samą odległość Brzesko czy Roztoka i co któraś koleżanka rodzi to w Roztoce więc chyba tam się wybiorę... W Brzesku wogóle nie dają znieczulenia a w Roztoce tak, chociaż ja o znieczuleniu nie myślę - raz urodziłam w bólach naturalnie bez znieczulenia to i drugi raz urodzę, tak myślę... Najwyżej się podrę trochę...
Stary 2012-07-31, 11:26   #4403
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no bez przesady, nigdy nie miałam problemów żeby tam wyjechać. Gorzej jest jak się jedzie do Kamiannej przez Kotów - tam nie ma szans wyjechać - samochód się ślizga, okręca, cofa itp Pod śniegiem czysty lód, natomiast na Juście nie ma takiego problemu.

Można jechać jeszcze przez Gródek, ale tam droga gorsza jeszcze po tych powodziach. Chyba nie wyremontowali.

Zastanawia mnie jednak, jak to potem jest z dokumentami, jak się dziecko urodzi w innej miejscowości, czy w ogóle w innym województwie. Chyba w tamtejszych urzędach się załatwia dokumenty (np. przed ślubem).

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-07-31 o 11:31
Stary 2012-07-31, 11:30   #4404
e_vel
Wtajemniczenie

do Kamiennej nigdy nie jeździłam, ale w zimie mam ciężko pod dom dojechać bo wyślizgana górka przeważnie jest... eh, nie cierpię zimy...
Stary 2012-07-31, 11:41   #4405
hope01
Zakorzenienie

ja znalazłam taką oto opinię u jednej z tarnowskich mamusiek:
"Przede wszystkim szpital ten posiada drugi stopień referencyjności, a stopnie oznaczają stopień wyspecjalizowania szpitala, wg:

I- dla kobiet z niepowikłaną ciążą
II- odpowiedni dla kobiet z zagrożoną ciążą ( mają sale dla wcześniaków)
III- placówki kliniczne najwyżej wyspecjalizowane ( wysokie zagrożenie ciąży, maluchy z wada rozwojową, wczesniaki przed 31 tyg ciąży)

Tak więc stopień II w Roztoce w zupełności mi odpowiada. Usłyszałam od położnej że w Roztoce neonatolodzy pełnią stałe dyżury, opieka jest w stu procentach zapewniona.
Wystrój szpitala - pierwsza klasa, zero szpitalnego smrodku, sale jedno i dwuosobowe - super.

Baaaardzo przyjazna atmosfera - wręcz domowa, swobodna, opieka jak w prywatnej klinice - to moje pierwsze spostrzeżenia. Ja na sto procent będę tam rodzić."

Stary 2012-07-31, 11:46   #4406
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
ja znalazłam taką oto opinię u jednej z tarnowskich mamusiek:
"Przede wszystkim szpital ten posiada drugi stopień referencyjności, a stopnie oznaczają stopień wyspecjalizowania szpitala, wg:

I- dla kobiet z niepowikłaną ciążą
II- odpowiedni dla kobiet z zagrożoną ciążą ( mają sale dla wcześniaków)
III- placówki kliniczne najwyżej wyspecjalizowane ( wysokie zagrożenie ciąży, maluchy z wada rozwojową, wczesniaki przed 31 tyg ciąży)

Tak więc stopień II w Roztoce w zupełności mi odpowiada. Usłyszałam od położnej że w Roztoce neonatolodzy pełnią stałe dyżury, opieka jest w stu procentach zapewniona.
Wystrój szpitala - pierwsza klasa, zero szpitalnego smrodku, sale jedno i dwuosobowe - super.

Baaaardzo przyjazna atmosfera - wręcz domowa, swobodna, opieka jak w prywatnej klinice - to moje pierwsze spostrzeżenia. Ja na sto procent będę tam rodzić."
Hmmm myślałam o tej Roztoce własnie, już jak ten kolega w kwietniu opowiadał (że jak co, to tam bym chciała rodzić), ale jakoś nie mogę zrozumieć, że wsiadasz w samochód i po prostu tam jedziesz i przyjmują
No i tez kwestia ewentualnych późniejszych formalności urzędowych mnie zastanawia.

Instagram

Stary 2012-07-31, 11:51   #4407
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

moj oswiadczyl, ze miesiac pred porodem wynajmie pokoj w hotelu zaraz obok szpitala w oxfordzie, zeby zdazyl mnie odstawic na porodowke. zrszta ja nie mam wyboru co do szpitala, tylko oxford ze wzgledu, ze ykryto u mnie paciorkowca grupy b, ktory jest chwilowo uspiony, ale moze zagrazac dziecku w czasie porodu. moj uczy sie teraz trazy na pamiec bo co 2 tygodnie jestesmy w szpitalu na badaniach i usg. jestem teraz w 1 tygodnu ciazy. miala 3 poronienia i jestem pod tz intensywna opieka szpitala. ostatnio sie rozesmialam, bo uslyszalam "w twoim wieku i przy twojej wadze....". polozna mnie rozbawila. termin mam na 3 lutego. wiekszosc dna mam polegiwac i sie nie przemeczac. ucieszylam sie bardzo, bo jak zaczelam 6 tydzien musielismy sie przeprowadzac. zdobylam z tego powodu sprawnosc dyrygowania ludzmi
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 11:54   #4408
e_vel
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ale nie ma czegoś takeigo jak umawianie się na poród, poza CC. Zaczyna się akcja porodowa to jedziesz do szpitala i muszą Cię przyjąć. Przecież nie wiesz kiedy się akcja zacznie więc jak się masz umówić?
Stary 2012-07-31, 11:57   #4409
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm myślałam o tej Roztoce własnie, już jak ten kolega w kwietniu opowiadał (że jak co, to tam bym chciała rodzić), ale jakoś nie mogę zrozumieć, że wsiadasz w samochód i po prostu tam jedziesz i przyjmują
No i tez kwestia ewentualnych późniejszych formalności urzędowych mnie zastanawia.
no ja właśnie też się wprowadziłam w stan takiej niepewności, że nie potrafię uwierzyć, że wjedziesz im na izbę, a oni Cię tak z otwartymi ramionami przyjmą, odbiorą poród, zaopiekują się Tobą i maluchem i jeszcze wszystko bezpłatnie, niezależnie od ubezpieczeń i innych świstków.
No i te formalności... Myślisz że sajgon by z nimi był?

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Dziewczyny, ale nie ma czegoś takeigo jak umawianie się na poród, poza CC. Zaczyna się akcja porodowa to jedziesz do szpitala i muszą Cię przyjąć. Przecież nie wiesz kiedy się akcja zacznie więc jak się masz umówić?
nam chodzi o to że jak im wparujesz tam nagle i ani me ani be, a my ciocie jeszcze ze sącza spod szpitala pod nosem się przytoczymy do nich

Stary 2012-07-31, 12:00   #4410
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
No i te formalności... Myślisz że sajgon by z nimi był?[COLOR="Silver"]
No nie wiem

Dziecko zgłasza się do UC w miejscu urodzenia, zatem potem trzeba będzie tam jeździć jak będzie potrzebne świadectwo urodzenia, np. przed slubem.

Najlepiej niech się wypowie któraś, która ma doświadczenie w tej kwestii

Instagram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości