|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI
Tyle osób uważa, że białe rajstopy nadają się tylko dla dzieci, bo co? A teraz w ogóle dzieci nosza białe rajstopy czy podkolanówki? Nie, chyba od końca lat sześćdziesiątych to nie jest dziecięcy strój. Każdy ma inne skojarzenia, na przykład ja nie znoszę dwóch kitek lub dwóch warkoczyków u dorosłych kobiet i innych infantylnych fryzur, wg mnie to wygląda tragicznie, ale rozumiem, że to jest moje osobiste skojarzenie, a dla ludzi to po prostu fryzura jak każda, więc trudno. A dla mnie białe rajstopy są klasyczne nie mniej niż czarne, a nawet bardziej uniwersalne. Nie podoba mi się, jak kobiety noszą czarne rajstopy do wszystkiego - wg mnie wcale nie pasują do wszystkiego. Albo kolor "opalony" czyli średniobrązowe w brzydkim odcieniu, ani to przekonująco cieliste ani nasycony brązowy kolor.
Z innych rzeczy, które ja uważam za ładne, a wiele osób uznaje za niepasujące: białe buty do czarnych rajstop i czarne do białych, skarpetki (oczywiście w odpowiednim stylu) do wyciętych butów, szpilek, sukienki. Jak dla mnie albo coś wizualnie się komponuje, albo nie i wszelkie zasady typu "nie nosi się ciemnych rajstop do jasnego obuwia" itp można sobie o kant d. rozbić. Liczy się ostateczny efekt, piękno ocenia się "na oko", nie według jakichś regułek. Sorki za lament, ale przypomniały mi się wszystkie momenty, kiedy ktoś taką uwagą potrafił zepsuć nastrój. Też tak miewałyście, że skomponowałyście fajny dtój, a ktośpotem próbował was przekonać, że "tak się nie nosi"? Najlepsze jest jak pare lat później ci ludzie sami tak zaczynają nosić i już nie pamiętają swoich zastrzeżeń... Co do noszenia różnych, często niezbyt fajnie wyglądających rzeczy ze względu na jakąś dolegliwość - wydaje mi się, że jednak czasem lepiej założyćmniej ładnączy lubianą, a wygodniejszą rzecz, szczególnie keidy czekamy aż dolegliwość minie. Wydaje mi się, że przy problemach skórnych lepiej by robiło w upały lekkie, przewiewne ubranie niż grube dżinsy. A co do rajstop w lecie, kupiłam ostatnio pończochy uciskowe i dzisiaj w nich wyszłam na miasto - wcale nie jest w nich gorąco, może minimalnie czasem się czuje, że coś grzeje. Mama wrażenie, że one są ażurowe, w każdym razie mają fakturę drobniutkiej siateczki. Są bardzo kryjące i w jasnobeżowym kolorze, na tyle podobnym do mojej karnacji, że nie rzuca się w oczy. To sa pończochy, i do tego bez palców, więc tylko środkową część nogi grzeją i wyglądają ok do sandałów. Bardzo są wygodne, mam ostatnio problemy z puchnięciem nóg, szczególnie w upały, więc to dla mnie spora ulga. W dodatku nogi wyglądają zgrabniej
|
|
|
|
#1352 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przykład na tak: http://www.nittygrittynow.com/wp-con...ite-Tights.jpg Przykład na nie: http://secondhandshopper.files.wordp...8/02/polka.jpg ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
|
|
#1353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje inne przykłady "na tak" (źródło: lookbook.nu) |
|
|
|
|
#1355 |
|
Rozeznanie
|
A oglądałyście Gossip Girl? Blair Waldorf nosiła białe rajstopki
Klasyka nigdy nie wychodzi z mody. Edytowane przez blackandblue Czas edycji: 2012-07-30 o 23:27 |
|
|
|
#1356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1357 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogólnie w luźnych portkach czuję się źle, chinosów też bym raczej nie założyła, jedynie dresy albo bojówki, które uwielbiałam a nie ma ich już w sklepach Ale jakby nie patrzeć to teraz jest więcej możliwości niż jakieś 3 lata temu... Chociaż to tak niedawno w sumie ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- [1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;3559133 4]No i znacznie bardziej się przekonałam do depilatora Muszę go w końcu kupić... ale to już po powrocie z wakacji, bo teraz w ciągu kilku dni nic nie znajdę.[/QUOTE]Depilator to na prawdę dobra sprawa, aż sama nie wierzę, że to piszę bo kiedyś wydawało mi się, że to mordercza maszyna, która wyrywa włoski razem ze skórą (nieprzyjemne wspomnienia po pierwszej w życiu depilacji ). Do maszynki już raczej nie wrócę.. Ewentualnie może kiedyś skuszę się na laser ale przed laserem muszę miesiąc nie depilować nóg tylko je golić, co wiąże się z powrotem krwi, podrażnień i strupów. Zakup plastrów veeta średnio się opłaca bo ja na całe nogi zużyłam 2,5 opakowania plastrów... Czyli ok 50 zł. A, że włoski wcale tak powoli mi nie odrastają, praktycznie co póltora tygodnia muszę depilować bo odrasta już ich zbyt dużo więc plastry to strata pieniędzy. Póki co to depilator jest najlepszą jak dla mnie metodą depilacji a jestem osobą o dość grubym włosiu -.----------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
a nie byłam do nich przekonana
|
|
#1358 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak prewencyjnie chciałabym się spytać - jutro idę na pogrzeb mojego profesora i zdałam sobie sprawę, że moja mała czarna została w rodzinnym domu. W związku z tym mam do wyboru albo czarną sukienkę w kwiaty, albo jakby w kolorze brudnego beżu z ciemnym paskiem. Co jest mniejszym faux pas?
|
||
|
|
|
#1359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1360 |
|
Rozeznanie
|
Ja chyba bym wybrała ciemny beż z paskiem jeśli jest bez żadnych wzorów
|
#1361 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet jak jednego razu wchodziłam na Kasprowy to gdzieś w połowie może drogi w kamieniach leżał opuszczony japonek chyba ktoś już miał dość i poszedł dalej boso ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() btw szkoda, że sesje z modelkami nie są kreowane na bardziej optymistyczne te modelki zawsze takie złe, ponure, jakby miały zwymiotować waciki, albo patrzą jakby fotograf wcinał hamburgera :Pnie lubię takiego ponuractwa i zawsze jakoś mnie irytują miny modelek ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- ona ma zawsze dobrze dobrane rajstopy, czy czarne, czy białe.. ![]() A ja dzisiaj widziałam babkę (przed 50tką może) w takich butach: http://desmond.imageshack.us/Himg828...pg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg707...pg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg217...pg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg845...pg&res=landing Edytowane przez Paulima Czas edycji: 2012-07-31 o 10:58 |
||
|
|
|
#1362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I tak przez chyba dwa lata - latem właśnie - chodziłam w długich spodniach/ rajstopach (sic!). Ale potem stwierdziłam, że OSTATNI RAZ. Ani one nie były posiniaczone, ani krzywe, wszystko z nimi okej, tylko o nieszczęsne podrażnienie (bydle wielkości traktora Kto o podrażnieniu wie, to wie, kto nie wie, to nawet nie zauważy... Poza tym, kto w upał patrzy na czyjeś podraznione nogi. a ja tego zrozumieć naprawdę długo nie mogłam. I z dwojga złego, wolę już w upał wyjść nieraz z tymi rankami, niż w jeansach - po ściągnięciu spodni, a już tym bardziej rurek, miałam taki armagedon na łydkach, taki ból, że nie mogłam np. w nocy zasnąć. Także ja uważam, że naprawdę, trzeba przełamać wstyd. Ostatecznie naprawdę nikt nie jest idealny, a z fotoszopem na nogach się wyjść, cóż, nie da. :P (aczkolwiek słyszałam o ludziach, którzy na codzień robią sobie makijaż... na nogach właśnie. |
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam depilatora 2 lata. Nie zamieniłabym tego na nic innego. Jedynie, jak gdzieś jadę i wiem, że nie będzie za bardzo gdzie go ładować, to biorę zwykłą maszynkę.
Co do zmian stylu względem mody. Mnie to zawsze rozwalało. Od zawsze miałam swój styl, który nie dyktowały trendy i mnie zawsze śmieszyły osoby, które naaagle polubiły styl rockowy, potem retro a na końcu pastele .
|
|
|
|
#1364 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Co do białych rajstop - NIGDY, ZA NIC. Nie podobają mi się w żadnej kombinacji. Tym bardziej do ciemnych butów! Nawet jeśli Blair Waldorf takie nosiła ![]() Ejjjj przypomniał mi się rozwalacz!! Krąże sobie po Deichmannie z okazji wyprzedaży a tam... baleriny z futrem w środku
|
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
http://s1.kozaczek.pl/2012/07/jessica-gomes-02.jpg wszędzie widzę te buty!
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rok temu już były, to chyba dla tych co samochodem do pracy w zimę podjeżdżają
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.zeberka.pl/art.php?id=18523 moda na proste nosy?
|
#1368 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm, klamerka do bielizny też nieźle mogłaby posłużyć
![]() http://4.bp.blogspot.com/-ebML3bdC2g...atkany+nos.jpg |
|
|
|
#1369 |
|
Raczkowanie
|
Ciezarna_zakonnica, dziewczyny które mają problem z podrażnieniami nóg po goleniu - ja ostatnio znalazłam świetny sposób na podrażnienia spowodowane goleniem nóg maszynką
Zawsze po goleniu miałam nogi całe czerwone, piekące i w krostki przez jakieś 3 dni, więc kiedy wyglądały już normalnie, to musiałam je znowu golić... i tak się błędne koło zamykało Dopiero niedawno, kiedy przed którymś weselem byłam zdesperowana, postanowiłam nasmarować nogi po goleniu czymkolwiek, byle tylko złagodziło pieczenie... szczęście chciało, że była to akurat oliwa z oliwek i wystarczyło pół godziny, by nogi kompletnie zbladły, a pieczenie zniknęło
|
#1370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuje za nowy pomysł
|
|
|
|
|
#1371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Im szybciej na nogi po goleniu nakładam, tym lepiej i szybciej moim zdaniem działa.Wcześniej myślałam, że dla moich nóg nie ma ratunku, bo np. po balsamie nawilżającym Ziaji (masło kakaowe bodajże) tak mnie piekło, że siedziałam pod zimnym prysznicem z pół godziny potem Pomysł przyszedł mi do głowy po natrafieniu na bloga o naturalnej pielęgnacji, gdzie zauważyłam, że wszystkie naturalne balsamy do ciała są na bazie olejów i maseł i że nawet atopowcy ich używają
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1373 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam problem z czerwonymi krostkami na nogach po depilacji. Nie znikają mimo wcześniejszego peelingu, i mimo obfitego smarowania nóg balsamem.
Czytałam w Joyu o tym, żeby golić nogi maszynką na balsam do włosów, podobno poślizg jest lepszy, a włosy stają się miękkie. Wypróbuję oba sposoby i ten z odżywką i z oliwą. |
|
|
|
#1374 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1375 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rozwalacz niestety z pogrzebu - młoda dziewczyna (na oko 16 lat) w czarnych, strasznie zmechaconych legginsach, za dużych koturnach z cienkich paseczków, czarnej, powiewającej bluzce (odkrywającej pośladki) z cienkiej bawełny z koronkową wstawką na plecach, pokazującą jadowicie niebieski stanik do bokserek. Plus bardzo mocny makijaż oczu i czerwona szminka. Ogarniam, młodzieńczy bunt, ale na pogrzeb...? Nawet jeśli była ubrana na czarno, ten strój był co najmniej nie na miejscu
Edytowane przez agneshelene Czas edycji: 2012-07-31 o 17:13 |
||
|
|
|
#1376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ktoś ma jakieś niewielkie niedoskonałości, których szczególnie nie widać i "nikt nie zauważy", to o czym my tu mówimy? Jeżeli ktoś ma jakieś bardzo widoczne niedoskonałości, czy chociażby bardzo "zaawansowany" cellulit i się tego wstydzi, to moim zdaniem lepiej wyjść w tych jeansach, jeżeli nie powodują podrażnień, niż się cały dzień czuć skrępowanym, zestresowanym i zawstydzonym odkrytymi nogami... Nie da się czymś przestać przejmować na zawołanie. Jak ktoś ma potężny cellulit na nogach i chodzi w szortach, to ja to momentalnie widzę i uważam to za niefajny widok. Mam kilku takich bezpośrednich kumpli, którym się zdarzyło powiedzieć do koleżanki (niby w żartach, ale jednak), że ma cellulit i musi poćwiczyć. Dziewczyna faktycznie ma, ale też się chciała "nie przejmować".
13.03.2013 Prawo jazdy 30.03.2013 Pierwszy własny samochód Edytowane przez lagerfeldised Czas edycji: 2012-07-31 o 19:03 |
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle absolutnie niestosowne są od kogokolwiek komentarze typu "masz to brzydkie, nie pokazuj", taki coś to ewentualnie ujdzie jako szczera rada od najbliższych i to też jeśłi jest taktownie ujęte. Takie komentarze są po prostu szczytem arogancji... to, co wyznacznikiem, jakączęść ciała można pokazać są czyjeśwyśrubowane wymagania... Na takie coś aż się ciśnie na usta "A ty masz brzydką twarz, powinieneś/powinnaś nosić kominarkę, bo nieładnie epatować takim nieestetycznym widokiem". Ale oczywiście to nie przejdzie przez usta przeciętnie taktownej osobie, bo okrutne... żeby jeszcze te mądrale miały podobną wrażliwość. Mnie śmieszą takie komentarze z ust facetów, bo na ogół ci, kórzy móiwą takie rzeczy nie są jakimiś wyfircykowanymi metroseksualistami bynajmniej... Uważająże kobiety powinny być zawsze wydepilowane, zrobione, uczesane a sami golą twarz od święta a fryzurę mają "czasem ścinam, czasem odrasta" a nawet często wyraźnie unikają grzebienia i szamponu.![]() Szczególnie młodzi faceci maja skłonność do wygadywania takich głupot... nie ma co się tym przejmować. |
|
|
|
|
#1379 |
|
Raczkowanie
|
Musze to napisać po prostu, widziałam dzisiaj dziewczynę ubraną w czarne prześwitujące legginsy, takie rajtkowo praktycznie a pod spodem czarne wycięte koronkowe stringi i do tego obowiązkowo tego lata króciutka bluzka. Niesmacznie to wyglądało, dziewczyna chociaż w miarę była szczupła to miała natomiast dół sylwetki masywniejszy dużo od góry i do tego nie jędrny, bo jej nogi i odkryte praktycznie pośladki latały sobie swobodnie we wszystkie strony świata
|
#1380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Panowie za to zawsze idealni
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

I też uważam że ubieranie japonek na jakiekolwiek wyjście w góry jest nieodpowiedzialne - nigdy nie wiadomo co się może w górach zdarzyć, a przezorny zawsze ubezpieczony (czyli minimum w adidasach

Ale jakby nie patrzeć to teraz jest więcej możliwości niż jakieś 3 lata temu... Chociaż to tak niedawno w sumie