|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
nie chce drugiego dziecka a juz samym tabletkom chyba nie zaufam.
|
|
|
|
|
#2582 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Asiuulka tak graja razem z Błazejem
ledwo przyszedl z treningu to pojechal do pracy i tyle mam z tego mojego meza |
|
|
|
#2583 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to jest ta kołyska http://allegro.pl/obaby-cudny-kosz-m...529536334.html poźniej Wam wkleje jak wygląda w realu bo męzuś jeszcze nie poskładał |
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szczęśliwi rodzice = szczęśliwe dziecko
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
angel spokojnie kochana, nie masz przecież powodów do obaw
Pisałaś o tym łożysku więc luknęłam do ostatniego usg z 31 tyg i ja mam, że łożysko ściana tylna, I stopień dojrzałości ... sama zupełnie się na tym nie znam . Gratuluję dziewczyny rozpoczętych tygodni jak i miesięcy ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35610918] to jest ta kołyska http://allegro.pl/obaby-cudny-kosz-m...529536334.html poźniej Wam wkleje jak wygląda w realu bo męzuś jeszcze nie poskładał[/QUOTE] jejku jaka cudna Cytat:
pare lat przerwy musi być Też stawiam na tabsy plus prezolki
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-07-31 o 13:26 |
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już dzieci więcej miecc nie zamierzam to bede zakładać spiralkę
my po nZuzi nie mogliśmy sie soba nacieszyc i zawsze znajdywaliśmy czas na małe co nieco
|
|
|
|
#2589 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam malutką nadzieję, że usłyszę coś w stylu "nie martw się kochana, na wszystko znajdzie się czas i chęci " Nie wiem kiedy ja się w końcu beztrosko naciesze swoim TŻem...Cytat:
), ale jeszcze nie teraz. I chcę karmić cycem, więc tablety na początek odpadają. Mówisz że nie zaufasz tabletkom, tzn że u Ciebie zawiodły? |
||
|
|
|
#2590 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A dlaczego tabsy odpadają przy karmieniu? Przecież są specjalne dla matek karmiących. |
|||||
|
|
|
#2591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też chce założyć spirale po połogu.
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
My drugie dzieciątko chcielibyśmy jakoś 3-4 lata po pierwszym.
Jeśli chodzi o antykoncepcję, to pewnie będą tabletki. Same, bo właśnie po to będę je brać żeby gumek nie używać.
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mocna jesteś ![]() Ja pamiętam że po cc nie chciałam nawet słyszeć o żadnym seksie przez dobre pół roku.
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Angel skoro dziewczyny piszą, że to normalne, że łożysko się starzeje to proszę nie zamartwiaj się na zapas.
A ja właśnie na swojego maila dostałam gazetkę z Rossmanna. Od jutra w promocji min. kilka produktów z niebieskiej linii Babydream oraz Johnsona i pojedyncze kosmetyki innych marek dla maluchów. Poza tym Lovela 1,8kg za 22,99... (opłaca się?) i w prezencie można dostać przy zakupie proszku płyn do płukania Loveli 750ml. Poniżej daję link do gazetki, gdyby ktoś był zainteresowany: http://www.rossnet.pl/Promocje?nsl20120730
|
#2595 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przy regularnym zażywaniu przez 3 lata, brak wymiotów czy biegunki. tak widocznie miało być, sama z siebie nie wiem kiedy bym sie na dziecko zdecydowała Cytat:
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-07-31 o 14:06 |
||
|
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem jak to będzie u nas z antykoncepcją. Na początek napewno prezerwatywy. Nie chciałabym brać tabletek, bo brałam je przez kilka lat i miałam wiele skutków ubocznych. Choć jak nie będzie wyjścia to pewnie będę je łykać.
|
|
#2597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio rozmawialiśmy o 2 dziecku. I tż stwierdził, że najlepiej jakby było za 2 lata (moim zdaniem 3 to dobra różnica wieku). I że jeśli tak by się stało, to w ogóle bym do pracy nie wracała. Ta.. jasne... chyba bym zdurniała tyle czasu w domu. oglądacie siatkówkę? ja nie wiem, jak kibicującym kobietom w ciąży takie nerwy można zapewniać! żeby te nerwy wynagrodzić, muszą ten mecz wygrać!
|
|
|
#2598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też już chce złożyć łóżeczko i mnie to rozczula i uszczęśliwia, że o tym myśli ![]() Cytat:
Robiłam to usg w szpitalu, gdzie chcę rodzić i tu stwierdzili, że jest on normalnych rozmiarów. Dziwne, bo 2 tygodnie temu na usg wychodził jakiś za duży. Cytat:
I tak jak dziewczyny, uważam że warto iść ![]() A co do antykoncepcji, to nie wiem jak będzie... My się w ogóle nie zabezpieczaliśmy, bardzo ciężko mi znaleźć odpowiedni sposób... No cóż, to będę zachodzić tak w ciąże do skutku hehe
Edytowane przez gda Czas edycji: 2012-07-31 o 14:19 |
|||
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję kochaniutkie za informację już mi się humor poprawił
poczytałam dodatkowo troszku w necie i się uspokoiłam ![]() dawno Wam nie marudziłam to dzisiaj musiałam nadrobić ![]() co do zabezpieczania się to my przez pierwszy rok znajomości stosowaliśmy tabletki, później 3 lata stosowaliśmy stosunek przerywany. Wiem, wiem st.przerywany to nie żadne zabezpieczenie ale działało. Po drugie oboje liczyliśmy się z tym, że może zawieść i ta myśl nas nie przerażała nie wiem jak z zabezpieczaniem się po porodzie, bo będziemy chcieli mieć drugie dziecko ale dopiero za jakieś 3 lata i nie wiem czy jest sens zaczynać brać tabletki![]() dearlie mi właśnie na maila tez przyszła ta gazetka. Co do proszku to się chyba opłaca
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ja oglądam siatkówke i mam nadzieje, że dadzą radę ![]() Na razie nie myśle o anty, ale pewnie będą gumki. Angel nie martw się. Z dzidzią ok, a to najważniejsze.
|
#2601 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Wróciłam do domku. Musze posprzątać i Was nadrobić
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane
Daję znać że u nas wszystko w porządku ale mamy drobny remoncik w mieszkanku i mało czasu. Myślę że jeszcze 2 dni i będę na bieżąco. Trzymajcie się ciepło.
|
#2603 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja przez okres karmienia nie miałam miesiączki. Specjalnie nie uważaliśmy. Ok 14 miesiąca odstawiłam cyca i dostałam pierwszy okres. I tak o to zaszłam w kolejna ciązę
![]() Moja znajoma od ginka dostała antykoncepty - niby dla karmiących. Pytałam mojego i On absolutnie był przeciwny. |
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
He he nie ma tak łatwo. Każde dziecko inne, ale ogólnie nie nastawiajmy się na nie przespane noce, na kolki, na bolesne ząbkowanie. Nie chce mi się wierzyć że ja byłam taką farciarą co nic z w/w nie przeszła. Po prostu chyba jak coś było nie tak to wiedziałam jak pomóc małej aby było dobrze. Nie chciała zasnąć, bralam ją do nas a później przekładałam, nie chciała mleka, dostawała je przez sen, zaczęły wychodzić zęby to mrożone gryzaki i maść i spokój był, kolki - moja dietka lekka i nie było. Po prostu to my musimy nauczyć się dziecka, ono nas nie, a jak już poznamy co jaki grymas na buźce oznacza będzie pięknie. I najważniejsze moim zdaniem nie uczmy lulania, noszenia na rękach. Taki malec szybciutko wyczuje jak jest fajnie i będzie się tego domagał. A taki mały terrorysta to coś strasznego. Paula była brana na ręce do karmienia, podczas przenoszenia itp. Ale nigdy nie była noszona ot tak bez powodu, tak samo zasypianie, kładłam ją do łóżeczka i spała, nieraz musiałam po prostu być koło niej aby mnie widziała. Wiadomo ciężko. bo takiego malca to najchętniej by się z rąk nie wypuszczało, ale nie utrudniajmy sobie życia kobietki. Acha i ważna rzecz - od płaczu nikt jeszcze nie umarł, jak sobie dziecko popłacze chwilkę to nic mu nie będzie. Nie trzeba lecieć od razu i ratować, bo mały terrorysta będzie to wykorzystywał. Ważne aby ułatwiać sobie życie z malcem, dlatego kochane proszę nie skupiać się ślepo na dziecku. Ot koniec moich mądrości, a jak będzie... zobaczymy.
|
|
|
|
#2605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na wychodne ginek powiedział, żebym torbe spakowała do szpitala i jakby wody odeszły to nie czekać, tylko zmykać na IP. Wtedy to zrobiłam się zielona i zaczęłam panikować strasznie. Więc angel nic się nie martw, stres gorzej szkodzi ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35610918]ja tez własnie dużo dobrego o tych nosidełkach słyszałam to jest ta kołyska http://allegro.pl/obaby-cudny-kosz-m...529536334.html poźniej Wam wkleje jak wygląda w realu bo męzuś jeszcze nie poskładał[/QUOTE] Śliczna kołyska, ja zrezygnowałam z bujania, ciekawe kiedy będę żałować, że nie mam kołyski a łóżeczko ![]() Ja będę stosowała prezerwatywy. Raz brałam tabletki i niestety bardzo źle to się na mnie odbiło...
|
|
#2606 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My planujemy mieć trójkę, a później TŻ chce się poddać wazektomii, żebym nie musiała całe życie truć się tabletami. Ale to takie dalekie plany, czas pokaże jak to wyjdzie. Teraz trzeba skupić się na pierwszej dzidzi ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
KARMIENIE PIERSIĄ NIE JEST ANTYKONCEPCJĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak więc można zajść w ciążę karmiąc. Takie było przeświadczenie za czasów naszych mam, stąd na przykład mam brata. |
|
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny te co mają odstawione leki na podtrzymanie ... gin Wam kazał je odstawić w danym tyg czy same odstawiłyście ? do 36 tyg muszą być one już odstawione ?
![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

nie chce drugiego dziecka a juz samym tabletkom chyba nie zaufam.

dlatego chcac miec takie osidelko trzeba zainwestować 

30 maja wszystko było ok z łożyskiem
nie chce, żeby coś się jej stało. Popadam w jakąś paranoje już chyba ;( siedzę i beczę ;( chyba nie jest to nic tak strasznego, skoro nie kazał mi przychodzić częściej co kochane? jejku boję się, że nagle mniej tlenu zacznie dostawać albo jedzenia, a ja nic nie będę o tym wiedziała ;( 

łóżeczko stoi .... mąż już szczęśliwy bo przecież niunie przywiezie i do łóżeczka położy ... chyba zaczyna mnie drażnić .. albo on albo moje hormony tak szaleją