III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 12:56   #2581
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość

Mamcie które już mają dzieciaczki, jak to u Was było?
I co z antykoncepcją po porodzie?
ja zamierzam tabsy i prezerwatywa nie chce drugiego dziecka a juz samym tabletkom chyba nie zaufam.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 12:56   #2582
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Asiuulka tak graja razem z Błazejem
ledwo przyszedl z treningu to pojechal do pracy i tyle mam z tego mojego meza

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:05   #2583
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
pochwal sie kołyską

w tych nosidelkach bardzo ważne jest żeby dziecko mialo nóżki dokladnie tak jak na tym zdjeciu z linku a nie wiszace!! co niestety bardzo czesto spotkyam na ulicach, dziecko dosłownie tak wisi, okropny widok. jak ma mu byc wygodnie dlatego chcac miec takie osidelko trzeba zainwestować zreszta to samo tyczy sie chusty, musi byc z dobrego materialu i tam te sploty sie licza.
o tym marsupi same dobre opinie slyszałam
ja tez własnie dużo dobrego o tych nosidełkach słyszałam

to jest ta kołyska
http://allegro.pl/obaby-cudny-kosz-m...529536334.html

poźniej Wam wkleje jak wygląda w realu bo męzuś jeszcze nie poskładał
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:12   #2584
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
z 12 (choć powinnam urodzić się 6 grudnia)
To powinnaś dokladnie w moje urodziny

Cytat:
Hej!
Ja wczoraj skończyłam 30 tygodni, więc leci mi już 31...
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:18   #2585
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Hej!
Ja wczoraj skończyłam 30 tygodni, więc leci mi już 31... Masakra, ja jeszcze nic nie mam

A ja pamiętam i bardzo za tym tęsknie Mam nadzieję że kiedy już będę mogła sobie pozwolić na małe co nieco, to będę też miała ochotę bo teraz ostrzegam TŻa że po połogu to go zagnębię, ale przy małej dzidzi może nie będę miała nawet czasu o tym pomyśleć.

po połogu mniej wiecej wszystko wraca do normy tylko trzeba przełamać strach (normalnie jak za pierwszym razem) ale trzeba sie dopasować czasami do rytmu dziecka. Ale wiecie dziewczyny to bardzo ważna sprawa nie zaniedbujcie mężów szczęśliwi rodzice = szczęśliwe dziecko

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:27   #2586
weronika_91
Zakorzenienie

angel spokojnie kochana, nie masz przecież powodów do obaw
Pisałaś o tym łożysku więc luknęłam do ostatniego usg z 31 tyg i ja mam, że łożysko ściana tylna, I stopień dojrzałości ... sama zupełnie się na tym nie znam .

Gratuluję dziewczyny rozpoczętych tygodni jak i miesięcy

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35610918]
to jest ta kołyska

poźniej Wam wkleje jak wygląda w realu bo męzuś jeszcze nie poskładał[/QUOTE]

jejku jaka cudna

Cytat:
ja zamierzam tabsy i prezerwatywa nie chce drugiego dziecka a juz samym tabletkom chyba nie zaufam.
Ja chcę ale nie tak szybko pare lat przerwy musi być
Też stawiam na tabsy plus prezolki

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2012-07-31 o 13:26
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:28   #2587
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

A Twój też ułożony teraz główką po lewej na wysokości pępka lub proszkę powyżej i kręgosłupem i dupką w dół? Jeżeli tak, to mój ginek tłumaczył mi, że Mały będzie się przesuwał najprawdopodobniej w górę, później zrobi półobrót wzdłuż pępka, a później już po prawej będzie schodził główką w dół. Staram się wierzyć w Antosia, że mały akrobata z niego i da radę przebyć tę trasę w najbliższym czasie. Trzymam kciuki, aby Twojemu również się to udało.
główkę ma po prawej od pępka, jutro ide do lekarza to zobaczę dokładnie jak tam sobie siedzi
Stary 2012-07-31, 13:29   #2588
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ja już dzieci więcej miecc nie zamierzam to bede zakładać spiralkę my po nZuzi nie mogliśmy sie soba nacieszyc i zawsze znajdywaliśmy czas na małe co nieco
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:43   #2589
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Coś mi sie wydaje że po porodzie tak chętnie szybko do sypialni nie wrócisz :P
Jedyne o czym będziesz marzyc to SEN kilka godzin ciągłego snu a nie jakies tam wałkowanie się w łóżku :P
a nawet jeśli już najdzie Cię ochota to daje sobie rękę uciąć że wasze Maleństwo akurat w tym momencie zrobi się głodne albo brzuszek je zaboli

a najlepszą antykoncepcją jest własnie dziecko
No to mnie nie pocieszyłaś Miałam malutką nadzieję, że usłyszę coś w stylu "nie martw się kochana, na wszystko znajdzie się czas i chęci " Nie wiem kiedy ja się w końcu beztrosko naciesze swoim TŻem...

Cytat:
Ja chce mieć drugie dziecko (a nawet i trzecie ), ale jeszcze nie teraz. I chcę karmić cycem, więc tablety na początek odpadają.
Mówisz że nie zaufasz tabletkom, tzn że u Ciebie zawiodły?

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:54   #2590
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
po tylu złych informacjach myślałam, że każe mi przychodzić częściej kontrolować malutką itp. ale kazał przyjść za 3 tyg: 20 sierpnia, jak już będzie 36 tygodni skończonych. Odstawi mi wtedy aspargin i fenoterol. Na wizytę mam też zrobić gbs, mocz i morfologie.
Myślała, że idzie na urlop i dlatego dopiero wtedy kolejna wizyta ale nie.

jejku strasznie się kochane boję i martwię 30 maja wszystko było ok z łożyskiem
w dodatku mała od soboty jest dużo mniej aktywna i martwię się czy to nie przez to łożysko, czy niczego jej nie brakuje nie chce, żeby coś się jej stało. Popadam w jakąś paranoje już chyba ;( siedzę i beczę ;( chyba nie jest to nic tak strasznego, skoro nie kazał mi przychodzić częściej co kochane? jejku boję się, że nagle mniej tlenu zacznie dostawać albo jedzenia, a ja nic nie będę o tym wiedziała ;(
mężul powiedział, że mam się nie martwic skoro gin powiedział, że mała rozwija się prawidłowo. Ale czemu to łożysko zaczęło się starzec? czy to może być z mojej winy?
Nie ma tu Twojej winy ani złych informacji. Jak dziewczyny napisały łożysko każdego dnia jest starsze tak jak i my. Fizjologia. Ważne że malutka dostaje wszystko co potrzebne.

Cytat:
Tamlin, nie zgodzę się z tym. jeśli chusta jest dobrze zawiązana, to dziecko ma świetne podparcie kręgosłupa i główki i nic nie może mu się stać. Są bardzo różne sposoby wiązania. Warto popróbować na sucho z lalką (może na specjalnych warsztatach) i dopiero później nosić maluszka
Ale ja pisałam, że jak widzę te wiszące dzieci to mi się słabo robi. Dobrze zawiązana pewnie dobrze trzyma, mimo wszystko ja bym się nie odważyła noworodka włożyć do chusty ani nosidła. Ale to jest tylko moje zdanie.

Cytat:
Ja brałam tabletki, a do formy wróciłam bardzo szybko, bo już dwa tygodnie po porodzie baraszkowaliśmy

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

nie przejmuj. Tak jak dziewczyny pisza ze łozysko sie starzeje i to jest npormalne. Nie denerwuj sie.Ja np jestem osoba palaca przed ciaza palilam okolo 5 lat i mi sie nic z lozyskiem nie dzieje an i yteraz a w pierwszej ciazy wiec ciekawe dlaczego mowia tu o palaczkach..
Chodzi o kobiety palące w ciąży a nie przed.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Coś mi sie wydaje że po porodzie tak chętnie szybko do sypialni nie wrócisz :P
Jedyne o czym będziesz marzyc to SEN kilka godzin ciągłego snu a nie jakies tam wałkowanie się w łóżku :P
a nawet jeśli już najdzie Cię ochota to daje sobie rękę uciąć że wasze Maleństwo akurat w tym momencie zrobi się głodne albo brzuszek je zaboli

a najlepszą antykoncepcją jest własnie dziecko
Ej tam, nie zgadzam się. My problemu nie mieliśmy, dziecko szło spać a my się bzykać. Nigdy nam nie przerwała. Poza tym ja na brak snu nie narzekałam więc nie uogólniajmy, jedne dzieci śpią ładnie inne mniej, ale każde trzeba poznać i się go nauczyć. To my musimy nauczyć się ich a nie odwrotnie i będzie dobrze.

Cytat:
Ja chce mieć drugie dziecko (a nawet i trzecie ), ale jeszcze nie teraz. I chcę karmić cycem, więc tablety na początek odpadają.
A dlaczego tabsy odpadają przy karmieniu? Przecież są specjalne dla matek karmiących.
Stary 2012-07-31, 13:57   #2591
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
No to mnie nie pocieszyłaś Miałam malutką nadzieję, że usłyszę coś w stylu "nie martw się kochana, na wszystko znajdzie się czas i chęci " Nie wiem kiedy ja się w końcu beztrosko naciesze swoim TŻem...

Nie no, ja to tak w żartach :P wiadomo każda kobieta inaczej reaguje, każda ma inny próg zmęczenia i inne libido przede wszystkim

ja też chce założyć spirale po połogu.
Stary 2012-07-31, 13:59   #2592
Almariel
Zakorzenienie

My drugie dzieciątko chcielibyśmy jakoś 3-4 lata po pierwszym. Jeśli chodzi o antykoncepcję, to pewnie będą tabletki. Same, bo właśnie po to będę je brać żeby gumek nie używać.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:00   #2593
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Nie ma tu Twojej winy ani złych informacji. Jak dziewczyny napisały łożysko każdego dnia jest starsze tak jak i my. Fizjologia. Ważne że malutka dostaje wszystko co potrzebne.

Ale ja pisałam, że jak widzę te wiszące dzieci to mi się słabo robi. Dobrze zawiązana pewnie dobrze trzyma, mimo wszystko ja bym się nie odważyła noworodka włożyć do chusty ani nosidła. Ale to jest tylko moje zdanie.

Ja brałam tabletki, a do formy wróciłam bardzo szybko, bo już dwa tygodnie po porodzie baraszkowaliśmy

Chodzi o kobiety palące w ciąży a nie przed.

Ej tam, nie zgadzam się. My problemu nie mieliśmy, dziecko szło spać a my się bzykać. Nigdy nam nie przerwała. Poza tym ja na brak snu nie narzekałam więc nie uogólniajmy, jedne dzieci śpią ładnie inne mniej, ale każde trzeba poznać i się go nauczyć. To my musimy nauczyć się ich a nie odwrotnie i będzie dobrze.

A dlaczego tabsy odpadają przy karmieniu? Przecież są specjalne dla matek karmiących.
łoo matko tylko dwa tygodnie ??!!
Mocna jesteś

Ja pamiętam że po cc nie chciałam nawet słyszeć o żadnym seksie przez dobre pół roku.
Stary 2012-07-31, 14:03   #2594
Dearlie
Zakorzenienie

Angel skoro dziewczyny piszą, że to normalne, że łożysko się starzeje to proszę nie zamartwiaj się na zapas.

A ja właśnie na swojego maila dostałam gazetkę z Rossmanna. Od jutra w promocji min. kilka produktów z niebieskiej linii Babydream oraz Johnsona i pojedyncze kosmetyki innych marek dla maluchów. Poza tym Lovela 1,8kg za 22,99... (opłaca się?) i w prezencie można dostać przy zakupie proszku płyn do płukania Loveli 750ml.

Poniżej daję link do gazetki, gdyby ktoś był zainteresowany:

http://www.rossnet.pl/Promocje?nsl20120730
Stary 2012-07-31, 14:04   #2595
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

no nasza giulia jest tabletkowa przy regularnym zażywaniu przez 3 lata, brak wymiotów czy biegunki. tak widocznie miało być, sama z siebie nie wiem kiedy bym sie na dziecko zdecydowała

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
My drugie dzieciątko chcielibyśmy jakoś 3-4 lata po pierwszym. Jeśli chodzi o antykoncepcję, to pewnie będą tabletki. Same, bo właśnie po to będę je brać żeby gumek nie używać.
no kochana żebys sie nie zdziwiła

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-07-31 o 14:06
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:08   #2596
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o antykoncepcję, to pewnie będą tabletki. Same, bo właśnie po to będę je brać żeby gumek nie używać.
Z tego co kojarzę to na wątku jest użytkowniczka, która brała tabletki, a jest tutaj z nami, tylko nie pamiętam która. Może właśnie kasiam187 ?

Ja nie wiem jak to będzie u nas z antykoncepcją. Na początek napewno prezerwatywy. Nie chciałabym brać tabletek, bo brałam je przez kilka lat i miałam wiele skutków ubocznych. Choć jak nie będzie wyjścia to pewnie będę je łykać.
Stary 2012-07-31, 14:15   #2597
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Tamlin, zdradź nam natychmiast sposoby na "ustawienie" maluszka
Cytat:
fuj... jak ja nie znoszę gumek
ostatnio rozmawialiśmy o 2 dziecku. I tż stwierdził, że najlepiej jakby było za 2 lata (moim zdaniem 3 to dobra różnica wieku). I że jeśli tak by się stało, to w ogóle bym do pracy nie wracała. Ta.. jasne... chyba bym zdurniała tyle czasu w domu.

oglądacie siatkówkę? ja nie wiem, jak kibicującym kobietom w ciąży takie nerwy można zapewniać! żeby te nerwy wynagrodzić, muszą ten mecz wygrać!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:17   #2598
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
łóżeczko stoi .... mąż już szczęśliwy bo przecież niunie przywiezie i do łóżeczka położy ... chyba zaczyna mnie drażnić .. albo on albo moje hormony tak szaleją

Konczi no, jaka z Ciebie humorzasta babeczka! Tatuś się stara i angażuje 100% i to jest wspaniałe! Mój też już chce złożyć łóżeczko i mnie to rozczula i uszczęśliwia, że o tym myśli

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Wlasnie kurier przyniósł łóżeczko jejku aż mi łezka sie zakręciła a jeszcze przeciez jest w pudle nie moge sie doczekać wizyty w piatek, ile wasze maluchy ważyły w 31/32 tygodniu?
Ja dziś miałam usg (wg miesiączki mam 32 tyg skończonych, a wg mojej ginekolog i pierwszego usg mam 33 tyg) i mały waży 2158 g.

Robiłam to usg w szpitalu, gdzie chcę rodzić i tu stwierdzili, że jest on normalnych rozmiarów. Dziwne, bo 2 tygodnie temu na usg wychodził jakiś za duży. Ciekawe jak to jest. Pewnie rośnie sobie w różnym tempie, raz szybciej raz wolniej...

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to mam pytanko, ile płacicie za szkołę rodzenia? U mnie nie dość, że nie ma żadnej darmowej, czy częściowo refundowanej to te co są kosztują ok. 450 zł, jakoś drogo mi się wydaje ;/. Aż mnie korcie, żeby to olać i tam nie iść :P.
Ja miałam za darmo jako mieszkanka Warszawy, a dla reszty kosztowało 600 zł.

I tak jak dziewczyny, uważam że warto iść

A co do antykoncepcji, to nie wiem jak będzie... My się w ogóle nie zabezpieczaliśmy, bardzo ciężko mi znaleźć odpowiedni sposób... No cóż, to będę zachodzić tak w ciąże do skutku hehe

Edytowane przez gda
Czas edycji: 2012-07-31 o 14:19
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:17   #2599
angel166
Zakorzenienie

dziękuję kochaniutkie za informację już mi się humor poprawił
poczytałam dodatkowo troszku w necie i się uspokoiłam
dawno Wam nie marudziłam to dzisiaj musiałam nadrobić
co do zabezpieczania się to my przez pierwszy rok znajomości stosowaliśmy tabletki, później 3 lata stosowaliśmy stosunek przerywany. Wiem, wiem st.przerywany to nie żadne zabezpieczenie ale działało. Po drugie oboje liczyliśmy się z tym, że może zawieść i ta myśl nas nie przerażała nie wiem jak z zabezpieczaniem się po porodzie, bo będziemy chcieli mieć drugie dziecko ale dopiero za jakieś 3 lata i nie wiem czy jest sens zaczynać brać tabletki

dearlie mi właśnie na maila tez przyszła ta gazetka. Co do proszku to się chyba opłaca

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:21   #2600
kraven
Zakorzenienie

Cześć.
Ja oglądam siatkówke i mam nadzieje, że dadzą radę

Na razie nie myśle o anty, ale pewnie będą gumki.

Angel nie martw się. Z dzidzią ok, a to najważniejsze.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:23   #2601
katiem
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Wróciłam do domku. Musze posprzątać i Was nadrobić

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:27   #2602
marta1986222
Zakorzenienie

Witam kochane

Daję znać że u nas wszystko w porządku ale mamy drobny remoncik w mieszkanku i mało czasu.

Myślę że jeszcze 2 dni i będę na bieżąco.

Trzymajcie się ciepło.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:29   #2603
katiem
Wtajemniczenie

Ja przez okres karmienia nie miałam miesiączki. Specjalnie nie uważaliśmy. Ok 14 miesiąca odstawiłam cyca i dostałam pierwszy okres. I tak o to zaszłam w kolejna ciązę

Moja znajoma od ginka dostała antykoncepty - niby dla karmiących. Pytałam mojego i On absolutnie był przeciwny.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:32   #2604
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Tamlin, zdradź nam natychmiast sposoby na "ustawienie" maluszka
He he nie ma tak łatwo. Każde dziecko inne, ale ogólnie nie nastawiajmy się na nie przespane noce, na kolki, na bolesne ząbkowanie. Nie chce mi się wierzyć że ja byłam taką farciarą co nic z w/w nie przeszła. Po prostu chyba jak coś było nie tak to wiedziałam jak pomóc małej aby było dobrze. Nie chciała zasnąć, bralam ją do nas a później przekładałam, nie chciała mleka, dostawała je przez sen, zaczęły wychodzić zęby to mrożone gryzaki i maść i spokój był, kolki - moja dietka lekka i nie było. Po prostu to my musimy nauczyć się dziecka, ono nas nie, a jak już poznamy co jaki grymas na buźce oznacza będzie pięknie. I najważniejsze moim zdaniem nie uczmy lulania, noszenia na rękach. Taki malec szybciutko wyczuje jak jest fajnie i będzie się tego domagał. A taki mały terrorysta to coś strasznego. Paula była brana na ręce do karmienia, podczas przenoszenia itp. Ale nigdy nie była noszona ot tak bez powodu, tak samo zasypianie, kładłam ją do łóżeczka i spała, nieraz musiałam po prostu być koło niej aby mnie widziała. Wiadomo ciężko. bo takiego malca to najchętniej by się z rąk nie wypuszczało, ale nie utrudniajmy sobie życia kobietki. Acha i ważna rzecz - od płaczu nikt jeszcze nie umarł, jak sobie dziecko popłacze chwilkę to nic mu nie będzie. Nie trzeba lecieć od razu i ratować, bo mały terrorysta będzie to wykorzystywał. Ważne aby ułatwiać sobie życie z malcem, dlatego kochane proszę nie skupiać się ślepo na dziecku. Ot koniec moich mądrości, a jak będzie... zobaczymy.
Stary 2012-07-31, 14:33   #2605
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
anusia i co Ci lekarz powiedział na to łożysko starzejące? Czy to bardzo poważne jest? oceniał Ci jego stopień? Bo mi nie, a czytałam w necie, że jakieś stopnie są Powiedział od czego się takie zrobiło czy coś? Zlecił jakieś badania itp?
Nie martw się tym łożyskiem, bo nie ma sensu. Jedno dojrzewa wcześniej, drugie później. U mnie to wyszło podczas badania w 31/32tygodniu. Wtedy gin stwierdził, że moje łożysko jest jak w 33/34 tygodniu. Powiedział, że wszystko wskazuje na to, że poródu mogę spodziewać się nawet 2 tygodnie wcześniej. Nic kompletnie nie zlecił i wizytę umówił za 3 tygodnie. Mam zrobić morfologie i mocz i to tyle. Ide teraz 7 sierpnia, bardzo się boje co z tego wyjdzie. A mam jeszcze krótką szyjkę 24mm. Biore tylko 2 razy dziennie po 1 tabletce asparginian i tyle samo Calperos 500 - czyli jony wapnia. Konsultowałam się z innym ginem, byłam badana i stwierdził, że jestem dobrze prowadzona.

A na wychodne ginek powiedział, żebym torbe spakowała do szpitala i jakby wody odeszły to nie czekać, tylko zmykać na IP. Wtedy to zrobiłam się zielona i zaczęłam panikować strasznie.
Więc angel nic się nie martw, stres gorzej szkodzi

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35610918]ja tez własnie dużo dobrego o tych nosidełkach słyszałam

to jest ta kołyska

poźniej Wam wkleje jak wygląda w realu bo męzuś jeszcze nie poskładał[/QUOTE]

Śliczna kołyska, ja zrezygnowałam z bujania, ciekawe kiedy będę żałować, że nie mam kołyski a łóżeczko

Ja będę stosowała prezerwatywy. Raz brałam tabletki i niestety bardzo źle to się na mnie odbiło...
Stary 2012-07-31, 14:33   #2606
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
po połogu mniej wiecej wszystko wraca do normy tylko trzeba przełamać strach (normalnie jak za pierwszym razem) ale trzeba sie dopasować czasami do rytmu dziecka. Ale wiecie dziewczyny to bardzo ważna sprawa nie zaniedbujcie mężów szczęśliwi rodzice = szczęśliwe dziecko
O właśnie!

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja już dzieci więcej miecc nie zamierzam to bede zakładać spiralkę my po nZuzi nie mogliśmy sie soba nacieszyc i zawsze znajdywaliśmy czas na małe co nieco
O to jednak jest jeszcze iskierka nadziei i nie będzie tak źle
My planujemy mieć trójkę, a później TŻ chce się poddać wazektomii, żebym nie musiała całe życie truć się tabletami.
Ale to takie dalekie plany, czas pokaże jak to wyjdzie. Teraz trzeba skupić się na pierwszej dzidzi

Cytat:

No właśnie teraz czytam, że są. A od kiedy można zacząć je brać?
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:34   #2607
tamlin111
Zakorzenienie

KARMIENIE PIERSIĄ NIE JEST ANTYKONCEPCJĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak więc można zajść w ciążę karmiąc. Takie było przeświadczenie za czasów naszych mam, stąd na przykład mam brata.
Stary 2012-07-31, 14:38   #2608
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
O właśnie!

O to jednak jest jeszcze iskierka nadziei i nie będzie tak źle
My planujemy mieć trójkę, a później TŻ chce się poddać wazektomii, żebym nie musiała całe życie truć się tabletami.
Ale to takie dalekie plany, czas pokaże jak to wyjdzie. Teraz trzeba skupić się na pierwszej dzidzi

No właśnie teraz czytam, że są. A od kiedy można zacząć je brać?
Mi mój gin też mówił że ja będę karmić dostanę inne tabsy.. tyle że ja nie będę i problemu nie ma
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:40   #2609
Kalpana
Zakorzenienie

Hej. Wpadłam się pochwalić, że dzisiaj zaczynamy 30 tydzień

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:41   #2610
weronika_91
Zakorzenienie

Dziewczyny te co mają odstawione leki na podtrzymanie ... gin Wam kazał je odstawić w danym tyg czy same odstawiłyście ? do 36 tyg muszą być one już odstawione ?

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Hej. Wpadłam się pochwalić, że dzisiaj zaczynamy 30 tydzień

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości