![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Problem ze spaceerami
No ok ja też to rozumiem bo moja tez bez czapki śmiga (zresztą nie toleruje nic na głowie) tylko tak po przeczytaniu wszystkich postów trochę za bardzo zeszło to na jeden tor
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
co do spacerow u mnie naprawde pomogla chusta wiazana
![]()
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
A jak dałaś radę z dwójką nosić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
A tak do tematu to u nas też najlepiej w nosidle. Teraz mała za moment kończy rok a na zakupy chodzę z nią w mietku bo w wózku nie idzie jej utrzymać. Wstaje, chce ściągać wszystko z półek a w nosidle jak anioł
![]()
![]() |
#36 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Spróbuje dzisiaj iść z nim na spacer bez czapeczki. Może coś się poprawi. Napiszę wam jak poszło ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale co do podpierania, to ja się w sumie zgadzam. Stosuję zasadę - dziecko samo nie siada - nie sadzam, nie stoi - nie stawiam. Nie ułatwiam mu życia. Miejsce dziecka jest jak psa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Ale przecież w gondoli buda i parasolka chronią przed słońcem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Kobieto palnij sie w łeb!! Jak matka moze tak mówic o wlasnym dziecku!!! I ma czelosc jeszcze innych ludzi pouczac!!!!1
Aniołek 09,01,2011 ![]() LIVKA jest juz z nami ![]() Edytowane przez kasiahexe Czas edycji: 2012-07-31 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle jak można porównać własnie dziecko do pasa!!! I wiem dokładnie jaki ma przekaz ale taki text jest poniżej wszystkiego :/ Sorry za wykrzykniki ale jestem naprawdę poirytowana...........
Aniołek 09,01,2011 ![]() LIVKA jest juz z nami ![]() Edytowane przez kasiahexe Czas edycji: 2012-07-31 o 23:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
ja tam nie mam problemu z tym porównaniem ,nieco niefortunne ale i psa kocham i dziecko kocham
![]() jesli ktoś uznaje ,ze pies = coś gorszego to moze faktycznie go to razi
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i jakoś nie potrafię postawić znaku = pomiędzy psem a dzieckiem :/a w szczególność pomiędzy własnym dzieckiem :/ niektórzy widać potrafią :/
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
a ja mysle,ze wiesz o co Vixen chodziło ,a czepnełas się dla zasady
![]() na pewno nie o to,ze dziecko =pies
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze nigdy się nie czepialam owej pani a więc nie kumam o co ci chodzi :-\ jdnak uważam że osoba wypowidajaca sie w ten sposób o swoim dziecku nie powinna dawać rad innym a już wogóle nie powinna pouczać innych :-\
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypowiedz dotyczyła dziecka ogolnie ,nie dziecka Vixen (tak sądzę ) I nie wiem,co ma jedno do drugiego (spacery /przegrzewanie i rady w tym temacie) do takiego czy innego stosunku do dziecka. Ktoś moze byc ekspertem w jakiejs dziedzinie i dawac swietne rady ,nie lubiąc i np. nie mając dzieci.
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
owszwem można dawać rady używając odpowiednich słów. i experci tak właśnie robią.
niestety obluda jest najpierw kogoś jechać za używanie niewłaściwych określeń w stosunku do dziecka a potem w czuć się w rolę experta od wszystkiego i używać określeń jeszcze gorszych i to dużo gorszych :-\ ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- sorki za off topa ;-) ale tak mnie porazilo po oczach to stwierdzenie że szok :-\
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale bulwers. No naprawde wielka obelga użyć porówniania Z PRZYMRUŻENIEM OKA (czytanie ze zrozumieniem się kłania ![]() ![]() Podłoga i pies, obraza godności dla dziecka ![]() Jest się o co bulwersować i bronić godności dzieci, nie ma to tamto ![]() ---------- Dopisano o 05:39 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() Weź się ogarnij, bo zaprezentowałaś oburzenie o nic typowej bojowej mamuśki, koszmaru wszelkich placów zabaw ![]() Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2012-08-01 o 05:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O w mordę, nie sądziłam, że istnieją ludzie którym aż tak brakuje poczucia humoru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aż mi się przypomniał bulwers koleżanki kiedyś, jak stałyśmy w szatni w szkole średniej, ja za "ladą" i mówię do niej: Kochana podaj mi kosz na śmieci (taki metalowy, wielki, ciężki, prlowski ![]() Huknęła na mnie tak samo dokładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
----------------------- Swego czasu poszłam do koleżanki, mającej 9mcy córkę, ta ciągle w łóżku albo na rękach. Pierwsze słowa: a co ty się tak wygłupiasz, dajże dziecko na podłogę, szczęśliwe będzie. Bez ruchu nie ma rozwoju, a ruch najlepiej na podłodze. Tak, jak pies ![]() ------------------ Figa, ja już tu pisałam - wsadź dziecko do fotelika, dopnij na stelażu do wózka i powinno być dobrze, tam jest inna pozycja, w której dziecko coś widzi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Hmmm, vixen to przynajmniej zwierzę i dziecko na równo traktuje. Ja mam kota. Więc u nas sytuacja kształtowała się tak, że młoda na podłodze a kot rozwalony na kanapie
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Ale rozwijała się normalnie, jeśli brać pod uwagę, to co piszą w książkach odnośnie nabywania umiejetnosci to raczej pod koniec terminów się wyrabiała. Mam w rodzinie 2 małe dziewczynki, które nie wiedziały praktycznie co to podłoga, jedna mocno późno nabywała poszczególne umiejętności a druga bardzooo szybko, zaczęła chodzić mają 9 miesięcy (wcześniej wkładałam takie historie między bajki). Także, nie wiem co o tym myśleć. Zawsze w historii chorej Laurki zadziwia mnie i wzrusza ten post, kiedy ona przekręciła się na brzuszek podpięta pod ta cała aparaturę.
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Haha Haha że zrozumieniem nie mam problemu ;-)
mam problem z ów panią która sama najpierw wyzywa kobiety od patologicznych matek przez to że nazwaly dziecko jakoś pieszczotliwie a tu jednka nie jest taka święta i idealna matka ;-) i to by było na tyle w tym temacie ;-) powinnysxie założyć kółko rozancowe przyklaskiwanie vixen ;-) bawcie się dobrze idealne mamuski :-*
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
no tak,nazwanie dziecka pindą czy obsrajtuchem faktycznie jest pieszczotliwe
ETO
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Oj, chyba się bulwersujesz dla zasady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że jak dokładnie czytasz wizaż to wiesz, że niektóre są dalekie od tego. W sumie to rozumiem o co ci chodzi, bo fakt, że vixen ciągle krytykuje inne matki jest irytujący, ale w końcu to forum, i tym żyje. I jak człowiek te głupoty wszystkie co tu wypisują brał do siebie to się można niezłej nerwicy nabawić. Więc jak chcesz się udzielać to powinnaś nabrać dystansu. ![]()
![]() |
#55 |
Rzabbocop
|
Tutaj nawet nie było porównania dziecka z psem. Tutaj było porównanie odpowiedniego MIEJSCA
Proszę więc zakończyć dyskusję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ogolem to od dawna nie udzielam sie na zadnym wizazowym watkow ale czytając wpisy owej pani noż sie w kieszeni otwiera a i nigdy nie uczestniczyłam w zadnych kontrowersyjnych dyskusjach na tym forum i wiec nie rozumiem postawy moderatorów i braonienia tylków zawsze tym samym osobą ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Vixen dużo złośliwości i wymądrzania, a zbyt mało mądrości.
To tak zwykle bywa, szczególnie niestety u Polaków. Fe. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
U nas niestey, podłoga jest.... nudna- nic się nie dzieje.
![]() Leżenie na brzuszku na łące- to jest to- mogła cały dzień bujać się na łapkach oglądając biegające psy (sic!), konie pasące sie w pobliżu, wyrywając trawki itp... W domu- 2-3 minutki na brzuch- niezaleznie, czy łóżko, czy podłoga- i marudzenie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
ja mam wrażenie,że w gondoli jest nawet bardziej duszno i cieplej niż poza nią i nie rozumiem ubierania czapki przy upałach , czy w ogóle jak jest ciepło,ja bym chyba zwariowała gdyby mi ktoś czapkę ubrał.Mojej córci zakładam tylko kapelusik, czapkę z daszkiem jeśli jest wystawiona na słońce, żeby chronić główkę, ale nie zakrywam jej uszu w żaden sposób, na to przyjdzie czas jesienią/ zimą
![]() Za to moja mama najchętniej jak najcieplej by małą ubierała, muszę zawsze jej pilnować ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- ale rozumiem, ze można się bać o zdrowie swojego dziecka, oj można i pewnie z tego wynika m.in. zakładanie zabudowanych czapek w lecie... ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez golgie Czas edycji: 2012-08-03 o 08:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ____ Ja ostatnio nawet o Tobie pomyślałam, bo wracałam z młodym ze sklepu, było przed 20 i tak już miło, nie upalnie, a przede mną matka z maluchem. Trzy miesiące miał może, siedział w foteliku na wózek założonym i miał gołą główkę i gołe stopki plus bodziak bez rękawów i bez nogawek. ![]() Miałam ochotę zaczepić tę panią i pogratulować. ![]() Ale rzadko takie rzeczy widuję, niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.