|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX
Cytat:
Szkoda że nie zrobili mleczek z tej limitowanki. Lubię mleczka PN ale te zapachy co są już mi zbrzydły.
|
|
#1232 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wykończyłam krem do rąk Ori. Mam jeszcze pytania a propos rozbiórek :1) Czy jest jakiś limit, ile maksymalnie ml może chcieć jedna osoba? 2) Jeśli zapach jest rozbierany w całości, to rozumiem że flakon dostaje osoba, która bierze najwięcej ml? Nawet jeśli ktoś pierwszy będzie chciał, ale później druga osoba bierze więcej ml? [pomijając rozbiórki na życzenie] |
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tamtej pory mam focha na PN. Teraz kupiłam wyjątkowo żel kokos-ananas.
|
|
|
|
|
#1235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) Niekoniecznie. Flakon zazwyczaj bierze organizatorka. Jeżeli go nie chce to dostaje go osoba z największą ilością ml. Cytat:
![]() Za to miałam ananasa z Niemiec.
"It's not a bargain if you don't need one" S. Kinsella Edytowane przez Koshatka Czas edycji: 2012-07-31 o 14:36 |
||
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, to już wszystko wiem. Teraz mogę się brać za powiększanie zbioru perfumowego, tam jeszcze problemów nie mam |
|
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Zel avonowy naturals truskawka i biala czekolada z opakowania pachnie jak mleczno-tuskawkowy chupa-chups
|
|
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To się można "zajechać" z psikaniem. ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Rany, znów odpowiedziałam nie przyswajając całości pytania.
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a może by tak zmienić nazwę wątku?
Proponuję "Wzajemne kuszenie kosmetyczne" Przez ten wątek to mi się tylko lista zakupów powiększa ![]() ![]() A przez te rozmowy o zapachach to aż sama mam ochotę się wziąć za rozbiórkę czegoś
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia, jakbym zrobiła czystkę w zapachach wysłać Ci listę rzeczy do odstrzału?
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Koshatko a jak zrobimy z tymi balsamami co ci kupiłam w DM?Chcesz żebym ci je wysłała, czy spotkamy sie jakoś?
|
|
|
|
#1242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
A czy macie porównanie który z pudrów byłby najlepszy? Jadwiga, Essence fix czy któryś z BU? Przymierzam się do kupna i nie wiem który wybrać. Cytat:
![]() Cytat:
Dajcie znać jak będziecie coś rozbierać ![]() Chętnie skusiłabym się też na FlowerBomb, Amor Amor, Lolitę którąś, Carolinę Herrerę, Aqua di Gioia, Miss Dior. Myślałam, że jeszcze coś zużyję, ale wyjechłam do TŻ i się nie udało... Lipiec: 19 1. miniaturka balsamu malinowego YR
Plan na sierpień: 12
Edytowane przez zywieczdroj Czas edycji: 2012-07-31 o 16:42 |
|||
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się właśnie pokłóciłam z TŻem... O kosmetyki
|
#1244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście rozumiem, że różnie to bywa. Ale w przypadku, kiedy zapach jest rozbierany w całości, nie na życzenie, ale np. dwie osoby chcą po tyle samo ml, to wtedy flakon dostaje osoba, która "zgłosiła się" jako pierwsza?Aha, i przypadek 2.: jeśli rozbiórka jest na życzenie i ta osoba bierze 20 ml, ale ktoś inny weźmie 30 ml, to do kogo idzie flakon? Cytat:
Masz już jakieś konkretne "coś"? ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam kilka zapachów na oku, ale funduszy na razie brak Kuszą mnie takie, które wychodzą po ok. 3zł za ml a z racji, że jestem w tym początkująca, to dla mnie to dużo
|
|
#1246 |
|
Konto usunięte
|
Świat jest okrutny...
Chciałam zamówić sobie maseczkę lawendową z Avonu, z oferty netto, a tu przy niej wyskakuje mi szara kropa, znaczy, że niedostępna Na pocieszenie wzięłam sobie żel do kąpieli "Pyzata Jagoda"
|
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krok do przodu.Tylko żeby nie było później na mnie... ![]() super Ci poszło! Tylko jakim cudem masz wymianki na minusie, a na plusie już nie? A z YR tylko gratisy? |
|
|
|
|
#1248 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczął mieć pretensje o to na co wydaje swoje pieniądze... Mam ok. 100zł na miesiąc i przeważnie są to albo kosmetyki albo ubrania... Nie moja wina, że tak się wciągnęłam w zapachy
![]() Będę będę
|
#1251 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
jeśli rozbierałabym np dla Ciebie i Ty mówisz, że chcesz z flakonem, to dostajesz flakon. Tak naprawdę to jest dobra wola organizatorki - np Ty mówisz, że chcesz 20ml z flaszką, a ktoś się zgłasza i bierze np 30ml. Logiczne, że mi byłoby wygodniej zostawić we flaszce 30ml i oddac osobie nr 2, a Tobie dać odlewkę (miałabym mniej przepsikiwania), ale to zależy niejako od moich chęci ![]() chyba jasne wszystko, czy mi też przydałaby się drzemka?
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nusiu generalnie jest tak, że to organizatorka wymyśla rozbiórkę i bierze dla siebie flakon. To jest 90% przypadków. Reszta niuansów o których mówisz nie jest określona w regulaminie. Zależy to od sytuacji, uprzejmości wizażanek, chęci na flakon itd. Polecam przeczytać dokładnie regulamin wspólnych zakupów podforum perfumy. Tego, czego w regulaminie nie ma nie jest określone i zależy od konkretnej sytuacji. Jeśli chodzi o osoby początkujące w rozbiórkach to są mile widziane i traktowane jak każda inna osoba (nie wszędzie na wizażu tak jest), więc nie masz się o co martwić. Przejrzyj kilka wątków, poczytaj co się dzieje, a zobaczysz że to prostsze niż się wydaje. Problemy generalnie zauważyłam tylko wtedy, kiedy nawali poczta np. roztrzaska się atomizer z perfumami. Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2012-07-31 o 17:26 |
|
|
|
|
#1253 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie pasuje tylko M1?Cytat:
Tylko to pewnie potrwa. ![]() Cytat:
![]() Ja już się nauczyłam że najbardziej pasują mi zapachy za 2-3 zł za ml a takie za 7 i więcej są ![]() Cytat:
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia, gratuluję tak wielu zużyć! ![]() Jak oceniasz ten szampon? Doszedł mi do zapasów, z tym, że ja mam grube włosy, więc nie wiem czy się nada. Księżniczko, sporo zużyłaś/oddałaś, ale i przybyło dużo! ![]() To samo Orlica!Masę tego dostajesz do recenzji! Lynn, świetne zużycia! ![]() Z Avonu przyjdzie mi na razie sam złoty truflowy mus, bo serum do twarzy jest w brakach ![]() A co do perfum to ja chętnie kupiłabym z rozbiórki Givenchy Ange ou demon le secret ![]() Łasiczko, sporo wzięłaś z katalogów! Kuszą mnie takie organizery z Allegro http://allegro.pl/ag76-organizer-na-...525959990.html Wrzucam mój bilans: Zużyte w lipcu: Farmona masło do ciała czekolada i pistacje 150ml Avon Naturals żel pod prysznic banan i mleczko kokosowe 200ml próbka Avon Simply Elements Meadow Dew 0,6ml Avon szminka pielęgnująca Orange pasta Blend-a-med 125ml Avene Cleanance żel do mycia twarzy 250ml Dove antyperspirant w sprayu z minerałami Morza Martwego 150ml Oddane: Lakier Eveline Color Show Liliac Lakier Maybelline Colorama 820 berry bella Lakier Sensique exotic flower błękit Lakier Inglot bezbarwny z brokatem Roletka Avon Eternal magic Błyszczyk Avon Color Trend ultra violet 5ml Balsam do ust Color Trend ciastko z cukrem Avon Color Trend błyszczyk Angel 10ml Sprzedane: Avon Naturals maseczka do twarzy drzewo herbaciane i ogórek Kupione:
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie się wkurzyłam... Chciałabym spróbować tego dziada https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...dt.html&next=1
|
|
#1257 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak tylko Mama wzięła sobie krem za 80 zł, więc pokryły się wszystkie koszty A no i wzięłam jeszcze tankini za 9,90 zł i dostałyśmy jako gratis żel po opalaniu ![]() Cytat:
Możesz wydawać na co chcesz. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1258 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
luska: ale nakupowałaś z AVONu
![]() kuszą mnie te buty: http://www.stylowebutki.pl/products/...black-SU.html# i tak cały czas myślę: kupić - nie kupić od tygodnia tak mam. podobają mi się szalenie, ale nie mam pomysłu, gdzie ja bym w nich mogła wyjść?
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzmi ciekawie.
|
|
#1260 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
co do botrytisa to ja chyba mam (choć głowy nie dam czy czasem komuś nie oddałam, ale na pewno kiedyś miałam odlewkę). Gdybyś chciała to mogę Ci podesłać próbkę, ale nie wiem kiedy, bo mam ją gdzieś u mamy, a będę tam pewnie... w październiku ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- też Ci mogę podesłać, ale jak wyżej, tzn gdzieś za 2 miesiące
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.

Zobaczę co jest w sklepach i ostatecznie zdecyduję na miejscu. 
Szkoda że nie zrobili mleczek z tej limitowanki. Lubię mleczka PN ale te zapachy co są już mi zbrzydły.

Powąchaj jeżynowe. To mój drugi ulubieniec po brzoskwiniowym. Albo kokos na zimę. 

krok do przodu.