|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
A teraz kolejna para - ona 16, on 19 - na pytanie o antykoncepcję on powiedział, że stosowali ale nie zawsze bo wydawało mu się, że może nie wpadną...
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() Żeby już się to rozkręciło bo sporo po terminie jest
|
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niech w końcu zadziała bo ją wymęczą nieźle
|
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2765 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Norniczka trzymam kciuki
|
|
#2766 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra....Cytat:
Cytat:
![]() co do lezenia na boku moja lezy. Raz na jendym raz na drugim. jak lezy na plecach to czesto glowe daje prosto a nie chce by sie zakrztusiła wiec musi lezec na boczku lekko.. Cytat:
Cytat:
ona sie darła jak by Ją ze skóry obrywali. I tak kilkakrotnie bo co chile zmieniali wenflon a tutaj w tym drugim spzitalu to samo...... ma siniaki wszedzie!!! na stopach obu miała wenflon na rączkach w kilku miejscach i ma teraz takie slady![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- bylismy na spacerze drugi raz niunia super spi na dworze.Mam juz swoj prezent telefonik superancki dziewczyny a jak dziecko ma 4 tyg idzie sie do ortopedy, trzeba miec skierowanie? czy jak?? równo 4 tyg musi miec czy moze troche wiecej?? ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() by wkoncu poszło!!!!
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
tez jestem ciekawa
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- mam ochote zrobic sobie tipsy. Myslicie ze przy maluszku mozna miec?? takie krótkie nie ostre>>??
|
#2769 | |||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
żeby nie trzymali dziewczyn do końca w szpitalu!Swoją drogą jutro mam wizytę u diabetologa i jednocześnie zaczynam 40 tc. Już na ostatniej wizycie diabetolog chciała mnie zostawić w szpitalu, ale ubłagałam i jestem w domku (i bardzo dobrze się stało, bo nic złego się nie działo prze te 3 tyg). Mąż mi podpowiada, żebym wzięła ze sobą torbę, ale sama nie wiem czy godzić się na położenie na oddział... Do terminu z usg został tydzień, wolałabym pojechać dopiero jak poród się zacznie... Z drugiej strony mam do Bydgoszczy ponad 50 km... Jestem w kropce. A może ona nie zechce mnie kłaść na oddział? ![]() Cytat:
Trzymaj się kochana! Jesteśmy z Tobą żeby akcja się rozkręciła!
|
|||
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaa kupiłam dzis w biedronce pampki te dada. ale 2 te od 3-6 kg. Nie te jedynki. I mimo iz ciuit wieksze to mysle ze ssą juz w miare ok. Wy uzywacie dada? ciekawe jak sie sprawdzą
|
#2771 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
My już po wizycie-wyniki chyba niezłe: KTG w porządku, skurczy brak; szyjka skrócona, główka wstawiona i nisko- także nic tylko czekać.... ![]() hemoglobina w porządku, tylko coś tam z moczem gorzej-tzn. mam więcej pić....tylko, że ja piję non stop postaram się jeszcze więcej....no i końcowy bilans wagowy +16kg ![]() :b rzydal:po prostu cudownie....
|
#2772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wyniki!
|
|
|
|
|
#2773 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem co Ci poradzić ws. tego szpitala. Ale z tego co pamiętam to z tym dojazdem do szpitala możesz mieć nieciekawie... Z drugiej strony patrząc na to jak dziewczyny rodzą po terminie to jeszcze to może trochę potrwać... Ja powiem tylko tyle, że pewnie bym się pozwoliła zostawić w szpitalu. Ale ja, jak już pisałam, jestem pieroński cykor Ale torbę tak czy inaczej możesz wziąć (ja mam w aucie swoją i nawet jej już nie wyciągam).Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
za wyniki ![]() Teraz nic tylko czekać ![]() Ja mam 17kg na plusie Ale pocieszam się, że czas wilczego apetytu (jaki miałam w poprzednim tygodniu) minął, a dziś np. mi się wcale jeść nie chce... ale wmusiłam w siebie zupkę, kanapkę i 3 nektarynki
|
|||
|
|
|
#2774 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak będzie zimno, to moja malutka dodatkowo będzie owinięta w moją pelerynkę z komunii Mama mi ją zachowała i teraz niedawno dała, robiona na drutachCytat:
![]() co do ortopedy nie pomogę, bo my byliśmy prywatnie w ramach ubezpieczenia medycznego, dostaliśmy tylko skierowanie na USG od pediatry Ale podejrzewam, że na NFZ też będziesz skierowania od pediatry potrzebować Cytat:
za szybkie rozkręcenie akcji
|
|
#2776 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie zadzwoniłam do męża. Oto rozmowa:
Mąż - Cześć, rodzisz? Ja - Nie, a co: Mąż - to zadzwonię później bo nie mam czasu. I nie dzwoń jak nie rodzisz bo się denerwuję I odłożył słuchawkę Ale jak nigdy odebrał po pierwszym sygnale
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mój kiedyś podobnie się zachował. Zadzwoniłam a on odebrał spanikowany bo myślał, że rodzę. Jak się zaczęłam śmiać i powiedziałam, że nie i skąd ta panika to mi odpowiedział "bo ty rzadko do mnie dzwonisz, a na następny raz jak będziesz do mnie dzwonić to zacznij od "jeszcze nie rodzę""
|
|
#2780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja ostatnio wyszłam z podobnego założenia i nie dzwonie do męża, tylko pisze smsy jak coś chcę . Zadzwonię dopiero jak będzie się coś działo - tak jesteśmy umówieni.
|
|
|
|
|
#2781 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Następnym razem chyba zacznę od tego, że nie rodzę - to jest dobry pomysł ![]() Cytat:
Kiedyś wysłałam sms`a rano to przeczytał go wieczorem jak wrócił do domu i zapytałam dlaczego nie kupił chleba, a przecież pisałam sms... I ciekawostka - w dziale mojego męża jest 3 automatyków (jak mój) i ja mam termin na połowę sierpnia, żona drugiego na połowę września, a żona trzeciego na połowę października
|
||
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
dobra zbieram sie za prasowanie,
rozpadalo sie i zalapalam lenia najchetniej pozlabym spac :P |
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
aaa no to fajnie. mam andz z emi tez przypasuja tzn Rozalce. Zawsze to tańsze a idzie ich bardzo duzo
|
#2784 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Ja identycznie mam...
Cytat:
Ja też nic mądrzejszego nie doradzę poza jak najszybszym wciśnięciem się na wizytę...w przypadku stanu zapalnego domowe sposobu raczej nie zadziałają. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale to uzależnianie ktg od posiadania pidżamy to chore jest...jakby nie mogli jej dać szpitalnej a potem ktoś by doniósł ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() Nie mam czasu Was nadrobić ani pisać za bardzo Od wczoraj jest u nas moja mama i po prostu nie mam czasu wejść na forum![]() Buziaki dla Brzuchatek, Mamuś i Maluszków |
|
|
|
#2786 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę z królikiem do ogrodu - niech się zwierz popasie trochę
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
jestem już
![]() mały waży 2700 już żadnych badań robić nie muszę, wszystko w normie, uff ![]() jeszcze pozamykana jestem
|
#2788 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
Małż mi przywiózł laptopa i mobilnego neta, więc jestem z wami. Ale ten szpital to porażka, o 18 miałam mieć tętno mierzone małej i co? 18:30 piguła przynosi mi karte na wizytę a tam tętno 140, ciekawa jestem skąd ![]() Przyjmują mnie bo nie czuję ruchów a tutaj taka kpina. Na ktg mi wyszedł jeden skurcz na poziomie 50 i po badaniu się dowiedziałam, że na poród się nie zapowiada. A piguła mi mówi, że bedą mnie trzymać do porodu, chyba powariowali tutaj. Ani zlecenia na siku, ani na krew bo kasy nie mają, jeść też nie dostanę bo nie mają takiej diety na brak jajek i mleka Na sali nawet tv nie maZ dobrych wiadomości to tyle, że Agatka się rusza, widocznie jej się przysneło na dłużej i mamusie zestresowała
|
|
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio coraz więcej i coraz częściej niestety![]()
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet kosztem zdrowia pacjentów---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Dziewczyny czy Wasze maluchy jak miały kilka dni też wrzeszczały przy przewijaniu??? mój normalnie sie trzęsie, strasznie sie boi tego |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

"

ona sie darła jak by Ją ze skóry obrywali. I tak kilkakrotnie bo co chile zmieniali wenflon a tutaj w tym drugim spzitalu to samo...... ma siniaki wszedzie!!! na stopach obu miała wenflon na rączkach w kilku miejscach i ma teraz takie slady