kiecki maxi, kiecki mini, odchudzanie do bikini! - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 13:08   #1621
alexis77
Zadomowienie

Dot.: kiecki maxi, kiecki mini, odchudzanie do bikini!

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
alexis instynkt? o prosze! hihihi
nie nieeee żadnych braciszków

jeszcze potrzebuje sporo czasu żeby tak na maksa poczuć ten instynkt
Oliwka by się cieszyła z braciszka!
Wklej jakieś zdjęcie naszej królewny, pokaż jak rośnie

Cytat:
Napisane przez aniabaniaa Pokaż wiadomość

co do Waszych przypuszczeń, było tak:

:pij emy:
i tak w kółko, ale cooo Wy, jakie zaręczyny :P wiecie jaki mam stosunek do zaręczyn
ale zabawe miałaś
Cytat:
Napisane przez Loriette Pokaż wiadomość
Wiesz.. wczoraj zadzwoniła mama z wakacji i mówi: "K nie chce z Tobą rozmawiać.. mówi, że odpoczywa od Ciebie". Także z tą miłością jest różnie

Znajomi podrzucają mi teksty.. Jak wczoraj powiedziałam komuś, że dziadek jęczy, że pewnie w Kato zajdę w ciążę to usłyszałam: "Powiedz dziadkowi, że połykasz, a wtedy się nie zaciąży"
mi zawsze brakowało rodzeństwa, i nawet gdybyśmy mieli się bić i wyzywać to i tak byłabym najszczęśliwsza że mam z kim
Tekst świetny
Cytat:
Napisane przez psyhe666 Pokaż wiadomość
Za niecałe 10min. wracam na dietę
ja z Tobą trzeba przestać jeść ! bo od kiedy wróciłam z Wakacji nie widze końca
alexis77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:16   #1622
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co, pędzimy z dietą
Ej bańka, Ty sobie nie myśl, że jak Ty sobie pofolgowałaś to my też, ja się trzymam małojedzenia i liczę, że jeszcze trochę i się wylaszczę

Cytat:
Napisane przez alexis77 Pokaż wiadomość
mi zawsze brakowało rodzeństwa, i nawet gdybyśmy mieli się bić i wyzywać to i tak byłabym najszczęśliwsza że mam z kim
Tekst świetny
Rodzeństwo jest super, nigdy nie sądziłam że takie będę miała zdanie, ale jednak

Zapraszam Was na parapetówę
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:19   #1623
alexis77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

aaa udało się? ekstra impreza
alexis77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:35   #1624
agniesikk
Zakorzenienie

Co Wy tam gadacie, ja z moja siostra to jak pies z kotem
Siedzi toto na dupie w domu, zwolnili ja po tygodniu z pracy (kara za stawianie pracodawcy warunkow ). Zarobila 1000zł, zostala bez oszczednosci, a mama jej funduje bilet na mecz Lecha i daje jej na pociag, zeby sie Natalcia mogla rozerwac Ja po nocach nie spie, bo mysle jak madrze ulokowac pieniadze (bo jednak jest ich duzo, ale jeszcze nie wymienilam, bo slaby kurs), zeby na siebie zarabialy, mam miesiac wakacji, a to dupsko nie dosc, ze po maturze przesiedzialo 4 miesiace, to teraz znowu. Jejku, jak ja jej nie znosze... Dobrze, ze juz za miesiac sie wyprowadzam i nie bede jej na oczy widziec

Sorry, ze tak tu tylko wparowalam raz i zagladam sporadycznie, ale wlasnie szukam stancji i jakos tak sie tym przejmuje i ciagle o tym mysle Juz niedlugo bede sie umawiac na ogladanie, ale pojade sama z TŻ, przespimy sie w schronisku mlodziezowym. Nie jade z ojcem, bo mnie tak wnerwia... Tez siedzi w domu, juz brzucha dostal, moja matka narzeka Normalnie dom emerytow, Wam powiem. Moi rodzice juz sie zaczynaja zachowywac jak starsi ludzie Moj ojciec ciagle gdyba, ze jakbym miala 5pkt. wiecej z kazdego przedmiotu, to bym sie dostala na farmacje itp. Nie wiem skad on takie informacje wyczesal, mowilam, ze starszy czlowiek.

A ja juz powoli wracam do mojej wagi sprzed wyjazdu, juz 3 kg niedlugo odejda w sina dal.

Edytowane przez agniesikk
Czas edycji: 2012-07-31 o 13:39
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:01   #1625
moooniaaaa
Zakorzenienie

Agniesik, lej na nich
Jesteś dorosła, po co Ci ojciec do szukania mieszkania albo tłumaczenia się z wyników. Nie potrafią z Toba rozmawiać to trudno, niech nie gadają w ogóle zamiast wkurzać :P

A z siostrą tak samo, to jej życie, ona może coś stracić, nie Ty
Mój brat we wrześniu będzie bronił mgr, jest po dobrym kierunku na politechnice, na początku wysłał kilka cv i tyle, całymi dniami nie ma go w domu, jakieś grille itd. Ale chociaż jak już jest w domu to pomaga Nigdy nigdzie nie pracował,ale ten plus że dostawał stypendium, więc kasę zaoszczędził i ma. Jeżeli jemu to nie przeszkadza to mi też nie Kiedyś się wkurzyłam bo jak to, ja młodsza i pracuje, nawet jak się uczyłam, w wakacje też zawsze gdzieś się zaczepiłam,a on nic, 3 m-ce lenistwa, ja wstaję o 6:00 a on smacznie śpi. Angielski ma w małym palcu,ale nawet do brata do uk nie chciało mu sie jechać. Ale teraz wyluzowałam, a znając jego szczęście to i bez szukania znajdzie super robotę i bedzie zarabiał 5x więcej niż ja albo rodzice mu załatwią Więc tego szkoda nerwów :P
A dla mnie nikt nie odbierze doświadczenia i takiego obycia z ludźmi, życiem, z pracą i kasą. Tak samo Ty-co przezyłaś to Twoje i nikt Ci tego nie zabierze,a może tylko zaprocentować
Stary 2012-07-31, 14:26   #1626
agniesikk
Zakorzenienie

Dzięki Monia Rozumiem o czym mowisz i naprawde nie mialabym na to wszystko wnerwa, gdyby nie fakt, ze u mnie w domu po prostu jak moja siostra nie ma pieniedzy, to i tak na wszystko dostanie. Zwolnili ja po tygodniu, to rodzice zamiast kazac jej szukac jakiejs pracy nad morzem, to powiedzieli "no to bedziesz miala wakacje", a jak ja pisalam mamie, ze mi ciezko, ze chcialabym juz wrocic itp. to dostawalam odpowiedz "wytrzymaj jeszcze troche, to wiecej zarobisz" moi rodzice oczywiscie maja na to jedno wytlumaczenie "jestes odwazniejsza niz natalia, lepiej sobie radzisz", ale dla mnie to i tak krzywdzace, ze ona jest traktowana na specjalnych warunkach, a jak ja wracalam do domu, to moja rodzina miala wszystko w d. i pojechali sobie na grilla. ja z prezentami, po dwoch miesiacach, a oni po prostu we mnie wylali i tyle. o ile kontakt z mama mam jako taki, to na ojca juz patrzec nie moge, na ten jego marazm, zachowuje sie jak jakis emeryt. moja siostra przesiedziala 4 miesiace na tylku po maturze, wszystko dostala, laptopa, jeszcze jej mama stancje znalazla, a ojciec mial pretensje do mamy, ze zarobilam tyle pieniedzy, a ona mi laptopa kupuje... chory czlowiek. jeszcze sobie wymyslili, zebym zostala rok w domu, to mi kupia ekstra korepetycje i zebym poprawiala mature... na glowe upadli, bede siedziec rok w domu i ciekawe co zrobie jak sie znow na farmacje nie dostane? zreszta rok dluzej w domu to dla mnie jakas chora sytuacja. uparli sie na te farmacje i juz nic im nie przetlumaczysz. naprawde, moi rodzice mysla, ze w tym zawodzie to sie zarabia gruba kase za picie kawy, a przeciez w aptekach juz placa coraz mniej, zreszta juz sie skonczyly tluste lata dla farmaceutow niestety

Czas edycji: 2012-07-31 o 14:30
Stary 2012-07-31, 14:51   #1627
moooniaaaa
Zakorzenienie

Agniesik, ja na Twoim miejscu zastanowiłabym się nad farmacją. Poszłabym na lekarski albo stomatologię, ewentualnie na technika dentystycznego. Oni trzebią niezłą kasę
Nie wiem jak u Ciebie w mieście, ale u mnie różnica między mgr,a technikiem to czasami nawet nie 500zł ... Tyle że jako mgr możesz dorabiać jako kierownik apteki na papierze za pareset złotych, to bardzo popularne :P Dla technika zostaje tylko awans na kierownika punktu aptecznego
Ja myślalam wcześniej, że a może by napisac znowu maturę i iść na farmację. Ale w moim przypadku to 5 lat nauki, pół roku bezpłatnego stażu, czyli do 30stki mieszkałabym z rodzicami, chyba się nie opłaca, za stara jestem :P

A z siostrą to już rozumiem, ona pewnie dostaje tyle kasy co Ty, tyle że Ty musisz zarobić a ona ma za friko, a to może wkurzac :P
Stary 2012-07-31, 14:56   #1628
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Ja mam siostre i brata. I to u mnie jest tak, że mi najbardziej rodzice pomagaja studia wybralam prywatne wiec trzeba bylo placic, do tego oplacenie pokoju. Po studiach pol roku pracy nie mogłam znaleźć ale dorabialam gdzie sie da! Brat mieszka z rodzicami i na miejscu pracuje, siostra juz jest dorosla ma swoja rodzine. Czasem sie smiejemy ze tylko ja jestem taki nieudacznik ale na szczescie nikt mi nigdy nie dał tego odczuc
Stary 2012-07-31, 15:09   #1629
agniesikk
Zakorzenienie

Monia, lekarskiego nawet nie biore pod uwage, za zadne pieniadze nie chcialabym byc lekarzem Przede wszystkim nawet bym sie nie dostala. Najpredzej biore pod uwage poprawe matury i ponowne zdawanie na farmacje, ale tez musze sie liczyc z tym, ze po prostu moze sie nie udac i nie chce wtedy zostac na lodzie.

Monia, zawsze jak masz wolną gotówkę, to możesz bagatela 1600zł opłacić sobie i studiować prywatnie Co to tam jest, drobne pieniądze.

Zawsze moge wyemigrowac :P W sumie to mam to w planach, gdzies do kraju, gdzie jest mocniejsza waluta.

No wlasnie o to chodzi z moja siostra, tak naprawde to nie robi nic, zeby chociaz pokazac, ze jest odpowiedzialna, zaradna. Liczy tylko na pomoc rodzicow i juz. Nawet obiadu sobie nie ugotuje, tylko sloiki z domu zabiera.

Aha i pisalas, ze nie wiesz jak u mnie w miescie z zarobkami technikow i magistrow. Jesli chodzi o magistrow, to nie mam zielonego pojecia, ale technicy trzepia naprawde niezla kase. Potrafia miec 3 tysiace na reke, a takim malym miescie za te pieniadze mozna naprawde zyc na poziomie. W mojej ulubionej aptece kadra swojego czasu bardzo sie zmieniala, az ostatecznie chyba znalezli dobrych pracownikow, a jest jedna taka, w ktorej ciagle sa jakies glupie lalunie i jest tam ogromna rotacja, to i moze placa sporo, zeby wreszcie miec jakas dobra kadre.

Czas edycji: 2012-07-31 o 15:13
Stary 2012-07-31, 15:19   #1630
moooniaaaa
Zakorzenienie

Agniesik, u mnie prywatna farmacja i tak ma zajęcia z dziennymi
A cennik na ten rok

kierunek farmacja:
I rok - 15.000,- zł,
II, III, IV rok - 14.000,- zł.

Także wiesz, tylko dla dzieciaków bogatych rodziców :P

Ewelka, w moich oczach zawsze wyglądałaś na zaradną dziewczynę Popatrz tylko w ilu miejscach pracowałaś, pamiętam nawet posadę pokojówki Nie powinnaś czuć się nieudaczniekiem, dzielna z Ciebie babka
Stary 2012-07-31, 15:26   #1631
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:

Ewelka, w moich oczach zawsze wyglądałaś na zaradną dziewczynę Popatrz tylko w ilu miejscach pracowałaś, pamiętam nawet posadę pokojówki Nie powinnaś czuć się nieudaczniekiem, dzielna z Ciebie babka
ale ceny
znam chlopaka ktorego rodzice sa lekarzami, nie dostal sie na medycyne zabraklo mu naprawde niewiele. Rodzice chcieli mu oplacic studia ale on powiedzial sobie, ze poprawi za rok mature i sie dostanie! I wiecie tak sie stalo! przez rok gdzies tam pracowac a potem poprawil. Ale medycyna to jego marzenie i nie widzial innej mozliwosci.

pokojowka bylam 1 dzien. Myslalam ze mi kregosłup wygnie . To strasznie ciezka praca - zalezy jakie standardy ma hotel Monia jak Ty mnie znasz
Stary 2012-07-31, 15:33   #1632
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ewelka bo ja Cię znam już z 5 lat?
Stary 2012-07-31, 15:38   #1633
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Ewelka bo ja Cię znam już z 5 lat?

1/5 mojego zycia
Stary 2012-07-31, 17:40   #1634
agniesikk
Zakorzenienie

Skonfigurowałam router dzisiaj, a mogłam to zrobić za tydzień i by były dalej wojny o komputer. Pozbawilam sie rozrywki
Stary 2012-07-31, 19:03   #1635
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

hej ho

dzisiaj dzień mi zleciał jak nie wiem co...
byłam w domu u rodziców nakarmić koty, bo oni pojechali nad morze... w niedziele wracają.
posiedziałam, obejrzałam mecz, szkoda,że przegrany tak mocno za nich trzymałam kciuki... ajjj

za mną dłuuuugi 4 godzinny spacer z Oli

a propo Oli wiecie co ten mały oszołom dzisiaj wywinął...bawiła się w łóżeczku. wstała i zaczeła skakać. tak skakała,że uderzyła ząbkami w poręcz! poleciała krew, dziąsła spuchnięte a Oli mimo to popłakała może sekundę i znowu chciała wrócić do łóżeczka
na widok krwi myślałam,ze oszaleje! tak strasznie się przestraszyłam!!
na szczęscie nic złego się nie stało uffff

u mnie dzisiaj malutko... nie mam ochoty jeść.
kawa mrożona z bułką pełnoziarnistą, serkiem naturalnym i rzodkiewką.
nektarynka.
energetyk.

brzuch nawet nie domaga się więcej. dorzucę jeszcze hitt 20 i będzie genialnie )

agniesik Ja kiedyś tez z moją siostra się żarłam jak pies z kotem, a teraz świata poza sobą nie widzimy
eurasy może wpłać sobie na jakieś konto oszczędnościowe?

moniaaa nawet nie wiesz jak się cieszę

alexis na pewno przyjdzie taki moment Oliwka na pewno przez 3 lata braciszka nie zobaczy oj niee!
Zdjecie jakies znajdę i wkleje do albumu

baniaaa,
ahhh ten Twój wyjazd

agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 19:13   #1636
Loriette
Zakorzenienie

A ja zaczynam tęsknić za moim Młodym Normalnie drzemy koty, ale tym razem brakuje mi Go jak nigdy. Szkoda, że nie chce ze mną rozmawiać, bo ODPOCZYWA

Wciągnęłam pizze, ledwo się ruszam!

Zapraszam do miejsca, gdzie objawia się prawdziwa miłość do kuchni.
Loriette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 19:21   #1637
agnesuk
Wtajemniczenie

hehe dobrze że się stęsknicie za sobą. On na pewno też tęskni

mmm jaką jadłaś i z kim?

Stary 2012-07-31, 19:24   #1638
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:
hehe dobrze że się stęsknicie za sobą. On na pewno też tęskni

mmm jaką jadłaś i z kim?
On mi dogaduje, ale jak mówimy o mojej wyprowadzce to ma łzy w oczach

Dzisiaj jadłam z szynką, pomidorem, bazylią, oregano, kukurydza i duuuużą ilością sera Agnesuk, gdybym jadła z KIMŚ [] to na pewno tutaj by mnie nie było Mam nadzieję, że w czwartek nasze obiecane naleśniki dojdą do skutku

Stary 2012-07-31, 19:30   #1639
agnesuk
Wtajemniczenie

na pewno bedzie płacz

oby ten KTOŚ się zjawił pizza brzmi przepysznie!

Stary 2012-07-31, 19:36   #1640
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno bedzie płacz

oby ten KTOŚ się zjawił pizza brzmi przepysznie!
Pewnie też będę za Nim wyła! W końcu to ten wyczekany, kochany i rysujący laptopa pilnikiem brat

Ten KTOŚ ostatnio nie pozwala mi zasnąć.. ciągle lecą zdjęcia na fb, czytam te same smsy, wspominam każdy gest, który wykonał w piątek

Stary 2012-07-31, 19:55   #1641
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Agniesik, ja na Twoim miejscu zastanowiłabym się nad farmacją. Poszłabym na lekarski albo stomatologię, ewentualnie na technika dentystycznego. Oni trzebią niezłą kasę

Ja myślalam wcześniej, że a może by napisac znowu maturę i iść na farmację. Ale w moim przypadku to 5 lat nauki, pół roku bezpłatnego stażu, czyli do 30stki mieszkałabym z rodzicami, chyba się nie opłaca, za stara jestem :P
1. a protetyka...? nigdy sobie nie wybaczę, że nie poszam na protetykę xD
2. też chciałam kombinować z maturą, w sumie dla własnej satysfakcji, ale takie myśli mega szybko mijają
Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
Ja mam siostre i brata. I to u mnie jest tak, że mi najbardziej rodzice pomagaja studia wybralam prywatne wiec trzeba bylo placic, do tego oplacenie pokoju. Po studiach pol roku pracy nie mogłam znaleźć ale dorabialam gdzie sie da! Brat mieszka z rodzicami i na miejscu pracuje, siostra juz jest dorosla ma swoja rodzine. Czasem sie smiejemy ze tylko ja jestem taki nieudacznik ale na szczescie nikt mi nigdy nie dał tego odczuc
Pewnie jesteś najmłodsza?

ja tam nie uważam, że jesteś nieudacznik, radzisz sobie jak możesz, no i jesteś mega mądra życiowo, więc czemu mielimy Ci nie pomagać
Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Zawsze moge wyemigrowac :P W sumie to mam to w planach, gdzies do kraju, gdzie jest mocniejsza waluta.

No wlasnie o to chodzi z moja siostra, tak naprawde to nie robi nic, zeby chociaz pokazac, ze jest odpowiedzialna, zaradna. Liczy tylko na pomoc rodzicow i juz. Nawet obiadu sobie nie ugotuje, tylko sloiki z domu zabiera.
1. jak coś, to zgłaszaj się do mnie, wyemigrujemy razem kręci mnie wyjazd
2. masakra jakaś, jaki to rocznik, 90? 89?
Cytat:
Agniesik, u mnie prywatna farmacja i tak ma zajęcia z dziennymi
A cennik na ten rok

kierunek farmacja:
I rok - 15.000,- zł,
II, III, IV rok - 14.000,- zł.
ooooooooooo qwa

Cytat:

1/5 mojego zycia

wiecie co, mnie boli to, ze ja jestem juz po 20tce jaram się jak głupia, gdy ktos w sklepie poprosi mnie o dowód, gdy kupuję alkohol. Jak ardzo chciałabym mieć naście lat! wg mnie ciągle tyle mam, otoczenie też mnie tak odbiera, a to chyba kiepsko ...............
Cytat:
Skonfigurowałam router dzisiaj, a mogłam to zrobić za tydzień i by były dalej wojny o komputer. Pozbawilam sie rozrywki

Cytat:
Wciągnęłam pizze, ledwo się ruszam!
uwielbiam pizze
Cytat:
Dzisiaj jadłam z szynką, pomidorem, bazylią, oregano, kukurydza i duuuużą ilością sera Agnesuk, gdybym jadła z KIMŚ [] to na pewno tutaj by mnie nie było Mam nadzieję, że w czwartek nasze obiecane naleśniki dojdą do skutku
jestem pewna, ze DOJDĄ!

aniabaniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 20:08   #1642
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Pewnie też będę za Nim wyła! W końcu to ten wyczekany, kochany i rysujący laptopa pilnikiem brat

Ten KTOŚ ostatnio nie pozwala mi zasnąć.. ciągle lecą zdjęcia na fb, czytam te same smsy, wspominam każdy gest, który wykonał w piątek
nie gadaj ze Ci pilnikiem rysowal laptopa (cos kojarze )

skad ja to znam!!! zapisuje smsy, nie usuwam, zdjecia na fb ogladam na dzien dobry i dobranoc. Zdarza sie ze poglaszcze
Cytat:

wiecie co, mnie boli to, ze ja jestem juz po 20tce jaram się jak głupia, gdy ktos w sklepie poprosi mnie o dowód, gdy kupuję alkohol. Jak ardzo chciałabym mieć naście lat! wg mnie ciągle tyle mam, otoczenie też mnie tak odbiera, a to chyba kiepsko ...............
mnie nigdy o dowod nie prosza ale od znajomych czesto slysze ze wygladam na 19 lat

dziewczyny masakra, w zyciu sie tego nie spodziewalam, dostalam te prace! Tak, własnie przed chwila zadzwonili. W głowie mi sie to nie miesci, to miejsce o ktorym nawet bałam sie marzyc bo jest tak idealne. Moj własny gabinet do ktorego nikt sie nie wtraca, wspołpraca z lekarzami, wszystko na wysokim poziomie, włascicielki młode i pomocne. Jaram sie strasznie!!!!!!!! Ale teraz musze sie wykazac!

teraz juz wszystko sie ulozy. Wierze w to!

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Pewnie jesteś najmłodsza?
jestem średnia :P
Stary 2012-07-31, 20:19   #1643
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alexis77 Pokaż wiadomość

ale zabawe miałaś

1. nawet nie wiesz, jak chciałabym ten czas zatrzymać w miejscu, wiesz, sa takie chwile, gdy zycie wyciskasz jak cytrynę, mimo zmęczenia , cieszysz się z każdej minuty, każda sekunda jest wyjątkowa, i sprawia, że chcesz to cos czuć bardziej, chcesz to coś pamiętać na dłuzej, własnie w takich chwilach tworzysz elementy własnego muzeum do codziennego użytku - wspomienia ) i mimo, że mam ich naprawdę wiele i głowa czesto ich nie ogarnia, to właśnie TE które Wam opisywałam, będą dla mnie dłuuuugo żywe i tetniące porządnym beatem, otoczone śmiechem przyjaciół i miłością TZa

mimo ze w sumie to nie sa jakies super wyjatkowe, a raczej banalne, ja i tak sie jaram i mam lzy w oczach gdy to wspominam :P

2. bycie jedynakiem jest straszne ;/ a spoleczenstwo nie zaszufladkowało Cię jako typowej jedynaczki? wiem , ze jedynacy i z tym mają problem...;/
Cytat:

Ej bańka, Ty sobie nie myśl, że jak Ty sobie pofolgowałaś to my też, ja się trzymam małojedzenia i liczę, że jeszcze trochę i się wylaszczę

1. ja juz mega duzo waze
2. nawet nie wiesz jak chcialabym wpasc, niestety poki co jest to niemozliwe. ale szczerze wierze, ze kiedys wszystkie sie spotkamy
Cytat:
Siedzi toto na dupie w domu, zwolnili ja po tygodniu z pracy (kara za stawianie pracodawcy warunkow ). Zarobila 1000zł, zostala bez oszczednosci, a mama jej funduje bilet na mecz Lecha i daje jej na pociag, zeby sie Natalcia mogla rozerwac Ja po nocach nie spie, bo mysle jak madrze ulokowac pieniadze (bo jednak jest ich duzo, ale jeszcze nie wymienilam, bo slaby kurs), zeby na siebie zarabialy, mam miesiac wakacji, a to dupsko nie dosc, ze po maturze przesiedzialo 4 miesiace, to teraz znowu. Jejku, jak ja jej nie znosze... Dobrze, ze juz za miesiac sie wyprowadzam i nie bede jej na oczy widziec
Uwielbiam Cię brakowało Cię tu
wiesz, z Twoich opisów wynika, ze Twoja siostra jest łamagą życiowa, nie zapomnę wieści o tm, że uprawia nordic walking takie dziewuchy mnie nie znoszą, z wzajemnoscią

ale jednoczesnie przeraza mnie to, jak bardzo jestes młoda, i jak strasznie rozgarnięta , ułozona i rozsądna, ciekawi mnie, jaka Ty jesteś, z jednej strony taka odpowiedzialna, konsekwentna, a z drugiej,... syn julian , dziwne akcje z tzem itp
Cytat:
A z siostrą tak samo, to jej życie, ona może coś stracić, nie Ty
Mój brat we wrześniu będzie bronił mgr, jest po dobrym kierunku na politechnice, na początku wysłał kilka cv i tyle, całymi dniami nie ma go w domu, jakieś grille itd. Ale chociaż jak już jest w domu to pomaga Nigdy nigdzie nie pracował,ale ten plus że dostawał stypendium, więc kasę zaoszczędził i ma. Jeżeli jemu to nie przeszkadza to mi też nie Kiedyś się wkurzyłam bo jak to, ja młodsza i pracuje, nawet jak się uczyłam, w wakacje też zawsze gdzieś się zaczepiłam,a on nic, 3 m-ce lenistwa, ja wstaję o 6:00 a on smacznie śpi. Angielski ma w małym palcu,ale nawet do brata do uk nie chciało mu sie jechać. Ale teraz wyluzowałam, a znając jego szczęście to i bez szukania znajdzie super robotę i bedzie zarabiał 5x więcej niż ja albo rodzice mu załatwią Więc tego szkoda nerwów :P
A dla mnie nikt nie odbierze doświadczenia i takiego obycia z ludźmi, życiem, z pracą i kasą. Tak samo Ty-co przezyłaś to Twoje i nikt Ci tego nie zabierze,a może tylko zaprocentować
faceci zawsze mieli jakoś latwiej pod tym wzgledem :P
ale dla mnie kolesie z klasy z lo, ktorzy do tej pory siedza na tej swojej polibudzie, pija piwo, nie maja pojecia o pracy dla studenta to niedojdy zyciowe (mimo ze oczywiscie jestem pewna w 100% tego, ze za 2/3 miesiace niewielkim wysilkiem beda zarabiali ok. 5.ooo miesiecznie, a i tak nadal beda lazili w czarnych skarpetach i plecaczku, tym samym, co w liceum )( nie mowie, ze Twoj brat taki jest, ale tak mi sie nasunelo to, co znam z zycia :P)
Cytat:
Dzięki Monia Rozumiem o czym mowisz i naprawde nie mialabym na to wszystko wnerwa, gdyby nie fakt, ze u mnie w domu po prostu jak moja siostra nie ma pieniedzy, to i tak na wszystko dostanie. Zwolnili ja po tygodniu, to rodzice zamiast kazac jej szukac jakiejs pracy nad morzem, to powiedzieli "no to bedziesz miala wakacje", a jak ja pisalam mamie, ze mi ciezko, ze chcialabym juz wrocic itp. to dostawalam odpowiedz "wytrzymaj jeszcze troche, to wiecej zarobisz" moi rodzice oczywiscie maja na to jedno wytlumaczenie "jestes odwazniejsza niz natalia, lepiej sobie radzisz", ale dla mnie to i tak krzywdzace, ze ona jest traktowana na specjalnych warunkach, a jak ja wracalam do domu, to moja rodzina miala wszystko w d. i pojechali sobie na grilla. ja z prezentami, po dwoch miesiacach, a oni po prostu we mnie wylali i tyle. o ile kontakt z mama mam jako taki, to na ojca juz patrzec nie moge, na ten jego marazm, zachowuje sie jak jakis emeryt. moja siostra przesiedziala 4 miesiace na tylku po maturze, wszystko dostala, laptopa, jeszcze jej mama stancje znalazla, a ojciec mial pretensje do mamy, ze zarobilam tyle pieniedzy, a ona mi laptopa kupuje... chory czlowiek. jeszcze sobie wymyslili, zebym zostala rok w domu, to mi kupia ekstra korepetycje i zebym poprawiala mature... na glowe upadli, bede siedziec rok w domu i ciekawe co zrobie jak sie znow na farmacje nie dostane? zreszta rok dluzej w domu to dla mnie jakas chora sytuacja. uparli sie na te farmacje i juz nic im nie przetlumaczysz. naprawde, moi rodzice mysla, ze w tym zawodzie to sie zarabia gruba kase za picie kawy, a przeciez w aptekach juz placa coraz mniej, zreszta juz sie skonczyly tluste lata dla farmaceutow niestety
to bardzo niesprawiedliwe i mam nadzieje, ze Twoi rodzice kiedys zobacza to, jak bardzo Cie tym krzywdza

kocham was

Stary 2012-07-31, 20:21   #1644
Loriette
Zakorzenienie

Ewelka WIEDZIAŁAM! Super, super! Teraz możesz być rasową Moniką z "Julki" Będziesz bogata i rozpoznawana na mieście, a M. nie będzie miał wyjścia i będzie musiał się przenieść, bo Ty będziesz robiła karierę

Ej, ja jeszcze nie głaskałam zdjęć Czuję, że jestem do tyłu!

Stary 2012-07-31, 20:22   #1645
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny masakra, w zyciu sie tego nie spodziewalam, dostalam te prace! Tak, własnie przed chwila zadzwonili. W głowie mi sie to nie miesci, to miejsce o ktorym nawet bałam sie marzyc bo jest tak idealne. Moj własny gabinet do ktorego nikt sie nie wtraca, wspołpraca z lekarzami, wszystko na wysokim poziomie, włascicielki młode i pomocne. Jaram sie strasznie!!!!!!!! Ale teraz musze sie wykazac!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAA!!!!!!!! WIEDZIAŁAM! mega się cieszę

Stary 2012-07-31, 20:35   #1646
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Ewelka WIEDZIAŁAM! Super, super! Teraz możesz być rasową Moniką z "Julki" Będziesz bogata i rozpoznawana na mieście, a M. nie będzie miał wyjścia i będzie musiał się przenieść, bo Ty będziesz robiła karierę

Ej, ja jeszcze nie głaskałam zdjęć Czuję, że jestem do tyłu!
nie jestes do tyłu, to my jestesmy do przodu z nasza znajomoscia:cojes t:
calujemy ekran na skypie i sie glaszczemy

Cytat:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAA!!!!!!!! WIEDZIAŁAM! mega się cieszę
haaaaaaaaaaaaaaaaaa
kazdy mi mowi "wiedzialam!"
Mialam mega pozytywne wrazenie po wczorajszym zabiegu, kobieca intuicja nigdy nie zawodzi! Ale jestem pesymistka i zawsze szukam dziury w calym

: jupi:
ostatni tydzien moich wakacji musze wykorzystac
Stary 2012-07-31, 21:15   #1647
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie jestes do tyłu, to my jestesmy do przodu z nasza znajomoscia:cojes t:
calujemy ekran na skypie i sie glaszczemy
buahahah!

ale ja myślę, ze w dobie Internetu to nic dziwnego
Cytat:
ostatni tydzien moich wakacji musze wykorzystac

kurdeee Ewelka, a myslas o tunnelu electrocity? pewnie juz bedziesz pracowala :Pbo to w polowie sierpnia. ja robilam kiedys stamtad relacje bylo superrrrrrrrr
nie wiem czy w tym roku pojade, bo tz idzie na jakas impreze
ale byloby to fajne zwieńczenie wakacji

Stary 2012-07-31, 21:20   #1648
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

ja chyba jade na tunel, zalezy od mojej kolezanki i kilku osob dawaj bania lecimy razem!!!!!!!!
Stary 2012-07-31, 21:23   #1649
bita smietana
Zakorzenienie

Cytat:

teraz juz wszystko sie ulozy. Wierze w to!
aaaaaa gratuluję!

zapier**lacie z wiadomościami tak, że nie nadążam
ale cieszę się strasznie, że wszystkie jesteście szczęśliwe!
Stary 2012-07-31, 21:28   #1650
agniesikk
Zakorzenienie

Aaaa, Ewelka, gratuluje!!! Ta praca Ci sie nalezala, na pewno swietnie sobie poradzisz!

Bania, wiesz, ja tez mam swoje za uszami, kilka bledow, ktorych nie powinnam popelnic (ale przeciez uczymy sie na bledach, prawda? ), ale kurde zawsze za wszelka cene staram sie uniezaleznic od rodzicow, dla mnie najwiekszy koszmar to chyba mieszkanie ze starszymi np. po studiach Nawet biede klepac, ale jakos kurde odciac pepowine i bez przesady, zeby prosic rodzicow, zeby wszedzie wozili itp. Potem tak naprawde dziewczyna bedzie juz ulozona, bedzie pracowac i nie bedzie miala co wspominac, cale zycie pod kloszem.... A przeciez po latach to czlowiek sie nawet smieje z takich sytuacji np. "a pamietasz jak dostalam mandat za sikanie w parku?" itp. :P W ogole dla mnie to jest chore nie miec nawet w tym wieku chlopaka, nie calowac sie itp. Jak ona ma potem stworzyc zdrowy zwiazek. Tez poznalam swojego TZ w wieku 16 lat, jak mialam 17 to zaczelismy ze soba chodzic, ale juz tez mialam tam pewne doswiadczenia quasi-seksualne :P, zostalam zraniona, oszukana i dzieki temu tez moglam sie czegos nauczyc. Trzeba probowac w zyciu, rodzice nie ulatwiaja No ale to jej wybor.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości