|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: kiecki maxi, kiecki mini, odchudzanie do bikini!
jeszcze potrzebuje sporo czasu żeby tak na maksa poczuć ten instynkt
![]() Oliwka by się cieszyła z braciszka! Wklej jakieś zdjęcie naszej królewny, pokaż jak rośnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tekst świetny ja z Tobą |
||
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Ej bańka, Ty sobie nie myśl, że jak Ty sobie pofolgowałaś to my też, ja się trzymam małojedzenia i liczę, że jeszcze trochę i się wylaszczę ![]() Cytat:
![]() Zapraszam Was na parapetówę |
|
|
|
|
#1623 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Co Wy tam gadacie, ja z moja siostra to jak pies z kotem
![]() Siedzi toto na dupie w domu, zwolnili ja po tygodniu z pracy (kara za stawianie pracodawcy warunkow ). Zarobila 1000zł, zostala bez oszczednosci, a mama jej funduje bilet na mecz Lecha i daje jej na pociag, zeby sie Natalcia mogla rozerwac Ja po nocach nie spie, bo mysle jak madrze ulokowac pieniadze (bo jednak jest ich duzo, ale jeszcze nie wymienilam, bo slaby kurs ), zeby na siebie zarabialy, mam miesiac wakacji, a to dupsko nie dosc, ze po maturze przesiedzialo 4 miesiace, to teraz znowu. Jejku, jak ja jej nie znosze... Dobrze, ze juz za miesiac sie wyprowadzam i nie bede jej na oczy widziec Sorry, ze tak tu tylko wparowalam raz i zagladam sporadycznie, ale wlasnie szukam stancji i jakos tak sie tym przejmuje i ciagle o tym mysle Normalnie dom emerytow, Wam powiem. Moi rodzice juz sie zaczynaja zachowywac jak starsi ludzie Moj ojciec ciagle gdyba, ze jakbym miala 5pkt. wiecej z kazdego przedmiotu, to bym sie dostala na farmacje itp. Nie wiem skad on takie informacje wyczesal, mowilam, ze starszy czlowiek.A ja juz powoli wracam do mojej wagi sprzed wyjazdu, juz 3 kg niedlugo odejda w sina dal. Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2012-07-31 o 13:39 |
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Agniesik, lej na nich
![]() Jesteś dorosła, po co Ci ojciec do szukania mieszkania albo tłumaczenia się z wyników. Nie potrafią z Toba rozmawiać to trudno, niech nie gadają w ogóle zamiast wkurzać :P A z siostrą tak samo, to jej życie, ona może coś stracić, nie Ty ![]() Mój brat we wrześniu będzie bronił mgr, jest po dobrym kierunku na politechnice, na początku wysłał kilka cv i tyle, całymi dniami nie ma go w domu, jakieś grille itd. Ale chociaż jak już jest w domu to pomaga Kiedyś się wkurzyłam bo jak to, ja młodsza i pracuje, nawet jak się uczyłam, w wakacje też zawsze gdzieś się zaczepiłam,a on nic, 3 m-ce lenistwa, ja wstaję o 6:00 a on smacznie śpi. Angielski ma w małym palcu,ale nawet do brata do uk nie chciało mu sie jechać. Ale teraz wyluzowałam, a znając jego szczęście to i bez szukania znajdzie super robotę i bedzie zarabiał 5x więcej niż ja albo rodzice mu załatwią Więc tego szkoda nerwów :PA dla mnie nikt nie odbierze doświadczenia i takiego obycia z ludźmi, życiem, z pracą i kasą. Tak samo Ty-co przezyłaś to Twoje i nikt Ci tego nie zabierze,a może tylko zaprocentować
|
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Monia
Rozumiem o czym mowisz i naprawde nie mialabym na to wszystko wnerwa, gdyby nie fakt, ze u mnie w domu po prostu jak moja siostra nie ma pieniedzy, to i tak na wszystko dostanie. Zwolnili ja po tygodniu, to rodzice zamiast kazac jej szukac jakiejs pracy nad morzem, to powiedzieli "no to bedziesz miala wakacje", a jak ja pisalam mamie, ze mi ciezko, ze chcialabym juz wrocic itp. to dostawalam odpowiedz "wytrzymaj jeszcze troche, to wiecej zarobisz" moi rodzice oczywiscie maja na to jedno wytlumaczenie "jestes odwazniejsza niz natalia, lepiej sobie radzisz", ale dla mnie to i tak krzywdzace, ze ona jest traktowana na specjalnych warunkach, a jak ja wracalam do domu, to moja rodzina miala wszystko w d. i pojechali sobie na grilla. ja z prezentami, po dwoch miesiacach, a oni po prostu we mnie wylali i tyle. o ile kontakt z mama mam jako taki, to na ojca juz patrzec nie moge, na ten jego marazm, zachowuje sie jak jakis emeryt. moja siostra przesiedziala 4 miesiace na tylku po maturze, wszystko dostala, laptopa, jeszcze jej mama stancje znalazla, a ojciec mial pretensje do mamy, ze zarobilam tyle pieniedzy, a ona mi laptopa kupuje... chory czlowiek. jeszcze sobie wymyslili, zebym zostala rok w domu, to mi kupia ekstra korepetycje i zebym poprawiala mature... na glowe upadli, bede siedziec rok w domu i ciekawe co zrobie jak sie znow na farmacje nie dostane? zreszta rok dluzej w domu to dla mnie jakas chora sytuacja. uparli sie na te farmacje i juz nic im nie przetlumaczysz. naprawde, moi rodzice mysla, ze w tym zawodzie to sie zarabia gruba kase za picie kawy, a przeciez w aptekach juz placa coraz mniej, zreszta juz sie skonczyly tluste lata dla farmaceutow niestety
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2012-07-31 o 14:30 |
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Agniesik, ja na Twoim miejscu zastanowiłabym się nad farmacją. Poszłabym na lekarski albo stomatologię, ewentualnie na technika dentystycznego. Oni trzebią niezłą kasę
![]() Nie wiem jak u Ciebie w mieście, ale u mnie różnica między mgr,a technikiem to czasami nawet nie 500zł ... Tyle że jako mgr możesz dorabiać jako kierownik apteki na papierze za pareset złotych, to bardzo popularne :P Dla technika zostaje tylko awans na kierownika punktu aptecznego ![]() Ja myślalam wcześniej, że a może by napisac znowu maturę i iść na farmację. Ale w moim przypadku to 5 lat nauki, pół roku bezpłatnego stażu, czyli do 30stki mieszkałabym z rodzicami, chyba się nie opłaca, za stara jestem :P A z siostrą to już rozumiem, ona pewnie dostaje tyle kasy co Ty, tyle że Ty musisz zarobić a ona ma za friko, a to może wkurzac :P |
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam siostre i brata. I to u mnie jest tak, że mi najbardziej rodzice pomagaja
studia wybralam prywatne wiec trzeba bylo placic, do tego oplacenie pokoju. Po studiach pol roku pracy nie mogłam znaleźć ale dorabialam gdzie sie da! Brat mieszka z rodzicami i na miejscu pracuje, siostra juz jest dorosla ma swoja rodzine. Czasem sie smiejemy ze tylko ja jestem taki nieudacznik ale na szczescie nikt mi nigdy nie dał tego odczuc
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, lekarskiego nawet nie biore pod uwage, za zadne pieniadze nie chcialabym byc lekarzem
Przede wszystkim nawet bym sie nie dostala. Najpredzej biore pod uwage poprawe matury i ponowne zdawanie na farmacje, ale tez musze sie liczyc z tym, ze po prostu moze sie nie udac i nie chce wtedy zostac na lodzie.Monia, zawsze jak masz wolną gotówkę, to możesz bagatela 1600zł opłacić sobie i studiować prywatnie Co to tam jest, drobne pieniądze.Zawsze moge wyemigrowac :P W sumie to mam to w planach, gdzies do kraju, gdzie jest mocniejsza waluta. No wlasnie o to chodzi z moja siostra, tak naprawde to nie robi nic, zeby chociaz pokazac, ze jest odpowiedzialna, zaradna. Liczy tylko na pomoc rodzicow i juz. Nawet obiadu sobie nie ugotuje, tylko sloiki z domu zabiera. Aha i pisalas, ze nie wiesz jak u mnie w miescie z zarobkami technikow i magistrow. Jesli chodzi o magistrow, to nie mam zielonego pojecia, ale technicy trzepia naprawde niezla kase. Potrafia miec 3 tysiace na reke, a takim malym miescie za te pieniadze mozna naprawde zyc na poziomie. W mojej ulubionej aptece kadra swojego czasu bardzo sie zmieniala, az ostatecznie chyba znalezli dobrych pracownikow, a jest jedna taka, w ktorej ciagle sa jakies glupie lalunie i jest tam ogromna rotacja, to i moze placa sporo, zeby wreszcie miec jakas dobra kadre. Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2012-07-31 o 15:13 |
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Agniesik, u mnie prywatna farmacja i tak ma zajęcia z dziennymi
![]() A cennik na ten rok ![]() kierunek farmacja: I rok - 15.000,- zł, II, III, IV rok - 14.000,- zł. Także wiesz, tylko dla dzieciaków bogatych rodziców :P Ewelka, w moich oczach zawsze wyglądałaś na zaradną dziewczynę Nie powinnaś czuć się nieudaczniekiem, dzielna z Ciebie babka
|
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam chlopaka ktorego rodzice sa lekarzami, nie dostal sie na medycyne zabraklo mu naprawde niewiele. Rodzice chcieli mu oplacic studia ale on powiedzial sobie, ze poprawi za rok mature i sie dostanie! I wiecie tak sie stalo! przez rok gdzies tam pracowac a potem poprawil. Ale medycyna to jego marzenie i nie widzial innej mozliwosci. pokojowka bylam 1 dzien. Myslalam ze mi kregosłup wygnie . To strasznie ciezka praca - zalezy jakie standardy ma hotel
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelka bo ja Cię znam już z 5 lat?
|
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Skonfigurowałam router dzisiaj, a mogłam to zrobić za tydzień i by były dalej wojny o komputer. Pozbawilam sie rozrywki
|
|
|
|
#1635 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ho
dzisiaj dzień mi zleciał jak nie wiem co... byłam w domu u rodziców nakarmić koty, bo oni pojechali nad morze... w niedziele wracają. posiedziałam, obejrzałam mecz, szkoda,że przegrany tak mocno za nich trzymałam kciuki... ajjj za mną dłuuuugi 4 godzinny spacer z Oli a propo Oli wiecie co ten mały oszołom dzisiaj wywinął...bawiła się w łóżeczku. wstała i zaczeła skakać. tak skakała,że uderzyła ząbkami w poręcz! poleciała krew, dziąsła spuchnięte a Oli mimo to popłakała może sekundę i znowu chciała wrócić do łóżeczka na widok krwi myślałam,ze oszaleje! tak strasznie się przestraszyłam!! na szczęscie nic złego się nie stało uffff u mnie dzisiaj malutko... nie mam ochoty jeść. kawa mrożona z bułką pełnoziarnistą, serkiem naturalnym i rzodkiewką. nektarynka. energetyk. brzuch nawet nie domaga się więcej. dorzucę jeszcze hitt 20 i będzie genialnie ) agniesik Ja kiedyś tez z moją siostra się żarłam jak pies z kotem, a teraz świata poza sobą nie widzimy eurasy może wpłać sobie na jakieś konto oszczędnościowe? moniaaa nawet nie wiesz jak się cieszę alexis na pewno przyjdzie taki moment Oliwka na pewno przez 3 lata braciszka nie zobaczy oj niee! Zdjecie jakies znajdę i wkleje do albumu baniaaa, ahhh ten Twój wyjazd
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zaczynam tęsknić za moim Młodym
Normalnie drzemy koty, ale tym razem brakuje mi Go jak nigdy. Szkoda, że nie chce ze mną rozmawiać, bo ODPOCZYWA ![]() Wciągnęłam pizze, ledwo się ruszam!
|
#1637 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe
dobrze że się stęsknicie za sobą. On na pewno też tęskni mmm jaką jadłaś i z kim?
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj jadłam z szynką, pomidorem, bazylią, oregano, kukurydza i duuuużą ilością sera Agnesuk, gdybym jadła z KIMŚ [ Mam nadzieję, że w czwartek nasze obiecane naleśniki dojdą do skutku
|
|
#1639 |
|
Wtajemniczenie
|
na pewno bedzie płacz
oby ten KTOŚ się zjawił
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu to ten wyczekany, kochany i rysujący laptopa pilnikiem brat Ten KTOŚ ostatnio nie pozwala mi zasnąć.. ciągle lecą zdjęcia na fb, czytam te same smsy, wspominam każdy gest, który wykonał w piątek
|
|
#1641 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy sobie nie wybaczę, że nie poszam na protetykę 2. też chciałam kombinować z maturą, w sumie dla własnej satysfakcji, ale takie myśli mega szybko mijają ![]() Cytat:
?![]() ja tam nie uważam, że jesteś nieudacznik, radzisz sobie jak możesz, no i jesteś mega mądra życiowo, więc czemu mielimy Ci nie pomagać Cytat:
![]() 2. masakra jakaś, jaki to rocznik, 90? 89? Cytat:
![]() ![]() wiecie co, mnie boli to, ze ja jestem juz po 20tce jaram się jak głupia, gdy ktos w sklepie poprosi mnie o dowód, gdy kupuję alkohol. Jak ardzo chciałabym mieć naście lat! wg mnie ciągle tyle mam, otoczenie też mnie tak odbiera, a to chyba kiepsko ............... ![]() ![]() Cytat:
uwielbiam pizze ![]() Cytat:
|
|
#1642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skad ja to znam!!! zapisuje smsy, nie usuwam, zdjecia na fb ogladam na dzien dobry i dobranoc. Zdarza sie ze poglaszcze Cytat:
dziewczyny masakra, w zyciu sie tego nie spodziewalam, dostalam te prace! Tak, własnie przed chwila zadzwonili. W głowie mi sie to nie miesci, to miejsce o ktorym nawet bałam sie marzyc bo jest tak idealne. Moj własny gabinet do ktorego nikt sie nie wtraca, wspołpraca z lekarzami, wszystko na wysokim poziomie, włascicielki młode i pomocne. Jaram sie strasznie!!!!!!!! Ale teraz musze sie wykazac! teraz juz wszystko sie ulozy. Wierze w to! ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- jestem średnia :P
|
|
#1643 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i mimo, że mam ich naprawdę wiele i głowa czesto ich nie ogarnia, to właśnie TE które Wam opisywałam, będą dla mnie dłuuuugo żywe i tetniące porządnym beatem, otoczone śmiechem przyjaciół i miłością TZa mimo ze w sumie to nie sa jakies super wyjatkowe, a raczej banalne, ja i tak sie jaram i mam lzy w oczach gdy to wspominam :P 2. bycie jedynakiem jest straszne ;/ a spoleczenstwo nie zaszufladkowało Cię jako typowej jedynaczki? wiem , ze jedynacy i z tym mają problem...;/ Cytat:
![]() 2. nawet nie wiesz jak chcialabym wpasc, niestety poki co jest to niemozliwe. ale szczerze wierze, ze kiedys wszystkie sie spotkamy ![]() Cytat:
![]() wiesz, z Twoich opisów wynika, ze Twoja siostra jest łamagą życiowa, nie zapomnę wieści o tm, że uprawia nordic walking ale jednoczesnie przeraza mnie to, jak bardzo jestes młoda, i jak strasznie rozgarnięta , ułozona i rozsądna, ciekawi mnie, jaka Ty jesteś, z jednej strony taka odpowiedzialna, konsekwentna, a z drugiej,... syn julian , dziwne akcje z tzem itp Cytat:
ale dla mnie kolesie z klasy z lo, ktorzy do tej pory siedza na tej swojej polibudzie, pija piwo, nie maja pojecia o pracy dla studenta to niedojdy zyciowe (mimo ze oczywiscie jestem pewna w 100% tego, ze za 2/3 miesiace niewielkim wysilkiem beda zarabiali ok. 5.ooo miesiecznie, a i tak nadal beda lazili w czarnych skarpetach i plecaczku, tym samym, co w liceum )( nie mowie, ze Twoj brat taki jest, ale tak mi sie nasunelo to, co znam z zycia :P)Cytat:
![]() kocham was
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelka WIEDZIAŁAM!
![]() Ej, ja jeszcze nie głaskałam zdjęć
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
calujemy ekran na skypie i sie glaszczemy haaaaaaaaaaaaaaaaaa kazdy mi mowi "wiedzialam!" Mialam mega pozytywne wrazenie po wczorajszym zabiegu, kobieca intuicja nigdy nie zawodzi! Ale jestem pesymistka i zawsze szukam dziury w calym ostatni tydzien moich wakacji musze wykorzystac
|
|
#1647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja myślę, ze w dobie Internetu to nic dziwnego Cytat:
![]() kurdeee Ewelka, a myslas o tunnelu electrocity? pewnie juz bedziesz pracowala :Pbo to w polowie sierpnia. ja robilam kiedys stamtad relacje bylo superrrrrrrrr nie wiem czy w tym roku pojade, bo tz idzie na jakas impreze ale byloby to fajne zwieńczenie wakacji
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba jade na tunel, zalezy od mojej kolezanki i kilku osob
dawaj bania lecimy razem!!!!!!!!
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapier**lacie z wiadomościami tak, że nie nadążam ale cieszę się strasznie, że wszystkie jesteście szczęśliwe! |
|
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa, Ewelka, gratuluje!!!
Ta praca Ci sie nalezala, na pewno swietnie sobie poradzisz! Bania, wiesz, ja tez mam swoje za uszami, kilka bledow, ktorych nie powinnam popelnic (ale przeciez uczymy sie na bledach, prawda? ), ale kurde zawsze za wszelka cene staram sie uniezaleznic od rodzicow, dla mnie najwiekszy koszmar to chyba mieszkanie ze starszymi np. po studiach Nawet biede klepac, ale jakos kurde odciac pepowine i bez przesady, zeby prosic rodzicow, zeby wszedzie wozili itp. Potem tak naprawde dziewczyna bedzie juz ulozona, bedzie pracowac i nie bedzie miala co wspominac, cale zycie pod kloszem.... A przeciez po latach to czlowiek sie nawet smieje z takich sytuacji np. "a pamietasz jak dostalam mandat za sikanie w parku?" itp. :P W ogole dla mnie to jest chore nie miec nawet w tym wieku chlopaka, nie calowac sie itp. Jak ona ma potem stworzyc zdrowy zwiazek. Tez poznalam swojego TZ w wieku 16 lat, jak mialam 17 to zaczelismy ze soba chodzic, ale juz tez mialam tam pewne doswiadczenia quasi-seksualne :P, zostalam zraniona, oszukana i dzieki temu tez moglam sie czegos nauczyc. Trzeba probowac w zyciu, rodzice nie ulatwiaja No ale to jej wybor.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

o prosze! hihihi

:pij emy:

ekstra
Ja po nocach nie spie, bo mysle jak madrze ulokowac pieniadze (bo jednak jest ich duzo, ale jeszcze nie wymienilam, bo slaby kurs

ale na szczescie nikt mi nigdy nie dał tego odczuc 

Normalnie drzemy koty, ale tym razem brakuje mi Go jak nigdy. Szkoda, że nie chce ze mną rozmawiać, bo ODPOCZYWA