Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz. 12 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 21:50   #1291
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
witam się tylko, od wczoraj mam jakiś dziwny nastrój, ciągle chce mi się płakać... nadrobię Wam wieczorem jeśli się mi uda znaleźc chwilę
oj biedulko, to pewnie hormony ci szaleją, popatrz na Kamilka a od razu zrobi ci się lepiej, przytulam

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dziewczyny, fajnie że pytacie termin @ mam na jutro, ewentualnie czwartek, bo ostatnio mam cykle 25-26 dni czasami pobolewa mnie podbrzusze jak na @, ale przecież na fasolkę też tak pobolewa... Tyle że od 2 dni bolą mnie piersi, nigdy mnie przed @ nie bolą, za to doskonale pamiętam to uczucie z poprzedniej ciąży
staram się nie wkręcać, ale nie jest łatwo test już jeden zrobiłam, ale to całkiem bezsensu było bo zdecydowanie za wcześnie... teraz będę robić w piątek lub w sobotę, o ile oczywiście @ wcześniej się nie pojawi

ja w swoim wyglądzie nie lubię właściwie tylko swojej wagi i zła jestem na siebie, że ni utrzymałam swojej wagi pociążowej nawet moje rozstępy na brzuchu miło mnie zaskoczyły ale kg jest zdecydowanie za dużo i to z własnej winy

Strong, a co się dzieje?

Kasiu, buziaki dla Was! fajnie że karmienei dobrze idzie
to trzymam kciuki, zapoczątkuj szczęśliwą passe w sierpniu

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Zabcia super, ze z oczkiem lepiej. Jakie wy macie nauki przed chrztem??

Strong co się dzieje?? Masz to samo co ja po porodzie??

Natalka, stokrotko

Oznajmiam, że małej nic po jogurcie nie jest więc ... powoli nabiał zaczynam wprowadzac

aaa mąz zaniósł zwolnienie , ale szefowej nie było więc zadzwonił. Aż mi się nie chce opowiadać wszystkiego. Jedyne co, to to że stwierdziła, ze mąż specjalnie sobie noge uszkodził ipotem stwierdziła, ze niech się zastanowi bo w sumie przeniesienia do drugiego sklepu na piśmie jeszcze nie ma. Mąz dalej twardo powiedział, ze noga jest wazniejsza i bierze wolne to sie baba rozłączyła. Mąz dzownił jeszcze 3 razy potem do niej to go rozłącza od razu hm...
dzięki co do szefowej męża to brak słów normalnie, jak można sobie specjalnie nogę uszkodzić

byliśmy na działce, po plewiłam trochę i zaraz idę się kąpać bo trochę spać mi się już chce

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 21:55   #1292
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Kasia gratuluje kochana z calego serca, super ze maly tak ladnie sie z cycusiem zintegrowal zdrowia dla Ciebie i dla maluszka Jeszcze na Lipiec sie zalapalas

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 21:55   #1293
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
aaa mąz zaniósł zwolnienie , ale szefowej nie było więc zadzwonił. Aż mi się nie chce opowiadać wszystkiego. Jedyne co, to to że stwierdziła, ze mąż specjalnie sobie noge uszkodził ipotem stwierdziła, ze niech się zastanowi bo w sumie przeniesienia do drugiego sklepu na piśmie jeszcze nie ma. Mąz dalej twardo powiedział, ze noga jest wazniejsza i bierze wolne to sie baba rozłączyła. Mąz dzownił jeszcze 3 razy potem do niej to go rozłącza od razu hm...
chora baba...

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
dziekuje

mozesz kochana spokojnie farbowac

dziekuje
Jak bylismy zamowic chrzest to dostalismy ksiazeczke do wypelnienia z pytaniami. Miedzy innymi kogo wybralismy na chrzestnych , dlaczego zdecydowalismy sie na chrzest , musielismy wymyslic modlitwe dla Dominika , wkleic zdjecie w ciazy i juz po porodzie itp . No i dzisiaj mialam spotkanie z ksiedzem przegladnal ksiazeczke , popytal o wiare ( chyba sprawdzal czy napewno wiem po co jest chrzest ) Pytal o Arke Noego . Mojzesza itp A na koniec dostalam poswiecony krzyzyk dla Dominika. Wszystko trwalo jakies 30min.

Dzis mi kolezanka pofarbuje, ciekawe

A ta ksiazeczka to ciekawa...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
kazałam mężowi napisać te 5 rzeczy:
oczy, włosy, nosek, piersi, cera
o kurcze, wdal sie w szczegoly

Cytat:
Mój mąz wrócił z zabiegów. Porwał Maję do jej pokoju , włączył jej karuzelkę i... pokazał mi te 5 rzeczy, które najbardziej we mnie lubi

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:22   #1294
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Pisalam,ze pewnie powie,z e specjalnie
Niech sie wali
To teraz mozesz powolutki jesc nabial

Cytat:
http://franciszek.ostroleka.pl/sakramenty/105.html tu jest wszystko zapisane.

Tak, tak od razu jedziemy do lokalu. Chrzciny będą na 10,30 (specjalnie wzięliśmy nasza parafię bo tam gdzie braliśmy ślub są na 13.00) pewnie chrzest z godzinę potem jakieś zdjęcia i na jakąś 12.30 będziemy w lokalu.
fajnie, tak akurat na obiad
My w lokalu bylismy ok. 13.30

Natala trzymam kciuki!
Stary 2012-07-31, 22:35   #1295
tomalinka
Wtajemniczenie

Natalko i Mrowinko trzymam za Was mocno kciuki.
Natalko kiedy testujesz?

Cytat:
Zabcia wow no to nieźle . U nas chyba czegoś takiego nie ma. Trzeba tylko dokumenty złożyć na 2 tyg przed i tyle.

Mój mąz wrócił z zabiegów. Porwał Maję do jej pokoju , włączył jej karuzelkę i... pokazał mi te 5 rzeczy, które najbardziej we mnie lubi
Madziu czasem są lekcje przed chrztem. Jak byłam chrzestną to musiałam być na spotkaniu. Ksiadz po krótce się pytał po co chrzest, kto powinien być chrzestnym jaka jest ich rola w wychowaniu itd.

co do pogrubionego => nie pytam o szczegóły

A szefową już chyba może olać i tak za niedługo się z nią pożegna;p
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:37   #1296
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość

Madziu czasem są lekcje przed chrztem. Jak byłam chrzestną to musiałam być na spotkaniu. Ksiadz po krótce się pytał po co chrzest, kto powinien być chrzestnym jaka jest ich rola w wychowaniu itd.
tez chodzilam
Stary 2012-07-31, 22:44   #1297
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Oj Kotku, Kotku

Głos - to mnie zaskoczyłaś. Jakoś akurat głosu swojego nie lubię za bardzo - wydaje mi się dziwny i mało kobiecy
Swoją drogą, czemu 'zaskakująco' fajny?

bo zanim poznalam Cie na zywo to zupelnie inaczej wyobrazalam sobie Twoj glos - nawet widzac Twoje fotki - i jak przyszlas na kawe i sie odezwalas to moja pierwsza mysl byla "o zesz w morde ale Butter ma zaje.bisty glos!!! taki sexi!!!"

Kotek, a a propos Twojego głosu - mogłabyś być przedszkolanką - masz taki miły, słodki głosik
haha ahhh dziekuje a wiesz ze wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazuja ze pomylilam sie w wyborze swojej drogi zyciowej bo startowalam na dwa kierunki (pedagogika wczesnoszkolna i turystyka i rekreacja) i kurza twarz zle wybralam

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
NASZ CUDOWNY SYNUS PRZYSZEDL NA SWIAT O 20.01 WAZY 3250G I MA 51 CM JESTESMY W NIM ZAKOCHANI.POROD TROCHE SIE CIAGNAL ALE MIALAM ZZO WIEC NIE CZULAM BOLI.MOJ SYNUS JEST PRZECUDOWNY I OD RAZU PO PORODZIE SSAL CALY CZAS PIERS.MAM NADZIEJE ZE TO SIE NIE ZMIENI
Dziekuje wam wszytkim za kciuki.Odezwe sie jak bede mogla.Teraz ide spac bo jestem wyczerpana
jejejejeje Kasienko Gratuluje!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

No teraz to popłynęłaś! A to foto w profilu? To niby ktoś podstawiony?

yyyyyy noooo yyyyyyyyy ale to bylo dawno i nieprawda
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

i co bałaś się?
no ba i to jak!!! moj inglisz byl powiedzmy slaby a Tz jeszcze bardziej wiec ja bylam ta "od gadania" haha i powiedzmy ze to dzieki mnie nie polecielismy Lufthansa na Kanary tylko Wizarem do Polszy

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

I proszę Kotka o szybkie streszczenie co się ostatnio działo
oo matko ale mam odpowiedzialne zadanie

na szybko to bedzie lecialo jakos tak:

"U nas wszystko w porzadku. Stop. Sprzatamy. Stop. Gotujemy.Stop. Co niektore szczuja pomyslami na jedzenie ale jestesmy dzielne. Stop. Wakacjonujemy. Stop. Na chwile obecna Malenstwo ma najmlodszego kropka w brzusiu. Stop. No i dzieki uprzejmej Pani Przyszlej Psycholog podbudowywujemy swoje ego. Stop. Jestesmy zdrowe na ciele i umysle. Stop."

z leksza slabiakowe streszczenie ale pisze z jednym okiem

Cytat:
Ja będę tak dietować po południu Wczoraj straaasznie chciało mi się loda, więc mąż zszedł do sklepu, przyniósł 4 rożki i mówi "Po kolejne idę za 4 dni, więc oszczędzaj"
Swoją drogą nie sądziłam, że pójdzie specjalnie po lody
haha ale Ci wydzielil

a mnie boli migdalek wiec dzis zafundowalam sobie lody..... ale wiecie jakie??!!??!!

o smaku sernika z sosem malinowym i z takimi pokruszonymi ciasteczkami na wierzchu.......oooo mamuniu oszalalam

aaaaa no i oficjalnie mozna rzec ze zaczelam wakacjone z mniej wesolych wiesci.....znajomy podrzucil mnie dzis samochodem do lekarza po recepte i........z nawiewu cos mi wpadlo do oka........myslalam ze przejdzie ale niestety wyladowalam na pogotowiu.....i wbil mi sie jakis opilek na szczescie szybko zareagowalam wiec nie wbil sie za gleboko ale nie widze na lewe oko mam je zakrapiac i wkladac masc a jutro mamy mala wycieczke do Wisly/Ustronia

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:51   #1298
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Zrobiliśmy na obiad ratatouille. Pękam!
Butter, pytanie do Ciebie (chyba, że znajdzie się inny odważny, to bardzo proszę ) Chciałam zrobić muffiny z borówkami. Do tej pory robiłam raz, marmurkowe, z tego przepisu: http://mojewypieki.blox.pl/2008/05/M...armurkowe.html
Czy to ciasto nada się na muffiny z owocami? Czy borówki daję świeże w całości? Daję je na dół czy na górę? Co zrobić by nie wyszedł zakalec?
Z góry dziękuję! [/FONT]
Kochana, bez problemu możesz dodać owoce - na pewno będzie pysznie

Madziu, reakcja szefowej - bez komentarza!!

Natalia, trzymam kciuki, żeby ten ból piersi etc nie były na @

Kasiu, fajnie, że mały tak ładnie cycusia oswoił. Szkoda, że nie udało się wstawić zdjęcia, ale czekamy aż wrócisz Trzymajcie sie

Byli u nas dziś znajomi z 3-miesięczną córeczką.Cudna dziewczynka - aniołek. Grzeczniutka, spokojna...
To ta, z którą zdjęcie mam w profilu - słodziak

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:54   #1299
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
no ba i to jak!!! moj inglisz byl powiedzmy slaby a Tz jeszcze bardziej wiec ja bylam ta "od gadania" haha i powiedzmy ze to dzieki mnie nie polecielismy Lufthansa na Kanary tylko Wizarem do Polszy

aaaaa no i oficjalnie mozna rzec ze zaczelam wakacjone z mniej wesolych wiesci.....znajomy podrzucil mnie dzis samochodem do lekarza po recepte i........z nawiewu cos mi wpadlo do oka........myslalam ze przejdzie ale niestety wyladowalam na pogotowiu.....i wbil mi sie jakis opilek na szczescie szybko zareagowalam wiec nie wbil sie za gleboko ale nie widze na lewe oko mam je zakrapiac i wkladac masc a jutro mamy mala wycieczke do Wisly/Ustronia

Wspolczuje przygod z okiem.Mam nadzieje,ze kropelki pomoga
Udanej wycieczki i zazdroszcze urlopu

Cytat:
Byli u nas dziś znajomi z 3-miesięczną córeczką.Cudna dziewczynka - aniołek. Grzeczniutka, spokojna...
Stary 2012-07-31, 23:05   #1300
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Oznajmiam, że małej nic po jogurcie nie jest więc ... powoli nabiał zaczynam wprowadzac
super

ciekawa jestem jak będzie u nas... zreszta zaczynamy powoli wprowadzać pokarmy stałe i póki co obyło sie bez sensacji

Cytat:
oo matko ale mam odpowiedzialne zadanie

na szybko to bedzie lecialo jakos tak:

"U nas wszystko w porzadku. Stop. Sprzatamy. Stop. Gotujemy.Stop. Co niektore szczuja pomyslami na jedzenie ale jestesmy dzielne. Stop. Wakacjonujemy. Stop. Na chwile obecna Malenstwo ma najmlodszego kropka w brzusiu. Stop. No i dzieki uprzejmej Pani Przyszlej Psycholog podbudowywujemy swoje ego. Stop. Jestesmy zdrowe na ciele i umysle. Stop."
dziękować ...

tylko ta Pani
Przyszła Psycholog jest dla mnie zagadką

i życzę, żeby z oczkiem szybko przeszło

Właśnie zapytałam męża co mu się we mnie podoba:
1. piersi
2. skóra
3. sposób poruszania się
4. oczy
5. pupa
i w ogóle jak jestem nago

a powiem wam, że ja w sobie mojego nosa nie lubię... świeci na czerwono w każdej porze roku... gdyby świecił w nocy to mogłabym robić za Rudolfa (renifera )

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2012-07-31 o 23:07
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 23:13   #1301
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia6 ale ja nabiał sobie wprowadzam, bo małej pokarmy stałe dopiero za 2 miesiące

kotkuuuuu jak mogłas z tymi lodami i jeszcze o takim smaku

Butter a wrzesień coraz bliżej

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 23:16   #1302
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
haha ahhh dziekuje a wiesz ze wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazuja ze pomylilam sie w wyborze swojej drogi zyciowej bo startowalam na dwa kierunki (pedagogika wczesnoszkolna i turystyka i rekreacja) i kurza twarz zle wybralam
Że ja mam seksowny głoś - toś pojechała po bandzie Nigdy tak nie myślałam

Kotku, ewidentnie źle wybrałaś! Pewnie byłabyś świetną przedszkolanką..i powiedzmy sobie szczerze - dzieci w Twojej grupie byłyby bardzo...wygadane
Ogłaszam wszem i wobec, że Kotek jest największą gadułką jaką spotkałam...

Cytat:
Hahahaha...
A propos pogrubionego - jesteś tego pewna?

Cytat:
a mnie boli migdalek wiec dzis zafundowalam sobie lody..... ale wiecie jakie??!!??!!

o smaku sernika z sosem malinowym i z takimi pokruszonymi ciasteczkami na wierzchu.......oooo mamuniu oszalalam
Zawsze jak czytam takie posty, chwalę Pana, że nie lubię lodów

Cytat:
Ożesz w mordę jeża. Współczuję oka. Oby sie szybko naprawiło.
Zazdroszczę wakacjowania!!

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

a powiem wam, że ja w sobie mojego nosa nie lubię... świeci na czerwono w każdej porze roku... gdyby świecił w nocy to mogłabym robić za Rudolfa (renifera )
Ja też mam dziwny nos - zadarty, z kulką A może troszkę jak Piggy ale wszystkie dziewczyny w rodzinie mają takie nosy

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 23:22   #1303
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia6 ale ja nabiał sobie wprowadzam, bo małej pokarmy stałe dopiero za 2 miesiące
wiem... ale ja właśnie musiałam odstawić nabiał, bo wyszło, że Rita ma skazę... zresztą to też był powód, że wymiotowała po mm (a spróbowaliśmy 3 rodzaje i w dosłownie kropelkowych ilościach) ...
dlatego też mówię, że zobaczymy jak u nas będzie, bo póki co to będę karmić piersią raczej dość długo (chociaż planowałam tylko do 6 mies) i kiedys będę musiała zacząć jeść nabiał...

matko jak ja kręcę... Kotek, macie jedną zdrową na umyśle mniej .. wrócę jutro, może znormalnieję
Stary 2012-07-31, 23:24   #1304
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia6 Maja też miała skazę. Zobaczymy jak zacznę jeśc więcej nabiału jak to będzie.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 00:03   #1305
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tak od razu jedziemy do lokalu. Chrzciny będą na 10,30 (specjalnie wzięliśmy nasza parafię bo tam gdzie braliśmy ślub są na 13.00) pewnie chrzest z godzinę potem jakieś zdjęcia i na jakąś 12.30 będziemy w lokalu.
u nas chrzestni moga byc od 14 roku zycia .. Wogole tuaj to wszystko inaczej wyglada.

I jak dlugo macie zaplacone w lokalu?

Cytat:

Super z ta wycieczka - zabierzcie mnie ze soba

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 07:20   #1306
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
moim zdaniem jak najbardziej...ja muffinki robie tylko z jednego przepisu i dodaje co tylko chceA borowki mozesz dac na dol i na gore
Cytat:
Kochana, bez problemu możesz dodać owoce - na pewno będzie pysznie
Dzięki dziewczyny
Zrobiłam wczoraj te muffinki. Niestety trochę mało kształtne wyszły i ciężko je od papierka odkleić, ale w smaku pycha!

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
witam się tylko, od wczoraj mam jakiś dziwny nastrój, ciągle chce mi się płakać... nadrobię Wam wieczorem jeśli się mi uda znaleźc chwilę
Oj, czyżby baby blues?

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dziewczyny, fajnie że pytacie termin @ mam na jutro, ewentualnie czwartek, bo ostatnio mam cykle 25-26 dni czasami pobolewa mnie podbrzusze jak na @, ale przecież na fasolkę też tak pobolewa... Tyle że od 2 dni bolą mnie piersi, nigdy mnie przed @ nie bolą, za to doskonale pamiętam to uczucie z poprzedniej ciąży
staram się nie wkręcać, ale nie jest łatwo test już jeden zrobiłam, ale to całkiem bezsensu było bo zdecydowanie za wcześnie... teraz będę robić w piątek lub w sobotę, o ile oczywiście @ wcześniej się nie pojawi

Cytat:

Super! Oby tak dalej

Brak słów... Wiedziałam, że tak będzie...

Cytat:
Łobuzy!

Cytat:

Witam się środowo!
Za niespełna 4h do weekendu będzie bliżej niż dalej Odliczanie od rana raczej nie robi ze mnie pracownika roku

Mój telefon magicznym sposobem postanowił się w nocy wyłączyć (a był świeżo naładowany ) i tym samym nie zadzwonił mi budzik. Obudził mnie budzik męża, a to oznacza, że miałam pół godziny w plecy. Jakoś się ogarnęłam, ale... parę kosmyków nie trzyma linii

Poza tym dziś 31dc. Ostatnie trzy cykle miałam 28-27-27, wcześniej zdarzyło się raz 30 i 31. Mąż jest pełen nadziei Tylko że nie mam żadnych objawów - ani na @, ani na bejbika. Myślę, że @ jeszcze przyjdzie Tylko skąd to wydłużenie?!

Spłodziłam wczoraj stronę pracy. To zdecydowanie nie był mój dzień na pisanie...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 07:31   #1307
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Witam się SIERPNIOWO (już nic o uciekającym czasie nie mówię ) i przedstawiam poniżej wyniki mojej pamięci..... tzn, wczoraj w nocy Was nadrabiałam, a dziś się okaże ile z tego zapamiętałam i czy wszystkim którym chciałam napisze, to co chciałam aaa..... zagmatwałam troszkę

Dobra, więc tak:
Żabciu jak mogłabym nie pamiętać, że ciężarne surowizny nie jedzą, przecież w ciąży jestem sushi było z kalmarem w tempurze, z wędzonym (na ciepło) łososiem i wegetariańskie ale dzięki za przypomnienie good, że z oczkiem Dominiczka ok, i w ogóle już dawno miałam go pochwalić jaki on fajny śpiochy z żabcią oczywiście wymiatają...... a nosek ma zdecydowanie po Tobie no może troszkę boki noska po mężu, ale środek zdecydowanie Twój

Kotek
- Wisła i Ustroń...... Ty wiesz co

Amani gratuluję zrzuconych kg i tez z niecierpliwością czekam na fotki, a co do włosów to nie pomogę, bo się zupełnie nie znam.....

Teraz tak...... chyba Aaby pytała czy Emilka jest stonogą (albo Agnusek, ale chyba Aaby) otóż nie jest...... chociaż czasami jej kopniaki mogłyby na to wskazywać ale też z tż się śmialiśmy, że 91 par skarpetek to jak na 2 stonogi, bo to przecież 182 skarpetki

Aaaaaaaaaaaaaaa no i zapomniałam......... dobrze, że tak wcześnie to nie naprodukujecie nic a ja zdążę spokojnie pomyśleć

Co do zdjęć, to oczywiście miałam też Madzię i Majkę skomplementować no więc komplementuję - piękne z Was dziewczynki i filmik też super

A, no i wczoraj byliśmy nie tylko na sushi, ale też na zakupach Emilkowych......... zjeździliśmy chyba wszystkie większe sklepy i porównywaliśmy ceny oto rezultaty:
Jelp najtańszy w Makro - ok 15zł za kg
Pampersy w Rosmanie (ale tylko new born 2) na inne nie patrzyłam - 0,46zł za szt (dzięki Baobabku cięzko było je znaleźć wszędzie ceny powyżej 0,50)
Persil ekspert w Społem - 9,5zł za kg, i w Tesco też tani 9,9 za kg
a no to chyba tych produktów najbardziej porównywaliśmy ceny....... dobrze, że wszystkie markety w miarę blisko, bo na gazie nie straciliśmy, zresztą i tak mieliśmy jeszcze inne załatwienia więc i tak byśmy musieli tam jechać

No i łóżeczko nie złożone - wróciliśmy po 22 wymordowani........ tż pyta "składamy łóżeczko" a ja nieeeeeeeeeeeeeeee....... .........

A i teraz smutna informacja, wczoraj tak na szybko przez tel tata mi powiedział, że dziewczynka, która pracowała w sklepiku u mnie w szkole (26 lat, w czerwcu za mąż wyszła, na wrzesień tp) nie żyje, że niby dostała duszności, a "karetka" zamiast udzielić pomocy to jeździła od szpitala do szpitala........ dziś będę u rodziców to się dopytam szczegółów (powinni coś więcej wiedzieć, bo to dalsza rodzina) ale coś mi się wierzyć nie chce, że pomocy nie udzielili...... tak się zastanawiałam, że przecież dziecko w 8mc to przecież może przeżyć poza brzuszkiem....... więc chociaż Dzidziusia by wyjęli....... smutne to strasznie, oczywiście mój tż wrażliwiec się popłakał jak to usłyszał, pewnie od razu sobie wyobraził u nas taką sytuację....... jej jakby co, to niech chociaż Emilkę wyciągają, przecież duża jest........ matko co ja gadam....... no i zasmuciłam się na początek dnia

A co do dnia, to dziś plany też ambitne najpierw prasowanie, potem zakupy, obiad, do moich rodziców, do koleżanki po ubranka i do tapicera zamówić poszewki na poduszki, żeby Emilka miała ładnie w pokoju

Ale Wam elaboracik na dzień dobry strzeliłam

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Myślałam, że będę pierwsza a tu Aaby mnie wyprzedziła
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Edytowane przez Bika83
Czas edycji: 2012-08-01 o 07:46
Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 07:38   #1308
onyks
Zakorzenienie

Cześć

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

A ja myślałam, że będę 2, a tu proszę...Bika

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 07:39   #1309
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Teraz tak...... chyba Aaby pytała czy Emilka jest stonogą (albo Agnusek, ale chyba Aaby) otóż nie jest...... chociaż czasami jej kopniaki mogłyby na to wskazywać ale też z tż się śmialiśmy, że 91 par skarpetek to jak na 2 stonogi, bo to przecież 182 skarpetki

A i teraz smutna informacja, wczoraj tak na szybko przez tel tata mi powiedział, że dziewczynka, która pracowała w sklepiku u mnie w szkole (26 lat, w czerwcu za mąż wyszła, na wrzesień tp) nie żyje, że niby dostała duszności, a "karetka" zamiast udzielić pomocy to jeździła od szpitala do szpitala........ dziś będę u rodziców to się dopytam szczegółów (powinni coś więcej wiedzieć, bo to dalsza rodzina) ale coś mi się wierzyć nie chce, że pomocy nie udzielili...... tak się zastanawiałam, że przecież dziecko w 8mc to przecież może przeżyć poza brzuszkiem....... więc chociaż Dzidziusia by wyjęli....... smutne to strasznie, oczywiście mój tż wrażliwiec się popłakał jak to usłyszał, pewnie od razu sobie wyobraził u nas taką sytuację....... jej jakby co, to niech chociaż Emilkę wyciągają, przecież duża jest........ matko co ja gadam....... no i zasmuciłam się na początek dnia

A co do dnia, to dziś plany też ambitne najpierw prasowanie, potem zakupy, obiad, do moich rodziców, do koleżanki po ubranka i do tapicera zamówić poszewki na poduszki, żeby Emilka miała ładnie w pokoju

Ale Wam elaboracik na dzień dobry strzeliłam

Myślałam, że będę pierwsza a tu Aaby mnie wyprzedziła
Tak tak, to ja Kochana, dokupcie jeszcze 9 par i Emilka-stonoga będzie miała na zmianę

Strasznie smutna informacja Wymiękam słysząc takie historie...
Ciekawe, co się stało i jak rzeczywiście było z tym nieudzieleniem pomocy. Choć jak czasem słyszę, co się dzieje w szpitalach i jak długo czeka się na karetki to modlę się, bym nigdy nie musiała jej wzywać...
Kiedyś rozmawialiśmy z przyjaciółką o takich tematach, bo ona będąc w ciąży oczywiście miała ogromnego stracha i rozmawiali z mężem o wszelkich sytuacjach, które - tfu tfu - mogą mieć miejsce... M.in. właśnie o ratowaniu życia. I później rozmawiałam z mężem o tym i on stwierdził, że gdyby było zagrożenie życia mojego i dziecka, to bez wahania ratowałby moje.
Ale w tej sytuacji prawdopodobnie rzeczywiście można było uratować maluszka Straszna historia na początek dnia...

Podrzucę Ci stos do prasowania - jak nie przyjechałaś ogarnąć, to chociaż wyprasujesz mi parę rzeczy

Elaborat zapisuję jako Twój najdłuższy post ever!

aaby czuwa na posterunku

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
[/COLOR]A ja myślałam, że będę 2, a tu proszę...Bika
Hej Onyksik

Nikt by się nie spodziewał, nie?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-08-01, 07:40   #1310
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Cześć

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

A ja myślałam, że będę 2, a tu proszę...Bika
Ha zaskoczyłam Was co tż się obudził (tzn ja go obudziłam) 20 minut przed rozpoczęciem pracy więc jak już wyskoczył z łóżka jak poparzony, to wyskoczyłam za nim, mu zrobić kanapki
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-08-01, 07:42   #1311
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:

No i Kotek zabije za te lodygdzieś Ty takie wytrzasnęła??
Aleś mi smaka zrobila.

Fajnie, że wakacje zaczełaś Miłego odpoczynku w Wiśle/Ustroniu
No a o opiłlku mam nadzieję, że szybko zapomnisz!

A mogę się też pochwalić, że jedziemy 25 sierpnia w końcu urlop, bo wcześniej nam wciaz cos przeszkadzało także pierwszy tydzień spędzimy w Szklarskiej Porebie a drugi jeszcze nie wiem ale chyba w Austrii. Będziemy się górkować

Cytat:
Butter a wrzesień coraz bliżej
Butter Coraz bliżej wrzesień, coraz bliżej wrzesień

Jejkuś ja też nie mogę się doczekać następnego cyklu.. a chciałabym już zrobić te badania i ruszyć nowy cykl starań te czekanie jest męczące

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Zrobiłam wczoraj te muffinki. Niestety trochę mało kształtne wyszły i ciężko je od papierka odkleić, ale w smaku pycha!
Następna pisze o słodkościach ale mi smaka zrobiłaś uwielbiam muffiny zreszta lubie wszystko co ma cukier

Mój telefon magicznym sposobem postanowił się w nocy wyłączyć (a był świeżo naładowany ) i tym samym nie zadzwonił mi budzik. Obudził mnie budzik męża, a to oznacza, że miałam pół godziny w plecy. Jakoś się ogarnęłam, ale... parę kosmyków nie trzyma linii
przynajmniej 30 minut dłużej sobie pospałaś!

Poza tym dziś 31dc. Ostatnie trzy cykle miałam 28-27-27, wcześniej zdarzyło się raz 30 i 31. Mąż jest pełen nadziei Tylko że nie mam żadnych objawów - ani na @, ani na bejbika. Myślę, że @ jeszcze przyjdzie Tylko skąd to wydłużenie?!
A to rozumiem, że tak powoli się staracie? no nie wiem, może zrób test?

Spłodziłam wczoraj stronę pracy. To zdecydowanie nie był mój dzień na pisanie... Ale zawsze jedna strona mniej do pisania
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 07:43   #1312
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Tak tak, to ja Kochana, dokupcie jeszcze 9 par i Emilka-stonoga będzie miała na zmianę

Podrzucę Ci stos do prasowania - jak nie przyjechałaś ogarnąć, to chociaż wyprasujesz mi parę rzeczy

Elaborat zapisuję jako Twój najdłuższy post ever!

aaby czuwa na posterunku

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Hej Onyksik

Nikt by się nie spodziewał, nie?
No i jak tu to skomentować jak zwykle wykorzystywanie ciężarnej napinkalanie się z niej, że wcześnie wstała i jeszcze długiego posta z rana strzeliła, a do tego Emilka - stonoga....... eh
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-08-01, 07:48   #1313
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
[FONT="Arial Narrow"]
[FONT="Arial Narrow"]Hej Onyksik
Hej

Cytat:
No i Kotek zabije za te lodygdzieś Ty takie wytrzasnęła??
Aleś mi smaka zrobila.

Fajnie, że wakacje zaczełaś Miłego odpoczynku w Wiśle/Ustroniu
No a o opiłlku mam nadzieję, że szybko zapomnisz!

A mogę się też pochwalić, że jedziemy 25 sierpnia w końcu urlop, bo wcześniej nam wciaz cos przeszkadzało także pierwszy tydzień spędzimy w Szklarskiej Porebie a drugi jeszcze nie wiem ale chyba w Austrii. Będziemy się górkować
Ale fajnie, kocham góry

Bika, straszna historia

Stary 2012-08-01, 07:54   #1314
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się razem z Tobą

Eee, staramy? Nieeee... Tylko w Gdańsku trochę poszaleliśmy - w sensie częściowo z Durexem, częściowo bez Także nie sądzę. Wkurza mnie tylko to opóźnienie - zwłaszcza w kontekście codziennie noszonych jasnych spodni

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
No i jak tu to skomentować jak zwykle wykorzystywanie ciężarnej napinkalanie się z niej, że wcześnie wstała i jeszcze długiego posta z rana strzeliła, a do tego Emilka - stonoga....... eh
Oj no wiesz... Raz, że absolutnie nie wykorzystuję! Dwa - nie nabijam się Trzy - sorry, ale 91 par skarpetek nie wskazuje na dwie stópki

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-08-01, 07:58   #1315
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Cieszę się razem z Tobą

Eee, staramy? Nieeee... Tylko w Gdańsku trochę poszaleliśmy - w sensie częściowo z Durexem, częściowo bez Także nie sądzę. Wkurza mnie tylko to opóźnienie - zwłaszcza w kontekście codziennie noszonych jasnych spodni

Oj no wiesz... Raz, że absolutnie nie wykorzystuję! Dwa - nie nabijam się Trzy - sorry, ale 91 par skarpetek nie wskazuje na dwie stópki
już brak mi słów
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-08-01, 08:11   #1316
onyks
Zakorzenienie

Dziewczyny, patrzę na naszą listę i Mrowinka i Natalka mają termin @ na dziś, trzymam kciuki żeby nie przylazła!

Stary 2012-08-01, 08:13   #1317
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Dziewczyny, patrzę na naszą listę i Mrowinka i Natalka mają termin @ na dziś, trzymam kciuki żeby nie przylazła!
Ja też chociaż co do Natalki to jakoś mam przeczucie....... hhihihihi ale ciiiiiiiiiiii........... co by nie zapeszać
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-08-01, 08:15   #1318
aaby
Zakorzenienie

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-08-01, 08:16   #1319
onyks
Zakorzenienie

A Mrownika to nie jest czasem na wakacjach?

Stary 2012-08-01, 08:20   #1320
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
A Mrownika to nie jest czasem na wakacjach?
Tzn, we Wrocławiu???

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Spadam z wyrka, idę sobie śniadanko zrobić najchętniej to bym sobie powtórkę z wczorajszego sushi zrobiła ale grysik też mnie zadowoli
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości