|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
byliśmy na działce, po plewiłam trochę i zaraz idę się kąpać bo trochę spać mi się już chce
|
|
#1292 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Kasia gratuluje kochana z calego serca, super ze maly tak ladnie sie z cycusiem zintegrowal
![]() zdrowia dla Ciebie i dla maluszka Jeszcze na Lipiec sie zalapalas
|
|
|
|
#1293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzis mi kolezanka pofarbuje, ciekawe ![]() A ta ksiazeczka to ciekawa... ![]() o kurcze, wdal sie w szczegoly ![]() Cytat:
|
|
#1294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niech sie wali ![]() To teraz mozesz powolutki jesc nabial ![]() Cytat:
My w lokalu bylismy ok. 13.30 ![]() Natala trzymam kciuki!
|
|
#1295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Natalko i Mrowinko trzymam za Was mocno kciuki.
Natalko kiedy testujesz? Cytat:
co do pogrubionego => A szefową już chyba może olać i tak za niedługo się z nią pożegna;p |
|
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo startowalam na dwa kierunki (pedagogika wczesnoszkolna i turystyka i rekreacja) i kurza twarz zle wybralam Cytat:
yyyyyy noooo yyyyyyyyy ale to bylo dawno i nieprawda ![]() no ba i to jak!!! moj inglisz byl powiedzmy slaby a Tz jeszcze bardziej wiec ja bylam ta "od gadania" haha i powiedzmy ze to dzieki mnie nie polecielismy Lufthansa na Kanary tylko Wizarem do Polszy oo matko ale mam odpowiedzialne zadanie ![]() na szybko to bedzie lecialo jakos tak: "U nas wszystko w porzadku. Stop. Sprzatamy. Stop. Gotujemy.Stop. Co niektore szczuja pomyslami na jedzenie ale jestesmy dzielne. Stop. Wakacjonujemy. Stop. Na chwile obecna Malenstwo ma najmlodszego kropka w brzusiu. Stop. No i dzieki uprzejmej Pani Przyszlej Psycholog podbudowywujemy swoje ego. Stop. Jestesmy zdrowe na ciele i umysle. Stop." z leksza slabiakowe streszczenie ale pisze z jednym okiem ![]() ![]() Cytat:
a mnie boli migdalek wiec dzis zafundowalam sobie lody..... ale wiecie jakie??!!??!!o smaku sernika z sosem malinowym i z takimi pokruszonymi ciasteczkami na wierzchu.......oooo mamuniu oszalalam aaaaa no i oficjalnie mozna rzec ze zaczelam wakacjone na szczescie szybko zareagowalam wiec nie wbil sie za gleboko ale nie widze na lewe oko mam je zakrapiac i wkladac masc a jutro mamy mala wycieczke do Wisly/Ustronia |
|||
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madziu, reakcja szefowej - bez komentarza!! Natalia, trzymam kciuki, żeby ten ból piersi etc nie były na @ ![]() Kasiu, fajnie, że mały tak ładnie cycusia oswoił. Szkoda, że nie udało się wstawić zdjęcia, ale czekamy aż wrócisz Trzymajcie sie ![]() Byli u nas dziś znajomi z 3-miesięczną córeczką.Cudna dziewczynka - aniołek. Grzeczniutka, spokojna... To ta, z którą zdjęcie mam w profilu - słodziak
|
|
|
|
|
#1299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wspolczuje przygod z okiem.Mam nadzieje,ze kropelki pomoga Udanej wycieczki i zazdroszcze urlopu ![]() Cytat:
|
|
#1300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawa jestem jak będzie u nas... zreszta zaczynamy powoli wprowadzać pokarmy stałe i póki co obyło sie bez sensacji ![]() Cytat:
...tylko ta Pani Przyszła Psycholog jest dla mnie zagadką ![]() i życzę, żeby z oczkiem szybko przeszło Właśnie zapytałam męża co mu się we mnie podoba: 1. piersi ![]() 2. skóra 3. sposób poruszania się 4. oczy 5. pupa i w ogóle jak jestem nago ![]() a powiem wam, że ja w sobie mojego nosa nie lubię... świeci na czerwono w każdej porze roku... gdyby świecił w nocy to mogłabym robić za Rudolfa (renifera )
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2012-07-31 o 23:07 |
||
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia6 ale ja nabiał sobie wprowadzam, bo małej pokarmy stałe dopiero za 2 miesiące
![]() kotkuuuuu jak mogłas z tymi lodami i jeszcze o takim smaku ![]() Butter a wrzesień coraz bliżej
|
|
|
|
#1302 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy tak nie myślałam ![]() Kotku, ewidentnie źle wybrałaś! Pewnie byłabyś świetną przedszkolanką..i powiedzmy sobie szczerze - dzieci w Twojej grupie byłyby bardzo...wygadane Ogłaszam wszem i wobec, że Kotek jest największą gadułką jaką spotkałam... Cytat:
A propos pogrubionego - jesteś tego pewna? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę wakacjowania!! Cytat:
A może troszkę jak Piggy ale wszystkie dziewczyny w rodzinie mają takie nosy
|
|||||
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...dlatego też mówię, że zobaczymy jak u nas będzie, bo póki co to będę karmić piersią raczej dość długo (chociaż planowałam tylko do 6 mies) i kiedys będę musiała zacząć jeść nabiał... matko jak ja kręcę... Kotek, macie jedną zdrową na umyśle mniej
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia6 Maja też miała skazę. Zobaczymy jak zacznę jeśc więcej nabiału jak to będzie.
|
|
|
|
#1305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak dlugo macie zaplacone w lokalu? Cytat:
|
|
|
#1306 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam wczoraj te muffinki. Niestety trochę mało kształtne wyszły i ciężko je od papierka odkleić, ale w smaku pycha! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brak słów... Wiedziałam, że tak będzie... Cytat:
![]() Cytat:
Witam się środowo! Za niespełna 4h do weekendu będzie bliżej niż dalej Odliczanie od rana raczej nie robi ze mnie pracownika roku ![]() Mój telefon magicznym sposobem postanowił się w nocy wyłączyć (a był świeżo naładowany ![]() Poza tym dziś 31dc. Ostatnie trzy cykle miałam 28-27-27, wcześniej zdarzyło się raz 30 i 31. Mąż jest pełen nadziei Tylko że nie mam żadnych objawów - ani na @, ani na bejbika. Myślę, że @ jeszcze przyjdzie ![]() Spłodziłam wczoraj stronę pracy. To zdecydowanie nie był mój dzień na pisanie...
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się SIERPNIOWO
(już nic o uciekającym czasie nie mówię aaa..... zagmatwałam troszkę ![]() Dobra, więc tak: Żabciu jak mogłabym nie pamiętać, że ciężarne surowizny nie jedzą, przecież w ciąży jestem ale dzięki za przypomnienie ![]() Kotek - Wisła i Ustroń...... Ty wiesz co ![]() Amani gratuluję zrzuconych kg i tez z niecierpliwością czekam na fotki, a co do włosów to nie pomogę, bo się zupełnie nie znam..... Teraz tak...... chyba Aaby pytała czy Emilka jest stonogą (albo Agnusek, ale chyba Aaby) otóż nie jest...... chociaż czasami jej kopniaki mogłyby na to wskazywać ale też z tż się śmialiśmy, że 91 par skarpetek to jak na 2 stonogi, bo to przecież 182 skarpetki ![]() Aaaaaaaaaaaaaaa no i zapomniałam......... dobrze, że tak wcześnie to nie naprodukujecie nic a ja zdążę spokojnie pomyśleć ![]() Co do zdjęć, to oczywiście miałam też Madzię i Majkę skomplementować no więc komplementuję - piękne z Was dziewczynki i filmik też super ![]() A, no i wczoraj byliśmy nie tylko na sushi, ale też na zakupach Emilkowych......... zjeździliśmy chyba wszystkie większe sklepy i porównywaliśmy ceny oto rezultaty:Jelp najtańszy w Makro - ok 15zł za kg Pampersy w Rosmanie (ale tylko new born 2) na inne nie patrzyłam - 0,46zł za szt (dzięki Baobabku cięzko było je znaleźć wszędzie ceny powyżej 0,50)Persil ekspert w Społem - 9,5zł za kg, i w Tesco też tani 9,9 za kg a no to chyba tych produktów najbardziej porównywaliśmy ceny....... dobrze, że wszystkie markety w miarę blisko, bo na gazie nie straciliśmy, zresztą i tak mieliśmy jeszcze inne załatwienia więc i tak byśmy musieli tam jechać ![]() No i łóżeczko nie złożone - wróciliśmy po 22 wymordowani........ tż pyta "składamy łóżeczko" a ja nieeeeeeeeeeeeeeee....... ......... A i teraz smutna informacja, wczoraj tak na szybko przez tel tata mi powiedział, że dziewczynka, która pracowała w sklepiku u mnie w szkole (26 lat, w czerwcu za mąż wyszła, na wrzesień tp) nie żyje, że niby dostała duszności, a "karetka" zamiast udzielić pomocy to jeździła od szpitala do szpitala........ dziś będę u rodziców to się dopytam szczegółów (powinni coś więcej wiedzieć, bo to dalsza rodzina) ale coś mi się wierzyć nie chce, że pomocy nie udzielili...... tak się zastanawiałam, że przecież dziecko w 8mc to przecież może przeżyć poza brzuszkiem....... więc chociaż Dzidziusia by wyjęli....... jej jakby co, to niech chociaż Emilkę wyciągają, przecież duża jest........ matko co ja gadam....... no i zasmuciłam się na początek dnia ![]() A co do dnia, to dziś plany też ambitne najpierw prasowanie, potem zakupy, obiad, do moich rodziców, do koleżanki po ubranka i do tapicera zamówić poszewki na poduszki, żeby Emilka miała ładnie w pokoju ![]() Ale Wam elaboracik na dzień dobry strzeliłam ![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Myślałam, że będę pierwsza a tu Aaby mnie wyprzedziła
01.05.2007 01.08.2008 18.07.2009 ![]() 07.02.2012 II 21.10.2012 Emilka 20.04.2014 II 17.12.2014 Jaś Edytowane przez Bika83 Czas edycji: 2012-08-01 o 07:46 |
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- A ja myślałam, że będę 2, a tu proszę...Bika
|
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, dokupcie jeszcze 9 par i Emilka-stonoga będzie miała na zmianę ![]() Strasznie smutna informacja Ciekawe, co się stało i jak rzeczywiście było z tym nieudzieleniem pomocy. Choć jak czasem słyszę, co się dzieje w szpitalach i jak długo czeka się na karetki to modlę się, bym nigdy nie musiała jej wzywać... ![]() Kiedyś rozmawialiśmy z przyjaciółką o takich tematach, bo ona będąc w ciąży oczywiście miała ogromnego stracha i rozmawiali z mężem o wszelkich sytuacjach, które - tfu tfu - mogą mieć miejsce... M.in. właśnie o ratowaniu życia. I później rozmawiałam z mężem o tym i on stwierdził, że gdyby było zagrożenie życia mojego i dziecka, to bez wahania ratowałby moje. Ale w tej sytuacji prawdopodobnie rzeczywiście można było uratować maluszka Straszna historia na początek dnia... ![]() Podrzucę Ci stos do prasowania - jak nie przyjechałaś ogarnąć, to chociaż wyprasujesz mi parę rzeczy ![]() Elaborat zapisuję jako Twój najdłuższy post ever! ![]() aaby czuwa na posterunku ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Hej Onyksik Nikt by się nie spodziewał, nie?
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaskoczyłam Was co więc jak już wyskoczył z łóżka jak poparzony, to wyskoczyłam za nim, mu zrobić kanapki
|
|
#1311 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdzieś Ty takie wytrzasnęła??Aleś mi smaka zrobila. Fajnie, że wakacje zaczełaś Miłego odpoczynku w Wiśle/UstroniuNo a o opiłlku mam nadzieję, że szybko zapomnisz! A mogę się też pochwalić, że jedziemy 25 sierpnia w końcu urlop, bo wcześniej nam wciaz cos przeszkadzało także pierwszy tydzień spędzimy w Szklarskiej Porebie a drugi jeszcze nie wiem ale chyba w Austrii. Będziemy się górkowaćButter Coraz bliżej wrzesień, coraz bliżej wrzesień ![]() Jejkuś ja też nie mogę się doczekać następnego cyklu.. a chciałabym już zrobić te badania i ruszyć nowy cykl starań te czekanie jest męczące![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zwykle wykorzystywanie ciężarnej napinkalanie się z niej, że wcześnie wstała i jeszcze długiego posta z rana strzeliła, a do tego Emilka - stonoga....... eh
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Bika, straszna historia
|
|
|
|
|
#1314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eee, staramy? Nieeee... Tylko w Gdańsku trochę poszaleliśmy - w sensie częściowo z Durexem, częściowo bez Także nie sądzę. Wkurza mnie tylko to opóźnienie - zwłaszcza w kontekście codziennie noszonych jasnych spodni ![]() Cytat:
Trzy - sorry, ale 91 par skarpetek nie wskazuje na dwie stópki
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, patrzę na naszą listę i Mrowinka i Natalka mają termin @ na dziś, trzymam kciuki żeby nie przylazła!
|
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż co do Natalki to jakoś mam przeczucie....... hhihihihi ale ciiiiiiiiiiii........... co by nie zapeszać
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn, we Wrocławiu???
![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Spadam z wyrka, idę sobie śniadanko zrobić najchętniej to bym sobie powtórkę z wczorajszego sushi zrobiła ale grysik też mnie zadowoli
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

nadrobię Wam wieczorem jeśli się mi uda znaleźc chwilę
czasami pobolewa mnie podbrzusze jak na @, ale przecież na fasolkę też tak pobolewa... Tyle że od 2 dni bolą mnie piersi, nigdy mnie przed @ nie bolą, za to doskonale pamiętam to uczucie z poprzedniej ciąży
test już jeden zrobiłam, ale to całkiem bezsensu było bo zdecydowanie za wcześnie... teraz będę robić w piątek lub w sobotę, o ile oczywiście @ wcześniej się nie pojawi
i zła jestem na siebie, że ni utrzymałam swojej wagi pociążowej
Mąz dzownił jeszcze 3 razy potem do niej to go rozłącza od razu hm...

A to foto w profilu? To niby ktoś podstawiony?