|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Dzień dobry
![]() Ale miałam super noc. Zasnęłam natychmiast i obudziłam się dopiero o 7 na siku Później zrobiłam mężowi kanapeczki do pracy i pojechał A ja leżę w łóżku i zastanawiam się czy jeszcze pospać ![]() Ktoś urodził? Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty dla zaczynających kolejne tygodnie. Przypominam, że porodówki czekają...
|
|
|
|
#2852 |
|
Raczkowanie
|
A jest jakaś możliwość że będą się one skracały i będą częściej się powtarzać?
Powiedzcie mi jak wygląda ten czop śluzowy? Bo boję się że go przegapię. |
|
|
|
#2853 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wiadomość od Malwiny
Hej od wieczora do 2 miałam skurcze, dość mocne ale mało regularne, a teraz mnie ciągle czyści. Czekam na wizytę i ktg. Pozdrowienia ![]() Trzymam kciuki żeby się rozkręciło, im szybciej tym lepiej bo ten szpital... szkoda gadać |
|
|
|
#2854 | |
|
Rozeznanie
|
Hejka,
Dzwoniłam do mojej diabetolog z pytaniem czy muszę być na dzisiejszej wizycie, zapytała jak się czuję i czy mam jeszcze zapas pasków i insuliny - mam jeszcze na około tydzień. Powiedziała, że jak przyjazd jest dla mnie kłopotliwy to mam sobie dziś odpuścić, a jeżeli zdecyduje się ją odwiedzić to mam się spakować do szpitala, bo i tak lada chwila będę musiała stawić się na oddziale. Przemyślałam i zdecydowałam, że nie jadę - mąż śpi po nocce a sama samochodem nie pojadę (po mieście jeżdżę ale na taki kawałek drogi było by zbyt ryzykownie). Jak będzie się coś działo to mam do niej dzwonić i jechać do szpitala. Myślę, że dobrze zrobiłam. Posiedzę jeszcze parę dni w domu .Dziś i jutro mąż ma wolne, a od piątku i cały weekend na rano do pracy, więc dojazd do szpitala będę miała w razie co. Dziś zaczynamy z Gosią 40 tydzień,więc czekam aż moja córka zdecyduje się wyjść na świat Cytat:
za Was! Wy też jutro zaczynacie 40 tc, więc proszę zacząć rodzić!
|
|
|
|
|
#2855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u mnie noc kiepska - ciągłe kursy do wc i łóżka Już myślałam czy by się w łazience nie położyć spać ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Te noce takie już będą - teraz wstajemy na sikanie a po porodzie do dzieciaczka . Trzeba będzie się przyzwyczaić...
|
|
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
ale się ciepło robi.. masakra.
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli się coś zaczyna to muszą być regularne. Moja szwagierka była w 2 ciążach i nie wie jak czop wygląda ![]() być może odchodziły jej dopiero na porodówce, może były bardziej wodniste, albo w niewielkich częściach odchodziły. z wodami też jest różnie, w pierwszej ciąży odeszły jej kilka godzin przed narodzinami pierwszego syna a przy drugi tuż przed. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- cicho tam wcale nie jest ciepło, wcale mnie to nie męczy, wcale przez to mnie stopy nie swędzą.....![]() a w nocy takak przyjemna lodóweczka była w pokojach
|
|
#2859 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Ja w sumie dobrze spałam ale jak o 4 wstawałam do wc to myślałam, że się z łóżka nie zwlekę.... ból każdej części ciała - masakra. Nie mówiąc o bólu przy sikaniu Malwinka ![]() Panie w 40 tc i wyżej zapraszamy do rodzenia, za tygodnie i wizyty , i za trochę chłodku i mniejsze dolegliwości.Zaraz się chyba zbiorę do fryzjera, tak mi się chce coś dla siebie zrobić... szkoda tylko, że sił brak... A co do mleczka, dziękuję za opinie |
|
|
|
#2860 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to mój wraca dziś rano z pracy, ja się przebudziłam, a on: - rodzisz? ja: nie on: dlaczego ?! ja: mnie się nie pytaj, tylko małego on: gnojku, wyłaź! xD |
||||||
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się wybiorę w najbliższym czasie
|
|
#2862 |
|
Rozeznanie
|
Moja mama wczoraj trafiła do szpitala
Wszystko było do tej pory ok i nagle wczoraj poszła do pracy i zasłabła, a potem zaczął ją bardzo boleć brzuch. Zadzwonili po karetkę, w szpitalu okazało się, że ma kamień na cewce moczowej... Niby nic strasznego, ale jak siostra do mnie zadzwoniła i powiedziała: "Tylko się nie denerwuj, ale mama jest w szpitalu", to się rozpłakałam i nie mogłam długo uspokoić ![]() Idę dziś do gina za niedługo, więc trzymajcie kciuki, żeby był (miał już być dzisiaj) i żebym dowiedziała się czegoś konkretnego.... |
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za mamę i wizytę
|
|
#2864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny z maluszkami Agunia pisała chyba o zgaęszczaczu do mleka, znalazłam coś takiego https://www.bebilon.pl/produkty/inne...pecjalistyczne Tak piszecie o tym fryzjerze, że zmotywowałyście mnie, zaraz się ubioę i lęcę
|
|
|
|
|
#2865 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za zaangażowanie dla TZ Cytat:
żeby wszystko było dobrze z mamą za wizytę u gina
|
||
|
|
|
#2866 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2867 |
|
Rozeznanie
|
Mój Mąż nie pyta czy rodzę, za to jego w pracy pyta każdy. Wrócił wczoraj do domu i mówi - jak mnie ktoś jeszcze raz zapyta, czy Ty rodzisz, to
A ja mam spokój, mnie nikt nie pyta ![]() paula to mnnie nie pocieszyłaś z odczuwaniem niepokoju. Właśnie sobie wyobraziłam jak 31.08 siedzę w sypialni i nadal czekam na poród Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-08-01 o 09:36 |
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
w związku z pobudką tuż po 6 ogłaszam wszem i wobec że idziemy z Emiliano się zdrzemnąć
|
#2869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak obstawiacie, która sierpnióweczka będzie pierwsza??? I nie pytam o ociągające się lipcówki..
|
|
|
|
|
#2870 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Licz odstępyCytat:
jeśli są to skurcze przepowiadające to będą słabnąć Najlepiej weź ciepłą kąpiel jeśli masz taką możliwość i napij się melisy. Jeśli po tym skurcze osłabną, to fałszywy alarm, jak się nasilą to zbieraj się do szpitala ![]() Jeśli chodzi o czop to nie ma reguły, to może być zbity śluz o konsystencji ściętego budyniu, może mieć konsystencje galaretki, być wodnisty, przezroczysty lub podbarwiony krwią. Wiele kobiet nawet nie zauważa jego wypadnięcia, bo często dzieje się to dopiero na porodówce. Nawet jak przegapisz jego wypadnięcie to nic się nie stanie, bo po odpadnięciu czopa można i jeszcze parę tygodni w ciąży pochodzić (mi zaczął odpadać 2 tyg przed porodem) Cytat:
![]() Cytat:
za mamę i Twoją wizytęCytat:
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
O mamo moj maly wciaz wisi na cycu, masakra naje sie, usnie a jak go odkladan to ryk i szuka dalej cyca
|
|
|
|
#2872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I obstawiam, że pierwsza będzie Malwina lub Karolka
|
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
ja już mam wszystko poprane, poprasowane i ułożone na półkach
i torby spakowane ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2874 |
|
Wtajemniczenie
|
Jadę do spożywczego. Chce mi się na obiad leczo
no i na śniadanie mam tylko 1 kromeczkę chleba Zjadłabym też coś dobrego - jakiś owoc albo drożdżóweczkę
|
|
|
|
#2875 | |
|
Rozeznanie
|
Czesc Mamuśki
Ja niestety będe kiblować tutaj przynajnniej do piątku, widocznie taka pacjentka im odpowiada, leków nie dostaje, o jeść nie woła bo musi mieć swoją wałówkę. Liczę ruchy 3 razy dziennie, tętno niby mają badać co 3 godz ale do tej pory tylko 2 razy mi mierzyli. Chodzę po schodach i mam nadzieję że coś się u mnie ruszy, bo skurcze to miałam wczoraj konkretne. Aż strach myśleć jak będą wyglądać porodowe ![]() Leży ze mną dziewczyna w 9tc z krwiakiem, jest tutaj od 3 tygodni, dzisiaj miała iść do domu i zaczeła krwawić znów, bardzo mi jej szkoda I niewiem co za idiota kładzie do jednej sali babki przed porodem i we bardzo wczesnej ciąży![]() Idę pooglądać czy mamy nową dzidzie ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Ja Cytat:
|
|
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaa! Norniczka urodziła!!!
"Wczoraj Foley zadziałał. Urodziłam dzisiaj w nocy o 2:10, 3280, 56 cm. Byłam nacinana, bo mała była okręcona pępowiną i tętno spadało, więc mnie ciachnęli. Pozdrów Dziewczyny. Jestem przeszczęśliwa" Tyle się naczekała!!! Chyba jak żadna z nas
|
|
|
|
#2877 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby nie musiała długo siedzieć w tym tragicznym szpitalu ![]() Cytat:
w takim razie za to żeby Gosia zdecydowała się wyjść kiedy tatuś ma wolneCytat:
Cytat:
Kciuki za wizytę u gina ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeśli chodzi o to dobieranie osób do sal, to niestety tak to wygląda w większości szpitali, zero pomyślunku, jak wolne łóżko to kładą i o niczym innym nie myślą. Ja nawet czytałam historię, gdzie dziewczynę, której płód obumarł i musiała go rodzić położyli w jednej sali z dziewczynami w bardzo zaawansowanej ciąży. I ona na tej sali to martwe dziecko rodziła Przecież to jest nieludzkieJej jakie wieści, Norniczka gratuluję, no w końcu
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-08-01 o 10:15 |
|
|
|
|
#2879 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
torba też nie spakowana...
|
||
|
|
|
#2880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
.Z mamą będzie w porządku A ssie aktywnie przez ten czas? |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

A ja leżę w łóżku i zastanawiam się czy jeszcze pospać
za wszystkie dzisiejsze wizyty
dla zaczynających kolejne tygodnie. Przypominam, że porodówki czekają... 

Już myślałam czy by się w łazience nie położyć spać
. Trzeba będzie się przyzwyczaić...

trzymam 

Wszystko było do tej pory ok i nagle wczoraj poszła do pracy i zasłabła, a potem zaczął ją bardzo boleć brzuch. Zadzwonili po karetkę, w szpitalu okazało się, że ma kamień na cewce moczowej... Niby nic strasznego, ale jak siostra do mnie zadzwoniła i powiedziała: "Tylko się nie denerwuj, ale mama jest w szpitalu", to się rozpłakałam i nie mogłam długo uspokoić 
I obstawiam, że pierwsza będzie Malwina lub Karolka
no i na śniadanie mam tylko 1 kromeczkę chleba
torba też nie spakowana...