|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3242 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
![]() a jak miał 7 to ile ważył? Jak dzicko się przemieszcza, raczkuje, czy chodzi to wolniej już tyje. Melka jak miała rok ważyła 9 kg ![]() ![]() ja również i nogami obiema ![]()
![]() |
#3243 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tydzień to czas na machinalne odbębnianie spraw. W sobotę wieczorem można zacząć myśleć.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3244 |
Wtajemniczenie
|
Spryciula, robi manicure:
#3245 |
Rozeznanie
|
Barbie mam 168cm ale już źle się czuję z taką wagą. Ćwiczę na orbitreku i jem 5 razy dziennie małe porcje bez białego pieczywa i zero słodyczy, w niedzielę się zważę i zobaczę czy jakieś efekty będą.
Urlop super, odpoczęłam psychicznie od wszystkiego, wyluzowałam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3246 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3247 |
Zakorzenienie
|
wiecie co tak się marwicie że ktoś mówi na wasze dzieci są za grube że aż wstawię wam kiedyś moje zdjęcie jak miałam kilka miesięcy i jaki bąbel był ze mnie, z mojego brata też był, miał nóżki jak serdelki a teraz ma 10 lat i można mu każde żebro policzyć hehe
#3248 |
Zadomowienie
|
Amilcia jakie ona ma oczy..
![]() ![]() Oj docenia sie te małe cuda docenia..zwłaszcza patrząc przez pryzmat własnych doświadczeń i historii znanjomych i nieznajomych AM.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wyniki, że ok, a endo niech robi swoje. _________ jestem ledwo żywa. oczywiście na ostatnią chwilę się pakujemy, dziś cały dzień na nogach, jutro wyjazd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3250 |
Zakorzenienie
|
Witam!!!
Aagusia jestem wymęczona, jutro odpiszę apropo wyjazdu z dzieckiem. jak nie napiszę, to przypomnij. Zebra dlaczego nie chodzisz z Kasią na spacery? Lucy muszę przejść się kiedyś poszukać czegoś. jakie ceny w tym sklepie? Dziś byliśmy na starym rynku i na wyspie na spacerze ![]() ![]() mam prywatne pytanie. Czy można liczyć na jeszcze większe przeceny u was w sklepie? Bo upatrzyłam sobie sweter, kosztuje 49zł, to niewiele, ale nie wiem czy czekać czy nie ![]() ![]() Agatka dobrze, że znalazłaś blisko, już miałam pomysł żebyś poszukała w bydgoszczy, to bym przesłała ![]() Kocurku ale sytuacja... ![]() ![]() Alfa perfekcyjne paluszki ![]() Amilcia i Maksi Julek waży około 9,5kg ![]() Amilcia Darka przesłodka, taka opalona czy to od marchewki? Ewel podziwiam za wytrwanie, ja nie mogę zacząć ćwiczyć, wieczorami jestem ostatnio wykończona. (chyba sama się powoli psychicznie wykańczam) Ja też uważam, że kobieta ma prawo iść na zwolnienie jeśli czuje taką potrzebę, nie zawsze praca jest ciężka fizycznie, czasem jest psychicznie nie do wytrzymania. no i nie pamiętam. Dziś cały dzień znowu poza domem, Julek prawie cały dzień na powietrzu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamie tez mówiłam ( ![]() ![]() mam młodsze rodzeństwo- Siostra 21lat, Brat 26- ja mam 31 - więc jesteśmy co 5 lat, kiedyś mieliśmy 5-10-15 (pamiętacie taki program?) a rodzice wtedy mieli oboje po 40 ![]() moje Rodzeństwo nie ma jeszcze swoich rodzin założonych- i na razie nic tego nie zapowiada... maksi- a Wy mieszkacie aktualnie z Teściami? to te parapety od gościa od nagrobków? ładne? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35619883]Cześć. ... A jedna koleżanka (z którą leżałam na oddziale) spytała, że skoro to nie choroba, to dlaczego leżała z jej powodu w szpitalu? ![]() [/QUOTE] tak- a ja bym dodała "Dlaczego w ciąży zjadłam więcej leków niż za całe życie- skoro ciąża to nie choroba?" Natalia- moja kuzynka dzisiaj wyjeżdża do Wrocławia - zapytam gdzie nocowała- wiem, że w jakimś hotelu mają się zatrzymać bo byli u nas po GPS Cytat:
dajesz Wiktorowi cumel, u nas smoczek ostudził trochę nerwową atmosferę ![]() Cytat:
![]() prawda co piszesz.... nawet jak moja koleżanka z pracy do mnie zadzwoniła po narodzinach Kasi to mi tak powiedziała, że kto jak kto ale ona wie, że my potrafimy docenić narodziny dziecka i cieszyć się nimi bardziej niż inni rodzice... Cytat:
od jutra nie jem... amilcia- jakie cudne zdjęcie... jakie oczy niebieskie i rzęsiory jak "firanki" cudne.... gratuluję spadku wagi (powietrze Ci służy ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- inutil- czekam na chrzciny ![]() ![]() a poza tym to dopiero teraz staje się to realne bo po pierwsze do niedawna ja czułam się fatalnie i nie było mowy o wyjściu gdzieś dalej a po drugie ona od kilku dni przekonała się do wózeczka (pomógł smoczek) inaczej co ją wkładałam był ryk i trzeba ją było wyciągać do cyca przy którym zasypiała po paru sekundach, oczywiście odłożona do wózeczka powtarzała scenariusz....więc nie wyobrażałam sobie wyjechać wózkiem poza ogrodzenie... a teraz zasypia w wózeczku z cumlem (potem jej go wyjmuję) i np wczoraj spała od 12-17 za domem z małą przerwą na karmienie (a właściwie picie bo zrobiła kilka łyków i spała dalej...) BERBIE- jak nastrój? lepiej coś? agusia- robicie chrzciny w domu czy w lokalu? dużo macie gości? ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- dziewczyny co do wagi dzieci to położna mi tłumaczyła, że do 4 miesiąca dziecko powinno przybierać od 0,5-1kg co miesiąc a po czwartym miesiącu nabiera mniej - ok 0,5kg miesięcznie... ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- kasiahexe- co u Was? pokaż Livię ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3252 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Współczuję Ci tej cukrzycy, to jedna z niewielu przypadłości, które mnie ominęły w ciąży... Dla mnie dieta to kosmos, miałabym bardzo ciężko - ale czego się nie robi dla dzidzi. A miałaś cukrzycę wcześniej diagnozowaną czy to cukrzyca ciężarnych? Ja wstałam, jem, TŻ poszedł, ale dzisiaj się pokłóciliśmy, zaraz sprzątam, prysznic i wychodzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzień dobry a przynajmniej lepszy mam nadzieję od wczorajszego! ![]() Inutil dzięki ale lek na receptę jest poza tym trzeba w lodówce przechowywać bo inaczej nic z niego nie będzie! o jeny dochodzę do siebie już chyba! wczoraj wizyta i IUI jak nigdy bolało jak diabli a po wyjściu z gabinetu zaslablam ![]()
![]() |
#3255 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
![]() Cytat:
Co do przecen w C. zapytam ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3256 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35627058]Współczuję Ci tej cukrzycy, to jedna z niewielu przypadłości, które mnie ominęły w ciąży... Dla mnie dieta to kosmos, miałabym bardzo ciężko - ale czego się nie robi dla dzidzi.
A miałaś cukrzycę wcześniej diagnozowaną czy to cukrzyca ciężarnych? Ja wstałam, jem, TŻ poszedł, ale dzisiaj się pokłóciliśmy, zaraz sprzątam, prysznic i wychodzę.[/QUOTE] Wcześniej nie miałam cukrzycy. W pierwszej ciąży wyniki miałam książkowe, sami lekarze w szpitalu tak mówili ![]() Mam nadzieję, że ta insulina zacznie szybciej działać. Dieta mi jakoś nie przeszkadza, tylko czasem mnie skręca jak widzę coś słodkiego co lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Konto usunięte
|
A dla mnie jest dzisiaj szczególny dzień, zaczynam łykać folik... I jak dzisiaj rano wzięłam, to poczułam ogromny strach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3258 | ||
Zakorzenienie
|
dobre rano
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35627058]Współczuję Ci tej cukrzycy, to jedna z niewielu przypadłości, które mnie ominęły w ciąży... Dla mnie dieta to kosmos, miałabym bardzo ciężko - ale czego się nie robi dla dzidzi. A miałaś cukrzycę wcześniej diagnozowaną czy to cukrzyca ciężarnych? Ja wstałam, jem, TŻ poszedł, ale dzisiaj się pokłóciliśmy, zaraz sprzątam, prysznic i wychodzę.[/QUOTE] też podziwiam, ale pewnie jakby trzeba było to dla dziecka wszystko się da przetrzymać ![]() zeberka ![]() ![]() ![]() U mnie całkiem przeciwne metody wychowawcze ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() amilcia super Daria wygląda, świetne na oczy ![]() alfa no to może uda się spotkać w większym gronie ![]()
5.01.2011[*] 08.03.2015[*] Mikołaj 19.11.2011 ![]() Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2012-08-01 o 08:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3259 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35627331]A dla mnie jest dzisiaj szczególny dzień, zaczynam łykać folik... I jak dzisiaj rano wzięłam, to poczułam ogromny strach ![]() Folik mówisz.. cóż ja póki co odstawiłam wszystkie witaminy i nic nie biorę, przeszło mi przez myśl czy by jednak nie brać kw. foliowego ale ostatecznie stwierdziłam, że póki co nie mam nawet siły myśleć o kolejnych staraniach więc chyba nie ma sensu. Kolejne starania... jeszcze rok temu nawet przez myśl mi nie przeszło że w ciągu najbliższych miesięcy stracę dwoje dzieci.. Ciężko mi z tym strasznie, chociaż staram się trzymać i nie myśleć o tym.. Co do starań to póki co byłam już w laboratorium na badaniach immunologicznych, wyniki za około 2 miesiące (nie wiem czemu tak długo trzeba na nie czekać? ![]() Poza tym muszę znaleźć chyba nowego ginekologa, bo ten do którego obecne chodzę niby jest ok, ale dziewczyny on nie prowadzi dokumentacji, nie ma kart pacjentek.. wyobrażacie sobie! Dopiero ostatnio zwróciłam na to uwagę! A wkurzyłam się bo powiedział mi że mam "jakiś" pęcherzyk w macicy, ale na razie musimy zaczekać co będzie się z nim dalej działo.. no ok - zaczekać, ale jak ja wrócę do niego za kilka tygodni to on nawet nie będzie wiedział że ten pęcherzyk był ani jakiej wielkości - no dla mnie to jakaś paranoja ![]() mija już 6 tydzień od # a ja nadal bez okresu ![]() Rozpisałam się .. sorki.. A tak poza tym: Pani super że krwawienie ustaje!!! Hurra ![]() Monika gratuluję serduszka ![]() ![]() Zdjęcia WSZYSTKICH MALUSZKÓW są po prostu boskie !!!! Oby było tak jak mówicie - że kiedyś wszystkie doczekamy takich cudów!!! Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2012-08-01 o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3260 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35627331]A dla mnie jest dzisiaj szczególny dzień, zaczynam łykać folik... I jak dzisiaj rano wzięłam, to poczułam ogromny strach
![]() ![]() Zobaczysz, że teraz się uda ![]() ![]() ![]()
#3261 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Agatko już wszystko w porządku ![]() Perse ten strach chyba już zawsze będzie nam towarzyszył, my się staramy 6 cykl i czasami nie wiem czy chcę żeby się udało, bo strach mnie paraliżuje |
![]() ![]() |
![]() |
#3262 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Zjadłam jajeczniczke i do roboty trzeba sie brac.. Strasznie potrzebuje kawy..ide zrobić chce ktos??? Cudo!! ![]() Cytat:
No niestety..ludzie czasmi coś walną...ale nie mamy an to wpływu... ![]() Cytat:
Brrrrr współczuje. Niestety jak trzeba to trzeba.... Nie znam sie na dawkach, ale bądz dzielna ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35627331]A dla mnie jest dzisiaj szczególny dzień, zaczynam łykać folik... I jak dzisiaj rano wzięłam, to poczułam ogromny strach ![]() Skąd ja znam ta radość...eh....a od kilku dni tez łykam kwas i boje sie panicznie.... Panika gdzie jestes??? Ciekawe co u LUNAO??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3263 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3264 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Długo się u Was czeka, my na genetyczne z NFZ czekaliśmy miesiąc. Na prywatne chyba by nas nie było stać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35619883] Haha Torresiątko ![]() ![]() [/QUOTE]hehe Nanduś... matko jaki abstrakt myslenia o imieniu... ![]() tesciowa sie nie nabzdyczyla ze nie jesz? wow. a mowic kiedy zaczela? akrobatka ![]() ![]() ![]() ![]() jak cie kopne... toporka! daj sobie czas!!!! ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35627331]A dla mnie jest dzisiaj szczególny dzień, zaczynam łykać folik... [/QUOTE] ![]() Cytat:
Berbie a dokąd jedziesz? dobrze ci zrobi zmiana otoczenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3267 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ktoś musi rozpocząć wysyp II kresek w sierpniu i jak wiemy z doświadczenia to idzie parami więc trzymam również kciuki za resztę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kooocurku trzymam kciuki aby wszystko teraz było dobrze!!!! Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2012-08-01 o 08:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3269 |
Zakorzenienie
|
EWEL Dziś już czuję się dobrze, dziękuję....tak też się strasznie wystraszył aż cały się trząsł a ja jak się ocknęłam to wstałam i poszłam jak gdyby nigdy nic...
![]() ![]()
#3270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paniczka, wszystko ok u Ciebie? ![]() Berbie, odetchnij trochę na tym szkoleniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.