Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 08:24   #4561
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
no to do końca tygodnia już będzie III część

a ja mam takie nudy!!! aż sobie poszłam na chwilę na mieszkanie, bo kupiłam kilka rzeczy toaletowych, zaniosłam i wróciłam do sklepu a tu dalej w przychodni pustki zamknę chyba ze 20 minut wcześniej i pójdę do lumpka może?
Bosze dziewczyny gdzie wy mieszkacie że takie fajne lumpki macie, ja co chwilę chodze do innego i nic, ani na ciężarne ani na dzieciaczki, a jak już cos jest to cena ma taka że nowe za to można kupić.

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ehhh ja to sie dzis az poryczałam ;( wkurza mnie ta moja bezsilność, a samo sie w domu nic nie zrobi, lazienke posprzatalam , obiad zrobilam gary pomyłam i mam dosc, sil brak , brzuch boli, a z córką trzeba jeszcze gdzies wyjsc, czemu mnie nikt nie rozumie ;( meza ciezko do czekokolwiek zagonic jak odkurzy raz w tygodniu to jest wszystko!! wiem ze ma malo czasu po pracy no ale jak tak dalej pojdzie to ja sie chyba zalamie....

wyzalilam sie
My pracujemy oboje, ja jak wracam z pracy to najchętniej bym poszła spać, a od soboty mamay gości co nam montują solary i albo sprzątnie po nich, albo cos do jedzenia, albo gary, a ja już po pracy nie mam sily na nic.

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
TZ dostał podwyżkę super się złożyło, tak się cieszę bo mieliśmy jechać na tydzień w PL nad jezioro a jednak pojedziemy do Chorwacji
jupi! mam nadzieję,że mój gin mi pozwoli bo w końcu to ciąża wysokiego ryzyka

dobra kochane zmykam smażyć kotlety, później zaglądne
Gratukuję podwyżki no i wakacji, mam nadziję że gin się zgodzi

Suzi super wyniki, czekamy na zdjęcia po następnej wizycie
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 08:25   #4562
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Bosze dziewczyny gdzie wy mieszkacie że takie fajne lumpki macie, ja co chwilę chodze do innego i nic, ani na ciężarne ani na dzieciaczki, a jak już cos jest to cena ma taka że nowe za to można kupić.
Ja wczoraj kupiłam dla siebie szarą bluzkę ciążową - tzn nie typowo ciążowa, ale trochę szersza od biustu. Na jesień się przyda. cena - 1,80

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 08:28   #4563
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość

no to 3 w tym dniu mamy wizyty jeju już nie mogę się doczekać
Ja tez 13
Bokeh obrączki śliczne, bardzo w moim stylu, zaproszenia cudowne, ja tez bym dała różową kokadkę
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-01, 08:31   #4564
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Ja tez 13
Bokeh obrączki śliczne, bardzo w moim stylu, zaproszenia cudowne, ja tez bym dała różową kokadkę
hehe super, to idziemy hurtowo

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 08:31   #4565
Hosenka*
Zakorzenienie

Bokeh:

dodałabym białą kokardkę

Ja mam wizytę 9.08, wcześniej muszę zrobić badania.

Instagram

Stary 2012-08-01, 08:46   #4566
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Własnie- to jest po prostu operacja. A natura chyba wie lepiej co robi, że wymyśliła porod w taki anie inny spoób. Chyba ze są ewidentne przeciwwskazania do porodu naturalnego, jesli byłoby to zagrozenie dla matki lub dziecka to wtedy cesarkę robią bez jednego pytania. Ale tak na życzenie?
Ja to porodu samego w sobie się nie boję , ale np nacinania krocza, chamskiego lekarza, czy położnej, komplikacj jakiś, i potem tych pierwszych chwil, najbardziej chyab karmienia że nie będe wiedziała i wogóle.

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
a to ja chyba jestem wyjątkiem
nie bałam się wcale porodu, wręcz odwrotnie, jak zaczęły się skurcze wpadłam na porodówkę z rogalem na twarzy
a ta baba- z czego się pani tak cieszy
no a ja na to,że zaraz dziecko będę miała
wariatka ze mnie ale chyba lepiej w takiej nieświadomości hehehe
Moja bratowa jak ze spokojem i uśmiechem powiedziała położnej że ma częste skurcze i wogole wydaje jej się że to już, to jej powiedziała że pani się wydaje że pani już rodzi. Azaraz pryszedl lekarz i zbadał zozwarcie i się okazalo że to już połowa akcji. Ale dla położnych już została ta co udaje że już rodzi.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Czy fakt że umiem szpagaty może mnie uratować przed nacięciem/pęknięciem?
Czytałam na innym forum ( nie wiem czy tak jest na prawdę ) że dziewczyny ktore uprawiały sport i ogólnie sa wysportowane maja mniej elastyczne krocze, i prawie zawsze sa nacinane.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-01, 08:51   #4567
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
spać, a od soboty mamay gości co nam montują solary [COLOR="Silver"]
ile zakładacie solarów
dostaliście dofinansowanie? powiedz jaki to jest wydatek bo my właśnie musimy już zacząć szukać i nie wiem czy mamy zrobić to teraz czy możemy ewentualnie na przyszłą wiosnę bo i tak już końcówka lata a chcemy się jak najszybciej wprowadzać
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 08:54   #4568
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja wczoraj kupiłam dla siebie szarą bluzkę ciążową - tzn nie typowo ciążowa, ale trochę szersza od biustu. Na jesień się przyda. cena - 1,80
Nie osłabiaj mnie
Jadę w piatek do domu może tam coś znajdę a jak nie to juz sie całkiem załamię.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-01, 08:57   #4569
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
wstawać spiochy
bo nie ma komu pisać
melduje się wstałam

musiałam podręczyć troche mojego pijanego chopa
Stary 2012-08-01, 08:58   #4570
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
ile zakładacie solarów
dostaliście dofinansowanie? powiedz jaki to jest wydatek bo my właśnie musimy już zacząć szukać i nie wiem czy mamy zrobić to teraz czy możemy ewentualnie na przyszłą wiosnę bo i tak już końcówka lata a chcemy się jak najszybciej wprowadzać
Zorientujcie się bo nie wiem czy dofinansowanie nie jest do końca roku bo potem podobno mają baterie słoneczne dofinansowywać.
U nas to wygląda tak: koszt 11300 ( na pięc osób niby choć dzidziol jeszcze w brzuchu ), dofinansowania jest około 5000, do tego w cenie goście instalująnam nowy piec ( bo stary był mega nie ekonomiczy i się już sypał; oczywiście nowy piec za własna kasę) a taka instalacja to około 1000. W tej cenia mamy tą instalację, beczkę z wężownicą 300l, dwa duże panele, i te wszystkie złączki i przyłączki, sterownik.
Wczoraj już ciepła woda była z paneli, 60 stopni.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-01, 09:03   #4571
marsi11
Zakorzenienie

o kurde to faktyczne musimy się pospieszyć
swoją drogą to bez sensu,że kończą się takie dofinansowanie a wymagają by ludzie inwestowali w eko technologie
ja strasznie marzyłam o zbiorniku na deszczówkę- do prania i spłukiwania toalety, instalacja i zbiornik strasznie droga i dofinansowania jeszcze nie ma na to? pytanie czemu kurde jak to takie eko i wogóle genialny pomysł
Stary 2012-08-01, 09:19   #4572
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja tez wstalam, bo panowie montujacy drzwi przyszli je poprawiac :/
Kto to widzial o takiej porze, kiedy akurat mialam dobry sen

No nic, zjem sniadanie, a potem wybijam na lumpkowe lowy. Musze tylko sie powstrzymac, zeby nie kupic nic dla dzidzi, poki nie wiem co i jak

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:24   #4573
sylwietta1988
Zakorzenienie

Szaja, a "Poczekajka" też tej autorki?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:47   #4574
e_vel
Wtajemniczenie

Witam
Bokeh, zaproszenia śliczne i też się wzruszyłam Ja Ci proponuję takie rozwiązanie - jak się okaże, że w brzuszku masz chłopca to niebieska kokardka, a jak dziewczynka to różowa - będzie miał Maluszek wpływ na zaproszenia Obrączki też bardzo ładne My mamy łączone białe złoto z żółtym i powiem Wam, że strasznie się wycierają...

Marsi, ale dałaś czadu z tym samoopalaczem Żeby mu tylko plamy nie wyszły, bo wiesz jak jest z nakładaniem samoopalaczy

Ja dziś jadę na wizytę do lekarza, więc trzymajcie kciuki, popołudniu dam znać co i jak Leci 18 tydzień, więc nie widzę innej opcji jak się dowiedzieć płci lokatora/-ki

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Marsi, moja Niunia jak się urodziła to od naszych znajomych dostała taki kombinezonik - smoka, super w nim wyglądała. W SMYK-u kupiony był, tyle, że ceny kosmiczne pewnie.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:50   #4575
djerba
Wtajemniczenie

Dziewczyny...ja już nie mogę...
Babka wychodzi na cały dzień do pracy i zostawia psa... który noooooon stop szczeka!!!! i to nie tylko wtedy, gdy ktoś przechodzi koło drzwi (a mieszkają na parterze)...ale all d time!
dzwoniłam do straży miejskiej..ale tam od razu poszedł by mandat, a ja nie chcę się już narażać nowym sąsiadom..
Proszę, doradźcie mi co mogę zrobić. ja nie jestem już w stanie tego wytrzymać...
Stary 2012-08-01, 10:04   #4576
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Babka wychodzi na cały dzień do pracy i zostawia psa... który noooooon stop szczeka!!!! i to nie tylko wtedy, gdy ktoś przechodzi koło drzwi (a mieszkają na parterze)...ale all d time!
dzwoniłam do straży miejskiej..ale tam od razu poszedł by mandat, a ja nie chcę się już narażać nowym sąsiadom..
Proszę, doradźcie mi co mogę zrobić. ja nie jestem już w stanie tego wytrzymać...
niestety nic Ci nie doradzę, bo sama mieszkam na wsi i pies jest przy każdym domu, ale szczekają tylko jak ktoś wejdzie na podwórko...

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Dresik osiołek zamiast Kłapouchego http://allegro.pl/komplet-dresy-bluz...464467580.html jest też wersja z niebieskim
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:09   #4577
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
to polecam abyś obejżała polski film JOB- to komedia to zniesiesz
ale właśnie tam był patent z psem sąsiadki- w zasadzie pół wątku

to stary film pewnie będzie gdzieś na vod w necie

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dresik osiołek zamiast Kłapouchego http://allegro.pl/komplet-dresy-bluz...464467580.html jest też wersja z niebieskim
cudo
Stary 2012-08-01, 10:15   #4578
pstryczek84
Zakorzenienie

Witam witam
Cytat:
Witam
Bokeh, zaproszenia śliczne i też się wzruszyłam Ja Ci proponuję takie rozwiązanie - jak się okaże, że w brzuszku masz chłopca to niebieska kokardka, a jak dziewczynka to różowa - będzie miał Maluszek wpływ na zaproszenia .
SUPER pomysł Popieram w 100 %. tylko czy jest na tyle czasu żeby czekać na ujawnienie płci?
Cytat:
Oj, rzeczywiście ciężka sprawa... Spróbuj narazie delikatnie z nią porozmawiać,( powiedzieć że masz małe dziecko i oczekujesz następnego) i wybadać co to za kobieta...

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
to polecam abyś obejżała polski film JOB- to komedia to zniesiesz
ale właśnie tam był patent z psem sąsiadki- w zasadzie pół wątku
to stary film pewnie będzie gdzieś na vod w necie
Tez od razu pomyślałam o JOBie uwielbiam ten film (My pen is long)

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:15   #4579
insolito
Zadomowienie

Cytat:
wstawać spiochy
bo nie ma komu pisać
Ja dopiero oczy otworzyłam

Cytat:
Bokeh:

dodałabym białą kokardkę

Ja mam wizytę 9.08, wcześniej muszę zrobić badania.
Biała kokardka wyglądałaby super

Moja wizyta też 09.08, także będziemy stresować się razem

Cytat:
Ja to porodu samego w sobie się nie boję , ale np nacinania krocza, chamskiego lekarza, czy położnej, komplikacj jakiś, i potem tych pierwszych chwil, najbardziej chyab karmienia że nie będe wiedziała i wogóle.

Czytałam na innym forum ( nie wiem czy tak jest na prawdę ) że dziewczyny ktore uprawiały sport i ogólnie sa wysportowane maja mniej elastyczne krocze, i prawie zawsze sa nacinane.
Ja też się najbardziej boję komplikacji przy porodzie, że dziecko mi przyduszą albo rączka ze stawu maluchowi wypadnie. Dużo słyszałam o takich przypadkach i nawet zastanawiałam się nad cc z tego powodu , ale stwierdziłam, że podczas cc też mogą pojawić się komplikację więc nie będę cudować. Jeśli nie będzie przeciwwskazań to chcę rodzić naturalnie

Też gdzieś słyszałam o tym, że kobiety trenujące mają mało elastyczne krocze. Są ponoć jakieś pompki do ćwiczenia krocza przed porodem i z tego co słyszałam są bardzo chwalone

Cytat:
Nie wiem co Ci doradzić
U nas sąsiedzi też kiedyś mieli psa, ale na szczęście szybko doszli do wniosku, że psina się męczy i oddali na wieś
Strasznie Ci współczuje, bo to uciążliwe bardzo musi być

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:19   #4580
Hosenka*
Zakorzenienie

Marsi: współczuję

Jednak jest coś w tym, żeby przed wynajęciem/kupnem mieszkania wypytać o sąsiadów, zwierzęta itp

My kupiliśmy mieszkanie w bloku wychodzącym na tyły CH, wiec od strony wentylatorów - pierwsza noc była tragiczna, teraz w zasadzie nie słyszymy szumu (24godz). Gorsze jest to, że niedawno do Intermarche, który jest w tym CH zrobili drugie wejście, właśnie od tyłu, od "naszej" strony i nieraz w sobotę, niedziele już ok 8 słychać: "dziś w promocji ..." , a w tygodniu już po 7

Instagram

Stary 2012-08-01, 10:19   #4581
suzi31
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Poczytałam Was i zaraz uciekam. Mała ciągnie mnie za rękę, że chce iść na dwór, więc zaraz się szykujemy i jadę z nią do babci i na basen odkryty. Chciałabym mieć tyle energii co ona.

Djerba - co do psa to chyba kiepska sprawa. Pamietam jak w TV pokazywali, że na podwórzu w jakiejś szkole pies ujadał non stop, były skargi sąsiadów, ale nic z tym nie mogli zrobić - wytłumaczenie: tak jest, że pies szczeka.
Cisza nocna pewnie jest u Was od 22:00? Wtedy właścicielka psa jest już w domu i pies cicho siedzi.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:24   #4582
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

[/COLOR]

Tez od razu pomyślałam o JOBie uwielbiam ten film (My pen is long)
my pen is normal

albo z tym promem,że Kieras mówił,że na promie to nic tylko wóda i ruchanie
a co kieras był?
nie, siostra Kierasa

kocham ten film
Stary 2012-08-01, 10:25   #4583
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
My kupiliśmy mieszkanie w bloku wychodzącym na tyły CH, wiec od strony wentylatorów - pierwsza noc była tragiczna, teraz w zasadzie nie słyszymy szumu (24godz). Gorsze jest to, że niedawno do Intermarche, który jest w tym CH zrobili drugie wejście, właśnie od tyłu, od "naszej" strony i nieraz w sobotę, niedziele już ok 8 słychać: "dziś w promocji ..." , a w tygodniu już po 7
przynajmniej żadnej ciekawej promocji nie przegapisz

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:29   #4584
Lenova
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35624148]Od początku Wiesz, w śmierć łóżeczkową wpisane są też te przypadki, które powstają właśnie ze spania z rodzicami z winy rodzica (alkohol, tabletki, przygniecenie).

Poka

No ja trafiłam super, to z SH za dychę [/QUOTE]

no ja bym właśnie chciała żeby moje też spało w łóżeczku od samego początku , ale w naszej sypialni pewnie , w sumie to nie ma wyjscia bo mamy kawalerkę

Właśnie szykuję się na wizytę do lekarza , usg mi nie zrobi bo jak to z nfz ale może mi wyjsni ten błąd w ostatnim badaniu.
Niestety przed chwilą znowu się porzygałam i krew z nosa mi poleciała przy tym aż mi się słabo zrobiło już było tak dobrze a tu początek II trymestru tak mnie wita

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
niestety nic Ci nie doradzę, bo sama mieszkam na wsi i pies jest przy każdym domu, ale szczekają tylko jak ktoś wejdzie na podwórko...

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Dresik osiołek zamiast Kłapouchego http://allegro.pl/komplet-dresy-bluz...464467580.html jest też wersja z niebieskim
Aaaaaa cuuudoooo !!!!!
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:35   #4585
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
przynajmniej żadnej ciekawej promocji nie przegapisz
Taaaa Nie wiem jak to dzieciątko będzie początkowo w naszej sypialni spało Pokój z drugiej strony mieszkania (dla dziecka) jest cichy, ale początkowo będzie z nami.

Znasz może sklep, gdzie jest duża oferta wózków? Byłam w 2 na Długosza i bida straszna
Ale za to łóżeczka tanie.

Instagram

Stary 2012-08-01, 10:42   #4586
pstryczek84
Zakorzenienie

address? nie dres, zamszyk
ładne buty, zamszowe? nie , za swoje...
- Jechałem szybko.... bo lubię zapierdalać. (ulubiony tekst mojego Męża, motocyklisty

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

No i chyba najlepszy tekst jak dla mnie

Wizyta księdza:
- A ty się umiesz żagnać dziecko?
- TAAAAAAK... DOWIDZEEEEENIA!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:50   #4587
marsi11
Zakorzenienie

taaaa i mongolskie lekarstwo dobre na wszystko

nie wiem,czy pamiętasz rolę Jarka Jakimowicza- ja się śmieję,że to jego najlepsza życiowa rola- na autostradzie:
- w domu siedź kur...a

albo: Darek otwórz

a jak moje chłopaki wracają z meczu piłkarskiego to zawsze się pytam czym im się obija a oni na to,że piwem i hot dogami
Stary 2012-08-01, 10:50   #4588
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Dzień dobry
Ehh ja chyba do weterynarze zaraz się przejdę, szczur mi się rozchorował. Chyba zdycha, ale żeby jeszcze po prostu zdechł no to trudno, tak się zdarza. Ale właśnie się dowiedziałam, że to już trzeci dzień, jakiś taki zamulony. Ma problemy z utrzymaniem równowagi, a od dziś ogon cały czerwony, jakiś zakrwawiony jakby
Bez sensu, matka zawsze kupuje sobie te wszystkie króliki, świnki morskie, szczurki itp, ale gdybym tu czasem nie przyjeżdżała, to by w ogóle nie miały posprzątanych klatek, matka do weterynarza też nie pójdzie, kasy jej pewnie szkoda. To jest kurna zwierzę i jakąś odpowiedzialność się chyba za to bierze A teraz jeszcze mówi, że akurat tego szczura to ona w sumie nie lubi, więc może lepiej żeby zdechł, pffff
Teraz już nie będę miała czasu na to, więc niech tylko spróbuje sobie jeszcze coś kupić
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:53   #4589
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ehh ja chyba do weterynarze zaraz się przejdę, szczur mi się rozchorował. Chyba zdycha, ale żeby jeszcze po prostu zdechł no to trudno, tak się zdarza. Ale właśnie się dowiedziałam, że to już trzeci dzień, jakiś taki zamulony. Ma problemy z utrzymaniem równowagi, a od dziś ogon cały czerwony, jakiś zakrwawiony jakby
Bez sensu, matka zawsze kupuje sobie te wszystkie króliki, świnki morskie, szczurki itp, ale gdybym tu czasem nie przyjeżdżała, to by w ogóle nie miały posprzątanych klatek, matka do weterynarza też nie pójdzie, kasy jej pewnie szkoda. To jest kurna zwierzę i jakąś odpowiedzialność się chyba za to bierze A teraz jeszcze mówi, że akurat tego szczura to ona w sumie nie lubi, więc może lepiej żeby zdechł, pffff
Teraz już nie będę miała czasu na to, więc niech tylko spróbuje sobie jeszcze coś kupić
moja matka też swego czasu hodowała gryzonie
ale ojciec zagroził rozwodem, bo miała więcej serca do nich niż do dzieci i męża

no i z tego co ona mi mówiła z racji tego,że one się bardzo krzyżują ze sobą w hodowlach- coraz krócej żyją
kiedyś chomiki żył po 5 lat, dziś rok dwa
szczury nawet po 11 a teraz do 4-5 lat
niestety
Stary 2012-08-01, 11:02   #4590
marta00537
Raczkowanie

dzień dobry
Wczoraj mnie cały dzień nie było w domku, wróciłam po 22 i ledwo co Was nadrobiłam Juz nie miałam siły odpisywac. A dzisiaj to już nie wiem co kumo miałam odpisać
Laseczki dziękuje za odpowiedź odnośnie tego lekarza Pytałam, bo dużo właśnie z Was pisała, że gin pracuje w szpitalui myslałam, ze to ma jakieś znaczenie. Ale już się tym nie przejmuje. Nawet jak by pracował to mogłabym nie trafić na jego dyżur, w takim razie już o tym nie myślę
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
miłego dnia

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości