III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 09:18   #2791
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Gda a jaki masz płyn do płukania?
Ja sie znowu zastanawiam czy prać tylko w proszku czy w płynie też płukać
A pranie mam niestety ręczne bo na automat musze poczekać do października
oj współczuje!!! tylko postaw sobie gdzie miskę wysoko, żeby sie nie schylała przy tym praniu za bardzo
a i ja piore tylko w płynach, nie lubię proszków płyn do płukania jest tez z lovelli

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:21   #2792
gda
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Jak mniue swędział brzuch w pierwszej ciąży to parę dni później wyszło mi pełno rozstępow to było 2 tygodnie porzed porodem
Nie no błagam nie strasz! Ja się teraz smaruję już 3 razy dziennie, co z tego że nienawidzę balsamów w upały stosować. W te wakacje jestem zdesperowana, żeby jak najbardziej uchronić skórę... Już na lewym cycku jest kilka, ale może chociaż brzuch uchronię...

Cytat:
Gda a jaki masz płyn do płukania?
Ja sie znowu zastanawiam czy prać tylko w proszku czy w płynie też płukać
A pranie mam niestety ręczne bo na automat musze poczekać do października
Ja też kupiłam lovellę do płukania. Na razie wstawiłam pranie naszych ciuchów w tej lovelli (bo skończyły mi się moje ), zobaczymy jakie wyjdą...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:23   #2793
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ja brzucha nie mierzę,bo ostatnio przesadziłam ze słodyczami,uwielbiam rurki waniliowe z biedry.Jak mnie nie ciągnęło to teraz mam za wszystkie miesiące,czuje się jak słonica....
Idę spać.Pa Kochane!
Ja sobie też pozwalam ze słodyczami za bardzo... a rurki z biedronki są pycha!!!czekoladowe też...

Ale chce mi się spać siedzę w pracy i zaraz przybiję gwoździa, do tego gorąco się zaczyna robić...
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:25   #2794
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Nie no błagam nie strasz! Ja się teraz smaruję już 3 razy dziennie, co z tego że nienawidzę balsamów w upały stosować. W te wakacje jestem zdesperowana, żeby jak najbardziej uchronić skórę... Już na lewym cycku jest kilka, ale może chociaż brzuch uchronię...

Ja też kupiłam lovellę do płukania. Na razie wstawiłam pranie naszych ciuchów w tej lovelli (bo skończyły mi się moje ), zobaczymy jakie wyjdą...
Pytałaś to odpowiadam i mam nadzieję że żaden Ci nie wyjdzie bo to okropieństwo niestety, i ja już osobiście mam postanowione powalczyć trochę o swoje ciało i te rozstępy.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:36   #2795
anesh_
Zakorzenienie

Dzień dobry

No i siedzę sobie w domu sama.... tżta brak
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:38   #2796
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Witam się i ja...
Dziś znów gorąco, jade do mamy, ma jeszcze urlop to posiedze z nią trochę. Mam taką ochotę posprzątać mieszkanie po swojemu, ale nie będę przesadzała.
Też zabieram się niedługo za pranie maluszkowe.

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
moj synus do mnie przyszedl z pytaniem:"mamo co to jest ciśnienie??"
bądz tu mądry i wytłumacz 5-latkowi tak,zeby zrozumial
Właśnie zdałam sobie sprawę, że będzie bardzo dużo trudnych pytań. Do tej pory tylko się z tego śmiałam - teraz też mnie to czeka

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość

Boooszeee... nie przypominajcie mi tego badania boszeeee..... bleeee... a mam powtarzac tysz ale gin mówil ze w 37 tc no ocipiał chyba... musze urodzic do tego czasu bo nie zniese
Więc trzymam kciuki, żeby się powiodło. 37 skończonych i hej na porodówkę

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
to pokaże łóżeczko i nie zabiłam męża .. ukochałam go nawet [/COLOR]
Śliczne łóżeczko, u mnie materacyk narazie leży wkomponowany, a na materacyku wszystko

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Konczita ladne łóżeczko A pokój jednak dwukolorowo malowaliście, czy to nie ten.
Kropek dziś na fuszce dorobił więc jutro zamówienie na all składam
I chyba wiem jaki chcę wózek. Taki:
http://allegro.pl/jet-alu-baby-activ...518615518.html
Znajoma ma ten wózeczek i nie narzekała, bardzo ładnie się prezentuje - jest taki zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
No właśnie o to mi chodziło, też czytałam gdzieś o tym. To się nazywa metoda Lam, ale właśnie trzeba spełnic szereg warunków. Można o tym w necie poczytac.
Ja nie będę testowała tej metody, zaufam gumeczkom

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
My byliśmy oglądać tako lareta. Ale tak szybko szybko, bo do lekarza.
Więc mam nadzieję, że za tydzień wyjedziemy trochę szybciej i przetestujemy wózio w sklepie . A później, po 10tym,go zamówimy
My jednak zdecydowaliśmy kupić Tako Baby Heaven alu, jest troszkę węższy niż laret a u nas miejsca brak w mieszkaniu. W sumie to zakupuje go w ciemno, mam nadzieje, że nie będę żałowała.

Cytat:
Dziewczyny, czy Was też tak swędzi brzuch??? Ja się smaruję oliwką plus balsamem i codziennie przed snem mnie swędzi... Wczoraj miałam pobieraną krew na zbadanie bilirubiny, ale panie z laboratorium powiedziały, że wyniki będą do odebrania przed kolejną wizytą. A to dopiero 20.08!
Mnie tak brzuchol swędził, okazało się, że bluzka powietrza nie przepuszczała i cały wysypało mi w potówkach.

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Wiecie co

zmierzyłam dziś brzucha i mam o 5 cm więcej niż ostatnio (a to było góra1-1,5 tyg. temu) czyli okrągłą stóweczkę
Jak to ja mam już 111 cm, w tydzień zwiększył obwód o 3cm

Cytat:

i ja gratuluję kochana .. ale ten czas leci .. ciekawe czy tez tak szybko będą nam tygodnie z dzidziolami leciały

Jeszcze szybciej pewnie

Cytat:
A wczoraj byli u mnie rodzice moi kochani i dostalismy prezent rocznicowy - nowe cudaśne żelazkoo!!!
Miałam wcześniej ale mi zaciągało z przodu i mnie wnerwiało
Teraz będe śmigać bez obaw
Ja na imieniny deske do prasowania dostałam, zmieniają się priorytety

Mam pytanie...
pamiętacie zapewne, że u mnie ta szyjka krótka(chociaż położna twierdzi, że taka już jej uroda). Mały już odwróciony główką w dół. Czuje jak się rozciąga w brzuchu i powoduje taki nacisk na moje krocze i pęchcerz przy okazji. Boję się, że ta szyjka puści już całkiem jak on się tam pręży.
Od czasu do czasu czuje też takie dziwne kucie w pochwie.
Już nie wiem, czy bzikuje, czy coś zaczyna dziać się niepokojącego
Stary 2012-08-01, 09:42   #2797
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Ja dziś mam wolne przymusowe bo nie mam co z Paulą zrobić a przedszkole ten miesiąc zamknięte. Trzeba będzie jakoś kombinować. No ale obskoczymy szmateksiki, załatwimy zmianę numery rachunku bankowego w zusie i opiece, Oc na samochód, ogólnie mamy co robić. A niestety upał się zapowiada, bo już słonko okrutnie daje.

Cytat:
No właśnie o to mi chodziło, też czytałam gdzieś o tym. To się nazywa metoda Lam, ale właśnie trzeba spełnic szereg warunków. Można o tym w necie poczytac.
Te warunki są bardzo restrykcyjne, na przykład karmienie piersią co do minuty, także w nocy, w sumie w nocy najważniejsze. A przecież wystarczy że dziecko przeziębione i mniej od razu je i lipa. Dlatego lekarze nie uważają karmienia piersią na antykoncepcję.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

My byliśmy oglądać tako lareta. Ale tak szybko szybko, bo do lekarza.
Więc mam nadzieję, że za tydzień wyjedziemy trochę szybciej i przetestujemy wózio w sklepie . A później, po 10tym,go zamówimy
Też chciałam lareta na początku, ale już mi się odwidział, ten kolorowy pałąk w stelażu konkretnie. Później odwidziała mi się Captiva. Spacerówki mi się nie podobają w nich jakoś. Teraz robią na taki stary styl mam wrażenie. Takie kanciaste są. Teraz tamten alu jet mi się podoba, ale jak długo

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
tamlin bardzo ładny wózeczekpokaż opaleniznęo!a widziałaś inne ciężarne na plaży?i jaki miałaś kostium?bo ja mam tylko 2-częściowe,ale mam taki cieniutki szal jak pareo i chyba to wezmę,żeby zakryć bębenek.
Później wrzucę kilka fotek. A strój miałam jednoczęściowy plus pareo. Były babki w ciąży w strojach dwu częściowych, nawet brzuszków nie przykrywały, jedna taka, cały czas przód opalała w pełnym słońcu, druga pod parasolem siedziała i brzuch zakryty był.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
i bylo dzis o tym TENS, mozna bylo sprobowac, tzn ta osoba ktora ma juz 32 tc wiec mi sie udalo fajne uczucie. babka nam mowiła, że mozna stosowac przez caly okres porodu ( wiadomo nie pod prysznicem), ze te fale nie maja wplywu na dziecko ani nie spowalniaja porodu czyli ogolnie polecała, niekotre szpitale podobno maja na stanie, ale mozna tez sobie wypożyczyć no i przy bolach kregoslupa w trakcie skurczy sprawdza sie idealnie no ciekawe ciekawe, moze sie zdecyduje i wypozycze sobie
A gdzie to wypożyczyć?

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię doskonale (jako hipochondryczka ). Ja jak widzę kogoś z opryszczką na wardze to mnie zaraz zaczynają usta swędzieć.

Cytat:

Tamlin to jest sypialnia nasza, Niunia ma różowy pokoik w jednym kolorku już wrzucałam wcześniej focie ....
Wózeczek fajny

No właśnie coś mi w tych kolorach nie pasowało

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Kropek is the best. Nie znam człowieka, a uwielbiam.
No ja też

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
ładny wózeczek
a widziałaś go na żywo czy tylko na allegro?
Najpierw na żywo widziałam u pani w Biedronce i mi się spodobal bo tak mięciutko jeździł. I spacerówkę ma ładną a nie kanciastą.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
a ja tak strasznie boje sie dentysty
Ja też, a muszę iść bo mnie pobolewa ząb.
Stary 2012-08-01, 09:47   #2798
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Mam pytanie...
pamiętacie zapewne, że u mnie ta szyjka krótka(chociaż położna twierdzi, że taka już jej uroda). Mały już odwróciony główką w dół. Czuje jak się rozciąga w brzuchu i powoduje taki nacisk na moje krocze i pęchcerz przy okazji. Boję się, że ta szyjka puści już całkiem jak on się tam pręży.
mnie też ostatnio coś kłuje tam na dole i tez nie mam pojecia co to a ja juz szyjki prawie nie mam.,
Stary 2012-08-01, 09:48   #2799
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

biedna.. ja tez mam ukruszony zab i czekam az urodze iu zaczynam dzialac.
tez chcialam dzialac dopiero kolo pazdziernika jak urodze no ale nie dam rady tak mnie wnerwia..

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

ojoj biedactwo mój mężul w ubiegłym roku sobie ukruszył ząb ale tak solidnie, że musiał piłować i płytkę zakładać. 350zł i wytrzyma max 5 lat
o matko 350 zl..nie strasz mam nadzieje ze mi to zrobi za darmo:P wkoncu mnie przyjela na fundusz i to ona mi robila tego zeba wiec w ramach gwarancji mysle ze mnie potraktuje ulgowo

tamlin fajniutki ten wozeczek, nawet sobie w ulubionych zapisalam zeby pokazac Tz ,my narazie zdecydowani jestesmy na ten http://allegro.pl/3w1-nestor-quenne-...528550631.html

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:54   #2800
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

A gdzie to wypożyczyć?

najlepiej w szkole rodzenia podejść do kilku zapytać czy maja i na jakich warunkach wypożyczają i tyle

Stary 2012-08-01, 09:55   #2801
aloy
Raczkowanie

Cytat:

ja się smaruje i niestety wyszły mi na spodzie brzuszka 2 sztuki i na boczkach kilka takich drobnych, dokładnie w miejscach gdzie mnie skóra swedziała ale ja uzywałam na zmianę oliwki i kremu od rozstępów... w pierwszej ciąży nic a teraz.... jestem zrozpaczona...

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:56   #2802
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
oj współczuje!!! tylko postaw sobie gdzie miskę wysoko, żeby sie nie schylała przy tym praniu za bardzo
a i ja piore tylko w płynach, nie lubię proszków płyn do płukania jest tez z lovelli
Kuuuurcze a ja mam jakiś bambi do płukania i mama mi niemiecki jakiś kupił cholerka no, jakoś nie dotarło do mnie że plyn z loveli też jest, a proszek z tej firmy mam - eh.

Tak,tak, miska wysoko będzie stała także wszystko powolutku i ostrożnie będe robić
Pogoda słoneczna to wychnie raz dwa

Cytat:

kurka, następnym razem szukam płynu z loveli

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Witam się i ja...

Ja na imieniny deske do prasowania dostałam, zmieniają się priorytety

Mam pytanie...
Deska też by mi sie przydała teraz, a kto by pomyślał jakiś czas temu ze sie mi przyda

Też czuje takie uciski czasem i aż nogi zaciskam ze strachu że szyjka nie wyrobi.
Ale jak sie położe to przstaje.
Dość czesto to mam bo nawet lekarz mowil ze główką ba pecherzu leży i pewnie czesto sikam
13tego mam wizyte to sie dowiem co i jak znowu

Zmykam na razie bo robota czeka
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:00   #2803
elena_100
Wtajemniczenie

cześć

upał jak cholera i ciężko mi się oddycha

Tamlin wózek super i leciutki, czytałaś jakieś opinie?

Anusia
jak ja będę po 5 na tydzień zbierać to wiesz masz ze mną na noc a deskę do prasowania dostałam na święta BN

Niegrzeczna jak chcesz pójdę za ciebie, lubię chodzić do dentysty

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:01   #2804
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry - witam się i uciekam do prasowania
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:03   #2805
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
witam sie ja tez
alez jestem zla wczoraj mi sie zab ukruszyl.. tak mi hamsko poharatal jezyk ze krew mi leci .. bo mnie glupia podkusilo gryzc lizaka dobrze ze przyjaciolki mama pracuje jako pomoc dentystyczna to mnie zapisala na dzis (do dentystki co mi wczesniej robila zeby) bo bym nie wyrobila
Biedna. Też boję się dentysty...

Cytat:
Czeeeeść
Ale ja dzisiaj kiepsko spałam
Gorąco mi było, na siku wiecznie wstawałam,maluch mi sie przeciągał w brzuchu i teraz też to robi. Matko moje żebra i pęcherz i brzuch cały zresztą

Za oknem słońce więc na pewno nie wyciągne nochala z domku, więc w planie mam dzisiaj wypranie ciuszków dzidziolka
Po południu jakiś facet przyjdzie odmierzać drzwi do szafy
Będe miała rozsuwane z wieeeeelkimi lustrami.
Kurde nareszcie bo ja mam jedno lustro w którym sie do połowy widze
Całe szczescie że górnej połowy a nie dolnej

A wczoraj byli u mnie rodzice moi kochani i dostalismy prezent rocznicowy - nowe cudaśne żelazkoo!!!
Miałam wcześniej ale mi zaciągało z przodu i mnie wnerwiało
Teraz będe śmigać bez obaw
Gratuluję żelazka i szafy. My mamy drugą rocznicę we wtorek, ale tżta nie będzie.
Ale masz dobrze, że nie musisz nochala z domu wyciągać - ja to muszę na spacery z psiurem chodzić.
A tak poza tym nie wiem czy czasem nie dostane drugiego psa pod opiekę, bo mama wyjeżdża i nie ma co ze swoim zrobić... Albo pojadę do mamy ze swoim i tam będę kilka dni... Już same nie wiemy co zrobić.

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Dziś mam ciekawy wykład na szkole rodzenia, i prawdopodobnie nie pojde bo mąż musi znowu dłużej posiedzieć w pracy :/ zawsze jak jest fajny temat to cos mi wypada ;/ ile czasu przed terminem pierzecie/planujecie pranie wszystkich rzeczy dla maleństwa?
od dzis w rossmanie za 22 zł jest proszek Lovela 1,8 kg + płyn do prania lovela 750 ml gratis
Ja bym poszła sama. Zresztą tż nie był ze mną jeszcze na sr, bo go zawsze nie ma:P. Może we wrześniu pójdzie, bo wtedy cały miesiąc będzie w domu.

Ach... człowiek to się musi przyzwyczaić jednak do tej ciszy w domu.... dobrze, że pies czasem coś zamruczy
Stary 2012-08-01, 10:03   #2806
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry - witam się i uciekam do prasowania
Też już rozstawiam bo wczoraj zaszalałam za bardzo i nie dałam rady

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:09   #2807
tamlin111
Zakorzenienie

Widzę że dziś dzień prasowania, ja wczoraj zaczęłam bo mi się uzbierało i dziś mam zamiar też trochę poprasować.
Cytat:
tamlin fajniutki ten wozeczek, nawet sobie w ulubionych zapisalam zeby pokazac Tz ,my narazie zdecydowani jestesmy na ten http://allegro.pl/3w1-nestor-quenne-...528550631.html
Fajny, podobny do Tako Jumpera.

Cytat:
najlepiej w szkole rodzenia podejść do kilku zapytać czy maja i na jakich warunkach wypożyczają i tyle
No to chyba lipa bo u mnie szkoły rodzenia nie ma. Może w Trzciance jest, bo tam chcę rodzić. Jak pojadę na zwiedzanie porodówki to się zapytam.

Cytat:
Tamlin wózek super i leciutki, czytałaś jakieś opinie?
Opinie ma dobre.
Stary 2012-08-01, 10:09   #2808
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Anusia
jak ja będę po 5 na tydzień zbierać to wiesz masz ze mną na noc a deskę do prasowania dostałam na święta BN

Niegrzeczna jak chcesz pójdę za ciebie, lubię chodzić do dentysty
Też już od kilku lat takie prezenty dostajemy:P - w tym roku na święta BN firanki i szafkę na buty.

Za mnie do dentysty też możesz iść
Stary 2012-08-01, 10:12   #2809
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
witam sie ja tez
alez jestem zla wczoraj mi sie zab ukruszyl.. tak mi hamsko poharatal jezyk ze krew mi leci .. bo mnie glupia podkusilo gryzc lizaka dobrze ze przyjaciolki mama pracuje jako pomoc dentystyczna to mnie zapisala na dzis (do dentystki co mi wczesniej robila zeby) bo bym nie wyrobila
uuu aż mnie ciary przeszły... biedna

Cytat:
Te warunki są bardzo restrykcyjne, na przykład karmienie piersią co do minuty, także w nocy, w sumie w nocy najważniejsze. A przecież wystarczy że dziecko przeziębione i mniej od razu je i lipa. Dlatego lekarze nie uważają karmienia piersią na antykoncepcję.
No są właśnie bardzo restrykcyjne. Ja tam nie zamierzam sprawdzac na sobie.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:15   #2810
anesh_
Zakorzenienie

Klikniecie mi w ten link na dole?

Ach chociaż i tak pewnie nic nie wygram, bo inni mają już ponad 1000 głosów:/

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
No są właśnie bardzo restrykcyjne. Ja tam nie zamierzam sprawdzac na sobie.
Ja też nie

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

A tak w ogóle u nas 90 dni do poroduPicolo stawiam
Stary 2012-08-01, 10:27   #2811
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Klikniecie mi w ten link na dole?

Ach chociaż i tak pewnie nic nie wygram, bo inni mają już ponad 1000 głosów:/

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Ja też nie

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

A tak w ogóle u nas 90 dni do poroduPicolo stawiam
Kilknelam

Bozeee jak mi sie dzisiaj nudzi do tego nic mi sie nie chce. rozłożyłam sobie puzzle ale sa tak ciezkie ze juz mi sie odechcialo nikt mnie nie odwiedza... chyba pojde do gory iu zrobie juz lozeczko Jasiowi i poznosze ze strychu zbyry i sie za to zabiore moze jakos mi czas minie,.
Stary 2012-08-01, 10:36   #2812
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haaaaj wstałam dopierrroooo ..... i musze sie ogarnąźć, jechac do sklepu bo dzisiaj zupa z zielonego groszku i musze groszek kupic i loda mi sie chcestrasznie... a potem wstawie zupine łogarnr chałupe i moze se juz meble poprzestawiam... chociaz... jeszcze łózeczka nie składam to sie jeszcze wstrzymam boszeeee nic mnie sie nie chceeeeeeee

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:38   #2813
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość

A ja pamiętam i bardzo za tym tęsknie Mam nadzieję że kiedy już będę mogła sobie pozwolić na małe co nieco, to będę też miała ochotę bo teraz ostrzegam TŻa że po połogu to go zagnębię, ale przy małej dzidzi może nie będę miała nawet czasu o tym pomyśleć.

Mamcie które już mają dzieciaczki, jak to u Was było?
I co z antykoncepcją po porodzie?
więc ja napiszę o seksie i antykoncepcji jak było u mnie :

1. najbardziej chciało się spać, bo karmienie co 2 godziny całą dobę daje do wiwatu - a moje dziecko tak chciało jeść
2. ilekroć już się spotykaliśmy w niecnym celu to mała się budziła
3. antykoncepcja - dostałam tabletki które można stosowac przy karmieniu - Azalię i tu porażka na całej linii - mimo, że karmiłam i ćwiczyłam zaczęłam tyć po tych tabletkach
a patrząć na częstotliwość uprawiania seksu to taniej i lepiej dla mojego ciała by wyszły gumki
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:47   #2814
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:

Ja bym poszła sama. Zresztą tż nie był ze mną jeszcze na sr, bo go zawsze nie ma:P. Może we wrześniu pójdzie, bo wtedy cały miesiąc będzie w domu.

Ach... człowiek to się musi przyzwyczaić jednak do tej ciszy w domu.... dobrze, że pies czasem coś zamruczy
Kochana ja caly czas chodze sama tylko co zrobić z dwójką dzieci w tym czasie ?? niestety mąż mi jest bezwzględnie potrzebny by sie nimi w tym czasie zając, ale juz zalatwilam ze dam je na godzinkę do siostry :0 i jednak ide, temat " Poród - wpływ rodzącej na jego przebieg -
świadome przeżywanie porodu." po tym powrocie z urlopu jak zobaczylam suwaczek swój to nie moge teraz przestać myśleć o porodzie. nie moge sie doczekać

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:47   #2815
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Jak mniue swędział brzuch w pierwszej ciąży to parę dni później wyszło mi pełno rozstępow to było 2 tygodnie porzed porodem

zdazyłam sie przejechac przed wyrokiem w niedziele bylam we wrocku a tam mam własnie 100 km

biedna.. ja tez mam ukruszony zab i czekam az urodze iu zaczynam dzialac.
mialam tak samo

wrocilam od lekarza.mialam isc wczoraj ale nie bylo miejsc.2 razy mialam robione ktg(bo raz dzidzia spala,potem kazali mi zrobic 10 przysiadow i zrobili jeszcze raz),raz usg (po czym lekarka stwierdzila ,ze nie moze dziecka dokladnie zmierzyc bo ja drobna niby jestem) i badanie gin.niby wszystko ok,ale ginka dala mi skierowanie na DOPPLERa do szpitala,bo ona nie ma takiego sprzetu.....o co chodzi z tym badaniem???

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:50   #2816
Sojka1990
Zadomowienie

Konczi ale jaja, serio mamy identyczne sypialnie myślałam że sobie żartujesz :P nawet widze że uklad kolorków na ścianach przy łóżeczku identyko . a przy oknie jaki kolorek padł ?

Zielona trzymam kciuki żeby szybko się wygoiło

Jutro 37tc zaczynamy i mamy wizyte.. trzymajcie kciuki co by Zośka 2jke z przodu wykazała na wadze
Stary 2012-08-01, 10:54   #2817
zielona1911
Zakorzenienie

no ja juz mam osmioletnia siostre jakies pol godziny i juz meble poprzestawiane bo dzieciaki tancza do kinecta
Mama siostra przeslala fajne ubrania dla oskara,wiec juz trzeci raz je przegladam
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:55   #2818
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Konczi ale jaja, serio mamy identyczne sypialnie myślałam że sobie żartujesz :P nawet widze że uklad kolorków na ścianach przy łóżeczku identyko . a przy oknie jaki kolorek padł ?

Jutro 37tc zaczynamy i mamy wizyte.. trzymajcie kciuki co by Zośka 2jke z przodu wykazała na wadze
będzie miała napewno te 2 kilogramy zobaczysz

Sandra to usg chyba dotyczy Ciebie z tego co wyczytałam chodzi o jakieś zatory w żyłach czy coś.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
no ja juz mam osmioletnia siostre jakies pol godziny i juz meble poprzestawiane bo dzieciaki tancza do kinecta
Mama siostra przeslala fajne ubrania dla oskara,wiec juz trzeci raz je przegladam
Młodziutką masz tą siostrę. Ja mam 16 letnią dziewuchę imporezowiczkę
Stary 2012-08-01, 11:03   #2819
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Kilknelam

Bozeee jak mi sie dzisiaj nudzi do tego nic mi sie nie chce. rozłożyłam sobie puzzle ale sa tak ciezkie ze juz mi sie odechcialo nikt mnie nie odwiedza... chyba pojde do gory iu zrobie juz lozeczko Jasiowi i poznosze ze strychu zbyry i sie za to zabiore moze jakos mi czas minie,.
matko a jak mi sie nudzi chałupę wysprzątałam wczoraj, wyprasowała ciuchy przedwczoraj i na nie mam dzis co robic. padne do czasu kiedy tz wroci. a na dworze tak duszno

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

trzymamy!!!

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:

Młodziutką masz tą siostrę. Ja mam 16 letnią dziewuchę imporezowiczkę
a ja 22 letniego brata pyskacza i buntownika

Stary 2012-08-01, 11:10   #2820
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
matko a jak mi sie nudzi chałupę wysprzątałam wczoraj, wyprasowała ciuchy przedwczoraj i na nie mam dzis co robic. padne do czasu kiedy tz wroci. a na dworze tak duszno
rany mi też.aż sobie z nudów simsy zapodałam ale juz mi sie nie chce grać
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości