|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
a i ja piore tylko w płynach, nie lubię proszków
|
|
|
|
|
#2792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Ja się teraz smaruję już 3 razy dziennie, co z tego że nienawidzę balsamów w upały stosować. W te wakacje jestem zdesperowana, żeby jak najbardziej uchronić skórę... Już na lewym cycku jest kilka, ale może chociaż brzuch uchronię...Cytat:
), zobaczymy jakie wyjdą...
|
||
|
|
|
#2793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale chce mi się spać siedzę w pracy i zaraz przybiję gwoździa, do tego gorąco się zaczyna robić...
|
|
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam nadzieję że żaden Ci nie wyjdzie bo to okropieństwo niestety, i ja już osobiście mam postanowione powalczyć trochę o swoje ciało i te rozstępy.
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() No i siedzę sobie w domu sama.... tżta brak
|
|
|
|
#2796 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja...
Dziś znów gorąco, jade do mamy, ma jeszcze urlop to posiedze z nią trochę. Mam taką ochotę posprzątać mieszkanie po swojemu, ale nie będę przesadzała. Też zabieram się niedługo za pranie maluszkowe. Cytat:
Cytat:
![]() Śliczne łóżeczko, u mnie materacyk narazie leży wkomponowany, a na materacyku wszystko Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja mam już 111 cm, w tydzień zwiększył obwód o 3cmCytat:
![]() Cytat:
Mam pytanie... pamiętacie zapewne, że u mnie ta szyjka krótka(chociaż położna twierdzi, że taka już jej uroda). Mały już odwróciony główką w dół. Czuje jak się rozciąga w brzuchu i powoduje taki nacisk na moje krocze i pęchcerz przy okazji. Boję się, że ta szyjka puści już całkiem jak on się tam pręży. Od czasu do czasu czuje też takie dziwne kucie w pochwie. Już nie wiem, czy bzikuje, czy coś zaczyna dziać się niepokojącego
|
|
#2797 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ja dziś mam wolne przymusowe bo nie mam co z Paulą zrobić a przedszkole ten miesiąc zamknięte. Trzeba będzie jakoś kombinować. No ale obskoczymy szmateksiki, załatwimy zmianę numery rachunku bankowego w zusie i opiece, Oc na samochód, ogólnie mamy co robić. A niestety upał się zapowiada, bo już słonko okrutnie daje. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No ja też ![]() Najpierw na żywo widziałam u pani w Biedronce i mi się spodobal bo tak mięciutko jeździł. I spacerówkę ma ładną a nie kanciastą. Ja też, a muszę iść bo mnie pobolewa ząb. |
||||||
|
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze mi to zrobi za darmo:P wkoncu mnie przyjela na fundusz i to ona mi robila tego zeba wiec w ramach gwarancji mysle ze mnie potraktuje ulgowo![]() tamlin fajniutki ten wozeczek, nawet sobie w ulubionych zapisalam zeby pokazac Tz ,my narazie zdecydowani jestesmy na ten http://allegro.pl/3w1-nestor-quenne-...528550631.html |
||
|
|
|
#2800 |
|
Wtajemniczenie
|
najlepiej w szkole rodzenia
|
|
|
|
#2801 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2802 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cholerka no, jakoś nie dotarło do mnie że plyn z loveli też jest, a proszek z tej firmy mam - eh.Tak,tak, miska wysoko będzie stała także wszystko powolutku i ostrożnie będe robić Pogoda słoneczna to wychnie raz dwa ![]() Cytat:
kurka, następnym razem szukam płynu z loveli ![]() Cytat:
![]() Też czuje takie uciski czasem i aż nogi zaciskam ze strachu że szyjka nie wyrobi. Ale jak sie położe to przstaje. Dość czesto to mam bo nawet lekarz mowil ze główką ba pecherzu leży i pewnie czesto sikam ![]() 13tego mam wizyte to sie dowiem co i jak znowu ![]() Zmykam na razie bo robota czeka
|
|||
|
|
|
#2803 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
upał jak cholera i ciężko mi się oddycha ![]() Tamlin wózek super i leciutki, czytałaś jakieś opinie? Anusia jak ja będę po 5 na tydzień zbierać to wiesz masz ze mną na noc a deskę do prasowania dostałam na święta BN ![]() Niegrzeczna jak chcesz pójdę za ciebie, lubię chodzić do dentysty
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry - witam się i uciekam do prasowania
|
#2805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, ale tżta nie będzie .Ale masz dobrze, że nie musisz nochala z domu wyciągać - ja to muszę na spacery z psiurem chodzić.A tak poza tym nie wiem czy czasem nie dostane drugiego psa pod opiekę, bo mama wyjeżdża i nie ma co ze swoim zrobić... Albo pojadę do mamy ze swoim i tam będę kilka dni... Już same nie wiemy co zrobić. Cytat:
. Zresztą tż nie był ze mną jeszcze na sr, bo go zawsze nie ma:P. Może we wrześniu pójdzie, bo wtedy cały miesiąc będzie w domu .Ach... człowiek to się musi przyzwyczaić jednak do tej ciszy w domu.... dobrze, że pies czasem coś zamruczy
|
|||
|
|
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
Też już rozstawiam bo wczoraj zaszalałam za bardzo i nie dałam rady
|
#2807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Widzę że dziś dzień prasowania, ja wczoraj zaczęłam bo mi się uzbierało i dziś mam zamiar też trochę poprasować.
Cytat:
Cytat:
Opinie ma dobre. |
||
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Za mnie do dentysty też możesz iść
|
|
|
|
|
#2809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Klikniecie mi w ten link na dole?
![]() Ach chociaż i tak pewnie nic nie wygram, bo inni mają już ponad 1000 głosów:/ ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- A tak w ogóle u nas 90 dni do porodu ![]() |
|
|
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bozeee jak mi sie dzisiaj nudzi do tego nic mi sie nie chce. rozłożyłam sobie puzzle ale sa tak ciezkie ze juz mi sie odechcialo |
|
|
|
|
#2812 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaaaj
wstałam dopierrroooo ..... i musze sie ogarnąźć, jechac do sklepu bo dzisiaj zupa z zielonego groszku i musze groszek kupic i loda mi sie chcestrasznie... a potem wstawie zupine łogarnr chałupe i moze se juz meble poprzestawiam... chociaz... jeszcze łózeczka nie składam to sie jeszcze wstrzymam boszeeee nic mnie sie nie chceeeeeeee
|
|
|
|
#2813 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Cytat:
1. najbardziej chciało się spać, bo karmienie co 2 godziny całą dobę daje do wiwatu - a moje dziecko tak chciało jeść 2. ilekroć już się spotykaliśmy w niecnym celu to mała się budziła 3. antykoncepcja - dostałam tabletki które można stosowac przy karmieniu - Azalię i tu porażka na całej linii - mimo, że karmiłam i ćwiczyłam zaczęłam tyć po tych tabletkach a patrząć na częstotliwość uprawiania seksu to taniej i lepiej dla mojego ciała by wyszły gumki
|
|
|
#2814 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko co zrobić z dwójką dzieci w tym czasie ?? niestety mąż mi jest bezwzględnie potrzebny by sie nimi w tym czasie zając, ale juz zalatwilam ze dam je na godzinkę do siostry :0 i jednak ide, temat " Poród - wpływ rodzącej na jego przebieg - świadome przeżywanie porodu." po tym powrocie z urlopu jak zobaczylam suwaczek swój to nie moge teraz przestać myśleć o porodzie. nie moge sie doczekać
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wrocilam od lekarza.mialam isc wczoraj ale nie bylo miejsc ) i badanie gin.niby wszystko ok,ale ginka dala mi skierowanie na DOPPLERa do szpitala,bo ona nie ma takiego sprzetu.....o co chodzi z tym badaniem???
|
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
Konczi ale jaja, serio mamy identyczne sypialnie
myślałam że sobie żartujesz :P nawet widze że uklad kolorków na ścianach przy łóżeczku identyko . a przy oknie jaki kolorek padł ? ![]() Zielona trzymam kciuki żeby szybko się wygoiło ![]() Jutro 37tc zaczynamy i mamy wizyte.. trzymajcie kciuki co by Zośka 2jke z przodu wykazała na wadze
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
no ja juz mam osmioletnia siostre jakies pol godziny i juz meble poprzestawiane bo dzieciaki tancza do kinecta
![]() Mama siostra przeslala fajne ubrania dla oskara,wiec juz trzeci raz je przegladam
|
|
|
|
#2818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sandra to usg chyba dotyczy Ciebie z tego co wyczytałam chodzi o jakieś zatory w żyłach czy coś. ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2819 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chałupę wysprzątałam wczoraj, wyprasowała ciuchy przedwczoraj i na nie mam dzis co robic. padne do czasu kiedy tz wroci. a na dworze tak duszno ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2820 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.

Ja się teraz smaruję już 3 razy dziennie, co z tego że nienawidzę balsamów w upały stosować. W te wakacje jestem zdesperowana, żeby jak najbardziej uchronić skórę... Już na lewym cycku jest kilka, ale może chociaż brzuch uchronię...
), zobaczymy jakie wyjdą...