III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 21:56   #2761
elena_100
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Wiecie co

zmierzyłam dziś brzucha i mam o 5 cm więcej niż ostatnio (a to było góra1-1,5 tyg. temu) czyli okrągłą stóweczkę

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:01   #2762
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Wiecie co

zmierzyłam dziś brzucha i mam o 5 cm więcej niż ostatnio (a to było góra1-1,5 tyg. temu) czyli okrągłą stóweczkę
nie wiem, jak to jest możliwe, ale ja 2 tygodnie temu miałam większy obwód brzucha niż dziś. Bo jak dziś mierzyłam to wyszło mi 93 cm (a wcześniej było 96)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:03   #2763
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynki jeszcze raz dzięki za komplementy

Katee jechaliśmy 280 km w jedną stronę. Jak jechaliśmy do to miałam straszny naciska na pęcherz a prawie przez 100 km ni było stacji więc musiałam do kukurydzy skoczyć W drugą stronę było zdecydowanie lepiej.
U nas może być podobnie,aby się odsikaćtylko my mamy w jedną stronę 400km.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
mysmy jechali 900km masakra
Jakoś musze dać radę jak chce Bałtyk zobaczyć...a po powrocie (10.08)umówiłam się na usg 4D na Łuckiej i chyba zauroczyłam się lekarzemno fakt,przystojny jest i opinie ma super.

tamlin bardzo ładny wózeczekpokaż opaleniznęo!a widziałaś inne ciężarne na plaży?i jaki miałaś kostium?bo ja mam tylko 2-częściowe,ale mam taki cieniutki szal jak pareo i chyba to wezmę,żeby zakryć bębenek.

Enigmama ładna mamusia z Ciebie i córeczki jakie już duże,w jakim są wieku?Mówiłaś kiedyś,że masz duży brzuch,większy niż z dziewczynkami w poprzednich ciążach a ja uważam,ze wcale nie jest taki duży

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
wózek super zazdroiszcze wybierania wózków ja niestety mam po Zuzce

dla mnie jest problemem usiedzenie 100 km
Ja też mam po synku a tak bym chciała nowy,ale mogę pomarzyć...
Słuchaj,to w Twoim stanie jeszcze tak kursujesz?
Ja od czasu,gdy byłam w szpitalu najdłuższa trasa autem to 10km,dlatego trochę się boję...

I muszę wypakować z walizki rzeczy do szpitala(choć jeszcze nie wszystkie mam)i powoli szykować,co mamy wziąć ze sobą na wczasy.Nawet zastanawiałam się,czy nie spakować tych rzeczy do szpitala w mniejszą torbę,jakby co...ale tłumacze codziennie Kubusiowi,że jeszcze cały miesiąc i pare dni musi tam siedzieć.

A i po tej luteinie podjęzykowej ciut mnie wysypało
Ja brzucha nie mierzę,bo ostatnio przesadziłam ze słodyczami,uwielbiam rurki waniliowe z biedry.Jak mnie nie ciągnęło to teraz mam za wszystkie miesiące,czuje się jak słonica....
Idę spać.Pa Kochane!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-07-31 o 22:10
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:07   #2764
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
nie wiem, jak to jest możliwe, ale ja 2 tygodnie temu miałam większy obwód brzucha niż dziś. Bo jak dziś mierzyłam to wyszło mi 93 cm (a wcześniej było 96)
Może to od pory dnia zależy. Ostatnio mierzyłam się do południa. Haha 5 co tydzień i chyba taczki sobie kupię

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Spadam do wyrka. Pa

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:13   #2765
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie już Ci brzuszek opadł trochę i stąd mniejszy obwód.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Was też tak swędzi brzuch??? Ja się smaruję oliwką plus balsamem i codziennie przed snem mnie swędzi... Wczoraj miałam pobieraną krew na zbadanie bilirubiny, ale panie z laboratorium powiedziały, że wyniki będą do odebrania przed kolejną wizytą. A to dopiero 20.08!
Gda, jeśli tylko brzuch Cię swędzi to nie ma powodów do obaw. Rozumiem że się martwisz że to zatrucie ciążowe? Przy zatruciu swędzą też inne części ciała. Brzuch teraz się bardzo mocno rozciąga i stąd to swędzenie.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Aż mi brzuch od śmiechu stwardniał
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:14   #2766
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

my worcilismy ze szkoky rodzenia, ile ja sie dzis na oddychałam i na tej pilce poskakałam, super sprawa, chetnie bym sobie sprawila do domu

i bylo dzis o tym TENS, mozna bylo sprobowac, tzn ta osoba ktora ma juz 32 tc wiec mi sie udalo fajne uczucie. babka nam mowiła, że mozna stosowac przez caly okres porodu ( wiadomo nie pod prysznicem), ze te fale nie maja wplywu na dziecko ani nie spowalniaja porodu czyli ogolnie polecała, niekotre szpitale podobno maja na stanie, ale mozna tez sobie wypożyczyć no i przy bolach kregoslupa w trakcie skurczy sprawdza sie idealnie no ciekawe ciekawe, moze sie zdecyduje i wypozycze sobie

ja tez nie zamiezam biec do małej za kazdym razem jak zakwili bo bym po prostu nie wyrobiła przeciez nie bylabym wstanie nic zrobic ani miec jakies chwili dla siebie...no a przeciez jestem tez czlowiekiem. wiadomo kocham moje malenstow nad zycie, ale no tez chce jakos funkcjonowac. tym bardziej, ze mnie studia i pisanie pracy czeka moim zdaniem od malego trzeba wprowadzac pewne 'schematy' bo pozniej moze sie to obrocic przeciwko nam. tak jak np spanie z dzieckiem, ktoremu jestem calkowicie przeciwna. mam nadzieje, ze mi po porodzie nie odbije i sie nie złamie w tej kwestii, że bede latac na kazde kwilenie malej.
ja akurat czytalam tylko 1 ksiazke tracy hoog, i tam ciekawie bylo napisane o tym, że placz wlasnego dziecka mozna nauczyc sie rozpoznawac. zobaczymy jak to bedzie w praktyce. czytalam, że jednej z lipcowek sie udalo, wlasnie dzieki tej ksiazce

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:16   #2767
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
my worcilismy ze szkoky rodzenia, ile ja sie dzis na oddychałam i na tej pilce poskakałam, super sprawa, chetnie bym sobie sprawila do domu

i bylo dzis o tym TENS, mozna bylo sprobowac, tzn ta osoba ktora ma juz 32 tc wiec mi sie udalo fajne uczucie. babka nam mowiła, że mozna stosowac przez caly okres porodu ( wiadomo nie pod prysznicem), ze te fale nie maja wplywu na dziecko ani nie spowalniaja porodu czyli ogolnie polecała, niekotre szpitale podobno maja na stanie, ale mozna tez sobie wypożyczyć no i przy bolach kregoslupa w trakcie skurczy sprawdza sie idealnie no ciekawe ciekawe, moze sie zdecyduje i wypozycze sobie
Kasia, dzięki że napisałaś o TENS. Ja jutro też zamierzam położną pytać o to. Jestem ciekawa czy mi będzie polecać. Dużo dobrzego czytałam o tym. Na pewno nie zaszkodzi więc chyba warto się skusić.
Stary 2012-07-31, 22:32   #2768
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Gda, jeśli tylko brzuch Cię swędzi to nie ma powodów do obaw. Rozumiem że się martwisz że to zatrucie ciążowe? Przy zatruciu swędzą też inne części ciała. Brzuch teraz się bardzo mocno rozciąga i stąd to swędzenie.

No właśnie wiem, że przy tej cholestazie swędzą też dłonie i stopy... Ale byłam wczoraj na wizycie u profesora ginekologii, dyrektora szpitala w którym będę rodzić i on zapytał, czy swędzi mnie brzuch i czy wieczorami... A ja na to, że w sumie tak. No to on od razu do asystentki, żeby mi koniecznie skierowanie na bilirubinę drukowała... I teraz leżę i sobie wkręcam, że zdarzyło mi się swędzenie dłoni i stóp.

A tak w ogóle to teraz to mnie już wszystko swędzi tak sobie wmówiłam hehe
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:34   #2769
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Kasia, my dopiero we wrześniu na kurs weekendowy idziemy, wcześniej nie da rady a termin na połowę października... nie wiem czy nie za późno, z drugiej strony wszystko nam zostanie na świeżo
ja i jeszcze jedna dziewczyna jesteśmy tam w sumie najstarsze tygodniami, bo 32, reszta to 28/29 ale mysle, że jak bedziesz sie czuc ok to czemu nie tylko pamiętaj, że ten weekendy taki dosyć intensywny jest
ale na prawde atmosfera jest super i nawet moj tz maruda-ja nic nie rozumiem-dobrze sie bawi

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
niestety nie w każdej jest, chociaż jak piszesz być powinna moja siostra jest idealnym przykładem. ona wyznaje coś takiego jak "zimny chów" , im mniej kontaktu z dzieckiem tym lepiej...
dzieci ma bo chyba tak wypada... jest ślub więc są też dzieci...
ale jej jest tak dobrze i każdą naszą uwagę na ten temat olewa ciepłym moczem.
dla niej liczy się tylko ona, to ona jeździ na wczasy do Egiptu a dziewczyny w tym samym czasie są u babci na wsi. gdy próbowałam ją namówić, by zabrała je ze sobą powiedziała tylko,że jak będę same zarabiać to wtedy pojadą. ona nie po to pracuje by na nie wydawać, ona chce i będzie wydawać na siebie
matko ale dlaczego ona tak? tak bylyscie same wychowane czy ona tak sama z siebie ? ja sobei nie wyobrazam jechac sama na wakacje i zostaiwc dziecko tak...ja za psem placze jak trzeba zostawic a co dopiero maluchem

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dzięki,to muszę pokazać mojemu mężowi.
A co do zzo to na mnie bardzo dobrze zadziałało,znieczuliło jak powinno.Ważne,by przy wkłuciu igły się nie poruszyć!Potem moze ciut głowa bolała,ale nie wiem,czy od tego czy od zmęczenia porodem,ale mi bardzo ulżyło w bólu.Choć teraz planuje rodzić bez zzo a za to z małżonkiem
nam tez dzis o tym na sr mowili. że nie wolno sie ruszac tyle ile ci anestezjolog powie bo znieczulenie moze sie nie rozlac dobrze na wszystkie czesci i moze sie stac, że jedna polowe brzucha będziemy miec znieczulona a druga nie

tamlin sliczny wózio, kupuj

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:44   #2770
anesh_
Zakorzenienie

Tż mi właśnie napisał: "Kocham Was Aniołki". Achhh... no i co z tego, że myśli, że ja w 5 m-cu ciąży jestem jak nas kocha.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Przechodzę do testu pampers kontra dada.
Oooo. To czekam na relacje.

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haaaaj byłam dzisiaj na wizycie, pośmiałam sie z doktorem ktory uwazany jest za gbura a chyba nie jest skoro sie z nim śmiałam posłuchalismy serduszka, powypytywał nie badał bo uznal ze wszystko dobrze jest ja tez tak uznałam wiec nie nalegałam. Nie przytyłam ani grama od ostatniej wizyty ale to nic pan doktor powiedział ze nic sie nie dzieje bo w trzecim trymestrze nawet mozna na poczatku schudnąc do dwóch kg . U mnie waga bez zmian prawdopodobnie z przyczyn diety cukrzycowej Dzidek sie rusza w sam raz nie za duzo nie za mało brzuch nie boli , twardnieje dwa razy dziennie ale to podobno juz teraz normalne moze twardniec do 4 razy dziennie jak wiecej i czesto mkam sie zgłosic do lekarza. Kolejna wizyta za miesiac
Ze jest ok

Cytat:
TEST:
1. Grubość: pampersy cieniuchne na maksa, dada grubsze, więcej wkładu chłonnego, szerszy
2. Zapach: dada - trochę zajeżdżają po otwarciu paczki
3. Rzepy: w obu dobrze trzymają, w dada lepiej elastyczne
4. Wykończenie przy nóżkach: pampers szersza falbanka, ale ciut luźniejsza
5. Chłonność: ciężkie tak samo się zrobiły, dada ma szerszy wkład i lepiej wchłonęła, w pampersie mokro było też między wkładem a tą falbanką przy nóżce bo tam jest pusta przerwa.

Jestem skłonna ocenić pieluchy dada na lepsze niż pampersy, ale jeszcze je zostawiłam "osikane", zobaczymy czy coś będzie się dziać.
Super, bo dada tańsze.

Cytat:
to ja Wam podam jeszcze jeden ciekawy sposób by dzieciaczek ułożył się główką do dołu. na pewno Wam nie zaszkodzi to sposób pochodzący bodajże z tybetu
podobno dziecko podąża za głosem dlatego też watro powiesić sobie w rozkroku spodni malutki dzwoneczek

myślałam, że padnę jak usłyszałam taką ciekawostkę. ale tak na wszelki wypadek zakosiłam mojemu małżonkowi taką grzechotkę z klamerką, którą się zawiesza na swoje wędki i raz jedyny przyczepiłam ją sobie na chwile do spodni. sama śmiałam się ze swojej głupoty ale fakt jest faktem: mała leży główką do dołu
Dobre, a może nawet pomogło:P

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
cholercia no.. bo ja chyba jestem taka fajna
Pewnie tak

Cytat:
A ja czytałam, że dzieci kierują się w stronę światła i że pomaga świecenie latarką na dół brzucha. A może jeszcze między nogi sobie poświecić jeszcze?

Cytat:
Witajcie!

tamlin powiedz chroniłaś się przed słońcem czy normalnie na plaży opalanko?bo na pewno nie można przegrzać organizmu...
My właśnie jednak jedziemy nad morze w sobote rano
Cieszę się,ale i boję jak zniosę podróż,nawet mój ginek trochę zaniepokojonyMąż się śmieje,że będę siedzieć w pokoju i gotować im obiadki a oni na plażyno na pewno!
Ale super
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:53   #2771
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
dokładnie. jeszcze jakieś zakażenie się z tego zrobi

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Marta podaję Ci Iwonki przepis na ciasto na pizzę:

2 szklanki mleka,
2 paczki drożdży sypkich,
2 małe łyżeczki cukru,
2 łyżki płaskie soli,
2 łyżki oleju,
4 szklanki mąki.

Mleko lekko podgrzac,wsypać drożdże mieszając, dodać reszte składników i porządnie wymieszać, a na koniec wlać do naczynia z mąką i znowu porządnie wymieszać.
Naczynie wstawić do ciepłej wody żeby ciasto sobie szybciej wyrosło
Potem je rozwałkować, walnąć na blache i w 180 stopniach trzymać aż sie lekko zarumieni.
Potem dawać dodatki na ciasto i znowu do piekarnika na jakies 10 minut.
Dodatki wg uznania
No to mnie wyręczyłaś i moge iść spać

Padam na twarz - dobranoc
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 22:56   #2772
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
cos jest nie tak,wydaje mi sie ze to jednak nie liszajec.Delikatnie usuwalam mu strupki patyczkiem-a te strupki byly takie miekkie i malego to nie bolalo ale lała sie krew.Juz niewiem co jest grane! Nie mam kompletnie sil,zaden lekarz nie jest w stanei mi pomoc. to jest chore!!
O jejku biedny maluch. Może lepiej tego nie ruszać?

Cytat:
niestety nie w każdej jest, chociaż jak piszesz być powinna moja siostra jest idealnym przykładem. ona wyznaje coś takiego jak "zimny chów" , im mniej kontaktu z dzieckiem tym lepiej...
dzieci ma bo chyba tak wypada... jest ślub więc są też dzieci...
ale jej jest tak dobrze i każdą naszą uwagę na ten temat olewa ciepłym moczem.
dla niej liczy się tylko ona, to ona jeździ na wczasy do Egiptu a dziewczyny w tym samym czasie są u babci na wsi. gdy próbowałam ją namówić, by zabrała je ze sobą powiedziała tylko,że jak będę same zarabiać to wtedy pojadą. ona nie po to pracuje by na nie wydawać, ona chce i będzie wydawać na siebie
Matko jedyna.... masakra....
Ja znam przykład, gdzie mama ciągle siedzi przy kompie, a dziecko przed tv....

Cytat:
A po co to ruszasz? Pewnie samo ma odpaść jak zaschnie, a tak to ruszasz co chwilę i nie ma szans aby porządny strup się zrobił.
Racja.
Stary 2012-07-31, 22:58   #2773
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie wiem, że przy tej cholestazie swędzą też dłonie i stopy... Ale byłam wczoraj na wizycie u profesora ginekologii, dyrektora szpitala w którym będę rodzić i on zapytał, czy swędzi mnie brzuch i czy wieczorami... A ja na to, że w sumie tak. No to on od razu do asystentki, żeby mi koniecznie skierowanie na bilirubinę drukowała... I teraz leżę i sobie wkręcam, że zdarzyło mi się swędzenie dłoni i stóp.

A tak w ogóle to teraz to mnie już wszystko swędzi tak sobie wmówiłam hehe
Gda mnie swędziały dłonie, stopy i brzuch w pierwszej ciąży i nie miałam zatrucia ciążowego. Może dobrze, że wtedy nie wiedziałam, że takie są objawy bo bym ze strachu umarła.

Rozumiem Cię doskonale (jako hipochondryczka ). Ja jak widzę kogoś z opryszczką na wardze to mnie zaraz zaczynają usta swędzieć.

Jak masz się tak denerwować to może zrób sobie to badanie prywatnie. Z drugiej strony jeśli lekarz coś by podejrzewał to czemu wyniki tak późno?

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Tż mi właśnie napisał: "Kocham Was Aniołki". Achhh... no i co z tego, że myśli, że ja w 5 m-cu ciąży jestem jak nas kocha.
No właśnie.
Stary 2012-07-31, 23:05   #2774
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

Konczi i prawidłowo,widać facet się postarał a łóżeczko śliczne...te serduszka...a z pościelą to dopiero będzie bajka...
Cytat:
Konczita, ładne łóżeczko. Ja też bym już chciała kołyskę mieć złożoną, ale najpierw muszę posprzątać tą przeklętą sypialnię.
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Konczi ładne łóżeczko. My zacznuemy meblowanie po urlopie jak nam majstry troche podremontują pokój.
Cytat:
Konczita ladne łóżeczko A pokój jednak dwukolorowo malowaliście, czy to nie ten.
Kropek dziś na fuszce dorobił więc jutro zamówienie na all składam
I chyba wiem jaki chcę wózek. Taki:
http://allegro.pl/jet-alu-baby-activ...518615518.html

dzięki dziewczynki

Tamlin to jest sypialnia nasza, Niunia ma różowy pokoik w jednym kolorku już wrzucałam wcześniej focie ....
Wózeczek fajny

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Dziękuję za gratulacje z okazji rozpoczętych tygodni

Konczi bardzo ładne łóżeczko

i ja gratuluję kochana .. ale ten czas leci .. ciekawe czy tez tak szybko będą nam tygodnie z dzidziolami leciały

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

słodziak !!!

Gda mnie nic nie swędzi więc nie pomogę...

a też nie mierze się bo aż strach !
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 23:21   #2775
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Patrzałam na all co jeszcze muszę zamówić dla małego, Kropek patrzy ze mną i były pasy poporodowe a ten: co to? miniówa dla ciężarnej?
Kropek is the best. Nie znam człowieka, a uwielbiam.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
dziekuje,moj tak wygląda w 25 tyg...musze wam fotki zrobic ale dzis mam juz dosc
ale Ty masz dwa maluszki pod serduszkiem - niech rosną

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

to pokaże łóżeczko i nie zabiłam męża .. ukochałam go nawet
Sliczne. I kolorki jak u Sójki

Cytat:
Konczita ladne łóżeczko A pokój jednak dwukolorowo malowaliście, czy to nie ten.
Śliczny wózio

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Wiecie co

Niech rośnie maluch

Cytat:
Może się inaczej dzieciaczek ułożył?
Stary 2012-07-31, 23:38   #2776
katiem
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Żeście sobie podyskutowały jak mnie nie było

Wychowanie na pewno jest sztuką. Ja polegałam na intuicji. I chyba też wiele zależy od charakteru dziecka. Według mojej mamy przez pierwszy rok popełniłam wszystkie mozliwe błędy wychowawcze:
noszenie, ciągłe tulenie, nie odkładanie po zaśnięciu, spanie z dzieckiem Ale nie żałuję.
Jak zaszłam w ciąże przestałam go dźwigać - nie było problemu, żadnego buntu.
Z tulenia, całowania nie zrezygnuję.
Spanie z dzieckiem - na początku dla wlasnej wygody - budził się co 3 godziny na cyca (do momentu, az nie przeszłam na MM w 14 miesiącu) więc po kilku tygodniach wstawania wzięłam go do nas.

Zasypiał przytulając sie do mnie. To była taka nasza chwila. Była bo od paru dni miejsce mamusi zajął misio. Jeden wieczór i dał się przekonać, że misio też jest fajny

Jeśli mamy z mężem ochotę na przytulanki to odkładamy małego do łóżeczka i tyle. Z drugiej strony jak dziecko nawet śpi w naszym łóżku -a zasypia znacznie wczesniej - to my mamy do dyspozycji cały dom i jak się naprawde chce to można.

Chętnie zostaje z dziadkami jak chcemy gdzieś wyjść. Adaptacja w żłobku (czego najbardziej się obawiałam) bez problemu.

Wiadomo każde dziecko jest inne. Może trafiłam na wyjątkowo łagodny egzemplarz.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 00:13   #2777
aga_ton
Wtajemniczenie

dopiero skończyłam dżemy, padam na twarz...

Cytat:

ładny wózeczek
a widziałaś go na żywo czy tylko na allegro?

Cytat:
Dziewczyny, czy Was też tak swędzi brzuch??? Ja się smaruję oliwką plus balsamem i codziennie przed snem mnie swędzi... Wczoraj miałam pobieraną krew na zbadanie bilirubiny, ale panie z laboratorium powiedziały, że wyniki będą do odebrania przed kolejną wizytą. A to dopiero 20.08!
mnie swędzi strasznie. ostatnio przez sen podrapałam się prawie do krwi. do dziś mam ślady ale zbytnio nie przywiązuję do tego uwagi, skóra się rozciąga więc to chyba nic niepokojącego

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

matko ale dlaczego ona tak? tak bylyscie same wychowane czy ona tak sama z siebie ? ja sobei nie wyobrazam jechac sama na wakacje i zostaiwc dziecko tak...ja za psem placze jak trzeba zostawic a co dopiero maluchem
kasia, nie wiem skąd to się u niej wzięło. nasza mama bardzo o nas dbała, nigdy nie spędzaliśmy wakacji oddzielnie, zawsze i wszędzie razem
mi się po prostu wydaje, że ona nie chciała nigdy być matką. coraz powtarza, ze nie lubi dzieci, jedynie swoje toleruje no właśnie, toleruje bo chyba nigdy nie mówiła że je kocha przynajmniej ja sobie tego nie przypominam...

jedyne co to szkoda dzieci. dziewczynki są na tyle duże że zaczynają rozumieć co się wokół nich dzieje. już nie raz słyszałam, gdy mówiły że mama je olewa...

a długo by opowiadać... po prostu kawał francy z mojej siostry i tyle

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Żeście sobie podyskutowały jak mnie nie było

Wychowanie na pewno jest sztuką. Ja polegałam na intuicji. I chyba też wiele zależy od charakteru dziecka. Według mojej mamy przez pierwszy rok popełniłam wszystkie mozliwe błędy wychowawcze:
noszenie, ciągłe tulenie, nie odkładanie po zaśnięciu, spanie z dzieckiem Ale nie żałuję.
Jak zaszłam w ciąże przestałam go dźwigać - nie było problemu, żadnego buntu.
Z tulenia, całowania nie zrezygnuję.
Spanie z dzieckiem - na początku dla wlasnej wygody - budził się co 3 godziny na cyca (do momentu, az nie przeszłam na MM w 14 miesiącu) więc po kilku tygodniach wstawania wzięłam go do nas.

Zasypiał przytulając sie do mnie. To była taka nasza chwila. Była bo od paru dni miejsce mamusi zajął misio. Jeden wieczór i dał się przekonać, że misio też jest fajny

Jeśli mamy z mężem ochotę na przytulanki to odkładamy małego do łóżeczka i tyle. Z drugiej strony jak dziecko nawet śpi w naszym łóżku -a zasypia znacznie wczesniej - to my mamy do dyspozycji cały dom i jak się naprawde chce to można.

Chętnie zostaje z dziadkami jak chcemy gdzieś wyjść. Adaptacja w żłobku (czego najbardziej się obawiałam) bez problemu.

Wiadomo każde dziecko jest inne. Może trafiłam na wyjątkowo łagodny egzemplarz.
katiem, bardzo podoba mi się Twoje podejście naprawdę ładnie to wszystko opisałaś.

ja sobie z góry nie zakładam, że nie będę kołysała, że mała musi spać we własnym łóżeczku, nie zawracam sobie teraz głowy, czy zbytnio jej nie rozpieszczę. dlaczego od razu nastawiać się, że przez naszą czułość, a nawet nadopiekuńczość dziecko później wejdzie nam na głowę

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-08-01 o 00:18
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 06:51   #2778
zielona1911
Zakorzenienie

pierwsza
masakra co ja tu robie tak wczas? chyba poloze sie dalej...
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 07:06   #2779
kraven
Zakorzenienie

Cześć. Zbieram się do pracy. Jeszcze 3 dni i wypad na weekend nad morze.

Coś sie ostatnio wyspać nie mogę

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 07:08   #2780
kajaja
Zadomowienie

hejka witam z ranaLaski chciałabym kupić taką gotową wyprawke dla corci na jaki rozmiar???
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2012-08-01 o 07:09
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 07:15   #2781
zielona1911
Zakorzenienie

chyba nie usne juz

na rozm.56/62
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 07:24   #2782
katiem
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Wstajemy wstajemy

Agaton a dziękuję.
Najtrudniej mi było odstawić od piersi - ale dużo mam ma z tym problem.
No i ten fotelik samochodowy jest udręką

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 08:02   #2783
weronika_91
Zakorzenienie

Witam się i ja

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hejka witam z ranaLaski chciałabym kupić taką gotową wyprawke dla corci na jaki rozmiar???
tak jak mówi zielona 56/62
też chciałam taką wyprawkę kupić aczkolwiek stwierdziłam, że to troszkę nie ma sensu ponieważ wszystko jest cienkie, na wierz trzeba założyć grubego pajaca bądź kombinezon polarkowy ... więc postawiłam na wyjścia na body, pajacyk polarowy, czapeczkę i niedrapki
Stary 2012-08-01, 08:18   #2784
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam sie ja tez
alez jestem zla wczoraj mi sie zab ukruszyl.. tak mi hamsko poharatal jezyk ze krew mi leci .. bo mnie glupia podkusilo gryzc lizaka dobrze ze przyjaciolki mama pracuje jako pomoc dentystyczna to mnie zapisala na dzis (do dentystki co mi wczesniej robila zeby) bo bym nie wyrobila
a ja tak strasznie boje sie dentysty

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 08:19   #2785
Iwoncia81
Zakorzenienie

Czeeeeść
Ale ja dzisiaj kiepsko spałam
Gorąco mi było, na siku wiecznie wstawałam,maluch mi sie przeciągał w brzuchu i teraz też to robi. Matko moje żebra i pęcherz i brzuch cały zresztą

Za oknem słońce więc na pewno nie wyciągne nochala z domku, więc w planie mam dzisiaj wypranie ciuszków dzidziolka
Po południu jakiś facet przyjdzie odmierzać drzwi do szafy
Będe miała rozsuwane z wieeeeelkimi lustrami.
Kurde nareszcie bo ja mam jedno lustro w którym sie do połowy widze
Całe szczescie że górnej połowy a nie dolnej

A wczoraj byli u mnie rodzice moi kochani i dostalismy prezent rocznicowy - nowe cudaśne żelazkoo!!!
Miałam wcześniej ale mi zaciągało z przodu i mnie wnerwiało
Teraz będe śmigać bez obaw
Stary 2012-08-01, 08:42   #2786
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Gda mnie swędziały dłonie, stopy i brzuch w pierwszej ciąży i nie miałam zatrucia ciążowego. Może dobrze, że wtedy nie wiedziałam, że takie są objawy bo bym ze strachu umarła.

Rozumiem Cię doskonale (jako hipochondryczka ). Ja jak widzę kogoś z opryszczką na wardze to mnie zaraz zaczynają usta swędzieć.

Jak masz się tak denerwować to może zrób sobie to badanie prywatnie. Z drugiej strony jeśli lekarz coś by podejrzewał to czemu wyniki tak późno?
No właśnie normalnie chodzę zawsze prywatnie, a tu poszłam już do tego szpitala, żeby się mną ktoś zajął i założył kartę i potem podczas porodu
się zaopiekował

Zadzwonię tam dziś, czy może można te wyniki wcześniej odebrać.
Ale już się nie denerwuję, bo zmieniłam koszulkę do spania i od razu przestało swędzieć

Z okazji początku sierpnia, chyba też zacznę prać ciuszki! Mam płyny do białego i kolorowego prania lovelli i płyn do płukania.

Czyli w jakiej temperaturze prać? Mają być dwa płukania?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 08:46   #2787
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mniue swędział brzuch w pierwszej ciąży to parę dni później wyszło mi pełno rozstępow to było 2 tygodnie porzed porodem
Cytat:
U nas może być podobnie,aby się odsikaćtylko my mamy w jedną stronę 400km.

Jakoś musze dać radę jak chce Bałtyk zobaczyć...a po powrocie (10.08)umówiłam się na usg 4D na Łuckiej i chyba zauroczyłam się lekarzemno fakt,przystojny jest i opinie ma super.

tamlin bardzo ładny wózeczekpokaż opaleniznęo!a widziałaś inne ciężarne na plaży?i jaki miałaś kostium?bo ja mam tylko 2-częściowe,ale mam taki cieniutki szal jak pareo i chyba to wezmę,żeby zakryć bębenek.

Enigmama ładna mamusia z Ciebie i córeczki jakie już duże,w jakim są wieku?Mówiłaś kiedyś,że masz duży brzuch,większy niż z dziewczynkami w poprzednich ciążach a ja uważam,ze wcale nie jest taki duży

Ja też mam po synku a tak bym chciała nowy,ale mogę pomarzyć...
Słuchaj,to w Twoim stanie jeszcze tak kursujesz?
Ja od czasu,gdy byłam w szpitalu najdłuższa trasa autem to 10km,dlatego trochę się boję...

I muszę wypakować z walizki rzeczy do szpitala(choć jeszcze nie wszystkie mam)i powoli szykować,co mamy wziąć ze sobą na wczasy.Nawet zastanawiałam się,czy nie spakować tych rzeczy do szpitala w mniejszą torbę,jakby co...ale tłumacze codziennie Kubusiowi,że jeszcze cały miesiąc i pare dni musi tam siedzieć.

A i po tej luteinie podjęzykowej ciut mnie wysypało
Ja brzucha nie mierzę,bo ostatnio przesadziłam ze słodyczami,uwielbiam rurki waniliowe z biedry.Jak mnie nie ciągnęło to teraz mam za wszystkie miesiące,czuje się jak słonica....
Idę spać.Pa Kochane!
zdazyłam sie przejechac przed wyrokiem w niedziele bylam we wrocku a tam mam własnie 100 km
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
witam sie ja tez
alez jestem zla wczoraj mi sie zab ukruszyl.. tak mi hamsko poharatal jezyk ze krew mi leci .. bo mnie glupia podkusilo gryzc lizaka dobrze ze przyjaciolki mama pracuje jako pomoc dentystyczna to mnie zapisala na dzis (do dentystki co mi wczesniej robila zeby) bo bym nie wyrobila
biedna.. ja tez mam ukruszony zab i czekam az urodze iu zaczynam dzialac.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 08:47   #2788
Iwoncia81
Zakorzenienie

Gda a jaki masz płyn do płukania?
Ja sie znowu zastanawiam czy prać tylko w proszku czy w płynie też płukać
A pranie mam niestety ręczne bo na automat musze poczekać do października
Stary 2012-08-01, 09:03   #2789
Enigmama
Raczkowanie

Tamlin świetny wózek
Konczita łóżeczko piękne!
Też chciałabym mieć już złożone nasze po powrocie z urlopu mąz ma taki zapieprz że nie wiem kiedy je pomalujemy i złożymy, ale grunt że jest
Dziś mam ciekawy wykład na szkole rodzenia, i prawdopodobnie nie pojde bo mąż musi znowu dłużej posiedzieć w pracy :/ zawsze jak jest fajny temat to cos mi wypada ;/ ile czasu przed terminem pierzecie/planujecie pranie wszystkich rzeczy dla maleństwa?
od dzis w rossmanie za 22 zł jest proszek Lovela 1,8 kg + płyn do prania lovela 750 ml gratis

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-08-01 o 10:56
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:06   #2790
angel166
Zakorzenienie

Hey kochaniutkie, my dzisiaj w lepszym humorze
małą wczoraj wieczorem nadrobiła dwa dni spokoju w brzuszku
pospałam dzisiaj do 8, masakra. Nie cierpię tak długo spac, bo później nie przytomna siedzę pół dnia ale męzul ma na 9:00 ten tydzień do pracy, a w jego obecności śpię jak suseł

kate to widzę, że nasze maleństwa wg usg rosną podobnie a jaki miałaś tp wg miesiączki? bo ja 17 września ( ostatnia miesiączkę 10 grudnia miałam) udanego wypoczynku życzę
konczita bardzo ładne łóżeczko no i nawet mąż przeżył
tamlin bardzo fajny wózeczek

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
witam sie ja tez
ojoj biedactwo mój mężul w ubiegłym roku sobie ukruszył ząb ale tak solidnie, że musiał piłować i płytkę zakładać. 350zł i wytrzyma max 5 lat

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości