|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Wiecie co
zmierzyłam dziś brzucha i mam o 5 cm więcej niż ostatnio (a to było góra1-1,5 tyg. temu) czyli okrągłą stóweczkę
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
nie wiem, jak to jest możliwe, ale ja 2 tygodnie temu miałam większy obwód brzucha niż dziś. Bo jak dziś mierzyłam to wyszło mi 93 cm (a wcześniej było 96)
|
|
#2763 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko my mamy w jedną stronę 400km. Jakoś musze dać radę jak chce Bałtyk zobaczyć... a po powrocie (10.08)umówiłam się na usg 4D na Łuckiej i chyba zauroczyłam się lekarzemtamlin bardzo ładny wózeczek o!a widziałaś inne ciężarne na plaży?i jaki miałaś kostium?bo ja mam tylko 2-częściowe,ale mam taki cieniutki szal jak pareo i chyba to wezmę,żeby zakryć bębenek.Enigmama ładna mamusia z Ciebie i córeczki jakie już duże,w jakim są wieku?Mówiłaś kiedyś,że masz duży brzuch,większy niż z dziewczynkami w poprzednich ciążach a ja uważam,ze wcale nie jest taki duży Cytat:
Słuchaj,to w Twoim stanie jeszcze tak kursujesz? Ja od czasu,gdy byłam w szpitalu najdłuższa trasa autem to 10km,dlatego trochę się boję... I muszę wypakować z walizki rzeczy do szpitala(choć jeszcze nie wszystkie mam)i powoli szykować,co mamy wziąć ze sobą na wczasy.Nawet zastanawiałam się,czy nie spakować tych rzeczy do szpitala w mniejszą torbę,jakby co...ale tłumacze codziennie Kubusiowi,że jeszcze cały miesiąc i pare dni musi tam siedzieć. A i po tej luteinie podjęzykowej ciut mnie wysypało ![]() Ja brzucha nie mierzę,bo ostatnio przesadziłam ze słodyczami,uwielbiam rurki waniliowe z biedry.Jak mnie nie ciągnęło to teraz mam za wszystkie miesiące,czuje się jak słonica.... Idę spać.Pa Kochane!
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-07-31 o 22:10 |
||
|
|
|
#2764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Spadam do wyrka. Pa
|
|
#2765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2766 |
|
Wtajemniczenie
|
my worcilismy ze szkoky rodzenia, ile ja sie dzis na oddychałam i na tej pilce poskakałam, super sprawa, chetnie bym sobie sprawila do domu
![]() i bylo dzis o tym TENS, mozna bylo sprobowac, tzn ta osoba ktora ma juz 32 tc wiec mi sie udalo fajne uczucie. babka nam mowiła, że mozna stosowac przez caly okres porodu ( wiadomo nie pod prysznicem), ze te fale nie maja wplywu na dziecko ani nie spowalniaja porodu czyli ogolnie polecała, niekotre szpitale podobno maja na stanie, ale mozna tez sobie wypożyczyć no i przy bolach kregoslupa w trakcie skurczy sprawdza sie idealnie no ciekawe ciekawe, moze sie zdecyduje i wypozycze sobie ![]() ja tez nie zamiezam biec do małej za kazdym razem jak zakwili bo bym po prostu nie wyrobiła moim zdaniem od malego trzeba wprowadzac pewne 'schematy' bo pozniej moze sie to obrocic przeciwko nam. tak jak np spanie z dzieckiem, ktoremu jestem calkowicie przeciwna. mam nadzieje, ze mi po porodzie nie odbije i sie nie złamie w tej kwestii, że bede latac na kazde kwilenie malej.ja akurat czytalam tylko 1 ksiazke tracy hoog, i tam ciekawie bylo napisane o tym, że placz wlasnego dziecka mozna nauczyc sie rozpoznawac. zobaczymy jak to bedzie w praktyce. czytalam, że jednej z lipcowek sie udalo, wlasnie dzieki tej ksiazce
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to teraz to mnie już wszystko swędzi tak sobie wmówiłam hehe
|
|
|
|
|
#2769 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mysle, że jak bedziesz sie czuc ok to czemu nie tylko pamiętaj, że ten weekendy taki dosyć intensywny jest ale na prawde atmosfera jest super i nawet moj tz maruda-ja nic nie rozumiem-dobrze sie bawi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tamlin sliczny wózio, kupuj
|
|||
|
|
|
#2770 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Tż mi właśnie napisał: "Kocham Was Aniołki"
.Oooo Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
, a może nawet pomogło:PPewnie tak ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Padam na twarz - dobranoc |
|
|
|
|
#2772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja znam przykład, gdzie mama ciągle siedzi przy kompie, a dziecko przed tv.... Racja. |
||
|
|
|
#2773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może dobrze, że wtedy nie wiedziałam, że takie są objawy bo bym ze strachu umarła. Rozumiem Cię doskonale (jako hipochondryczka ). Ja jak widzę kogoś z opryszczką na wardze to mnie zaraz zaczynają usta swędzieć. Jak masz się tak denerwować to może zrób sobie to badanie prywatnie. Z drugiej strony jeśli lekarz coś by podejrzewał to czemu wyniki tak późno? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2774 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tamlin to jest sypialnia nasza, Niunia ma różowy pokoik w jednym kolorku już wrzucałam wcześniej focie .... Wózeczek fajny Cytat:
![]() i ja gratuluję kochana .. ale ten czas leci .. ciekawe czy tez tak szybko będą nam tygodnie z dzidziolami leciały ![]() Cytat:
Gda mnie nic nie swędzi więc nie pomogę... a też nie mierze się bo aż strach !
|
|
#2775 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Sliczne . I kolorki jak u Sójki![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2776 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Żeście sobie podyskutowały jak mnie nie było ![]() Wychowanie na pewno jest sztuką. Ja polegałam na intuicji. I chyba też wiele zależy od charakteru dziecka. Według mojej mamy przez pierwszy rok popełniłam wszystkie mozliwe błędy wychowawcze: noszenie, ciągłe tulenie, nie odkładanie po zaśnięciu, spanie z dzieckiem Jak zaszłam w ciąże przestałam go dźwigać - nie było problemu, żadnego buntu. Z tulenia, całowania nie zrezygnuję. Spanie z dzieckiem - na początku dla wlasnej wygody - budził się co 3 godziny na cyca (do momentu, az nie przeszłam na MM w 14 miesiącu) więc po kilku tygodniach wstawania wzięłam go do nas. Zasypiał przytulając sie do mnie. To była taka nasza chwila. Była bo od paru dni miejsce mamusi zajął misio. Jeden wieczór i dał się przekonać, że misio też jest fajny ![]() Jeśli mamy z mężem ochotę na przytulanki to odkładamy małego do łóżeczka i tyle. Z drugiej strony jak dziecko nawet śpi w naszym łóżku -a zasypia znacznie wczesniej - to my mamy do dyspozycji cały dom i jak się naprawde chce to można. Chętnie zostaje z dziadkami jak chcemy gdzieś wyjść. Adaptacja w żłobku (czego najbardziej się obawiałam) bez problemu. Wiadomo każde dziecko jest inne. Może trafiłam na wyjątkowo łagodny egzemplarz. |
|
|
|
#2777 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dopiero skończyłam dżemy, padam na twarz...
Cytat:
ładny wózeczek a widziałaś go na żywo czy tylko na allegro? Cytat:
![]() Cytat:
mi się po prostu wydaje, że ona nie chciała nigdy być matką. coraz powtarza, ze nie lubi dzieci, jedynie swoje toleruje no właśnie, toleruje bo chyba nigdy nie mówiła że je kocha przynajmniej ja sobie tego nie przypominam...jedyne co to szkoda dzieci. dziewczynki są na tyle duże że zaczynają rozumieć co się wokół nich dzieje. już nie raz słyszałam, gdy mówiły że mama je olewa... a długo by opowiadać... po prostu kawał francy z mojej siostry i tyle ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Cytat:
naprawdę ładnie to wszystko opisałaś. ja sobie z góry nie zakładam, że nie będę kołysała, że mała musi spać we własnym łóżeczku, nie zawracam sobie teraz głowy, czy zbytnio jej nie rozpieszczę. dlaczego od razu nastawiać się, że przez naszą czułość, a nawet nadopiekuńczość dziecko później wejdzie nam na głowę
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-08-01 o 00:18 |
||||
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsza
![]() masakra co ja tu robie tak wczas? chyba poloze sie dalej... |
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Zbieram się do pracy. Jeszcze 3 dni i wypad na weekend nad morze.
Coś sie ostatnio wyspać nie mogę
|
#2780 |
|
Zadomowienie
|
hejka witam z rana
Laski chciałabym kupić taką gotową wyprawke dla corci na jaki rozmiar???
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2012-08-01 o 07:09 |
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie usne juz
![]() na rozm.56/62 |
|
|
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Wstajemy wstajemy ![]() Agaton a dziękuję. Najtrudniej mi było odstawić od piersi - ale dużo mam ma z tym problem. No i ten fotelik samochodowy jest udręką
|
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Cytat:
też chciałam taką wyprawkę kupić aczkolwiek stwierdziłam, że to troszkę nie ma sensu ponieważ wszystko jest cienkie, na wierz trzeba założyć grubego pajaca bądź kombinezon polarkowy ... więc postawiłam na wyjścia na body, pajacyk polarowy, czapeczkę i niedrapki
|
|
#2784 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie ja tez
alez jestem zla a ja tak strasznie boje sie dentysty
|
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeść
![]() Ale ja dzisiaj kiepsko spałam ![]() Gorąco mi było, na siku wiecznie wstawałam,maluch mi sie przeciągał w brzuchu i teraz też to robi. Matko moje żebra i pęcherz i brzuch cały zresztą ![]() Za oknem słońce więc na pewno nie wyciągne nochala z domku, więc w planie mam dzisiaj wypranie ciuszków dzidziolka ![]() Po południu jakiś facet przyjdzie odmierzać drzwi do szafy Będe miała rozsuwane z wieeeeelkimi lustrami. Kurde nareszcie bo ja mam jedno lustro w którym sie do połowy widze ![]() Całe szczescie że górnej połowy a nie dolnej ![]() A wczoraj byli u mnie rodzice moi kochani i dostalismy prezent rocznicowy - nowe cudaśne żelazkoo!!! Miałam wcześniej ale mi zaciągało z przodu i mnie wnerwiało ![]() Teraz będe śmigać bez obaw
|
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się zaopiekował ![]() Zadzwonię tam dziś, czy może można te wyniki wcześniej odebrać. Ale już się nie denerwuję, bo zmieniłam koszulkę do spania i od razu przestało swędzieć ![]() Z okazji początku sierpnia, chyba też zacznę prać ciuszki! Mam płyny do białego i kolorowego prania lovelli i płyn do płukania. Czyli w jakiej temperaturze prać? Mają być dwa płukania? |
|
|
|
|
#2787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w niedziele bylam we wrocku a tam mam własnie 100 km![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Gda a jaki masz płyn do płukania?
Ja sie znowu zastanawiam czy prać tylko w proszku czy w płynie też płukać ![]() A pranie mam niestety ręczne bo na automat musze poczekać do października
|
|
|
|
#2789 |
|
Raczkowanie
|
Tamlin świetny wózek
Konczita łóżeczko piękne! Też chciałabym mieć już złożone nasze po powrocie z urlopu mąz ma taki zapieprz że nie wiem kiedy je pomalujemy i złożymy, ale grunt że jest ![]() Dziś mam ciekawy wykład na szkole rodzenia, i prawdopodobnie nie pojde bo mąż musi znowu dłużej posiedzieć w pracy :/ zawsze jak jest fajny temat to cos mi wypada ;/ ile czasu przed terminem pierzecie/planujecie pranie wszystkich rzeczy dla maleństwa? od dzis w rossmanie za 22 zł jest proszek Lovela 1,8 kg + płyn do prania lovela 750 ml gratis
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-08-01 o 10:56 |
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Hey kochaniutkie, my dzisiaj w lepszym humorze
![]() małą wczoraj wieczorem nadrobiła dwa dni spokoju w brzuszku ![]() pospałam dzisiaj do 8, masakra. Nie cierpię tak długo spac, bo później nie przytomna siedzę pół dnia ale męzul ma na 9:00 ten tydzień do pracy, a w jego obecności śpię jak suseł![]() kate to widzę, że nasze maleństwa wg usg rosną podobnie a jaki miałaś tp wg miesiączki? bo ja 17 września ( ostatnia miesiączkę 10 grudnia miałam) udanego wypoczynku życzękonczita bardzo ładne łóżeczko no i nawet mąż przeżył![]() tamlin bardzo fajny wózeczek ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

Jakoś musze dać radę jak chce Bałtyk zobaczyć...
a po powrocie (10.08)umówiłam się na usg 4D na Łuckiej i chyba zauroczyłam się lekarzem
o!a widziałaś inne ciężarne na plaży?i jaki miałaś kostium?bo ja mam tylko 2-częściowe,ale mam taki cieniutki szal jak pareo i chyba to wezmę,żeby zakryć bębenek.
zazdroiszcze wybierania wózków ja niestety mam po Zuzce 

no ciekawe ciekawe, moze sie zdecyduje i wypozycze sobie 

a chyba nie jest skoro sie z nim śmiałam 
no na pewno!