III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 15:04   #2881
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
eeee noi musi mieć Zocha 2 z przodu boooszeee to juz 37 tc?? Masakra ja zaczynam w piatek 32
Lucia zauważ że inaczej liczycie tygodnie. To co dla Ciebie jest 32 dla Sojki już by było 33. A tydzień to bardzo dużo

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
aha i doczytalam jeszce ,ze naskierowaniu na dopplera jest napisane :
diagnoza-opóznienie wzrostu
dzis z pomiarow wychodzilo jej,ze glowka na 32 tydziena ja mam juz prawie 37.dodam,ze 2 tyg temu bylo normalnie BPD 8.89=34+2 OFD 10.85=34+5
Sandra zrobią Ci zwykłe przepływy. Jak doczytałam inny lekarz teraz Ci robił, a wiadomo każdy ma swój sprzęt, swoje metody. Spokojnie. Będzie dobrze, przecież co jak co, ale głowa się skurczyć nie mogła.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witajcie dziołszki - u mnie szpital na peryferiach - córze zachciało się zapalenia oskrzeli. Ponoć rzęzi w środku, że hej. No ale moja córa wszystkie choroby rozpoczyna bezgorączkowo, więc mój zmysł musi być mocno wyostrzony. Jako, że nocka była pod hasłem kaszel, to dzisiaj pognałam z nią do lekarza i dobrze bo przyszłabym dwa dni później i poszła by do szpitala z zapaleniem płuc No i mamy zastrzyki, dzielnie zniosła pierwszy, ale dostaje dwa razy dziennie więc będzie na wieczór kolejny. Dostała w ramach nagrody za odwagę i całokształt upragnione dwie laleczki siostrzyczka z niemowlaczkiem w kołysce, żeby jej barbie mogła być mamą szczęśliwa bawi się i śpiewa. Mówię wam tak podstępnie biorą ją te choroby że hej. Ale przyznać muszę to pierwsza choroba po roku spokoju - uff więc nie najgorzej.
Zdrówka dla Klaudii

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dlatego że na USG miesiąc temu miała zaledwie 1500gram (33tc).
Przez miesiąc na pewno tyle przybrała

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Co do opalania, to moja teściowa wróciła niedawno z Francji i mówi, że tam babki w zaawansowanej ciąży się opalają w samych gaciach, a temperatury prawie 40 stopni były . Jakieś bardziej wytrzymałe czy co? Poza tym we Francji podobno w ciąży piją kobitki wino.

No to trzymam kciuki . Ja mam wizytę z USG 8 sierpnia, zobaczymy, ile moja mała będzie ważyła w 30 tc .
Co kraj to obyczaj
Mój w 30tyg miał 1800 gram, czyli wagowo był 2 tyg do przodu.

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
śliczny wózek. a kolor taki niebieski chcecie?
Ja bym chciał czarny z beżem lub szarym.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
na dodatek jeden ze słoików roztrzaskał się akurat w miejscu gdzie leżał mój psiaczek
na szczęście nic się nie stało. oczka czyste, tylko we włosach miał trochę szkła. ale na wszelki wypadek muszę go dziś bacznie obserwować...
Całe szczęście że nic mu się nie stało.

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Kochana ja wybrałam taki sam już się nie mogę doczekać kiedy go zamówię, zgrabniutki i lekki wózeczek w jakim kolorze bierzesz? bo ja w turkusie mimo, że dziewczynka będzie
Czarno-beżowy luz z szarym.

Cytat:
ja też im bliżej porodu tym bardziej zaczynam kombinować jeśli chodzi o wózek ostatnio spodobał mi się ten:

http://www.ceneo.pl/3437020s?toSpec

ale znając życie i tak pewnie stanie na tako
Fajny i podobny do mojego upatrzonego.

Idę jakiś obiad robić bo Kropek zaraz wraca
Stary 2012-08-01, 15:09   #2882
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ja te kłucie też czuję, szczególnie gdy Jagódka się napręża
niegrzeczna boskie kolorki tego wózeczka
sojka by malutka spokojnie 2 z przodu na wadze przekroczyła
bafi niech Klaudia szybko wraca do zdrówkauważaj byś się nie zaraziła od małej
maggie nie no ja już o 22/23 grzecznie śpię tylko biegam co chwilę siusiu, bo tak to bym jak suseł przespała całą noc
Angel u nie to jest niestety na tle astmatycznym, dochodzi do zwężenia oskrzeli i potem zaczyna się jatka - ech szczęście, że na płuca nie przeszło, bo szpital murowany. Za to zastrzyki musi brać, pierwszy raz w życiu, ale dużo płynu do wstrzyknięcia nie jest bo tylko do 1ml w najcieńszej strzykawce.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:09   #2883
weronika_91
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o rozstępy to mi bardzo wcześnie wyszły na lewej piersi ... smaruję, najpierw smarowałam kremem pharmaceris potem jak mi się skończył nie miałam akurat kasy więc kupiłam z ziaji . Stały się na szcęście mniej widoczne ostatnio zauważyłam też kilka rozstępów na prawym udzie ... brzusio jakoś jest bez rozstępów , ale do porodu jeszcze trochę ... no i po porodzie przecież mogą się pojawić :/ oby nie
Stary 2012-08-01, 15:11   #2884
Konczita
Zakorzenienie

nie mam kiedy Was nadrobić czy Wam też te dni tak uciekają ????

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Też już rozstawiam bo wczoraj zaszalałam za bardzo i nie dałam rady

jestem w połowie .. straszne nie ? Jak Tobie idzie ??

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
[/COLOR]A tak w ogóle u nas 90 dni do poroduPicolo stawiam

u mnie poniżej 50 już jest .. trzeba się śpieszyć oj trzeba !

Cytat:
Konczi ale jaja, serio mamy identyczne sypialnie myślałam że sobie żartujesz :P nawet widze że uklad kolorków na ścianach przy łóżeczku identyko . a przy oknie jaki kolorek padł ?

Jutro 37tc zaczynamy i mamy wizyte.. trzymajcie kciuki co by Zośka 2jke z przodu wykazała na wadze

hehe mówiłam CI że mi sypialnie gwizdnęłaś okno mam w śliwce bo na krótkiej ścianie
za Zosieńkę !
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:12   #2885
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
[B]Ech... mnie jakoś kołyski nie przekonują. Jak już dzidzia zacznie się więcej ruszać to bym się bałą, że wypadnie.
No dokładnie.
Moja kuzynka przy pierwszym dziecku miała kołyskę, przy drugim też ale ją musieli zabezpieczyć bo przecież Bartosz podchodził do małej i sobie bujał ... miał niecałe 3 latka ... więc się wystraszyli i zabezpieczyli, że była bez bujania
Stary 2012-08-01, 15:15   #2886
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

hehe mówiłam CI że mi sypialnie gwizdnęłaś okno mam w śliwce bo na krótkiej ścianie
za Zosieńkę !
Skończyłam, ale musialam się drzemnąć. Straszne jak się szybko męczę.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:16   #2887
Katee27
Zadomowienie

Hej kobitki!!!Ale gorąco!
Dziś poszłam z Jureczkiem do znajomej odebrać spodenki,które mi skracała,myślałam,ze zostaniemy u nich chwile,dzieci się pobawią a ona tak nas przyjęła...że po prostu miałam ochotę wyjść bez słowa i bez spodenek.Mimo dzwonienia do drzwi i pukania,nikt sie nie pokwapił nam otworzyć,wzięliśmy za klamkę,drzwi się otworzyły...i siedzi jej mąż naprzeciw karytarza w pokoju i nie wierze,ze nie słyszeli dzwonkaPytam o Iwone,on że jest,ale też zwlekała z przyjściem,nie mówiąc już że kilka dni wcześniej tel nie odbierała ani na smsa nie odpisała.Nie wiem,co im odbiłoZapłaciłam jej za skrócenie i poszliśmy.Ale mi było bardzo przykro,że nas tak potraktowali,w sumie to nie pierwszy raz,umawiamy się i witamy ich klamkęW nosie z nimi.To się pożaliłam.
Ale zaskoczył mnie mój synuś b.pozytywnie,że nie protestował u nich,żeby zostać.W nagrodę wzięłam go do lodziarni,w której jest zjeżdżalnia.Bardzo się ucieszył.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
może nie rozlac dobrze na wszystkie czesci i moze sie stac, że jedna polowe brzucha będziemy miec znieczulona a druga nie
Właśnie był taki przypadek,że dziewczyne nierówno znieczuliło,a jedną za mocno i w ogóle nie czuła skurczy,położna mówiła jej kiedy ma przeć.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
witam sie ja tez
alez jestem zla wczoraj mi sie zab ukruszyl.. tak mi hamsko poharatal jezyk ze krew mi leci .. bo mnie glupia podkusilo gryzc lizaka dobrze ze przyjaciolki mama pracuje jako pomoc dentystyczna to mnie zapisala na dzis (do dentystki co mi wczesniej robila zeby) bo bym nie wyrobila
a ja tak strasznie boje sie dentysty
Współczuję bardzo.Dasz radę,musisz przełamać strach przed dentystą.

[Iwoncia...] A wczoraj byli u mnie rodzice moi kochani i dostalismy prezent rocznicowy - nowe cudaśne żelazkoo!!!
Miałam wcześniej ale mi zaciągało z przodu i mnie wnerwiało
Teraz będe śmigać bez obaw [/QUOTE]
To co się nie chwalisz rocznicą?Wszystkiego dobrego na kolejne lata wspólnego pożycia!
Miałam wcześniej zapytać,ile miałaś lat jak miałaś to zapalenie opon mózgowych?

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
kate to widzę, że nasze maleństwa wg usg rosną podobnie a jaki miałaś tp wg miesiączki? bo ja 17 września ( ostatnia miesiączkę 10 grudnia miałam) udanego wypoczynku życzę
dziękujemy.Według om to mam termin na 25sierpnia,ale to z racji pcos i nieregularnych cykli.Ostatnią @ miałam 17listopada.Ginek liczy mi od pierwszego usg i dzidziuś rośnie odpowiednio do tego wieku.
Już nie mogę się doczekać do 10-ego,wtedy zobaczymy znowu Kubusia całą rodzinką

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Później wrzucę kilka fotek. A strój miałam jednoczęściowy plus pareo. Były babki w ciąży w strojach dwu częściowych, nawet brzuszków nie przykrywały, jedna taka, cały czas przód opalała w pełnym słońcu, druga pod parasolem siedziała i brzuch zakryty był.
Dzięki za info.A więc biorę moje stroje dwuczęściowe+to a la pareo i będzie ok.A i pochwalę teściów,bo dofinansowali nam wyjazd i dali 5stóweki 100 Jurkowi na lody.
Choć dziś troszkę mnie poddenerwowała teściowa,twierdząc,że mam większy brzuch od szwagierkiniby ja 2tyg.dalej,ale co to ma do tegoi ciągłe porównywanie.Jak się dzieci urodzą będzie to samo,na samą myśl wychodze z siebie,dlatego nie umiem cieszyć się jej ciążą...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:26   #2888
kraven
Zakorzenienie

Ja póki co nie mam rozstępów z ciąży tylko stare na piersiach jak mi nagle rosnąć zaczęły.

Katee nie przejmuj się teściową. Ja się ostatnoi spotkałąm z koleżankami z któych jedna jest w 23 tyg a druga w 18 i miałam najmniejszy brzuch z nich. Więc to nic nie znaczy i nie ma w ogóle znaczenia.
Ale mnie wkurzają te wszystkie ciotki klotki dobra rada

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:28   #2889
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Jeśli chodzi o temat wózków, to już kiedyś pisałam, mam Graco po córce, używać będę bo fotelik łup[ina wpina się do niego, ale jeśli chodzi o wygodę, to fakt, świetnie się składa ale, jest dość wąski, a kauczukowe koła strasznie telepią tym wózkiem. Nadaje się na gładkie chodniki. Po trawie czy krzywych chodnikach to jest masakra.

P1011576.jpg

Drugi wózek mam na pompowanych kołach, ciężki jak zaraza, ale mi nie przeszkadza bo mieszkam w parterówce, za to fajny bo głęboki dziecko ma dużo miejsca, fajnie amortyzuje i gładko się prowadzi Mikado Discovery II.

PB261262.jpg

Na mnie nie patrzeć tylko na wózek

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:32   #2890
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dziś poszłam z Jureczkiem do znajomej odebrać spodenki,które mi skracała,myślałam,ze zostaniemy u nich chwile,dzieci się pobawią a ona tak nas przyjęła...że po prostu miałam ochotę wyjść bez słowa i bez spodenek.Mimo dzwonienia do drzwi i pukania,nikt sie nie pokwapił nam otworzyć,wzięliśmy za klamkę,drzwi się otworzyły...i siedzi jej mąż naprzeciw karytarza w pokoju i nie wierze,ze nie słyszeli dzwonkaPytam o Iwone,on że jest,ale też zwlekała z przyjściem,nie mówiąc już że kilka dni wcześniej tel nie odbierała ani na smsa nie odpisała.Nie wiem,co im odbiłoZapłaciłam jej za skrócenie i poszliśmy.Ale mi było bardzo przykro,że nas tak potraktowali,w sumie to nie pierwszy raz,umawiamy się i witamy ich klamkęW nosie z nimi.To się pożaliłam.

Dzięki za info.A więc biorę moje stroje dwuczęściowe+to a la pareo i będzie ok.A i pochwalę teściów,bo dofinansowali nam wyjazd i dali 5stóweki 100 Jurkowi na lody.
Choć dziś troszkę mnie poddenerwowała teściowa,twierdząc,że mam większy brzuch od szwagierkiniby ja 2tyg.dalej,ale co to ma do tegoi ciągłe porównywanie.Jak się dzieci urodzą będzie to samo,na samą myśl wychodze z siebie,dlatego nie umiem cieszyć się jej ciążą...
Koleżankę i teściową olej. Po co się stresować?
Ale brawa za dofinansowanie wyjazdu się należą
Co do porównań, już kiedyś pisałam o synowej szwagierki... Cieszę się że jej nie widzę ale boję się co będzie później.
Stary 2012-08-01, 15:33   #2891
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

za Zosieńkę !
u mnie też okno w śliwce

Zośka sobie przemeblowanie chyba urządza właśnie co by jutro ładny domek na USG pokazać

aaa i ujarzmiłam bobra udało mi się jakoś tak szybko kurcze jestem z siebie dumna

a zaraz będę miała gościa;/ ma wpaść jakiś facio ze spółdzielni wymienić podzielniki ciepła przy grzejnikach;/
a chciałam iść pod prysznic i skoczyć do fryzjera bo zaraz TŻ wraca a tak to musze czekac na chuja który nie wiadomo za ile przyjdzie
Stary 2012-08-01, 15:37   #2892
LadyBeatta
Zadomowienie

heloł witam sie podczytuje sobie, bo i mi sie nie chce, i nie mam o czym pisac milego popoludnia
Stary 2012-08-01, 15:40   #2893
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Angel u nie to jest niestety na tle astmatycznym, dochodzi do zwężenia oskrzeli i potem zaczyna się jatka - ech szczęście, że na płuca nie przeszło, bo szpital murowany. Za to zastrzyki musi brać, pierwszy raz w życiu, ale dużo płynu do wstrzyknięcia nie jest bo tylko do 1ml w najcieńszej strzykawce.
oj bidulka, ja na astmę się leczyłam do 16 roku życia i od dziecka przeziębiona byłam co chwilę, zawsze zastrzyki lub antybiotyki
teraz też powinnam być pod kontrolą alergologa ale jako nastolatka to zaniedbałam. Próbowałam teraz w ciąży pójść na fundusz ale ni cholery nigdzie nie mogę się dostać a na wizytę prywatną kasy brak

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:47   #2894
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ukradli Ci psiaka?
No sobie wyobraź że u mnie na osiedlu wszystko pktrafią ukraść...
Przywiązałam dosłownie na 3 minuty psiaka przy wejściu do sklepu, a jak wyszłam to dyndała smycz a dwie osoby stojące obok przy wejściu powiedziały że odpieły go jakieś łachudry i pobiegli...

Cytat:

To co się nie chwalisz rocznicą?Wszystkiego dobrego na kolejne lata wspólnego pożycia!
Miałam wcześniej zapytać,ile miałaś lat jak miałaś to zapalenie opon mózgowych?
Chwalić sie rocznicą będe za 3 dni jeszcze
Dziękuje kochana za życzonka
A zapalenie opon mózgowych razem ze świnką miałam w tym samym czasie więc było ze mną kiepsko.
Miałam wtedy 5 lat.
Mama mi mówiła że wtedy pobierali mi do badań płyn z kręgosłupa i jak jej mówiłam o znieczuleniu przy porodzie, że też do kręgosłupa igła wbijana to mi powiedziała że jak wytrzymałam mając 5 lat to teraz też dam rade

Ide prać bo sie nudze
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 16:15   #2895
tamlin111
Zakorzenienie

No to zamówienie złożone, zostało do kupienia wózek, komplet pościeli, lańcuszek do smoczka, karuzelka, konik, koszula dla mnie, stanik jeszcze jeden, Tantum Rosa i kapcie. Poza tym wyremontować pokój i kupić komodę.

Dziewczyny pościel macie w jakim rozmiarze, bo dziś baba się ze mną w sklepie kłóciła że wymyślam bo 90 x 120 to nie standardowy rozmiar.
Stary 2012-08-01, 16:25   #2896
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie dziołszki - u mnie szpital na peryferiach - córze zachciało się zapalenia oskrzeli. Ponoć rzęzi w środku, że hej. No ale moja córa wszystkie choroby rozpoczyna bezgorączkowo, więc mój zmysł musi być mocno wyostrzony. Jako, że nocka była pod hasłem kaszel, to dzisiaj pognałam z nią do lekarza i dobrze bo przyszłabym dwa dni później i poszła by do szpitala z zapaleniem płuc No i mamy zastrzyki, dzielnie zniosła pierwszy, ale dostaje dwa razy dziennie więc będzie na wieczór kolejny. Dostała w ramach nagrody za odwagę i całokształt upragnione dwie laleczki siostrzyczka z niemowlaczkiem w kołysce, żeby jej barbie mogła być mamą szczęśliwa bawi się i śpiewa. Mówię wam tak podstępnie biorą ją te choroby że hej. Ale przyznać muszę to pierwsza choroba po roku spokoju - uff więc nie najgorzej.

Widzę że tu prasowanio-sprzątaniowo się zrobiło. Na mnie czeka prasowanko, ale najpierw powycieram kurze u młodej w pokoju bo jak pielegniarka przyjdzie na 18 to niech tam będą warunki prawie sterylne.
Cudny obrazek,wyobraziłam sobie
Dzielna z niej dziewczynka a fajne też są barbie w ciąży

Cytat:
Co do opalania, to moja teściowa wróciła niedawno z Francji i mówi, że tam babki w zaawansowanej ciąży się opalają w samych gaciach, a temperatury prawie 40 stopni były . Jakieś bardziej wytrzymałe czy co? Poza tym we Francji podobno w ciąży piją kobitki wino.
Ja też lubie toples bądź na waleta,ale w ciąży nie ma mowy o przegrzaniu ciała i wystawianiu brzucha na słońce,tymbardziej jak łykam różne prochy,żeby jeszcze mnie czym nie wysypało,o matko...
Będę siedziała w półnamiocie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Katee nie przejmuj się teściową. Ja się ostatnoi spotkałąm z koleżankami z któych jedna jest w 23 tyg a druga w 18 i miałam najmniejszy brzuch z nich. Więc to nic nie znaczy i nie ma w ogóle znaczenia.
Ale mnie wkurzają te wszystkie ciotki klotki dobra rada
Ja wiem,ze to różnie bywa,ale najbardziej mnie wkurza taka jej rywalizacja(tzn.szwagierk i)bo ona tylu badań nie robi,jej gin nie kazał,a jej synuś to taki i w ogólenaprawde mnie to wkurza,masakra!

Cytat:
Koleżankę i teściową olej. Po co się stresować?
Ale brawa za dofinansowanie wyjazdu się należą
Co do porównań, już kiedyś pisałam o synowej szwagierki... Cieszę się że jej nie widzę ale boję się co będzie później.
chyba im kiedyś w końcu powiem niech sobie darują te porównania!chyba ogranicze kontakty...

Cytat:
Zośka sobie przemeblowanie chyba urządza właśnie co by jutro ładny domek na USG pokazać

aaa i ujarzmiłam bobra udało mi się jakoś tak szybko kurcze jestem z siebie dumna

a zaraz będę miała gościa;/ ma wpaść jakiś facio ze spółdzielni wymienić podzielniki ciepła przy grzejnikach;/
a chciałam iść pod prysznic i skoczyć do fryzjera bo zaraz TŻ wraca a tak to musze czekac na chuja który nie wiadomo za ile przyjdzie
Domek Zosia ma b.ładny a w środku musi zrobić ciut miejsca,by ją lekarz dobrze pomierzyłTrzymam:kc iuki:za wagę ponad 2kg

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Chwalić sie rocznicą będe za 3 dni jeszcze
Dziękuje kochana za życzonka
A zapalenie opon mózgowych razem ze świnką miałam w tym samym czasie więc było ze mną kiepsko.
Miałam wtedy 5 lat.
Mama mi mówiła że wtedy pobierali mi do badań płyn z kręgosłupa i jak jej mówiłam o znieczuleniu przy porodzie, że też do kręgosłupa igła wbijana to mi powiedziała że jak wytrzymałam mając 5 lat to teraz też dam rade

Ide prać bo sie nudze
Ja tej igły wbijanej w kręgosłup jakoś boleśnie nie odczułam,chyba skupiłam się na byciu nieruchomą w danej chwili,bardziej bolały mnie zastrzyki na rozwój płuc maluszka.
Dobrze,że z tego wyszłaś cało.Mój brat właśnie na to zmarł mając 5lat...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-08-01 o 16:27
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 16:50   #2897
maggie123
Zakorzenienie

a mi bardziej niż ta kołyska podoba się kosz mojżesza. Jednakże samo łóżeczko będzie musiało wystarczyć, bo nie możemy sobie pozwolić na kolejny wydatek na tak krótko.
Cytat:
no niestety smarowanie samego brzucha nie wystarczy ja smaruje brzuch, te baczki az po plecy, piersi, uda, pośladki chyba nigdy tak o ciało nie dbałam jak teraz w ciazy
od samego początku smaruję piersi, brzuch, boczki, pupę i uda na zmianę balsamem garniera tym mocno nawilżającym z oliwką babydream i balsamem babydream.
miałam plan w ostatnim trymestrze smarować się rano i wieczorem, ale ze względu na te upały poranne smarowanie sobie odpuściłam, a co więcej rano wskakuję pod prysznic bo cała się lepię i nie znoszę tego uczucia.
póki co rozstępów brak. zobaczymy czy do porodu nie wyjdą...
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
No to
w takim razie rodzimy w ten sam dzień bo ja też równo za 19 dni 20 sierpnia mam stawić sie na oddziale ale ogólnie nie wiem czy dotrwam bo co ś czuj,ę ze jak dotsawię leki po 109 sierpnia będę szybciutko na porodówce bo szyjki prawie brak no i juz brzuszek sie obniżył
ciekawe, jak to będzie... okropnie się bałam, że jak tylko odstawię leki, od razu trafię na porodówkę. A tu 3 dni minęły i nic
ostatnio nawet mój gin mówił, że często jest tak, że chucha się i dmucha na siebie przez całą ciążę, leży się plackiem i faszeruje lekami na podtrzymanie, a po odstawieniu maluchowi na świat przestaje sie spieszyć i rodzi się po terminie.

Cytat:
Asiulka no to zobaczymy która będzie pierwsza Ja mam zamiar jeszcze Maggie poznać na położnictwie więc może tak od razu po przyjęciu mnie nie rozdwoją
ciekawe, czy uda nam się spotkać na porodówce, czy nie? obstawiam, że tak
Cytat:
Przyszła mi paczka z dzidziowymi rzeczami i jeszcze miś z Bebilonu, chyba po półtorej miesiąca . Teraz nie mam gdzie tego wszystkiego upchnąć .
a ja dalej czekam
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
No sobie wyobraź że u mnie na osiedlu wszystko pktrafią ukraść...
Przywiązałam dosłownie na 3 minuty psiaka przy wejściu do sklepu, a jak wyszłam to dyndała smycz a dwie osoby stojące obok przy wejściu powiedziały że odpieły go jakieś łachudry i pobiegli...
chyba bym się zapłakala, jakby mi ktoś mojego shihtzaka ukradł. Bardzo rzadko zdarza mi się zostawiać go przed sklepem. A on całe szczęście nauczył się szczekać na obcych. Ma to swoje plusy, bo jak ktoś obcy chce go pogłaskać to się nie daje i od razu alarm.

Miałam już Małej nic nie kupować ale w drodze z rossmana wstąpiłam do ciucha (dziś znów rzeczy po złotówce) i kupiłam: czapeczkę welurową, sukieneczkę welurkową na 6mcy, 2 bodziaki powyżej 6 mca, spodenki na szelkach w rozm. 74 i dwie kurteczki w rozm. 68. Teraz to piorę potajemnie przed tż-tem bo mi zabronił kupować kolejnych ubranek

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Dziewczyny pościel macie w jakim rozmiarze, bo dziś baba się ze mną w sklepie kłóciła że wymyślam bo 90 x 120 to nie standardowy rozmiar.
ja mam dwa komplety 90x120 więc to chyba jest standard...
choć jeden komplet z kubusiem puchatkiem mam 90x130

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 16:55   #2898
Kalpana
Zakorzenienie

Dziewczyny co to za konik którego polecacie? Pisałyście o tym pewnie jak mnie nie było, ale żeby to znaleźć to bym musiała pół wątku przekopać...

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 16:58   #2899
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a ja mam rozstępy na boczkach i jednym i drugim...i na cyckach po zewnetrznej stronie i mam je juz od 20 tc gdzieeeś... bosze straszne to ale sie nie przejmuje chce dzidka i tak se mówie chciałas dzidka to masz i sie ciesz a rozstepami sie bede później martwić

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 16:59   #2900
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam akurat 135x100
Stary 2012-08-01, 17:04   #2901
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziewczyny co to za konik którego polecacie? Pisałyście o tym pewnie jak mnie nie było, ale żeby to znaleźć to bym musiała pół wątku przekopać...
Taki konik:
http://allegro.pl/konik-morski-fishe...502374592.html
Stary 2012-08-01, 17:04   #2902
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
No to zamówienie złożone, zostało do kupienia wózek, komplet pościeli, lańcuszek do smoczka, karuzelka, konik, koszula dla mnie, stanik jeszcze jeden, Tantum Rosa i kapcie. Poza tym wyremontować pokój i kupić komodę.

ja mam 135x100

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 17:05   #2903
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
O tego konika chodzi : http://allegro.pl/konik-morski-fishe...502374592.html

widzę że tamlin była szybsza i już podała
Stary 2012-08-01, 17:22   #2904
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tej igły wbijanej w kręgosłup jakoś boleśnie nie odczułam,chyba skupiłam się na byciu nieruchomą w danej chwili,bardziej bolały mnie zastrzyki na rozwój płuc maluszka.
Dobrze,że z tego wyszłaś cało.Mój brat właśnie na to zmarł mając 5lat...

myśle że też może nie odczuje tego tak źle jak mnie skurcze łapać bedą

O jejku, to co to Ci lekarze nie dali rady go wyratować??
Ja około tygodnia w szpitalu leżałam i wyszłam jak nowa z tego co mama powiedziała.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

chyba bym się zapłakala, jakby mi ktoś mojego shihtzaka ukradł. Bardzo rzadko zdarza mi się zostawiać go przed sklepem. A on całe szczęście nauczył się szczekać na obcych. Ma to swoje plusy, bo jak ktoś obcy chce go pogłaskać to się nie daje i od razu alarm.
Też płakałam nieraz, ale to taki durny pies i miałam go 4 m-ce że nie zdążyłam sie przyzwyczaić.
Pewnie to okrutnie zabrzmiało ale ten pies był pechowy.
Wydaliśmy kupe kasy na niego bo 2x sie połamał, szkód w domu tyle że szok, więc teraz mam luzu troche, ale nigdy nie powiem że mi go nie żal
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 17:59   #2905
lidka0308
Zadomowienie

Witam!

Mój mężul właśnie śpi sobie obok w najlepsze, ciekawe, co on w nocy będzie robił?

Cytat:
U nas może być podobnie,aby się odsikaćtylko my mamy w jedną stronę 400km.

Jakoś musze dać radę jak chce Bałtyk zobaczyć...a po powrocie (10.08)umówiłam się na usg 4D na Łuckiej i chyba zauroczyłam się lekarzemno fakt,przystojny jest i opinie ma super.

tamlin bardzo ładny wózeczekpokaż opaleniznęo!a widziałaś inne ciężarne na plaży?i jaki miałaś kostium?bo ja mam tylko 2-częściowe,ale mam taki cieniutki szal jak pareo i chyba to wezmę,żeby zakryć bębenek.

Enigmama ładna mamusia z Ciebie i córeczki jakie już duże,w jakim są wieku?Mówiłaś kiedyś,że masz duży brzuch,większy niż z dziewczynkami w poprzednich ciążach a ja uważam,ze wcale nie jest taki duży

Ja też mam po synku a tak bym chciała nowy,ale mogę pomarzyć...
Słuchaj,to w Twoim stanie jeszcze tak kursujesz?
Ja od czasu,gdy byłam w szpitalu najdłuższa trasa autem to 10km,dlatego trochę się boję...

I muszę wypakować z walizki rzeczy do szpitala(choć jeszcze nie wszystkie mam)i powoli szykować,co mamy wziąć ze sobą na wczasy.Nawet zastanawiałam się,czy nie spakować tych rzeczy do szpitala w mniejszą torbę,jakby co...ale tłumacze codziennie Kubusiowi,że jeszcze cały miesiąc i pare dni musi tam siedzieć.

A i po tej luteinie podjęzykowej ciut mnie wysypało
Ja brzucha nie mierzę,bo ostatnio przesadziłam ze słodyczami,uwielbiam rurki waniliowe z biedry.Jak mnie nie ciągnęło to teraz mam za wszystkie miesiące,czuje się jak słonica....
Idę spać.Pa Kochane!
A ja się umówiłam na 13.08 bo ponoć na urlop wybywa doktor Makowski

Cytat:
Klikniecie mi w ten link na dole?

Ach chociaż i tak pewnie nic nie wygram, bo inni mają już ponad 1000 głosów:/

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Ja też nie

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

A tak w ogóle u nas 90 dni do poroduPicolo stawiam
Kliknęłam i ja!

Cytat:

Widzę że tu prasowanio-sprzątaniowo się zrobiło. Na mnie czeka prasowanko, ale najpierw powycieram kurze u młodej w pokoju bo jak pielegniarka przyjdzie na 18 to niech tam będą warunki prawie sterylne.
Niech córcia do zdrówka wraca szybko i ciebie nie zarazi aby.

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
brzuszek wyszedl jej na 34 a kosc udowa na 37
ale ja nie rozummiem bo 2 tyg temu bylo wszystko proporcjonalne i odpowiadające 35 tyg.....a ta lekarka nie prowadzi mojej ciazy,tylko miala byla dzis w zastepstwie za mojego doktora....
te badanie mam miec w piatek o 13;30 wiec trzymajcie kciuki za moja malutka
ta lekarka powiedziala,ze nie moze jej calej dokladnie zmierzyc bo ja niby taka jakas drobnej budowy jestemno nie wiem czy 67kg przy 164cm to drobna budowa....
no nic....przemecze sie jakos do tego piatku,ale wyc mi sie chce.cala ciaze bylko wszystko pieknie a na sam koniec takie cos wyszlo
Nie płakaj, pewnie lekarka jakaś słaba i tylko ci w głowie namieszała, a do piątku bliziutko.

Cytat:

Ja mam właśnie ten rozmiar i myslę, że jest on standardowy a baba jakaś niekompetentna była, bo nie wie, że są dwa rozmiary pościeli dla dzieci?

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a ja mam rozstępy na boczkach i jednym i drugim...i na cyckach po zewnetrznej stronie i mam je juz od 20 tc gdzieeeś... bosze straszne to ale sie nie przejmuje chce dzidka i tak se mówie chciałas dzidka to masz i sie ciesz a rozstepami sie bede później martwić
Najlepsze podejście świata
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 17:59   #2906
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam jednego rozstępa który poszedł od blizny po kolczyku w pempku, ale w pierwszej ciąży też go miałam i jak już brzuszek spadł to go nawet nie było widać, więc jestem dobrej myśli że przez te nie całe 3 tygodnie już nic nie wyjdzie.

Asiulka no to zobaczymy która będzie pierwsza Ja mam zamiar jeszcze Maggie poznać na położnictwie więc może tak od razu po przyjęciu mnie nie rozdwoją

mam to samo jeden rozstęp stary po poprzedniej ciąży, w tym samym miejscu co u Ciebie i z tego samego powodu Tak Wam zazdroszcze że tak nie wiele Wam zostało, praktycznie lada chwila.

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 18:05   #2907
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam sie popoludniowo
po dentyscie .. jakos przezylam choc jezyk mnie nadal boli od tego zeba
ale jest lepiej niz bylo

w sobote idziemy wkoncu ogladac wozki tesciowa zdeklarowala sie kupic nam

a mi brakuje jeszcze tylko karuzelki na lozeczko,bujaczka( ale to moze kupimy nawet jak sie juz urodzi malutka) i maty i tez planuje kupic konika
Tamlin ja tez jak dziewczyny mam posciel 135x100cm

pisalyscie o rozstepach - ja narazie nie mam ani jednego ale znajac zycie wyjda mi na tydzien przed porodem
jejku ale jestem dzis padnieta..nogi mi wychodza z

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 18:08   #2908
elena_100
Wtajemniczenie

Katee to koleżanka pokazała klasę nie ma co

Rozumiem twoją złość na porównywanie. Mnie też ciągle porównują do takiej jednej z rodziny co zawody pływackie wygrała w 8 miesiącu ciąży. Że ja to niby już stara i wogóle słabsza. Sorry nikomu nic nie będę udowadniać

Rozstępów jeszcze nie mam ale się zastanawiam, czy jak mi teraz tak brzusio rośnie to nie wyskoczą. A mam jakąś niechęć do smarowania.

Co do pościeli to jestem zielona myślałam, że to ma jakoś związek z wielkością łóżeczka

Sojka, Konczi u mamy w domu też mam pokój w podobnych barwach. Tzn. ten sam fiolecik ale połączony z takim wrzosowym jasnym.

Maggie jesteś boska, już sobie wyobrażam to pranie w pełnej konspiracji

A ja jutro wybywam do mamci na dwa dni Chyba sobie mężuś poradzi

Bafi a dlaczego nie patrzyć na cię jak fajna babeczka jesteś Ta gondolka fajna i ma duże koła co mi się niezmiernie podoba.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 18:08   #2909
lidka0308
Zadomowienie

Sojka trzymam kciuki za Zosieńkę i te kilogramy!

Mam problem ze stanikiem do karmienia, bo jaki ja mam rozmiar kupić? niby większy niż teraz, bo pewie cycuchy jeszcze urosną, ale najlepiej na mnie leżą Triumphy a ceny mają fajne - 149 zł za sztukę, jak mierzyłam jakieś tańsze i innych firm to zawsze jest coś nie tak, jak obwód dobry to miska gdzieś odstaje a mniejsza za mała, jak miska jakoś leży, to obwodu dopasować nie mogę i tak ciągle coś. Jedynie w te Triumphy wchodzę gładko i bez żadnych dziwactw i kłopotów no ale ta cena mnie zniechęca, choć pewnie i tak na nich stanie, bo jak nic innego nie dopasuję, to wolę mieć dobry stanik niż jakieś badziewie.
No i na początku muszą być bez fiszbin? czy mogą być z fiszbiną?
Że też człowiek tyle nie wie o tym, jak zareaguje jego ciało w porodzie i później. Strasznie mnie ta niewiedza wkurza, bo ja lubię wiedzieć i już
Kolejna moja bolączka to to, czy ja nie przegapię symptomów rozpoczynającego się porodu, albo nie zacznę panikować za wcześnie, bo jakiś skurcz mnie złapie a to wcale jeszcze poród nie będzie. Te wszystkie niewiadome wyprowadzają mnie z równowagi!
Ponarzekałam i ja
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 18:22   #2910
colds
Zakorzenienie

Cytat:
i dobrze że sie na graco nie zdecydowaliście. mi sie ten wózek bardzo podobał i ta raczka przekladana no super. ale spacerowke widzialas? nawet nie wiem czy rok by sie dalo nia pojezdzic, taka wąska.
Widziałam, widziałam. Choć to jeszcze olałam, bardziej do mnie przemówiły jakieś tam posty innych mamuś, że ponoć ten plastik strasznie trzeszczy z czasem..

Cytat:
colds, właśnie patrzę na tego lareta i wiesz co? strasznie mi się spodobał i ta kolorystyka wcześniej nie brałam go pod uwagę ale chyba warto mu się przyjrzeć z bliska. a Ty gdzie będziesz kupowała, przez Internet? bo mi wpadła w oko ta aukcja:

http://allegro.pl/wozek-tako-laret-4...514872751.html
Tam gdzie taniej . Najpierw chce go jeszcze w sklepie przetestować, mianowicie w Pati i Max. Tam zapytam o cenę i będę kombinować. Bo ponoć na stronie i w sklepie cena może się różnić, więc nic nie szkodzi pytać .
No i ogólnie wolałabym w normalnym sklepie. Później w sklepie internetowym. Ale w ostateczności zamówię na allegro - jak będzie duża różnica cenowa. Tylko żebym się nie dała nabić w balona

A ten sprzedawca ma bardzo mało ocen, więc nie wiem czy skusiłabym się kupić od niego

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Miałam już Małej nic nie kupować ale w drodze z rossmana wstąpiłam do ciucha (dziś znów rzeczy po złotówce) i kupiłam: czapeczkę welurową, sukieneczkę welurkową na 6mcy, 2 bodziaki powyżej 6 mca, spodenki na szelkach w rozm. 74 i dwie kurteczki w rozm. 68. Teraz to piorę potajemnie przed tż-tem bo mi zabronił kupować kolejnych ubranek
Mój też mi zabronił . a jak zobaczył szafę z ciuchami to od razu ją zamknął

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

u mnie zostały 33dni do porodu..

A muszę jeszcze gacie, staniki, pieluchy, paczkę jedynek pampersów i podpaski kupić

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości