|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przez miesiąc na pewno tyle przybrała Cytat:
![]() Mój w 30tyg miał 1800 gram, czyli wagowo był 2 tyg do przodu. Ja bym chciał czarny z beżem lub szarym. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idę jakiś obiad robić bo Kropek zaraz wraca
|
|||||||
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o rozstępy to mi bardzo wcześnie wyszły na lewej piersi ... smaruję, najpierw smarowałam kremem pharmaceris potem jak mi się skończył nie miałam akurat kasy więc kupiłam z ziaji . Stały się na szcęście mniej widoczne
ostatnio zauważyłam też kilka rozstępów na prawym udzie ... brzusio jakoś jest bez rozstępów , ale do porodu jeszcze trochę ... no i po porodzie przecież mogą się pojawić :/ oby nie
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mam kiedy Was nadrobić
czy Wam też te dni tak uciekają ????jestem w połowie .. straszne nie ? Jak Tobie idzie ?? u mnie poniżej 50 już jest .. trzeba się śpieszyć oj trzeba ! Cytat:
hehe mówiłam CI że mi sypialnie gwizdnęłaś okno mam w śliwce bo na krótkiej ścianie za Zosieńkę !
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kuzynka przy pierwszym dziecku miała kołyskę, przy drugim też ale ją musieli zabezpieczyć bo przecież Bartosz podchodził do małej i sobie bujał ... miał niecałe 3 latka ... więc się wystraszyli i zabezpieczyli, że była bez bujania
|
|
#2886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2887 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej kobitki!!!Ale gorąco!
Dziś poszłam z Jureczkiem do znajomej odebrać spodenki,które mi skracała,myślałam,ze zostaniemy u nich chwile,dzieci się pobawią a ona tak nas przyjęła...że po prostu miałam ochotę wyjść bez słowa i bez spodenek.Mimo dzwonienia do drzwi i pukania,nikt sie nie pokwapił nam otworzyć,wzięliśmy za klamkę,drzwi się otworzyły...i siedzi jej mąż naprzeciw karytarza w pokoju i nie wierze,ze nie słyszeli dzwonka Pytam o Iwone,on że jest,ale też zwlekała z przyjściem,nie mówiąc już że kilka dni wcześniej tel nie odbierała ani na smsa nie odpisała.Nie wiem,co im odbiło Zapłaciłam jej za skrócenie i poszliśmy.Ale mi było bardzo przykro,że nas tak potraktowali,w sumie to nie pierwszy raz,umawiamy się i witamy ich klamkęAle zaskoczył mnie mój synuś b.pozytywnie,że nie protestował u nich,żeby zostać.W nagrodę wzięłam go do lodziarni,w której jest zjeżdżalnia.Bardzo się ucieszył. Cytat:
Cytat:
[Iwoncia...] A wczoraj byli u mnie rodzice moi kochani i dostalismy prezent rocznicowy - nowe cudaśne żelazkoo!!! Miałam wcześniej ale mi zaciągało z przodu i mnie wnerwiało ![]() Teraz będe śmigać bez obaw [/QUOTE]To co się nie chwalisz rocznicą?Wszystkiego dobrego na kolejne lata wspólnego pożycia! Miałam wcześniej zapytać,ile miałaś lat jak miałaś to zapalenie opon mózgowych? Cytat:
Już nie mogę się doczekać do 10-ego,wtedy zobaczymy znowu Kubusia całą rodzinką ![]() Cytat:
Choć dziś troszkę mnie poddenerwowała teściowa,twierdząc,że mam większy brzuch od szwagierki niby ja 2tyg.dalej,ale co to ma do tego i ciągłe porównywanie.Jak się dzieci urodzą będzie to samo,na samą myśl wychodze z siebie,dlatego nie umiem cieszyć się jej ciążą...
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co nie mam rozstępów z ciąży tylko stare na piersiach jak mi nagle rosnąć zaczęły.
Katee nie przejmuj się teściową. Ja się ostatnoi spotkałąm z koleżankami z któych jedna jest w 23 tyg a druga w 18 i miałam najmniejszy brzuch z nich. Więc to nic nie znaczy i nie ma w ogóle znaczenia. Ale mnie wkurzają te wszystkie ciotki klotki dobra rada
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o temat wózków, to już kiedyś pisałam, mam Graco po córce, używać będę bo fotelik łup[ina wpina się do niego, ale jeśli chodzi o wygodę, to fakt, świetnie się składa ale, jest dość wąski, a kauczukowe koła strasznie telepią tym wózkiem. Nadaje się na gładkie chodniki. Po trawie czy krzywych chodnikach to jest masakra.
P1011576.jpg Drugi wózek mam na pompowanych kołach, ciężki jak zaraza, ale mi nie przeszkadza bo mieszkam w parterówce, za to fajny bo głęboki dziecko ma dużo miejsca, fajnie amortyzuje i gładko się prowadzi Mikado Discovery II. PB261262.jpg Na mnie nie patrzeć tylko na wózek
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale brawa za dofinansowanie wyjazdu się należą ![]() Co do porównań, już kiedyś pisałam o synowej szwagierki... Cieszę się że jej nie widzę ale boję się co będzie później. |
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zośka sobie przemeblowanie chyba urządza właśnie co by jutro ładny domek na USG pokazać ![]() aaa i ujarzmiłam bobra udało mi się jakoś tak szybko kurcze jestem z siebie dumna ![]() a zaraz będę miała gościa;/ ma wpaść jakiś facio ze spółdzielni wymienić podzielniki ciepła przy grzejnikach;/ a chciałam iść pod prysznic i skoczyć do fryzjera bo zaraz TŻ wraca a tak to musze czekac na chuja który nie wiadomo za ile przyjdzie
|
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
heloł
witam sie podczytuje sobie, bo i mi sie nie chce, i nie mam o czym pisac milego popoludnia
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz też powinnam być pod kontrolą alergologa ale jako nastolatka to zaniedbałam. Próbowałam teraz w ciąży pójść na fundusz ale ni cholery nigdzie nie mogę się dostać
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
No sobie wyobraź że u mnie na osiedlu wszystko pktrafią ukraść...
Przywiązałam dosłownie na 3 minuty psiaka przy wejściu do sklepu, a jak wyszłam to dyndała smycz a dwie osoby stojące obok przy wejściu powiedziały że odpieły go jakieś łachudry i pobiegli... Cytat:
![]() Dziękuje kochana za życzonka A zapalenie opon mózgowych razem ze świnką miałam w tym samym czasie więc było ze mną kiepsko. Miałam wtedy 5 lat. Mama mi mówiła że wtedy pobierali mi do badań płyn z kręgosłupa i jak jej mówiłam o znieczuleniu przy porodzie, że też do kręgosłupa igła wbijana to mi powiedziała że jak wytrzymałam mając 5 lat to teraz też dam rade ![]() Ide prać bo sie nudze |
|
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
No to zamówienie złożone, zostało do kupienia wózek, komplet pościeli, lańcuszek do smoczka, karuzelka, konik, koszula dla mnie, stanik jeszcze jeden, Tantum Rosa i kapcie. Poza tym wyremontować pokój i kupić komodę.
Dziewczyny pościel macie w jakim rozmiarze, bo dziś baba się ze mną w sklepie kłóciła że wymyślam bo 90 x 120 to nie standardowy rozmiar. |
|
|
|
#2896 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzielna z niej dziewczynka a fajne też są barbie w ciąży ![]() Cytat:
,ale w ciąży nie ma mowy o przegrzaniu ciała i wystawianiu brzucha na słońce,tymbardziej jak łykam różne prochy,żeby jeszcze mnie czym nie wysypało,o matko...Będę siedziała w półnamiocie ![]() Cytat:
Cytat:
chyba ogranicze kontakty...Cytat:
Cytat:
Dobrze,że z tego wyszłaś cało.Mój brat właśnie na to zmarł mając 5lat...
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-08-01 o 16:27 |
||||||
|
|
|
#2897 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
a mi bardziej niż ta kołyska podoba się kosz mojżesza. Jednakże samo łóżeczko będzie musiało wystarczyć, bo nie możemy sobie pozwolić na kolejny wydatek na tak krótko.
Cytat:
miałam plan w ostatnim trymestrze smarować się rano i wieczorem, ale ze względu na te upały poranne smarowanie sobie odpuściłam, a co więcej rano wskakuję pod prysznic bo cała się lepię i nie znoszę tego uczucia. póki co rozstępów brak. zobaczymy czy do porodu nie wyjdą... ![]() Cytat:
ostatnio nawet mój gin mówił, że często jest tak, że chucha się i dmucha na siebie przez całą ciążę, leży się plackiem i faszeruje lekami na podtrzymanie, a po odstawieniu maluchowi na świat przestaje sie spieszyć i rodzi się po terminie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Miałam już Małej nic nie kupować ale w drodze z rossmana wstąpiłam do ciucha (dziś znów rzeczy po złotówce) i kupiłam: czapeczkę welurową, sukieneczkę welurkową na 6mcy, 2 bodziaki powyżej 6 mca, spodenki na szelkach w rozm. 74 i dwie kurteczki w rozm. 68. Teraz to piorę potajemnie przed tż-tem bo mi zabronił kupować kolejnych ubranek ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
choć jeden komplet z kubusiem puchatkiem mam 90x130
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co to za konik którego polecacie? Pisałyście o tym pewnie jak mnie nie było, ale żeby to znaleźć to bym musiała pół wątku przekopać...
|
|
|
|
#2899 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam rozstępy na boczkach i jednym i drugim...i na cyckach po zewnetrznej stronie i mam je juz od 20 tc gdzieeeś... bosze straszne to ale sie nie przejmuje chce dzidka i tak se mówie chciałas dzidka to masz i sie ciesz
a rozstepami sie bede później martwić ![]() |
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/konik-morski-fishe...502374592.html |
|
|
|
|
#2902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę że tamlin była szybsza i już podała
|
|
#2904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myśle że też może nie odczuje tego tak źle jak mnie skurcze łapać bedą ![]() O jejku, to co to Ci lekarze nie dali rady go wyratować?? Ja około tygodnia w szpitalu leżałam i wyszłam jak nowa z tego co mama powiedziała. Cytat:
Pewnie to okrutnie zabrzmiało ale ten pies był pechowy. Wydaliśmy kupe kasy na niego bo 2x sie połamał, szkód w domu tyle że szok, więc teraz mam luzu troche, ale nigdy nie powiem że mi go nie żal
|
||
|
|
|
#2905 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam!
Mój mężul właśnie śpi sobie obok w najlepsze, ciekawe, co on w nocy będzie robił? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam to samo jeden rozstęp stary po poprzedniej ciąży, w tym samym miejscu co u Ciebie i z tego samego powodu Tak Wam zazdroszcze że tak nie wiele Wam zostało, praktycznie lada chwila.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#2907 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie popoludniowo
po dentyscie .. jakos przezylam choc jezyk mnie nadal boli od tego zeba ale jest lepiej niz bylo w sobote idziemy wkoncu ogladac wozki a mi brakuje jeszcze tylko karuzelki na lozeczko,bujaczka( ale to moze kupimy nawet jak sie juz urodzi malutka) i maty i tez planuje kupic konikaTamlin ja tez jak dziewczyny mam posciel 135x100cm pisalyscie o rozstepach - ja narazie nie mam ani jednego ale znajac zycie wyjda mi na tydzien przed porodem ![]() jejku ale jestem dzis padnieta..nogi mi wychodza z |
|
|
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
Katee to koleżanka pokazała klasę nie ma co
Rozumiem twoją złość na porównywanie. Mnie też ciągle porównują do takiej jednej z rodziny co zawody pływackie wygrała w 8 miesiącu ciąży. Że ja to niby już stara i wogóle słabsza. Sorry nikomu nic nie będę udowadniać Rozstępów jeszcze nie mam ale się zastanawiam, czy jak mi teraz tak brzusio rośnie to nie wyskoczą. A mam jakąś niechęć do smarowania. Co do pościeli to jestem zielona myślałam, że to ma jakoś związek z wielkością łóżeczka ![]() Sojka, Konczi u mamy w domu też mam pokój w podobnych barwach. Tzn. ten sam fiolecik ale połączony z takim wrzosowym jasnym. Maggie jesteś boska, już sobie wyobrażam to pranie w pełnej konspiracji ![]() A ja jutro wybywam do mamci na dwa dni ![]() Bafi a dlaczego nie patrzyć na cię jak fajna babeczka jesteś Ta gondolka fajna i ma duże koła co mi się niezmiernie podoba.
|
#2909 |
|
Zadomowienie
|
Sojka trzymam kciuki za Zosieńkę i te kilogramy!
Mam problem ze stanikiem do karmienia, bo jaki ja mam rozmiar kupić? niby większy niż teraz, bo pewie cycuchy jeszcze urosną, ale najlepiej na mnie leżą Triumphy a ceny mają fajne - 149 zł za sztukę, jak mierzyłam jakieś tańsze i innych firm to zawsze jest coś nie tak, jak obwód dobry to miska gdzieś odstaje a mniejsza za mała, jak miska jakoś leży, to obwodu dopasować nie mogę i tak ciągle coś. Jedynie w te Triumphy wchodzę gładko i bez żadnych dziwactw i kłopotów no ale ta cena mnie zniechęca, choć pewnie i tak na nich stanie, bo jak nic innego nie dopasuję, to wolę mieć dobry stanik niż jakieś badziewie. No i na początku muszą być bez fiszbin? czy mogą być z fiszbiną? Że też człowiek tyle nie wie o tym, jak zareaguje jego ciało w porodzie i później. Strasznie mnie ta niewiedza wkurza, bo ja lubię wiedzieć i już Kolejna moja bolączka to to, czy ja nie przegapię symptomów rozpoczynającego się porodu, albo nie zacznę panikować za wcześnie, bo jakiś skurcz mnie złapie a to wcale jeszcze poród nie będzie. Te wszystkie niewiadome wyprowadzają mnie z równowagi! Ponarzekałam i ja
|
|
|
|
#2910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Najpierw chce go jeszcze w sklepie przetestować, mianowicie w Pati i Max. Tam zapytam o cenę i będę kombinować. Bo ponoć na stronie i w sklepie cena może się różnić, więc nic nie szkodzi pytać . No i ogólnie wolałabym w normalnym sklepie. Później w sklepie internetowym. Ale w ostateczności zamówię na allegro - jak będzie duża różnica cenowa. Tylko żebym się nie dała nabić w balona A ten sprzedawca ma bardzo mało ocen, więc nie wiem czy skusiłabym się kupić od niego ![]() Cytat:
. a jak zobaczył szafę z ciuchami to od razu ją zamknął ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- u mnie zostały 33dni do porodu.. ![]() A muszę jeszcze gacie, staniki, pieluchy, paczkę jedynek pampersów i podpaski kupić
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

ja zaczynam w piatek 32 
aha i doczytalam jeszce ,ze naskierowaniu na dopplera jest napisane :
. Jakieś bardziej wytrzymałe czy co? Poza tym we Francji podobno w ciąży piją kobitki wino.
. Ja mam wizytę z USG 8 sierpnia, zobaczymy, ile moja mała będzie ważyła w 30 tc 
ostatnio spodobał mi się ten:

Pytam o Iwone,on że jest,ale też zwlekała z przyjściem,nie mówiąc już że kilka dni wcześniej tel nie odbierała ani na smsa nie odpisała.Nie wiem,co im odbiło
Zapłaciłam jej za skrócenie i poszliśmy.Ale mi było bardzo przykro,że nas tak potraktowali,w sumie to nie pierwszy raz,umawiamy się i witamy ich klamkę

no nie wiem czy 67kg przy 164cm to drobna budowa....

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)