Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 15:05   #2941
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja tez sie wystraszylam, zwlaszcza ze nikt mnie o tym wczesniej nie uprzedzil. Zawsze bylo "po porodzie sie krwawi, duzo bardziej niz przy okresie, moze to trwac do 6 tygodni, ale zazwyczaj konczy sie szybciej". I juz.
No chociaz w szkole rodzenia powinni bardziej zyciowo do tego podejsc i mowic tez o skrzepach, bo jak widac w watku, zdarzaja sie...
A gdyby kazda byla wczesniej uswiadomiona to by nie panikowala pozniej w lazience, po co nam te nerwy
mi takie skrzepy wyszły trzy, też takie wielkie, pierwszy jeszcze w szpitalu i też spanikowałam i miałam po położne lecieć, ale najpierw zapytałam dziewczyn na sali, czy to normalne (one już miały po jednym porodzie za sobą) i powiedziały, że tak i nie ma się czym się przejmować. Ostatni skrzep mi wypadł jakoś 3 albo 4 tygodnie po porodzie, po ich wypadnięciu zawsze krwawienie się odrobinę nasilało.

Alexandra skoro już tydzień nie krwawiłaś i teraz ten skrzep wypadł, to ja bym to jednak skonsultowała, czytałam, że jak przestanie się całkiem krwawić i potem krwawienie powróci, to trzeba to skonsultować, to ten skrzep chyba też

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:08   #2942
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Dzięki, tylko czy jeśli ani ja ani mąż nie jesteśmy alergikami to kupować na zapas takie mleko? Bo ja już bardziej skłaniałam się ku takiemu co kolki redukuje...
Nie wiem czy Hipp jest HA - chyba nie.
I jesli Wy nie jestescie alergikami to HA bym nie kupowała.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:15   #2943
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy Hipp jest HA - chyba nie.
I jesli Wy nie jestescie alergikami to HA bym nie kupowała.
|Bardzo dziękuję

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:15   #2944
pumas
Zakorzenienie

Houserka, dalej w Tarnowie, pewnie wrócę dopiero w następny weekend, mama nie chce mnie wcześniej puścić Ale jak tylko wrócę, to na pewno się odezwę i gdzieś się wybierzemy z maluchami Napisz mi koniecznie, jak tam wizyta u pediatry, u kogo w końcu byłaś - ja się wybieram tutaj prywatnie w piątek, tak z ciekawości idę, zresztą jutro mija miesiąc od narodzin kruszynki, więc trzeba zrobić mały bilans

Norniczka, ogromne gratulacje, naczekałaś i nacierpiałaś się kochana, dobrze, że to już za wami i możesz cieszyć się maleństwem !!

Niestety nie nadrobiłam ani strony, tylko pojedyncze wpisy, bo mała tak mnie dzisiaj wystraszyła, że odechciało mi się internetu. Wyobraźcie sobie, że spała grzecznie na tarasie w cieniu i nagle otworzyła oczy i tak strasznie zaczęła płakać, drzeć się w niebogłosy, zrobiła się wręcz sina. I tak płakała dobre pół godziny, i nie był to zwykły płacz, tylko całkiem inny niż zawsze. Nie wiem, co się stało, w końcu przestała. Wiecie, co to mogło być? Ja obstawiam kolkę.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:21   #2945
nel_a
Zakorzenienie

jakby Was interesowały analizy kosmetyków dla dzieci (i nie tylko)
to tu dziewczyny takie robią :

http://kosmea-na-obcasach.blogspot.com/

http://podwojona-sroka.blogspot.com/p/moje-analizy.html

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:24   #2946
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Niestety nie nadrobiłam ani strony, tylko pojedyncze wpisy, bo mała tak mnie dzisiaj wystraszyła, że odechciało mi się internetu. Wyobraźcie sobie, że spała grzecznie na tarasie w cieniu i nagle otworzyła oczy i tak strasznie zaczęła płakać, drzeć się w niebogłosy, zrobiła się wręcz sina. I tak płakała dobre pół godziny, i nie był to zwykły płacz, tylko całkiem inny niż zawsze. Nie wiem, co się stało, w końcu przestała. Wiecie, co to mogło być? Ja obstawiam kolkę.
Albo zly sen, moze tez cos sie tego dnia zdarzylo (cos nowego? nowi ludzie dookola?). Moj tak mial czasami jak sie za duzo stalo w ciagu dnia - nowi ludzie albo nawet jakies inne dzwieki
Dzisiaj tez tak czasami ma, ale jak mu sie cos zlego przysni.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:25   #2947
asia665
Wtajemniczenie

Norniczka gratulacje

My byliśmy dzisiaj na pierwszej wizycie u pediatry. I w sumie nie jestem zadowolona,bo nasza pediatra ma urlop i zastępowała ją jakaś inna (do której nikt nie chce chodzić) .

Patryś waży już 3600 ,a 14.07 ważył 2950 pielęgniarka powiedziała,że ładnie przybrał na wadzę .

A z wizyty jestem niezadowolona,bo olała temat naczyniaka .Nie wiem czy Wam mówiłam,ale Patryś ma czerwoną plame na klatce piersiowej po lewej stronie i na lewej rączce. Lewa rączka jest czerwona od barku do łokcia. Zapytałam ją o tą plame to powiedziała,że nie wie co to jest. A pani kardiolog u której byliśmy na USG serduszka(Patryś ma jakąś komore w serduszku nie zamkniętą i musimy kontrolnie jeździć na USG),sama zwróciła uwage na to i powiedziała,że to prawdopodobnie naczyniak i zniknie. Ale mimo wszystko martwie się

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:28   #2948
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
|Bardzo dziękuję
A zdecydowalas sie juz na jakies?
Ja od siebie polecam Bebilon, ten zwykly, gdyby cos sie dzialo to dajesz Bebilon Comfort - ogolnie polecany przy problemach z brzuszkiem, albo nawet ulewaniu.
Z tego co zauwazylam, tego Bebilonu tyle jest, ze pediatrzy czesto je zapisuja.
A gdyby ew. wystapila alergia na mleko i tak zaczyna sie podawac Bebilon Pepti (na recepte w aptece), wiec nie ma takiej duzej zmiany, bo jednak firma ta sama. U nas nikt nie ma alergi, moja mama ma tylko uczulenie na nikiel,a jednak Michal mial alergie na mleko i dluuugo jechalismy na Bebilonie Pepti Z tego co widzialam kiedys byl nawet Bebilon sojowy

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-01, 15:29   #2949
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ja po ktg, mała się rozbrykała strasznie, a na zapisie zero skurczy Tutaj są laski na wywołaniu jeden dzień po terminie, więc jak wyjdę w piątek i nie urodze to za tydzień wrócę na wywołanie najwyżej

Mam strasznie opuchnięte stopy ale cisnienie niskie 100/60.
chyba lepiej żeby się samo zaczęło niż żeby wywoływali

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:31   #2950
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Norniczka gratulacje

My byliśmy dzisiaj na pierwszej wizycie u pediatry. I w sumie nie jestem zadowolona,bo nasza pediatra ma urlop i zastępowała ją jakaś inna (do której nikt nie chce chodzić) .

Patryś waży już 3600 ,a 14.07 ważył 2950 pielęgniarka powiedziała,że ładnie przybrał na wadzę .

A z wizyty jestem niezadowolona,bo olała temat naczyniaka .Nie wiem czy Wam mówiłam,ale Patryś ma czerwoną plame na klatce piersiowej po lewej stronie i na lewej rączce. Lewa rączka jest czerwona od barku do łokcia. Zapytałam ją o tą plame to powiedziała,że nie wie co to jest. A pani kardiolog u której byliśmy na USG serduszka(Patryś ma jakąś komore w serduszku nie zamkniętą i musimy kontrolnie jeździć na USG),sama zwróciła uwage na to i powiedziała,że to prawdopodobnie naczyniak i zniknie. Ale mimo wszystko martwie się
Super
Szkoda ze tak do tego podeszla, moze skonsultuj sie jeszcze z innym lekarzem?
Nie martw sie, to na pewno nic zlego i zejdzie

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-01, 15:35   #2951
asia665
Wtajemniczenie

Paula, no właśnie chyba poczekam na naszą panią doktor. Bo wraca za tydzień, a za dwa tygodnie mamy szczepienie. Więc poczekam. Nie chce mi się chodzić z małym do tej przychodni. Bo niby są godziny kiedy przyjmowane mają być dzieci zdrowe, ale i tak nikt tego nie kontroluje. Więc wolę uważać i ograniczyć wizyty w przychodni do absolutnej konieczności.

Jestem mamą

Stary 2012-08-01, 15:37   #2952
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Norniczka gratulacje

Upewnij się, że to naczyniak i nie martw się Mój chrześniak miał naczyniaka przy prawym oku koło nasady nosa. Byli z nim w klinice w Prokocimiu ale powiedzieli im żeby nic z tym nie robić. Jak się Bastek urodził to miał malutki, później urósł i był ogromny, a teraz Bastek ma 8 lat i zgodnie z tym co powiedzieli lekarze zniknął mu całkowicie - została tylko taka kreseczka jak maleńka blizna. Naczyniak zniknął zanim Bastek miał 7 lat - tak jak mówili lekarze. Pewnie jeśli to u Patrysia będzie naczyniak to powiedzą to samo. Tego się nie usuwa to zostaje blizna i lepiej żeby samo zniknęło.
Naprawdę nie ma się co martwić na zapas. Potwierdź tylko, że to naczyniak i odetchnij spokojnie Sam zniknie do 6 roku życia

Stary 2012-08-01, 15:37   #2953
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:

U mnie w rodzinie, jakieś 4 lata temu urodziła się dziewczynka z taką plamą, jak opisujesz na twarzy. Musisz sobie wyobrazić rozpacz rodziców. Zdiagnozowano plamę - jako naczyniaka. Dość długo nie schodziło (koło roku...) ale teraz nie ma śladu. Dziewczynka jest śliczna i ma gładziutką buzię. Oczywiście, lekarz powinien postawić diagnozę a nie bagatelizować bądź olać temat. Właśnie takim ludziom powierzamy to co dla nas najcenniejsze... szkoda gadać!!

Cytat:
A zdecydowalas sie juz na jakies?
Ja od siebie polecam Bebilon, ten zwykly, gdyby cos sie dzialo to dajesz Bebilon Comfort - ogolnie polecany przy problemach z brzuszkiem, albo nawet ulewaniu.
Z tego co zauwazylam, tego Bebilonu tyle jest, ze pediatrzy czesto je zapisuja.
A gdyby ew. wystapila alergia na mleko i tak zaczyna sie podawac Bebilon Pepti (na recepte w aptece), wiec nie ma takiej duzej zmiany, bo jednak firma ta sama. U nas nikt nie ma alergi, moja mama ma tylko uczulenie na nikiel,a jednak Michal mial alergie na mleko i dluuugo jechalismy na Bebilonie Pepti Z tego co widzialam kiedys byl nawet Bebilon sojowy
Bebilon, parę dni temu miałam w rękach i odłożyłam bo spanikowałam
Obiecałam sobie, że poczytam opinię, trochę się poorientuję i dopiero zakupu dokonam

Idzie mąż, do później

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:38   #2954
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
W Rosmanie chyba nie ma Ziajki, chciałam kupić i nie widziałam. Na pewno w aptekach DOZ są. Mam płyn do kąpieli z oliwką i krem pielęgnacyjny.
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Kochana cóż to jest???jaki słynny skoro ja pierwszy raz o tym słyszę??

KarolinaPW Kochana jak tam poszukiwania imienia idealnego dla Waszego Synka????bo tak patrzyłam sobie na listę i zauważyłam brak imienia
Ja też nigdy o tym nie słyszałam, dobrze, że mamy wizaż

A z imieniem to nic nowego, nadal impas Na razie ciągle funkcjonuje jako "synek"
Cytat:
Ja już po fryzjerze, ścięłam resztki farby i jestem naturalna brunetka walczyłam o to od kwietnia 2010
Fryzjerka opitoliła mnie na drugi bok i wiecie co - nawet mi się podoba
Fryzer zawsze poprawia humor
Fajnie, że CI się udało wrócić do naturalnych
Nie wiem, może przez Twój nick wydawało mi się że jesteś ruda
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ahiaaaa no nie brzmi to zbyt cudownie, ale przecież jest czymś naturalnym....nie podoba mi się to całe medialne upiększanie ciąży, porodu i połogu....a przecież nie zawsze jest kolorowo....potem kobiety się dziwią różnym przypadłościom, bo się naczytają o ciąży Skrzyneckiej czy innej Muchy....
Mądrze prawisz
Cytat:
No ja się dzięki Soleilce naczytałam o porodzie Muchy i się nastawiam na orgazmy przy porodzie a jak ich nie będzie to
Ponoć przy karmieniu też można mieć orgazm, więc na porodzie przyjemności się nie kończą
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:39   #2955
blueberry88
Zakorzenienie

Dziewczyny po cc, kiedy rozpoczynacie przytulanki?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:44   #2956
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Mam w planie jak tylko przestane krwawic oj pouzywam sobie, odbije ta koncowke ciazy, kiedy wszystko mnie boli

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-01, 15:46   #2957
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Upewnij się, że to naczyniak i nie martw się Mój chrześniak miał naczyniaka przy prawym oku koło nasady nosa. Byli z nim w klinice w Prokocimiu ale powiedzieli im żeby nic z tym nie robić. Jak się Bastek urodził to miał malutki, później urósł i był ogromny, a teraz Bastek ma 8 lat i zgodnie z tym co powiedzieli lekarze zniknął mu całkowicie - została tylko taka kreseczka jak maleńka blizna. Naczyniak zniknął zanim Bastek miał 7 lat - tak jak mówili lekarze. Pewnie jeśli to u Patrysia będzie naczyniak to powiedzą to samo. Tego się nie usuwa to zostaje blizna i lepiej żeby samo zniknęło.
Naprawdę nie ma się co martwić na zapas. Potwierdź tylko, że to naczyniak i odetchnij spokojnie Sam zniknie do 6 roku życia

Cytat:
U mnie w rodzinie, jakieś 4 lata temu urodziła się dziewczynka z taką plamą, jak opisujesz na twarzy. Musisz sobie wyobrazić rozpacz rodziców. Zdiagnozowano plamę - jako naczyniaka. Dość długo nie schodziło (koło roku...) ale teraz nie ma śladu. Dziewczynka jest śliczna i ma gładziutką buzię. Oczywiście, lekarz powinien postawić diagnozę a nie bagatelizować bądź olać temat. Właśnie takim ludziom powierzamy to co dla nas najcenniejsze... szkoda gadać!!
Właśnie zobacze co powie pediatra na szczepieniu. Jak ona też oleje temat to będę szukała jakiegoś innego lekarza. Bo chciałabym mieć potwierdzoną diagnozę.

Najważniejsze aby to nie było nic poważnego

Cytat:
Ktoś tu ma kosmate myśli

Jestem mamą

Stary 2012-08-01, 15:47   #2958
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
super

tak aktywnie jak juz przynie do og odessam i zaraz, ze złościa znów chwyta i ssie no ale jak oprózni 2 piersi to itak juz nie mam co mu dac
Moja już się dwa razy przejadła, w tym raz tak porządnie. Heh, ale dziś przykładowo odciągnęłam 100ml pokarmu w jakieś dwie minuty... Próbowałaś dać smoka?
Stary 2012-08-01, 15:47   #2959
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Paula, no właśnie chyba poczekam na naszą panią doktor. Bo wraca za tydzień, a za dwa tygodnie mamy szczepienie. Więc poczekam. Nie chce mi się chodzić z małym do tej przychodni. Bo niby są godziny kiedy przyjmowane mają być dzieci zdrowe, ale i tak nikt tego nie kontroluje. Więc wolę uważać i ograniczyć wizyty w przychodni do absolutnej konieczności.
Bedzie dobrze Moze nawet do tego czasu juz zejdzie?
Tez mialam przygody z czyms podobnym, ale to bylo na nozce.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-01, 15:50   #2960
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ponoć przy karmieniu też można mieć orgazm, więc na porodzie przyjemności się nie kończą
Mhm... Jakoś nie wydaje mi się to normalne

Cytat:
Mam w planie jak tylko przestane krwawic oj pouzywam sobie, odbije ta koncowke ciazy, kiedy wszystko mnie boli

Cytat:
Właśnie zobacze co powie pediatra na szczepieniu. Jak ona też oleje temat to będę szukała jakiegoś innego lekarza. Bo chciałabym mieć potwierdzoną diagnozę.

Najważniejsze aby to nie było nic poważnego

Ktoś tu ma kosmate myśli
Oj tam, od razu kosmate. Zbieram informacje
Martynka też ma coś w tym stylu na oczku - mówią, że samo zejdzie...
Stary 2012-08-01, 16:04   #2961
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Moja już się dwa razy przejadła, w tym raz tak porządnie. Heh, ale dziś przykładowo odciągnęłam 100ml pokarmu w jakieś dwie minuty... Próbowałaś dać smoka?
smoka nie lubi

alemasz duzo pokarmu w takim razie!

dziewczyny co na ropiejące oczko? przemywam mu sola fiz ale wcuiaz nachodzi
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 16:15   #2962
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
smoka nie lubi

alemasz duzo pokarmu w takim razie!

dziewczyny co na ropiejące oczko? przemywam mu sola fiz ale wcuiaz nachodzi
Chyba Linka radziła czarną herbatę, a Hania mleko mamusi U nas nadal ropienie się utrzymuje i tak.
Nie mam jakiegoś przepełnienia, nie wiem, czemu tak leci Lepiej tak niż wcale, ale Mała się często krztusi...
U nas trzy, cztery razy smoczek pomógł.
Czasem jest najedzona i ściemnia wcinając piąstkę Nosimy ją wtedy trochę, ruszamy tak, żeby się czymś zainteresowała -czasem skutkuje.
Stary 2012-08-01, 16:20   #2963
asia665
Wtajemniczenie

Phdwao - Twoje mleczko jest idealne na ropiejące oczko

Jestem mamą

Stary 2012-08-01, 16:26   #2964
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba Linka radziła czarną herbatę, a Hania mleko mamusi U nas nadal ropienie się utrzymuje i tak.
Nie mam jakiegoś przepełnienia, nie wiem, czemu tak leci Lepiej tak niż wcale, ale Mała się często krztusi...
U nas trzy, cztery razy smoczek pomógł.
Czasem jest najedzona i ściemnia wcinając piąstkę Nosimy ją wtedy trochę, ruszamy tak, żeby się czymś zainteresowała -czasem skutkuje.
dzieki

blue chyba lepiej za duzo niz za mało miec nasz tez czesto udaje z pięstka czy kciukiem

aczkolwiek nie umiem do konca rozeznac czy maly jest najedzony czy nie
Cytat:
Phdwao - Twoje mleczko jest idealne na ropiejące oczko
dzieki

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-08-01 o 16:30
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 16:30   #2965
pumas
Zakorzenienie

Podobno dużo lepiej jest, gdy maluch ssie piąchę niż smoczek, bo to znaczy, że jest samowystarczalny i uczy się samodzielności. Nasza córcia nie cierpi smoczka! Tylko parę razy faktycznie go ssała, a tak to wypluwa i koniec.

Paula, nie wiedziałam, że takie prozaiczne rzeczy mogą być przyczyną takiego przeraźliwego darcia!

Siedzę w ogrodzie, w altanie, jem lody z owocami, mała koło mnie śpi, a ja w końcu mogę się zrelaksować!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 16:30   #2966
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Bedzie dobrze Moze nawet do tego czasu juz zejdzie?
Tez mialam przygody z czyms podobnym, ale to bylo na nozce.
Mogłoby zejść. Ta plamka robi się jeszcze bardziej czerwona jak on się denerwuje albo jak jest mu gorąco. Ale muszę być dobrej myśli.

Cytat:

Oj tam, od razu kosmate. Zbieram informacje
Martynka też ma coś w tym stylu na oczku - mówią, że samo zejdzie...
Hehe Ja póki co nie mam ochoty nawet na buziaki z mężem i dziwi mnie to . Moje libido spadło poniżej zera

Jestem mamą

Stary 2012-08-01, 16:36   #2967
Maciejka__
Zakorzenienie

Zajrzałam na pierwszą stronę i składam gratulacje Norniczce.
W końcu odblokowała kolejkę.

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Moja córcia prawdopodobnie ma naczyniaka na powiece. Nie wyobrażam sobie, żeby miała z takim "makijażem" chodzić do 6 roku życia! Wydaje mi się, że fiolet już przechodzi w czerwień, ale i tak mnie to martwi. W piątek wybieram się z nią do okulisty i zobaczymy, co powie.
Natomiast na wadze córcia przybiera wolno, ale z ostatniego przyrostu pani pediatra była zadowolona. Poza tym obejrzała i osłuchała mojego małego śpiocha.

Nakarmię ją, sama coś zjem i spróbuję nadrobić wątek.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-08-01 o 22:32
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 16:47   #2968
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Zajrzałam na pierwszą stronę i składam gratulacje Norniczce.
W końcu odblokowała koljkę.

Moja córcia prawdopodobnie ma naczyniaka na powiece. Nie wyobrażam sobie, żeby miała z takim "makijażem" chodzić do 6 roku życia! Wydaje mi się, że fiolet już przechodzi w czerwień, ale i tak mnie to martwi. W piątek wybieram się z nią do okulisty i zobaczymy, co powie.
Natomiast na wadze córcia przybiera wolno, ale z ostatniego przyrostu pani pediatra była zadowolona. Poza tym obejrzała i osłuchała mojego małego śpiocha.

Nakarmię ją, sama coś zjem i spróbuję nadrobić wątek.
Bastek miał to tak jak pisałam nad prawym okiem, koło nosa. W pewnym momencie to było bardzo duże ale każdy lekarz (pediatrzy, lekarze w szpitalu w Prokocimiu gdzie byli z nim kilka razy w tej sprawie) mówił żeby zostawić bo zniknie. I zniknęło. Z tego co wiem to po operacji może się chyba odnowić, poza tym gorzej się goi. Że nie wspomnę o konieczności usypania dziecka do zabiegu i całej rekonwalescencji. Dzieciak tego nawet nie zauważał (na zdjęciach z przedszkola mu to zawsze fotograf usuwał). Jemu nie przeszkadzało. I tak jak mówili lekarz - zniknęło samo bez żadnej ingerencji. Jak dla mnie to jeśli nie ma potrzeby dziecka operować (a do tego sprowadza się usunięcie tego) to ja bym nie usuwała. Tym bardziej, że mam właśnie taki przykład gdzie to samo zniknęło i nikt już o tym nie pamięta. Ale to tylko moje zdanie - ja bez potrzeby dziecka operować nie pozwolę, a w tym przypadku jest to bez potrzeby Przynajmniej jeśli jest to taki naczyniak jak miał Sebastian

To miało zniknąć max. do 7 roku życia ale mogło wcześniej. Bastkowi zniknęło jakoś w wieku 6 lat.

Edytowane przez wvictoria
Czas edycji: 2012-08-01 o 16:49
Stary 2012-08-01, 17:18   #2969
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja też myślę, że do kolka. Swojej kruszynce czasem podaję Infacol, a ponieważ smak pomarańczowy jest "be", to chociaż przez chwilę ją karmię, żeby tego nie wypluła, tylko połknęła i potem śpi spokojnie.
Po takich problemach z malutką też odechciewa mi się internetu, więc nie dziwię się, że nie nadrabiasz.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-08-01 o 17:24
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 17:38   #2970
natee
Zakorzenienie

Czesc Dziewczyny!
Wybłagałam powrot do domu, bo w szpitalu czułam sie jak w więzieniu. Wciąż mam anemie, ale w domu z pomocą mamy i męża szybciej dojde do siebie.
Na szczegółową relacje z porodu nie mam jeszcze sił, z resztą nie wiem czy Wam jej nie oszczędzić... W tej chwili jak sobie to przypominam to na myśl przychodzą mi tylko 4 godziny partych (mój organizm nie reagował na kroplówki potęgujące skurcze), próżnociąg, desperackie pierwsze minuty gdy mój synek nie chciał zapłakać a stado pielęgniarek pomagało mu oddychać... w końcu światła sali operacyjnej, gdy zabrali mnie na zabieg.

Szczerze powiem, ze kolejną ciąże będę planować inaczej, nie pójde na żywioł poddając się matce naturze...

Na szczęście Natanek jest taki kochany, że wszystko nam wynagrodził. Jesteśmy w nim po uszy zakochani. TŻ tryska miłością do maluszka i był bardzo dzielny podczas porodu. Teraz musimy sie oswoić z naszą nową rodzinką

Zajrze do Was jak dojdę troszke do siebie
Gratuluje wszystkim nowoupieczonym mamusiom i trzymam kciuki za te, które nadal czekają na swój wielki dzień

A oto nasz Skarb:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00184.jpg (95,2 KB, 104 załadowań)

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości