Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 18:39   #4711
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Brałam 5otkę a teraz w ciąży Endo zwiększył mi do 75tki... W piątek mam wizytę, pewnie zwiększy do 100. Ft3 i ft4 w normie. Ale powiem Ci, że czuje tą niedoczynność, szybko się męczę i sapie no ale mogłam to mylić z dolegliwościami ciąży....

O k**** dziewczyny gotujący się makaron zalał palnik i przez 5 min ulatniał się gaz!!!! Śmierdzi ale wietrze mieszkanie, mam nadzieję, że nic nikomu nie będzie!
Ojej, dobrze, że szybko zauważyłaś. Wywietrz dobrze i nic się nie denerwuj
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 18:48   #4712
Ewik86
Zakorzenienie

Puk puk, ktoś mnie pamięta?

Ostatnio w ogóle nie mam czasu na siedzenie w necie i przez to muszę nadrabiać wieeeele stron

evel gratuluję córci!

W ogóle cieszę się z waszych udanych wizyt

U mnie też ok. Byłam w poniedziałek u gina. Wizyta bez usg, ale słuchałam jak bije serduszko Następna wizyta 23.08, a usg dopiero będę miała we wrześniu.

meduzza dobrze, że zauważyłaś. Ja wczoraj też odwaliłam - położyłam przy palącym się palniku papier od sera żółtego i się zapalił. Od razu przeniosłam go do zlewu i zalałam wodą, ale strachu też się najadłam

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:00   #4713
badziabadzia
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Spotkałyście się z fotelikiem uspokajającym np. http://www.2o2.pl/produkt,26713,uspo...her-price.html ?
Dziś koleżanka z pracy opowiadała, że to świetna rzecz, jak dziecko płacze, jest niespokojne a "nie ma się czasu" nosić.
moja kuzyneczka takie cos miała i działało odwrotnie, wcale jej nie uspokajało, tylko bardziej płakała.. bardzo szybko to sprzedali i kupili taki zwykły bez żadnych udziewnień
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
U mnie koszt wizyty wynosi 100 zł z usg i cytologią, przezierność też miałam w cenie wizyty.
u mnie też 100, nie wiem jak będzie z cytologią bo we wtorek będzie mi pobierać

we wtorek mam wizytę wczoraj odebrałam wyniki badań, no i nie są juz takie rewelacyjne.. hemoglobina spadła poniżej normy, no i jeszcze pare innych rzeczy ale wydaje mi się, że nie ma co panikowac, bo nie są to jakieś mega wielkie odchylenia

nie mam ostatnio na nic czasu. wracam z pracy zmęczona, szybki obiadek i leń w tyłu, a jak mam drugą zmianę to od razu jak wrócę to myć sę i spać!! Miałam szczere chęci Was nadrobić, ale tylko ostatnie strony przeczytałam.. jesteście za szybkie!!

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Evel oczywiście gratuluję córy :!!
Stary 2012-08-01, 19:08   #4714
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
O k**** dziewczyny gotujący się makaron zalał palnik i przez 5 min ulatniał się gaz!!!! Śmierdzi ale wietrze mieszkanie, mam nadzieję, że nic nikomu nie będzie!
wystarczy wywietrzyć mieszkanie i po kłopocie
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
hej hej
Ja wczoraj byłam u ginki, 17 tydzień dzidzia ok, mam 30 tabletek kwasu foliowego wybrac do konca, luteine brac do pierwszych ruchów, niestety płeć Dzidzi załaniał trofoplast robiła mi dopochwowo a poźniej przez brzuszek i nic, ale dlugo sobie poogladalismy co Dzidziusia robi, teraz mam zrobić tylko morfologię i wizyta kolejna 28.08
Pozdrowienia
super, że z dzidzią ok

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:09   #4715
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Mama była u mnie wczoraj i tak się zgadałyśmy - ona nie ma nic przeciwko rzeczom z SH, sama dużo ich ma, ale stwierdziła ku mojemu zaskoczeniu, że noworodek delikatny jest jednak i powinien mieć nowe. A jak podrośnie, będzie miał parę miesięcy to wtedy, hm... zaskoczyła mnie bo myślałam, że sądzi jak ja, wyprać parę razy w dzieciowym proszku i już?
Kuzynka mi mówiła, że oglądała jakiś program dzieciowy, w którym był0 właśnie pytanie do lekarza czy kupować ciuszki dla niemowlaczków z SH. Lekarz stwierdził że jak najbardziej jest na tak, bo są to ubranka już najczęściej kilkakrotnie uprane, wszystkie te szkodliwe barwniki i inna chemia produkcyjna jest już usunięta. Ja nie mam oporów

Cytat:
Spotkałyście się z fotelikiem uspokajającym np. http://www.2o2.pl/produkt,26713,uspo...her-price.html ?
Dziś koleżanka z pracy opowiadała, że to świetna rzecz, jak dziecko płacze, jest niespokojne a "nie ma się czasu" nosić.
Kuzynka ma taki, chwali sobie Zaś ja dostałam łóżeczko z takimi wibracjami, zobaczymy czy młodemu się spodoba. Syn siostry był zadowolony

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej
zgłaszam się po wizycie W ciągu urlopu doktorek zrobił generalny remont w przychodni i normalnie czułam się jakbym szła do spa, a nie do ginka.

Dzidziulek zdrowy, pięknie kręgosłupek pokazał, nawet kosteczki rączek i nóżek widziałam, i płyn w żołądku Fikał sobie ale na dzień dobry grzecznie pokazał płeć

Niebędę Was męczyć zgadywankami, mamy kolejną dziewczynkę w tym chłopskim gronie Karinka będzie mieć siostrzyczkę Teraz musimy imię wymyślić, bo Mikołaj nie pasuje
Gratuluję Kolejna dziewczynka
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:20   #4716
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
zgłaszam się po wizycie W ciągu urlopu doktorek zrobił generalny remont w przychodni i normalnie czułam się jakbym szła do spa, a nie do ginka.

Dzidziulek zdrowy, pięknie kręgosłupek pokazał, nawet kosteczki rączek i nóżek widziałam, i płyn w żołądku Fikał sobie ale na dzień dobry grzecznie pokazał płeć

Niebędę Was męczyć zgadywankami, mamy kolejną dziewczynkę w tym chłopskim gronie Karinka będzie mieć siostrzyczkę Teraz musimy imię wymyślić, bo Mikołaj nie pasuje
ooo to
to teraz będzie wysyp dziewczyn

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej,
ale miałam fajny dzień
przyjechał mój brat nie widzieliśmy się ponad 2 miesiące- powiedział,że pięknie wyglądam i nie przytyłam- wszystko poszło w brzuch i cyce
poszliśmy na sushi i spędziliśmy super czas

do tego wszystkiego TZ kupił bilety na dzisiejszy mecz, nie byłam jeszcze na stadionie więc cieszę się

a jutro jadę z nim nad morze w delegacje

miałaś się oszczędzać

hehe to kolejna z nas się pomyliła w przeczuciach GRATULUJĘ!

w wolnych ogrodach też nie,
generalnie zieleń przy płocie nie może przekraczać 40 cm - oczywiście jeśli masz sąsiada za płotem
to chore ale jeśli masz takich sąsiadów to nie wygrasz z nimi

moi mają drzewa iglaste przy samym płocie na jakieś 8 metrów, mi się akurat podobają ale ponoć inna sąsiadka walczy z nim
mówiła mi znajoma, która w sądzie pracuje,że jest mnóstwo spraw w sądzie odnośnie zieleni przy płocie, bo jak Ci się jakieś szmacisko trafi co Ci powie,że jej światło zabierasz to nie ma zmiłuj, musisz ciachnąć i koniec

to już chyba Delicjanka wie,że wszystkim rymowankom mówimi zdecydowane NIE

piękne, może jakieś zbiorowe zamówienie by się uzbierało? możnaby wtedy podzielić koszty przesyłki gdyby ktoś był chętny

o właśnie! to magiczne 40cm! dokładnie.
ja pierd...ale co to komu by przeszkadzało, że to 40 czy 60...czy więcej..
dla mnie tym lepiej i dla innych sąsiadów też powinno być..bo mamy więcej prywatności... ale jak widać bywa różnie...
Stary 2012-08-01, 19:20   #4717
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Cudownie! Gratuluję, kochana! Kolejna babka w gronie, super.

Mam teraz próbę zespołu, gardło mnie już boli, udaję, że laptop mi potrzebny do słów piosenek, a tak naprawdę robię różne duperele...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:20   #4718
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
I pytanko do Kobiet, które już czuły swoje Bąble: czy to uczucie takie jakby ktoś Cię lekko ręką głasnął od wewnątrz??? Bo tak czułam leżąc dziś i słuchając muzyki.....
:
trafnie opisane
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:28   #4719
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
o matko ja bym się chyba popłakała ! co prawda tez rozważam ścięcie włosów bo mam dosyć długie a przy Maluchu to moze byc kłopot i nie wiem

Też się zastanawiam co do tych ruchów ja czułam takie jakby "puk" w wewnątrz brzucha tylko ze to bylo w okolicy pępka i wydaje mi się że to trochę za wysoko bo przecież Dzidziol w macicy siedzi , a lekarza nie zapytam...

Właśnie znalazłam pakiet Ciąża w medicowerze za 1800zł za II i III trymestr, tzn kolezanka mi poleciła bo sama z niego korzystała i lekarza mi poleciła podobno super i prowadził jej zagrozoną ciąze. Tylko nie wiem czy to się opłaca taki pakiet ale sa w nim zawarte wszystkie badania, usg i wizyty no ale troche boli taka sumka jak na raz
mi mąż zakazał ścinania włosów hehe tak długo czekał, żebym miała dłuższe, bo zawsze do ramion..zresztą mi tam obojętnie czy długie czy krótkie.
a co do dzidzi i długich włosów, to przecież możesz je związać?
Stary 2012-08-01, 19:29   #4720
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
trafnie opisane
to ja mam znów takie puk, nie wiem czy to to
Stary 2012-08-01, 19:36   #4721
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
to ja mam znów takie puk, nie wiem czy to to
dziewczyny ale mi się śmiać chce, jak tak czytam jak się nie możecie doczekać, kiedy dzidzie będą kopać. sama tak miałam..teraz już nie koniecznie
ale...teraz czekacie na kopniaki, następnie nie będziecie się mogły doczekać, kiedy już wyjdą na zewn... i pytania : no kiiedy kiieeedy..
później jak już zobaczycie dzidzie, to będziecie czekać kiedy zacznie siadać, kiedy raczkować, chodzić, mówić itp...a później kiedy ono wreszcie pójdzie spać hehehe
ja pamiętam jak czekałam, kiedy córa zacznie chodzić..zaczęła w 11 ms życia...to później tak bardzo chciałam cofnąć te moje pragnienia i mieć jeszcze dodatkowe 2 ms na 4 nogach :P
Stary 2012-08-01, 19:37   #4722
BlackSanctum
Zakorzenienie

A jak już wszystkie urodzimy, to co potem? Stworzymy nowy wątek - rozpakowane mamuśki?
Stary 2012-08-01, 19:38   #4723
szklanka19
Zadomowienie

Hello, ja tez już po wizycie bez usg, ale dostałam przykazanie na witaminy bo hemoglobina mi spada niestety. Kurczę, już tak uważam na dietę, a ta dalej swoje następna wizyta za 4 tygodnie

E_vel to gratulacje siostrzyczki będą się fajnie bawić razem

Meduza to się pewnie strachu najadłaś przez ten gaz...

Djerba u mnie w bloku sąsiedzi mają 5 psów i nawet jak są w domu to można dostać szału od szczekania. Rozmowy z nimi nic nie dały, a na straż nie chcę dzwonić bo szkoda mi psów, jeszcze je oddają do schroniska czy coś. A tak to są zadbane psy, często wychodzą i w ogóle, tyle tylko, że głośne. Także z tym ciężko coś zrobić.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:43   #4724
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

My mamy kangura Bardzo wygodne auto-siedzi się jak w autobusie i super dzieciaczki będziesz mogła usadzać nie kuląc się.

I pytanko do Kobiet, które już czuły swoje Bąble: czy to uczucie takie jakby ktoś Cię lekko ręką głasnął od wewnątrz??? Bo tak czułam leżąc dziś i słuchając muzyki.....
My też chcemy właśnie takie autko typu kangoo czy berlingo

ja na początku też czułam takie puk hmmm też nie wiedziałam czy to to haha.... ale teraz, to czuje jak normalnie dzidzia się rusza....
jak kłade rękę to czuje kopki wczoraj jak byłam w pozycji kucającej to bardzo czułam ruchy dzidzi

A my z Tż przespaliśmy caaaaaaaaaały dzień, w sumie jestem nadal w łóżku, idę z psem, wykąpać się i spać, jutro cały dzień załatwianie sprawek...
tak więc założę dziś nowy wątek, ale wiadomo że jak tu minie 5000tys post piszemy tam, ale to wieczorem, zresztą już prawie dobiłyśmy

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A jak już wszystkie urodzimy, to co potem? Stworzymy nowy wątek - rozpakowane mamuśki?

No pewnie

Kupiłam sobie Siemie lniane... można normalnie jeść w ciąży?? już wariuje, szukam każdych sposobów na zaparcia.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-08-01 o 19:46
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:44   #4725
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
no ba
Stary 2012-08-01, 19:49   #4726
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście
lece na kolację mniam mniam

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:50   #4727
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
my pen is normal

albo z tym promem,że Kieras mówił,że na promie to nic tylko wóda i ruchanie
a co kieras był?
nie, siostra Kierasa

kocham ten film
Ale mi przypomniałyście uśmiałam sie jak mieszkalismy w akademiku to z 10 razy lub wiecej go oglądalismy

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ehh ja chyba do weterynarze zaraz się przejdę, szczur mi się rozchorował. Chyba zdycha, ale żeby jeszcze po prostu zdechł no to trudno, tak się zdarza. Ale właśnie się dowiedziałam, że to już trzeci dzień, jakiś taki zamulony. Ma problemy z utrzymaniem równowagi, a od dziś ogon cały czerwony, jakiś zakrwawiony jakby
Bez sensu, matka zawsze kupuje sobie te wszystkie króliki, świnki morskie, szczurki itp, ale gdybym tu czasem nie przyjeżdżała, to by w ogóle nie miały posprzątanych klatek, matka do weterynarza też nie pójdzie, kasy jej pewnie szkoda. To jest kurna zwierzę i jakąś odpowiedzialność się chyba za to bierze A teraz jeszcze mówi, że akurat tego szczura to ona w sumie nie lubi, więc może lepiej żeby zdechł, pffff
Teraz już nie będę miała czasu na to, więc niech tylko spróbuje sobie jeszcze coś kupić
Biedactwo pędz do veta ja z moja agamką już 3 tydzien chodze z małą przerwą ale juz wydobrzala nie miałabym serca patrzeć jak się meczy zwierzak

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Bokeh uduszę, śliczne są te ciuszki!!! takie żywe kolorki, no coś pięknego.

Djerba, w Scenicu jestem zakochana od nie wiem kiedy, uwielbiam to auto, strasznie mi się podoba męża chcę namówić, ale niedawno kupiliśmy Sienę więc póki się nie rozleci to będziemy nim jeździć

Lenova zmień lekarza, nie wiem, jak można traktować tak kobietę w ciąży, wiadomo, że nie można się w tym stanie denerwować, a mam wrażenie, że część lekarzy podchodzi do tego "chciałaś to teraz się męcz" :/

Delicjanko to dobrze, że wyniki w porządku

Tak mnie paskudnie bolą plecy, że sobie nie wyobrażacie, mam wrażenie, że jak stoję to mnie zaraz przegibie w tył, że moje plecy nie są w stanie mnie utrzymać :/ masakra
Ja też mam bóle pleców od 2 dni nie moge sobie znaleścć pozycji a nie przytyłm dużo bo 1 kg tyle ze mi brzuch wywaliło wiec nie mam jakiegoś znacznie większego obciążenia
Cytat:
Hej

Gratuluja ja mam wizyte 22 wiec mam nadzieje ze się wyjaśni bo raz dziewuszka nastepnym razem chłopczyk i sama nie wiem
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:04   #4728
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Hello, ja tez już po wizycie bez usg, ale dostałam przykazanie na witaminy bo hemoglobina mi spada niestety. Kurczę, już tak uważam na dietę, a ta dalej swoje następna wizyta za 4 tygodnie

E_vel to gratulacje siostrzyczki będą się fajnie bawić razem

Meduza to się pewnie strachu najadłaś przez ten gaz...

Djerba u mnie w bloku sąsiedzi mają 5 psów i nawet jak są w domu to można dostać szału od szczekania. Rozmowy z nimi nic nie dały, a na straż nie chcę dzwonić bo szkoda mi psów, jeszcze je oddają do schroniska czy coś. A tak to są zadbane psy, często wychodzą i w ogóle, tyle tylko, że głośne. Także z tym ciężko coś zrobić.
5 psów w mieszkaniu w bloku? Wow, zaszaleli Jak dla mnie jeden w zupełności wystarczy

Dominika

Alicja
Stary 2012-08-01, 20:12   #4729
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Brawo

Cytat:
Nie do końca zwykły, bo delikatnie wibruje [COLOR="Silver"]
Zwykły, zwykły większość ma wibracje. A takie, jakie pokazujecie to one są śliczne, owszem, ale... no wada jedna, 9-11kg najczęściej. Koleżanka tak kupiła bright starts, bo piękny, fakt, z wibracjami też, ale nie przewidziała, że 9kg to jej córa będzie miała w wieku 8mcy

Ja mam tego typu, tylko inne kolory:

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...500199774.html

do 18kg, też są wibracje, a jak dzieciol siedzi, to można na fotelik do siedzenia przerobić

Aha, i ważna rzecz: zwracajcie uwagę, by boki były zabudowane (w tym co mam akurat są), bo niektóre mają takie całkiem płaskie:

http://allegro.pl/solidny-wygodny-le...505408087.html

i jest ryzyko, że dziecko spadnie po prostu.

Cytat:
Brałam 5otkę a teraz w ciąży Endo zwiększył mi do 75tki... W piątek mam wizytę, pewnie zwiększy do 100. Ft3 i ft4 w normie. Ale powiem Ci, że czuje tą niedoczynność, szybko się męczę i sapie no ale mogłam to mylić z dolegliwościami ciąży....

Dobrze, że zauważyłaś
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:19   #4730
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dziewczyny w jakim rozmiarze będziecie kupować kombinezonik zimowy? 62 cm bo 68 już chyba dużo za duży będzie? Ciężko przewidzieć jak duża dzidzia się urodzi.
56 lub 62 cm. Zależy jakie duże będzie dziecko. Nawet 62 może na nim wisieć. Zresztą kombinezon przyda się dość krótko - jakieś 2 m-ce.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
dzięki jak mąż bedzie do nich szedł to Mu przekaże mam nadzieję że znaje dobrego lekarza i okaże się kompetentny i wyrozumiały .
A właśnie przy zmianie lekarza muszę zabierać od tych bab tą kartkę którą one prowadzą czy wystarczy ta którą ja mam w domu? szczerze mówiąc to wolałabym już się z nimi nie spotykać ;/
Wystarczy sama karta ciąży i wyniki badań, które masz.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Mama była u mnie wczoraj i tak się zgadałyśmy - ona nie ma nic przeciwko rzeczom z SH, sama dużo ich ma, ale stwierdziła ku mojemu zaskoczeniu, że noworodek delikatny jest jednak i powinien mieć nowe. A jak podrośnie, będzie miał parę miesięcy to wtedy, hm... zaskoczyła mnie bo myślałam, że sądzi jak ja, wyprać parę razy w dzieciowym proszku i już?
Ja dla dzidzi kupię ubranka nowe, ale za to w mniejszej ilości. Nie mam nic przeciwko SH, ale akurat w moim mieście te lumpki są w opłakanym stanie, ubranka poplamione i poniszczone, stare, jak na szmatki. Byłam w kilku jak kupowałam wyprawkę dla córki i tragedia, nic nie dało się wybrać. Mam trochę używanych od siostry, w bdb stanie. Odkupiłam też trochę od znajomej, niektóre ani razu nie ubrane.

E_vel przyłączam się do gratulacji

Edytowane przez suzi31
Czas edycji: 2012-08-01 o 20:20
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:38   #4731
Konto usunięte

Kombinezon na 56. Oglądałam wczoraj (w Auchan już zimowe są), na 62 - duuuuuży. A 68 to już w ogóle, na min. 4mce dziecko a nie na noworodka

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Kupiłam sobie słój pieczarek marynowanych i wsuwam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:43   #4732
Ewik86
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35642659]Kombinezon na 56. Oglądałam wczoraj (w Auchan już zimowe są), na 62 - duuuuuży. A 68 to już w ogóle, na min. 4mce dziecko a nie na noworodka

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Kupiłam sobie słój pieczarek marynowanych i wsuwam [/QUOTE]

Szkoda, że u mnie nie ma tego sklepu, bo może bym zrobiła pierwszy zakup dla dzieciaczka

Smacznego

Dominika

Alicja
Stary 2012-08-01, 20:45   #4733
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

super, gratulacje to teraz czekamy na imię

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
a ja dziś już oficjalnie mogę powiedzieć że czuję ruchy dzidzi! a wszystko za sprawką...Lion'a
no tak po słodkościach dzieci zaczynają szaleć gratuluje i zazdroszcze

Cytat:
na pewno bedzie wszystko dobrze

Cytat:

no jasne a pózniej roczki swietujemy, dwa latka itd itp

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:48   #4734
mikakrolikowa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35642292]Brawo

Zwykły, zwykły większość ma wibracje. A takie, jakie pokazujecie to one są śliczne, owszem, ale... no wada jedna, 9-11kg najczęściej. Koleżanka tak kupiła bright starts, bo piękny, fakt, z wibracjami też, ale nie przewidziała, że 9kg to jej córa będzie miała w wieku 8mcy

Ja mam tego typu, tylko inne kolory:

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...500199774.html

do 18kg, też są wibracje, a jak dzieciol siedzi, to można na fotelik do siedzenia przerobić

Aha, i ważna rzecz: zwracajcie uwagę, by boki były zabudowane (w tym co mam akurat są), bo niektóre mają takie całkiem płaskie:

http://allegro.pl/solidny-wygodny-le...505408087.html

i jest ryzyko, że dziecko spadnie po prostu.

Dobrze, że zauważyłaś [/QUOTE]
własnie taki lezaczek z fishera tylko z rybkami dostałam od szfagierki po jej 2 chłopakach i jeszcze 4 siatki ubranek mi dała musze je pokładać i zobaczyc co dokupić
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:49   #4735
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Szkoda, że u mnie nie ma tego sklepu, bo może bym zrobiła pierwszy zakup dla dzieciaczka

Smacznego
Dzięki
Wiesz co, nie żałuj, bo akurat te kombinezony zimowe średniej urody, 70zł, różowe i błękitny. Za to tak, inne ciuszki świetne mają
Stary 2012-08-01, 20:50   #4736
BlackSanctum
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35642659]

Kupiłam sobie słój pieczarek marynowanych i wsuwam [/QUOTE]

O NIE! Skąd ja teraz wezmę marynowane pieczarki?!
Stary 2012-08-01, 20:51   #4737
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
O NIE! Skąd ja teraz wezmę marynowane pieczarki?!
blehh a ja nie znosze

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:53   #4738
Konto usunięte

Black, z biedronki 6zł cały słój duży, dobre, ostre.
Stary 2012-08-01, 20:53   #4739
Ewik86
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35643278]Dzięki
Wiesz co, nie żałuj, bo akurat te kombinezony zimowe średniej urody, 70zł, różowe i błękitny. Za to tak, inne ciuszki świetne mają [/QUOTE]

To nie żałuję, bo i tak bym nie mogła wziąć ani jednego ani drugiego, bo płci nie znam

Tyle świetnych rzeczy kupujecie dla maluszków w SH, że aż Wam zazdroszczę Ja wcale nie umiem nic wyszukać.

Dominika

Alicja
Stary 2012-08-01, 20:55   #4740
maluchna30
Zadomowienie

Właśnie wróciłam z Zielonej. Co za dzień. Siostra po operacji dochodzi do siebie, ale szkoda mi bidulki, taka zmarnowana. Dobrze, że chociaż badania wskazały, że z dzidzią wszystko ok. Jestem padnięta, więc idę zaraz wziąć prysznic i nyny, no może jeszcze poczytam troszkę.

Pisałyście niedawno o swoich upodobaniach muzycznych. A co powiecie na to: Lenny Kravitz. I jako wykonawca i jako facet jest u mnie na 1 miejscu. Mój mąż twierdzi, że po co u mnie taki entuzjazm na jego widok, przecież on jak małpa wygląda. Za każdym razem złości mnie to coraz bardziej. Zazdrosny czy co???
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości