Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 15:46   #841
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

pokrój w kostkę i zrób jak ogórki konserwowe, dodaj trochę czerwonej papryki
albo tak jak dynię (swoja droga, dzem z dyni jest całkiem smaczny)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:59   #842
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
pokrój w kostkę i zrób jak ogórki konserwowe, dodaj trochę czerwonej papryki
albo tak jak dynię (swoja droga, dzem z dyni jest całkiem smaczny)
ooo dzięki, nie mam tego dużo, a chciałabym coś zrobić z niej "nie- na-słodko"
idę popatrzeć na ten bigos, może jak bedę robić ogórki, to zrobię też kilka słoików tej cukinii.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 16:38   #843
gosia261282
Gang Iren

Wiecie co dziewczyny od jakiegos czasu dziwnie sie czuje,mam mdlosci,zawroty glowy itd.Zaczelam schizowac i wlasnie wyslalam Radka po test,chociaz teoretycznie nie powinnam byc w ciazy,bo nie bylo seksu bez zabezpieczenia...

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Dzisiaj konczymy 21 tygodni
za kolejny tydzien!

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Własnie przysłano pieska z FP którego wylicytowałam na allegro, jest świetny, zobaczymy co Madzia powie bo teraz śpi poniżej zdjęcie pieska
Tez go chce!Tylko chcialabym mowiacego po Polsku,ale nie wiem kiedy do Polski uda sie jechac,zeby go zakupic.Na razie mamy termin na paszport Eryka na 2 pazdziernika,na zlozenie wniosku,a nie wiem jeszcze ile za odbiorem bedziemy czekac
Stary 2012-08-01, 16:48   #844
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny od jakiegos czasu dziwnie sie czuje,mam mdlosci,zawroty glowy itd.Zaczelam schizowac i wlasnie wyslalam Radka po test,chociaz teoretycznie nie powinnam byc w ciazy,bo nie bylo seksu bez zabezpieczenia...

za kolejny tydzien!

Tez go chce!Tylko chcialabym mowiacego po Polsku,ale nie wiem kiedy do Polski uda sie jechac,zeby go zakupic.Na razie mamy termin na paszport Eryka na 2 pazdziernika,na zlozenie wniosku,a nie wiem jeszcze ile za odbiorem bedziemy czekac
mam tak samo
boli mnie glowa bywa mi niedobrze w nocy głód okres dopiero mi się skończył i też nie wydaje mi się żebym zaciążyła nie bylo bez lateksu sexu od porodu no może raz ale nie do końca na razie nie chce planuję zacząc się starac za rok w lato żeby jak się uda urodzic na wiosnę. a swoją drogą jakby się okazało że ciąża to za 1 razem 1,5 roku nie umiałam zajsc a teraz udało by się tak szybko ? to by była czysta złośliwośc losu ja chcę jeszcze ogarnac mój wygląd, figurę potem niech się dzieje co chce

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 16:50   #845
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
o dzieki za info...milion opinii tak jak ze wszystkim, ja wlasnie doczytalam w necie ze wysusza i pozniej trzeba natluscic skore.
Powiem tak: chyba najbardziej pomógł mi na szew... no a TAM wysuszenie raczej nie grozi
Całe nasze pokolenie w tym kąpano i jakoś żyjemy.

Z bezpieczniejszych rzeczy to chyba bym użyła siemienia lnianego zamiast mąki ziemniaczanej, jak dla mnie ona też delikatnie osusza skórę. A siemię jest taki glutowate.
Stary 2012-08-01, 17:01   #846
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
MoniaHan dizęki za opinię w takim układzie kupimy, bo skoro mówicie, że taki leżaczek dobra rzecz to spróbuję, w końcu nie wiem kiedy Emila zacznie samodzielnie siedzieć, a póki co taki leżaczek znacznie ułatwi nam kąpanie

Karolca ja nie mam żadnych ciekawych przepisów. jedynie moja mama robi takie w zalewie musztardowej, wiec jakbyś chciał to na takie mogę Ci podać przepis. Ale pamietam w sumie też, że ktoś z rodziny robił w zalewie z chili, ale musiałabym podpytać żeby przepis dostać.

A czy któraś ma jakieś przepisy albo pomysł na
cukinię?
Bo mam kilka sztuk, dostałam wczoraj i nie wiem na co je przeznaczyć. na innym wątku dziewczyna podawała przepis na dżem z cukinii, ale też zastanawiam się nad czymś innym?! no nie wiem...
Ja mam przepis na pyszne leczo, jak chcesz to wrzucę przepis

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Możesz kupić lub wylicytować na allegro, ja tam kupiłam używanego a wygląda jak nowy, zapłaciłam 55zł, a nowy od 109. Tylko musisz się zapytać o wysyłkę za granicę lub żeby przysłali do kogoś w Polsce naprawdę warto kupić używanego
Na razie bardziej zachwyceni nim jesteśmy my a nie Madzia ale spróbowała, ucho jest smaczne
Stary 2012-08-01, 17:04   #847
Karo89
Zakorzenienie

Natkulec chętnie, bo jutro planuję robić leczo

Stary 2012-08-01, 17:19   #848
gosia261282
Gang Iren

Zrobilam test,ciazy brak.Uff...
Chociaz jak bylam w ciazy z Erykiem to dwa testy klamaly...

Cytat:

Możesz kupić lub wylicytować na allegro, ja tam kupiłam używanego a wygląda jak nowy, zapłaciłam 55zł, a nowy od 109. Tylko musisz się zapytać o wysyłkę za granicę lub żeby przysłali do kogoś w Polsce naprawdę warto kupić używanego
Na razie bardziej zachwyceni nim jesteśmy my a nie Madzia ale spróbowała, ucho jest smaczne
Wlasnie nie bardzo lubie takie zabawki uzywane,bo tego wyprac nie idzie,wyczyscic porzadnie.Ale dzieki za podpowiedz
Stary 2012-08-01, 17:26   #849
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo dzięki, nie mam tego dużo, a chciałabym coś zrobić z niej "nie- na-słodko"
idę popatrzeć na ten bigos, może jak bedę robić ogórki, to zrobię też kilka słoików tej cukinii.
Ja jeszcze robiłam z cukinią taką zapiekankę z mięskiem mielonym. Z neta miałam przepis i bardzo dobre to wyszło ale nie pamiętam niestety który to przepis był :P

Cytat:
Ja tak miałam przed pierwszą poporodową @... CHyba hormony szalały i to dlatego :P

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
mam tak samo
boli mnie glowa bywa mi niedobrze w nocy głód okres dopiero mi się skończył i też nie wydaje mi się żebym zaciążyła nie bylo bez lateksu sexu od porodu no może raz ale nie do końca na razie nie chce planuję zacząc się starac za rok w lato żeby jak się uda urodzic na wiosnę. a swoją drogą jakby się okazało że ciąża to za 1 razem 1,5 roku nie umiałam zajsc a teraz udało by się tak szybko ? to by była czysta złośliwośc losu ja chcę jeszcze ogarnac mój wygląd, figurę potem niech się dzieje co chce
Cziqua chyba mam takie same plany ale jeszcze czas pokaże jak to wszystko wyjdzie :P
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 18:01   #850
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie nie bardzo lubie takie zabawki uzywane,bo tego wyprac nie idzie,wyczyscic porzadnie.Ale dzieki za podpowiedz
właśnie ja też nie bardzo, ale koleżanka tak kupuje i widziałam że nawet ubranka wyglądają jak nowe. No i kupiłam najpierw matę a teraz tego pieska i widzę że są jak nówki, więc ubranka też zamierzam tak pokupować w najbliższym czasie bo ceny nowych mnie przerażają.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Natkulec chętnie, bo jutro planuję robić leczo
proszę

ok kilograma cukinii pokroić w kostkę, obsmażyć w 1/2 szkl oleju przez 2-3 min, przełożyć bez tłuszczu do rondla, na tym samym tłuszczu obsmażyć 2 pokrojone papryki i przełożyć bez tłuszczu, potem 3 pokrojone cebule i tak samo przełożyć do rondla, dodać 1/2 łyżeczki imbiru. pieprz biały i cayenne do smaku. Dodać 1/2 szkl zimnej wody i sól do smaku, gotować. 4 dojrzałe pomidory sparzyć, obrać i też przesmażyć i przełożyć do rondla, dodać szczyptę kurkumy i tymianku. Dusić pod przykryciem ok 15 min. zagęścić mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie, dosmakować pieprzem i solą, potrawa powinna być pikantna.
Może i trochę roboty, ale jest pyszne sama zamierzam jutro robić jak kupię paprykę bo mamy duże cukinie w ogródku i szkoda żeby sie zmarnowały. Zamierzam zrobić więcej i zapasteryzować

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Chciałam powiedzieć że moje dziecię śpi dziś co 2 godziny i to co najmniej przez godzinę, a teraz już śpi drugą godz bo od 16, ciekawe do której pośpi, wczoraj tak spała do 18:30 i dopiero o 20:30 ja kąpałam i ładnie spała do 3, mam nadzieję (tfu tfu) że dziś też tak będzie bo mąż znowu na nocke pojechał.
ooo chyba ją słyszę
Stary 2012-08-01, 18:05   #851
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Dzis bylismy na 3 szczepieniu. Mały wazy 9500 gr wiec nie wiem czy taki Mały
Doktor sie smial, ze jest ponad siatkami centylowymi, ale on od zawsze byl ponad. Oczywiscie zrzuci jak zacznie raczkowac i chodzic Poza tym jest dlugi wiec to wszystko sie inaczej tez rozklada.

Na razie po szczepieniu jest ok.
No i to co wydaje mi sie w buzce ze białe (trójka), doktor potwierdzil, ze jest dziaselko w tym mscu biale ale wcale to ni emusi wychodzic zabek.
No coz okaze sie z czasem. Bo Szymon slini sie niemilosiernie i wpycha paluszki iw szystko co moze do buzi wgryzajac sie w to

Cytat:
A u nas po szczepieniu OK!
Eryczek byl bardzo dzielny,tylko podkowke zrobil,a za chwile smial sie juz.Dostal zabaweczke za grzecznosc
Kupilismy tez ta duza mate,fajna jest,ma sie po czym kulac teraz

super ze po szczepieniu u Was ok Mata swietna!
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

U nas nocka do kitu, chyba z 15 wybudzen. Mam przeczucie ze to zasypianie ze smokiem winne, bo jak sie wybudzi to smoczek jest jedyna rzecza jaka chce, wiec ja tak spie cala nocke w polgodzinnych odcinkach Tylko czemu raz budzi sie 1 raz a w inna noc 15?

Ania troche bardziej marudna ostatnio, tzn malo ma cierpliwosci, sama sie nie zajmie soba. Nie wiem czy to skok czy po prostu taka sie zrobila zainteresowala swiatem ze jej zabawki nad glowa juz nie starczaja? Tak czy siak lubie jak TZ jest w domu, wtedy oddaje marude w rece taty zeby troche odetchnac
O jej wspolczuje nocy, jak tu funkcjonowac po takiej nocy
Moze rzeczywiscie Ania ma gorsze dni.
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Aguska Wiktorek tez tak nozki opieral o przewijak
słodko to wyglada
Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki Ja na chwilkę z pytaniem, bo za niedługo mam wizytę u ginekologa, więc muszę się ogarnąć troszkę Powiedzcie mi jak podajecie kaszkę swoim maluszkom, jaka konsystencja i czy łyżeczką czy butelką. Ja próbowałam dziś butelką Tommee Tippee ze smokiem do kaszek, ale to normalnie jakiś dramat, otwór taki wielki, że Zuzia się prawie zakrztusiła, więcej jej nie podam z tym smokiem, chciałam wypróbować ten smok, ale to jakiś dramat, chyba że kaszka byłaby bardzo stałej konsystencji, a przecież takiemu maluszkowi nie można aż takiej gęstej robić. A i pytanko czy Wasze maluszki po tych wszystkich kulinarnych nowościach robią inne kupki, bo u mnie Zuzik robi bardzo zbite i takie ciemne jak u dorosłego no i bączki ją męczą odkąd jej podaję inne pokarmy, potrafi takie serenady dawać że wczoraj u księdza na spotkaniu nawet się nie powstrzymywała ... Czy też tak mają Wasze maluszki?
Co do kaszki, Szymonkowi daje w butli (on zjada na noc 250 ml w sumie-240 ml wody + 8 miarek mleka + 4,5 miarki kleiku ryzowego.
Zjada wszystko ok. 20 i nasyca go to do rana-budzi sie ok. 7 rano (czasem nawet 8 lub 6). No i on zjada bez problemu (wlasciwie to pochlania kaszke z butli bez wzgledu na gestosc)-wczoraj wsunal taka dosc geste mleko z kaszka manna, ale on tak lubi jesc. Ale sa rozne dzieci- Filip nie chcial za zadne skarby pic kaszki z butli, nawet jesli byla w miare rzadka, nie i juz. On tylko mleczko z butli a kaszke mu dawalam lyzeczka, ale tez jakos specjalnie za nia nie przepadal.
Co do kupek, u nas tez takie sa. Baczki sa ale rzadko.
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Siedzę z Młodą na kolanach... z jakim zainteresowaniem przygląda się klawiaturze i temu jak piszę Jak wróci TŻ to poproszę, aby zrobił zdjęcie, bo to trzeba zobaczyć. Mały komputerowiec mi rośnie Albo nogami kopie tak, że klawiatura mi ucieka, hmm...
No coz w mamusie sie wdala
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Aguska jaka fajna sesja Szymonka...jaki z niego wesolutek
DziekujemY
Hanie tez ogladalam, jest urocza, mala mamusiai slodko sobie spi
Cytat:
A czy któraś ma jakieś przepisy albo pomysł na cukinię?
Bo mam kilka sztuk, dostałam wczoraj i nie wiem na co je przeznaczyć. na innym wątku dziewczyna podawała przepis na dżem z cukinii, ale też zastanawiam się nad czymś innym?! no nie wiem...
Ja z cukini robie leczo. Mozna tez zamrozic w kawaleczkach, bedziesz miala na zupki dla Małej jak juz nie bedzie cukinii.
Wogole do zupek super sprawa zeby dodac. Moj maz robil salatke do sloikow z cukini, marchewki, cebuli, papryki ale musialabym znalezc przepis taka slodko-kwasna mniam
Cytat:
Kolejna ktora robi test Ja juz tez robilam
Tez mialam dziwne mdlosci hehe
Cytat:
Zrobilam test,ciazy brak.Uff...
Chociaz jak bylam w ciazy z Erykiem to dwa testy klamaly...
uff
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 18:08   #852
Karo89
Zakorzenienie

Natkulec dzięki wielkie!
A mięska żadnego nie dodajesz? ja przeważnie dodaję kiełbasę pokrojoną w kostkę.
A co do tego przekładania z garnka do garnka, dzięki temu jest mniej "tłuste" to leczo?

Dziewczyny ja ostatnio też się stresowałam, bo na teraz wypadała 2 @ po po porodzie, no i licząc że przyjdzie regularnie czyli co 28 dni tak jak przed porodem, czekam i czekam i nic, i już miałam w sobotę kupować test, żeby w niedzielę rano zrobić, na szczęście popołudniu dostałam.
Nie planujemy na razie drugiego dzieciątka, jak już coś to tak myślałam, że może za jakieś 2 lata, jak skończę magisterkę, bo teraz widzę, że jednak przy dziecku, pracy, nie ma czasu na studia, żeby spokojnie można było się skupić na nauce i zaliczać.
Ale jak będzie miało być wcześniej, to oczywiście też będzie kochane z całego serducha!

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Aguśka jak będziesz mieć chwilkę, to wrzuć przepis na tą sałateczkę
byłabym wdzięczna

Aguśka z Szymonka to już duuuży facet

Stary 2012-08-01, 18:12   #853
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Natkulec dzięki wielkie!
A mięska żadnego nie dodajesz? ja przeważnie dodaję kiełbasę pokrojoną w kostkę.
A co do tego przekładania z garnka do garnka, dzięki temu jest mniej "tłuste" to leczo?
nie ma za co
to jest bez mięska bo niby jarzyna do obiadu ale ja jem samo bo bardzo sycace tak, mniej tłuszczu i się krócej dusi potem spróbuj, na prawde pyszne
Stary 2012-08-01, 18:20   #854
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Karo89 ok postaram sie wieczorkiem wrzucic.
SZYMONEK

Stary 2012-08-01, 18:23   #855
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma za co
to jest bez mięska bo niby jarzyna do obiadu ale ja jem samo bo bardzo sycace tak, mniej tłuszczu i się krócej dusi potem spróbuj, na prawde pyszne
Dzięki za odpowiedź, w takim układzie spróbuję jutro wg Twojego przepisu, z tym że mięsko dodam

Aguśka nie ma problemu

Stary 2012-08-01, 20:00   #856
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

o widze ze temat ciaz sia zaczal ja tez sie czasem kiepsko czuje mam zawroty glowy i mdlosci ale zwalam to na przemęczenie
moje dziecko zachwycone jazda w spacerówce chociaz ciezko mu zasnac bo w gondoli spal na brzuszku a tu tylko na pleckach moze jechac
Aguska teraz Wiktorek trzyma nóżki na pałąku w wózku

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-08-01 o 20:03
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:24   #857
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej

Doktor sie smial, ze jest ponad siatkami centylowymi, ale on od zawsze byl ponad. Oczywiscie zrzuci jak zacznie raczkowac i chodzic Poza tym jest dlugi wiec to wszystko sie inaczej tez rozklada.

No i to co wydaje mi sie w buzce ze białe (trójka), doktor potwierdzil, ze jest dziaselko w tym mscu biale ale wcale to ni emusi wychodzic zabek.
No coz okaze sie z czasem. Bo Szymon slini sie niemilosiernie i wpycha paluszki iw szystko co moze do buzi wgryzajac sie w to
Ladna wage juz ma szymonek,duzy chlopiec
Pewnie,ze wylataja,ja juz to z Wiki przechodzilam.Az pozniej musialam zagladac do albumow,bo trudno bylo uwierzyc,ze moja chudzina kiedys byla grubaskiem
No i ciekawe co u was wyniknie z tym zabkiem...
Stary 2012-08-01, 20:27   #858
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ja dzis malego wazylam na wadze domowej tzn najpierw sama a pozniej z nim i wychodzi na to ze mlody wazy ok 7,5kg
Stary 2012-08-01, 20:27   #859
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
spacerówce chociaz ciezko mu zasnac bo w gondoli spal na brzuszku a tu tylko na pleckach moze jechac
oo w gondoli tez spal na brzuszku? U nas wprawdzie gondola juz dawno w odstawce,ale o dziwo spal w spacerowce na plecach( niestety od 2 dni cos Mu sie odmienilo i za nic nie zasypia na spacerze...a jak juz zamknie oczy to placze caly czas nie mam pojecia o co chodzi)
Cytat:
Hej

No no kawał chlopa Ci rosnie !! zapewne juz czujesz na rekach ciezar?
A jak sobie ladnie wzmacnia lydki tym opieraniem o przewijak heh super to wyglada!
Ciekawe co z tym potencjalnym ząbkiem
Cytat:

Gosia...Wiki i Eryk napewno by sie nie obrazili za braciszka/siostrzyczke
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Dziendoberek (u mnie buro, deszcz i wiatr ale trzeba trzymac fason )

U nas nocka do kitu, chyba z 15 wybudzen. Mam przeczucie ze to zasypianie ze smokiem winne, bo jak sie wybudzi to smoczek jest jedyna rzecza jaka chce, wiec ja tak spie cala nocke w polgodzinnych odcinkach Tylko czemu raz budzi sie 1 raz a w inna noc 15?

Ania troche bardziej marudna ostatnio, tzn malo ma cierpliwosci, sama sie nie zajmie soba. Nie wiem czy to skok czy po prostu taka sie zrobila zainteresowala swiatem ze jej zabawki nad glowa juz nie starczaja? Tak czy siak lubie jak TZ jest w domu, wtedy oddaje marude w rece taty zeby troche odetchnac
MoniqW -fajnie ze piszesz. Wspolczuje po stracie psiakow
I niezmiennie zazdroszcze spokojnego synka, chyba od zawsze byl taki aniolek, nie?

Natkulec, fajnie Madzi, moze sobie na podworku polegiwac
Tynka - zrobilas trwala? Ooo doczytalam ze takie twoje naturalne loki. Zazdroszcze jako wlascicielka prostych strakow
Claudia - slodka minka Fabianka
Cytrynka - macie 3 poziomy w lozeczku? Ja niestety tylko dwa i ten dolny jest naprawde nisko :/
Aguskaa - slodkie girki Szymonka oparte o przewijak
uhh za dobre nocki dla Was kciuki trzymam. Moze skaczecie wlasnie i stad te czeste wybudzenia? z tego co pamietam jak pisalas to Ania zawsze praktycznie ladnie spala.
Wiem niestety co to rwana nocka, czlowiek potem chodzi o odbija sie od scian caly dzien,a tu nie ma zmiluj sie. Dziec sie chce bawic i juz.
Choc na szczescie Robcio sie sam soba zajmuje przez wiekszosc czasu(aktualnie przechodzi fascynacje swoimi stopami) i jakos dopiero przed kąpiela wlacza Mu sie maruda i trzeba Go juz zabawiac.
Cytat:
Własnie przysłano pieska z FP którego wylicytowałam na allegro, jest świetny, zobaczymy co Madzia powie bo teraz śpi poniżej zdjęcie pieska
kurcze, sama bym sie takim pobawila
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

A moja corcia wczoraj wieczorem trafila w koncu stopka do buzi Bilam jej brawo ale nie wiedziala o co mi chodzi
gratulacje!! hehe no tak mamuska sie cieszy,a biedne dziecko zdezorientowane;]
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki...

Ech niech mi ktoś powie dlaczego ludzie są tacy nie myślący...wystawiłam aukcję (licytacja) gdzie napisałam że nie wysyłam towaru za granicę i co? oczywiście wygrała babka jakas z Anglii i teraz nie wiem mam nadzieję że Allegro odda mi prowizję...ech..

Ostatnio zauważyłam że Morfeuek już widzi różnice między swoimi a obcymi...jak ktos się nad nim pochyla a on go nie zna albo dawno nie widział to robi podkówkę i zaczyna popłakiwać/popiskiwać, co ja odbieram jako "mamo ratuj" Dorosły syneczek..ale mam nadzieję że nie zacznie tak zawodzić jak do teściowej pojedziemy...

Mój syncio płaczę na nutę "La, la, la" i to jak dziewczynka

Kurcze dopiero co zaczęliśmuy używać pieluch 3 a już się robią maławe i niedługo wskakujemy na 4..

Kurcze boję się trochę że pokarmi mi zaniknie bo ten mój gałganek nie oprózni a mi dobrze piersi..on ssie póki w miare łatwo a potem się wygina i marudzi i muszę mu dać z drugiego..pomijając to ze oczywiście wszystko jest interesujące bardziej niż cycuś..wczoraj w desperacji karmiłam go w ciemnej łazience, ale jak troszkę światła wpadło przez uchylone drzwi to od razu rozglądanie..
hehe Morfik rosnie jak na drozdzach!
Niestety podzielam Twoj los jak chodzi o karmienie. Dobrze je tylko jak nie jest rozbudzony,albo na spiocha. Reszta to tance z sutkiem w paszczy i weryfikacja jego rozciągliwosci. Ja juz mam patent,ze jak sie wygina to...daje Mu sie powyginac,porozgladac..i w koncu sam wraca noo chyba,ze glodny nie jest. Niestety takie karmienie trwa dluzej zazwyczaj.

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
mój też ssie dopóki mu leci mocno a potem patrzy na mnie i wrzeszczy "aaaaa" albo "eeeeeeeeeeeej" tak jakby to moja wina była że mi leci słabiej a jak zaczyna pić to też chwyci possie i jeszcze pokarm tak mocno nie zdąży napłynąć a on już swój koncert zaczyna a ja tak się kręce raz prawą i za chwilę lewą pierś podaję, przy każdym karmieniu leże z wywalonymi oboma piersiami więc jak mam karmić poza domem to jestem chora
Tak..to jest niecierpliwosc U nas to samo..Czasem mam wrazenie,ze Robcio wolalby jakby Mu uszami wylatywalo nizli ma wolno leciec. No sorry kurka nie podkrece;]
Swoja droga z lyzeczki tez tak je,ze czasem sie boje,ze utknie Mu w gardle,bo normalnie otwiera paszcze i wrecz pochlania cala.

Moniq bardzo wspolczuje z powodu suniek ;// to straszne stracic przyjaciol. Dogi to piekne psy,ale zawsze mnie przerazala ich krotkowiecznosc. Moj wujek mial dożynke- cudny psiak i mimo swoich gabarytow zawsze bardzo delikatny,a dzieci mogly z nia robic co tylko chcialy

emigra wielkie gratulacje z okazji zakupu domu super,ze sie udalo wszystko zalatwic

Tynka zdeeeecydowanie krecone! oj marza mi sie takie loki,a mam druty proste jak nic

U nas weekend byl az nad wyraz dobry,bo i noce ladnie przespane i w ciagu dnia bylo idealnie wrecz. Jednak wszystko co dobre szybko sie konczy i tj T wyjechal na dwa dni w delegacje, tak te dwa dni to jedna wielka mordega. Wczoraj to juz nie wiem ile razy w nocy wstawalam,bo jojczyl( nie wiem,czy gruszka nie zaszkodzila ktora zaczelam podawac). Dodatkowo jeszcze wyzyna mi sie 8...nawet picie wody sprawia bol. Dobrze,ze jeszcze Robcio nie ząbkuje bo chyba bym odleciala juz.
Odliczam minuty do powrotu T i w koncu odetchne,bo..wlasnie jem obiad
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:32   #860
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Mravka w gondoli tez spal na brzuszku az mnie ludzie na ulicy zaczepiali hehe
Stary 2012-08-01, 20:37   #861
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Karo89 oto przepis na sałatkę z cukinią.

Składniki:

-papryka: 4 czerwone, 3 żółte,
-2kg zielonych ogórków,
-8 dużych marchwi
-10 dużych cebul,
-1 średnia cukinia lub kabaczek (ok. 1,5 kg),
-8 liści laurowych,
-8 łyżek octu,
-sól kamienna: 4 łyżki,
-cukier: 11 łyżek,
-ziele angielskie,: 12 ziarenek,
-2 łyżeczki gorczycy,
-1 łyżeczka pieprzu Cayenne

Wykonanie:

Paprykę pokroić w kwadraciki, ogórki w talarki, marchew zetrzeć na grubej tarce (ja to robie w malakserze na tarce), cebulę pokroić w piórka, cukinię w kostkę.
Wszystko to zagotować w dużym garnku i gotowac do miękkości.
Włożyć do słoików.

Jest to przepis mojego meza, on zawsze robi wszystko na oko, ale kiedys kazalam mu podac ile dokladnie daje czego, bo kolezanki z pracy chcialy przepis po zjedzeniu tej salatki, no i jak robilismy ta salatke to wszystko dokladnie spisywalam na kartke.
Do obiadu salatka jest swietna.
SZYMONEK

Stary 2012-08-01, 20:44   #862
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Mravka w gondoli tez spal na brzuszku az mnie ludzie na ulicy zaczepiali hehe
hehe no ja sobie wyobrazam, bo chyba ogolnie to wzbudza strach w ludziach. U nas jak znajomi kiedys przyszli i akurat Rob spal to przybiegla kolezanka z panika w oczach i mowi " szybko chodz, On jest na brzuchu"..
Gdyby to ode mnie zalezalo to tez bym wolala aby spal inaczej, ale co moge na to poradzic jak nie chce.
Powiem Ci, ze na brzuchu tez jezdzi w spacerowce czasem;] Rozkladam oparcie na maksa, obracam Go przodem do kierunku jazdy, podnosze bude i zostawiam tylko moskitiere i sobie oglada swiat;]. Podparty na rekach. Jednak to tylko na prostej drodze i powoli wtedy jade,a On ma frajde ,smieje sie do wszystkiego i piszczy ,a ludzie tez sie patrza

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Karo89 oto przepis na sałatkę z cukinią.

Składniki:

-papryka: 4 czerwone, 3 żółte,
-2kg zielonych ogórków,
-8 dużych marchwi
-10 dużych cebul,
-1 średnia cukinia lub kabaczek (ok. 1,5 kg),
-8 liści laurowych,
-8 łyżek octu,
-sól kamienna: 4 łyżki,
-cukier: 11 łyżek,
-ziele angielskie,: 12 ziarenek,
-2 łyżeczki gorczycy,
-1 łyżeczka pieprzu Cayenne

Wykonanie:

Paprykę pokroić w kwadraciki, ogórki w talarki, marchew zetrzeć na grubej tarce (ja to robie w malakserze na tarce), cebulę pokroić w piórka, cukinię w kostkę.
Wszystko to zagotować w dużym garnku i gotowac do miękkości.
Włożyć do słoików.

Jest to przepis mojego meza, on zawsze robi wszystko na oko, ale kiedys kazalam mu podac ile dokladnie daje czego, bo kolezanki z pracy chcialy przepis po zjedzeniu tej salatki, no i jak robilismy ta salatke to wszystko dokladnie spisywalam na kartke.
Do obiadu salatka jest swietna.
uwielbiam te salatke! Aguska, dziekuje ze ten przepis zamiescilas
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2012-08-01, 20:45   #863
julliczka
Rozeznanie

Hej hej

widzę, że była fala szczepień. My przeszliśmy już dwa szczepienia i nie było problemów po szczepieniu. Mam nadzieję, że kolejne też takie będą.

Aguśka ale duży chłopczyk z Szymonka Moja Julcia też się ślini niesamowicie, wpycha do buzi rączki i pieluszkę tetrową. Zabawki nie bardzo jej wchodzą do buzi hehe

A też miałam chwilę schizę z @. a w zasadzie nadal mam. Dokładnie 7 tygodni po porodzie dostałam 1. @, teraz minęło 14 tygodni (już 50. dzień od ostatniej @) i kolejnej nic a nic Miałam tylko w zeszłym tygodniu kilkudniowe plamienia takie bardzo ciemne czerwone, ale nie wyglądało to w ogóle na normalny @. No i trochę się martwię. A dostałam od mojego lekarza cerazette i je biorę, może przez te tabletki takie mam jazdy? Macie doświadczenie w tej kwestii?

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:46   #864
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
hehe zabawnie to musi wygladac
Cytat:
Ladna wage juz ma szymonek,duzy chlopiec
Pewnie,ze wylataja,ja juz to z Wiki przechodzilam.Az pozniej musialam zagladac do albumow,bo trudno bylo uwierzyc,ze moja chudzina kiedys byla grubaskiem
No i ciekawe co u was wyniknie z tym zabkiem...
Mysle Gosiu ze to ząbek. Dzis tez mamie pokazywalam i potwierdzila. Coraz bielsze to msce jest.
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
U nas weekend byl az nad wyraz dobry,bo i noce ladnie przespane i w ciagu dnia bylo idealnie wrecz. Jednak wszystko co dobre szybko sie konczy i tj T wyjechal na dwa dni w delegacje, tak te dwa dni to jedna wielka mordega. Wczoraj to juz nie wiem ile razy w nocy wstawalam,bo jojczyl( nie wiem,czy gruszka nie zaszkodzila ktora zaczelam podawac). Dodatkowo jeszcze wyzyna mi sie 8...nawet picie wody sprawia bol. Dobrze,ze jeszcze Robcio nie ząbkuje bo chyba bym odleciala juz.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
hehe ciesze sie, ze sie przyda
SZYMONEK

Stary 2012-08-01, 20:47   #865
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
hehe no ja sobie wyobrazam, bo chyba ogolnie to wzbudza strach w ludziach. U nas jak znajomi kiedys przyszli i akurat Rob spal to przybiegla kolezanka z panika w oczach i mowi " szybko chodz, On jest na brzuchu"..
Gdyby to ode mnie zalezalo to tez bym wolala aby spal inaczej, ale co moge na to poradzic jak nie chce.
Powiem Ci, ze na brzuchu tez jezdzi w spacerowce czasem;] Rozkladam oparcie na maksa, obracam Go przodem do kierunku jazdy, podnosze bude i zostawiam tylko moskitiere i sobie oglada swiat;]. Podparty na rekach. Jednak to tylko na prostej drodze i powoli wtedy jade,a On ma frajde ,smieje sie do wszystkiego i piszczy ,a ludzie tez sie patrza

Ale Robcik lubi na brzuszku świat zwiedzać Moja Julcia strasznie nie lubi na brzuszku leżeć, jak ją kładę na brzuszku to szybko się irytuje i zaczyna potem płakać. No już czasem nie wiem co mam robić a chcę, żeby rozwijała swoje mięśnie leżąc na brzuszku.

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:48   #866
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

no u nas tak w gondoli jedzil mlody bo budka sie otwierala ale na rehabilitacji powiedzieli to niezbyt dobrze i jesli juz to na rownej drodze
w naszej spacerowce nie moze jezdzic na brzuszku bo nie jest idealnie plaska
Stary 2012-08-01, 20:48   #867
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Hej hej

widzę, że była fala szczepień. My przeszliśmy już dwa szczepienia i nie było problemów po szczepieniu. Mam nadzieję, że kolejne też takie będą.

Aguśka ale duży chłopczyk z Szymonka Moja Julcia też się ślini niesamowicie, wpycha do buzi rączki i pieluszkę tetrową. Zabawki nie bardzo jej wchodzą do buzi hehe

A też miałam chwilę schizę z @. a w zasadzie nadal mam. Dokładnie 7 tygodni po porodzie dostałam 1. @, teraz minęło 14 tygodni (już 50. dzień od ostatniej @) i kolejnej nic a nic Miałam tylko w zeszłym tygodniu kilkudniowe plamienia takie bardzo ciemne czerwone, ale nie wyglądało to w ogóle na normalny @. No i trochę się martwię. A dostałam od mojego lekarza cerazette i je biorę, może przez te tabletki takie mam jazdy? Macie doświadczenie w tej kwestii?
super ze u Was po szczepieniach tez w porzadku
A robilas test tak z ciekawosci?
Ja nie bralam tych tabletek i wogole tabletki to bralam kiedys dawno dawno i nie wiem co Ci powiedziec
SZYMONEK

Stary 2012-08-01, 20:54   #868
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
no u nas tak w gondoli jedzil mlody bo budka sie otwierala ale na rehabilitacji powiedzieli to niezbyt dobrze i jesli juz to na rownej drodze
w naszej spacerowce nie moze jezdzic na brzuszku bo nie jest idealnie plaska
No wlasnie na prostej tylko i przez chwile. Ogolnie to rehabilitantka tez powiedziala,aby jak najwiecej na plecach...bo jak zacznie raczkowac to bedzie i tak najczesciej w pozycji brzuszkiem w dol. Jestescie zadowoleni z cwiczen? Kazali moze podnosic i nosic frontem do swiata? i podnosic tak bokiem jakby?
U nas jest plaska...ale jednak malawo miejsca na spanie na brzuszku

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Ale Robcik lubi na brzuszku świat zwiedzać Moja Julcia strasznie nie lubi na brzuszku leżeć, jak ją kładę na brzuszku to szybko się irytuje i zaczyna potem płakać. No już czasem nie wiem co mam robić a chcę, żeby rozwijała swoje mięśnie leżąc na brzuszku.
Oj tam, On jest w ogole na przekor;] .Brzuch to Jego ukochana pozycja i jedyna(niestety) w jakiej potrafi zasna.
Moze Julcia sie musi przekonac do brzuszka i warto na poczatek na chwile i w formie zabawy, aby odciagnac Jej uwage? Sporo dzieci nie lubi lezec na brzuszku,ale z czasem sie przekonuja. Pamietam, ze Emigra miala dobry sposob na swoja Julcie..Kladla ja na poduszce,tak a la kolo ratunkowe;], brzuszkiem w dol i Malutkiej sie podobalo.
Stary 2012-08-01, 20:55   #869
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

tak nosimy przodem do swiata i bokiem podnosimy trzeba bylo sie uczyc od poczatku
Stary 2012-08-01, 21:00   #870
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Gosia...Wiki i Eryk napewno by sie nie obrazili za braciszka/siostrzyczke

No ja wiem,ze oni by sie nie obrazili,ale mi sie to teraz tak srednio by podobalo

Wspolczuje wyzynania 8,znam ten bol... no i jojczenia ,to akurat przy Wiki przechodzilam

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości