|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#23461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie po 30 i później
A pokażesz ten jadłospis?
Może co ściągne dla siebie? Zupy czasami jadam: rosół na balkon, jak się tłuszcz zetnie, to zdejmuję; pomidorowa na rosole jak wyżej, wyłącznie czyta (bez śmietany, mąki), Ogórkową tez można by tym sposobem. Jak zagęścić taką zupę, jeśli ktoś czystych nie lubi? Można wyjąć całą włoszczyznę z zupy ( tylko mało marchewki) i zmiksować z odrobina zupy ( jak dla niemowlaka), dodać troche jogurtu beztłuszczowego zamiast śmietany ( ja osobiście nie daję) i wymieszać zresztą zupy. Taka ogórkowa to wcina cała moja rodzina, tylko im dodaje do miksowania jeszcze parę kartofli ugotowanych i trochę śmietany. I dużo kopru. I jest ogorkowa kremowa. Jakbyś szykowała porcje małą (tylko dla siebie) to może nie całą włoszczyznę. Musisz wypróbować. |
|
|
|
#23462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#23463 |
|
Zakorzenienie
|
Całkiem dobry pomysł z tym miksowaniem. Ja zawsze daję śmietanę 30%
![]() Ale spróbuję raz z jogurtem, tylko on się nie zważy ? |
|
|
|
#23464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#23465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rodzimnie to ja smietanke co najwyżej 18% i łyzke oliwy.
|
|
|
|
|
#23466 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia-a Twoja rodzinka to nie może też zdrowo jeść?
Ja zupy robię czyste i tylko na warzywach nawet kostki rosołowej nie daję mnie tak smakuje czasem sobie zmiksuję-jak pisze maglisa zupy-kremy są pyszne |
|
|
|
#23467 |
|
Zakorzenienie
|
Powinnas pójść do lekarza. Nawet ja byłam z tym moim ciśnieniem
E - oczywiście, że nic złego się nie stało, bo zjadłaś kawałek wędliny. To w końcu też żródło białka Odnosnie zup z punktu widzenia naszej diety one nic nie wnoszą. Nie mogą być traktowane jako samodzielny posiłek bo białka, tłuszczu i ww mają tyle co kot napłakał, a to, że wyjmiemy z nich marchewę wcale nie spowoduje, że zupa nie będie miała wysokiego IG
|
|
|
|
#23468 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia-te nowe smaki to kwestia przyzwyczajenia wg mnie
no i nastawienia jeśli cały czas sobie powtarzasz,że nie lubisz,nie smakuje,fuj etc. to niestety mózg to koduje ale może zbyt radykalna to dla Ciebie zmiana? może na początku spróbuj pół na pół śmietany z jogurtem zmiana przypraw czy warzyw do tuńczyka czy twarogu i od razu inna potrawa się robi są różne gatunki ryb,warzyw,przypraw a węgle można jeść,ale okołotreningowo,więc...? niestety na czekoladkach się nie schudnie
|
|
|
|
#23469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córcia ma ostatnio straszny apetyt i mi się zaokrągliła. Nie jest jeszcze gruba czy coś, ale widzę, że przytyła i martwi mnie, że może być gorzej przy takim apetycie. Mój mąż wygląda jakby połknął balon Niestety żadne z nich nie ma zamiaru jeść zdrowo co równa się niesmacznie. Daję co się da ze zdrowych... ale oni i tak wolą smażone w panierce kotlety, czy sałatki z majonezem i tłuste wędliny. Dlatego tym bardziej jest mi trudno... bo ja też lubię kotlety w panierce I kiedy im coś robię i mi to pachnie i kusi... to jak ja mam potem przełknąć chudy twaróg z jogurtem naturalnym?
|
|
|
|
|
#23470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwazalam pare lat temu ze herbata bez cukru to nie herbata! Zmniejszalam ilosc cukru i od bardzo dawna pije ja gorzka. OD 3 tygodni nie jem pieczywa - sadzilam ze nie dam rade. Ale udalo mi sie! Nie mozna sobie wmawiac ze nie zjem, nie lubie ...
|
|
|
#23471 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie dawałabym tych danonkowych do zupy (bardzo przetworzone) Ja dodaje zwykły jogurt naturalny nisko tłuszczowy, a żeby się nie zważył to powoli daję do jogurtu ciepła warzywa i mieszam jak osiągnie wyższą temp. to dopiero dorzucam do zupki. Nigdy mi się nie zważył. Ja mam dzisiaj właśnie taką gęęęęęęęęęęstą zupę kalafiorową Planuję wrzucić tam kawałki kurczaka mniam mniam dla mnie. Chłopaki mają na drugie rolady z sałatką ryżową (chudzinki moje)a Karol to co mamusia tylko bez jogurtu z królikiem. Na co to przyszło ja która w kuchni herbatę robiłam robię dziennie trzy obiady |
||
|
|
|
#23472 |
|
Zakorzenienie
|
O Matko ale sie objadlam!
pol kostki chudego twarogu + lyzka jogurtu naturlanego + pomidor + przyprawy + orzechy wloskie + kawalek sera plesniowego
|
|
#23473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jej a jak ja gotuję te warzywa na parze (tak krótko) i potem dodaję do nich ten sok z dołu i miksuję to też tracą wszystko??????. To co surowe tylko można jeść
|
|
|
|
|
#23474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet teściowa się boi stawiać coś na stół, bo ja nic tam nie jadam... Są rzeczy których po prostu nie mogę wziąć do ust. Robi mi się 'klucha' w gardle, zaciska mi gardło i koniec... usta się nawet nie otworzą Z cukrem nie miałam problemów, bo ja nigdy nie słodziłam. Jedynie zieloną słodziłam i nie był to dla mnie wielki problem także ja nie słodzić. Na śniadanie jem tylko pieczywo. Co Wy jadacie na śniadanie? Bo ja nie mam kompletnie pomysłu co można zjeść zamiast pieczywa. Nie jadam jogurtów. Jeść sałatę? Tylko, że ileż można jeść sałątę lodową? Bo ja tylko taką kupuję. (uwielbiam też pekińską, ale ona jest z robakami )Cytat:
A więc wszystko jest z 30%. A jogurt w naszym domu nie istnieje. Dzieci jedzą jogurty słodkie z owocami. |
||
|
|
|
#23475 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#23476 |
|
Rozeznanie
|
Ja tylko chcę przestrzec przed zbyt gwałtownym chudnięciem w "pewnym wieku". Po odstawieniu pigułki, którą zażywałam parę lat w ciągu 4-5 miesięcy zgubiłam ok. 10 kg które przybyły mi podczas jej zażywania.
I zrobiły mi się "chomiki" na buzi, których nijak nie mogę się pozbyć Tak więc chudnijcie z umiarem
|
|
|
|
#23477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poważnie. To od ponad roku nie kupuję pekińskiej, bo zawsze gdy kupię to w środku są małe muszki, albo takie robaczki wąskie, podłużne jakby skorupiaczki jakieś. Nie wiem co to za jedne i co robią w pekińskiej. Oblatałam już kilka sklepów i zawsze są jakieś żyjątka. Może to dlatego, że te pekińskie są zamknięte w workach A bez worków jeszcze nigdzie nie trafiłam... To jest to, że ja nie jeżdżę daleko na zakupy. Mamy kilka sklepów pod domem, więc mój mąż nie pojedzie po jakąś kapustę gdzieś dalej do innej dzielnicy. Być może gdzieś są jakieś pożądniejsze pekińskie
|
|
|
|
|
#23478 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pokaż te dietę, to może coś wymyślimy wspólnie. Pinguś poprawi.
|
|||
|
|
|
#23479 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) a nie anstolatki które chudną 10 kg w tydzień. A swoją drogą co to są chomiki?????Cytat:
|
||
|
|
|
#23480 |
|
Zakorzenienie
|
Boz, warzywa z zupy są ok
, realizuję ten plan Będąc dzieckiem nienawidziłam truskawek i cebuli. Kiedy nie chciałam spać byłam straszona kanapką z truskawka i działało jak nic . Do jedzenia cebuli byłam tak bardzo zmuszana (bo przecież ona taka zdrowa), że ostatecznie połykałam ja w całości. Dziś uwielbiam truskawki, cebulę jedząc gryzęAle co ja chciałam??? Jesli coś chcemy to albo to zróbmy raz a porządnie i nie szukajmy przeszkód, albo, no właśnie albo - albo U mnie w pekińskiej nie ma robali, kupuję na bieżąco i mam nowe okulary więc pewnie bym dojrzała. |
|
|
|
#23481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe pewnie tak Tutaj pekińskie są zawiązane w folię taką jak śniadaniowa. Ciasno, chyba żeby się liście nie odrywały... nie wiem. No i są jeszcze w workach. Zawsze trafiałm na robactwo. Pekińska jem tylko u mojej mamy w Polsce, bo ona nie trafia na robaczki
|
|
|
|
|
#23482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warzyw duszonych też nie. Jakiś dziwoląg ze mnie... Teraz muszę Was opuścić. Jak wrócę to zaraz wkleję jadłospis. Może razem coś wymyślimy. |
|
|
|
|
#23483 |
|
Zakorzenienie
|
Wronisia ja ostatnio zajadam sie twarogiem :
- twarog + pomidor + orzechy wloskie + przyprawy + lyzka jogurtu naturlanego do tego czasem dorzuce kawaleczek sera plesniowego albo plasterek innego sera - czasem robie jajecznice na lyzeczce oliwy z 2 jaj + przyprawy + szczypiorek ( mam zamrozony ) albo suszony jak ktos ma + pomidor lub inne warzywa Te dwie opcje sniadan jem od dluzszego czasu i bardzo mi smakuje. A robakow w pekinskiej nigdy nie znalazlam. Ale mam kolezanke ktora nim pokroi szczypior rozcina go na dlugosci by sprawdzic czy tam nie ma robakow he he he
|
|
#23484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A myśmy rodzinnie raczej zdrowo zawsze się odżywaili a moi panowie to chudzinki, więc w codziennych sałatkach nie żałuje im WW (czyli brązowego ryżu czy kukurydzy) |
|
|
|
|
#23485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#23486 |
|
Zakorzenienie
|
Agajot.
Obcięłam ser do 375g na dobe, to daje 3 porcje po 125g i wtedy białko dobowo wychodzi 168g, a przy założeniu 2g na kilogram masy ciała to potrezbowałabym 160. Te 8g chyba Pingwin jakoś daruje... Będę kroić cieńszy plasterek szynki do jajecznicy porannej. |
|
|
|
#23487 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#23488 |
|
Zakorzenienie
|
To ja znikam na jakis czas ...
potem jeszcze odiwedze Was
|
|
#23489 |
|
Zakorzenienie
|
Teoretycznie możliwe.Nazywa się to to śmietka cebulanka, muszka, której larwy mogą być w szczypiorku. Dlatego ja nie rozkrawam, czego oczy nie widzą, tego sercu (żołądkowi?) nie żal.
|
|
|
|
#23490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cześć Rzęsa - co się nie odzywasz???? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

A dzieci przepiękne 

-8 -9 -10 -11 -12 -13 -14 -15