|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
DaKaro działka jak marzenia
Dziubek http://www.google.pl/imgres?q=Kartki...78&tx=26&ty=53 Wszystkiego naj
|
|
|
|
#2432 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
niestety ciezko tu z netem, mam ponad 20 stron zaleglosci.. ![]() za to pogoda wymarzona, dzieciaki szaleja w jeziorze, plazujemy codziennie, a w sobote zaczynamy 3 tydzien wywczasow, na ktory przenosimy sie do Łeby ![]() Blance wczoraj wyszly 3 zeby co daje sume 5![]() i nauczyla sie nasladowac 4 zwierzeta: kurke, kaczke, konia (yyyyhhhaaa) i bociana. Dziubku - wszystkiego najlepszego Kochana, oby w Twoim zycziu nastal spokoj i szczescie, a wszystkie problemy poszly precz |
|
|
|
#2433 |
|
Wtajemniczenie
|
Usypiałam dziecko i sama zasnęłam, a teraz jestem jakaś rozleziona
![]() Marzena piękne zdjęcia,a tort mnie po prostu powalił. Czapki z głów Iustyna już widzę zachowanie Dominika jakby cały dzień nie spał. Żanetkowy armagedon, to przy tym byłby pikuś. Youyou też chcę foty ze spotkania Dziubuniu sto lat ![]() Shirka brakuje tu Ciebie, Żbika i Helgi ![]() Co do TŻtów to ja chyba nie będę narzekać. Jasne, że nie jest idealny (
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-08-01 o 21:48 |
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka wieczorową porą
![]() Zdjęcia ze spotkania będą, a jakże, ale najpierw je muszę zgrać, a dopiero się obrobiłam ze wszystkim i położyłam. Dziewczyny super sympatyczne (youyoku - mam podobne odczucie Żadnych awntur nie było, rozpaczy wielkich nic z tych rzeczy.Lila cóż... rzeczywiście lubi jeść ![]() Moje dziecko zawstydziło się chyba tego że nie chodzi i zaczęło pięknie chodzić przy jeździku, rowerku albo samochodziku. Zasuwa aż się kurzy Cały wieczór trenował.A tuż po wyjściu dziewczyn najpierw dopadł do mnie, jakby miesiąc nie jadł taki był głodny z tych wrażeń. A potem zaraz padł jak nieżywy. Nigdy nie śpi o tej porze, ale po prostu nie dało rady i 10 minut się zdrzemnął.
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój jest taki sam jak Twój Dodatkowo jeszcze sprząta Wszystko robi, dosłownie Marzenka zdjęcia boskie, tort boski, Ty boska i zdolna jesteś ![]() Żaneta Twoja Dama jest najpiękniejsza Lubi jeździć na rowerze? My też mamy zamiar kupić fotelik rowerowy. Ale taki: http://allegro.pl/fotelik-rowerowy-b...505624674.html Co myślicie? Hamax jest nam trochę drogi... |
|
|
|
|
#2436 |
|
Wtajemniczenie
|
Jacie ostatnie półtorej godziny zatkałam ją smokiem, bo była nieznośna
.Zaneta też jestem ciekawa co z nocą, stawiam na to, że o 4.00 obudzi się wyspana..... Marzenka piękny!!! piękny tort! Zmalowana, jejku jakie biedactwo masz w domu. Ty też umęczona pewnie jesteś Dziubku Sto lat Sto lat!!!! Najlepszego, spełnienia marzeń i rozwiązania WSZYSTKICH KŁOPOTÓW! Gdzie Żanka?
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubasku kochany - sto lat ode mnie też!!! Miłości, szczęścia, pogody ducha i przede wszystkim zdrowia dla najbliższych, bo wiem, że to teraz Twoje największe marzenie!!!
Adrji, You - mogę wstawić Wasze zdjęcia? te ładne oczywiście?
|
#2438 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziubku sto lat
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Haniołek jest przeskoki. Ty tez ślicznie wygladasz Czegoś mi ńie zacytowało?! Dziewczyny strasznie zazdroszczę wszystkich spotkań I czekam na zdjęcia z moim Tymkiem Pytanie z tych mniej dyskretnych Używa któraś tabletek azalia? Bo kilka tygodni temu skończył mi sie i i ńie brałam jakiś czas Od kilku dni zaczęłam znowu brać i Czuje sie fatalnie I myśle nad odstawieniem
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze tak sobie myślę że fajnie się tak spotkać, brumeczek wygląda tak samo przyjaźnie jak na zdjęciach, Tymcio to słodziak jakich mało, a do tego wygadany ![]() Jaś to taki słodki blondasek, bardzo rezolutny i chodzi jakby miał z 1,5 roku
|
|
#2440 |
|
Wtajemniczenie
|
dziubku sto lat!!!!!!!!!!!!
marzenko piękne zdjęcia, Ty i Hania urocze takiego cuda jeszcze nie widziałam!justyna to zasuwaj spać, cobyś mogła córce towarzyszyć od rana z uśmiechem na ustach moja Hanka przeszła dzisiaj samą siebie - zaczęła ryczeć jak zobaczyła mnie grającą w babingtona nie wiem czego się bała, ale co ja podnosiłam rękę żeby odbić lotkę to ta w ryk i "mama" .masakra jakaś... a po kąpaniu położyłam ja spać i dałam butelkę z mm (tak w ramach oswajania się) i jakoś się do pokoju zaplątał tż z sokiem pomidorowym w ręku. mała jak zobaczyła karton zaczęła krzyczeć wręcz da, da i nie było innego wyjścia-mleko poszło do zlewu, a ta wytrąbiła z butli ok. pół szklanki soku i poszła spać nie mam siły na wymuszacza mojego...
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-08-01 o 22:17 |
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Gapa ze mnie
Dziubku - sto lat, wszystkiego najlepszego Cytat:
|
|
|
#2442 |
|
Zadomowienie
|
Hej ja tylko na chwile bom zmęczona nic nierobienie w pracy strasznie męczy
![]() Dziubku spełnienia wszystkich marzeń |
|
|
|
#2443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W szoku ułamku bo godzinę wcześniej zjadł miseczke zupy w domu ![]() A muszę sie pchwalic ze dziś biegalismy z Jaskiem T znaczy ja biegłam a on był pchnany w wózeczku z zawrotną prędkością ![]() Brumciu dawaj fotki
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-08-01 o 22:52 |
|
|
|
|
#2444 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://dodajiwymieszaj.blox.pl/html To tydzień spotkań ![]() Jak było? Cytat:
Cytat:
![]() A jak remont i ta niespodzianka? ![]() Ano ![]() Nateczko, co się dzieje? Pewnie i ten wyjazd, który stoi pod znakiem zapytania i mieszający się do wszystkiego teściowie zrobili swoje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdjęcie jutro zrobię. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ile czasu ten robiłaś? Też 5 godzin? A w srodku jak wyszedł? Pewnie pycha, co? ![]() Cytat:
Cytat:
Zdjęcia zaraz będą ![]() I wiem, czego Ci nie zacytowało Odpowiedzi na moje pytanie, kiedy teraz wszyscy w trójkę będziecie w Wawie Cytat:
Mój mąż jak poszłyście powiedział, że "fajne te moje dziewczyny " ![]() Aaa i jeszcze ogłaszam wszem i wobec że youyou ma figurę jak marzenie! Kompleksy przy niej murowane, więc uważaj Justyna
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koktajl z malinek to i ja bym wypiła chętnie ![]() My:
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No bo Twój mąż to się zna na ludziach 2.
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
ale wesoło było!!!Tymek jakie ma czyściutkie kolanka a fotki Jaśka i Tymka były i przegapiłam ![]()
|
|
|
|
#2448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]() Jaśka i Tymka? No są przecież
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Lili 83
meszsares jacieeeee iustyna1 brumek telik pieleszka agawoo Vaniliova11 wielki Stronczek jak będziesz miała chwilkę to skrobnij na 1 stronie magiczne 33... ![]() dziś byliśmy z młodym na działce ale musieliśmy się zwijać szybciej niż planowaliśmy bo moje dziecko nie śpi w wózku ![]() a ja mam spalone ramiona :P: |
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2451 |
|
Wtajemniczenie
|
brumek a kuba mi dzisiaj powiedział:”ale przytyłas”...
Ulcia w zwiazku z powyzszym musimy odwołac spotkanie ![]() A tak serio, to nawet moja waga nie stanie am a przeszkodzie zeby sie spotkac. Lila spi w łozeczku czy z Wami? Pytam zeby wiedziec czy szykowac łozeczko (mam 2)
|
|
#2452 |
|
Zadomowienie
|
Dziubeczku Nasz kochany STO LAT i spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń!
Zaległe życzenia urodzinowe dla naszych kochanych roczniaków- Emi i Dominika. Zmalowana, o matko biedny Fifi- oby szybko przeszło to paskudztwo. ![]() Patik, dla Ciebie też moc uścisków-mam nadzieję, że uda się wreszcie zaleczyć te ciągłe infekcje. Te różyczki na torcie robiłam wyciskając masę przez rękaw do kremów z końcówką gwiazdki. Oliweczko, brrr aż mi ciary przeszły- cały dzień ta historia mi siedzi w głowie. Nawet nie chce sobie wyobrażać, co musiał czuć właściciel tego psiaka. ![]() Brumku, Twoją historię czytałam ze łzami w oczach, bo sama przechodziłam podobną z tą paskudną naklejką. Mam nadzieję,że to u Was się już więcej nie powtórzy. ![]() To ten tort zajął mi 5 godzin, żadnego innego nie robiłam. W środku był przełożony malinami i kremem śmietanowym. Hani bardzo smakowało, innym też, a fotoreporter nie zdążył zrobić zdjęcia i tort nie został uwieczniony od środka.![]() Nerolko, super że się pokazałaś. Żaneta, Emi jest cudna, oczy i włosy ma po tacie, ale rysy twarzy po Tobie! Iustyna, Eve, no córcie macie śliczne, a wyglądają na starsze przez te czupryny. Mielczanki, świetne spotkanie tylko pozazdrościć. ![]() Warszawianki, czekamy na zdjęcia! ![]() DaKaro, działka jak marzenie. Po co dom budować, wystarczy namiot postawić i już będzie super. Natko, wow ale macie tempo budowy , mam nadzieję,że uda się wyrobić w czasie dokumenty dla Domka. ![]() No i więcej nie pamiętam... Dziękuję za miłe słowa co do Naszych zdjęć. Co do kłótni z tż, to my raczej jesteśmy zgodną parą, tylko teraz coś we mnie pękło. Może jestem za bardzo egoistyczna? Po prostu moje życie towarzyskie leży i kwiczy. Hania nie daje się wieczorem nikomu innemu dotknąć i ułożyć do snu (w czasie pobudek też tylko mama,inaczej ryk), przez co mogę się spotkać ze znajomymi tylko w dzień z nią na ręku. Tż ma czas kiedy może wieczorem wyjść, zrelaksować się i odpocząć od Nas, a mi tego po prostu zaczęło brakować...Tż pomaga mi w dzień przy Hani jak tylko jest w domu, więc nie mogę na niego aż tak narzekać. Chyba po prostu nastąpiła kumulacja złego samopoczucia i zmęczenia. Prawie miesiąc byliśmy osobno... Za to mamy teraz pięknie pomalowane mieszkanie. No i niespodzianką jest trzydniowy wyjazd w przyszłym tygodniu. Tż Nas zabiera w jakieś nieznane miejsce z okazji naszej drugiej rocznicy ślubu. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-08-01 o 23:39 |
|
|
|
#2453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdjecia ze spotkania Warszawskiego super!!!!!! YouYou co ty gadasz? jaki potwor? sliczna i sympatyczna dziewczyna na zdjeciach, Adrji moja no i oczywiscie nasza ksiezniczka - rodzynek, slodki blondasek Marzenka zapomnialam napisac wczesniej cudowne fotki, wakacje widac udane
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-08-01 o 23:37 |
|
|
|
|
#2454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Tymuś i Dżony się nie poznali Cytat:
![]() 2. No przecież są 3. Marzenko, u nas tak samo. Tylko ja kładę, tylko ja się zajmuję nim. Nawet jak mąż jest w domu to palcem nie kiwnie. Ale cóż - wiedziały (w moim przypadku) gały, co brały ![]() Dziś youyou mówiła, ze fajnie, że mój mąż może z domu pracować, to coś pomoże czy pogada. A gdzie tam A WY może sie po prostu odzwyczailiście od siebie, co? Fajnie za to, ze się spisał z remontem tak ładnie. No i że takie niespodzianki Ci funduje
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2456 |
|
Zadomowienie
|
Ale superanckie spotkanie!
) Adrij miło Cię zobaczyć ![]() Telik, czyli ćwiczysz jednocześnie i ręce i nogi. No i nic dziwnego, że po takim maratonie Jasiek wypił cały koktajl.
|
|
|
|
#2457 |
|
Wtajemniczenie
|
Super spotkanie! Dzieciaki i mamuśki
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne spotkanie, dziewczyny wszystkie śliczne, dzieciaki słodkie. Super, że takie spotkania się odbywają Podajcie proszę przepis na sałatke z kalafiora do grilla. Nosz gdzieś mi wcięło Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-08-02 o 07:56 |
|
|
|
#2459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale boska niespodzianka Cytat:
![]() Marzenka Twój tort to dzieło sztuki a zdjęcia jak zwykle piękne.Natka co się dzieje? Patik jak się czujesz? Warszawskie spotkanie widać, że udane. Wszystkie jesteście takie uśmiechnięte, wesołe i filigranowe-przy każdej z Was można się nabawić kompleksów. WITAM. Od soboty boli mnie noga dokładnie pod kolanem i to przez cały dzień tak samo mocno...nie mogę schodzić, ani wchodzić po schodach, podnosić nogi do gory jak jest zgięta...P. wczoraj mnie ,,badał" i stwierdził, że to naciągnięcie, a nie kość, no ale P. nie jest lekarzem. Poczekam jeszcze do przyszłego tygodnia z wizytą u lekarza. Dzisiaj jestem w pracy do 10 Okropnie sie nie wyspałam, ale tak to jest jak po 22 bierze się jeszcze za malowanie paznokci , a potem dziecko budziło się dosyć często.---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Patik chyba robiła. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-08-02 o 08:29 |
||
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu nie nadrobię dokladnie
![]() Marzenko tort marzenie JuJu, Brumku, Adrji zazdroszcze spotkania... wyglądacie super! Dziubku spóźnione 100 lat kochana Więcej nie pamiętam.. ale jestem dziś nie do życia... Z lepszych wiadomości... przedłużą tz umowe na kolejne pół roku oczywiscie szpital, szycie itd.. dostal chorobowe a i tak prosili żeby przyszedł no i poszedł... żal mi go bo wiem, że go boli jak cholera, a nie odmówił bo boi się że zmienią zdanie co do umowy............ do d... to wszystko ![]() ![]() Ide nie smece... tylko musialam sie wygadac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

Żadnych awntur nie było, rozpaczy wielkich nic z tych rzeczy.

zębole
Po prostu moje życie towarzyskie leży i kwiczy. Hania nie daje się wieczorem nikomu innemu dotknąć i ułożyć do snu (w czasie pobudek też tylko mama,inaczej ryk), przez co mogę się spotkać ze znajomymi tylko w dzień z nią na ręku. Tż ma czas kiedy może wieczorem wyjść, zrelaksować się i odpocząć od Nas, a mi tego po prostu zaczęło brakować...

Zakończone: 2